Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DPD opinie

Ocena na podstawie 4331 opinii

1.50 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.27
  • Cena
    5.00
  • Oferta
    5.00
  • Cena/Jakość
    1.53
  • Czas dostawy
    1.69

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Margot / 2021-04-02 13:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam, kompletnie odradzam korzystania z usług Dpd, przesyłka, która do mnie trafiła została całkowicie zniszczona, pomimo adnotacji, że towar jest delikatny i należy obchodzić się z nim ostrożnie. Kurierzy zachowują się jak panowie życia i śmierci, mają gdzieś osoby korzystające z ich usług.
    WadyKurierzy swoim nieodpowiedzialnym zachowaniem, narażają klientów na straty moralne i finansowe.
  • ~duzo_kupuje / 2021-04-01 18:45
    Ocena: 5.00 / 5
    Dpd jest jedna z najlepszych firm kurierskich. Zawsze na czas, jest telefon do kuriera, wiec w razie czego mozna szybko sie skontaktowac. Kurier ktory do mnie przyjezdza zawsze bardzo mily i usmiechniety. Raz (na baaardzo duzo dostaw) paczka miala status „odbiorca nie obecny w domu” ale to przez blad systemu, ktory wydal paczkę do doreczenia w dniu nadania.
    ZaletySzybko, sprawnie, super cenowo
    WadyNie ma
  • ~Tomasz / 2021-04-01 18:06
    Ocena: 1.00 / 5
    To co się dzieje w tej firmie to jakaś farsa. Przesyłki sa dostarczane do innych osób niz zaadresowane bez zgody. Przez kilka dni szukania przesyłki przy pomocy infolinii dpd za każdym razem dowiaduje się ze jest w innym miejscu w innej firmie tylko nie u właściciela.
    ZaletyBrak
    WadyNiekompetencja.
  • ~Niezadowolony klient / 2021-04-01 16:08
    Ocena: 1.00 / 5
    To co ta firma wyprawia to jest jakiś cyrk. 31 marca zmieniłam u nadawcy adres doręczenia, 1 kwietnia dzwoniłam z samego rana do obsługi klienta DPD aby się upewnić ze paczka będzie pod zmienionym adresem, uzyskałam odpowiedz ze jest zmieniona, cały dzień czekam na paczkę, wchodzę na śledzenie przesyłki a tam ze próba doręczenia nieudana, dzwonię po raz drugi osoba po drugiej stronie mówi ze był pod adresem starym a nie zmienionym, dzwonię trzeci raz aby uzyskać telefon do kuriera, niemiła Pani nie chciała mi go podać i miała pretensjonalny ton ze coś w ogóle od niej chce skoro dwa razy była paczka doręczona i jej nie odebrałam, nie docierało do niej ze informowałam o zmianie adresu przesyłki wiec chyba dla wszystkich jasne ze pod starym adresem mnie nie ma. W końcu po dłuższej niemiłej konwersacji gdzie Pani z która rozmawiałam upierała się ze paczka będzie zwrócona do nadawcy udało się aby w kolejnym dniu roboczym już pod zmienionym adresem dostarcza mi moja przesyłkę. Zobaczymy jutro czy się uda, a mi dochodzi kolejny dzień czekania na paczkę bo nawet żadnego telefonu, żadnego smsa z informacja o której przewidywany termin dostawy. Ta firma to jest jakiś żart. Gdyby nie zależało mi na tej przesyłce już dawno bym zrezygnowała i miała w du*ie bo szkoda nerwów.
    ZaletyBrak
    WadyBrak kontaktu
    Brak podejścia do klienta
    Zero profesjonalizmu
  • ~Aleksandrasjdudu / 2021-04-01 11:09
    Ocena: 1.67 / 5
    Dramat. Paczka nie dotarła, a oni mi piszą że nie mogą mi nawet podać numeru do kuriera. Cyrk.
  • ~Monika / 2021-04-01 09:46
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma na rynku! Kolejny raz problem z moją przesyłką! Dosyć że kurier nie zna nawet podstaw języka polskiego! To jeszcze była paczka i jej nie ma. Miała być dostarczona i nagle zginęła! Nawet nie zostałam o tym powiadomiona! Jak można zgubić paczkę? I to z taką zawartością!!!! To jest chore!!!!
  • ~Basia / 2021-04-01 06:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem oburzona. Przesyłkę miałam odebrać w punkcie. Po otrzymaniu e-maila udałam się po odbiór lecz punkt jest zamknięty do 05.4.2021r. Na stronie.śledzenia przesyłek-inf.o zwrocie do nadawcy. Na infolinii Pan poinf.mnie ze nie ma możliwości odbioru osobistego ani w innym punkcie. Przesyłka musi być zwrócona do nadawcy. Nawet nie otrzymałam wiadomości o zamknięciu punktu!!!!! SKANDAL
    ZaletyBrak
  • ~Nikodem / 2021-03-31 21:12
    Ocena: 2.33 / 5
    Bardzo nie miły pan Rafał pisze, że nikogo w domu nie zastał a nawet nie dzwonił na domofon. NIE POLECAM
  • ~Barbara Lewińska / 2021-03-31 20:39
    Ocena: 5.00 / 5
    No nie wiem, przeczytałam poniższe opinie i jestem w szoku. Od 7 lat otrzymuję paczki z DPD i innych firm i właśnie DPD jest wg mnie najlepsze. Może ci, co są zadowoleni z DPD nic nie piszą, tak jak ja do tej pory... POLECAM DPD i dziękuję Wam za szypki i sprawne dostarczanie moich przesyłek.
    ZaletySzybkość, grzeczność
    Wadybrak
  • ~Kinga / 2021-03-31 20:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier zostawia paczki pod drzwiami i odjeżdża. Nikogo o tym nie informując! Dzisiaj nawet nie podjął próby doręczenia, pączka została zwrócona do punktu odbioru oddalonego od miejsca zamieszkania 30km.
    Nie polecam tej firmy to jakiś obłęd!! Płacę za dostawę, a jej nie otrzymuję.
    ZaletyŻadne
    WadyŻadne
  • ~Niezadowolony odbiorca / 2021-03-31 18:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Słaba obsługa. Konsultant na infolinii nie przedstawia się. Konsultant rozłącza się sam nie udzielając wyczerpujących informacji. Skargi na usługę jako odbiorca nie można złożyć - tylko nadawca może taką skargę złożyć.A przecież niekompetencję przewoźnika odczuwa odbiorca, nie mówiąc o tym że to przeważnie on płaci też za usługę transportu. Przekierowanie przesyłki to fikcja która tylko wydłuża dostarczenie o kolejny dzień roboczy... nie polecam jeśli przesyłka jest pilna i czas dostarczenia jest ważny.
    ZaletyBrak
    WadyJak w opini
  • ~Zamawiający / 2021-03-31 15:27
    Ocena: 1.33 / 5
    DPD - najgorsza firma kurierska pod słońcem! Kierowca bezczelny cham, niemiły, nieuprzejmy, pyskaty, itp itd. Podjechał pod szlaban mojej firmy, nawet nie wysiadł, stał raptem 10 sekund, nawet portier nie zdażył zareagować (dodam że portiernia jest już przy szlabanie), ja widząc busa przed tyczkami, nie zdażyłam dobrze z krzesła wstać i dojśc do drzwi, a pana kierowcę już nie było. Dzwoniąc do niego, był nieuprzejmy, miał wszystko w d..., rzucił słuchawką a następnie nie odbierał telefonu już wcale. Dzwoniąc do centrali i meldując o tym przypadku, konsultanci (prawde mówiac) wysłuchali i to wszysdtko. Zero jakiejś konkretnej interwencji, by postarać sie o ty by przesyłka jednak dzis dotarła w rece odbiorcy. Masakra! Na pana kierowce złozylam oficjalna skarge i nastepnym razem zamawiajac cokolwiek, spytam nadawce z gory jakim kurierem zamierza to wyslac. Jesli bedzie to firma DPD to zrezygnuje z kupna
    Zalety- żadne
    Wady - wady i chamskie podejscie opisane w mojej opinii
  • ~Beata / 2021-03-31 13:41
    Ocena: 5.00 / 5
    Moja opinia dotyczy kuriera na terenie miejscowości Miłków kolo Karpacza.Dzisiaj otrzymałam paczkę.Dostawa na czas.Kontakt telefoniczny przed dostarczeniem przesyłki.Bardzo miły kurier.Usmiechniety,grzeczny...no same zalety.Premia dla tego Pana!!!!!Nie pierwszy raz jest mi dostarczane paczka przez tą firmę i tego kuriera.Jestem bardzo zadowolona.Dla mnie 6 z dużym plusem!!!!!Brawo i tak dalej:)
    ZaletySame zalety
    WadyZadnych
  • ~Adrian / 2021-03-31 10:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Oblali mi celowo przesyłkę za złożenie wcześniej skargi.
    ZaletyZero
    WadyWszystko
  • ~Cannabis-Consument / 2021-03-30 20:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Żadna obsługa ...ta firmą to zwykła banda peda... ów...przyjeżdżają bez kontaktu kiedy chcą...zostawiają bez uzgodnienia paczki osobom postronnym...nie dotrzymują terminów doreczen...czysta kpina...polecam wszystkim firmom i osobom prywatnym zrezygnować z usług tej patologii logistycznej bo to co oni wyprawiają nie mieści się w głowie...wlasniciciel powinien albo zwolnić 80% załogi albo wisieć za jaja na suchej galezi
    ZaletyBrak
    WadyMnóstwo
  • ~KB / 2021-03-30 19:07
    Ocena: 2.33 / 5
    Cóż to za pomysł, aby klienci musieli stać w kolejce przy samochodzie kuriera aby odebrać paczkę? Narażam się w ten sposób na zarażenie koronawirusem. Równie dobrze mogłabym skorzystać z paczkomatu (i to na dodatek taniej). Dziękuję firmie DPD za spacerek po odbiór, żadna inna firma, w tym Poczta Polska nie ma takiego protokołu. W czasach, kiedy zamawiamy zakupy z dostawą do domu, mam iść stanąć w kolejkę. A kurier jeszcze mówi że paczka jest zbyt duża i ciężka by ją przynieść (chodziło o perfumy). Nigdy więcej.
    Zaletyszybka dostawa
    Wadykurier nie przynosi paczki do domu
  • ~Ewelina / 2021-03-30 18:32
    Ocena: 2.33 / 5
    Dziś kurier DPD dostarczył paczkę. Co mnie zdziwiło karton był owinięty folią i taśmą DPD. Zawsze paczki z Rossmann były normalnie zapakowane tylko w karton. (odbierała ciocia). W końcu gdy udało się zerwać folie i taśmy okazało się że karton jest zalany przez płyn do mycia podłóg. Jestem pewna że to wina firmy DPD.
    WadyNie dbałość o paczki.
  • ~Paweł / 2021-03-30 18:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamówiono kuriera DPD nie odebrał paczek w wyznaczonym terminie. Po telefonie do działu obsługi poinformoaano iż kurier się NIE WYROBIŁ, zapewniono mnie że będzie odbiór w następnym dniu. Kurier oczywiście nie wyrobił się po raz kolejny, a mnie minął termin zwrotu. Z daleka od tej firmy niech was nie zwiedzie konkurencyjna cena, dziwie się że ta firma utrzymuje się na rynku z takim podejściem do klienta
    Zaletybrak
  • ~Sebastian / 2021-03-30 18:02
    Ocena: 1.00 / 5
    To chyba kpina ponieważ napisali że przewidywany termin dostawy jest na dziś a jest godzina 18 i kurier nawet jej nie odebrał do doręczenia i cały dzień zepsuty w domu.
    WadyNajwiększą wadą jest że takie firmy jeszcze istnieją.
  • ~Sobies / 2021-03-30 14:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Moja ocena dotyczy placówki w Poznaniu przy ul. Milczańskiej 1.
    Kurierzy blokują mieszkańcom wyjazd z bloku oraz stwarzają niebezpieczeństwo wypadku, gdyż przemieszczają i przenoszą paczki w miejscu wyjazdu z garażu, który to wyjazd tak wygląda, że mieszkańcy wyjeżdzają z piętra niżej i w ostatniej chwili mogą zobaczyć przeszkodę. Oprócz tego regularnie niszczą trawniki znajdujące się przy bloku. Samochody kurierów są często parkowane na chodniku, co umożliwia osobie z wózkiem przemieszczanie się.
    Do tego ogromny hałas powodują wózki, którymi są przewożone paczki. W całym bloku słychać warkot. Gdy paczki są układane wewnątrz placówki to przez połowę dnia słychać potworne hałasy - rzucanie, stukanie, pukanie, co jest spowodowane "układaniem" paczek.
    Co do kurierów to należy jeszcze podkreślić ich prymitywizm i wulgarność.
    To jest skandal, żeby taki duży podmiot jak DPD miał totalnie gdzieś mieszkańców i zakłócał mir domowy. Powinni natychmiast wyprowadzić się z placówki.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.50, ilość opinii: 4331
DHL
Ocena: 1.31, ilość opinii: 3082
InPost
Ocena: 1.76, ilość opinii: 2254
UPS
Ocena: 1.31, ilość opinii: 1694
Pocztex
Ocena: 1.31, ilość opinii: 1386
FedEx
Ocena: 1.46, ilość opinii: 438
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2569
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2309
VECTRA
Ocena: 1.70, ilość opinii: 2251
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 2002
Play
Ocena: 1.46, ilość opinii: 1216
Orange
Ocena: 1.46, ilość opinii: 1140