Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

ITAKA opinie

Ocena na podstawie 315 opinii

2.78 / 5

  • Oferta
    3.05
  • Obsługa klienta
    2.56
  • Cena/Jakość
    2.76

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Mat / 2019-09-05 08:13
    Ocena: 3.00 / 5
    Hotel azure memories Tsilivi na Zakynthos fajny jedzenie smaczne obsługa miła.pokoje Male ale ładne jedyny minus to brak szafy na ubrania.Natomiast biuro Itaka to jakaś żenada transfery są z kosmosu my mieliśmy lot o 3,15 na miejscu byliśmy o koło 8 a pokój dostaliśmy o 14 a do domu wyjazd na lotnisko o 6 rano.to jakaś kpina z ośmiu dni tak naprawdę jest siedem.ktos powinien się zastanowić nad lepszym połączeniem . ogólnie wakacje super ale nie z tym biurem
  • ~Kinga / 2019-09-04 14:47
    Ocena: 3.00 / 5
    Wyjechała w lipcu z biurem podróży Itaka do Grecji na Kretę do hotelu Semiramis Village-problem był taki że by) y mtówki faraona i nie można było ich zwalczyć. A druga rzeczą co mnie spotkała to to że sprzątaczki z tego hotelu zabrały mój strój kąpielowy który był wywieszony przed logby na linkach. Zgladszalam do rezydenta i recepcji. Rezydent mówi) że takich rzeczy się nie zostawia na zewnątrz a jak jest coś drogocennnego to bierze się sejf. Bzgura do stroju sejf.
    ZaletyPersonel pozostały super i jedzenie nie można nic powiedzieć.
  • ~Roksana29 / 2019-09-01 16:24
    Ocena: 2.00 / 5
    Witam, 13 września wyleciałam z biurem podróży Itaka do hotelu Casa Durres w Albanii. Wedle opisu oraz zdjęć oferta bardzo dobra, zdjęcia estetyczne, pokoje nowoczesne... Problem zaczął się od razu po wyjściu z busa. Hotel wyglądał w rzeczywistości całkowicie inaczej niż na zdjęciach, ponieważ zdjęcia były zrobione tylko z kilku dobrych ujęć, a widząc to na żywo byliśmy w szoku. Cała przestrzeń nad basenem oraz sam basen malutka, zniszczona, nieestetyczna. Pokoje hotelowe wykończone w okropny sposób nie wspominając o tym, że miały być łóżka małżeńskie, a jedna z par będąca z nami na wakacjach dostała dwa oddzielne łóżka, poszli do Pani z recepcji aby poprosić o zmianę pokoju, po czym dowiedzieli się ze innego pokoju nie ma oraz ze ten problem da się rozwiązać... rozwiązaniem było połączenie tych łóżek, a szczelinę między nimi uzupełniła kilkoma prześcieradłami.
    Kolejny aspekt - jedzenie. Pierwszą naszą kolacją, każdy był oczarowany, owoce morza, same pyszności, ale niestety było to złudne. W kolejnych dniach nie było nic dobrego do jedzenia poza makaronem i warzywami. Ogólnie rzecz biorąc jedzenie na bardzo złym poziomie.
    Okolica - wszechobecne śmieci i smród, idąc na plaże mijało się wielkie wysypisko śmieci. Jeżeli chodzi o kluby, czy bary to nie dzieje się absolutnie nic. Po 22 o jedzenie na mieście trzeba było się prosić. Nikomu nie polecam tego hotelu.
    ZaletyCiepłe, czyste morze, bardzo sympatyczny barman
    WadyPosiłki, napoje, okolica, pokoje
  • ~Daki / 2019-09-01 10:31
    Ocena: 2.00 / 5
    Bylem wczoraj tzn.31.08.2019 w biurze Itaki w Szczecinie w celu wykupienia wycieczki na przyszły rok.Z racji ze byl to pierwszy dzien ofert na przyszly rok biuro zachecalo najnizszymi cenami i dodatkowymi znizkami dla stalych klientów. Co sie okazalo..ceny wycieczek z kosmosu..ten hotel w ktorym bylismy w tym roku na przyszly rok droższy o 4 tys(2 dorosłych i 2 dzieci).Z racji ze mam blisko do Niemiec prawdopodobnie wrócę do korzystania z niemieckich biur podróży.Taniej,obsluga duzo lepsza,w biurach otrzymuje sie gadżety przydatne na wakacjach.No i cos bardzo istotnego..duzo lepsze podejscie w hotelach do turystow z de,lepsze pokoje.
  • ~iwons / 2019-08-27 22:33
    Ocena: 5.00 / 5
    z Itaką byliśmy 3-4 razy zawsze punktualnie. rezydenci tureccy szczególnie zasługują na premię. Ogólnie to oceniam wasze biuro bardzo pozytywnie, a waszych rezydentów pozdrawiam
  • ~ryjek / 2019-08-27 20:25
    Ocena: 2.67 / 5
    Wylot z Itaką 28.06.2019 - 05.07.2019 Wrocław - Słoneczny Brzeg. Lot z Blue Panorama - wylot 21:40 zamiast 13:30!! Rozgardiasz na lotnisku - zapewniono posiłek. Niestety - meldunek w hotelu po północy - 1szy dzień poszedł w...*^& Ur
    Sam hotel - w miar ok. Z małym wyjątkiem - pomyliła się Itace odległość do plaży, z ok 250m w katalogu zrobiło się ponad 500 w realu ( co przy dzieciach/niepełnosprawnym ma znaczenie). Wylot- przesunięty z 11 na 17 z kawalkiem. Niby - tylko się cieszyć - przecież będziemy dłużej... Z tym, ze nie było gdzie zostawić bagaży (tylko przy recepcji) = tym samym pilnowaliśmy toreb... Taki mały, wkurzający detal...
    ZaletyNIe doszukałem się - mogłem zarezerwować osobno lot/ osobno hotel - na to samo by wyszło..
    WadyFatalna komunikacja z klientem
  • ~doberlena / 2019-08-23 22:15
    Ocena: 2.67 / 5
    Turcja - 15-22.08.2019 (Egejska, niedaleko Bodrum))Absolutny brak profesjonalizmu w przypadku wycieczek fakultatywnych (KOS w dniu 21.08.2019 z Turgutreis). Pilotka nie udzieliła informacji dotyczących miejsca i godziny zbiórki powrotnej mówiąc , iż nie udziela informacji turystycznych ..... (chodziło o wykup wycieczki bez przewodnika). Dodatkowo wycieczka na Kos była zakupiona na katamaran a finalnie- oczywiście bez jakiejkolwiek informacji z ITAKI- katamaranu nie było a był prom. Gdybyśmy zostali poinformowani o braku katamaranu nie wybralibyśmy się na tę wycieczkę. Było to zwykłe wprowadzenie w błąd celem uzyskania korzyści.
    Zaletywidok z hotelu WOXXIE na morze Egejskie
    Wadywidok z hotelu WOXXIE na morze rekompensuje wiele oprócz szczurów w hotelu i wilgoci w sferze SPA...tego po prostu zasłonić się nie da...
  • ~Henryk / 2019-08-22 11:21
    Ocena: 5.00 / 5
    Wycieczka objazdowa 8-11 08 2019 Włochy Koncert Zyczeń .Program ciekawy,hotele przyzwoite jedzenie bez uwag/wystarczające/
    ZaletyPraca Pilota perfekcyjna Pani Ewa opiekowała się grupą od początku do końca.czuliśmy się naprawdę bezpiecznie. Komentarz piszę żeby zdementować krzywdzące Włochów komentarze.
    Wadywyjazd tylko dla osób o niezłej kondycji fizycznej.
  • ~Karol / 2019-08-21 22:21
    Ocena: 2.67 / 5
    Obsługa biura Itaki porażka, na wakacjach byliśmy pozostawieni sami sobie.
    Zero zaintresowania ze strony rezydenta.
    W czasie odlotu z wakacji do domu brak zainteresowania ze strony biura wszystko musieliśmy załatwić sobie sami na lotnisku .
    Nie polecam tego biura
  • ~komer / 2019-08-20 12:39
    Ocena: 5.00 / 5
    wspaniałe wakacje, cudowny wypoczynek :) pierwszy raz z Itaką i już wiem że na pewno nie ostatni! zupełnie niczym nie musieliśmy się przejmować, tylko wypoczywaliśmy i korzystaliśmy z uroków hotelu :) już nie mogę doczekać się kolejnego urlopu!!

  • ~Igusia555 / 2019-08-18 20:01
    Ocena: 1.67 / 5
    pierwsze wakacje i feralny lot 16.08.2019 Warna- Modlin. Przede wszystkim oferta z super hotelem i opiniami klientów - ściema! brak plaży - a złote piaski to zwykły żwir i wybetonowane wybrzeże. raj dla starszych par, którym zależy na paleniu papierosów i wygrzewaniu tyłków - chyba oni pisali opinie o hotelu. Brud wokół ośrodka! jedyny plus to jedzenie super. pokój na parterze - fetor z kanalizacji, mrówki i jeden karaluch! na szczęście pokój został nam zmieniony po awanturze. zero atrakcji dla dzieci i maleńki basenik. a przecież na miejscu jest rezydent, natomiast w biurze panie z Itaki twierdzą że bazują na opiniach klientów a od rezydentów informacji nie mają? No i lot do domu - koszmar. 16.08.2019 piątek lot o 17:30 odwołany z powodu awarii samolotu o czym przedstawiciel Itaki informuje nas o północy w obstawie policji na lotnisku po 9 godzinach koczowania i kompletnej dezinformacji co się dzieje. o awarii dowiadujemy się sami dzwoniąc co i rusz do Modlina. Potem pomysł o lokowaniu w hotelach które rezerwowane są przypadkowo i wszystko trwa kolejne godziny. o 3 w nocy jesteśmy w hotelu. o 7 trzeba wstać bo o 8 w sobotę kolejny wyjazd na lotnisko. Umordowani dorośli, płaczące i wymiotujące dzieci - to wszystko co mam w pamięci. Samolot leci po nas z Katowic, my mamy wracać nim o 13. Niestety kolejne opóźnienie, ale już nikt do nas nie przychodzi, nic nie mówi, po co.... śledzimy lot na internecie i czekamy... o 14:20 wsiadamy wreszcie na pokład - wracamy do domu. uff. Linie lotnicze Blue Panorama - nie polecam!!! aaa przepraszam - dawali wodę za darmo w czasie lotu powrotnego - no co za klasa!! :) Tyle moich wrażeń. Teraz zaczynam boje o odszkodowanie. Było nas prawie 200 osób. NIE ODPUŚCIMY TAKIEGO POTRAKTOWANIA !!!
  • ~Karolina / 2019-08-17 11:26
    Ocena: 2.33 / 5
    Potwierdzam wszystko, co napisała Pani Milena. Od 11.00 koczowaliśmy na lotnisku w Modlinie, lot , który miał się odbyć o 13.10, co godzinę był przekładany o kolejną godzinę. Tak zwodzono nas do wieczora, kiedy to koło 19.00-20.00 lot został odwołany. Pani z Itaki zapewniła, że najpóźniej następnego dnia polecimy, a teraz zawiozą nas do hotelu. Powiedziała też (i powiedziano tak też na infolinii Itaki) , że dostaniemy smsy z nowymi danymi lotu, a osoby które blisko mieszkają, mogą pojechać do domu.
    My zdecydowaliśmy się pojechać do domu, bo Itaka nie wiedziała ile to wszystko potrwa zanim zakwaterują ludzi w hotelach.
    Już w domu, na spokojnie, kupiliśmy sobie za 600 zł (total dla rodziny 2+2 -LOT ma akurat promocję do Warny :) ) bilety na własną rękę, bo nie chcieliśmy ryzykować kolejnego koczowania. Całe szczęście, bo SMS z danymi nowego lotu nigdy do nas nie dotarł, a o transferze do Katowic dowiedzieliśmy się z tablicy odlotów online Modlina. Do tej pory Itaka nie zainteresowała się, co się z nami dzieje, gdzie jesteśmy i dlaczego nie wsiedliśmy do autokaru. My sami zadzwoniliśmy do biura, aby nie skasowali nam.przypadkiem hotelu.
    Bardzo współczuję ludziom, z którymi spędziłam cały dzień na lotnisku, a którzy musieli spędzić na nim również noc, tylko że w innym mieście i jeszcze jechać z małymi dziećmi, nocą, kilka godzin autokarem. Powinny posypać się pozwy o odszkodowania i mam nadzieję że tak będzie, ale żadne pieniądze nie zwrócą nam straconego dnia, nerwów, zmęczenia, głodu i fatalnego początku urlopu :(
  • ~Milena / 2019-08-17 05:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Od godziny 13:10(planowany wylot z lotniska w modlinie) do godziny 22.30 czekaliśmy na opóźniony lot który został odwołany, zostaliśmy przewiezieni do lotniska w Katowicach z którego o 2.45 mieliśmy zacząć odprawę. Po przybyciu okazało się Ze lot jest przełożony na 9. A do hotelu nie opłaca nam się jechać :) jest godzina 5.10 a 180 osób w dużej liczbie maluchów czeka na cud :) pani w itace rozkłada ręce:)
  • ~Ada / 2019-08-16 19:39
    Ocena: 1.67 / 5
    Fatalnie opóźniony lot prawie 7 godz. Wszyscy koczują od 15 na lotniskuw Warnie
    Nigdy więcej z Itaka. Odstawiaja na lotnisko i bujaj się dalej. Wylot z 17. 30 przesunięty już klika razy, ostatnio na 23.50
    Lot o 20.00 leci na czas.
    ZaletyŻadnych
  • ~Arek / 2019-08-13 21:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Masakra. Zostaliśmy oszukani na wszystkim. Loty w obie strony opóźnione po 10 gdz. Hotel trzygwiazdkowy okazał się rozlatującą rujną. Obsługa bardzo nie miła, jedzenie obrzydliwe. W nocy zostaliśmy pogryzieni przez karaluchy wielkości myszy. Karaluchy miały gniazda za meblami wychodziły podczas snu. Musieliśmy uciekać z pokoju.
    Ale co najważniejsze: zrobiliśmy zdjęcia,filmy i po przyjeździe przesłaliśmy prawie 1 Gb materiałów prosto do Itaki z reklamacją.
    W odpowiedzi dowiedzieliśmy się, że w tym klimacie (Bułgaria) mają prawo być w pokoju karaluchy i nas atakować, że to jest normalne. Dobrze, że nie było w pobliżu krokodylów.
    Itaka sięgnęła dna. Po wyciągnięciu zapłaty klientów traktują jak śmieci. Nie dajcie się oszukać.
  • ~anka / 2019-08-12 18:03
    Ocena: 4.00 / 5
    Witam. Czytam opinie o Itace i wierzyc mi sie nie chce. Chyba mam z rodzinką dużo szczęścia. W lipcu po raz 11 byliśmy na wakacjach z Itaka i tak naprawdę nigdy nie bylo żadnych problemów. Niekiedy niekompetentny rezydent np. lipiec 2018 hotel jaz aquaviva - spotkanie z rezydentem wygladalo tak ze nic nie wiedział...tłumaczył ze dopiero przyjechał...Zawsze bardzo dokladnie sprawdzamy hotele do których latamy i to nie na stronie Itaki tylko na różnych portalach. Czytamy opinie turystów z różnych krajów. Do tej pory zawsze wracamy zadowoleni. Za rok pewnie znowu wakacje z Itaka ale po przeczytaniu opinii na tej stronie aż sie boje. Myślę ze mimo wszystko zaryzykujemy????
    ZaletyUdany bezstresowy wypoczynek
    WadyBrak????
  • ~Aniela / 2019-08-08 11:23
    Ocena: 5.00 / 5
    Wykupiliśmy właśnie kolejną wycieczkę z Itaki po pozytywnych doświadczeniach z poprzednich wyjazdów, wszystko jest zawsze bardzo profesjonalnie zaplanowane, oferta katalogowa jest zbieżna ze stanem faktycznym, a na rezydenta zawsze można liczyć :) Lubimy też wycieczki fakultatywne i każdemu kto się na wyjazd wybiera polecam wybrać się na chociaż jedną bo zawsze są bardzo pozytywnym zaskoczeniem
  • ~andzia / 2019-08-07 21:53
    Ocena: 2.00 / 5
    Nie polecam tego biura turystycznego nikomu. Koczowanie na płazy przez 12 godzin powinno wystarczająco zniechęcić do zakupienia wczasów z Itaki.
  • ~Marta / 2019-08-03 20:25
    Ocena: 2.33 / 5
    Wycieczka na Maderę.
    Rezydentka w hotelu Santa Cruz Village Pani Magdalena jest raczej na wczasach niż w pracy. Zapomina o poinformowaniu klientów o godzinach transferu jak również o spotkaniach z nią. Miła jest tylko przy sprzedawaniu wycieczek fakultatywnych.
  • ~Aniii92 / 2019-08-02 17:32
    Ocena: 1.67 / 5
    W dnach od 28.06.2019 do dnia 05.07.2019 przebywaliśmy na wakacjach na wyspie Rodos.
    Ostatniego dnia musieliśmy się wymeldować z pokoju o godzinie 12:00, który nie był również pokojem zadbanym (kwestia czystości) natomiast lot był o godzinie 3:35. Nie chodzi o sam fakt opuszczenia pokoju, ale o brak opieki nad bagażami lub przechowania ich w bezpiecznym miejscu.
    Do północy musieliśmy pilnować swoich bagaży. Zapytaliśmy oczywiście w recepcji czy możemy je gdzieś przechować do momentu przyjazdu autokaru - ale recepcjonista stwierdził, że (tu) wskazując recepcję. Mogliśmy skorzystać z prysznica w piwnicach natomiast jego stan wnosił wiele do życzenia (ewidentnie nie był sprzątany od tygodni).
    Tym samym nasza podróż poślubna ostatniego dnia była spędzona na pilnowaniu bagaży.


    Rezydentka zapewniała nas, że będzie odrębny pokój na bagaże - jednak go nie było.
    W związku z zaistniałą sytuacją straciliśmy cały dzień, który mogliśmy spędzić w fakultatywny sposób.
    Wspomnę również o ukrytych kosztach przez rezydentkę przy prezentacji wycieczek, które były organizowane przez Państwa biuro.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

ITAKA
Ocena: 2.78, ilość opinii: 315
TUI
Ocena: 2.93, ilość opinii: 50
Rainbow Tours
Ocena: 4.11, ilość opinii: 27
Neckermann
Ocena: 2.60, ilość opinii: 14
Funclub
Ocena: 2.89, ilość opinii: 9
Flixbus
Ocena: 2.28, ilość opinii: 751
mBank
Ocena: 1.95, ilość opinii: 600
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 319
Netflix
Ocena: 2.77, ilość opinii: 169
nju mobile
Ocena: 3.17, ilość opinii: 134
Virgin Mobile
Ocena: 2.57, ilość opinii: 102