Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Flixbus opinie

Ocena na podstawie 562 opinii

2.22 / 5

  • Poziom cen
    2.54
  • Oferta
    2.37
  • Jakość obsługi
    1.89
  • Wygoda
    2.17

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~SOSNOWIEC / 2019-07-30 15:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Sosnowiec,wsadzili pasażerów w Katowicach do nie sprawnego autobusu,dojechalismy okolo 1 w nocy do Sosnowca,to kilka kilometrów,a plan był nad morze,tulaczka w nocy do pociągu,gdzie brak wolnych miejc i kontynuacja podróży w pociągu na podłodze,o zwrot trzeba się prosić,wspolpasazerom dziękuję za wiele uśmiechu,bo przynajmniej poznałam kilku fajnych ludzi podczas podróży w flixbus.
    ZaletyPasażerowie
    WadyWszystko
  • ~Dreamzed / 2019-07-30 12:23
    Ocena: 2.00 / 5
    Jechałem flixbusem pierwszy raz i to będzie moj ostatni ! W pierwszym przejeździe na trasie Warszawa Monachium nie dało się podłączyć do Wifi a klimatyzacja nie działała można było się ugotować a w drugim w drodze powrotnej oczywiście wifi znowu nie działało a klimatyzacje puścili taka ze było iglo , jak połowa pasażerów chodziła do kierowcy żeby coś z tym zrobić to powiedział ze się nie da albo on tego nie umie , Odradzam ta firmę. !!!!!
  • ~Słońce / 2019-07-29 22:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Masakra! Zostawiają ludzi w środku nocy i każą radzić sobie na własną rękę! Zero zastępczego autobusu i kierowcy!
    Brak zwrotu za bilety!
  • ~rajca / 2019-07-29 20:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Fatalny przewoźnik, na trasie Wiedeń - Kraków brak czynnej toalety, bród i pełno śmieci w autokarze nie mówiący po polsku kierowcy, bardzo nie sympatyczni....na prośby o zatrzymaniu się do toalety reagowali po 2 godzinach....jak to się ma do jazdy z dzieckiem....opinia fatalna...nie ma co porównywać do polskiego busa- który był rewelacyjnym przewoźnikiem....Sytuacja o której piszę miała miejsce 12.07.2019r wyjazd z Wiednia o godz.12.15
    Nie polecam!!!!!
    Wadyfatalny przewoźnik nie polecam!!!
  • ~Nina / 2019-07-29 14:38
    Ocena: 4.50 / 5
    Trasa Szczecin-Zakopane autokar podstawiony na czas, kierowca miły. Nie wiem od czego to zależy, ale ja nie mogę powiedzieć nic złego na tą firmę. Czy mi się akurat tak trafiło,nie mam pojęcia. Autokar czysty i wygodny. Na trasie trzech kierowców. Ogólnie bardzo zadowolona.
  • ~Sebastian / 2019-07-29 14:38
    Ocena: 2.50 / 5
    Dzidostwo jakiegos mialo. 20.07
    2019 dworzec glowny Krakow podjezdzaja 3 autobusy z czego 2 do Wroclawia przystanek posredni ustawiam sie w kolejce do jednego z nich okazuje sie ze to ten drugi, ktory w tym momencie odjechal. Obsluga slupy podpiera zamiast informowac.
    ZaletyWqurwienie
  • ~Marcin / 2019-07-29 11:19
    Ocena: 3.25 / 5
    Po przejęciu Polskibus przez Flixbus wszystko było dobrze przez kilka miesięcy. Teraz ceny wzrosły (często 2-3 krotnie) czas podróży zwiększa się. Przy tym komfort taki sam, czyli zwykły duży bus. Szkoda.
  • ~Qwert / 2019-07-27 21:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Dzisiaj 27.07.2019 roku, o godzinie 21:30 dostałem informacje, że mój autobus flixbus, który miał być jutro o 6:00 nie przyjedzie!!!!!!!! To jakaś kpina, nie ma żadnego kontaktu z nimi, dzwoniąc otrzymuję informację, że nie ma pracowników i nie mogę się skontaktować!!!!! Dramat!! Idę z tym na policję i składam pozew na nich! Na prawdę!!! Dodam, że to jest na trasie Kołobrzeg - Wrocław!! A pisząc do nich na Facebooku mówią, że oni nic nie wiedzą i to nie ich sprawa!!!! Nie dostanę się teraz do domu!!! NIGDY, NIGDY PRZENIGDY NIE WYBIERAJCIE TEGO PRZEWOŹNIKA!!!! Chyba, że chcecie zostać na lodzie w pieniądze nie zostały mi zwrócone tylko przebukowali na taką godzinę, że w życiu nie jestem w stanie dostać się do domu!! OSZUĆCI!!!!!! NIE JEDŹCIE Z NIMI, CHYBA, ŻE CHCECIE SIĘ ZOSTAĆ OSZUKANI!!
    ZaletyNic!!
    WadyOszuści!!!
    Złodzieje!!!
    Żadnej konsekwencji!!
  • ~Super / 2019-07-27 18:05
    Ocena: 5.00 / 5
    Na czas, tanio, wygodnie. Klimatyzacja działała, toaleta czysta i dostępna cała drogę
  • ~Gratifi / 2019-07-27 16:45
    Ocena: 1.00 / 5
    23.07.2019 godz 1:40, pomimo rezerwacji miejsc i opłaceniu ich, nie mieliśmy gdzie usiąść. Paseżorowie leżeli i zajmowali kilka miejsc. Kierowcy mieli to w poważaniu. Sami budziliśmy ludzi i prosiliśmy by łaskawie pozwolili nam usiąść. Autobus był podstawiony inny niż było to w informacji. Nikt nas o tym nie poinformował wcześniej. (Jedynie kierowca wyszedł i powiedział, ze "to twn som, ino nie pomalowany").Obsługa była nieprzyjemna, kierowca z daleka śmierdział alkoholem. Przejazd był opóźniony. Ponad to, wcześniej przy zakupie biletów nie było informacji o przystankach, które były po drodze w Ostrawie itd. Nigdzie nie było na ten temat ANI SŁOWA. Pomijam już fakt, że klimatyzacja praktycznie nie działała, a w autbusie zapach był gorszy niż w męskiej szatni po meczu rugby,(o wifi mogliśmy pomarzyć...)

    Jeździłam wielokrotnie polskimbusem, byłam bardzo zadowolona. A to? Bez komentarza.

    Nie polecam. 0/10
    ZaletyDojechaliśmy do celu.
    Wady-brak miejsc wcześniej zarezerwowanych
    -niemiła obsługa
    -opóźnienie
    -dezinformacja
  • ~Katarzyna / 2019-07-27 14:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Taka sytuacja: wchodzę do autokaru spokojna, bo mam wykupione bilety z panoramą. Na wejściu dostaję informację, że podstawiono i rezerwacje nie obowiązują. Rezerwacje, które są dodatkowo płatne...
    Kierowca nie reaguje na sytuacje sporne, powtarza tylko, że autokar się zmienił i on nic na to nie poradzi. Nie chcąc robić awantury siadam na wolnych miejscach w tyle autokaru.

    Jest niesmak. Rezerwacja nie kosztuje wiele (z panoramą 7 zł dodatkowo) ale uczciwość i szacunek do klienta widać juz tak...
    Nie polecam.




    ZaletyBrak
    WadyNierzetelność
    Nieuczciwość
  • ~Rina / 2019-07-26 16:28
    Ocena: 1.25 / 5
    Okropnie!! Podróżuję Flixbusem dosyć często. Zawsze mi się podobało, czyste autobusy, punktualność i cena. Ale ostatnie półrocze całkowicie zmieniło moje zdanie i teraz się zastanawiam czy warto jeździć tym Flixbusem. Co nie podróż, to negatywne wspomnienie!
    W zeszłym tygodniu jechałam z Wrocławia do Krakowa. Autokar się spóźnił o całą godzinę. Nikt za to nawet nie przeprosił i nikogo nie interesuje czy się spóźniasz czy nie.
    Kolejna podróż - kierowca włóczył głośno muzykę, przy czym ludziom się chciało spać, ale nie w takim hałasie.
    Jeszcze jedna podróż - nastąpiła zmiana autobusu na większy. Niektóre klienci FlixBus zapłacili za miejsca (panoramy widok, miejsca w pierwszym rzędzie), ale tylko cześć tych ludzi dostała te miejsca. Na wszystkie negatywne komentarze od klientów kierowca tylko powiedział :” nastąpiła zmiana autokaru na większy. Miejsca już się nie obowiązują. Siadajcie gdzie chcecie, albo nie pojedziemy.” Jasne, ze 2 pln to nie dużo, ale czy to jeden klient tego miejsca nie dostał?? Nas było więcej. I czy tylko pierwszy raz u Flixbusa taka sytuacja się zdarzyła, ze trzeba było zmieniać autokar? Kto wie. Od każdego po 2 czy 7 pln, i może się nazbierać....
    Nie chce wspominać każda swoją nieudaną podróż, ale zachowanie personelu i firmy do klientów jest po prostu nie ludzkie.
  • ~Luki662 / 2019-07-26 11:52
    Ocena: 5.00 / 5
    Wbrew wszystkim krytycznym opini moja podróż z Wenecji do Krakowa przebiegła świetnie autobus nie był spóźniony ani nawet nikt nie ukradł walizek a kierowcy byli bardzo sympatyczni
    ZaletyCzystość wygoda kultura
  • ~stokrotka / 2019-07-25 20:31
    Ocena: 3.25 / 5
    Nie mam zastrzeżeń, nie jestem osobą wymagającą. Jednak mam małą sugestie dotycząca trasy autobusów, zwłaszcza w kierunku Warszawy. Trasa przebiega przez liczne kręte wąskie drogi w wiejskich miejscowościach. Trasa dla autokaru takich gabarytów zwłaszcza w okresie żniw na wiejskich krętych drogach niekoniecznie wskazana. Podróż była dla mnie stresująca. Nie mogę mieć obiekcji co do umiejętności kierowcy, jednak może przewoźnik przeanalizuje trasę autokarów żeby ograniczyć potencjalne niebezpieczeństwo na drodze.
  • ~Noya / 2019-07-25 16:59
    Ocena: 4.00 / 5
    Wydaje mi się, że większość opinii tutaj zależy od tras, albo od osób, na jakie się trafi.
    Ja akurat flixbusem jeżdżę dość często. Wcześniej na trasie Kraków-Opole o odwrotnie, a teraz już Kraków-Nysa i odwrotnie.
    Nigdy nie miałam specjalnych problemów z przewoźnikiem, zwykle, jeśli już jakieś spóźnienie wchodziło w grę to wynosiło może maksymalnie dziesięć minut.
    Dopiero teraz ma ono około godzinę, jednam mimo tego śmiało mogę polecić przejazdy Flixbusem, przynajmniej na trasie, z jakiej sama korzystałam.
    ZaletyCeny
    WadyDrobne opóźnienia
  • ~Lukasz / 2019-07-25 16:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Spozniony, stary autobus z demobilu z Holandii bez klomatyzacji. Smrod z toalety. Dzieki pierwszy i ostatni raz.
  • ~Katarzyna / 2019-07-25 14:46
    Ocena: 4.00 / 5
    Jechałam z łodzi do Hamburga z przesiadką w Berlinie w obu przewodnikach bardzo smierdzialo z toalet..
    ZaletyTanie bilety
    WadyŚmierdzące toalety
  • ~Sosnowiec / 2019-07-25 13:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Żenada
    Z Katowic do Torunia.
    Spóźniony 40minut. Poinformowali pół godz przed przyjazdem
    Dojechaliśmy do Sosnowca godzinę stał w środku nocy wysadzili nas z informacją że się bus zepsuł i mamy iść na pociąg. Brak słów ludzie z dziećmi. Jeśli by kto nie miał pieniędzy na powrót do domu nie wiem co by bylo
    Na zwrot pieniędzy każą czekać 6tygodni
    NIGDY NIE WSIĄDĘ DO TEJ FIRMY
    TYM POWINNO ZAJĄĆ SIĘ PAŃSTWO
  • ~Bela / 2019-07-25 13:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Podróżnicy,
    Odradzam i ja jazde tym przewoźnikiem. Wydawało mi sie, że przebiją w Olsztynie konkurencje. A jednak nie przebiją...Z Olsztyna do Wawy dojechalam ok, miała być przesiadka na Dw.Zachodnim w Stolicy, kursem 1304 do Wrocławia (kierunek Dresden). Czlowiek stoi i ma rozbiegane oczy bo przecież nie ma informacji z którego stanowiska, nie ma nr tele do info czy c czatu jakiegos....i co? Byl, ale ponoc jakis szary, musial nie miec oznakowan firmy bo bym widziala. Pamietam że byl do Berlina z kursem innym, nie moim. Pojechal..beze mnie. Grzecznosciowo mi dyżurny ruchu pks udzielił info , że był. Ludzie, autobusy mają wygodne to fakt, ale przeciez przy zakupie biletu podajemy nr tele i @ aby otrzymac info jesli cos by bylo nie tak. Dla nich oczywiscie nic sie nie stało....a ja zostalam z perspektywą kombinacki 400 km przed sobą.
    Odradzam jazdę z nimi!!!
    ZaletyŻadne
    WadyNieoznakowany autobus z innym nr kursu na dalekiej trasie!!!!
  • ~Guest / 2019-07-23 10:55
    Ocena: 2.67 / 5
    Kierowca flixbusa zostawił mnie w nocy w Berlinie, odjechał z innego stanowiska niż było podane i 2 min. przed czasem odjazdu, nie zadzwonił pomimo, iż specjalnie zostawiłam nr tel. w razie pilnego kontaktu!Obecnie żądam zwrotu kosztu 2 biletów oraz odszkodowanie.Nie polecam!
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.82, ilość opinii: 1089
Flixbus
Ocena: 2.22, ilość opinii: 562
PolskiBus
Ocena: 2.24, ilość opinii: 304
NeoBus
Ocena: 2.56, ilość opinii: 274
PKS Polonus
Ocena: 1.93, ilość opinii: 113
Szwagropol
Ocena: 1.93, ilość opinii: 104
mBank
Ocena: 2.05, ilość opinii: 512
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 294
ITAKA
Ocena: 2.78, ilość opinii: 246
Netflix
Ocena: 2.86, ilość opinii: 134
nju mobile
Ocena: 3.15, ilość opinii: 124
Virgin Mobile
Ocena: 2.57, ilość opinii: 86