Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Flixbus opinie

Ocena na podstawie 858 opinii

2.30 / 5

  • Poziom cen
    2.63
  • Oferta
    2.47
  • Jakość obsługi
    1.97
  • Wygoda
    2.25

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Milena / 2020-02-16 13:34
    Ocena: 3.25 / 5
    Przez całą podróż powrotną śmierdziało okrutnie moczem z toalety. Kierowca podczas 4godzinnej podróży obiecał się zatrzymać na 10min przerwę, ale tego nie zrobił. W łazience nie ma mydła, nie działa spłuczka i nie ma wody w kranie.
    ZaletyCena
    WadySmród, niedotrzymanie obietnicy przez kierowcę, łazienka w stanie krytycznym.
  • ~Anna / 2020-02-16 11:19
    Ocena: 4.25 / 5
    Wszystko byłoby w porządku gdyby nie wpuszczali pianych pasażerów czułam sie bardzo nie konfotowo
  • ~mati / 2020-02-15 13:54
    Ocena: 1.75 / 5
    W każdej podróży wali niesamowicie gównem z kibla.
    WadyŚmierdzi
  • ~Bartosz / 2020-02-14 19:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Trasa Katowice - Poznań 14.02.20
    Autokar mial byc o 16:20, dostałem jednak smsa o opóźnieniu, później o kolejnym i kolejnym... Aż wkoncu nie dostawałem żadnych informacji a link podany w smsie do sprawdzania gdzie jest autokar nie dzialal. Finalnie czekalem do 18:30 i sie nie pojawił, teraz siedzę i czekam na pociąg. Zaloze sie, ze nie odzyskam pieniędzy. Ostatni raz się wybrałem na Flix busa. Oby forma zbankrutowała i tego im życzę.
    ZaletyNie ma zalet
    WadyTa firma to wada
  • ~Karolina / 2020-02-14 11:55
    Ocena: 2.75 / 5
    Opóźnienia po 30-40 minut, czasem więcej. Wybieram Flixbus niestety tylko jako ostateczność
  • ~Jan / 2020-02-14 04:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Trasa Berlin - Warszawa oceniam jako ekstremalna. Flixbus chyba korzysta ze złomowanych już pojazdów siedziska niewygodne bez cześci amortyzującej oparcia nie rozkładają się porażka jest godz 4 ja zamiast spać jak i pozostali pasażerowie wszyscy walczą o przetrwanie nikomu nie polecam tej podróży takim złomem!
    ZaletyBrak zalet
    WadyGłośno , nie wygodnie , zimno , syf,
  • ~Jagoda / 2020-02-10 17:12
    Ocena: 2.00 / 5
    Trasa Wrocław-Katowice 10 lutego 16:30. Autobus piętrowy, na górze prawie wszystkie miejsca zajęte, pozostały tylko pojedyńcze, więc kierowcą kieruje na górę. Na pytanie, czy można usiąść na dole, odpowiedź "zapraszam na górę". Na pytanie dlaczego nawet nie odpowiedział, bo wolał zignorować. Na bilecie informacja, że miejsca można zająć "wszędzie". Z pewnością. Jadąc w dwie osoby siedzieliśmy osobno w dusznym busie, mimo włączonej klimatyzacji, która ledwo działała.

    Dla informacji ze strony Flixbusa:
    13.1.3 Nie ma obowiązku (odpłatnej) rezerwacji miejsc siedzących. W razie braku rezerwacji miejsca siedzącego, podróżny po wejściu do autobusu może DOWOLNIE WYBRAĆ miejsce w określonej strefie. W takim przypadku nie można zagwarantować, że rodziny i grupy będą siedzieć razem. Zawsze istnieje jednak gwarancja, że każdy klient otrzyma w autobusie miejsce siedzące.

    Ostatnia podróż z tym przewoźnikiem. Na tej trasie zdecydowanie bardziej polecam innego przewoźnika - Neobus. Komfort jazdy bez porównania.
    ZaletyPunktualność
    WadyNiewygodne miejsca
    Brak kultury u wielu kierowców
  • ~JAN / 2020-02-10 15:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma od ponad 6 tygodni nie dokonała zwrotu z powodu podwójnego przelewu, mimo iż deklaruje zwrot w ciągu trzech dni - tak wynika z odpowiedzi automatycznej kolejne e-maile pozostają całkowicie bez odpowiedzi.

    Szkoda pierwszy mój zakup ale chyba też będzie ostatni.
    ZaletyCzysty i wygodny autokar
    WadyNiesatysfakcjonująca obsługa Klienta - automatyczna - gdy jest problem - potrzebny jest człowiek
  • ~Ewa / 2020-02-09 12:06
    Ocena: 3.67 / 5
    Wykupiłam bilet na Flixbusa , w internecie i przy wsiadaniu kierowca nie mógł odczytać kodu QR z mojego telefonu. Już myślałam, że muszę kupić drugi bilet - tragedia -. W końcu wpadliśmy na pomysł, żeby przesłać mojego maila na telefon kuzynki i z jej telefonu kierowca wreszcie odczytał kod QR. Uważam ten pomysł z kodem za beznadziejny- ile nerwów mnie to kosztowało, a ile czasu musiał czekać kierowca. Czy nie wystarczy podać nazwisko i numer biletu - tak jak w neobusie?
  • ~Janusz / 2020-02-08 18:04
    Ocena: 3.50 / 5
    Dlaczego na stronie Flixbus nie ma tras po których porusza się dana linia, ani wykazu przystanków pośrednich? Dzisiaj jedna ze znajomych osób jechała do Brna. Z Katowic do Brna też dojeżdżała jej znajoma. Niestety, nie udało się nigdzie ustalić (nawet przez korespondencję na fb ) czy autobus wyjeżdżający z Krakowa w stronę Brna jedzie przez Katowice, a co najważniejsze czy ma tam przystanek. W sumie osoba z Katowic pojechała całkiem innym autobusem i inną trasą. Gdyby chociaż na stronie Flixbusa w rozkładzie jazdy był podany numer trasy to można byłoby sprawdzić czy ma przystanek w Katowicach i obie znajome pojechałby z Katowic tym samym autobusem a tak spotkały się dopiero w Brnie. Drugi przykład utrudnienia związanego z brakiem wykazu przystanków pośrednich. Kiedyś gdy jeszcze linię z Krakowa do Warszawy obsługiwał Polski Bus to mogłem sobie sprawdzić jak jedzie dana linia i w którym miejscu zatrzymuje się w Warszawie (bo różne linie w różnych miejscach zatrzymywały się w Warszawie). Oczywiście na stronie Flixbusa zero informacji o przystankach danej linii. Zapytałem przez messengera, gdzie znajdę taką informację. Niestety osoba pisząca ze mną też nie umiała udzielić odpowiedzi. Zastanawia mnie jedno. Jaki jest powód nieudostępniania takich informacji? Czy brak takiej informacji wynika z bierności i obojętności firmy Flixbus czy po prostu z braku odczuwalności konkurencji i w konsekwencji "olewania" klientów. Jakby tego wszystkiego było mało to linii Kraków-Praga nie ma nawet w rozkładzie jazdy Flixbusa.
  • ~Joanna / 2020-02-08 17:53
    Ocena: 1.75 / 5
    Wykupiłam dziadkowi bilet Gdańsk- Warszawa niestety dziadek jako osoba starsza nie ma wypasionego telefonu żeby mieć bilet ani komputera w domu żeby sobie go wydrukować . Miał jest jedynie numer rezerwacji który mu podałam do tej pory nie było większych problemów dziś dziadek nie został wpuszczony do autobusu i tak został na dworcu w Gdańsku. Standard państwa przewozu po połączeniu polskiego busa z flix busem mocno spadł . Na szczęście ja już z niego korzystać nie będę.
  • ~Ania / 2020-02-05 02:03
    Ocena: 4.50 / 5
    30.01 22:30 Trasa Szczecin Olsztyn, mimo iż autobus był opóźniony z przyczyn kontroli na granicy (jak podana została informacja przez kierowców) w Gdańsku byliśmy przed czasem dojazdu. Podróż bezpieczna, wygodny autokar, duży profesjonalizm u kierowców co do jazdy i przekazywania informacji. Polecam, bo to jedyne nocne połączenie ze Szczecina do Trójmiasta. Pozdrawiam również dwóch miłych panów kierowców:)
    Zaletynocne połączenie, profesjonalizm kierowców, wygodny autokar
    Wadywahające się ceny przejazdu
  • ~Olqa / 2020-02-05 01:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Autokar przejechał koło mnie gdy stałam na przystanku,nie zatrzymał się,mimo oplacenia przeze mnie biletów. Nie polecam. Strata pieniędzy i czasu na mrozie na czekanie na autobus. Kierowca się uśmiechnął gdy machalam żeby się zatrzymał I pojechał dalej. Dno.
    WadyStrata czasu, pieniędzy, niesympatyczna obsługa
  • ~Barbara / 2020-02-04 20:00
    Ocena: 2.00 / 5
    Nie polecam. Moja mama pierwszy i ostatni raz skorzystala z tej firmy. Musialam osobiscie po nia jechac 600km. Autobus stal w korku i z malym opoznieniem przyjechal do Berlina, gdzie miala byc przesiadka. Kolejny nie czekal, pojechal bez pasazerow. Na infolinii powiedzieli ze nic nie moga zrobic, skorzystac z innych przewoznikow. Kolejny byl za 12h, takze zadnej organizacji, stracony czas i pieniadze...
    ZaletyCena
    WadyBrak organizacji, miejsca bardzo niewygodne
  • ~Agnieszka / 2020-02-04 14:05
    Ocena: 5.00 / 5
    Podróż Krakow - Katowice
    Bezproblemowo , szybko i kilka razy taniej niż u konkurencji . Ceny w aplikacji mobilnej , są tańsze niż bilet kupiony w punkcie . Autobus wygodny , podróż szybka , bezproblemowa . Pojazd posiada toaletę wifi , ogrzewanie i wygodne siedzenia :)
    ZaletySzybko , wygodnie , tanio
    WadyBrak
  • ~Krystyna / 2020-02-04 10:56
    Ocena: 4.75 / 5
    Ceny biletów konkurencyjne.Autobus wygodny.Obsługa bez zastrzeżeń. Wsiadam w Kudowie punktualnie z rozkładem jazdy i jestem w Toruniu zgodnie z planem.
  • ~Zadowolony / 2020-02-03 21:10
    Ocena: 5.00 / 5
    Witam.Chciałem wyróżnić dwóch kierowców Pana Dawida i Pana Darka na lini 1380 z Pragi do Bydgoszczy.Dużo podróżuje flixbusem ale pierwszy raz trafili się kierowcy z prawdziwego zdarzenia. Pełen profesjonalizm pod każdym względem. Autobus bardzo czysty włącznie z toaletą.Duży szacun za punktualność na każdym przystanku Panowie byli przed czasem odjazdu, gdzie można było wyjść i skorzystać z przerwy.Oby tak dalej...
    ZaletyBardzo dobrzy kierowcy. Punktualność. Czystość w autobusie.Kultura do pasażera mało kto robi z kierowców przywitanie tak jak oni.
    WadyBrak
  • ~Giku / 2020-02-03 19:49
    Ocena: 1.00 / 5
    17 godzin jazdy i przerwy 2-3 min ostatni raz jadę tym przewoźnikiem ,ktoś chciał sobie kupić wodę w żabce może z 20 metrów od autobusu i kierowca nie pozwolił
    ZaletyBrak
    WadyDużo wymieniać
  • ~Liberec / 2020-02-03 14:26
    Ocena: 4.25 / 5
    Podróżowałam Flixbusem 2 razy. Jestem zadowolona. Mili Kierowcy. Bezpieczna jazda.Jedynie podróż " zakłóciła " kontrola straży granicznej co spowodowało lekkie opóźnienie. Poza tym bez zastrzeżeń.
    ZaletyPunktualnie, bezpiecznie, autobus dobrze oznakowany. Brawo dla Panów Kierowców za dobrą jazdę i mega punktualność - > Kurs 1380 Praga - Bydgoszcz ( 2.02.2020)
    WadyBrak ew. kontaktu w razie opóźnienia.( zarówno do kierowcy jak i bezpośrednio do pasażera).
  • ~Leszek / 2020-02-02 15:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Ostrzegam wszystkich przed korzystaniem z usług tej firmy , zarezerwowałem przejazd tam i z powrotem , na kilka dni przed wyjazdem firma bez porozumienia ze mną zmieniła termin rezerwacji po mojej interwencji zgodziła się na zwrot pieniędzy ale przez ponad 2 miesiące tego nie wykonała
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.82, ilość opinii: 1292
Flixbus
Ocena: 2.30, ilość opinii: 858
NeoBus
Ocena: 2.67, ilość opinii: 370
PolskiBus
Ocena: 2.23, ilość opinii: 304
Szwagropol
Ocena: 1.99, ilość opinii: 146
PKS Polonus
Ocena: 2.02, ilość opinii: 140
mBank
Ocena: 1.95, ilość opinii: 681
ITAKA
Ocena: 2.73, ilość opinii: 381
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 348
Netflix
Ocena: 2.59, ilość opinii: 226
nju mobile
Ocena: 3.11, ilość opinii: 153
Virgin Mobile
Ocena: 2.45, ilość opinii: 132