Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Flixbus opinie

Ocena na podstawie 310 opinii

2.12 / 5

  • Poziom cen
    2.45
  • Oferta
    2.24
  • Jakość obsługi
    1.78
  • Wygoda
    2.08

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Milena / 2019-02-03 12:46
    Ocena: 1.75 / 5
    Bus linia P6 z Kielc do Warszawy opóźniona 2 godziny 20 min !!!
    Wykonałam telefon o zwrot kosztuje i animacje bilety , osoba na infolinie nie znała polityki firmy , osoba z Ukrainy nie mówiąca dobrze po polsku !!! Nie wykozystalam biletu musiałam znalesc inny środek transportu !!! NIE POLECAM TO NIE PIERWSZY RAZ
    WadyOpóźnienia
  • ~July / 2019-02-02 23:08
    Ocena: 4.75 / 5
    Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona uprzejmością Panów Kierowców z kursu Opole-Zakopane-Opole. Pomocni, mili, uśmiechnięci, żartują... bardzo przyjemna podróż. Pozdrowienia dla pana Michała z linii 1364 :)
  • ~Dorota / 2019-02-02 09:06
    Ocena: 4.25 / 5
    Dzisiaj jadę do Warszawy flixbus punktualny jazda normalna ciepło słoneczko jeszcze dogrzewa. Polecam wracam w poniedziałek wieczorem i mam nadzieję że powrót będzie miły i ciepły. Pozdrawiam
    ZaletyDziękuję
    WadyNie ma
  • ~Joanna / 2019-02-01 20:10
    Ocena: 2.75 / 5
    Kolejny raz jadę do Drezna. Zazwyczaj autobus opóźniony dziś na czas.... Ale na. Trasie Pan kierowca zapomniał że miał mieć przystanek w Bolesławcu.... Cóż wracaliśmy. Dotarliśmy do trudach do Zgorzelca... Ale wyjazd z miasta to było dla niego wyzwanie... Trzy rundy dookoła. Gerlitz nie mógł bidus znaleźć dworca... Porażka... Żeby nie mieli apki jak jechać.. Rozumiem że koles mógł jechać ta trasa pierwszy raz ale to nawet nie było śmieszne
    ZaletyDużo miejsca na nogi. Zawsze to jakiś plus
    WadySorry muszę to napisać w tym kursie Pan kierowca
  • ~Ola / 2019-02-01 17:31
    Ocena: 2.50 / 5
    Jadąc Zakopianką do Krakowa poczciwym Szwagropolem sprawdzałam połączenia z Warszawą na e-podróżnik. PKP i nieznany mi przewoznik flixbus. Miałam szansę zdążyć na połączenie Flixbusa o 14.45. Cena przed 14ta n stronie e-podróżnik oraz przewiznika 39,99 zł./ 80 zl za dwa. Udalo sie- 14.20 odnajduje kase ktora sprzedaje bilety flixbusa. Pierwszy zonk- dopłata 5 zł do każdego biletu, drugi- pani w okienku na dworcu informuje mnie, że cena właśnie wzrosła do 120 zł, po chwili ze juz do 160 zl. (mam nadzieje, ze za 2). I ze to normalne. Bo z każdą minutą potem drożej, a nie taniej. Oniemiala zrezygnowałam. No comment. Co jest? Widziałam, jak autobus podjechał na płytę dworca. Miałam wrażenie, że ludzi nie było dużo. Nie rozumiem, dlaczego nie mogłam pojechać tym autobusem, za 39,99 zł. Za karę ze nie chcialam ryzykowac spoznienia na ten autobus? Czy ktoś może mi to wytlumaczyc? Jade pozniejszym . Taka karna ławeczka...

    Co do oceny uslugi- jak to się mówi D..y nie urywa,ale zgrzeszylabym, gdybym zaczęła narzekać.

    Załamałam sie- na e-podróżnik na moich trasach same flexibus


  • ~Marcin / 2019-02-01 14:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Podróż relacji Kraków-Warszawa, pytanie ile zapłaciłbyś aby uniknąć podróży saunobusem ?, więcej sprzedanych biletów niż miejsc, niesprawny nawiew.
    Podróż saunobusem to dramat!!!
    WadySauna
  • ~Dorota / 2019-02-01 10:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Gorzej chyba się nie da. Porannego autobusu z Mediolanu do Wenecji, na który mieliśmy opłaconą rezerwację, nie było w ogóle. Pani z informacji stwierdziła tylko, że przecież w rozkładzie jest. Kupiliśmy nowe bilety, zapłaciliśmy po raz drugi! Kolejny autobus opóźniony o pół godziny. Kierowcy nieuprzejmi, nie udzielają żadnych informacji. Autobusy odjeżdżają z przypadkowych stanowisk, zmuszają podróżnych do biegania z bagażami po całym dworcu. Flixbus traktuje chyba rozkład jazdy jako niezobowiązującą propozycję. Nie polecam i boję się o powrót, bo wcześniej zarezerwowałam i opłaciłam bilety także w drugą stronę.
  • ~RAFAŁ / 2019-02-01 10:12
    Ocena: 2.00 / 5
    Tragedia. Jeden autokar odjechał ponad 10 minut przed czasem. Nie zdążyłem. Następny ponad pół godz spóźniony. Do tego drugi raz musiałem wydać kasę na bilety, znacznie droższe niż wcześniej zarezerwowane. Odjechał też z innego stanowiska. Nie ma żadnej informacji na dworcu. Kierowcy bardzo nieuprzejmi, ogólnie firma ma klienta w dupie. Odradzam.
    WadyRozkład jazdy dla nich nie istnieje. Brak informacji. Nieuprzejmi kierowcy.
  • ~Andrzej / 2019-01-31 01:52
    Ocena: 1.50 / 5
    Niestety opinia nie może być pozytywna. Jechałem flixbusem z Kielc do Zakopanego i do domu. Jechałem tą firmą po raz pierwszy i raczej ostatni. Kiedyś sporo pozytywów nasłuchałem się o Polskim Busie i generalnie byłem nastawiony pozytywnie. Tymczasem:
    1. Autokar - od rejsowego autokaru, który dokonuje przewozu pasażerów można wymagać, by chodził bez zarzutu. W autokarze włączył się na górnym jakiś alarm, którego przez dłuższy czas nie potrafiono wyłączyć i drażniło to wszystkich.
    2. Autokar - amortyzatory w tym, w którym jechałem pochodziły chyba jeszcze z PRL-u bo było je słuchać (a raczej ich wady)
    3. Punktualność - no niestety, było spóźnienie. W drodze powrotnej około godziny. Na plus w tym wypadku mogę zaliczyć skrócenie czasu przystanku
    4. Czystość - kibelek nie powstydziłby się rywalizacji z kibelkiem dworca w Skarżysku-Kamiennej w latach dziewięćdziesiątych i wczesnych dwutysięcznych. Syf i smród.
    5. Temperatura - było duszno. Na plus mogę zaliczyć, że po mojej interwencji puszczono trochę powietrza.
    6. Obsługa autokaru paląca; na pokładzie autokaru spożywano alkohol; nikt z obsługi w najmniejszym stopniu nie interweniował.
    ZaletyAplikacja mobilna. Rzeczywiście - można odnotować 1 zaletę, tj. taką że flixbus postarał się o aplikację mobilną. Faktem jest, że działa ona nieprawidłowo w zakresie ustalenia czasu opóźnienia autokaru, niemniej jednak na plus, że choć jest takie coś
    WadyJak wyżej. NIestety nie wybieram się drugi raz...
  • ~Józef / 2019-01-30 02:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Niemiła obsługa, brak miejsc siedzących, niedziałające gniazdka, brak internetu
    WadyBrak prądu w gniazdkach, internet wyłącza się po dwóch godzinach, niemiła obsługa
Dodaj własną opinię »

Pytania i odpowiedzi

Dodaj pytanie »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.81, ilość opinii: 730
Flixbus
Ocena: 2.12, ilość opinii: 310
NeoBus
Ocena: 2.75, ilość opinii: 174
PKS Polonus
Ocena: 1.93, ilość opinii: 90
Szwagropol
Ocena: 1.99, ilość opinii: 86
Voyager Transport
Ocena: 2.37, ilość opinii: 58
mBank
Ocena: 2.14, ilość opinii: 420
Link4
Ocena: 1.65, ilość opinii: 236
ITAKA
Ocena: 2.90, ilość opinii: 161
nju mobile
Ocena: 3.31, ilość opinii: 105
Netflix
Ocena: 3.03, ilość opinii: 99
Virgin Mobile
Ocena: 2.72, ilość opinii: 52