Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Flixbus opinie

Ocena na podstawie 751 opinii

2.28 / 5

  • Poziom cen
    2.59
  • Oferta
    2.44
  • Jakość obsługi
    1.94
  • Wygoda
    2.22

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Pasy / 2019-10-01 09:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Proszę o ulepszenie pasów bo mnie Cisna
    Pozdrawiam
    ZaletyPasy
    WadyPasy
  • ~Urszula / 2019-09-30 18:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia! Przewoźnik powinien zniknąć z naszego kraju. Wyzysk i zlodziejstwo odkad Polski Bus stal sie Fliksbusem .

    Brak sensownego kontaktu z biurem obslugi konsumenta , Próba złożenia reklamacji trwa juz miesiąc bez odzewu. Regulamin moze i maja spisany ale milo by bylo gdyby go sami przestrzegali , a nie tylko zmuszaja uzytkownika do zaklikania akceptacji regulaminu .

    Opoznienia na trasie notoryczne , cud jesli przyjdzie powiadomosienie o opoznieniu autobusu.

    Nie mam ochoty wiecej z nimi jezdzic bo sie czlowiek nie potrzebnie denerwuje
    Zaletybrak
    Wadysame
  • ~Lucyna / 2019-09-29 22:56
    Ocena: 2.25 / 5
    Mając nawet katar, nie można wytrzymać smrodu z toalety. Już taki śmierdzący został podstawiony w Pradze, kurs do Wrocławia. W jakim stanie będą masze bagaże, jeśli plotka o przecieku do łuku bagażowego stanie się prawda!? Jeszcze nie dojechaliśmy na miejsce. W kierunku Pragi godzina spóźnienia. Wiec podróż fatalna.
    ZaletyŻadne
    WadyZ opinii wynika, że tylko wady,
  • ~Tomek / 2019-09-29 11:37
    Ocena: 3.75 / 5
    Flixbus szczecin- warszawa linia 1340, nie pierwszy raz tym kierunkiem, za ostatnie 6 podróży tylko 2 razy była możliwość korzystania z sieci Wi-Fi, ostatnio w ogóle śmietnik był oplombowany. Serwis nie zawsze odpowiedni do reali. Man nadzieję na polepszenie, więc takie drobnicy robią podróż łatwą i przyjemną. Dzięki!
  • ~ina / 2019-09-29 09:36
    Ocena: 1.75 / 5
    Podczas przejazdu Warszawa-Wrocław, wyjazd o 11.30 już drugi raz miała miejsce zmiana kierowców przy stacji benzynowej po zjeździe z drogi S8 na Syców, co powoduje opóźnienie w przybyciu na przystanek Wrocław Pl. Grunwaldzki. Nie rozumiem dlaczego nie można tego zorganizować w Sieradzu, aby uniknąć opóźnień, czas przejazdu i tak jest długi, bez takiej przerwy
    Wadywysokie ceny biletów
  • ~Teresa / 2019-09-28 14:26
    Ocena: 1.75 / 5
    Masakra prawie trzy godziny opóźnienia informacje po prostu brak komentarza traktowanie pasażerów jako zło konieczne za co zaplacilismy?Nikomu nie polecam chyba że chce przeżyć traumę.
    ZaletyŻadnych
    WadyWszystko
  • ~Lila / 2019-09-28 13:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet nie działa, bardzo długi czas przejazdu, opóźnienia ogólnie nie polecam
  • ~Bernadeta / 2019-09-28 05:57
    Ocena: 1.00 / 5
    TRAGEDIA !!!! moja podroz miala trwac 3 godziny / Lodz _ Poznan tymczasem moj transport ma 2,5 opoznienia !!!! szkoda,ze informacja o takim opoznieniu dotarla do mnie na pol godziny przed planowanym odjazdem !!! nie zrywalabym sie na dworzec w srodku nocy, zeby zdazyc !!! chyba skutecznie mnie odstraszyliscie od Waszych uslug. Pozdrawiam
  • ~Iza / 2019-09-27 19:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Przewoźnik niemiecki nastawiony ewidentnie na wyciągnięcie pieniędzy.
    W przypadku kiedy chciałam anulować rezerwację trudno było otworzyć na smartfonie odpowiednie okienka tak by otrzymać też zwrot pieniędzy a nie jakiś voucher którego nie można spieniężyć!!!
    Ostatecznie kiedy już jednak udało mi się anulować rezerwację okazało się że jednak zostałam z voucherem.
    ZaletyŻADNYCH tel.kontaktowy nie działa.
    WadyUnikać jak ognia.
  • ~Olka / 2019-09-27 16:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Masakra, pierwszy i ostatni raz jadę tym badziewiem. 60 min opóźnienia za co ja zapłaciłam? Nie polecam
    ZaletyNie ma zalet
    WadyWszystko
  • ~Elżbieta / 2019-09-26 23:03
    Ocena: 2.00 / 5
    Wczoraj,tj.25 września 2019 r miałam wraz z 82 letnią Mamą wracać z Częstochowy do Łodzi o godz.17.35. O godz.17.05 otrzymałam od flixbusa smsa o opóźnieniu ok.20-30 minut. Już wtedy czekałyśmy na dworcu, na autobus. O godz. 17.14 był następny sms o opóźnieniu ok.60 - 70 minut, kolejny sms od flixbusa o godz.17.33 informował o tym samym opóźnieniu, tzn. 60 - 70 minut. Sprawdziłam przez przesłany link, gdzie jest mój filxbus i znalazłam tam informację, że w Częstochowie ma odjazd o godz.18.39. Wtedy, przed godz.18.00, udałyśmy się do dworcowej toalety. Następnie, po ok. 5 minutach znów czekałyśmy na zewnątrz na dworcu. Kiedy autobus nie przyjeżdżał o godz.19.20 telefonicznie uzyskałam informację od brata, któremu po wielkich trudnościach udało się skontaktować z infolinią flixbusa, że autobus jest w okolicy Radomska.
    Nie wiem kiedy autobus przejechał przez dworzec. Na pewno było to co najmniej 30 minut przed planową, podaną godz.opóźnionego odjazdu. Dlaczego nikt nie poinformował mnie o kolejnej zmianie godziny odjazdu? Jest to skandaliczne zlekceważenie klienta.
    Wróciłyśmy do Łodzi wygodnym pociągiem. Bardzo żałuję, że zdecydowałam się na podróż flixbusem. Naraziłam starszą osobę na ogromny stres, oczekiwanie na obskurnym dworcu ponad dwie godziny, w skandalicznych warunkach brudu, deszczu.
  • ~Edyta / 2019-09-26 07:56
    Ocena: 2.25 / 5
    Toalety w dramatyczny stanie. Mocz wylewajacy ale z toalet brak papieru brak mydla.
    ZaletyCena
    WadyBrud
  • ~pasazerka / 2019-09-26 03:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Flixbus=fajansbus albo szajsbus, poniewaz jak ktos nie ma internetu oraz konta w banku to pojedzie "szajsbusem" ale w czarna d....ę bo nie mozna kupic biletu u kierowcy! przez nich spoznilem sie na wazne spotkanie poniewaz kierowca mnie ni zabral ze wzgledu na brak rezerwacjii przez internet.Tak wlasnie jak teraz nie masz neta nawet przez chwile to nie istniejesz!
    Zaletykompletne 000000000000000000000000000000000000!
  • ~pasazer / 2019-09-26 03:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Flixbus=fajansbus albo szajsbus, poniewaz jak ktos nie ma internetu oraz konta w banku to pojedzie "szajsbusem" ale w czarna d....ę bo nie mozna kupic biletu u kierowcy! przez nich spoznilem sie na wazne spotkanie poniewaz kierowca mnie ni zabral ze wzgledu na brak rezerwacjii przez internet.Tak wlasnie jak teraz nie masz neta nawet przez chwile to nie iseniejesz!
    Zaletykompletne 000000000000000000000000000000000000!
  • ~Lily / 2019-09-25 21:20
    Ocena: 4.50 / 5
    Jechaliśmy z Gdańska do Austrii. Wygodnie. Toalety czyste.punktualnie.cena ok
    ZaletyWygoda, czysta toaleta
    WadyBrak
  • ~krynia_57 / 2019-09-25 08:02
    Ocena: 3.50 / 5
    Jechałam 02 września 2019 kursem 1301 godz. 12,10 Wrocław Plac Grunwaldzki Polanica Zdrój. Na dworcu PKS we Wrocławiu poprosiłam kierowcę o sprawdzenie siedzenia ponieważ fotel był w pozycji leżącej i nie można go było ustawić do pozycji siedzenia.Kierowca zbył mnie, że nie teraz i niestety do samej Polanicy jechałam na zepsutym siedzeniu. Posadziłabym tego Pana w takiej pozycji jaką ja musiałam utrzymać przez 2 godziny. Kręgosłup bolał na maxa. Było dwóch kierowców ale to mężczyzna "mniejszych rozmiarów" tak przejął się a właściwie wcale sie nie przejął pasażerką czyli mną. Wychodząc z autobusu podziękowałam temu Panu za "szybką naprawę fotela". Stwierdził tylko, że zapomniał.
  • ~M / 2019-09-25 06:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Ceny wysokie i zróżnicowane na tej samej trasie.
    Rezygnacja z zakupionego biletu na Voucher do wykorzystania we Flixbusie!!
    Lipa, Nie Polecam!
  • ~Krystian / 2019-09-24 18:47
    Ocena: 1.50 / 5
    Piszę o konkretnym połączeniu:
    Bergamo lotnisko - Mediolan centrum
    Wszystkie inne busy flixbus odjeżdżające z tej stacji to porządnie wyglądające autokary. Wszystkie oprócz akurat tego, który właśnie opisuję. Bus nie jest w ogóle obrandowany marką flixbus. Na informacji/wyświetlaczu a nawet na całym autobusie brak numeru, który identyfikuje przejazd (na bilecie widnieje konkretny numer busa).
    Brak WiFi, brak klimy, niewygodne siedzenia, bez oparcia głowy.
    Ceny niestety ze względu na brak konkurencji są niezbyt przyjemne dla kieszeni.
    ZaletyDojechał do celu.
    WadyBrak zalet.
  • ~paula / 2019-09-24 17:12
    Ocena: 5.00 / 5
    Jechałam dwukrotnie. Pierwszy raz Szczecin-Zakopane oraz powrót. Bus przyjechał 10 minut przed czasem. Wszystko zgodnie z opisem. Na miejsce dotarliśmy tylko z parominutowym opóźnieniem nie z winy kierowcy, a wypadków czy korków. Powrót również bezproblemowy. Na ogormny plus toaleta oraz gniazdka. W porównaniu do pociągu przepaść. Dodatkowo wygodne siedzenia i miejsce na nogi. polecam!
  • ~Nobody / 2019-09-24 15:50
    Ocena: 2.75 / 5
    Moja siostra kupiła bilet przez i ternet na dłuższą trasę niż ja i zapłaciła mniej niż ja tylko dlatego że nie kupiłam przez internet, co jest szczytem chamstwa gdy komuś się spieszy i nie ma czasu kupić przez internet a na podróż zdecydował się w ostatniej chwili z powodu jakieś nagłej sytuacji.
    ZaletyTrochę wygodniej niż autobusy pkp
    WadyWysokie ceny, brał zniżek dla studentów
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.81, ilość opinii: 1239
Flixbus
Ocena: 2.28, ilość opinii: 751
NeoBus
Ocena: 2.67, ilość opinii: 343
Szwagropol
Ocena: 1.95, ilość opinii: 134
PKS Polonus
Ocena: 1.94, ilość opinii: 129
Voyager Transport
Ocena: 2.21, ilość opinii: 114
mBank
Ocena: 1.95, ilość opinii: 600
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 319
ITAKA
Ocena: 2.78, ilość opinii: 315
Netflix
Ocena: 2.77, ilość opinii: 169
nju mobile
Ocena: 3.17, ilość opinii: 134
Virgin Mobile
Ocena: 2.57, ilość opinii: 102