Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

ITAKA opinie

Ocena na podstawie 313 opinii

2.79 / 5

  • Oferta
    3.07
  • Obsługa klienta
    2.57
  • Cena/Jakość
    2.77

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Beata / 2019-09-29 15:59
    Ocena: 5.00 / 5
    Beata włochy klasyczne 21 09 2019 super polecam kazdemu pani przewodnik p Beatka z lublina super [premia] hotele, ,wyzywienie bardzo dobre wielki szacunek dla kierowcow p Adam i Krzysio
    Zaletydoskonale zorganizowani
    Wadybrak
  • ~Ewa / 2019-09-26 22:23
    Ocena: 3.67 / 5
    Lipiec 2019 wycieczka objazdowa po Portugalii. Fajna, ale nie sposób pozbyć się wrażenia, że naciągnięto nas na koszty za wersje, z których nie skorzystaliśmy. Rozkład lotów zaplanowany w taki sposób, że nie ma możliwości zjedzenia obiadokolacji pierwszego dnia i śniadania ostatniego dnia (dotarcie do hotelu około 1 w nocy, następnego dnia pobudka i śniadanie o 7, dalej zwiedzanie Lizbony. Ostatniego dnia pobudka przed 3 w nocy, wylot około 7 rano). Drogie wycieczki sprzedawane przez miejscowe biura podróży. Jeśli nie chce ktoś spędzić czasu w hotelu na peryferiach miasta, powinien je wykupić bo innej alternatywy nie ma, ale są w ofercie i można to przemyśleć. Hotel w Lizbonie (Brna) pozbawiony strefy restauracyjno - barowej, w dzielnicy peryferyjnej. Wersja - albo wykupimy za 50 E wieczór z Fado, albo nie mamy co jeść.Hotel Nave w Porto położony przy ulicy w przebudowie, turyści muszą ciągnąć bagaże 500 m pod górę, bo autokar nie ma możliwości dojazdu. Pokoje zaniedbane, z widokiem na obskurny dach. Zwyczaj w hotelach - robią kserokopie dokumentów tożsamości, bo jest za mało obsługi na recepcji.
    ZaletyBardzo kompetenta pilotka, ciekawy program.
    WadyNiski standard i nieatrakcyjne położenie hoteli w Lizbonie Brna i Porto Nave. Dokonanie kserokopii dokumentów tożsamości. Bardzo niedogodne terminy lotów dla grupy z Warszawy, a świetne dla grupy z Katowic - ta sama wycieczka, za identyczne pieniądze!
  • ~Ryszard / 2019-09-26 18:19
    Ocena: 2.33 / 5
    Napiszę krótko, wszystim będę odradzał to biuro. W hotelu 5* ( z żaglem Itaki) był syf, bród, psy, koty drapiące o posiłek oraz trup w basenie, gdzie nie było ratowników. Odpowiedź Itaki była na piśmie : "...naszym zdaniem wszystko było w porządku..." A i jeszcze alkohole odpowiedź ..." alkohole importowane były dostępne w wyznaczonym barze..." 200 osób nie znalazło tego baru , tyle ich było ;)
    Zaletyhotel z dużym potencjałem
    Wadyz pięciu gwiazdek, jedna i cztery łzy
  • ~Matka / 2019-09-26 17:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Masakra zniszczone wakacje. Szkoda pieniędzy i czasu, syf w pokoju, brodzik śmierdzących.
    ZaletyBrak
    WadyMnóstwo
  • ~Mariola / 2019-09-25 13:24
    Ocena: 1.67 / 5
    Wycieczka Wietrznie i słonecznie
    Trudno opisać po prostu gonitwa można było popatrzeć z zewnątrz na zabytki wyjątek Watykan.
    O jedzeniu śmierdzącym w niby 3*hotelu bez kuchni z kateringiem i przewodniczce Sabrinie która na nic nie reagowała nie wspomnę.
    ZaletyMiałam szczęście trafiłam na super ludzi
    WadyMasówka bez zainteresowania ludżmi byle po kosztach
  • ~K / 2019-09-23 22:16
    Ocena: 1.33 / 5
    Wysyłają ludzi do hoteli w których strajkuja pracownicy którym się nie płaci. Poczytajcie o kompleksie Roxy Luxory...jak można tak traktować Polaków...brak animacji, Brutus, zniszczony pensjonat słona woda w kranach i basenach. Brak pomocy i oklamywanie turystów.
    ZaletyNigdy więcej z Itaką
    WadyPiszą 5 gwiazdek A 2 bym nie dała
  • ~Romana / 2019-09-22 21:30
    Ocena: 5.00 / 5
    Cóż, dla mnie Itaka to jest bardzo dobre i solidne biuro podróży. Mają świetną ofertę jeśli chodzi np. o samą ilość krajów, a same hotele stoją na wysokim poziomie. Nasz był świetny, a do tego rezydenci zainteresowani klientami. Nie mogę złego słowa powiedzieć, lot się nie spóźnił, nie było niespodziewanych przesunieć, a całe wakacje zgodne z planem i katalogiem.
    Zaletyhotel
    transport
    lot
    czystość
    plaża
  • ~Jakub / 2019-09-22 16:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia, niezgodność usługi z umową. Hotel o niższym standardzie, bez wielu udogodnień
    ZaletyŻadne
    WadyNiezgodnośc umowy z usługą.
  • ~Jakub / 2019-09-22 01:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Dziekujemy za zniszczone wakacje.
    UNIKAC JAK TYLKO SIE DA!!!!!!!!!
    ZaletyBrak
    WadyPraktycznie wszystko. Organizacja. Samolot. Obsługa. Pora samolotów. Zakwaterowanie. Jedzenie. W sumie wszystko co itaka robiła na tej wycieczce.
  • ~W.A. / 2019-09-21 17:06
    Ocena: 3.00 / 5
    Hotel Uniwersal Castell Royal Majorka lipiec 2019.Podróż do hotelu 2,5 godziny,posiłek podano bez picia,pokój opłaciłem z widokiem na morze a dostaliśmy z widokiem na bar, basen i stołówkę.Po trzech dniach dostaliśmy prawidłowy.Sniadania dobre ,obiady w normie, podczas kontroli super, kolacje słabe, Uwaga brak napojów do obiadu i kolacji.W ofercie wino słabiudkie i butelka schłodzonej wody o smaku kranówki.Plaża publiczna ,w 1/3 podczas przypływu zanieczyszczona brunatno zieloną roślinnością morze także,o nieprzyjemnym zapachu.Nie polecam wacieczki -nietypowy objazd wyspy-spęd czasowy brak czasu na posiłek, na statku brak napojów oprócz wina.Podczas jazdy pociągiem mieliśmy jechać przez plantacje cytrusów a były tunele, krzaki ,godzina jazdy na ceratowych siedzeniach.
  • ~Trelawny / 2019-09-20 09:12
    Ocena: 1.33 / 5
    Niestety skorzystanie z oferty tego punktu było największym błędem jaki popełniłem. Potrzebowałem urlopu z małym dzieckiem, w spokojnym miejscu, o przyzwoitym standardzie. Na folderach tak to wyglądało. W rzeczywistości - jeden wielki moloch, przepełniony hotel, w ŻADEN sposób nie dostosowany do wypoczynku z maluchem. (Hotel KOTVA w Bułgarii)

    UWAGA!!! Itaka sprzedaje pobyt w hotelu 3-gwiazdkowym jako 4-gwiazdkowym. Nawet Google twierdzi że hotel jest 3-gwiazdkowy ale wg. Itaki OFICJALNA kategoria jest 4-gwiazdkowa. Nie dajcie się oszukać.

    Na reklamację oczywiście odpisali grzecznie że moich roszczeń nie uznają i mnóstwo PR-owego gadania. Dorzucam jeszcze fotkę kolejki po jedzenie chociaż zastrzeżeń miałem o wiele więcej. Pokoje brudne, wiekowe, z wieloma uszkodzeniami. W moim przypadku - dziurawe drzwi. Kiedy znajdę chwilę pozbieram fotki i wszytko tutaj i w innych miejscach powrzucam.
    Zaletyjedna rezydentka w miarę pomocna
    Wadycała reszta.
  • ~edek / 2019-09-18 18:10
    Ocena: 2.67 / 5
    Wycieczka klasyczne Włochy 7 09 2019 wycieczka ciekawa
    ZaletyPani kasia jako przewodnik wykazała się dużą wiedzą i zaangażowaniem
    WadyBardzo nie sympatyczny kierowca zachowywal sie berdzo obcesowo wprowadzajac swoje zasady dotyczące korzystania z toalety i spożywania posiłków
  • ~Ania / 2019-09-11 00:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Hotel Rodos Palace
    Hotel pięknie prezentujący się na zdjęciach, odnosimy 5 gwiazdkowym zaprezentowany w ofercie na miejscu okazał się starym smieradzacym brudnym pokojem z lat 80. Itaka na swojej stronie oferty nie zamieściła takiego zdjęcia pokoju tylko te które są odnowione . Wszelkie próby zmiany pokoju kończyły się na niczym bo brak pokoi superior. Tłumaczenia Pan i rezydnetki że zdjęcia na stronie są pokazowe i ogladowe i wcale nie musza tak wygladac w rzeczywistoaci wszytsko o tym biurze. NIGDY nie zdecydowaliabysmy się na taką ofertę gdyby Itaka zamieściła pokoje w jakich lokuje swoich klientów . Zmarnowane wakacje złość i niedowierzaniem. Zapłaciliśmy kupe kasy za coś co było zaprezentowane w ofercie na stronie a dostaliśmy najtańszy z możliwych pokoi w całym hotelu i rozciąganie całej sytuacji w czasie że może na drugi dzień coś się zwolni pokazuje niekompetencje i brak organizacji. NIGDY WIĘCEJ wakacji z tymi oszustami.
  • ~Kasiazago / 2019-09-10 19:42
    Ocena: 5.00 / 5
    Bardzo miła obsługa i atrakcyjne oferty wycieczek oraz prowizje.
  • ~Dariusz / 2019-09-10 16:02
    Ocena: 1.33 / 5
    Wczasy w Turcji, resort pięciogwiazdowy. Pokoje uwłaczające człowiekowi, grzyb na ścianie, baliśmy się wejść pod prysznic, pognite futryny.... dużo by wymieniać. Wczasy z dwójką dzieci. Po napisaniu reklamacji do Itaki otrzymaliśmy odpowiedź, że standard w Turcji jest niższy. Na chłopskim rozum, pięć gwiazdek to max czyli według nich pognite zdezelowane pokoje to standard. Sprawa ląduje w Izbie Turystyki. Byliśmy w Turcji kilka razy, także w wielu innych krajach, niejednokrotnie z Itaką, a potraktowali nas jak idiotów. Nigdy więcej
    ZaletyŻadne
    WadySkandaliczna obsługa
  • ~Iza / 2019-09-09 05:47
    Ocena: 1.00 / 5
    Pierwszy i ostatni raz w życiu wybrałam sie na podróż z biurem ITAKA. Organizacja porażka pani w biurze mowila ze podróż autokarem, na starcie dostaliśmy małego busa który nawet nie miał klimatyzacji i w dodatku bagaże w przyczepie ? Dojechaliśmy na miejsce gdzie oczekiwaliśmy na autokar ponad godzine. Po 25 h podróży okazało sie ze nasze pokoje w hotelu nie są gotowe i rezydentka zaproponowała nam zwiedzanie Paryża. Totalna porażka po tylu godzinach podróży należy sie odpoczynek i odświeżenie.. To nie koniec wrażeń otrzymaliśmy pokój w hotelu który był odnowiony, ale tak tylko sprawiał pierwsze wrażenie. Zepsuta umywalka z której kapała woda na ziemie i zepsuta kabina prysznicowa która ledwo sie zasuwała. Ściany tak cienkie ze słychać było każde kichnięcie osoby z pokoju obok nas. Śniadanie w hotelu codziennie to samo rogalik masło i dżem. Dzielnica tez niczego sobie, strach wychodzić samemu na zewnątrz hotelu. Następne dni wycieczki bez autokaru, nasza wycieczka była połączona z inna wycieczka z Paryża która wziela nasz autokar, my jeździliśmy metrem po całym Paryżu, zeby dojechać na miejsce zajmowało nam to 1/2 h w jedna stronę? Róbcie dalej konkursy na dobre opinie bo na nic lepszego was nie stać..
    Organizacja straszna, nigdy w życiu juz nie wybiorę sie z tym biurem podróży, płace taka kwotę to wymagam tez od biura podróży dobrych udogodnień. Nie polecam !!!!
    ZaletyŻadne
    WadyCały wyjazd
  • ~Dariusz / 2019-09-07 08:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Faktycznie cisza i spokój. A wiecie dlaczego? Bo nikt rozsądny tu nie przyjedzie! Juź na wstępie chamska obsługa recepcji próbuje "wcisnąć" apartamenty w przyziemiu z rewelacyjnym widokiem na parking. Jak się na to zgodzisz - to będziesz mieszkać w śmierdzącej szambem norze przez cały pobyt. Kuchnia serwuje codziennie rewelacyjne lokalne przysmaki - parówki i jajecznicę a dla smakoszy jest dodatkowo źółty ser i mortadela. A jak skończysz ten wykwintny posiłek nie zapomnij odnieść resztek w wyznaczone miejsce, opróżnić i odłożyć talerz a sztućce włożyć do odpowiedniego pojemnika. Jak nie będziesz postępować zgodnie z tą procedurą - to będziesz zapamiętany i w kolejce do baru zawsze będziesz ostatni. Myślę źe jak by powstał MIŚ w wersji realiów greckich - to nasze bary mleczne przegrywają z tą konkurencją. Mam nawet pomysł na tytuł tego filmu - MOJE WIELKIE GRECKIE WAKACJE. Produkcja niskobudżetowa bo cały plan filmowy w jednym hotelu - BEGETI BAY
  • ~Kamil / 2019-09-05 10:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Wymarzone wakacje będące przedmiotem oceny, rozpoczęły się od zebrania pieniędzy przez Panią rezydent na skandaliczne opłaty poboczne stanowiące koszty oprawy (transport, łapówki dla obsługi hotelowej)- problem w tym, że nie było to uwzględnione w cenie wycieczki.w późniejszym czasie, w oczekiwaniu na zakwaterowanie w syfiastym pokoju, rezydent zaproponowała opłacenie już na tak wczesnym etapie wycieczek fakultatywnych. Także nasze portfele zostały miło przywitane w Tajlandii.Po wyborze, jak okazało się później, nudnych i prymitywnych atrakcji zaproponowanych w ramach wycieczek fakultatywnych, udaliśmy się o godz. 15 na relaks w zniszczonym pokoju...tak właściwie wyglądał każdy dzień. Pobudka o 7 rano, marne śniadanie, wyjazd na źle zorganizowane wycieczki, zbyt dużo czasu wolnego (po 2-4godziny)-/ileż można oglądać jedną świątynie/.Stawki wycieczek zdecydowanie zawyżone... Widać, że Itaka zarabia na każdym kroku i to nie jakieś drobne. Przykładem może być spływ kajakiem który normalnie kosztuje 20bath, a Itaka zażyczyła sobie 20$.Brak jakichkolwiek atrakcji. Nudne wakacje z nastawianiem na finansowe wykorzystanie turystów. Wycieczka ogólnie nieprzygotowana, niedopracowana. Po tych wakacjach musimy udać się na leczenie psychologiczne - wróciliśmy zmęczeni życiem i przytłoczeni ciężarem biedy i ubóstwa w jakich przyszło nam „wypoczywac” w Tajlandii.Pragnę jeszcze nadmienić, iż jako nieprzygotowanie właściwe wycieczki rozumiemy fakt, ze nie zwiedziliśmy najważniejszych świątyń i zabytków Tajlandii. Wszystko było robione bardzo na pozór.Hotele na trasie wycieczki można przyrównać do baraków najniższej klasy. Zacieki, brud w toalecie, smród z okolic oraz nie wyczyszczone dywany powodujące uczucie wymiotne. W okolicach hoteli nie ma żadnej infrastruktury, wszędzie dookoła bieda i umierające z głodu psy. Nie da się opisać z jak wielkim problemem bezrobocia, biedy, głodu, brudu mierzy się Tajlandia zaprezentowana przez Itakę w niniejszej wycieczce.Hotel wybrany - Grand Pacific Soreveign Resort and Spa - na dostatecznie dobrym poziomie. Niestety śniadania tak jak wszędzie indziej - tragiczne, niesmaczne, nieodżywcze, tluste, śmierdzące. Mało produktów tradycyjnych pochodzenia Tajlandii, za to robotę robi ryż i makaron- dużo i najgorszej jakości. Baseny zanieczyszczone odchodami ptactwa. Wokół wszystkich zwiedzonych ośrodków hotelowych unosi się okropny smród wywołujący zawroty głowy oraz towarzyszy temu widok umierających psów zjadanych przez wszy i robaki.
  • ~Mat / 2019-09-05 08:13
    Ocena: 3.00 / 5
    Hotel azure memories Tsilivi na Zakynthos fajny jedzenie smaczne obsługa miła.pokoje Male ale ładne jedyny minus to brak szafy na ubrania.Natomiast biuro Itaka to jakaś żenada transfery są z kosmosu my mieliśmy lot o 3,15 na miejscu byliśmy o koło 8 a pokój dostaliśmy o 14 a do domu wyjazd na lotnisko o 6 rano.to jakaś kpina z ośmiu dni tak naprawdę jest siedem.ktos powinien się zastanowić nad lepszym połączeniem . ogólnie wakacje super ale nie z tym biurem
  • ~Kinga / 2019-09-04 14:47
    Ocena: 3.00 / 5
    Wyjechała w lipcu z biurem podróży Itaka do Grecji na Kretę do hotelu Semiramis Village-problem był taki że by) y mtówki faraona i nie można było ich zwalczyć. A druga rzeczą co mnie spotkała to to że sprzątaczki z tego hotelu zabrały mój strój kąpielowy który był wywieszony przed logby na linkach. Zgladszalam do rezydenta i recepcji. Rezydent mówi) że takich rzeczy się nie zostawia na zewnątrz a jak jest coś drogocennnego to bierze się sejf. Bzgura do stroju sejf.
    ZaletyPersonel pozostały super i jedzenie nie można nic powiedzieć.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

ITAKA
Ocena: 2.79, ilość opinii: 313
TUI
Ocena: 2.93, ilość opinii: 50
Rainbow Tours
Ocena: 4.11, ilość opinii: 27
Neckermann
Ocena: 2.60, ilość opinii: 14
Funclub
Ocena: 2.89, ilość opinii: 9
Flixbus
Ocena: 2.28, ilość opinii: 751
mBank
Ocena: 1.95, ilość opinii: 600
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 319
Netflix
Ocena: 2.77, ilość opinii: 169
nju mobile
Ocena: 3.17, ilość opinii: 134
Virgin Mobile
Ocena: 2.57, ilość opinii: 102