Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

mBank opinie

Ocena na podstawie 782 opinii

1.91 / 5

  • Prostota obsługi
    2.02
  • Oferta
    1.97
  • Obsługa klienta
    1.81

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Andrzej / 2020-08-07 17:31
    Ocena: 1.00 / 5
    mBank jest coraz gorszy, zatrudniają niekompetentnych informatyków. Dnia 6.08.2020 chcąc za zakupy o godzinie 15,50 zapłacić blikiem było to nie możliwe z winy banku. Dzwoniąc na infolinię dowiedziałem się że problemy są od godziny 15. Bank nie raczył o tym powiadomić klientów
    ZaletyBrak
    WadyCoraz trudniej cokolwiek znaleźć, nie kompetentni informatycy
  • ~ko / 2020-08-06 12:36
    Ocena: 5.00 / 5
    Fajna aplikacja
    Dobra obsługa, miła obsługa, zawsze pomocni
    Dobra oferta na rachunek kredyt i leasing
    Polecam,
    ZaletyProdukty obsluga
    WadyBrak
  • ~Andrzej / 2020-08-03 12:32
    Ocena: 1.00 / 5
    mbank to serwis obsługiwany przez nieprofesjonalistów a nie zaawansowanych informatyków. Nie potrafią rozwiązać rozpoznawania zaufanego urządzenia przy logowaniu i podpowiadają automatycznie nazwę, którą sami zaraz potem blokują jako już używaną uniemożliwiając właścicielowi konta dostęp do serwisu. To przedszkole a nie profesjonalny serwis online. Nie reaguja na powtarzalne reklamacje. Odradzam aby zaoszczędzić sobie i czasu i nerwów.
  • ~Ryszard / 2020-08-02 10:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Zostałem oszukany przez złodziejski sklep Lidl, który obciążył mnie podwójną kwotą za zakupy. Zaraz zadzwoniłem do mBanku, żeby zablokował tę oszukańczą transakcję. Niestety, mBank przelał po dwóch dniach złodziejowi moje pieniądze.
    Nasuwa się podejrzenie jakoby ten bank był w zmowie ze złodziejem. Nie polecam mBanku.
  • ~Maciej / 2020-07-31 19:08
    Ocena: 2.00 / 5
    Oferty kredytowe - Żadne. Nie można pożyczyć nawet głupiego 1000 pln bez umowy o prace. Jeżeli chodzi o dojenie z kasy to bardzo chętnie. Mbank kiedy egzekwował zajęcie komornicze na moim rachunku to blokował mi środki przez 6 miesięcy tłumacząc sie tym że muszę uzbierać całą kwotę, a potem wysłał 5 oddzielnych przelewów na 4 zajęcia i policzył sobie 20 pln za każdy przelew. Po 2 miesiącach zażaleń i dyspozycji jedyna rekompensata to 20 pln za połączenia z infolinią i 'przepraszamy' za to że blokowali mi na koncie wszystko powyzej 1650 pln. Jakość obsługi klienta jest w porządku, ale logistycznie katastrofa. Na połączenie czeka się 12-15 min i niektóre wnioski czy dyspozycje trzeba składać po dwa razy. Jedyny plus to fakt ze można wszystko załatwić zdalnie. W skrócie nie polecam, fatalny bank, który traktuje swoich klientów gorzej niż gówno
  • ~Norbert / 2020-07-27 15:21
    Ocena: 2.00 / 5
    NIE POLECAM! Co prawda samego konta w banku nie posiadam, natomiast miałem przyjemność brać raty 0% na allegro. Spłata odbywała się regularnie oraz terminie przez cały okres, byłem z każdą zapłatą nawet miesiąc do przodu. Pod koniec okazało się że jest do zapłaty jeszcze jedna rata.

    Chciałem się skontaktować z bankiem oraz dopytać czy to jedyna rata czy jest ich więcej i uregulować od razu całość. Do banku dodzwonić się nie da. Czat na stronie nie działa. Na stronie mbanku nie znalazłem żadnego maila kontaktowego. Po kilku dniach odezwała się kancelaria która 'przejęła' sprawę.

    Jeżeli bank w taki sposób traktuje klientów to warto się zastanowić czy chcemy z nim współpracować, miałem podobną sytuację w City Handlowy i bank SAM się skontaktował telefonicznie - wyjaśniliśmy sytuację, uzgodniliśmy termin spłaty, bez psucia punktacji w BIK.

    JESZCZE RAZ NIE POLECAM.
    Zalety- szybka weryfikacja
    Wady- brak kontaktu z bankiem
    - brak informacji o pozostałej kwocie do spłaty
  • ~Ewelina / 2020-07-22 11:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Podejście do klienta oceniam na zero. Przez błąd kuriera poniosłam spore straty finansowe do których bank się nie odniósł. Kpina i brak jakiegokolwiek zainteresowania nowym klientem. Żałuję że założyłam tam konto.
    ZaletyBrak
    WadyNiepridesjonalizm, nie przyznanie się do błędu, 2 tygodnie czekałam na odblokowanie konta, nie z mojej winy.
  • ~Paulina / 2020-07-19 13:23
    Ocena: 4.33 / 5
    Dzien dobry,
    Konto w mbanku mam od lat. Na infolinię moze i trudniej się dodzwonić, ale powstaly inne formy pomocy, jak choćby przez messengera. Konsultanci bardzo szybko i konkretnie wyjaśnili mi jak mam załatwić swoja sprawę. Jestem bardzo zadowolona i polecam!
    ZaletySzybka i konkretna odpowiedź
    WadyBrak możliwości darmowej wypłaty z bankomatu poniżej 100zl
  • ~Buba 91 / 2020-07-17 11:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam. Blokada konta z powodu śmierci a ja żyję! Kpina totalna. Nikt nie potrafi udzielić informacji i pomóc w załatwieniu sprawy!
    WadyNierzetelność
  • ~Hdfh / 2020-07-09 23:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Współpraca z tym bankiem to kpina z klienta. Gubią się rozmowy telefoniczne jak nie są wygodne dla banku. Rozmawiasz na infolinii z konsultantem robisz ustalenia a jak przychodzi do podpisania umowy to nawet charmonogramu spłaty raty kredytu nie dostaniesz. Omijajcie ten bank z daleka.
    ZaletyBrak
    WadyBrak szacunku dla klientów
  • ~Jerzy / 2020-07-09 20:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Odradzam ten śmieszny bank.Po zalogowaniu się na infolinii zostałem zapewniony, że mogę wpłacić gotówkę na swoje konto w ich oddziale posługując się paszportem (jakikolwiek dowód tożsamości). Przy okienku odmówiono mi tego "musi być dowód osobisty". Zapewne kredyt dostałbym od ręki. Jeśli nie ogarniają najprostszych spraw, niech stoją pod Pewexem a nie zajmują się pieniędzmi ludzi.
  • ~KAMILA I ANDRZEJ / 2020-07-08 10:57
    Ocena: 1.00 / 5
    dla mnie jest to zorganizowana grupa przestępczaalbowiem ktoś wyłudził kredyt na moje częściowe dane sprawa na policji, złodziej skazany jest w więzieniu, mimo to Mbank podaje sprawę do sądu cywilnego i wygrywa, ooczywiście podał fałszywe dane abym nie mogła się odwołać. Brawo POLSKIE SĄSY BRAWO POLSKI RZĄD WSPÓŁPRACUJĄCY Z MAFIĄ
    ZaletyZŁODZIEJE OTZRYMAJĄ KREDYT BEZ PROBLEMU
    WadyPRACUJESZ UCZCIWIE NIE WCHODŹ DO TEJ PLACÓWKI
  • ~Wieloletni klient / 2020-07-01 14:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Posiadam konto w M banku Kilka dni temu poprosilam o zlikwidowanie linii kredytowej Od tej pory bez przerwy ottzymuje gluche tel na poczcie glosowej Bardzo irytujace Probowalam prosic o zaprzestanie tych procedor przez servis konsumenta niestety bezskuteczniie Nie potrafiono mi rowniez wyjasnic powodu gluchych telefonow ????
  • ~kient-były / 2020-06-29 22:00
    Ocena: 2.33 / 5
    nie polecam blokują pieniądze których się odzyskać nie da bo umowa wygasła, a umowa na czas nieokreślony, pani stwierdziła ze nigdy coś takiego nie miało miejsca aż do czasu epidemii zwykli złodzieje . Unikać bo zostaniecie bez pieniędzy.
    Zaletyżadnych
    Wadyzłodzieje
  • ~Bacha / 2020-06-29 15:46
    Ocena: 3.00 / 5
    Niestety nie załatwilam swojej bardzo ważnej sprawy. Pani nie umiała mi odpowiedzieć w jakim czasie dostanę odpowiedź
  • ~Rafal / 2020-06-26 14:31
    Ocena: 5.00 / 5
    Mam tam konto chyba prawie od początku istnienia tego banku i jak zawsze opinie piszą frustraci. Załatwiałem tam naprawdę dziesiątki spraw i chyba tylko raz musiałem wysłać list. Raz jakaś umowę musiałem podpisać w oddziale ale zwykle wszystko odbywa się tlefonicznie lub przez internet. Obsługa tego banku wyprzedza inne banki o całe lata! Jeśli potrzebuje nowe środki to niemal natychmiast mam przydział kart kredytowych czy wszelakich pożyczek. Są one łatwe w dostępności i co za tym idzie dość drogie więc używam ich tylko w kryzysach lub korzystam z kart tak aby nigdy nie płacić za odsetki i potem zamykam produkt aby nie kusił bez potrzeb. Wszystko jest dla ludzi mądrych. Miewałem konta w ING, Pekao, Inteligo, BGŻ, WBK i parę innych nowszych banków gdzie zakończyło się ma drobnych lokatach i z obsługą klienta dobrze nie było. Tylko mBank pozostał już ze 20 lat i fantastycznie się rozwija. mBank narzucił konkurencji tak wysoką poprzeczkę że jedyne co mnie może przekonać to polskie kapitały banku. Szkoda że PKO nie odkupiło tego banku.
    ZaletyWyjatkowo szybka i prosta obsługa klienta!
    Mobilność na najlepszym poziomie na rynku!
    Stali klienci mogą liczyć na natychmiastowe nowe środki.
    WadySłabe oprocentowanie oszczędności.
    Drogie kredyty itp.
  • ~Lukasz / 2020-06-26 11:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Założyłem konto firmowe w mBanku, zaktualizowałem dane w CEIDG, niestety, okazało się, że mbank nie dodał mojego konta do STIR, przez co prowadzony przeze mnie rachunek nie widnieje na VAT White List, co wiąże się z tym, że kontrahenci z obawy przed sankcjami nie mogą mi przelać pieniędzy.
    Sprawa zgłoszona w mBanku 17.06 do dzisiaj - 26.06 żadnego postępu, kilka razy dzwoniłem z prośbą o przyspieszenie sprawy, bez skutku.
    NIE POLECAM ABSOLUTNIE!
  • ~Joker / 2020-06-25 03:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Mają w dupie swoich klientów !!!! Odsyłają jak nie w jedno to w drugie miejsce i jeszcze chamsko proszą o opinie, żenada nie polecam zakładać konta u nich .....
  • ~Peacemaker / 2020-06-24 20:00
    Ocena: 5.00 / 5
    Czekając na swoją kolej w kolejce, i pijąc kawę z ekspresu, spod półprzymkniętych powiek zawsze z lubością obserwuję jak młodzi, roszczeniowi, bezstresowo wychowani klienci toczą boje z młodymi, roszczeniowymi, bezstresowo wychowanymi pracownikami. Takie trudne czasy nastały.
  • ~gandi2506 / 2020-06-24 13:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam brać kredytu w tym banku - zmienili harmonogram spłat i zdarzyło się że przez 12 godz nie miałem zasilanego konta co skutkowało że rata spłaciła się w kwocie 24 zł zamiast 34 zł
    następnego dnia z samego rana zasiliłem konto i rata automatycznie się wyrównała ale te 12 godzin wystarczyło aby od razu wysłać informację do BIK że mam zaległości w spłacie - bez jakiegokolwiek wyjaśniania ze mną co spowodowało zaległość z mojej strony w tym wypadku była zmiana harmonogramu spłat....nie chcę już tego komentować.....omijać szerokim łukiem.
    Zaletybrak
    Wadyjak opisano
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

mBank
Ocena: 1.91, ilość opinii: 782
PEKAO SA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 408
Santander Bank Polska (BZWBK)
Ocena: 1.55, ilość opinii: 369
Millennium
Ocena: 1.64, ilość opinii: 178
ING Bank Śląski
Ocena: 2.35, ilość opinii: 86
PKO Inteligo / iPKO
Ocena: 2.00, ilość opinii: 79
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2501
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.54, ilość opinii: 2213
VECTRA
Ocena: 1.72, ilość opinii: 2075
UPC Internet
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1866
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1040
Flixbus
Ocena: 2.27, ilość opinii: 949