Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

InPost opinie

Ocena na podstawie 3169 opinii

1.76 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.46
  • Cena
    4.00
  • Oferta
    4.00
  • Cena/Jakość
    1.87
  • Czas dostawy
    1.97

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Mimi / 2021-10-11 14:10
    Ocena: 1.00 / 5
    InPost nie polecam! Kurier kłamie, że próbował dostarczyć paczkę. A ja przez cały dzień byłam w domu i się nie pojawił. Wymyślił bajeczkę o błędnym adresie. Nie zadzwonił, nie dostałam też żadnej wiadomości, że doszło do nieudanej próby doręczenia przesyłki. Po południu zostałam przez infolinię przekierowana do kuriera, który ściemniał, że ma moją przesyłkę, ale dostał ją od poprzedniego kuriera, który próbował ją dostarczyć, ale mnie nie było w domu. Pan kurier najwyraźniej miał ochotę wcześniej urwać się w piątek z pracy. Kontakt z infolinią polega na tym, że każda z 9! osób mówi coś innego. Złożyłam interwencję w piątek i dowiedziałam się, że InPost ma 24h na weryfikację. W sobotę dowiedziałam się, że weekend się nie liczy. Od kolejnej osoby z infolinii dowiedziałam się, że interweniują PO 24h. Ponieważ nic się nie zadziało w poniedziałek złożyłam kolejną interwencję i zaczęli liczyć 24h od mojej poniedziałkowej interwencji, nie piątkowej. Ha ha! Słowo WERYFIKACJA na infolinii słyszałam 500 razy. Kto kogo weryfikuje?? Za każdym razem słyszałam co innego. A wystarczyło, żeby kurier, który nie dostarczył paczki w piątek, dostał ją ponownie z magazynu w poniedziałek rano i ją przywiózł do adresata. Teraz nikt nie wie, gdzie jest moja paczka! Pozytywne komentarze, które znajduję w internecie ewidentnie pisane na zamówienie. InPost zero profesjonalizmu!
    ZaletyZero
    Wadykurier kłamie, że nikogo nie było w domu
    każda osoba na infolinii przekazuje inne informacje
    nikomu nie zależy, żeby szybko rozwiązać problem, zbywają człowieka
  • ~Joanna / 2021-10-11 11:17
    Ocena: 1.67 / 5
    Nie polecam. Przesylka nadana 3.10.21. Piątego zagineła, szóstego okazało się, że trafiła kogoś innego w całkiem innej miejscowości (a była to przesyłka paczkomatowa). Po wielu moich telefonach dowiedziałam się, że siódmego zostanie odebrana od złego odbiorcy i dostarczona do mojego paczkomatu 11-tego. Dziś czekałam cierpliwie na informacje o odbiorze przesylki, w koncu zadzwonilam i co sie okazalo? Że kurier mial dzis duzo paczek i mojej nie zabral.... Ja rozumiem, ze przesylka moze sie zagubic ale tego jakim cudem trafila do paczkomatu w innej miejscowosci i w dodatku zostala tam odebrana, to tego pojac nie moge. Najgorszy jest jednak lekcewazacy stosunek do klienta, bo skoro paczka jest juz o tyle opozniona i w dodatku otworzona przez inna osobe, to w interesie firmy powinno byc aby dotarla jak najszybciej do wlasciwego adresata.
  • ~Gosia / 2021-10-11 11:10
    Ocena: 1.33 / 5
    Przez ignorancję kuriera nie podpisałam umowy o konto z bankiem. Dałam kurierowi 2 dodatkowe terminy dostawy ,a ten się obraża. Reklamacja złożona, ale ja z usług kuriera InPost już nie skorzystam
    Wadyjakoś obsługi, kurier ignorant
  • ~Justyna / 2021-10-11 10:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak mi słów... podobnie jak poniżej. Kurier nie dostarczył przesyłki a w statusie widnieje jako dostarczona. Wyjaśnianie trwa już 6 dni. Oddział Bydgoszcz twierdzi, że dzwoni do odbiorcy a on nie odbiera (oczywiście nie było żadnego telefonu).
    Jestem bardzo zawiedziona!
    Zaletybrak
    Wadyobsługa, dlaczego nie można ustalić co kurier zrobił z paczką...!!
  • ~Art / 2021-10-11 09:36
    Ocena: 1.33 / 5
    Opryskliwość, chamstwo kurierów brak kompetencji to chyba standard w InPost. Do tego doliczaja bezpodstawnie za wysyłkę po czasie. Nigdy nie odbierają przesyłek na czas opóźnienia sięgały do 3 dni. Jednym słowem co tanio to drogo. Nie polecam!!!
    ZaletyTanio
    WadyObsługa, reklamacja, jakość usług, czas odbioru przesylki
  • ~Beza / 2021-10-11 08:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Beznadzieja. Kurier nie dostarczył przesyłki a status widnieje jako dostarczona. Wyjaśnianie sytuacji trwa już 4 dzień. Dla mnie to zwykle złodziejstwo i tyle w temacie.
    ZaletyBrak
    WadyZero pomocy ze strony firmy. Na wszystko tylko jedno - proszę czekać. Czy to tak trudno ustalić kto dostarczał przesyłkę i co z nią zrobił.
  • ~sc71 / 2021-10-10 10:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Niestety jestem obecnie klientem firmy Impost i nie mogę odebrać swojej przesyłki ze względu , że moją paczkę przywozi pan który nie jest zatrudniony w Impost ale jest kolegą pana kuriera , który przekazuje mu paczki , bo kurier się nie wyrabia , dlatego pan po skończonej swojej pracy rozwozi za kuriera paczki.Nie ma możliwości zapłacenia kartą tylko gotówka.Swoje uwagi i skargę zgłaszam na infolinii od 3.10.2021 , zapewniają mnie że sprawa będzie wyjaśniana i na pewno w dniu następnym będzie dostarczona przesyłka kuriera i nie będę musiała płacić gotówką .Niestety tak się nie stało w dni kolejne przyjechał ten sam kolega kuriera ,od którego usłyszałam "gotówka albo spadam" więc moje uwagi na infolinii nie przyniosły żadnego skutku .Dla mnie nie zrozumiała sytuacja, moje dane osobowe są przekazywane osobie która nie jest zatrudniona w Impost.
  • ~nick / 2021-10-09 21:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Dlugo jeszcze tej firmie zajmie dotarcie do europejskiego poziomu. Szkoda w ogole komentowac sposobu dzialania i stylu komunikacji z klientem. Dno :)
  • ~Tomii / 2021-10-09 16:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia dostawa na sobotę o 7.15 dana do realizacji a o 16.30 jeszcze jej w pacxkomacie nie ma...tragedia
    ZaletyBrsk
    WadyZa duzo
  • ~Grzegorz / 2021-10-08 20:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Czekałem na paczkę, nie było mnie w domu. Kurier nie dzwonił i nie pytał o adres. Mimo, że sąsiad może odebrać. Po dwóch dniach, sprawdzając samodzielnie, musiałem JA to zrobić, okazuje się, że przesyłka wraca do nadawcy. Dzwonię, mówię, do pani, że punkt odbioru paczek (paczkopunkt) mam pod firmą i mogę odebrać. Nie bo już wróciła od nadawcy i mam dzwonić do nich. Oni mają problemy umysłowe i to ostre.
  • ~Andrzej / 2021-10-08 17:58
    Ocena: 2.33 / 5
    Nie polecam, w przypadku reklamacji strata 70 zł ze względu na brak możliwości śledzenia przesyłki przez brak Internetu w telefonie. Nie polecam
    ZaletyBrak
  • ~Nina / 2021-10-08 10:53
    Ocena: 1.33 / 5
    W dniu dzisiejszym tj.08.10.2021 kurier obsługujący Cedzynę ,był bardzo nieprzyjemny ,wręcz arogancki.Zapytalam ,czy ma dla mnie paczkę ,powiedział ,że nie.Nastepnie wyniósł paczkę na drugi koniec podwórka (wjechał do mnie na podwórko) i z pretensjami do mnie ,czy ja przyjmuje ,czy nie i do kogo mam pretensje ,że ja przywiózł! Byłam w szoku ,bo nie wiedziałam o co mu chodzi.Na paczkę czekałam kilka dni ,bo nie zmieściła się w paczkomacie.Gosc z wybauszonymi oczami ,cały czas pyskował czy ja chcę i do kogo mam pretensje.Skoro wjechał do mnie na podwórko ,to chyba miałam prawo zapytać go ,czy ma paczkę do mnie ,skoro niósł jakąś na drugi koniec podwórka a jak stałam dwa metry od samochodu.Jak dla mnie było z nim coś nie tak.Wyjechal z podwórka z otwartymi drzwiami z tyłu. Jak mu zwróciłam uwagę ,że nie zamknął ,to odpowiedział...no to co ??? .Ciekawe ,czy dzisiaj wszyscy dostaną paczki.A może InPost w Kielcach zacznie sprawdzać wyrywkowo swoich pracowników w jakim stanie wyjeżdżają do klientów rano? Ja więcej z InPostu nie skorzystam ,bo nie zamierzam się denerwować jakimś pajacem.Pierwszy raz zdarzyła nie się taka sytuacja.Z innych firm kurierzy są mili i kulturalni.
    Zalety,-
    WadyChamstwo
  • ~Magda / 2021-10-08 10:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Zgubili trzy przesyłki na raz. Zła komunikatywność. Nie polecam
    ZaletyBrak
    WadyWszystkie
  • ~Dawid9505 / 2021-10-08 10:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Nigdy więcej nie skorzystam z usługi tej firmy nie dość że zgubili moja paczkę w której były ciuszki syna to jeszcze zadaja faktury bądź paragonu za zgubioną zawartość jak bym zbierał takie rzeczy . Nigdy więcej
  • ~Justyna / 2021-10-07 20:47
    Ocena: 5.00 / 5
    Najlepsi szybko bezproblemowo nigdy nie zawiedli polecam serdecznie
    ZaletySzybko
    WadyBrak
  • ~elżbieta / 2021-10-07 20:17
    Ocena: 5.00 / 5
    Ja jestem zadowolona z usług firmy , dobry kontakt z kurierem , dzwonią w razie nieobecności OK
  • ~Lala / 2021-10-07 20:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Wyłodzili pieniądze poprzez oszostko starszej osoby kurier skasował strasza osobę dwa razy za tą samą paczkę
    ZaletyBrak totalne dno i chamstwo
    WadyOszuści z inpostu
  • ~Magdalena / 2021-10-07 17:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Masakra. Czekam na przesyłkę. Wczoraj kurier faktycznie dzwonił ale nie mogłam otworzyć (zajęta byłam chwilowo praca) napisałam od razu do kuriera że w ciągu 5 minut oddzwonię. Oddzwaniam w ciągu dosłownie 5 minut ale już kurier nie odebrał ani kilka godzin później. Dzisiaj cały dzień siedzę jak debil domu i czekam i czekam. O 11.00 przyszedł @ że ponowna próba doręczenia nie powiodła się... Gdzie kiedy jak?! Przecież siedzę w domu jak Ciołek. No i dawaj od razu dzwonię na tą cudowną infolinie o 11.03 ... Szanowna pani na infolinii twierdzi że kurier nie zastał mnie w domu! No ale.. szanowna pani informuje że incydent zgłosi i że kurier przyjedzie w dniu dzisiejszym z przesyłką i wyjaśnieniem. No ale cóż... Godzina 17.00 dalej siedzę jak debil i czekam. Ponownie dzwonię na infolinie i co słyszę? Że paczka zwrócona do nadawcy... No żesz jak mnie szlag trafił to skargę zgłosiłam i na kuriera i na ta konsultantkę co o 11.05 poinformowała że dzisiaj otrzymam paczkę.
    WadyBrak kontaktu do kuriera
    Brak reakcji kuriera
    Brak kuriera w miejscu doręczenia
    Infolinia niekompetentna
  • ~Vgs / 2021-10-07 12:49
    Ocena: 2.33 / 5
    No jestem zażenowany. Paczki z drugiego końca Polski potrafią dojść w 1 dzień a z sąsiedniej dzielnicy w Warszawie już tydzień idzie i jeszcze nie doszła. Akurat ta na której mi najbardziej zależny. Słabizna.
  • ~Adas / 2021-10-07 11:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Chciałbym wyrazić opinie na temat jednego kuriera z gminy Dwikozy Pana Włodzimierza. Jest bardzo nie przyjemny i gburowaty. Jeździ z paczkami na terenie gminy Dwikozy. Nie polecam tego pana
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.51, ilość opinii: 5508
DHL
Ocena: 1.31, ilość opinii: 3893
InPost
Ocena: 1.76, ilość opinii: 3169
UPS
Ocena: 1.30, ilość opinii: 2115
Pocztex
Ocena: 1.30, ilość opinii: 1617
FedEx
Ocena: 1.39, ilość opinii: 706
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.11, ilość opinii: 2633
VECTRA
Ocena: 1.70, ilość opinii: 2464
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.52, ilość opinii: 2366
UPC Internet
Ocena: 1.94, ilość opinii: 2157
Play
Ocena: 1.43, ilość opinii: 1624
Orange
Ocena: 1.43, ilość opinii: 1572