Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Flixbus opinie

Ocena na podstawie 562 opinii

2.22 / 5

  • Poziom cen
    2.54
  • Oferta
    2.37
  • Jakość obsługi
    1.89
  • Wygoda
    2.17

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Kokos / 2019-08-06 11:15
    Ocena: 2.25 / 5
    Kierowca cham,20 minut do odjazdu a kierowca mi mówi że do toalety nie mogę iść,pani na dworcu nie poinformowała mnie że mogę kupić oznaczone miejsca(pierwszy raz jechałam )jechałam z dzieckiem i okazało się że dziecko miało siedzieć na końcu autobusu ja na początku(kierowca mi mówi że to mój problem)Żenada(za komuny lepiej matkę z dzieckiem traktowali)Pierwszy i ostatni raz jechałam z tą firmą.Panowie kierowcy więcej SzACUNKU
  • ~Mk / 2019-08-06 10:56
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam, kupiłem bilet na flixbusa z elbląga do krakowa i bus nie zatrzymał się na dworcu autobusowym (tak jak mówi strona). Gdy wstąpiłem do czatu z agentem, zostałem poinformowany że bus zatrzymał się w miejscu na którym czekałem 30 min xDDD
    Flixbus to jakaś kpina
  • ~Bartosz / 2019-08-05 19:47
    Ocena: 2.00 / 5
    Jeździłem flixbusem conajmniej 5-7 razy, za każdym razem linia miała opóźnienie od kilkunastu minut do nawet 2 godzin. Trudno uzyskać jakiekolwiek informacje ba temat położenia busów i godziny ich przyjazdu. Infolinia to kpina, najpierw trzeba przejść przez automat polsko-angielski A próba połączenia z konsultantem kończy się rozłączeniem. Flixbusie- giń!
  • ~Zakopianczyk / 2019-08-04 17:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Kierowca mówi tak cicho ważne informacje, że nie można go zrozumieć.
    ZaletyBrak
    WadyCeny
    Cichy kierowca
  • ~Klaudia / 2019-08-04 14:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Kierowcy to jest jakieś nieporozumienie ! Nigdy nie spotkałam się z takim lekceważniem pasażerów ! Czekałam na bus od godz. 11.45 - jest godzina 15 mój bus dalej nie przyjechał , do nikogo się nie da dodzwonić , firma bardzo niezorganizowana . Pracują w niej ludzie (przede wszystkim kierowcy ) którzy nie mają pojęcia o swoich przystankach . Nigdy więcej nie skorzystam z tej usługi .
  • ~pytia / 2019-08-04 03:32
    Ocena: 2.00 / 5
    Dziś (4.08) miałam jechać Flixbusem z Katowic do Berlina, jednak że względu na Tour de Pologne przystanek został przeniesiony z dworca autobusowego na inną ulicę (ogłoszenia były i na Facebooku i na oficjalnej stronie internetowej flixbusa, dzwoniłam tez na infolinie gd,od zostałam poinformowana że na pewno tak jest) Mimo tego autobus wyruszył z dworca autobusowego, podobnie jak inne np do Gdyni, Wiednia, Bratysławy. Mało tego, kierowcy których zapytałam na dworcu autobusowym twierdzili że nic nie wiedzą o żadnej zmianie, twierdzili także że nie ma żadnej infolinii. Musiałam jechać do Berlina pociągiem, być o dzień później i stracic zaplacony nocleg. Kompletna dezinformacja, firma niepoważna i absolutnie niegodna zaufania. Nie polecam nikomu
  • ~Sylwia / 2019-08-03 21:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Bilet kupowany u kierowcy jest ponad 2 razy drozszy... nie polecam.
  • ~Sławek / 2019-08-03 12:23
    Ocena: 5.00 / 5
    Polecam, wygodnie i szybko do celu. Bezproblemowy przejazd i miły! :)
    ZaletyWygoda, szybki przejazd, miło, czysto, bezpiecznie, dużo miejsca, czysta ubikacja
    WadyBRAK
  • ~Marcin / 2019-08-03 10:02
    Ocena: 5.00 / 5
    Przewodnik zdecydowanie warty polecenia. Trasa Poznań-Kudowa-Zdrój i z powrotem przebiegła perfekcyjnie w obie strony.
    ZaletyBardzo wygodny autokar
    Uprzejma i pomocna załoga
    Punktualność
    Bardzo niska cena w stosunku do jakości i cen konkurencji
  • ~dominik / 2019-08-02 17:18
    Ocena: 1.00 / 5
    zdecydowanie odradzam każdemu podróż tym przewoźnikiem! na trasie z Zakopanego do Krakowa dzisiaj kierowca jechał tak, że bałem się o własne życie i zdrowie, w efekcie przez swoją niefrasobliwość spowodował wyypadek najeżdżając na tył samochodu osobowego nie zauważając jak skręca i w ostatniej chwili ostro hamując.. powodując jego stluczenie, nie wiem czy też nie jakieś obrażenia jego pasażerów bo była karetka, lw efekcie 2 godzinna podróż z Zakopanego do Krakowa była 3,5 godzinna 90 minut opóźnienia, nie wyjeżdża planowo zgodnie z rozkładem z Zakopanego bo czeka że może jeszcze zarobi, że ktoś kupi bilet na ostatnią chwilę, po prostu żenada.. bardzo niemiła i niekompetentna obsługa, nie wiem czy to efekt przemęczenia z przepracowania czy niskich zarobków ale o ile podróżując poprzednikiem polskim busem kilka lat temu nie mialem większych zastrzeżeń o tyle teraz jest zdecydowanie gorzej, odradzam państwu jeszcze raz tą firmę
    Zaletybrak
    Wadyopisane
  • ~Falubaz / 2019-08-02 08:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam serdecznie,
    Firma niekompetenta , zero kontaktu oraz informacji.
    Musialam z Pania na czacie dyskutowac zeby zadzwonila do kierowcy zeby poczekal 5min bo oczywiscie na stronie odjazd z PKS a okazalo sie wogole w innym miejscu!!
    Nigdy wiecej podroz Flixbusem!!
    ZaletyZadne
    WadyBrak organizqcji
  • ~Monika / 2019-08-01 21:48
    Ocena: 4.25 / 5
    Jazda bezpieczna, wygodna, tania, mimo ponad 20 godzinnej podróży wszystko spełniało standardy, na pewno kolejnym razem wybiorę tego samego przewoźnika.
    ZaletyKontakt do ładowania telefonu, wygodne fotele,jasne komunikaty przystanków.
    WadyToaleta mogłaby być znacznie czystsza.
  • ~Justyna / 2019-08-01 14:30
    Ocena: 4.00 / 5
    Odbywałam swoją podróż flixbusem pierwszy raz . Po zapoznaniu się z opiniami byłam przerażona, ale postanowiłam zaryzykować. Łącznie odbyłam podróż czterema autobusami zaliczając również przesiadki . Zostałam poinformowana o opóźnieniu oraz o zmianie przewoźnika sms-em. Faktycznie były czasami opóźnienia, ale to nie wina kierowców czy firmy tylko ruchu ulicznego i korków, więc się nie czepiam. W aplikacji również informacja wystarczająca i wyczerpująca. Kierowcy mili, nie mam nic do zarzucenia . Autobusy raz lepsze raz mniej komfortowe- ale ogólnie w porównaniu do starych PKS-ów- prawie luksusowe. Co do toalety to zastrzeżenia mogę mieć tylko do kultury współpasażerów.
  • ~Lalka / 2019-07-31 19:11
    Ocena: 4.75 / 5
    Podróżowałam flixbusem 2 razy. Autokar podstawiany PKSowski ale o wysokim standardzie. Miło, przyjemnie, szybko. Poza tym na interesującej mnie trasie żaden inny przewoźnik nie oferuje bezpośredniego przejazdu (Bydgoszcz-Lotnisko Modlin). Polecam.
    ZaletyCena, bezpośrednia trasa, wysoki standard.
    WadyWifi mi nie zadziałało
  • ~Paulina / 2019-07-31 18:46
    Ocena: 1.00 / 5
    Taka wielka reklama i myślałam że będzie super jakość pod każdym aspektem a niestety bardzo się zawiodłam.
    ZaletyMiły kierowca jedyny plus
    WadyOpóźnienia nawet do 5 godzin. Zero profesjonalizmu. Zamiast porządnego pojazdu popsuty stary autokar.
  • ~Patrycja / 2019-07-31 18:11
    Ocena: 1.25 / 5
    Warszawa zachodnia-gorzow Wielkopolski chwala się punktualnością ale żeby sprawdzić od razu jak wygląda sprawa z autostradą i że nie wjedziemy to po co? I tym sposobem tracimy wszystkie przerwyi zyskujemy kolejna godzinę jazdy.. zakaz wychodzenia z autobusu przez 8 godzin.. rewelacja za czasów Polskiego busa tego nie było.. zawsze przerwy na długich trasach. Przed połączeniem się dwóch przewoźników jeździłam tylko polskim busem.. niestety Polski bus bardzo stracił łącząc 'swe sily' z tą beznadziejna firma.. dwa razy jechałam flixbusem gdynia-warszawa kierowca buc trasa Warszawa Zachodnia -gorzow-szczecin nadmierne przekraczanie prędkości.. nie wiem jak inni pasażerowie, ale ja chcę zyc
    ZaletyGdynia - Warszawa 20zl bilet
    WadyNie działające gniazdko, brak przerw, nieprzyjemna obsługa, ograniczenia bagażowe jak na lotnisku.. nigdy więcej!
  • ~ER / 2019-07-31 13:04
    Ocena: 2.00 / 5
    Po przejęciu firmy Polski Bus, Flix bus stacza się na równi stromej. Beznadzieja jeśli chodzi o połączenia po Polsce. Rezygnuję z przejazdów z tym przewoźnikiem.
    Zaletyżę jeździ
    Wadybrak połączeń, ciecia i chory nowy czas przejazdu z 5 do 10 godzin do Rzeszowa, dno.
  • ~OlkA / 2019-07-31 11:56
    Ocena: 1.50 / 5
    Najgorszy przewoźnik z jakim kiedykolwiek musiałam jeździć. Połączenie Praga-Warszawa notorycznie spóźnienia, po 160 minut. Nie odpowiadają na zgłaszane reklamacje.
    ZaletyBrak zalet.
  • ~Rot / 2019-07-31 07:12
    Ocena: 3.50 / 5
    Niestety kierowcy przyjeżdżający do Berlina nie potrafią porozumieć się w żadnym języku oprócz polskiego. Myślę że w zupełności podstawowy język angielski rozwiązałby wiele kwestii typu kupienie biletu czy pomóc przy odprawie bagażu.
  • ~Shinee / 2019-07-30 22:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Przejazd Krynica Morska-Warszawa, kierowca odmówił sprzedaży biletu, ponieważ miał problem z połączeniem z drukarką, zero profesjonalizmu i przygotowania.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.82, ilość opinii: 1089
Flixbus
Ocena: 2.22, ilość opinii: 562
PolskiBus
Ocena: 2.24, ilość opinii: 304
NeoBus
Ocena: 2.56, ilość opinii: 274
PKS Polonus
Ocena: 1.93, ilość opinii: 113
Szwagropol
Ocena: 1.93, ilość opinii: 104
mBank
Ocena: 2.05, ilość opinii: 512
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 294
ITAKA
Ocena: 2.78, ilość opinii: 246
Netflix
Ocena: 2.86, ilość opinii: 134
nju mobile
Ocena: 3.15, ilość opinii: 124
Virgin Mobile
Ocena: 2.57, ilość opinii: 86