Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Flixbus opinie

Ocena na podstawie 858 opinii

2.30 / 5

  • Poziom cen
    2.63
  • Oferta
    2.47
  • Jakość obsługi
    1.97
  • Wygoda
    2.25

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Maciek / 2020-02-01 20:54
    Ocena: 2.75 / 5
    Trasa haga paryz. W jedną strone dwie pauzy i to wyliczane po 5 min. Drugim razem tylko jedna pauza w połowie drogi, miała być na 15 min była na 50 min stojąc na dworze bo autobus zamknięty został.
    ZaletyTani bilety
    WadyKiepska opsuga autobus kiepsko wyposażony.
  • ~Krzysztof / 2020-01-31 17:24
    Ocena: 2.25 / 5
    Jeżdżę regularnie komunikacją dalekobieżna i niestety popieram opinie większości pasażerów. Autobusy które są wykorzystywane przez dawnego polskiego busa to porażka. Dziwię się ze Flixbus wydaje zgodę na obsługę lini takimi złomami podróż z Berlina do Warszawy to mordęga autobus głośny bez odpowiedniej wentylacji ostatnio bez ogrzewania fotele nie nadają aie już od 10 lat do użytku. VANCHOLL - takie złomy nawet w Indiach nie jeżdżą! Flixbus proszę usunąć ze swojej strony informacje o nowych autobusach z systemami i wygodnych siedzeniach inaczej spotkamy się w sądzie !!!
    ZaletyJakoś jedzie
    WadyAuta wyeksploatowane, niebezpieczne, nie wygodne, brudne, nieprzyjemny zapach(smród )
    Zero komfortu Jazda dłużej niż godzinę porażka
  • ~Pasażer / 2020-01-30 13:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, nie liczy się u nich klienta wygoda, tylko przewóz jak bydło!!!, w toalecie brak wody w umywalce podróż trwała ponad 30 godzin, zero zatrzymywania się na stacji, parkingu, nie sprawdzają stanu pasażera,przyjeżdzają i odjeżdzają jak im pasuje. NIGDY WIĘCEJ JAZDY "FLIXBUSEM"
    ZaletyZero zalet
    WadySame
  • ~Aga / 2020-01-30 07:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Trasa 1304, 29.01.2020 Monachium Warszawa, autokar stary, brudny, wc nie nadawało się do użytku bo brudne i śmierdzące już kiedy autobus podjechał. Nie ma Internetu przez całą podróż. Fotele się nie rozkładają, siedziska się zapadają, silnik huczy przy szybkich prędkościach coś cały czas waliło w silniku. Autokar wydaje się super wyekspeatowany i nie powinien być podstawiany na dlugie i nocne trasy. Wstyd FLIXBUS POLSKA.
    Nie polecam.
    WadyBrudne i suf w wc, fotele bardzo niewygodne, bez Internetu
  • ~Arek / 2020-01-27 08:41
    Ocena: 3.50 / 5
    na początkowym przystanku autobus podjeżdża "rozgrzany",tyle tylko że jest środek zimy a kierowca "pomylił" ogrzewanie z klimą.Przyszło 1,5godz siedzieć w kurtce.Po wtóre,głos powitalny kieruje m.in. do usługi internetu tyle tylko że działa masakrycznie,kompletnie nic nie można otworzyć choć niby internet jest.Zresztą korzystałem z tego samego przewoźnika kilka dni wcześniej na innej linii i było dokładnie to samo.I na koniec jeszcze chcą abym drogą elektroniczną podzielił się uwagami z przejazdu kierując mnie na nieistniejącą stronę,bezczelność(choć można to nazwać agresywną reklamą)pod niby pretekstem.Czy polecę?,niestety czasami wyboru po prostu nie ma.
  • ~J.w / 2020-01-27 08:32
    Ocena: 4.50 / 5
    Trasa Gdańsk -Olsztyn.Bus przyjechal punktualnie,obsługa miła,wszystko ok.
    ZaletyCena,wygoda
  • ~Iwona / 2020-01-26 22:28
    Ocena: 1.25 / 5
    Już nigdy tego przewodnika nie zamówie to jest jakaś masakra.Nikt nic nie wie niczego nie rozumie.Z czym oni startują
    WadyTylko nie ten przewodnik
  • ~podróżnik / 2020-01-26 19:33
    Ocena: 5.00 / 5
    Obsługa flixbusa w Krakowie jest super! Jak widzą, że z kimś można pożartować, to czasem robią dowcipy typu "Dziękuję, ma Pan miejsce w bagażniku" lub inne zabawne rzeczy. Niektórzy nawet całkiem przystojni. Poza tym reszta ok, całkiem dużo miejsca na nogi.
    Szkoda, że mając bilet przesiadkowy nie mogę pojechać wcześniejszym autobusem. Czasem się zdarzyło przyjechać wcześniej lub o danej godzinie i trzeba było czekać 2 lub 3 kursy na mój autobus.
    ZaletyDużo miejsca na nogi
    Super obsługa
    gniazdka pod fotelami
    WadyBrak możliwości pojechania wcześniejszym autobusem w przypadku biletu przesiadkowego
    Nie zawsze bagaże są sortowane na konkretne miasta
  • ~Jerzy / 2020-01-26 17:54
    Ocena: 2.75 / 5
    24 stycznia jechałem z tym przewożnikiem z Wrocławia do Berlina na lotnisko Schonefeld. Zajmowałem miejsce z tyłu autobusu.Jechałem po raz pierwszy i gdy znależliżmy się w Berlinie kierowca nie poinformował ,że to mój przystanek docelowy.Miałem wysiąść na tym przystanku tylko ja.Kierowca przyhamował na sekundę i pojechał dalej.Kiedy doszedłem do wyjścia autobus był w ruchu a kierowca oznajmił,że nie może się zatrzymać i muszę wysiąść na następnym przystanku,który był 18 km. dalej. Mimo wstawiennictwa innych pasażerów,kierowca zignorował całą sytuację,był gburowaty i pozbawiony najmniejszej empatii.Musiałem taxi wrócić na lotnisko.Zapłaciłem 40Euro i przeżyłem strss czy zdążę na samolot.Najgorsze w tym wszystkim było zachowanie kierowców=obojętność,brak życzliwości i podstawowych zasad kultury obcowania z ludżmi .Nie będę korzystał z usług tego przewożnika i odradzam każdemu.
  • ~Natix / 2020-01-26 13:27
    Ocena: 5.00 / 5
    Jadę nie pierwszy raz i nie narzekam. Zawsze punktualnie, albo przed czasem. Kierowcy bardzo mili.
    ZDECYDOWANIE POLECAM!!!
  • ~Ola / 2020-01-26 10:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Trasa Gdańsk-Elbląg-Braniewo

    Pomimo, że obsługa miła i zawsze są skłonni aby udzielić informację, to odkąd jeżdżę trasą Gdańsk-Elbląg-Braniewo, te autobusy nigdy się nie pojawiają. Raz czekałam w Gdańsku na flixbusa 2h i nie przyjechał. Dla mnie to skandal. Mają źle rozpisany rozkład jazdy. Omijam tego przewoźnika szerokimi łukiem.

  • ~Klientka / 2020-01-25 12:08
    Ocena: 3.75 / 5
    Jako stała klientka nie nogę nic złego powiedzieć o usłudze Flixbusa. Autobusy punktualne,obsluga miła,z czystością bywa różnie,ale temu czesto winni są pasażerowie. Korzystam z połączeń pomiedzy Katowicami,Krakowem,Wrocławiem,Warszawą,Berlinem,Monachium,Dreznem,Lipskiem,Pragą,Wiedniem. Może można podawać zawsze trasy na jakich zdarzają się te "straszne rzeczy" żeby inni ich unikali.


    ZaletyPunktualność, obsluga,wygoda
    WadyBrak nocnego połączenia Wiednia z Katowicami (ok 23)
  • ~Ura / 2020-01-24 15:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Opóznienie około 2 godzin.totalne dno.nie polecam.
  • ~Iwona / 2020-01-23 17:54
    Ocena: 1.00 / 5
    1 godzina 25 min spóźnienia. Mogę tylko powiedzieć żenada wielka! Nie polecam szybciej z buta doszłabym
  • ~Tomek / 2020-01-20 19:13
    Ocena: 2.50 / 5
    Brak informacji o odwołanym przejeździe. Człowiek jest pozostawiony sam sobie w obcym kraju. Pierwszy i ostatni raz z tą Niemiecka tfu firma :)
  • ~Przemek / 2020-01-18 21:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie Polecam.Dzisiaj miałem przejazd z Wrocławia Główny do Halle.Bylem na przystanku 30min wcześniej na wyswietlaczu byl pokazany numer autokaru ktorym mialem jechac.Wyjazd planowany na godzine 16:20 ale nie przyjechal.Czekalem do 17:20 bo w aplikacji pokazywalo opóźnienie.Kilka minut później odswiezylem strone zobaczylem ze autobus jedzie w strone juz granicy (dalej czekam na tym peronie) zadzwonilem na infolinie i Pani mowi mi ze wyjechal planowo.Mowie jej ze jak moze wyjechac planowo skoro nawet go nie bylo a ona dalej twierdzi ze byl.Cale szczęście ze mam dowody czekania na autobus i godzine przybycia na peron z ktorego mialem wyjezdzac.NAPRAWDE NIE POLECAM!!!
  • ~Fasada / 2020-01-18 16:49
    Ocena: 1.00 / 5
    BRAK INFORMACJI O BUSIE!!

    Miałam jechać z Pragi do Katowic z przesiadką w Brnie. Będąc na miejscu jakieś 30 min przed odjazdem, szukałam informacji na temat stanowiska, na którym się ten autobus zatrzymuje. Pytałam kierowców, ale oni nie wiedzieli. I tak musiałam wrócić do kraju pociągiem, gdzie nie miałam rezerwacji i musiałam się tułać. NIE POLECAM!!!!!!!
    ZaletyBrak
  • ~Aga / 2020-01-17 22:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Dwie godziny czekania dziś 17.01.20 na lotnisku w Balicach, autobus nie przyjechał, najpierw był opóźniony 25 min a w momencie planowanego przyjazdu po prostu zniknął z apki. Nikt nie dał znać. Pierwszy i ostatni raz z Flixbusem.
  • ~Iwona / 2020-01-17 19:49
    Ocena: 1.25 / 5
    Podróży nie jestem w stanie ocenić, ponieważ nie odbyłam jej, pomimo posiadanych biletów. Zostałam wyproszona z autobusu,gdyż podróżowałam z małym psem. Wcześniej zostałam zapewniona przez kierowcę, że w firmie nie ma zakazu przewozu zwierząt, tylko wymagane jest zaświadczenie o szczepieniu i kaganiec.Pieniędzy nie odzyskałam, a wysyłany formularz to tylko ściema. Nikt na niego nie odpisuje. Na infolinię dodzwonić się nie można.Firma bardzo nieuczciwa. Jeśli już otrzyma kasę, to możemy o niej zapomnieć, nawet jeśli nie odbędziemy podróży nie z naszej winy.
    Wady Nie respektuje praw klienta
  • ~PBT / 2020-01-17 19:35
    Ocena: 3.00 / 5
    Bilety w tej chwili droższe o 1/2 niż z 3 lata temu. Trasy też są okrojone, nie ma np. Budapesztu. Dzisiaj tj. 17.01 autobus Zakopane-Rzeszów dojechał do Zakopanego 30min po czasie, a ze względu na porę roku nie jest za fajnie czekać prawie godzinę na autobus. Podczas czekania na przyjazd BRAK ŚLEDZENIA AUTOBUSU W APLIKACJI przez co nie wiadomo czy można gdzieś pójść w ciepłe miejsce czy trzeba czekać i ile. W trakcie trasy apka się przebudziła, opóźnienie wynosi teraz bagatela 2h. Nice...
    ZaletyCzysto, wygodnie, ładowarka, ciepło
    WadyDuże opóźnienie, aplikacja flixbusa raz działa raz brak sygnału (brak sygnału częściej niż działająca).
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.82, ilość opinii: 1292
Flixbus
Ocena: 2.30, ilość opinii: 858
NeoBus
Ocena: 2.67, ilość opinii: 370
PolskiBus
Ocena: 2.23, ilość opinii: 304
Szwagropol
Ocena: 1.99, ilość opinii: 146
PKS Polonus
Ocena: 2.02, ilość opinii: 140
mBank
Ocena: 1.95, ilość opinii: 681
ITAKA
Ocena: 2.73, ilość opinii: 381
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 348
Netflix
Ocena: 2.59, ilość opinii: 226
nju mobile
Ocena: 3.11, ilość opinii: 153
Virgin Mobile
Ocena: 2.45, ilość opinii: 132