Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Flixbus opinie

Ocena na podstawie 890 opinii

2.28 / 5

  • Poziom cen
    2.59
  • Oferta
    2.44
  • Jakość obsługi
    1.95
  • Wygoda
    2.24

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Ewa / 2020-02-09 12:06
    Ocena: 3.67 / 5
    Wykupiłam bilet na Flixbusa , w internecie i przy wsiadaniu kierowca nie mógł odczytać kodu QR z mojego telefonu. Już myślałam, że muszę kupić drugi bilet - tragedia -. W końcu wpadliśmy na pomysł, żeby przesłać mojego maila na telefon kuzynki i z jej telefonu kierowca wreszcie odczytał kod QR. Uważam ten pomysł z kodem za beznadziejny- ile nerwów mnie to kosztowało, a ile czasu musiał czekać kierowca. Czy nie wystarczy podać nazwisko i numer biletu - tak jak w neobusie?
  • ~Janusz / 2020-02-08 18:04
    Ocena: 3.50 / 5
    Dlaczego na stronie Flixbus nie ma tras po których porusza się dana linia, ani wykazu przystanków pośrednich? Dzisiaj jedna ze znajomych osób jechała do Brna. Z Katowic do Brna też dojeżdżała jej znajoma. Niestety, nie udało się nigdzie ustalić (nawet przez korespondencję na fb ) czy autobus wyjeżdżający z Krakowa w stronę Brna jedzie przez Katowice, a co najważniejsze czy ma tam przystanek. W sumie osoba z Katowic pojechała całkiem innym autobusem i inną trasą. Gdyby chociaż na stronie Flixbusa w rozkładzie jazdy był podany numer trasy to można byłoby sprawdzić czy ma przystanek w Katowicach i obie znajome pojechałby z Katowic tym samym autobusem a tak spotkały się dopiero w Brnie. Drugi przykład utrudnienia związanego z brakiem wykazu przystanków pośrednich. Kiedyś gdy jeszcze linię z Krakowa do Warszawy obsługiwał Polski Bus to mogłem sobie sprawdzić jak jedzie dana linia i w którym miejscu zatrzymuje się w Warszawie (bo różne linie w różnych miejscach zatrzymywały się w Warszawie). Oczywiście na stronie Flixbusa zero informacji o przystankach danej linii. Zapytałem przez messengera, gdzie znajdę taką informację. Niestety osoba pisząca ze mną też nie umiała udzielić odpowiedzi. Zastanawia mnie jedno. Jaki jest powód nieudostępniania takich informacji? Czy brak takiej informacji wynika z bierności i obojętności firmy Flixbus czy po prostu z braku odczuwalności konkurencji i w konsekwencji "olewania" klientów. Jakby tego wszystkiego było mało to linii Kraków-Praga nie ma nawet w rozkładzie jazdy Flixbusa.
  • ~Joanna / 2020-02-08 17:53
    Ocena: 1.75 / 5
    Wykupiłam dziadkowi bilet Gdańsk- Warszawa niestety dziadek jako osoba starsza nie ma wypasionego telefonu żeby mieć bilet ani komputera w domu żeby sobie go wydrukować . Miał jest jedynie numer rezerwacji który mu podałam do tej pory nie było większych problemów dziś dziadek nie został wpuszczony do autobusu i tak został na dworcu w Gdańsku. Standard państwa przewozu po połączeniu polskiego busa z flix busem mocno spadł . Na szczęście ja już z niego korzystać nie będę.
  • ~Ania / 2020-02-05 02:03
    Ocena: 4.50 / 5
    30.01 22:30 Trasa Szczecin Olsztyn, mimo iż autobus był opóźniony z przyczyn kontroli na granicy (jak podana została informacja przez kierowców) w Gdańsku byliśmy przed czasem dojazdu. Podróż bezpieczna, wygodny autokar, duży profesjonalizm u kierowców co do jazdy i przekazywania informacji. Polecam, bo to jedyne nocne połączenie ze Szczecina do Trójmiasta. Pozdrawiam również dwóch miłych panów kierowców:)
    Zaletynocne połączenie, profesjonalizm kierowców, wygodny autokar
    Wadywahające się ceny przejazdu
  • ~Olqa / 2020-02-05 01:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Autokar przejechał koło mnie gdy stałam na przystanku,nie zatrzymał się,mimo oplacenia przeze mnie biletów. Nie polecam. Strata pieniędzy i czasu na mrozie na czekanie na autobus. Kierowca się uśmiechnął gdy machalam żeby się zatrzymał I pojechał dalej. Dno.
    WadyStrata czasu, pieniędzy, niesympatyczna obsługa
  • ~Barbara / 2020-02-04 20:00
    Ocena: 2.00 / 5
    Nie polecam. Moja mama pierwszy i ostatni raz skorzystala z tej firmy. Musialam osobiscie po nia jechac 600km. Autobus stal w korku i z malym opoznieniem przyjechal do Berlina, gdzie miala byc przesiadka. Kolejny nie czekal, pojechal bez pasazerow. Na infolinii powiedzieli ze nic nie moga zrobic, skorzystac z innych przewoznikow. Kolejny byl za 12h, takze zadnej organizacji, stracony czas i pieniadze...
    ZaletyCena
    WadyBrak organizacji, miejsca bardzo niewygodne
  • ~Agnieszka / 2020-02-04 14:05
    Ocena: 5.00 / 5
    Podróż Krakow - Katowice
    Bezproblemowo , szybko i kilka razy taniej niż u konkurencji . Ceny w aplikacji mobilnej , są tańsze niż bilet kupiony w punkcie . Autobus wygodny , podróż szybka , bezproblemowa . Pojazd posiada toaletę wifi , ogrzewanie i wygodne siedzenia :)
    ZaletySzybko , wygodnie , tanio
    WadyBrak
  • ~Krystyna / 2020-02-04 10:56
    Ocena: 4.75 / 5
    Ceny biletów konkurencyjne.Autobus wygodny.Obsługa bez zastrzeżeń. Wsiadam w Kudowie punktualnie z rozkładem jazdy i jestem w Toruniu zgodnie z planem.
  • ~Zadowolony / 2020-02-03 21:10
    Ocena: 5.00 / 5
    Witam.Chciałem wyróżnić dwóch kierowców Pana Dawida i Pana Darka na lini 1380 z Pragi do Bydgoszczy.Dużo podróżuje flixbusem ale pierwszy raz trafili się kierowcy z prawdziwego zdarzenia. Pełen profesjonalizm pod każdym względem. Autobus bardzo czysty włącznie z toaletą.Duży szacun za punktualność na każdym przystanku Panowie byli przed czasem odjazdu, gdzie można było wyjść i skorzystać z przerwy.Oby tak dalej...
    ZaletyBardzo dobrzy kierowcy. Punktualność. Czystość w autobusie.Kultura do pasażera mało kto robi z kierowców przywitanie tak jak oni.
    WadyBrak
  • ~Giku / 2020-02-03 19:49
    Ocena: 1.00 / 5
    17 godzin jazdy i przerwy 2-3 min ostatni raz jadę tym przewoźnikiem ,ktoś chciał sobie kupić wodę w żabce może z 20 metrów od autobusu i kierowca nie pozwolił
    ZaletyBrak
    WadyDużo wymieniać
  • ~Liberec / 2020-02-03 14:26
    Ocena: 4.25 / 5
    Podróżowałam Flixbusem 2 razy. Jestem zadowolona. Mili Kierowcy. Bezpieczna jazda.Jedynie podróż " zakłóciła " kontrola straży granicznej co spowodowało lekkie opóźnienie. Poza tym bez zastrzeżeń.
    ZaletyPunktualnie, bezpiecznie, autobus dobrze oznakowany. Brawo dla Panów Kierowców za dobrą jazdę i mega punktualność - > Kurs 1380 Praga - Bydgoszcz ( 2.02.2020)
    WadyBrak ew. kontaktu w razie opóźnienia.( zarówno do kierowcy jak i bezpośrednio do pasażera).
  • ~Leszek / 2020-02-02 15:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Ostrzegam wszystkich przed korzystaniem z usług tej firmy , zarezerwowałem przejazd tam i z powrotem , na kilka dni przed wyjazdem firma bez porozumienia ze mną zmieniła termin rezerwacji po mojej interwencji zgodziła się na zwrot pieniędzy ale przez ponad 2 miesiące tego nie wykonała
  • ~Maciek / 2020-02-01 20:54
    Ocena: 2.75 / 5
    Trasa haga paryz. W jedną strone dwie pauzy i to wyliczane po 5 min. Drugim razem tylko jedna pauza w połowie drogi, miała być na 15 min była na 50 min stojąc na dworze bo autobus zamknięty został.
    ZaletyTani bilety
    WadyKiepska opsuga autobus kiepsko wyposażony.
  • ~Krzysztof / 2020-01-31 17:24
    Ocena: 2.25 / 5
    Jeżdżę regularnie komunikacją dalekobieżna i niestety popieram opinie większości pasażerów. Autobusy które są wykorzystywane przez dawnego polskiego busa to porażka. Dziwię się ze Flixbus wydaje zgodę na obsługę lini takimi złomami podróż z Berlina do Warszawy to mordęga autobus głośny bez odpowiedniej wentylacji ostatnio bez ogrzewania fotele nie nadają aie już od 10 lat do użytku. VANCHOLL - takie złomy nawet w Indiach nie jeżdżą! Flixbus proszę usunąć ze swojej strony informacje o nowych autobusach z systemami i wygodnych siedzeniach inaczej spotkamy się w sądzie !!!
    ZaletyJakoś jedzie
    WadyAuta wyeksploatowane, niebezpieczne, nie wygodne, brudne, nieprzyjemny zapach(smród )
    Zero komfortu Jazda dłużej niż godzinę porażka
  • ~Pasażer / 2020-01-30 13:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, nie liczy się u nich klienta wygoda, tylko przewóz jak bydło!!!, w toalecie brak wody w umywalce podróż trwała ponad 30 godzin, zero zatrzymywania się na stacji, parkingu, nie sprawdzają stanu pasażera,przyjeżdzają i odjeżdzają jak im pasuje. NIGDY WIĘCEJ JAZDY "FLIXBUSEM"
    ZaletyZero zalet
    WadySame
  • ~Aga / 2020-01-30 07:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Trasa 1304, 29.01.2020 Monachium Warszawa, autokar stary, brudny, wc nie nadawało się do użytku bo brudne i śmierdzące już kiedy autobus podjechał. Nie ma Internetu przez całą podróż. Fotele się nie rozkładają, siedziska się zapadają, silnik huczy przy szybkich prędkościach coś cały czas waliło w silniku. Autokar wydaje się super wyekspeatowany i nie powinien być podstawiany na dlugie i nocne trasy. Wstyd FLIXBUS POLSKA.
    Nie polecam.
    WadyBrudne i suf w wc, fotele bardzo niewygodne, bez Internetu
  • ~Arek / 2020-01-27 08:41
    Ocena: 3.50 / 5
    na początkowym przystanku autobus podjeżdża "rozgrzany",tyle tylko że jest środek zimy a kierowca "pomylił" ogrzewanie z klimą.Przyszło 1,5godz siedzieć w kurtce.Po wtóre,głos powitalny kieruje m.in. do usługi internetu tyle tylko że działa masakrycznie,kompletnie nic nie można otworzyć choć niby internet jest.Zresztą korzystałem z tego samego przewoźnika kilka dni wcześniej na innej linii i było dokładnie to samo.I na koniec jeszcze chcą abym drogą elektroniczną podzielił się uwagami z przejazdu kierując mnie na nieistniejącą stronę,bezczelność(choć można to nazwać agresywną reklamą)pod niby pretekstem.Czy polecę?,niestety czasami wyboru po prostu nie ma.
  • ~J.w / 2020-01-27 08:32
    Ocena: 4.50 / 5
    Trasa Gdańsk -Olsztyn.Bus przyjechal punktualnie,obsługa miła,wszystko ok.
    ZaletyCena,wygoda
  • ~Iwona / 2020-01-26 22:28
    Ocena: 1.25 / 5
    Już nigdy tego przewodnika nie zamówie to jest jakaś masakra.Nikt nic nie wie niczego nie rozumie.Z czym oni startują
    WadyTylko nie ten przewodnik
  • ~podróżnik / 2020-01-26 19:33
    Ocena: 5.00 / 5
    Obsługa flixbusa w Krakowie jest super! Jak widzą, że z kimś można pożartować, to czasem robią dowcipy typu "Dziękuję, ma Pan miejsce w bagażniku" lub inne zabawne rzeczy. Niektórzy nawet całkiem przystojni. Poza tym reszta ok, całkiem dużo miejsca na nogi.
    Szkoda, że mając bilet przesiadkowy nie mogę pojechać wcześniejszym autobusem. Czasem się zdarzyło przyjechać wcześniej lub o danej godzinie i trzeba było czekać 2 lub 3 kursy na mój autobus.
    ZaletyDużo miejsca na nogi
    Super obsługa
    gniazdka pod fotelami
    WadyBrak możliwości pojechania wcześniejszym autobusem w przypadku biletu przesiadkowego
    Nie zawsze bagaże są sortowane na konkretne miasta
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.83, ilość opinii: 1304
Flixbus
Ocena: 2.28, ilość opinii: 890
NeoBus
Ocena: 2.68, ilość opinii: 382
Szwagropol
Ocena: 2.01, ilość opinii: 150
PKS Polonus
Ocena: 2.04, ilość opinii: 140
Voyager Transport
Ocena: 2.18, ilość opinii: 133
mBank
Ocena: 1.92, ilość opinii: 754
ITAKA
Ocena: 2.69, ilość opinii: 396
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 358
Netflix
Ocena: 2.60, ilość opinii: 261
HBO GO
Ocena: 1.79, ilość opinii: 188
nju mobile
Ocena: 3.02, ilość opinii: 176