Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

mBank opinie

Ocena na podstawie 600 opinii

1.95 / 5

  • Prostota obsługi
    2.12
  • Oferta
    2.01
  • Obsługa klienta
    1.80

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Epafras / 2019-10-25 06:13
    Ocena: 2.00 / 5
    Z przykrością dołączam się do negatywnych opinii. W lipcu tego roku będąc za granicą zadzwoniłem na infolinię aby konsultant powiedział mi co zrobić, żeby wybrać gotówkę korzystając z usługi wielowalutowej. Pomimo automatycznego komunikatu "w celu zapewnienia najwyższej jakości usług rozmowa jest nagrywana" konsultant wprowadził mnie w błąd, co kosztowało mnie trochę kasy. Złożyłem następnego dnia reklamację, która została rozpatrzona, jakże by inaczej, negatywnie: "...nie zwrócimy Panu kosztów przewalutowania". A przecież dodatkowe koszty przewalutowania poniosłem postępując zgodnie z instrukcją konsultanta - rozmowa nagrywana więc pracownicy działu reklamacji (p.starszy specjalista Ewa W.) mogli sobie odsłuchać. A ponieważ to nie pierwsza wpadka tego banku, który okazuje się, że część zysków czerpie z takich oszustw, więc po prawie 30 latach bycia klientem - rezygnuję i zmieniam bank. Nie polecam też go nikomu.
  • ~MS13 / 2019-10-24 15:47
    Ocena: 2.00 / 5
    od 3 miesięcy nie moge wypłacić gotówki z żadnego bankomatu. Nie jest to wina limitów ani wina samego bankomatu potwierdzone z operatorem bankomatu.( rożne bankomaty, rożne lokalizacje)
    Dział reklamacyjny nie potrafi rozwiązać problemu i wysyła w rozwiązaniu instrukcje działania bankomatu wraz z wielkością szczeliny na banknoty. Totalne olewanie klienta. Dział reklamacji nie potrafi czytać ze zrozumieniem.
    Zaletybrak
    Wadyobsługa na czacie, dział reklamacji
  • ~Bastian Schweinsteiger / 2019-10-23 19:12
    Ocena: 1.67 / 5
    Infolinia nie potrafi poradzić sobie z prostym zadaniem jakie jest zmiana konta dla osoby, która ma przypisane 2 konta pod jednym identyfikatorem. Dopiero po 4 telefonach udało się trafić na kompetentną i obeznaną osobę w aplikacji internetowej aby pokierować klienta. Super że trafiła się taka osoba, a ja zmarnowałem 40 min aby otrzymać satysfakcjonujące mnie informacje.
    ZaletyJeśli trafi się na osobę kompetentną, czas weryfikacji zgłoszenia jest satysfakcjonujący
    WadyBrak obeznania personelu w prostych operacjach w aplikacji, czas weryfikacji zgłoszenia zajęła masę czasu.
  • ~Andrzej / 2019-10-23 18:05
    Ocena: 1.33 / 5
    Radzę trzymać się jak najdalej od tego podmiotu. (bo trudno nazwać to coś bankiem) zmieniają warunki umowy bez poinformowania drugiej jej strony, na reklamację reagują w taki sposób jakby nie rozumieli ich treści.
    Zaletybrak
    Wadyniekompetencja, ignorowanie klienta, nieuczciwe pobieranie opłat, zmienianie warunków bez dania szansy na rozwiązanie umowy
  • ~Marzena / 2019-10-22 15:44
    Ocena: 1.67 / 5
    Bardzo trudno zmienić swoje dane osobowe, dużo biurokracji. Po tym jak wyszlam za mąż chcialam zmienić nazwisko, więc za poradą konsultanta wysłalam wniosek o zmianę danych osobowych potwierdzony przez Ambasadę Polską w Berlinie. Wydalam łącznie 150 złotych, a mój wniosek został odrzucony, bo brakowało aktu małżeństwa, o czym zaden konsultant mnie nie poinformował. Niestety w tym banku nie ma możliwosci, zebym ten akt mogła jeszcze dosłać. Po prostu wniosek wraz z aktem musialabym wyslac jeszcze raz. To jest dopiero śmiechu warte. A wystarczyłoby to dostarczyc faxem. Placówek jak na lekarstwo, zeby załatwic to osobiscie
    ZaletyDarmowe prowadzenie konta,nic więcej
    WadyBiurokracja, mało placówek w Polsce
  • ~Marzena / 2019-10-22 15:23
    Ocena: 1.67 / 5
    Bardzo trudno zmienić swoje dane osobowe, dużo biurokracji. Po tym jak wyszlam za mąż chcialam zmienić nazwisko, więc za poradą konsultanta wysłalam wniosek o zmianę danych osobowych potwierdzony przez Ambasadę Polską w Berlinie. Wydalam łącznie 150 złotych, a mój wjiosek został odrzucony, bo brakowało aktu małżeństwa, o czym zaden konsultant mnie nie poinformował. Niestety w tym banku nie ma możliwosci, zebym ten akt mogła jeszcze dosłać. Po prostu wniosek wraz z aktem musialabym wyslac jeszcze raz. To jest dopiero śmiechu warte. A wystarczyłoby to dostarczyc faxem. Placówek jak na lekarstwo, zeby załatwic to osobiscie
    ZaletyDarmowe prowadzenie konta,nic więcej
    WadyBiurojracja, mało placówek w Polsce
  • ~Jarek / 2019-10-20 16:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Bank ukradł mi z konta złotówki i nie chce oddać. Pomimo tego, że zrobiłem transakcję w USD, kartą przypisaną do konta w USD z aktywną usługą wielowalutową, pobrali złotówki. Próbowali mi wmówić, że to wina terminala iźle wybrałem walutę. Tylko, że nie użyłem terminala i nie było możliwości wyboru waluty, bo to była transakcja internetowa. Zwykłe złodziejstwo, sami zadecydowali o wyborze PLN, żeby zarobić na przeliczeniu walut.
    No i obsługa. Infolinia, czat - totalny brak kompetencji i decyzyjności.
    Zaletybrak
  • ~Paula / 2019-10-18 10:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam tego banku.
    Pani w banku odmówiła mi zamknięcia rachunku, powiedziała, że sama mam to zrobić na aplikacji. Jeśli klient przychodzi do banku, czeka w kolejce, grzecznie prosi o wydanie takiej właśnie dyspozycji to pracownik powinien to wykonac.

    Druga sytuacja, skończyła się ważność karty, poszłam do oddziału zamówić nową kartę. Znowu informacja, że mam to zrobić na aplikacji, Zrobiła to Pani z banku na moim telefonie. Czekalam jakieś 10dni. Karta nie przyszła. Znowu straciłam swój czas i poszłam do oddzialu, Pan poinformował mnie, że nie jest możliwe żebym zamówiła sobie kartę na aplikacji ponieważ jestem tylko pełnomocnikiem konta, a nie właścicielem.

    Niekompetencja pracowników to mało powiedziane.
    WadyObsługa klienta

  • ~marwi / 2019-10-15 09:03
    Ocena: 2.33 / 5
    W tym banku jestem właściwie od samego początku bo czasy te sięgają jeszcze multibanku. Był to najlepszy bank, ale podkreślam był. Problemy się zaczęły po połaczeniu mbanku z multibankiem. Do tej pory nie powstała aplikacja, która pozwala na logowanie się na dwa różne numery klienta. Tak, to już trwa kilka lat i nie mogą sobie z tym poradzić. Później doszedł problem po odświeżeniu interfejsu. Zrobili oczojebne białe tło, którego nie można zmienić, bo nie. A teraz to już jakiś skandal normalnie. Rozumiem, że muszą dostosować się do nowych wytycznych, ale to już przegięcie, abym musiał za każdym razem wpisywać hasło sms do logowania, bo tylko dla jednego konta przeglądarka może być zaufana. Inne banki rozwiązały problem inaczej i jest ok. Ogólnie nie polecam.
    Zaletyteraz niestety już brak
    Wadyoczojebne tło
    niedostosowana aplikacja mobilna do realiów
    brak możliwości zalogowania się do banku
  • ~Anna / 2019-10-14 17:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Po zamknięciu konta chciałam odzyskać jeden przelew, który na nie przyszedł. Byłam w placówce mBanku - odesłali mnie do sklepu, z którego przelew wyszedł. W sklepie zostałam poinformowana, że przelew na 100% jest w banku. Poszłam do mKiosku - odesłali mnie na infolinię. Zadzwoniłam na infolinię - odesłali mnie do placówki. Co to za obsługa klienta, która nie potrafi pomóc? Od ponad tygodnia nie da się nic załatwić.
  • ~Anna / 2019-10-14 17:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Po zamknięciu konta chciałam odzyskać jeden przelew, który na nie przyszedł. Byłam w placówce mBanku - odesłali mnie do sklepu, z którego przelew wyszedł. W sklepie zostałam poinformowana, że przelew na 100% jest w banku. Poszłam do mKiosku - odesłali mnie na infolinię. Zadzwoniłam na infolinię - odesłali mnie do placówki. Co to za obsługa klienta, która nie potrafi pomóc? Od ponad tygodnia nie da się nic załatwić.
  • ~Klient mbank / 2019-10-14 09:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Po prostu najgorszy bank z jakim się spotkałam mam tam konto wiele lat i naradzie nie mogę z niego zrezygnować lecz to co się dzieje w nim to jakieś żarty, co miesiąc jestem zmuszona bywać tam i wysluchiwac jakiś bzdur ponieważ miesiąc w miesiąc zostają mi blokowane pieniądze bez podstawie są pisane wnioski reklamację i nic z tego od roku jest robione to samo po prostu tragedia. Kto ma konto w tym banku i ma możliwość zmiany proponował bym zmienić ten bank to "krzak" a nie żaden bank
    WadyWady - ten bank to jedna wielka wada
  • ~Kaska / 2019-10-12 22:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Dramat. Nie polecam i ostrzegam. Mialam tam rachunek. Rachunek zamknelam. Pomimo tego natretnie wypisywali mi sms reklamujace ich marne produkty. Zastrzeglam ze nie zycze sobie zadnych reklam i nic z tego. Bez klasy i taktu! Zwyczajne lamanie prawa.Malo tego jeszcze pol roku po zamknieciu rachunku otrzymywalam info o zajeciu mojego rachunku!?? Rachunku ktorego juz nie mialam. Na infolinii pani tlumaczyla ze to jakis inny klient pomylil pewnie cyfre wpisujac swoj numer telefonu i stad ta pomylka.Zenada!! Omijajcie szerokim lukiem!!
    ZaletyLogo
    WadyCaloksztalt
  • ~Marcin / 2019-10-12 22:01
    Ocena: 1.00 / 5
    największe złodziejstwo jakie może być... opłaty za przelewy pomiędzy własnymi rachunkami (9 zł), opłaty za przelewy z karty kredytowej (39 zł) Jawne dziadostwo i sk.... To nie ten sam bank, do którego się zapisywałem...
  • ~Robbo / 2019-10-12 17:08
    Ocena: 1.33 / 5
    Najgorzej działający serwis na rynku. Nie słyszeli o intuicyjności, a poza tym strasznie utrudniają człowiekowi życie przy najprostszych operacjach. Ustawienia kart nie znajdują się w zakładce UStawienia, tylko gdzie indziej, ciekawe kto to wymyślił.
  • ~Maciej / 2019-10-11 22:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Rejestrowalem konto dowodem osobistym przez internet lata temu. Karta, ktora została wyrobiina nie dzialala, musialem wyrobic nowa na wlasny koszt. Dowod osobisty stracil waznosc. Z racji, iz mieszkam za granica posluguje sie tylko paszportem- dowodu nie mam. Siedzac przed gosciem z zapietej na opaslym brzuchu marynarce uslyszalem: wg banku legitymujac sie paszportem jestem klientem nie zidentyfikowanym. Konto zostalo zablokowane, nie moge wykonac zadnych operacji.
  • ~Klient / 2019-10-08 12:12
    Ocena: 1.00 / 5
    mBank to bank który stawia na jednorazowy deal i to jak złoic klienta. Limit w rachunku dla osoby fizycznej czy firmy w promocji bez prowizji a po roku niespodzianka 2,5% za odnowienie przymusowe. Nie zapłaciłeś od razu to spokojna głowa mają cię i złoja cię za rok. Kredyt odnawia się z automatu i kasa z kąta też znika z automatu. Jeśli wypowiedź kredyt to i tak pobiorą prowizje. Nie liczą się relacje z klientem. Liczy się A jeśli jestes osoba zarządzająca spółka to mBank potrafi bez słowa zamknąć rachunek z dnia na dzień zasłaniając się ustawa o finansowanie terroryzmu a twoja kasę zamrozić na rachunku technicznym banku oczywiscie nieoproDo tego dochodzą nieprzekoleni pracownicy. Naprawdę odradzam ten market kredytowy. T
    ZaletyBrak
    WadyNie sposób wymienić wszystkie
  • ~MACIEJ / 2019-10-03 19:26
    Ocena: 1.00 / 5
    NIE POLECAM TEGO GÓWNIANEGO BANKU NA INFOLINI 2 GODZ I NIC NA ALLEGRO RATY ZERO PROCENT ŚCIEMA PIERDOLIĆ TO GÓWNO JAK DZWONIŁEM CZEMU RAT NIE DALI Z ALLEGRO ZERO PROCENT TO GOŚĆ MI PROPONUKE KRETYD NA 10 PROCENT W CHUJ GNOJE ŻEBY WAS TERAZ POJECHALI FRANKOWICZE PEDAŁY JEBANE!!!!!!!
  • ~Bzyk / 2019-10-02 15:00
    Ocena: 1.00 / 5
    w Mbanku mam konto od 2012 roku.Wziałem ubezpieczenie przy kredycie odnawialnym.Złożyłem rezygnacje po ponad 2 latach i... tu zaczynaja sie schody.Pismo o rezygnacji otrzymali 17 wrzesnia,ubezpieczenie mimo to pobieraja ..i twierdza ze rezygnacja nie dotarła...potem ,że zle wypełniłem pismo nie podajac numeru kredytu.Sek w tym że w rezygnacji z ubepzieczenia podaje sie numer polisy a nie rachunku,co jest w tym dokumencie (Mbanku) wyraznie zaznaczone.Okazuje sie ze nielgalnie pobrali pieniadze,teraz czarują szukajac dziury w całym a ja szykuje pismo do UOKIK.Odradzam,to zwykli oszusci.
    ZaletyBrak
    Wadynieuczciwi,bałganiarze
  • ~Grzegorz / 2019-10-01 22:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza infolinia z jaką miałem przykrą okazję rozmawiać. Robią z człowieka d_bila odsyłając do automatu i wrzucając później do kolejki oczekujących na połączenie z konsultantem - po 15 minut oczekiwania wiec na jedno połączenie człowiek traci 45minut.
    Zaletybrak
    Wadydługi czas oczekiwania, skomplikowane procedury, brak osoby kompetentnej do rozmowy
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

mBank
Ocena: 1.95, ilość opinii: 600
PEKAO SA
Ocena: 1.64, ilość opinii: 264
Santander Bank Polska (BZWBK)
Ocena: 1.55, ilość opinii: 258
Deutsche Bank
Ocena: 1.97, ilość opinii: 185
PKO Inteligo / iPKO
Ocena: 2.01, ilość opinii: 70
ING Bank Śląski
Ocena: 2.67, ilość opinii: 59
Flixbus
Ocena: 2.28, ilość opinii: 748
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 317
ITAKA
Ocena: 2.77, ilość opinii: 308
Netflix
Ocena: 2.78, ilość opinii: 164
nju mobile
Ocena: 3.17, ilość opinii: 134
Virgin Mobile
Ocena: 2.58, ilość opinii: 101