Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

InPost opinie

Ocena na podstawie 2300 opinii

1.77 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.47
  • Cena
    4.00
  • Oferta
    4.00
  • Cena/Jakość
    1.89
  • Czas dostawy
    1.97

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~niekrytykrytyk / 2021-04-15 14:06
    Ocena: 1.33 / 5
    Czekam na paczkę 2 tyg miała przyjść tydzień temu i dalej jej nie ma pozdro inpost
    ZaletyNie ma
    WadyJest dużo ale nie chce mi się wymieniać
  • ~Filip / 2021-04-15 13:31
    Ocena: 4.67 / 5
    Mega dobra firma kurierska.
    Zawsze szybko i na temat.
    Jeszcze nigdy mi się nie przydarzyło żeby coś było nie tak.
    W porównaniu do innych InPost jest najlepszy ????????.
    ZaletyBardzo mili dostawcy
  • ~Nikodem / 2021-04-15 12:43
    Ocena: 1.33 / 5
    Czekam na paczkę już kilka dni, wczoraj jak zadzwoniłem do inpostu dostałem informację, że kurier ma moją paczkę i napewno dzisiaj dotrze. Dzisiaj z kolei dzownię ponownie bo paczka oczywiście nie dotarła, i dostałem odpowiedź że paczkomat był przepełniony, i czy wyrażam zgodę na przeniesienie do innego. Bezczelność tej sytuacji osiągnęła szczyt, dlatego tu pisze, nie dostałem żadnej informacji ani zapytania o przeniesienie paczki, musiałem sam się fatygować następnego dnia z telefonowaniem żeby czegokolwiek się dowiedzieć. Po raz ostani skorzystałem z usług Inpost i wam szczerze dla spokoju też to polecam :)
    ZaletyDostępność
    WadyObojętność wobec klienta, brak racjonalnego działania i informowania.
  • ~Czesia / 2021-04-15 12:43
    Ocena: 1.33 / 5
    Przesyłka uszkodzona ;rozbity klosz pomimo ze na opakowaniu ostrzeżenie uwaga szkło.Przesyłka z płynami -opakowanie rozdarte ,uszkodzone.W porównaniu z innymi dostawcami są opóźnienia .
  • ~GRZEGORZ / 2021-04-15 12:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem przedsiębiorcą odradzam współpracę z Inpost, dodatki za niestandard naliczane bez żadnej reguły i jak się podoba co powoduje że faktura zawsze jest niespodzianką i to zawsze niemiłą.
    WadyOpłaty dodatkowe z kapelusza, niestandard naliczany jak bądź.
  • ~Paula / 2021-04-15 08:53
    Ocena: 1.67 / 5
    Dzwoni wczoraj do mnie kurier czy jestem w domu, odpowiadam ze tak, a on się mnie pyta czy zejdę na dół z 4 piętra po paczkę... Zapytałam co się stało? A on ze chciałby sobie wcześniej skończyć pracę, a tak to musi wyjść na 4 piętro!
    Dawno nie spotkałam się z taką bezczelnością. Nie po to place za kuriera DO DOMU by chodzić za paczka.
    Odpowiedziałam mu, że nie zejdę, bo mam małe dziecko w mieszkaniu, odpowiedział że ok zaraz będzie. Wbiegł na górę w minute! Otwieram drzwi, młody chłopak około 23 lat.
    Inpost powinien wytłumaczyć swoim pracownikom na czym polega ich praca, bo chyba nie znają swoich obowiązków.
    To tak jakby listonosz do mnie zadzwonił czy zejdę na dół, bo jemu się nie chce wychodzić do góry, a chciałby sobie szybciej pracę skończyć. Żenada...
    WadyNie szanują klienta
    Olewający stosunek do pracy i klienta
    Bezczelny kurier
  • ~Adam / 2021-04-15 08:13
    Ocena: 1.67 / 5
    Paczkomatu w Sopocie zlikwidowany,znanej informacji nie dostałem,okazało się że moja paczka wylądowała gdzieś w Gdyni,jak by nie była więcej paczkomacie w Sopocie.kto tam myśli za tym biurkiem,myślałem że paczkomatu ma być ułatwieniem A tym czasem idzie w drugą stronę.tragedia
    ZaletyZero
    WadyDuzo
  • ~Christian / 2021-04-15 00:59
    Ocena: 2.33 / 5
    Firma zdecydowanie ostatnio podupadła, Wiele paczek przychodzi zniszczonych wręcz zdewastowanych, jak skomentował jeden z odbiorców, jakby słoń po nich skakał. I to niezaleznie od zabezpieczenia. Tryb reklamacja nastawiony na zbywanie, nawet w przypadku paczek zgubionych. Sprawy ciągna sie miesiącami i wciąz są wymagane kolejne dokumenty. Firma uprawia spychologie i najpierw próbują zniechecic i wymyslaja jakies rpawa jakich nie w polskim kodeksie cywilnym, a potem znów to samo z ubezpieczycielem. terminowośc sie ostatnio pogorszyła. Widac wiodąca pozycja na rynku, uderzyła do głowy. Ja juz dziekuję i testuje inne firmy.
    ZaletyJest pod ręką, łatwo nadac
    Wadycoraz więcej paczek ulega uszkodzeniu i termuny sie wydłużają. Najwięskze to piętrzenie problemów przy reklamacji. ODzyskanie pieniędzy za zagubiona paczke, trwało 3 miesiące. Trzy instancje i 7 dokumentów !
  • ~Pawel / 2021-04-14 22:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma porażka jeżeli chodzi o obsługę klienta i reklamacje. nie ważne jak towar byłby zabezpieczony, ale jeżeli doszło do uszkodzenia podczas transportu to zawsze będzie wina nadawcy bo najwidoczniej paczka była za słabo zabezpieczona skoro można ją było uszkodzić...
    PORAŻKA !!
  • ~Aneta / 2021-04-14 20:48
    Ocena: 3.67 / 5
    Paczka zamówiona do paczkomatu, jednak paczkomat przepełniony, pan kurier podrzuca więc paczkę do punktu odbioru paczek czynnego w godzinach 10-18, wydaje mi się, że skoro zamawiam do paczkomatu to znaczy, że chce odebrać w godzinach dla mnie dogodnych z paczkomatu, a nie w punkcie który jest czynny w godzinach mojej pracy, więcej wyobraźni dla Pana kuriera a dla in post może warto dostawić więcej paczkomatów, skoro cieszą się taką popularnością.
  • ~Dominika / 2021-04-14 19:25
    Ocena: 5.00 / 5
    Chciałabym pochwalić kuriera inpostu, który odbierał ode mnie paczkę, a raczej pakunek. Zatelefonował, że jest już pod blokiem poprosiłam dosłownie o minutę bo musiałam wynieść zapakowany rower z piwnicy, na co kurier po prostu pomógł mi go wytachac. Nigdy nie mam problemów z tą firmą kurierską. Mam nadzieję, że ludzie zaczną wystawiać opinie też po po prostu fachowo wychowanej usłudze, a nie tylko kiedy stanie się coś co ich rozczaruje. Jak dla mnie InPost jest bezkonkurencyjny.
    ZaletyFachowość
    Uprzejmość pracowników
    Cena
    Czas realizacji
  • ~Malgorzata / 2021-04-14 19:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam państwa wszystkich którzy korzystają z obsługi InPost.Byłam zmuszona skorzystać z usług tej żenująceji firmy ponieważ mediaexpert jest nieczynny. Zamówiłam głośnik dla syna który ma dziś urodziny kurierzy rano przerzucili się przesyłką a wreszcie ten drugi nie dotarł i przestal odbierac telefony!!!!wcale zwodząc nas z mężem przez cały dzień po prostu naprawdę tym razem zrobię użytek bo to nie jest jedyna negatywna rzecz którą zrobię dla firmy InPost dotrę nawet do dyrekcji i kurier który dzisiaj zwyczajnie zrobił nas w balona i spowodował że urodziny syna męża są bardzo przykre poniesie tego konsekwencje ,jedna wielka żenada i porażka , ludzie nigdy w życiu nie korzystajcie z ich uslug!!!!!
    ZaletyZero zero jeszcze raz zero zalet!Obsługa na infolinii opryskliwa żenująca kurierzy poniżej krytyki.Kurier to ma być osoba godna zaufania a nie oszust i kłamca ludzie co wy robicie kogo wy zatrudniacie!!!!
    WadySame wady!!!!
  • ~Przemek93 / 2021-04-14 18:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Opinia jest beznadziejna. Paczka nadana do paczkomatu zostaje oddana kurierowi do doręczenia o godzinie 7 rano i do godziny 19 nie dojeżdża do paczkomatu to jest jakiś żal. Nie polecam firmy kurierskiej Inpost w Białymstoku. To jest nie pierwsza taka sytuacja w tym mieście.
    WadyZa długi czas oczekiwania.
  • ~Aleksandra / 2021-04-14 12:31
    Ocena: 2.33 / 5
    Obsługa i kontakt w sprawie zgłoszenia zaginięcia paczki , masakra !!!! Czekam.2 dzien na odpowiedź i nie łaska odpisać !
    ZaletyBrak
    WadyZero odzewu ,mija ponad 60 h od zgłoszenia problemu a inpost nie odpisuje
  • ~Nieważne / 2021-04-14 11:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam
    Bardzo długi czas dostawy .
    Przemoczona paczka
    ZaletyNie ma
    WadyBardzo dużo
  • ~Kasia33 / 2021-04-14 09:58
    Ocena: 1.33 / 5
    Masakra od jakiegoś czasu to co in post odwala przechodzi ludzkie pojęcie paczka nadana w piatek rano odebrana dopiero w poniedziałek wieczorem i dojść nie umi w obrębie jednego województwa
    ZaletyWszędobylskie paczkomaty
    WadyCzas kurierzy się pozwalniali czy co
  • ~Neig / 2021-04-14 09:07
    Ocena: 2.67 / 5
    Reklamacja uszkodzonej przesyłki graniczy z cudem lub jest niemożliwe.
    ZaletyWygodnie
    WadyBrak gwarancj dostarczenia
  • ~Art / 2021-04-13 22:44
    Ocena: 1.67 / 5
    Ostatnio gdy otwarlem skrytke byla inna rzecz niz zamowilem .zglosilem to i kurier odebral odemnie ta paczke i odeslali na adres z paczki gdzies na slask.ja opolskie.swojej paczki nigdy nie odebralem. Przejzeli ponoc monitoring. I wszystkie dane.ale reklamacji nie uznali .i ani paczki ani zwrotu pieniedzy.do dupy z takim dostawcom .od dzis zamawiam przez poczte. Przynajmniej duzo latwiej
  • ~marixy / 2021-04-13 20:30
    Ocena: 2.00 / 5
    Kuriozum! InPost przechodzi sam siebie w usprawnieniach. Dokładniej to dzisiaj dostałem powiadomienie na maila o paczce.... bez kodu. Sms również nie dotarł. Powód wg konsultanta to zainstalowanie aplikacji InPost na telefonie i wyrzuceniu jej po stwierdzeniu że źle działa. Panowie, każdy oczekuje że jeśli naciśnie przycisk "otwórz skrytkę" to się otworzy, a nie rozpocznie się procedura przesłuchania klienta!!! Każda kombinacja z waszej strony w tym zakresie sprawia że aplikacja zostanie wyrzucona i wy także razem z nią. Jutro przychodzi następna paczka i zobaczę czy znowu będę się prosił o kod. Będzie to ostatni raz
    ZaletyWygoda jak dla mnie
    WadyTak jak opisałem, przez ich usprawnienia przestały mi przychodzić powiadomienia sms i kody do skrytki
  • ~Martita / 2021-04-13 19:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Ostatnio nadałam paczkę w paczkomacie Inposta postępując zgodnie z instrukcją. Po włożeniu paczki wyświetlacz zrobił się bialy. Nie było żadnej informacji o wysłaniu przesyłki. Od razu to zgłosiłam na infolinię. Poinformowano mnie ,że paczkomat zostanie przeszukany przez kuriera. MINĘŁO kilka dni, a paczka zginęła. Zgłosiłam więc reklamację, w której dostałam skrót po regulaminie i ,że paczka została nadana . Chociaż nie dotarła do odbiorcy.
    WadyIgnorancja klienta
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.50, ilość opinii: 4377
DHL
Ocena: 1.31, ilość opinii: 3127
InPost
Ocena: 1.77, ilość opinii: 2300
UPS
Ocena: 1.31, ilość opinii: 1702
Pocztex
Ocena: 1.31, ilość opinii: 1399
FedEx
Ocena: 1.46, ilość opinii: 440
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2572
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2311
VECTRA
Ocena: 1.70, ilość opinii: 2256
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 2007
Play
Ocena: 1.46, ilość opinii: 1224
Orange
Ocena: 1.45, ilość opinii: 1150