Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Flixbus opinie

Ocena na podstawie 849 opinii

2.30 / 5

  • Poziom cen
    2.62
  • Oferta
    2.46
  • Jakość obsługi
    1.97
  • Wygoda
    2.25

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Olqa / 2020-02-05 01:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Autokar przejechał koło mnie gdy stałam na przystanku,nie zatrzymał się,mimo oplacenia przeze mnie biletów. Nie polecam. Strata pieniędzy i czasu na mrozie na czekanie na autobus. Kierowca się uśmiechnął gdy machalam żeby się zatrzymał I pojechał dalej. Dno.
    WadyStrata czasu, pieniędzy, niesympatyczna obsługa
  • ~Barbara / 2020-02-04 20:00
    Ocena: 2.00 / 5
    Nie polecam. Moja mama pierwszy i ostatni raz skorzystala z tej firmy. Musialam osobiscie po nia jechac 600km. Autobus stal w korku i z malym opoznieniem przyjechal do Berlina, gdzie miala byc przesiadka. Kolejny nie czekal, pojechal bez pasazerow. Na infolinii powiedzieli ze nic nie moga zrobic, skorzystac z innych przewoznikow. Kolejny byl za 12h, takze zadnej organizacji, stracony czas i pieniadze...
    ZaletyCena
    WadyBrak organizacji, miejsca bardzo niewygodne
  • ~Agnieszka / 2020-02-04 14:05
    Ocena: 5.00 / 5
    Podróż Krakow - Katowice
    Bezproblemowo , szybko i kilka razy taniej niż u konkurencji . Ceny w aplikacji mobilnej , są tańsze niż bilet kupiony w punkcie . Autobus wygodny , podróż szybka , bezproblemowa . Pojazd posiada toaletę wifi , ogrzewanie i wygodne siedzenia :)
    ZaletySzybko , wygodnie , tanio
    WadyBrak
  • ~Krystyna / 2020-02-04 10:56
    Ocena: 4.75 / 5
    Ceny biletów konkurencyjne.Autobus wygodny.Obsługa bez zastrzeżeń. Wsiadam w Kudowie punktualnie z rozkładem jazdy i jestem w Toruniu zgodnie z planem.
  • ~Zadowolony / 2020-02-03 21:10
    Ocena: 5.00 / 5
    Witam.Chciałem wyróżnić dwóch kierowców Pana Dawida i Pana Darka na lini 1380 z Pragi do Bydgoszczy.Dużo podróżuje flixbusem ale pierwszy raz trafili się kierowcy z prawdziwego zdarzenia. Pełen profesjonalizm pod każdym względem. Autobus bardzo czysty włącznie z toaletą.Duży szacun za punktualność na każdym przystanku Panowie byli przed czasem odjazdu, gdzie można było wyjść i skorzystać z przerwy.Oby tak dalej...
    ZaletyBardzo dobrzy kierowcy. Punktualność. Czystość w autobusie.Kultura do pasażera mało kto robi z kierowców przywitanie tak jak oni.
    WadyBrak
  • ~Giku / 2020-02-03 19:49
    Ocena: 1.00 / 5
    17 godzin jazdy i przerwy 2-3 min ostatni raz jadę tym przewoźnikiem ,ktoś chciał sobie kupić wodę w żabce może z 20 metrów od autobusu i kierowca nie pozwolił
    ZaletyBrak
    WadyDużo wymieniać
  • ~Liberec / 2020-02-03 14:26
    Ocena: 4.25 / 5
    Podróżowałam Flixbusem 2 razy. Jestem zadowolona. Mili Kierowcy. Bezpieczna jazda.Jedynie podróż " zakłóciła " kontrola straży granicznej co spowodowało lekkie opóźnienie. Poza tym bez zastrzeżeń.
    ZaletyPunktualnie, bezpiecznie, autobus dobrze oznakowany. Brawo dla Panów Kierowców za dobrą jazdę i mega punktualność - > Kurs 1380 Praga - Bydgoszcz ( 2.02.2020)
    WadyBrak ew. kontaktu w razie opóźnienia.( zarówno do kierowcy jak i bezpośrednio do pasażera).
  • ~Leszek / 2020-02-02 15:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Ostrzegam wszystkich przed korzystaniem z usług tej firmy , zarezerwowałem przejazd tam i z powrotem , na kilka dni przed wyjazdem firma bez porozumienia ze mną zmieniła termin rezerwacji po mojej interwencji zgodziła się na zwrot pieniędzy ale przez ponad 2 miesiące tego nie wykonała
  • ~Maciek / 2020-02-01 20:54
    Ocena: 2.75 / 5
    Trasa haga paryz. W jedną strone dwie pauzy i to wyliczane po 5 min. Drugim razem tylko jedna pauza w połowie drogi, miała być na 15 min była na 50 min stojąc na dworze bo autobus zamknięty został.
    ZaletyTani bilety
    WadyKiepska opsuga autobus kiepsko wyposażony.
  • ~Krzysztof / 2020-01-31 17:24
    Ocena: 2.25 / 5
    Jeżdżę regularnie komunikacją dalekobieżna i niestety popieram opinie większości pasażerów. Autobusy które są wykorzystywane przez dawnego polskiego busa to porażka. Dziwię się ze Flixbus wydaje zgodę na obsługę lini takimi złomami podróż z Berlina do Warszawy to mordęga autobus głośny bez odpowiedniej wentylacji ostatnio bez ogrzewania fotele nie nadają aie już od 10 lat do użytku. VANCHOLL - takie złomy nawet w Indiach nie jeżdżą! Flixbus proszę usunąć ze swojej strony informacje o nowych autobusach z systemami i wygodnych siedzeniach inaczej spotkamy się w sądzie !!!
    ZaletyJakoś jedzie
    WadyAuta wyeksploatowane, niebezpieczne, nie wygodne, brudne, nieprzyjemny zapach(smród )
    Zero komfortu Jazda dłużej niż godzinę porażka
  • ~Pasażer / 2020-01-30 13:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, nie liczy się u nich klienta wygoda, tylko przewóz jak bydło!!!, w toalecie brak wody w umywalce podróż trwała ponad 30 godzin, zero zatrzymywania się na stacji, parkingu, nie sprawdzają stanu pasażera,przyjeżdzają i odjeżdzają jak im pasuje. NIGDY WIĘCEJ JAZDY "FLIXBUSEM"
    ZaletyZero zalet
    WadySame
  • ~Aga / 2020-01-30 07:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Trasa 1304, 29.01.2020 Monachium Warszawa, autokar stary, brudny, wc nie nadawało się do użytku bo brudne i śmierdzące już kiedy autobus podjechał. Nie ma Internetu przez całą podróż. Fotele się nie rozkładają, siedziska się zapadają, silnik huczy przy szybkich prędkościach coś cały czas waliło w silniku. Autokar wydaje się super wyekspeatowany i nie powinien być podstawiany na dlugie i nocne trasy. Wstyd FLIXBUS POLSKA.
    Nie polecam.
    WadyBrudne i suf w wc, fotele bardzo niewygodne, bez Internetu
  • ~Arek / 2020-01-27 08:41
    Ocena: 3.50 / 5
    na początkowym przystanku autobus podjeżdża "rozgrzany",tyle tylko że jest środek zimy a kierowca "pomylił" ogrzewanie z klimą.Przyszło 1,5godz siedzieć w kurtce.Po wtóre,głos powitalny kieruje m.in. do usługi internetu tyle tylko że działa masakrycznie,kompletnie nic nie można otworzyć choć niby internet jest.Zresztą korzystałem z tego samego przewoźnika kilka dni wcześniej na innej linii i było dokładnie to samo.I na koniec jeszcze chcą abym drogą elektroniczną podzielił się uwagami z przejazdu kierując mnie na nieistniejącą stronę,bezczelność(choć można to nazwać agresywną reklamą)pod niby pretekstem.Czy polecę?,niestety czasami wyboru po prostu nie ma.
  • ~J.w / 2020-01-27 08:32
    Ocena: 4.50 / 5
    Trasa Gdańsk -Olsztyn.Bus przyjechal punktualnie,obsługa miła,wszystko ok.
    ZaletyCena,wygoda
  • ~Iwona / 2020-01-26 22:28
    Ocena: 1.25 / 5
    Już nigdy tego przewodnika nie zamówie to jest jakaś masakra.Nikt nic nie wie niczego nie rozumie.Z czym oni startują
    WadyTylko nie ten przewodnik
  • ~podróżnik / 2020-01-26 19:33
    Ocena: 5.00 / 5
    Obsługa flixbusa w Krakowie jest super! Jak widzą, że z kimś można pożartować, to czasem robią dowcipy typu "Dziękuję, ma Pan miejsce w bagażniku" lub inne zabawne rzeczy. Niektórzy nawet całkiem przystojni. Poza tym reszta ok, całkiem dużo miejsca na nogi.
    Szkoda, że mając bilet przesiadkowy nie mogę pojechać wcześniejszym autobusem. Czasem się zdarzyło przyjechać wcześniej lub o danej godzinie i trzeba było czekać 2 lub 3 kursy na mój autobus.
    ZaletyDużo miejsca na nogi
    Super obsługa
    gniazdka pod fotelami
    WadyBrak możliwości pojechania wcześniejszym autobusem w przypadku biletu przesiadkowego
    Nie zawsze bagaże są sortowane na konkretne miasta
  • ~Jerzy / 2020-01-26 17:54
    Ocena: 2.75 / 5
    24 stycznia jechałem z tym przewożnikiem z Wrocławia do Berlina na lotnisko Schonefeld. Zajmowałem miejsce z tyłu autobusu.Jechałem po raz pierwszy i gdy znależliżmy się w Berlinie kierowca nie poinformował ,że to mój przystanek docelowy.Miałem wysiąść na tym przystanku tylko ja.Kierowca przyhamował na sekundę i pojechał dalej.Kiedy doszedłem do wyjścia autobus był w ruchu a kierowca oznajmił,że nie może się zatrzymać i muszę wysiąść na następnym przystanku,który był 18 km. dalej. Mimo wstawiennictwa innych pasażerów,kierowca zignorował całą sytuację,był gburowaty i pozbawiony najmniejszej empatii.Musiałem taxi wrócić na lotnisko.Zapłaciłem 40Euro i przeżyłem strss czy zdążę na samolot.Najgorsze w tym wszystkim było zachowanie kierowców=obojętność,brak życzliwości i podstawowych zasad kultury obcowania z ludżmi .Nie będę korzystał z usług tego przewożnika i odradzam każdemu.
  • ~Natix / 2020-01-26 13:27
    Ocena: 5.00 / 5
    Jadę nie pierwszy raz i nie narzekam. Zawsze punktualnie, albo przed czasem. Kierowcy bardzo mili.
    ZDECYDOWANIE POLECAM!!!
  • ~Ola / 2020-01-26 10:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Trasa Gdańsk-Elbląg-Braniewo

    Pomimo, że obsługa miła i zawsze są skłonni aby udzielić informację, to odkąd jeżdżę trasą Gdańsk-Elbląg-Braniewo, te autobusy nigdy się nie pojawiają. Raz czekałam w Gdańsku na flixbusa 2h i nie przyjechał. Dla mnie to skandal. Mają źle rozpisany rozkład jazdy. Omijam tego przewoźnika szerokimi łukiem.

  • ~Klientka / 2020-01-25 12:08
    Ocena: 3.75 / 5
    Jako stała klientka nie nogę nic złego powiedzieć o usłudze Flixbusa. Autobusy punktualne,obsluga miła,z czystością bywa różnie,ale temu czesto winni są pasażerowie. Korzystam z połączeń pomiedzy Katowicami,Krakowem,Wrocławiem,Warszawą,Berlinem,Monachium,Dreznem,Lipskiem,Pragą,Wiedniem. Może można podawać zawsze trasy na jakich zdarzają się te "straszne rzeczy" żeby inni ich unikali.


    ZaletyPunktualność, obsluga,wygoda
    WadyBrak nocnego połączenia Wiednia z Katowicami (ok 23)
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.82, ilość opinii: 1291
Flixbus
Ocena: 2.30, ilość opinii: 849
NeoBus
Ocena: 2.68, ilość opinii: 366
Szwagropol
Ocena: 1.97, ilość opinii: 145
PKS Polonus
Ocena: 2.02, ilość opinii: 138
Voyager Transport
Ocena: 2.16, ilość opinii: 136
mBank
Ocena: 1.94, ilość opinii: 662
ITAKA
Ocena: 2.79, ilość opinii: 365
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 336
Netflix
Ocena: 2.62, ilość opinii: 209
nju mobile
Ocena: 3.14, ilość opinii: 149
Virgin Mobile
Ocena: 2.53, ilość opinii: 119