Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

mBank opinie

Ocena na podstawie 683 opinii

1.95 / 5

  • Prostota obsługi
    2.08
  • Oferta
    2.00
  • Obsługa klienta
    1.83

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Pengador / 2020-01-30 19:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Spłaciłem we wrześniu 2019 całą pożyczkę, a dzisiaj dostałem maila że zalegam z tytułu opłat 11,08 zł. Dzwonię i pytam z jakiego tytułu, a panienka odpowiada, że po spłacie nie poszedłem do banku i nie powiadomiłem, że spłacam całość, więc bank naliczał co miesiąc odsetki. Paranoja, nie polecam tego banku!
  • ~Mario / 2020-01-30 11:52
    Ocena: 1.00 / 5
    chciałem kupić na Allegro komputer na raty z mBank, wykonałem wszystkie czynności, podałem swoje dane, przelałem 1 zł w celu weryfikacji i zwrócono go na konto, zaakceptowałem warunki umowy a tu po 3 dniach email z banku ,,Dzień dobry,
    anulowaliśmy Twój wniosek o pożyczkę, ponieważ nie mogliśmy poprawnie go zweryfikować.
    Pozdrawiamy, Zespół mBanku
    Kpina z ludzi, teraz muszę się udać do oddziału mBank o potwierdzenie na piśmie, że nie zawarłem pożyczki, bo nie chcę się dowiedzieć np. za pół roku, że spłacam pożyczkę, której mi mBank nie udzielił. W takim bałaganie jest wszystko możliwe. Omijajcie z daleka mBank.
    Zaletymiły głos konsultantki
    Wadyniekompetencja i lekceważenie klientów
  • ~Stefan / 2020-01-29 12:12
    Ocena: 2.00 / 5
    Frustrujące i nachalne nakłanianie do brania kredytów.
    Rosnąca lista (setki pozycji) zadań do wykonania pomimo ich wniesienia.
    Bezsensowne propozycje płatności do kontrahentów, z którymi relacje to przeszłość.
    Kiedyś operacje wykonywało się błyskawicznie, teraz denerwująca i niepotrzebna strata czasu.
    Rozpraszającą uwagę strona z listą kont.
    Aplikacja mobilna mało funkcjonalna.
    ZaletyZalety? Jak we wszystkich innych bankach, więc po co przepłacać?
    WadyWady opisane w opinii
  • ~klient / 2020-01-28 21:12
    Ocena: 1.33 / 5
    Dziadowski Bank,żadnej informacji, pobierają złotówki przez firmę pośredniczą,uważajcie na ten Bank.
    Zaletyżadne
    WadyDziadostwo w Polsce
  • ~Mbank Żenua / 2020-01-27 08:13
    Ocena: 1.00 / 5
    UWAGA na wpłatomat w Wola Parku Górczewska 124 Warszawa. Maszyna pobrała pieniądze, po czym "zawiesiła się", zwróciła kartę ale gotówki (kilka tysięcy) już niestety nie... EuroNet odsyła do Mbanku, a Mbank do serwisu. Pani w punkcie Mbanku nie potrafiła wyjaśnić i wskazać, na jakiej zasadzie działa rozliczenie transakcji wpłatomatu, gdyż jest jedynie od "obsługi klienta", ale gdy zażądałem wezwania jakiegoś serwisu w ramach obsługi klienta to oczywiście „wykraczało to poza jej kompetencje”. Na pytania, prośby i nalegania dot. wyjaśnienia co by było gdyby maszyna zaczęła sobie niekontrolowanie wypluwać pieniądze zamiast je pobierać i czy wtedy też nie byłoby możliwości wezwania serwisu Pani jednak już stanowczo stwierdziła „to niemożliwe”. Szkoda, że jednak możliwe było pobranie kilku tysięcy bez zarejestrowania transakcji. Na żądanie podpisania oświadczenia o odmowie wezwania serwisu urocza Pani ZAGROZIŁA wezwaniem ochrony… Obsługa wieloletniego klienta na prawdziwym poziomie platinium… Oczywiście żadnego kierownika/osoby decyzyjnej akurat nie było. Przyjęto reklamację do rozpatrzenia w terminie 30 dni…
    Zaletybrak
    Wadyżenująca obsługa klienta
  • ~Iwi / 2020-01-21 17:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Konsultanci bezczelni! Zero kompetencji.. Rozmowa jal z gówniarzem.." wysyłają emotikonki" a co ja ich koleżanka? Nie potrafią odpowiedzieć na najprostsze pytania.. Odpowiadają omijając zadane pytanie.. Myśląc że już odpowiedzieli... Żenada..!!! Brak profesjonalizmu...!!!
    ZaletyŻadnych zalet
    WadyBezczelność konsultantów, niekompetencja, omijanie odpowiedzi, traktują klientów jakby rozmawiali z dzieckiem a nie z dorosła osoba... Brak profesjonalizmu... Wiecznie problemu od kad otworzyłam twn bank... Szukam nowego i zamykam to konto.. Szkoda nerwów..
  • ~twoja stara / 2020-01-18 15:46
    Ocena: 1.00 / 5
    przy problemach na strocnie konsultanci ci wyślą jakieś linki do poczytania z czego ch uj wynika. i zwiększają ciągle opłaty za posiadanie karty u nich .
    Zaletyniema
  • ~Maciek / 2020-01-18 01:28
    Ocena: 4.67 / 5
    Jeżeli ktoś pisze że prostota obsługi w mBanku jest 1/5 to znaczy że kompletnie nie radzi sobie w życiu. W moim mbanku wszystko jest proste nawet skanowanie kodów Qr żeby zapłacić przelew na przykład za energię elektryczną lub za gaz to jest naprawdę proste. Bardzo prosto się płaci przelewy z Allegro A to że dla mnie duży plus
    ZaletyProstota obsługi, szybkie przelewy
    WadyNowy pulpit... trzeba się zapoznać
  • ~Elżbieta / 2020-01-17 13:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Uważajcie na ten BANK !!! dokładnie sprawdzajcie historię transakcji i wyciągi . Mnie z mojego ekonta pobrali sobie ponad 200 zł , tytułem "odsetek" nie wiadomo z jakiego tytułu . Oczywiście natychmiast zwróciłam się PISEMNIE o wyjaśnienie , minęło 30 dni - żadnej odpowiedzi , więc zadzwoniłam na infolinię . Konsultantka stwierdziła że rzeczywiście nie odpowiedzieli , czekałam kolejny miesiąc . W końcu otrzymałam odpowiedź " MIŁO NAM POINFORMOWAĆ ŻE ZAKOŃCZYLIŚMY PANI REKLAMACJĘ POZYTYWNIE " i że w ciągu KILKU DNI zwrócą reklamowane odsetki na moje konto ! I tyle -bez jakiegokolwiek wyjaśnienia czy przeprosin ! A zwrócili mi te pieniądze dopiero po 2 tygodniach , CZYLI PRZEZ 2 I PÓŁ MIESIĄCA przetrzymali moje pieniądze ! Ja żegnam się z tym bankiem ...
  • ~wert / 2020-01-17 00:07
    Ocena: 4.67 / 5
    Ktoś tutaj robi czarny PR... opłata za przelew z ekonta wynosi 0 powtarzam 0 zł z mbiznes konta 1,50zł konto w mBanku mam od 18 lat i naprawdę jestem zadowolony w porównaniu z innymi bankami fakt zmienili pulpit i trudno się na razie przyzwyczaić nie mogłem znaleźć wpłat do ZUS, Ale po chwili udało się i nie mam z tym już najmniejszego problemu... kto takie bzdury wypisuje? chyba jacyś nierozgarnięci..
    ZaletyJest Ok
  • ~Kasia / 2020-01-15 22:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam wrażenie że Provident i inne parabanki są tańsze niz mBank. A teraz sprawdźmy szczegóły. Provident reklamuje kredyt z rrso 9,89 % i faktycznie wchodzę na stronę i zaczynam wypełniać wniosek przy kwocie 20000 na okres 48 miesięcy rrso to 9,89% a rata to 501,86 miesiecznie. W mBanku ofercie promocyjnej kodem sanki w obecnej dla kwoty 20000 przy okresie 48 miesięcy rrso wynosi 16,78% w wariancie bez ubezpieczenia a rata to 563 zł . Masakra żeby parabank był tańszy od pseudobanku . Zastanawia mnie tylko jedno skąd mBank biorze frajerów którzy godzą się na takie warunki???
    ZaletyBrak
    WadyNie sposób wymienić
  • ~Kazimierz / 2020-01-14 23:10
    Ocena: 1.67 / 5
    Nowy pulpit i coraz większe zagmatwanie. Szkoda słów. Za to jest możliwość zamieszczenia zdjęcia profilowego. To na okoliczność, gdyby haker chciał zobaczyć , jak wyglądam? Czy też jest to ulepszenie dla klientów o skłonnościach narcystycznych ?
  • ~Adi_mirage / 2020-01-14 11:19
    Ocena: 1.00 / 5
    mBank to gówniany szajs:
    1. Wpłatomaty częściej są nieczynne, trafinie na dzień kiedy działają graniczy z cudem.
    2. Panie z obsługi niedouczone
    3. Likwidowane placówki
    4. pobierają opłaty np za kartę których według umowy nie powinni pobierać, po zgłoszeniu reklamacji sytuacja znowu pojawiła się po 2 miesiącach
    6. złodziejstwo jeżeli chodzi o przelewy między kontem głównym a oszczędnościowymi.

    Ogólnie nie polecam, zmieniam bank.
    ZaletyBrak
    WadyJest ich wiele, szkoda czasu na ten złodziejski bank z tak mierną obsługą!!!! Nic w nim nie działa tak jak powinno!!!
  • ~Norek / 2020-01-14 04:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Ja już po miesiącu mam dość złodziejstwa w tym banku. Głupie sprawdzenie salda w bankomacie kosztuje 5zl. To jest chore i długa lista opłat za śmieszne operacje.
    ZaletyŻadnych zalet
    WadyOd groma wad
  • ~Jurek / 2020-01-11 18:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Najbardziej g.... bank z jakim mialem doczynienia po banku pko, jakie to jest chore, masz pieniadze w walucie, chcesz je przeslac na konto zlotowkowe a tu komunikat ze mozesz to zrobic w godzinach od 8.30 do 19.30 w dni robocze a w weekend zapomnij o przelewie jak j w tygodniu po 19.30. ZENADA. Jak tegk nie zmienicie to stracicie mnostwo klijentow, co to za mongolskie wizje jakis ksieciu mial co to wymyslil. W wielu bankach mialem konta i nigdy ale to nigdy nie spotkalem sie z czyms takim. Wiadomo ze jak euro wysylam w piatek wieczorem to przyjda do odbiorcy w poniedzialek, ale zeby wlasnegk przelewu nie mozna bylo zrobic to jest jakas kpina
    WadySzajs
  • ~Magda / 2020-01-10 14:07
    Ocena: 2.00 / 5
    Jestem klientką tego banku od lat, ale chyba zrezygnuję. Coś załatwić- droga przez mękę. Dzwonisz na infolinię, nikt nie odbiera. Idziesz do placówki- czekasz, a potem okazuje się, że specjalisty od kredytów nie ma, bo jest tylko 3 w Gdańsku !, w dodatku żaden nie odbiera telefonu.

    A opłaty- jak u komornika! Bardzo wysokie. Bank sam pobiera mi z konta pieniądze za prowizje i jakieś niewiadomego pochodzenia opłaty, bez mojej zgody. Właśnie próbuję to ustalić, ale nie mam kontaktu z doradcą.
    ZaletyCoraz mniej.
    WadyWłaściwie wszystko
  • ~Nowy Klient / 2020-01-09 21:08
    Ocena: 5.00 / 5
    Jestem nowym klientem i obecnie jestem bardzo zadowolony ale jak czytam opinie innych to zaczynam się obawiać bo już zrezygnowałem z Banku któremu sam napisał bym takie same opinie ale tego nie zrobiłem bo wtedy się łączył z innym bankiem i i to sprawiło że zrobił się bałagan.
    ZaletyWiele możliwości płacenia, aplikacja, przewalutowanie, 0zł za wszystko.
    WadyOpinia starych klientów która mnie przeraża.
  • ~Gg / 2020-01-09 17:54
    Ocena: 1.00 / 5
    mBank to najgorszy bank jaki znam. Likwidacja konta ma trwać jeden miesiądz, a trwa sześć miesięcy. Co miesiąc trzeba płacić 50zł, za prowadzenie konta i za zamknięte i spłacone karty. Ten bank jest gorszy od komornika. Komornik nie zabiera pięćset plus na dziecko. mBank oczywiście ze tak. Tylko pan dyrektor nie umiał odpowiedzieć na pytanie, uciekł jak szczur do gabinetu i tyle go widziano. Jednym słowem mbank to złodziejski bank!!!!!!!
    ZaletyŻadne
    WadyWiele
  • ~Karolina / 2020-01-07 20:11
    Ocena: 1.67 / 5
    Mimo tego, że nic nie zmieniałam w aplikacji ani na telefonie, ta przestała działać. Nie można jej ponownie sparować, bo po wpisaniu kodu autoryzacyjnego wymagają jeszcze potwierdzenia pinem czegoś, co nigdy nie dociera. Paruję telefon, z niewiadomego powodu te powiadomienia szły na tablet - a chciałam używać obu urządzeń. Nawet po wykasowaniu tabletu z poziomu ustawień nadal nie przychodzi powiadomienie, mimo tego, że to jest dokładnie ten sam telefon, który widnieje w serwisie banku.

    Obsługa klienta na czacie albo uprawia spychologię i nie potrafi zrozumieć sprawy (wide - moje problemy z autoryzacją, kazali dzwonić na mlinię i tam dokończyć autoryzację urządzenia, dopiero siłą wyciągnęłam informację, że może jednak wykasowanie tabletu pomoże).

    Nawet jak się trafi ktoś rozumniejszy, to i tak ma związane ręce i nie jest w stanie pomóc z techniczymi sprawami odnośnie konta.

    Zastanawiałam się też nad wzięciem u nich kredytu hipotecznego, wniosek był wysłany z prośbą o telefon po 17.00. Na drugi dzień dzwonili w ciągu godzin pracy, potem zero kontaktu. Sama poszłam do placówki tracąc możliwość załapania się na podwózkę do domu (pracuję 30km od miasta, w którym mieszkam); czy muszę pisać, że doradcy kredytowego nie było? Mimo tego, że bank jest otwarty w godzinach 9 - 17 tylko, czyli normalna 8-godzinna zmiana?

    Do tego ich księgowość nie generuje mi teraz automatycznie kwoty podatku należnego za grudzień z niewiadomego powodu.

    Na nic się tak nie naklęłam w ostatnich dwóch miesiącach, jak na mbank. A właściwie - to tylko na niego.
    Serio rozważam przejście do innego banku.
  • ~Michał / 2020-01-07 14:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Tak to wydzwaniają z propozycjami kredytu, a jak coś od nich potrzebujesz to nie ma kontakt, brak kontaktu z infolinią, pewnie siedzą i popijając kawę zamiast telefony odbierać. Nie polecam
    ZaletyBrak
    WadyBrak kontaktu z infolinią
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

mBank
Ocena: 1.95, ilość opinii: 683
Santander Bank Polska (BZWBK)
Ocena: 1.54, ilość opinii: 328
PEKAO SA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 318
Millennium
Ocena: 1.75, ilość opinii: 118
PKO Inteligo / iPKO
Ocena: 2.00, ilość opinii: 74
ING Bank Śląski
Ocena: 2.43, ilość opinii: 71
Flixbus
Ocena: 2.30, ilość opinii: 860
ITAKA
Ocena: 2.72, ilość opinii: 387
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 348
Netflix
Ocena: 2.57, ilość opinii: 234
nju mobile
Ocena: 3.10, ilość opinii: 154
Virgin Mobile
Ocena: 2.44, ilość opinii: 133