Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DPD opinie

Ocena na podstawie 2520 opinii

1.45 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.24
  • Cena
    5.00
  • Oferta
    5.00
  • Cena/Jakość
    1.48
  • Czas dostawy
    1.62

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Grzegorz / 2020-05-12 12:24
    Ocena: 1.00 / 5
    Dpd do dno i resztę mułu, kurierzy to banda kretaczy, każą za sobą jeździć i czekać nawet godzinę na siebie, jak ta firma ma celność jeszcze istnieć???Z dala od DPD ostrzegam wszystkich bo szkoda waszych nerwów
    ZaletyŻadnych zalet
    WadyNie terminowo, każą za sobą jeździć bo im nie po drodze, wystawiają klienta do wiatru, ta firma powinna być ukarana finansowo za to jak oszukuje klientow
  • ~Dedor / 2020-05-12 11:44
    Ocena: 1.67 / 5
    DZial reklamacji to kpina. Towar zostal uszkodzony w trakcie transportu ale oczywiscie DPD sie od tego miga. Nie brac od nich ubezpieczenia przesylki bo i tak zlodzieje nie wyplaca pieniedzy w przypadku uszkodzenia towaru
    ZaletyBrak
    WadyUtrudniony kontakt z dzialem reklamacji. Celowe dzialanie na celu uniemozliwienia zlozenia reklamacji. Celowe dzialanie zeby nie uwzglednic reklamacji
  • ~Ja / 2020-05-12 10:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamówiłam telefon z plusa i dpd miał mi go przywieźć przywiózł mi go w piątek Ale nie mógł mi go wydać ponieważ nie mam jakiegoś kodu i on go też nie ma i powiedział że przywiezie mi ten telefon w poniedzialek po czym w poniedziałek ponownie przyjechał i znowu chciał jakiś kod Ale ludzie skąd mam mieć jakiś kod skoro DPD mi żadnego kodu nie wysłał no z tyłka go sobie nie wyciągnę dzisiaj przyjechał ponownie i znowu chciał jakiś kod Ale ja mu tłumaczę że żadnego kodu nie dostałam od DPD i powiedział że bez tego kodu nie da mi tego telefonu A w piątek podpisywałam z nim umowę o zawarcie umowy w plusie i dziś nie chciał mi oddać kurier tej umowy.
    OSTATNI RAZ ZAMAWIAM COŚ PRZEZ DPD
    JAKOS ZAWSZE PRZYJEŻDŻAŁ INNY KURIER I PROBLEMU NIE BYŁO.
    NIE POLECAM ZAMAWIAĆ Z DPD
    ZaletyDPD NIE MA ŻADNYCH ZALET
    WadyNIE POLECAM ZAMAWIAĆ Z DPD
  • ~wkurzona / 2020-05-11 21:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Tak sobie myślę ,że strata czasu dodawać te opinie...strata czasu i nerwów..oni i tak nic z tym nie robią,mają w nosie klientów i tyle.Nic się nie zmienia mimo tylu negatywnych opinii.Jak oni jeszcze funkcjonują?maskara
    Zaletyponiżej zera
    Wadycałość
  • ~Zenek / 2020-05-11 20:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier ma problem dostarczyć paczkę pod drzwi. Nie chcę mu się wchodzić tak usłyszałem przez domofon. Wszędzie gdzie mogę zamawiam inną firmę kurierska
    ZaletyŻadnych zalet
    WadySame
  • ~ja / 2020-05-11 20:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Po prostu żenada:(juz 6 raz z kolei paczka nie dostarczona....sms był ale paczki brak!Dbałość o klienta na poziomie zero
    Zaletyzero
    Wadywszystko
  • ~Bshsjsjjsja / 2020-05-11 16:32
    Ocena: 1.33 / 5
    Okropne, paczka została otworzona i zabrano mi z niej ciuchy:)
    ZaletyBrak
    WadyKradzież
  • ~Sandra / 2020-05-11 15:37
    Ocena: 5.00 / 5
    Jestem mega zadowolona z DPD! Kurier zawsze dzwoni wcześniej, jeśli nie ma mnie w tej chwili w domu, zostawia paczkę w ustalonym miejscu. Obsługa zawsze miła i kulturalna. Zazwyczaj przynajmniej jeden raz w tygodniu Pan kurier zjawia się u mnie z paczką i nigdy nie miałam mu nic do zarzucenia. Paczki zawsze są w dobrym stanie, pudełka nie rozerwane. Jeśli mogę wybierać firmę kurierską- zawsze decyduję się na DPD.
    ZaletyMiła, kulturalna obsługa, zawsze na czas, kurier wcześniej dzwoni, więc wiem, kiedy się go spodziewać. Paczki dostarczone w idealnym stanie.
  • ~Jarek / 2020-05-11 14:55
    Ocena: 2.00 / 5
    Nie polecam tej firmy, skorzystałem z ich usług raz i to był ten ostatni raz. Przygotowałem do wysłania konsolę, bardzo solidny mebel, który wydawać by się mogło, że tylko słoń może złamać. Mimo wszystko dokładnie zabezpieczyłem przed uszkodzeniami w gruby karton i dodatkowe osłony na nogi i blat. Niestety nie pomogło, odbiorca poinformował mnie, że róg konsoli jest uszkodzony, a jedna z nóg wyłamana. Nie mogłem w to uwierzyć. Mogę sobie wyobrazić jak pracownicy obchodzą się z przesyłkami. Nie wyobrażam sobie wysłania drobnej przesyłki bardziej delikatnej. Ten mebel był naprawdę solidny. Ale człowiek uczy się na błędach. Trzeba wszystko ubezpieczać. Rozumiem, że w czasie pandemii ci ludzie mają więcej roboty, ale nie upoważnia ich do tego, aby niszczyć czyjeś dobro i odwalać swoją pracę, którą jeszcze mają w przeciwieństwie do innych. Konsola warta 400zł, a za przesyłkę zapłaciłem prawie 50zł. Na pewno nie skorzystam już z usług tej firmy.
    ZaletyBrak
  • ~Adam / 2020-05-11 13:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia nie polecam tego przewoźnika lepiej inwestować w POLSKIE a nie dojczland czy inne gowno
  • ~Bemben / 2020-05-11 08:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma jawnie oszukuje odbiorcę. W ramach "śledzenia przesyłki" pojawia się informacja: "Powiadomienie mail" żadnego powiadomienia nie było. Druha informacja" "Powiadomienie SMS" - żadnego powiadomienia nie było. W końcu trzecia informacja: "Umówiono późniejszy termin doręczenia." - nie bardzo wiem z kim umówiono, na pewno nie ze mną. Zwykłe oszustwo.
    ZaletyBrak
    WadyOszukiwanie odbiorców.
  • ~Poszkodowany / 2020-05-10 12:40
    Ocena: 2.33 / 5
    Sz. Państwo
    Prokuratura Rejonowa Ochota w Warszawie wszczęła przeciwko firmie DPD dochodzenie o sygn. KO 483/20. Sprawa dotyczy nie tylko niszczenia cudzego mienia, ale także fałszerstwa intelektualnego popełnianego przez pracowników dz. reklamacji, którzy w celu uchylenia się od wypłacenia odszkodowań za zniszczone mienie w czasie transportu poświadczają w dokumentach nieprawdę. Wątpliwe prawnie są także praktyki kurierów, którzy w celu sporządzenia protokołu szkody przyjeżdżają dopiero następnego dnia, po czym dz. reklamacji odmawia wypłaty odszkodowania tłumacząc iż sporządzony protokół dzień po dostawie nie potwierdza powstania szkody w czasie transportu, zatajając faktyczną datę zgłoszenia szkody. Kto z Państwa spotkał się z tego typu praktykami proszę o zgłaszanie sprawy do prokuratury.
    WadyMataczenie i poświadczanie nieprawdy w dokumentach w celu niewypłacenia odszkodowania za zniszczony towar w paczce.
  • ~Teef / 2020-05-09 08:35
    Ocena: 1.33 / 5
    Paczka z Warszawy do Słubic.
    Tuż przed dostarczeniem odbiorcy, nie wiadomo z jakiej okazji jest zwracana nadawcy. Odbiorca zdziwiony, bo czeka.... Oczywiście za dodatkową opłatą zwrotną. I ponownie trzeba nadać...
    DPD nie wie co, kto, jak, kiedy. Po prostu przychodzi ich kurier i zwraca paczkę.
    ZaletyCena..?
    WadySamoistnie generowane zlecenie zwrotu paczki.
  • ~Zaczytana Lama / 2020-05-08 19:00
    Ocena: 2.33 / 5
    Zamówiłam komiksy z księgarni i kurierem był DPD. Paczka doszła szybko i to tyle z pozytywów.
    Kurier przyjechał, wyrzucił paczkę za płot bo była opłacona z góry a ja nawet nie słyszałam, że kurier był a cały czas byłam w domu. Numery telefonów mają a nie zadzwonią nawet, że paczkę ci wyrzucił na podwórko albo że przyjechał i mam wyjść po nią. Żeby nie było tego za mało to musiałam dostać paczkę w fatalnym stanie. Karton był cały zmiażdżony a gdy otworzyłam go zobaczyłam zniszczone komiksy, które były całe powyginane, pogniecione i jeszcze każdy miał grzbiet porwany. Nowe komiksy w foli a wyglądały jakby ktoś po nich skakał i chodził.
    Słuchajcie ludzi i nie korzystajcie z usług DPD.
    ZaletyMasz pewność, że twoja paczka będzie uszkodzona.
    WadyNie przykładają się do pracy. Nie zwracają uwagi w jakim stanie dostarczą ci paczkę. Mają gdzieś klienta.
  • ~Zbulwersowana / 2020-05-08 18:48
    Ocena: 1.67 / 5
    Beznadziejna obsługa w Zambrowie!! Rozumiem, ze jest epidemia i każdy dba o swoje zdrowie, ale jestem w ciąży, a w domu małe dziecko, wiec nie mogę zejść i odebrać paczki. Podobno wejście „na górę”, to jest „dobra wola” kuriera, niestety u tego kuriera to nie istnieje. Nie jest ważne, ze kobieta w ciąży dźwigać nie może, a wyprawkę jakoś zrobić musi. Nie polecam kuriera DPD w Zambrowie!!
  • ~andreas / 2020-05-08 18:09
    Ocena: 1.33 / 5
    miałem do pobrania przesyłką niestety kurier już piąty dzień z rząęu nie potrafi przyjechać masaka nie polecam
    Zaletybrak
    Wadytowar był uszkodzony i firma nawet po niego nie nie zgłasza
  • ~Lukasz / 2020-05-08 15:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Zgubili paczkę. Po awanturze 2dji później się znalazła i wróciła do nadawcy z notka ze odbiorca nie odebrał co jest kłamstwem bo nie było kontaktu ani SMS ani tel z odbiorca. Jeszcze kazali zapłacić kolejne 30zl za to ze paczka wróciła. Naciągacze kłamcy i krętacze. Reklamacja bardzo trudna. Kasę biorą a usług wykonują najgorzej jak mozna
    ZaletyZadnych
    WadyKlamcy i naciagacze
  • ~Edek / 2020-05-08 14:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Żygac się chce na myśl o współpracy z tą pseudo kurierska firma. Niekompetentni i beznadziejni.szkoda pisania. Firma zero
    ZaletyZadnych
    WadyCałe mnóstwo
  • ~Były klient. NIGDY WIĘCEJ ! / 2020-05-08 10:15
    Ocena: 2.33 / 5
    MASAKRA! Jedyna firma która przesyłek nie dostarcza pod drzwi tylko trzeba zejść do Jaśnie Pana Kuriera do samochodu. Dzisiaj miałem taką sytuację. Mam chory kręgosłup i utrudnione poruszanie i oczywiście przeciwwskazania do dźwigania zmuszony zostałem do zejścia z drugiego piętra do Pana Kuriera do samochodu i odebrania 20 kilowej paczki i wniesienia sobie do domu. Jakież było moje zdziwienie na infolinii że takie mają procedury w związku z wirusem i że wszystko jest w porządku. Jest to JEDYNA firma kurierska która tak traktuje ludzi. NIGDY WIĘCEJ NIE SKORZYSTAM !!! A naprawdę przychodzi do mnie sporo przesyłek. Jeśli możecie to zachęcam do korzystania z każdej innej firmy. Naprawdę jest sporo konkurencyjnych i starających się o Klienta i szanujących ludzi nie tylko w pełni sprawnych.
  • ~Jarek / 2020-05-08 09:38
    Ocena: 1.00 / 5
    DPD to wielkie nieporozumienie. Przysyłają SMS-y, że kurier dostarczy przesyłkę a ten się w ogóle nie pojawia albo bardzo spóźniony i nieszczęśliwy. Kompletny brak profesjonalizmu. Więcej z ich usług nie będę
    korzystać. Unikać ich jak ognia.
    ZaletyBRAK
    WadyWSZYSTKO
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.45, ilość opinii: 2520
DHL
Ocena: 1.29, ilość opinii: 1928
UPS
Ocena: 1.30, ilość opinii: 1196
Pocztex
Ocena: 1.28, ilość opinii: 1109
InPost
Ocena: 1.72, ilość opinii: 1026
FedEx
Ocena: 1.49, ilość opinii: 253
Flixbus
Ocena: 2.30, ilość opinii: 866
mBank
Ocena: 1.93, ilość opinii: 723
ITAKA
Ocena: 2.70, ilość opinii: 392
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 353
Netflix
Ocena: 2.58, ilość opinii: 244
HBO GO
Ocena: 1.76, ilość opinii: 171