Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Flixbus opinie

Ocena na podstawie 858 opinii

2.30 / 5

  • Poziom cen
    2.63
  • Oferta
    2.47
  • Jakość obsługi
    1.97
  • Wygoda
    2.25

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~jasmin / 2020-01-02 11:56
    Ocena: 1.33 / 5
    Zakupiłam bilet z mojego miejsca zamieszkania do W - wy na dzień 26.12. Mając bilet w kieszeni zaplanowałam dalszą podróż, bo W-wa była dla mnie tylko przystankiem. Kupiłam bilet do Berlina na godzinę, która korespondowała z godziną Flixbusa. Czekałam na pustym dworcu na peryferiach miast od 1.30 w nocy / autobus miał planowy odjazd o 2.00 / do 3.30. Niestety autobus nie przyjechał. Przezyłam horror, zwłaszcza, że liczyły się godziny, abym zdążyła do pracy. Po fakcie dowiedziałam się, że firma po prostu zmieniła kurs na 27.12. To jest szacunek do klienta. Będę dochodziła swoich praw.
    Wadybrak szacunku do klienta, narażanie klienta na straty finansowe i zawodowe
  • ~Bartek9999 / 2019-12-30 23:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Autobus mial przyjechac na dworzec w Olsztynie a okazalo sie ze odjechal z jakiegos miejskiego przystanku. Masakra z infolinia. Nie polecam
  • ~Magdalena / 2019-12-29 00:20
    Ocena: 5.00 / 5
    Jestem bardzo zadowolona, przemili kierowcy ogólnie super
    ZaletySame zalety
    WadyNie wad
  • ~waldemar / 2019-12-27 18:51
    Ocena: 5.00 / 5
    wsaniala firma polecamy wszystko ok obsluga mjla wygoda ok co pisza xe zle to klamstwo
  • ~Roman / 2019-12-27 07:09
    Ocena: 2.50 / 5
    Jak to jest w tym pieprzonym GlistBus że kupujesz bilety bez przesiadek z Gdańska do Pragi, a w końcu trzy razy zmieniamy autokar, w Szczecinie i w Berlinie? Nie polecam. Gdyby chciałem jechać z przesiadkami to bym kupił taki bilet.
  • ~Olga / 2019-12-26 16:49
    Ocena: 4.00 / 5
    Ceny super, połączenia wygodne i komfortowe. W autobusie WC (duży plus). Gorąco polecam. Jedyna wada to rezerwacja miejsc. Zawsze dodatkowo dopłacam żeby siedzieć tam gdzie wolę (przy oknie jak najbardziej z przodu). Ostatnio wchodzę a tam miejsce zajęte, więc informuje panią ze to moje miejsce i sobie je dodatkowo opłaciłam. A ta że gdzie to pisze że moje i że to obojętne gdzie się siedzi... A ja jej że każdy może sobie wykupić miejsce i wystarczy czytać.. przesiadła się po okazaniu jej biletu, zła i coś tam mruczała... Flixbus powinien jakoś oznaczać te miejsca lub wymyślić lepszy system informacji dla takich ludzi jak "ta pani".
    ZaletyCena, toaleta w autobusie, dobre polaczenia
    WadyŹle oznaczona rezerwacja miejsc
  • ~Lukasz / 2019-12-24 21:48
    Ocena: 2.00 / 5
    Miałem rezerwację, zapłaciłem dodatkowo za rezerwację miejsca w autokarze 15 zł. Po tygodniu anulowali mi rezerwację miejsca i wysłali korektę faktury na 9 groszy. W kolejnym dniu anulowali mi przejazd (dzień przed wyjazdem) i zaproponowali przejazd w kolejnym dniu. Nie polecam! Tragiczne traktowanie klienta. Nikt nie wytłumaczył mi dlaczego anulowano mój przejazd. Przejazd Niemcy Polska.
    ZaletyDojazdy o czasie(o podanych godzinach)
    WadyAnulowane przejazdy, brak wifi, brak miejsc do ładowania tel, tabletu. Obsługa nie udzielała żadnych informacji. Brudno. Niedbałość o bagaż.
  • ~Dariusz Mazurek / 2019-12-23 22:54
    Ocena: 3.00 / 5
    dziękuje dwóm K.....ą co 23 .12.2-19 sprzedawały biety w kasie Wrocławskiej . w Vratislavi te panie powinno się zwolnić

    Ku.....wy . przez te panie nie dojechałem na czas na święta
    Wadywady ??? sprzedawczynie we Wrocławiu 23.12.2019 ranna zmianaq
  • ~Jacwk / 2019-12-21 15:53
    Ocena: 2.25 / 5
    Stanowczo Odradzam.
    Trasa Londyn-Warszawa z przesiadką w Brukseli 30godzin +4godz.opóznienia.Jedzie jak zwykły autobus podmiejski. zbiera ludzi na trasie z całej Europy.
    Wszystkie przystanki są w miejscach gdzie niema sklepu ani toalety.
    Jeśli pierwszy autobus nie zdążył by na ten w który się przesiadasz, zostawią Cię!!
    Mimo że kupujesz bilet na cały przejazd to dla nich są to dwa osobne kursy.
    Ukradną ci bagaż z luku zadzwoń sobie na infolinię.Byłem świadkiem takiej sytuacji.
    Kierowca prowadzi tylko pojazd zero pomocy,zero
    języków obcych.

  • ~Jacek / 2019-12-21 15:28
    Ocena: 2.00 / 5
    Stanowczo Odradzam.
    Trasa Londyn-Warszawa z przesiadką w Brukseli 30godzin +4godz.opóznienia.Jedzie jak zwykły autobus podmiejski. zbiera ludzi na trasie z całej Europy.
    Wszystkie przystanki są w miejscach gdzie niema sklepu ani toalety.
    Jeśli pierwszy autobus nie zdążył by na ten w który się przesiadasz, zostawią Cię!!
    Mimo że kupujesz bilet na cały przejazd to dla nich są to dwa osobne kursy.
    Ukradną ci bagaż z luku zadzwoń sobie na infolinię.Byłem świadkiem takiej sytuacji.
    Kierowca prowadzi tylko pojazd zero pomocy,zero
    języków obcych.

  • ~Katarzyna / 2019-12-21 12:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Opóźniony ponad 2 h.Pol godziny do odjazdu dopiero informację sms, że będzie opóźnienie.
    ZaletyZadnych
    WadyOpóźnienie
  • ~Oburzony pasażer / 2019-12-20 21:51
    Ocena: 2.25 / 5
    Dzisiaj na trasie Wrocław Budapeszt kierowca wsadził pasażerkę nie na tej stacji autobusowej co trzeba mało tego odburkną po zadaniu pytania nie udzielił informacji gdzie ma się kierować podróż jest opłacona z Wrocławia do Cluj Napoka a pasażer został Olany już w Budapeszcie nie polecam
    WadyŻadnej informacji i pomocy ze strony kierowcy wstyd
  • ~Regularny klient / 2019-12-16 20:47
    Ocena: 2.25 / 5
    Na trasie Wroclaw- Lublin, Lublin -Wroclaw 3 razy w tygodniu jeździ mały bus. Nijak ma to sie do reklamy dotyczacej wygody. Nie ma nawet gdzie wyprostowac nóg. To jest żart aby ma trasie dlugosci 500 km Flixbus dawal malego, niweygodnego busa.
  • ~Anna / 2019-12-15 22:34
    Ocena: 5.00 / 5
    Polecam, Wygodnie, Dużo miejsca, Czysto, Tanio,Bagaż układany starannie, Jestem bardzo zadowolona z podróży, Miła obsługa autobusu,Cena konkurencyjna, Pozdrawiam,
    ZaletyBardzo wygodna podróż, Punktualnie,
    WadyBrak
  • ~DjSMART / 2019-12-15 08:34
    Ocena: 4.75 / 5
    Witam. Wbrew temu, co na temat Flixbus wyczytałem w internecie, wszystkie złe opinie, które spowodowały, że bałem się nawet jechać z tym przewoźnikiem, muszę wrzucić do kosza i cieszę się, że wybrałem Flixbus. Trasa Amsterdam-Katowice. Autobus przyjechał o czasie. Kierowcy sympatyczni i zabawni, autobus nowy, czysty, pachnący, działające wc, WiFi bez limitu raczej bowiem obejrzałem 3 filmy na HBO GO i pakietu nie zabrakło. Fakt, że kierowcy mogliby zatrzymywać się na postojachw miejscach, gdzie można kupić chociażby coś do picia bowiem 12 godzin jazdy bez płynów...troche kiepsko. Zamiast parkingu na odludziu, wystarczy mała stacja benzynowa. Miałem również bagaż dodatkowy za który kierowca nie pobrał opłaty. Kolejny plus na konto Flixbus. Nie wiem jak wygląda sprawa na innych trasach aczkolwiek na swojej, nie mogę się do niczego przyczepić...no może poza parkingami o których Wspomnialem wcześniej. I jwszcE jedna uwaga dla Flixbus, na długich trasach powinny jeździć autobusy z dłuższym siedziskiem i wyższym oparciem, Jak to ma miejsce w autobusach GTV Bus, mniej męczące, człowiek może zająć wygodniejsze pozycje chociaż ja, mimo wzrostu z miejscem na nogi nie miałem problemu. Dzięki za miła podróż, w miłej atmosferze i przede wszystkim, za grosze, bowiem trasa kosztowała mnie zaledwie 199zĺ. Pozdrawiam
    Zaletyczystosc,atmosfera,ceny
    WadyPostoje na odludziach, zbyt krótkie siedziska foteli jak na tak długa trase
  • ~Stefan / 2019-12-13 17:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, byłem na czas 16:40 lecz kierowca odjechal złapałem go na światłach dla pieszych nie otworzyli drzwi pokazywali na zagarek... Pamiętajcie karma wraca drodzy kierowcy nie pozdrawiam...
    ZaletyBrak
    WadyBrak gniazdek nie ma gdzie ładowarki podłączyć
  • ~Magda / 2019-12-12 22:17
    Ocena: 1.25 / 5
    Korzystałam z ich usług więcej razy tego nie zrobię , chamscy kierowcy ,brak komfortu . Nie zgadza się z tym co oferują podczas przejazdu.Poprostu więcej razy nie skorzystam z ich usług.
    ZaletyNie ma
    WadyBardzo żle wspominam tą podróż
  • ~Mag / 2019-12-12 01:38
    Ocena: 4.00 / 5
    9.12 jechałam z Gdańska do Koszalina. Autobus podjechał przed czasem, czysty, wygodny, toaleta w przyzwoitym porządku. Kierowcy uśmiechnięci, kultura i pomoc z usmiechem. Pochwalę pana który kierował, bardzo komfortowa dynamiczna i bezpieczna jazda, wie co robi. Na przystankach punktualnie. Oby więcej takich kierowców. pozdrawiam
    ZaletyCoraz wiecej połączeń, przy dłuższym planowaniu przyzwoite ceny
    WadyKontakt z biurem obslugi, brak ulg studenckich
  • ~RICO / 2019-12-10 16:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Podróżowalam z Flixbusem z Luserna Szwajcaria do Hamburga. Kierowca odjezdza za szybko z Dworca nawet przed czasem 5 minut. Zero przystanków. Na terenie Niemiec może dwa w czym o takich porach że nawet toalety nie można było znaleźć. Kolejna moja podróż z Hamburga do Warszawy totalna porażka, żadnej przerwy aż dopiero w Polsce 5 minut. I to z wielką laska bo jest rozklad. Ludzie to jest nie poważne podejście do klijeta. Dużo podróżuje I jakoś inne linie potrafią zaplanować przerwę. Dodam jeszcze że kierowca przyszedł po mnie z pretensjami że to opóźniam, A to wcale nie tak bo sam brał jedzenie na wynos. Po czym przyszedł za mną. Nigdy więcej!!! Tej lini nikt nie dba tutaj by pasażer chociaż w jakimś stopniu czuł się dobrze
    ZaletyŻadnych
    WadyŁazienka wcale nie sprzątana gorzej niż w to i toi.
  • ~Michał / 2019-12-09 18:43
    Ocena: 3.75 / 5
    W dniach 6-7 grudnia odbyłem podróż Flixbus na 3 trasach Kraków - Łódź; Łódź Warszawa Warszawa -Kraków . Podróż punktualnie i o czasie jedyny minus podroż autobusem w spadku po Polskim busie mała przestrzeń na nogi
    Zaletypunktualność
    kulturalni kierowcy
    bezpieczna jazda
    Wadyna trasie Warszawa Kraków w autobusie małą przestrzeń na nogi autpbus z floty dawnego polskiego busa
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.82, ilość opinii: 1292
Flixbus
Ocena: 2.30, ilość opinii: 858
NeoBus
Ocena: 2.67, ilość opinii: 370
PolskiBus
Ocena: 2.23, ilość opinii: 304
Szwagropol
Ocena: 1.99, ilość opinii: 146
PKS Polonus
Ocena: 2.02, ilość opinii: 140
mBank
Ocena: 1.95, ilość opinii: 681
ITAKA
Ocena: 2.73, ilość opinii: 381
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 348
Netflix
Ocena: 2.59, ilość opinii: 226
nju mobile
Ocena: 3.11, ilość opinii: 153
Virgin Mobile
Ocena: 2.45, ilość opinii: 132