Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Flixbus opinie

Ocena na podstawie 866 opinii

2.30 / 5

  • Poziom cen
    2.62
  • Oferta
    2.46
  • Jakość obsługi
    1.96
  • Wygoda
    2.25

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Regularny klient / 2019-12-16 20:47
    Ocena: 2.25 / 5
    Na trasie Wroclaw- Lublin, Lublin -Wroclaw 3 razy w tygodniu jeździ mały bus. Nijak ma to sie do reklamy dotyczacej wygody. Nie ma nawet gdzie wyprostowac nóg. To jest żart aby ma trasie dlugosci 500 km Flixbus dawal malego, niweygodnego busa.
  • ~Anna / 2019-12-15 22:34
    Ocena: 5.00 / 5
    Polecam, Wygodnie, Dużo miejsca, Czysto, Tanio,Bagaż układany starannie, Jestem bardzo zadowolona z podróży, Miła obsługa autobusu,Cena konkurencyjna, Pozdrawiam,
    ZaletyBardzo wygodna podróż, Punktualnie,
    WadyBrak
  • ~DjSMART / 2019-12-15 08:34
    Ocena: 4.75 / 5
    Witam. Wbrew temu, co na temat Flixbus wyczytałem w internecie, wszystkie złe opinie, które spowodowały, że bałem się nawet jechać z tym przewoźnikiem, muszę wrzucić do kosza i cieszę się, że wybrałem Flixbus. Trasa Amsterdam-Katowice. Autobus przyjechał o czasie. Kierowcy sympatyczni i zabawni, autobus nowy, czysty, pachnący, działające wc, WiFi bez limitu raczej bowiem obejrzałem 3 filmy na HBO GO i pakietu nie zabrakło. Fakt, że kierowcy mogliby zatrzymywać się na postojachw miejscach, gdzie można kupić chociażby coś do picia bowiem 12 godzin jazdy bez płynów...troche kiepsko. Zamiast parkingu na odludziu, wystarczy mała stacja benzynowa. Miałem również bagaż dodatkowy za który kierowca nie pobrał opłaty. Kolejny plus na konto Flixbus. Nie wiem jak wygląda sprawa na innych trasach aczkolwiek na swojej, nie mogę się do niczego przyczepić...no może poza parkingami o których Wspomnialem wcześniej. I jwszcE jedna uwaga dla Flixbus, na długich trasach powinny jeździć autobusy z dłuższym siedziskiem i wyższym oparciem, Jak to ma miejsce w autobusach GTV Bus, mniej męczące, człowiek może zająć wygodniejsze pozycje chociaż ja, mimo wzrostu z miejscem na nogi nie miałem problemu. Dzięki za miła podróż, w miłej atmosferze i przede wszystkim, za grosze, bowiem trasa kosztowała mnie zaledwie 199zĺ. Pozdrawiam
    Zaletyczystosc,atmosfera,ceny
    WadyPostoje na odludziach, zbyt krótkie siedziska foteli jak na tak długa trase
  • ~Stefan / 2019-12-13 17:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, byłem na czas 16:40 lecz kierowca odjechal złapałem go na światłach dla pieszych nie otworzyli drzwi pokazywali na zagarek... Pamiętajcie karma wraca drodzy kierowcy nie pozdrawiam...
    ZaletyBrak
    WadyBrak gniazdek nie ma gdzie ładowarki podłączyć
  • ~Magda / 2019-12-12 22:17
    Ocena: 1.25 / 5
    Korzystałam z ich usług więcej razy tego nie zrobię , chamscy kierowcy ,brak komfortu . Nie zgadza się z tym co oferują podczas przejazdu.Poprostu więcej razy nie skorzystam z ich usług.
    ZaletyNie ma
    WadyBardzo żle wspominam tą podróż
  • ~Mag / 2019-12-12 01:38
    Ocena: 4.00 / 5
    9.12 jechałam z Gdańska do Koszalina. Autobus podjechał przed czasem, czysty, wygodny, toaleta w przyzwoitym porządku. Kierowcy uśmiechnięci, kultura i pomoc z usmiechem. Pochwalę pana który kierował, bardzo komfortowa dynamiczna i bezpieczna jazda, wie co robi. Na przystankach punktualnie. Oby więcej takich kierowców. pozdrawiam
    ZaletyCoraz wiecej połączeń, przy dłuższym planowaniu przyzwoite ceny
    WadyKontakt z biurem obslugi, brak ulg studenckich
  • ~RICO / 2019-12-10 16:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Podróżowalam z Flixbusem z Luserna Szwajcaria do Hamburga. Kierowca odjezdza za szybko z Dworca nawet przed czasem 5 minut. Zero przystanków. Na terenie Niemiec może dwa w czym o takich porach że nawet toalety nie można było znaleźć. Kolejna moja podróż z Hamburga do Warszawy totalna porażka, żadnej przerwy aż dopiero w Polsce 5 minut. I to z wielką laska bo jest rozklad. Ludzie to jest nie poważne podejście do klijeta. Dużo podróżuje I jakoś inne linie potrafią zaplanować przerwę. Dodam jeszcze że kierowca przyszedł po mnie z pretensjami że to opóźniam, A to wcale nie tak bo sam brał jedzenie na wynos. Po czym przyszedł za mną. Nigdy więcej!!! Tej lini nikt nie dba tutaj by pasażer chociaż w jakimś stopniu czuł się dobrze
    ZaletyŻadnych
    WadyŁazienka wcale nie sprzątana gorzej niż w to i toi.
  • ~Michał / 2019-12-09 18:43
    Ocena: 3.75 / 5
    W dniach 6-7 grudnia odbyłem podróż Flixbus na 3 trasach Kraków - Łódź; Łódź Warszawa Warszawa -Kraków . Podróż punktualnie i o czasie jedyny minus podroż autobusem w spadku po Polskim busie mała przestrzeń na nogi
    Zaletypunktualność
    kulturalni kierowcy
    bezpieczna jazda
    Wadyna trasie Warszawa Kraków w autobusie małą przestrzeń na nogi autpbus z floty dawnego polskiego busa
  • ~Anna / 2019-12-07 22:56
    Ocena: 2.50 / 5
    Kupując bilety dopłazciłam za rezerwację miejsc. Niestety rezerwację miejsc odwołano, przesyłając voucher. Potem nastąpiła dwukrotna zmiana rezerwacji przez Flixbus z nieznanych przyczyn. Kiedy ja z kolei chciałam zmienić rezerwację musiałam zrezygnować z kupionych biletów i kupić nowe. Ponownie zamiast zwrotu pieniędzy otrzymałam voucher. Kiedy chciałam zapłacić voucherami okazało się to niemożliwe. Zwrot pieniędzy, teoretycznie możliwy, w praktyce już nie. Czekam na zwrot od blisko 5 miesięcy, maile, poza potwierdzeniem, że zwrot nastąpi w ciągu 4 tygodni, bez odpowiedzi. Niepoważne...
    WadyNiedziałająca w upał klimatyzacja
    Brak możliwości realizacji przesłanych voucherów
    Brak zwrotu pieniędzy
  • ~T / 2019-12-07 21:44
    Ocena: 4.00 / 5
    Linia n1380 z Pragi do Poznania, bardzo miły i profesjonalny kierowca, umie jeździć i jest punktualny. No i widać, że lubi pracować z ludźmi.
    ZaletyProfesjonalna i miła obsługa
    WadyAutokar ma tylko naklejki i tablice FlixBusa, można przegapić oczekując na zielony autobus.
  • ~Maciek / 2019-12-01 21:07
    Ocena: 3.25 / 5
    Kurs z lotniska we Wrocławiu do Zielonej Góry. Pan kierowca nie pomógł z bagażami (wsadzić do luku) osobom niepełnosprawnym, wiedział, że są niepełnosprawne ponieważ zażądał dokumentów potwierdzających zniżkę na bilet.
    Autobus nr 48.
  • ~Asya / 2019-11-29 20:45
    Ocena: 3.00 / 5
    Połączenie 1311 Wrocław-Poznan, opóźnienie 90 minut.
    ZaletyWiFi
    WadyToaleta była nie czynna.
  • ~Krzychu / 2019-11-27 15:38
    Ocena: 3.75 / 5
    Połączenie 1261, 25.11.19 godz. 15.30 - kierowca na trasie dojazdu do Radomia nie pojechał obwodnicą tylko najpierw wlókł się starą trasą DK7, a potem przebijał się przez zatłoczone miasto - na co stracił ok 30 min i kilka litrów paliwa. By nadrobić stracony czas odcinek do Krakowa został przejechany z ułańską fantazją.
    Zaletynowy, wygodny autobus VDL z działającym Wi-Fi
    Wadytoaleta dla fakira bez oznaczeń funkcji
  • ~Popek / 2019-11-26 22:40
    Ocena: 2.00 / 5
    Brak informacji o opóźnieniach. Absolutnie nie można na nich polegać. Nie polecam.
  • ~FlixBuschu_nia / 2019-11-22 11:15
    Ocena: 2.75 / 5
    3 min po odjazdu dostałem SMS ze odwołali spotkanie , poprosiłem się wyjść bez zwrotu pieniędzy. Kierowca chętnie zgodził się pomoc zatrzymał się i zadzwonił do centrali gdzie powiedzieli ze nie ma szans żebym wysiadł.

    Dziękuje flixbus za „miłą” podróż i zmarnowany czas!
  • ~Krzysiek / 2019-11-21 22:45
    Ocena: 4.00 / 5
    Problem z miejscami!!!
    Kierowca kieruje pasażerów w dowolne miejsce po czym pojawiają się ludzie z rezerwacją i wyprzedzają. Trochę mi było wstyd jak dwie dziewczyny z za granicy kilka razybyly w ten sposob potraktowane.
  • ~ss / 2019-11-21 22:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam pytanie co do odzyskania pieniędzy bo widzę że nie jest to łatwa sprawa czy naprawdę tak ciężko jest odzyskać pieniądze ? mam rezerwację na niedzielę lecz niestety nie będę mógł z niej skorzystać czy dużym problemem będzie odzyskanie kasy ?
    Zaletyzz
    Wadyzz
  • ~polin / 2019-11-17 08:36
    Ocena: 1.00 / 5
    To żydowska firma i lepiej się nie skarżyć bo będziesz antysemitom
  • ~Zły / 2019-11-16 23:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje, partner złożył zamówienie na przejazd z Niemiec do Polski w kwocie 90zl. Z przyczyn osobistych nie mógł pojechać o tej danej godzinie i zrezygnował z przejazdu, zostala wypełniona karta zwrotną na ich stronie oraz pisał do nich e-maile wraz ze zdieciem niezrealizowanego przejazdu. Odezwali się po miesiącu z wiadomością że nie są pewni czy przejazd nie został zrealizowany(a już nie wspomnę o tym że przecież jak się wchodzi do ich busów trzeba zeskanować bilet to chyba widzą że nie doszło de zeskanowania) i do zwrotu pieniędzy nie dojdzie. Oszustwo nic więcej. Syf, smród totalna masakra.
  • ~Ja / 2019-11-15 17:08
    Ocena: 3.00 / 5
    Po raz pierwszy, jak jeżdżę Flixbusem na trasie Rzeszów-Berlin, autobus przybył punktualnie. Być może dzięki temu, że nie było 15-20 min postoju w Krakowie ani następnego, czasem prawie pół godzinnego postoju w Olszynie. I tak trzymać!

    Komfort jazdy bylby do zaakceptowania ale higiena pozostawia wiele do życzenia!

    Fetor z toalety od samego początku podróży, już od Rzeszowa!
    W toalecie nie było wody ani do spłukiwania ani do umycia rąk.
    Poza tym należałoby jasno oznakować spłuczkę, tak aby nie trzeba było zastanawiać się którego przycisku użyć i zaopatrzyć toaletę w dostateczną ilość wody do spłukiwania. W przeciwnym razie fetor bedzie towarzyszył pasażerom zawsze, a to nic przyjemnego, szczególnie na tak dalekiej, 11- i godzinnej trasie.
    ZaletyPunktualne przybycie do celu
    WadyFetor z toalety, brak wody w spłuczce, brak oznakowania na spłuczce.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.82, ilość opinii: 1297
Flixbus
Ocena: 2.30, ilość opinii: 866
NeoBus
Ocena: 2.67, ilość opinii: 372
PolskiBus
Ocena: 2.23, ilość opinii: 304
Szwagropol
Ocena: 1.99, ilość opinii: 147
Voyager Transport
Ocena: 2.19, ilość opinii: 132
mBank
Ocena: 1.93, ilość opinii: 723
ITAKA
Ocena: 2.70, ilość opinii: 392
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 353
Netflix
Ocena: 2.58, ilość opinii: 244
HBO GO
Ocena: 1.76, ilość opinii: 171
nju mobile
Ocena: 3.08, ilość opinii: 160