Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

ITAKA opinie

Ocena na podstawie 183 opinii

2.92 / 5

  • Oferta
    3.20
  • Obsługa klienta
    2.70
  • Cena/Jakość
    2.90

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Ania / 2018-09-03 13:10
    Ocena: 4.00 / 5
    Greckie przepowiednie to swietna wycieczka- bardzo dobry program- ciekawe miejsca, krotkie przejazdy , swietny Polski lider, pan Marcin- imponujaca wiedza, energia i entuzjazm i zyczliwosc.
    ZaletyMiejsca i obiekty oraz swietny lider- rezydent
    WadyOgraniczone menu- prawdopodobnie oferta grecka
  • ~Rafał / 2018-09-02 09:55
    Ocena: 3.00 / 5
    Jest to ocena wakacji na Korfu z firmą Itaka.
    Opis hotelu:
    Postaram ocenić hotel jak najbardziej racjonalnie : 1) recepcja oraz lobby ładne odnowione + miła uśmiechnięta obsługa 2) pokój całkiem niezły jednak widać że "odnawiany" dość niechlujnie, nadrabia klimatyzacją która niestety mocno cieknie na balkonie, w tv jeden polski program :] 3) prysznic bardzo mały (podobno standard w Grecji) + ich problemy z kanalizacją 4) jadalnia ładna i schludna z mega miłą obsługą - jedzenie niestety bardzo ubogie 2 tygodnie praktycznie to samo 5) basen czysty, woda świeża + leżaki z parasolami - barman bardzo miły Hotel nie zrobił na nas mega wrażenia, jednak jesteśmy typem turystów którzy mając łóżko i prysznic więcej nie potrzebują, więc dla kogoś nie przykłada wielkiej wagi do tych tematów i stołuje się nie tylko w hotelu będzie ok. Aha co do ilości gwiazdek to proszę poprawić gdyż hotel ma 2 a nie 3 *



    Opis ogólny:

    Oceniając firmę Itaka na wakacjach nie będę już taki miły i sympatyczny. Wybierając wakacje zawsze korzystaliśmy w usług Itaki i staraliśmy się ich bronić przed wszystkimi "królewnami" i "królewiczami" którzy zawsze byli ze wszystkiego niezadowoleni, niestety sami w tym roku czujemy się potraktowani w fatalny sposób. Mianowicie po przyjeździe do hotelu przywitała nas Pani Aleksandra (bardzo uprzejma i pomocna), przedstawiła całą oferta itp (standardowa procedura, regułki na pamięć itp) zachęcając oczywiście bardzo mocno do wycieczek fakultatywnych które oczywiście jak zawsze wykupiliśmy aby zwiedzić miejsce do którego przyjechaliśmy. 1) wycieczka do aqualandu - cena bodajże 35euro/osoba - kierowca w ogóle po nas nie przyjechał stwierdzając że nas nie było pod hotelem - czekaliśmy tak 1,5h - rezydentka stwierdziła że mamy się nie martwić bo tutaj się tak zdarza 2) wycieczka na Paxos i Antipaxos - cena 40euro/osoba - czekaliśmy na jeden autokar prawie 40 min bo się spóźnił + 3h rejs statkiem + kąpiel w morzu 1,5h (my po 25min musieliśmy wychodzić przez opóźnienie !! KPINA !!) + czas wolny 2,5h oczywiście my tylko 1h 40min bo opóźnienie + marny "obiad" w cenie + przewodniczka będąca z nami za karę i mówiąca jakby była w stanie agonii, dobrze że rozumiemy angielski to przynajmniej coś się dowiedzieliśmy 3) objazd wyspy - cena 45euro/osoba - jedyna sensowna wycieczka z Itaki - PANI MALWINA MEGA PRZEWODNIK :] :] Mnóstwo informacji przekazanych turystom 4) Albania - cena 45euro/osoba - ODRADZAM TĄ WYCIECZKĘ Z ITAKĄ !! Chcą wyciągnąć od klienta wszystkie pieniądze a tak naprawdę jedyną atrakcją jest Butrinti - 45euro + 20euro za wycieczkę + 10euro opłaty portowej + 3euro za punkt widokowy !! = 78euro/osobę !!! 5) Miasto Korfu - cena 30euro/osoba - dla kogoś kto nie boi się zwiedzać samemu to polecam wycieczkę bez Itaki - bilet z Dassi do Korfu 1,7euro i można zwiedzać wszystko samemu Itaka opuszcza bardzo dużo miejsc tłumacząc to trudnym dostępem dla autokaru, dziwne gdyż inne firmy normalnie tam jeżdżą oraz autobusy miejskie więc nie wiem w czym problem. Oczywiście nie mam żadnych pretensji do Pani Aleksandry i Pani Malwiny które są w pracy i wykonują polecenia przełożonych, jednak sama firma jako firma nie pokazała się z dobrej strony. DRODZY PAŃSTWO NIE BÓJCIE SIĘ BRAĆ WYCIECZEK NA MIEŚCIE TEŻ SĄ Z POLSKIMI PRZEWODNIKAMI A KOSZTUJĄ CZASAMI DUŻO MNIEJ !!
  • ~Ania / 2018-09-01 13:07
    Ocena: 5.00 / 5
    Jak zwykle czekaliśmy na fajną ofertę last minute i nam się udało :D Wakacje z Itaką są dla nas zawsze udane, z chłopakiem w pełni zaufaliśmy temu biurowi podróży. Oferty są zgodne z opisem a pracownicy biura bardzo mili.
  • ~Marek / 2018-08-26 00:11
    Ocena: 2.00 / 5
    Całkowity brak pomocy rezydenckiej. Wykupiłeś wycieczkę to sobie radź
  • ~Nick / 2018-08-23 17:08
    Ocena: 1.00 / 5
    [JAK ITAKA KRADNIE PIENIĄDZE] Rezerwacja na początku lipca. Zapłacone 1500 zł zaliczki bonem. Pod koniec sierpnia wycieczkę odwołano! I otrzymałem informację, że 1500 zł z bonu mi NIE oddadzą! Zmarnowany urlop, zmarnowane wakacje !! Piszę skargę do UOKiK i ECK itp. JAK NAJDALEJ OD ITAKA !!!!! Może jakiś prawnik ?
    ZaletyBrak
    WadyNastawienie na kasę i oszustwa
  • ~Wkręcona przez Itakę / 2018-08-22 17:32
    Ocena: 1.33 / 5
    NIE POLECAM.
    Itaka ma swoich klientów w głębokim poważaniu. Jak już zapłacisz za wakacje jesteś osłem i workiem do bicia.
    i UWAGA!!!!!! Itaka !!!!! NIE ODPOWIADA !!!!! na reklamacje. Możecie pisać w nieskończoność. Monity też ignorują. Mimo iż brak odpowiedzi na reklamację oznacza iż została ona uznana co z tego. Aby wyegzekwować to o czym się pisało w Reklamacji trzeba iść do sądu. A oni o tym doskonale wiedzą.
    Możecie pisać do Rzecznika Praw Konsumenta, Wojewody i kogo tam jeszcze chcecie. Itaka wszystkich ignoruje!!!!! Zostaje sąd. Pójdziecie (wszystkie rozprawy w Opolu, a będzie ich min. 4)???
    Itaka o tym wie, dlatego za WIELKIE pieniądze wciska ludziom beznadziejnie MAŁE wakacje.

    NIE POLECAM.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko! Biuro bez zasad, pracownicy nastawieni na zysk (swój oczywiście), podejście do klienta - mniej niż zero.
  • ~Dagmara / 2018-08-22 16:04
    Ocena: 1.67 / 5
    Muszę Państwa przestrzec przed ITAKĄ. Przez całe wakacje obiecywałam sobie, że już nigdy nie dam się namówić na wczasy z tym biurem podróży, pomimo, że sam kierunek jaki obrałam był przepiękny (Cefalu, Sycylia).
    Przez cały pobyt czułam się jak bydło w stadzie. Wylot o godzinie 5 rano (Pani w biurze naciskała, że trzeba być co najmniej 2h wcześniej na lotnisku). Dopiero po godzinie ktoś przyszedł do obsługi odprawy.
    Jak dolecieliśmy na miejsce o 9 rano wycieńczeni po nieprzespanej nocy na spotkanie z rezydentką w recepcji to jedyne co ją interesowało to kto chce podwyższyć standard pokoju płacąc 10 euro za dzień od osoby...
    Jak już udało jej się uzbierać dodatkowe pieniądze dla biura to oznajmiła, że POKOJE BĘDĄ GOTOWE DOPIERO NA 14:00...
    Zostaliśmy potraktowani bestialsko. Od 9 - 14 ludzie spali po kanapach i krzakach w hotelu. Było to co najmniej żenujące. Samolot był charterowany przez ITAKE więc specjalnie zamówili w nocy żeby opłaty lotniskowe były jak najmniejsze nie zważając (kompletnie) na ludzi. Przy wyjeździe musieliśmy zdać pokoje o 10:30. Niektórzy czekali na samolot do 17.... jedyne co interesuje rezydentów to wyłudzanie dodatkowych pieniędzy jak wycieczki fakultatywne (na wycieczkach z kolei na kolejne atrakcje czarterowane przez itake), w hotelu na podwyższenie standardu pokoju etc
    Wyżywienie było bardzo dobre chociaż do kolacji nie dostaliśmy nic do picia - nawet wody. To w jaki sposób traktują ludzi na stołówce było okropne. Ludzie wg pokoju mają przypisane stoliki. Weszliśmy do pięknej stołówki z pieknymi stolikami na tarasie z widokiem na Cefalu a co się okazało narzucono nam stolik w środku, w rogu koło kelnera ze stolikiem z resztkami z talerzy. Okropność.
    Nie podwyższaliśmy standardu pokoju bo uważaliśmy, że 3,5* to hotel, który nie ma brzydkich pokoi. Dostaliśmy pokój z widokiem na ścianę na dziedzińcu do samego nieba. Nie wiedzieliśmy nawet jaka jest pogoda bo widać było tylko skrawek nieba na czubku budynku. Jest to hotel z pięknymi tarasami z widokiem na morze. Pokój czysty ale bardzo wadliwy. Drzwi do łazienki nie zamykały się w ogóle, drzwi do prysznica zepsute. Wszystko było stare i zniszczone.
    W drodze na lotnisko powiedziano nam, że pracownik ITAKI stoi przy wejściu na lotnisko i tłumaczy gdzie trzeba iść. Na miejscu było nikogo i przez 30 min biedne polaczki biegały po wielkim lotnisku w PALERMO (w kraju gdzie nikt nie mówi po angielsku...)

    Lata temu byłam na bardzo fajnej wycieczce z ITAKI na której nie miałam na co narzekać.
    Całkowicie inne doświadczenie. Wszystkie aktualne opinie na temat ITAKI są prawdziwe, pomimo, że sama nie byłam w stanie uwierzyć, że jest aż tak źle. To co przeżyłam nie było relaksujące tylko stresujące.

  • ~Paulina91 / 2018-08-22 13:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam biura podróży Itaka.
    Taka duża firma a podejście do klienta fatalne. Zaplanowany urlop, wszystko dopięte na ostatni guzik. Odliczanie do wymarzonych wakacji. Niedziela godzina 17 dzwoni Pani z biura obsługi informując mnie, że z powodu nie wystarczającej ilości osób naszą rezerwacja zostaje anulowana.... Nie zaproponowali nic innego, Taki nam nowe 4 terminy do wyboru ż możliwością zmiany hotelu itd. Hotele, które były dostępne w terminach zaproponowanych od Itaka były beznadziejne. Pół roku wcześniej zamówiony hotel z wysokim standardem i dobra ceba. Teraz jak chcemy zmienić musimy dopłacać za wakacje jeśli chcemy taki sam standard jak wczesniej....dramat. zrezygnowaliśmy z ich usług. Nigdy nie skorzystam z ich ogert.
    WadyBrak kompetencji
  • ~Domonika / 2018-08-21 23:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Zdecydowanie nie polecam wakacji z firma ITAKA. Sprzedano mi ofertę, która nie istniała. Dopiero po przylocie na miejsce dowiedziałam się, ze trafie do innego hotelu niż to było założone. Gdzie jeszcze 4 h wcześniej na lotnisku dali mi voucher do hotelu zakupionego w ofercie, z którym później również były problemy. Domniemany rezydent z szyderczym uśmiechem poinformował Nas o zmianie hotelu dopiero na wyspie, zatwierdzając, ze to nie jest żart. Ale przecież trafiłam do lepszego, bo 4, a nie 3 gwiazdkowego hotelu - „powinnam się cieszyć”. Dla kogo lepszy jest olbrzymi hotel na tysiące osób, od kameralnego hotelu dla tego może i korzystaniej. Wracając do kwestii voucherow, które otrzymaliśmy na lotnisku - w nowym hotelu, gdzie angielski nie jest na jakimkolwiek poziomie, kazali Nam zabrać rzeczy i jechać do hotelu wskazanego na voucherach. Po odpowiednio długim czasie zostaliśmy jednak zakwaterowani. Kolejna kwestia: zaczepiło mnie małżeństwo, które również przyleciało z biurem ITAKA pytajac kto jest rezydentem, gdy usłyszeli odpowiedz z oburzeniem zapytali: „TO GO JESZCZE NIE ZWOLNINI?”. Powiem więcej, po wycieczkach fakultatywnych wiele osób narzekało na opryskliwe komentarze redyzenta i jego nie zawsze na miejscu zachowanie. Coś tutaj jest nie tak, ze firma sprzedaje oferty, których nie ma oraz, ze pozwalają reprezentować swoje imię osobie, która w ogóle o to nie dba.
  • ~CARLOS / 2018-08-20 21:11
    Ocena: 2.33 / 5
    Witam wszystkich.
    Przestrzegam przed korzystaniem z usług Itaka.
    Powodem jest podejście firmy do mnie w sprawie kradzieży rzeczy z pokoju nr 2101 w Hotelu Puchet na Ibizie - oznaczony ŻAGLEM ITAKI. Nie była to pierwsza czy druga podróż, ale na pewno ostatnia.
    Jestem zbulwersowany, że Itaka nie poczuwa się do żadnej odpowiedzialności, a nawet nie chciała pośredniczyć w komunikacji z hotelem.

    ????????????????
    Wadypozostawianie klienta samemu sobie
  • ~Yolanda / 2018-08-20 17:25
    Ocena: 4.67 / 5
    Hotel Elpida Village, Kreta, Istron.
    Bajecznie miejsce, hotel na wzgórzu, kilka budynków polaczonych schodami i przejściami zewnętrznymi. Chyba bardziej grecko trafić nie mogłam.. Lekko opóźniony przyjazd, ale kanapki i napoje były. Obsluga miejscowa rewelacja! A animatorki Itaki - Monika, Kasia i Uljana to trzy wisienki na tym pysznym, greckim torcie. Również dzięki nim trochę mnie zostało w Elpidzie..
    Za rok pomyśle - znów Elpida, czy inne miejsce, gdzie będę pod opieką którejś z nich.
    ZaletyCałokształt hotelu - położenie, wystrój, czystość, załoga - ich wysoka kultura, uśmiech i bycie pomocnym w potrzebie. Pyszna kawa Hary, wymyślnie zdobione drinki Mariny, uśmiech Marii, świetna obsługa sali - przemiłe kelnerki i kelner pod czujnym okiem i ze szczerym uśmiechem pana Manolosa.
    WadyWysokie podejście do hotelu, ale przecież są auta, które dowożą i na plażę i spowrotem..
  • ~Magda / 2018-08-17 22:31
    Ocena: 3.67 / 5
    Biuro podróży z którego skorzystalam ostatni raz. Jedyny plus to miły i konkretny Pan w biurze podróży i tylko tyle. Po pierwsze zostaliśmy oszukani z godziną wylotu, straciliśmy jeden dzień z wycieczki, przylecielismy bardzo późno.. Nie czekał na nas żaden posiłek.. Nic.. ???? Pokój zostawił wiele do życzenia.. Niby hotel 5 gwiazdkowy.. A tu same niespodzianki.. Grzyb w łazience.. Całej!! Grzyb wychodzący z klimatyzacji.. Widok z balkonu na mur i sucha roślinność,problem z WiFi.. Telewizor bez programów i taki stary że brak słów. Jedzenie w restauracji - mimo że duży wybór to smierdzace, tłuste i bez smaku. Dziwię się czytając opinie o hotelu galini sea view na Krecie, że bylo pyszne.. Hitem było jak robili soki że splesnialych pomarańczy - była mega awantura. Takie to wszystko naciągane. I widzę że biuro podróży nie dodało mojej opinii. Chyba dlatego że była prawdziwa i obnizylaby im średnia ???? a pan rezydent.. Porażka, miał w nosie wszystkich.
    ZaletyMiły Pan w biurze podróży.
    WadyOferta nie zgodna z opisem,
  • ~michal / 2018-08-17 05:20
    Ocena: 1.67 / 5
    Jest do niczego, oferta nie ma nic wspolnego z opisem i do tego obrabowali czlowieka z dwoch dni wakacji poprzez przesuwanie lotow . Pozytywne opinie pisza zapewne pracownicy tego biura. Wakacje w Bulgari za 7000 zl dwie osoby. Porazka totalna. Nigdy wiecej Itaki ......
    Zaletybrak
    Wadychyba wszystlo co tylko mozna wymienic. Zaczynajac od kretzctwa na ktorym czlowiel stracil dwa dni po zupelnie innej ofersie niz w opisie (np. zamiast widoku na morze -widok na smietnik. Bardzo bardzo bardzo NIE poleczm
  • ~Monika / 2018-08-15 17:05
    Ocena: 3.33 / 5
    Hotel Dream World Aqua oferta niezgodna z opisem. Aquapark czynny 10-16 w tym 1,5 godziny przerwy. Animacji zero. Sportów animacji zabaw na basenie zero. Lezakow za malo na tak duzy hotel. Bary w 1 alkohol jakiś tam, a w reszcie tylko piwo. Jedzenia dużo ale codziennie to samo monotonne. Rowniez w szczycie nie ma gdzie usiasc na jedzenie. Lody ograniczone czasowo. Nie można wynieść z jedzenia na lezak np dla dziecka. Ręczniki wymieniać można w określone dni brudne czy mokre. Kolo basenow wogole nie zbierana woda wszczedzie mokro. Pokoje jakby 2 osobowe i dostawka dla dziecka wepchane na siłę do pokoju. Za kazdym razem otwarcia balkonu klima sie wylacza co jest strasznie uciazliwe. Windy na taki hotel ilosc masakra. Koło hotelu oczyszczalnia, dyskoteka, i meczet 5 rano wzywa do modlitwy. Niestety cena nie adekwatna do pobytu. Byliśmy w tamtym roku Pegasos Resort Aqua w Side też 5 gwiazdek ale to był mega i wart wszystkiego. Cena powinna być o 3 tyś przynajmniej mniejsza za pobyt w tym hotelu.
    ZaletyZadne Niestety. Nie wiem skąd ma takie mega opinie.
    WadyWszystko nie tak za taka cenę.
  • ~Bubsi 73 / 2018-08-15 07:00
    Ocena: 2.67 / 5
    Kolejny raz biuro Itaka zmienia godziny lotów na bardzo niekorzystne dla klienta 23.40,to znaczy ,że zapłaciłam za ten dzień będąc w domu,zdjęcia pokoi w folderze to napewno nie te ktôre otrzymuje klient,wycieczki faktultatywne to naprawdę niski poziom organizacyjny a pieniądze spore.Myślę ,że to było moje pożegnanie z Itaką ,ponoć do trzech razy sztuka i to był ten ostatni.Odoszę wrażenie ,że Itaka nie kontroluje miejsc ,które poleca klientom,,oferta podkolorowana byle klient się skusił a potem nikogo już to nie obchodzi,
    ZaletyObsługa w hotelu miła i sypatyczna ,jedzenie bardzo dobre- ale to nie zasługa biura podróży
    WadyPokój to napewno nie 4 gwiazdki ,wycieczki fakultatywne to mocne 2 na 10, zmiana godzin lotów ,mimo zapewnień ,że są one korzystne
  • ~Marcin / 2018-08-12 16:11
    Ocena: 1.00 / 5

    Albanian Star ++++
    Cztery gwiazdki dał jakiś ślepiec po pijanemu bo popegeerowski budynek z powycieranymi panelami i poobijanymi framugami na to nie zasługuje. Do hotelu nie ma dojazdu wiec każdy kto ma przyjechać około południa przejdzie się z tobołami w trzydziestostopniowym upale z pobliskiej stacji benzynowej o czym go biuro wcześniej nie uprzedzi. W hotelu restauracja ala carte i allinc. obsługiwana przez jednego barmana oczywiście ci co jeszcze nie zapłacili poza kolejnością. Jedzenie w allinc bardzo nudne śniadania i obiady, kolacje trochę lepsze. Brak serwisu rocznikowego co naprawdę przy planowaniu w Adriatyku jest problemem bo niby jak sobie uprać ręczniki? Stoliki dla gości z allinc chyba nie były myte nawet mopem, obrusy brudne jak ten cały kraj. To ze nie było wody mineralnej w bazę plażowym wczoraj nie oznacza ze będzie za dwa dni bo raczej nie będzie. Hotelowe Wifi nie działa lub dziala kiedy chce. Napoje dla gości z allinc tylko w plastikach. Jak zamówisz sobie piwo w restauracji to przy kolejnym zamówieniu dostaniesz w tej samej nie umytej szklance. Jedyny plus to ładna plaża i może z łagodnym zejściem. Woda dość brudna bo są atrakcje związane z motorówkami.
    Po wyjściu z hotelu brud i smród, przejażdżka autobusem to wyzwanie już od momentu oczekiwania na „przystanku” ( na drodze bez chodnika i pobocza). Brak kasy w miejscowym bankomacie. Ceny jak w innych krajach danie w knajpie 700 lek, drink 500 lek ( 1 Eur ok 120 lek ). Na plazy uporczywi sprzedawcy armaniego i żebracy
    Na pytanie czy warto - dla mnie zdecydowanie nie
  • ~Czarnakotka / 2018-08-11 11:38
    Ocena: 1.33 / 5
    Wybralismy sie na wakacje do Turcji, niedaleko Alanya (30 km od Alanya). Obsluga w samolocie zachowywala sie, jakby pracowali za kare. Na lotnisku bylismy o polnocy i Panie rezydentki z Itaka kazaly nam szukac autobusu w ciemnosci. Staly przy stoisku we dwie i zadna nie byla tak uprzejma by nas zaprowadzic do autobusu. Kierowcy nie rozmawiali po angielsku. Nie dostalismy nawet wody w autobusie. Transfer do hotelu trwal 2 h ( bo musielismy sie zatrzymac na 30 min przerwe). Nasz hotel Pegasus Planet byl drugi w kolejce. W hotelu bylismy po 2 nad ranem. Dostalismy w recepcji bagietke z lokalnym serem i ogorkiem, bez masla. Bagaze sami wzielismy do pokoju. Dodatkowo musielismy zaplacic za sejf. Nie bylo czajnika w pokoju (dodatkowo platne). Internet w pokoju byl dodatkowo platny. Hotel byl brudny, pokoj w stylu konca lat dziewiecdziesiatych. We wtorek nie bylo w ogole serwisu pokoju, bo obsluga ma wolne. Jedzenie bylo okropne i ciagle to samo. Brak lokalnej kuchni. Frytura byla czarna i zwrocilam na to uwage obsludze, ale moja uwaga byla zignorowana. Kazdy gosc moze isc na kolacje restauracyjna, ale zarezerwowanie stolika graniczy z cudem, bo dostepnych jest tylko 25 miejsc w kazdy wieczor. Plaza i baseny sa glowna atrakcja. I wlasciwie nic wiecej. Podawane sa lokalne alkohole, a za inne koktajle trzeba doplacic (nie warto, gdyz sa przygotowywane z najtanszych produktow). Droga Pani rezydentko, bedac profesjonalistka wypadaloby przejsc sie po pokojach i przedstawic, a nie wymagac by goscie pojawiali sie na Pani pseudospotkaniach organizacyjnych. Pani rezydentka oferuje wiele wycieczek (w tym calodniowe wypady), a odradzala nam wynajecie auta, gdyz: ‘Turcy oszukuja na ubezpieczenie’. Doslownie powialo rasizmem. Auto wynajelismy (FBI rent a car) i zwiedzilismy ruiny zamku w Alanya, Red Tower, Damlatas Cave, dwa meczety, targowisko w piatek w Alanya. Warto wziac z soba liry i targowac sie z Turkami. Turcy sa uczciwy i przyjazni. Jedlismy lokalne dania w Cankurtaran Restaurant w Avsallar. Sam wlasciciel przygotowywal nam drinki. Bardzo profesjonalna i mila obsluga ze strony Mohameta. Probowalismy kebaba, jagnieciny, salatek i sziszy. Zakupy warto zrobic w Alanya, gdyz sa najnizsze ceny. Pokoj musielismy opuscic o 12 w poludnie, a autobus zabral nas na lotnisko o 19.40. Nie byly to wakacje all inclusive (drinki i kawe podaja w papierowych kubkach), gdyz za wszystko trzeba dodatkowo placic. Wynajecie nowoczesnego dwupokojowego apartamentu na tydzien w tej okolicy jest o wiele tansze. Nie polecam wakacji z Itaka!
    ZaletyPlaza, baseny w hotelu
    WadyStary i brudny hotel, niemila obsluga, ciagle te same potrawy, brak potraw regionalnych, fast food
  • ~Teresa / 2018-08-11 08:45
    Ocena: 5.00 / 5
    Byliśmy z mężem na wycieczce wietrzenie i słonecznie Italia od 29 lipiec do 9 sierpień było fantastycznie program wycieczki był zrealizowany cudowna przewodnik pani Alicja która dbała o grupę cudowna po prostu cudowna jesteśmy bardzo zadowoleni!!!!!
    ZaletyCudownie
    WadyNie bylo
  • ~Maria / 2018-08-10 22:43
    Ocena: 4.00 / 5
    "Greckie przepowiednie" z Itaką to ciekawa programowo , objazdowa wycieczka. Trasa nienajdłuższa, interesujące historycznie i widokowo miejsca zwiedzania. Jednak przylot do Aten zbyt późny, klient powinien dotrzeç do hotelu nie w nocy lecz najpóźniej przed zwyczajową porą obiadokolacji. Tak byłoby przyzwoicie! Hotele całkiem znośne, wystarczająco eleganckie jak na jednonocne pobyty. Mocna strona wycieczki: pilot pan Marcin. Bardzo fajna fakultatywna wyprawa statkiem: warto dołożyć trochę euro! W sumie: przy cenie last minute nie pożałujesz, chyba że dodatkowo wykupisz diabelnie drogie obiadokolacje! Szerokiej drogi!
  • ~Joanna / 2018-08-06 09:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Fatalnie. Jesli wakacje to.tylko nie z tym biurem. Oszukali nas. Stracilismy jeden dzien za ktory zaplacilismy siedzac w domu. Wycieczki z ukrytymi kosztami ..nie polecam
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

ITAKA
Ocena: 2.92, ilość opinii: 183
TUI
Ocena: 3.47, ilość opinii: 10
Funclub
Ocena: 2.83, ilość opinii: 6
Neckermann
Ocena: 3.67, ilość opinii: 3
Regent
Ocena: 2.33, ilość opinii: 1
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 451
Flixbus
Ocena: 2.14, ilość opinii: 379
Link4
Ocena: 1.62, ilość opinii: 262
nju mobile
Ocena: 3.23, ilość opinii: 115
Netflix
Ocena: 2.92, ilość opinii: 113
Virgin Mobile
Ocena: 2.52, ilość opinii: 75