Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

mBank opinie

Ocena na podstawie 662 opinii

1.94 / 5

  • Prostota obsługi
    2.08
  • Oferta
    1.99
  • Obsługa klienta
    1.81

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Elżbieta / 2020-01-17 13:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Uważajcie na ten BANK !!! dokładnie sprawdzajcie historię transakcji i wyciągi . Mnie z mojego ekonta pobrali sobie ponad 200 zł , tytułem "odsetek" nie wiadomo z jakiego tytułu . Oczywiście natychmiast zwróciłam się PISEMNIE o wyjaśnienie , minęło 30 dni - żadnej odpowiedzi , więc zadzwoniłam na infolinię . Konsultantka stwierdziła że rzeczywiście nie odpowiedzieli , czekałam kolejny miesiąc . W końcu otrzymałam odpowiedź " MIŁO NAM POINFORMOWAĆ ŻE ZAKOŃCZYLIŚMY PANI REKLAMACJĘ POZYTYWNIE " i że w ciągu KILKU DNI zwrócą reklamowane odsetki na moje konto ! I tyle -bez jakiegokolwiek wyjaśnienia czy przeprosin ! A zwrócili mi te pieniądze dopiero po 2 tygodniach , CZYLI PRZEZ 2 I PÓŁ MIESIĄCA przetrzymali moje pieniądze ! Ja żegnam się z tym bankiem ...
  • ~wert / 2020-01-17 00:07
    Ocena: 4.67 / 5
    Ktoś tutaj robi czarny PR... opłata za przelew z ekonta wynosi 0 powtarzam 0 zł z mbiznes konta 1,50zł konto w mBanku mam od 18 lat i naprawdę jestem zadowolony w porównaniu z innymi bankami fakt zmienili pulpit i trudno się na razie przyzwyczaić nie mogłem znaleźć wpłat do ZUS, Ale po chwili udało się i nie mam z tym już najmniejszego problemu... kto takie bzdury wypisuje? chyba jacyś nierozgarnięci..
    ZaletyJest Ok
  • ~Kasia / 2020-01-15 22:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam wrażenie że Provident i inne parabanki są tańsze niz mBank. A teraz sprawdźmy szczegóły. Provident reklamuje kredyt z rrso 9,89 % i faktycznie wchodzę na stronę i zaczynam wypełniać wniosek przy kwocie 20000 na okres 48 miesięcy rrso to 9,89% a rata to 501,86 miesiecznie. W mBanku ofercie promocyjnej kodem sanki w obecnej dla kwoty 20000 przy okresie 48 miesięcy rrso wynosi 16,78% w wariancie bez ubezpieczenia a rata to 563 zł . Masakra żeby parabank był tańszy od pseudobanku . Zastanawia mnie tylko jedno skąd mBank biorze frajerów którzy godzą się na takie warunki???
    ZaletyBrak
    WadyNie sposób wymienić
  • ~Kazimierz / 2020-01-14 23:10
    Ocena: 1.67 / 5
    Nowy pulpit i coraz większe zagmatwanie. Szkoda słów. Za to jest możliwość zamieszczenia zdjęcia profilowego. To na okoliczność, gdyby haker chciał zobaczyć , jak wyglądam? Czy też jest to ulepszenie dla klientów o skłonnościach narcystycznych ?
  • ~Adi_mirage / 2020-01-14 11:19
    Ocena: 1.00 / 5
    mBank to gówniany szajs:
    1. Wpłatomaty częściej są nieczynne, trafinie na dzień kiedy działają graniczy z cudem.
    2. Panie z obsługi niedouczone
    3. Likwidowane placówki
    4. pobierają opłaty np za kartę których według umowy nie powinni pobierać, po zgłoszeniu reklamacji sytuacja znowu pojawiła się po 2 miesiącach
    6. złodziejstwo jeżeli chodzi o przelewy między kontem głównym a oszczędnościowymi.

    Ogólnie nie polecam, zmieniam bank.
    ZaletyBrak
    WadyJest ich wiele, szkoda czasu na ten złodziejski bank z tak mierną obsługą!!!! Nic w nim nie działa tak jak powinno!!!
  • ~Norek / 2020-01-14 04:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Ja już po miesiącu mam dość złodziejstwa w tym banku. Głupie sprawdzenie salda w bankomacie kosztuje 5zl. To jest chore i długa lista opłat za śmieszne operacje.
    ZaletyŻadnych zalet
    WadyOd groma wad
  • ~Jurek / 2020-01-11 18:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Najbardziej g.... bank z jakim mialem doczynienia po banku pko, jakie to jest chore, masz pieniadze w walucie, chcesz je przeslac na konto zlotowkowe a tu komunikat ze mozesz to zrobic w godzinach od 8.30 do 19.30 w dni robocze a w weekend zapomnij o przelewie jak j w tygodniu po 19.30. ZENADA. Jak tegk nie zmienicie to stracicie mnostwo klijentow, co to za mongolskie wizje jakis ksieciu mial co to wymyslil. W wielu bankach mialem konta i nigdy ale to nigdy nie spotkalem sie z czyms takim. Wiadomo ze jak euro wysylam w piatek wieczorem to przyjda do odbiorcy w poniedzialek, ale zeby wlasnegk przelewu nie mozna bylo zrobic to jest jakas kpina
    WadySzajs
  • ~Magda / 2020-01-10 14:07
    Ocena: 2.00 / 5
    Jestem klientką tego banku od lat, ale chyba zrezygnuję. Coś załatwić- droga przez mękę. Dzwonisz na infolinię, nikt nie odbiera. Idziesz do placówki- czekasz, a potem okazuje się, że specjalisty od kredytów nie ma, bo jest tylko 3 w Gdańsku !, w dodatku żaden nie odbiera telefonu.

    A opłaty- jak u komornika! Bardzo wysokie. Bank sam pobiera mi z konta pieniądze za prowizje i jakieś niewiadomego pochodzenia opłaty, bez mojej zgody. Właśnie próbuję to ustalić, ale nie mam kontaktu z doradcą.
    ZaletyCoraz mniej.
    WadyWłaściwie wszystko
  • ~Magda / 2020-01-10 14:07
    Ocena: 2.00 / 5
    Jestem klientką tego banku od lat, ale chyba zrezygnuję. Coś załatwić- droga przez mękę. Dzwonisz na infolinię, nikt nie odbiera. Idziesz do placówki- czekasz, a potem okazuje się, że specjalisty od kredytów nie ma, bo jest tylko 3 w Gdańsku !, w dodatku żaden nie odbiera telefonu.

    A opłaty- jak u komornika! Bardzo wysokie. Bank sam pobiera mi z konta pieniądze za prowizje i jakieś niewiadomego pochodzenia opłaty, bez mojej zgody. Właśnie próbuję to ustalić, ale nie mam kontaktu z doradcą.
    ZaletyCoraz mniej.
    WadyWłaściwie wszystko
  • ~Nowy Klient / 2020-01-09 21:08
    Ocena: 5.00 / 5
    Jestem nowym klientem i obecnie jestem bardzo zadowolony ale jak czytam opinie innych to zaczynam się obawiać bo już zrezygnowałem z Banku któremu sam napisał bym takie same opinie ale tego nie zrobiłem bo wtedy się łączył z innym bankiem i i to sprawiło że zrobił się bałagan.
    ZaletyWiele możliwości płacenia, aplikacja, przewalutowanie, 0zł za wszystko.
    WadyOpinia starych klientów która mnie przeraża.
  • ~Gg / 2020-01-09 17:55
    Ocena: 1.00 / 5
    mBank to najgorszy bank jaki znam. Likwidacja konta ma trwać jeden miesiądz, a trwa sześć miesięcy. Co miesiąc trzeba płacić 50zł, za prowadzenie konta i za zamknięte i spłacone karty. Ten bank jest gorszy od komornika. Komornik nie zabiera pięćset plus na dziecko. mBank oczywiście ze tak. Tylko pan dyrektor nie umiał odpowiedzieć na pytanie, uciekł jak szczur do gabinetu i tyle go widziano. Jednym słowem mbank to złodziejski bank!!!!!!!
    ZaletyŻadne
    WadyWiele
  • ~Gg / 2020-01-09 17:54
    Ocena: 1.00 / 5
    mBank to najgorszy bank jaki znam. Likwidacja konta ma trwać jeden miesiądz, a trwa sześć miesięcy. Co miesiąc trzeba płacić 50zł, za prowadzenie konta i za zamknięte i spłacone karty. Ten bank jest gorszy od komornika. Komornik nie zabiera pięćset plus na dziecko. mBank oczywiście ze tak. Tylko pan dyrektor nie umiał odpowiedzieć na pytanie, uciekł jak szczur do gabinetu i tyle go widziano. Jednym słowem mbank to złodziejski bank!!!!!!!
    ZaletyŻadne
    WadyWiele
  • ~Karolina / 2020-01-07 20:11
    Ocena: 1.67 / 5
    Mimo tego, że nic nie zmieniałam w aplikacji ani na telefonie, ta przestała działać. Nie można jej ponownie sparować, bo po wpisaniu kodu autoryzacyjnego wymagają jeszcze potwierdzenia pinem czegoś, co nigdy nie dociera. Paruję telefon, z niewiadomego powodu te powiadomienia szły na tablet - a chciałam używać obu urządzeń. Nawet po wykasowaniu tabletu z poziomu ustawień nadal nie przychodzi powiadomienie, mimo tego, że to jest dokładnie ten sam telefon, który widnieje w serwisie banku.

    Obsługa klienta na czacie albo uprawia spychologię i nie potrafi zrozumieć sprawy (wide - moje problemy z autoryzacją, kazali dzwonić na mlinię i tam dokończyć autoryzację urządzenia, dopiero siłą wyciągnęłam informację, że może jednak wykasowanie tabletu pomoże).

    Nawet jak się trafi ktoś rozumniejszy, to i tak ma związane ręce i nie jest w stanie pomóc z techniczymi sprawami odnośnie konta.

    Zastanawiałam się też nad wzięciem u nich kredytu hipotecznego, wniosek był wysłany z prośbą o telefon po 17.00. Na drugi dzień dzwonili w ciągu godzin pracy, potem zero kontaktu. Sama poszłam do placówki tracąc możliwość załapania się na podwózkę do domu (pracuję 30km od miasta, w którym mieszkam); czy muszę pisać, że doradcy kredytowego nie było? Mimo tego, że bank jest otwarty w godzinach 9 - 17 tylko, czyli normalna 8-godzinna zmiana?

    Do tego ich księgowość nie generuje mi teraz automatycznie kwoty podatku należnego za grudzień z niewiadomego powodu.

    Na nic się tak nie naklęłam w ostatnich dwóch miesiącach, jak na mbank. A właściwie - to tylko na niego.
    Serio rozważam przejście do innego banku.
  • ~Michał / 2020-01-07 14:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Tak to wydzwaniają z propozycjami kredytu, a jak coś od nich potrzebujesz to nie ma kontakt, brak kontaktu z infolinią, pewnie siedzą i popijając kawę zamiast telefony odbierać. Nie polecam
    ZaletyBrak
    WadyBrak kontaktu z infolinią
  • ~K / 2020-01-07 13:06
    Ocena: 1.33 / 5
    Dno. Kiedyś było OK, ale co zmiana to gorzej. Nie dość, że podnoszą opłaty, wydłuża się czas oczekiwania na infolinii, a gdy się dodzwonić, to się okazuje, że nic tam nie mogą. mBank z banku zmienia się w cyrk - dużo migających i zbędnych dodatków, a sama obsługa konta online - coraz gorsza. Zmienili przeglądanie historii - teraz już nic tam się nie da normalnie wyszukać.
    ZaletyZalety? Prosta nazwa. Koniec zalet.
    WadyJak w ocenie i wiele wiele więcej. Trzymać się z daleka jeśli nie chcecie tracić czasu i nerwów!
  • ~bankowiec / 2020-01-05 12:17
    Ocena: 5.00 / 5
    Kod do założenia konta w mbanku należy wpisać identyfikator na wniosku samodzielnie albo podać go pracownikowi mBanku czyli - WYKOPBANK
    Zaletysame korzyści
    Wadybrak
  • ~SW / 2020-01-03 22:37
    Ocena: 1.67 / 5
    Od niedawna kontakt z bankiem jest wręcz utrudniony. Jacyś niedoszkoleni konsultanci.
    Inny temat to ich najnowsza strona https://online.mbank.pl/
    strona bez przerwy się zawiesza, nie mogę sprawdzić historii operacji, albo teraz info że trwają jakieś prace.
    To się zdarza bardzo często. Na sugestie nt. jakości słyszę że to wina mojej przeglądarki- kilka dni temu było ok. a teraz jest źle, za kilka dni jest znowu dobrze. Jakaś paranoja.
    Po co zmieniali stronę www. ? jak nie potrafią stworzyć nowej - bardziej intuicyjnej - dla klienta !!!
    Wiele razy dzwoniłem z uwagami, sugestiami ale oni są odporni na uwagi. Powołanie się na inne banki że tamte strony są jakieś bardziej czytelne- tzn. można zestawić operacje w różnch konfiguracjach.
    A kto im tworzył stronę bankową ? Po raz kolejny mogę powiedzieć że chyba jakiś amator.

    W 3 słowach - szlag mnie trafia
    ZaletyTeraz nie zauważam
    WadyBrak komunikacji z bankiem
  • ~Ed / 2020-01-03 19:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Bank oszustów i złodziei. Co chwilę mieszają w opłatach, zmieniają informując że "coś" zmienili, ale nie piszą konkretnie co, trzeba się zagłębiać w regulaminy by zobaczyć. Żadnych profitów ze strony banku, lokaty to żenada. Dostałem 1grosz odsetek i mbank zabrał 1grosz podatku od tych odsetek, kpina ! Mają niedoszkolonych pracowników, niestety trzeba zrezygnować z ich usług. Niech wracają tam skąd są!
    ZaletyBrak
    WadyWadą jest ten cały bank.
  • ~zawiedziony / 2020-01-03 14:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Na kontakt z konsultantem czeka sie pół godziny. 2 róznych konsultantów i kazdy inaczej tłumaczy np. co to jest kwota wolna od zajęcia. 50 zł mandatu a bank bierze 30 zł za obsługę !!!. Czytajcie całą tabele prowizji i opłat. W mojej opini nie jest to bank przyjazny klientowi a nastawiony na szybki zysk.
    Wadysłaby kontakt, opłaty
  • ~Fazi / 2020-01-03 13:40
    Ocena: 4.00 / 5
    Od wielu lat posiadam dwa konta, eKonto i mBiznes. W zasadzie wszystko byłoby OK, gdyby nie cholerne serduszka WOŚP na każdej stronie i podstronie serwisu, panelu, do tego przyciski "Przelej na WOŚP". Brrrr!. Aż strach klikać, aby Owsiak nie wyskoczył z monitora !
    Uważam, że WOŚP nie jest żadnym dobrem narodowym, a prywatną fundacją Owsiaka. Abstrahując od tego, czy ktoś ich popiera, czy nie, ja nie zgadzam się na nachalne reklamowanie prywatnych inicjatyw w panelu banku, który bierze przecież kasę za prowadzenie moich kont. Ciekawe kiedy mBank zacznie reklamować indywidualne poglądy, partie polityczne czy inne fundacje. Dopiero byłby śmietnik !
    Zapytałem czy można tą reklamę wyłączyć - nie. OK.
    Dziś złożyłem dyspozycje rezygnacji z dwóch kont: WYB184584042, WYB140910872.
    PS
    Wyraziłem swój osobisty pogląd. Jeżeli się z nim nie zgadzasz, masz takie prawo, szanuję to.
    Zaletyczytelny panel, stabilność, miła obsługa, dobry kontakt
    WadyWszechobecne serduszka wośp, nachalne reklamy i przycisk "Przelej na wośp" obok głównego przycisku PRZELEW. Obłęd !
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

mBank
Ocena: 1.94, ilość opinii: 662
Santander Bank Polska (BZWBK)
Ocena: 1.54, ilość opinii: 305
PEKAO SA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 294
Millennium
Ocena: 1.85, ilość opinii: 89
PKO Inteligo / iPKO
Ocena: 1.99, ilość opinii: 71
ING Bank Śląski
Ocena: 2.55, ilość opinii: 65
Flixbus
Ocena: 2.31, ilość opinii: 843
ITAKA
Ocena: 2.79, ilość opinii: 360
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 335
Netflix
Ocena: 2.59, ilość opinii: 210
nju mobile
Ocena: 3.14, ilość opinii: 147
Virgin Mobile
Ocena: 2.53, ilość opinii: 119