Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DPD opinie

Ocena na podstawie 566 opinii

1.42 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.24
  • Cena
    5.00
  • Oferta
    5.00
  • Cena/Jakość
    1.46
  • Czas dostawy
    1.55

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Komorowski Piotr / 2019-07-26 18:39
    Ocena: 2.33 / 5
    Robią z czlowieka debila w momencie zgłoszenia reklamacji. Traktują jak złodzieja co najmniej a specjaliści ds reklamacji to ludzie do udowodnienia klientowi jego braków. W moim przypadku mimo jasnej sprawy i jasnej winy dpd ciagle udowadnianie swojej niewinności. A specjalista Piotr S. to już majstersztyk w wciskaniu ciemnoty klientowi. Klient ( poszkodowany) nie ma absolutnie możliwości „udowodnienia” swojej racji. Zawsze jest się na spalonej pozycji
    NIE POLECAM W OGÓLE!!!
    WadyBeznadziejna obsługa reklamacji, beznadziejni specjaliści którzy są od udowodnienia winy klientowi
  • ~anna / 2019-07-26 14:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Dramat , najgorsza firma na świecie . Robią z ludzi debili , że kurier nie zastał nikogo na miejscu a ja siedzę i czekam jak debilka pół dnia. Zero kompetencji i poszanowania czasu człowieka Ale widzę że wiele mają negatywnych opinii. Oby szybko zniknęli z rynku !!!!!
    Zaletybrak
    Wadykłamstwo
  • ~Araya / 2019-07-26 11:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Katastrofa. Kurierzy nawet nie podjeżdżają pod dom by dostarczyć przesyłki tylko od razu zdają do magazynu. Za co oni dostają wynagrodzenia??????? System tylko zgłasza, że była próba doręczenia przesyłki.
    WadyBrak kultury także ze strony konsultantek.
  • ~jack / 2019-07-25 14:33
    Ocena: 2.00 / 5
    Zasłużona negatywna opinia kuriera DPD działającego na terenie Wodzisławia Ślaskiego. Odniosłem wrażenie, ze nie chce mu się zarówno dostarczyć przesyłki jak i zrealizować zamówienie.
    Przesyłkę próbował dostarczyć w czasie, kiedy byłem w pracy, telefonicznie poinformował mnie, że w piątek po południu ma już wolne. Przesyłki zwrotnej nie odebrał i kłamał, że był po jej odbiór. Czekałem na niego i nie było dzwonka do drzwi. Kurier udaje, że pracuje w okolicach godziny 11.
  • ~Ania / 2019-07-25 12:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Katastrofa...
    3 dni czekam aż kurier odbierze przesyłkę...Dzwonię albo nie odbiera,albo mowi że do 13 będzie i tak 3 dni. Jakaś paranoja .juz nigdy nic nie zamówie przez dpd.nie polecam
    ZaletyŻadnych
    WadyKontakt,jakosc obslugi,i kurier który mówi że już jedzie i nie ma go nadal.
  • ~Konrad / 2019-07-25 10:32
    Ocena: 3.33 / 5
    Kurierom DPD nie mam nic do zarzucenia.
    Dział obsługi klienta to katastrofa. Opiekun mojej firmy (Pani Angelika), kiedy kontaktowałem się wyjaśnić procedury dotyczące zakupu na ich witrynie internetowej odesłała mnie do biura obsługi klienta twierdząc, że ona nie zajmuje się takimi sprawami. Na biurze zrobili wielkie oczy oznajmiając, że to obowiązek opiekuna żeby się tym zająć. Koniec końców zdołali mi pomóc, chociaż niesmak pozostał (a Pani "opiekun" niech zorientuje się co jest jej obowiązkiem, a co nie). To wydarzyło się jakieś 2 tygodnie temu.
    Dziś skontaktowałem się za pośrednictwem czatu (rozmawiałem z Panem Sebastianem) żeby spytać jak poprawnie nadać wiele paczek do jednego odbiorcy - wcześniej tego nie robiłem, a w necie nie znalazłem info na ten temat. Konsultant zamiast odpowiedzieć na proste pytanie stwierdził, że on żadnych zleceń nie będzie przyjmował bo nie jest od tego... Zanim zdążyłem odpisać czat został zamknięty (minęły może 3-4 minuty, akurat miałem telefon) i kontakt się zakończył.

    ZaletyKurierzy są super, 10/10
    WadyDział obsługi klienta to dno poprzedzone kilometrem mułu.
  • ~gosc / 2019-07-25 10:09
    Ocena: 1.00 / 5
    odradzam. kurier i spedycja do D.
    telefony wylaczone, nie trzymanie sie terminow a sama paczka wyglada jakby z wojny wietnamskiej wrocila.
    Zaletyzero
    Wadywszystkie
  • ~joanna / 2019-07-24 21:12
    Ocena: 1.00 / 5
    kurierzy nie realizuja zlecen, nie przyjezdzaja po przesylki, paczki zostawiaja na ochornie nie informujac o tym, przy czym osoba jest w domu
    Zaletybrak
    Wadybrak realizacji zlecen, kurier zostawia paczki pod innym adresem i nie informuje o tym, nieterminowosc, brak kontaktu po zgloszeniu reklamacji
  • ~Agata / 2019-07-24 11:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma przewozowa. Przesyłka czeka od tygodnia na odbiór a kurier nie przyjeżdża. Dzwonię do nich i za każdym razem mówią, że kurier przyjedzie. Kierowca nie przyjeżdża, ponieważ podaje informację od DPD, że przesyłka nie jest gotowa co jest absurdem. Nie jest to pierwszy raz, ponieważ mój klient zamawia przez nich odbiór przesyłek i jeszcze nigdy kierowca nie przyjechał na drugi czy trzeci dzień.
    ZaletyŻadnych
    Wadytygodniowa nieterminowość, błędne informacje od pracowników infolinii jak również przy sprawdzaniu na stornie internetowej,
  • ~RA / 2019-07-23 12:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier nie przyjeżdża po paczkę,nie dzwoni. Masakra
  • ~Macrad / 2019-07-23 11:54
    Ocena: 1.00 / 5
    2019-07-23 09:34:00 Umówiono późniejszy termin doręczenia WA1
    2019-07-23 09:22:38 Wydanie przesyłki do doręczenia WA1
    2019-07-23 01:36:25 Przyjęcie przesyłki w oddziale DPD WA1
    2019-07-22 14:21:59 Przyjęcie przesyłki w oddziale DPD KTW
    2019-07-22 14:10:57 Przesyłka odebrana przez Kuriera
    2019-07-22 06:11:13 Zarejestrowano dane przesyłki, przesyłka jeszcze nienadana

    Czyli po dwunastu minutach od "wydania do doręczenia" ktoś się z kimś umówił na zmianę terminu. Niestety nie ze mną. Wyjaśnienia DPD: "w międzyczasie kurier odjechał, więc dostarczymy paczkę jutro". Tyle, że ja - widząc informację o wydaniu do doręczenia - rozgrzebałem samochód...
    Takiej firmy kurierskiej jeszcze nie widziałem i na przyszłość przyjmę zasadę "każdy, byle nie DPD".
    ZaletyNie ma
    WadyJak w opisie
  • ~Sebastian / 2019-07-23 11:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia na dostarczenie paczki na 26 kilometrów od oddziału kurier potrzebuje 5 dni roboczych.Na infolinii twierdzą że paczka będzie dostarczona a już widnieje wpis że kurier nie zastał nikogo.Nie polecam najbardziej lekzeważąca klijęta firma.
  • ~iwona / 2019-07-22 22:06
    Ocena: 1.67 / 5
    Szczerze nie polecam tej firmy, paczka została nadana 19.07.2019 gdzie nie dostałam żadnej informacji ze przesyłka jest u kuriera, Dostałam jedynie wiadomość ( 22.07.2019 ) tego samego dnia że paczka zostanie dostarczona. Akurat nie mogłam odebrać paczki, więc prosiłam kuriera o dostarczenie paczki do miejsca mojej pracy dostałam odpowiedz ze nie jeździ na wodę i nie będzie mi zawoził paczki, mimo ze miał trasy m.in w miejscowości gdzie go poprosiłam o starczenie.
  • ~Tomasz / 2019-07-22 20:11
    Ocena: 1.33 / 5
    Najgorsza firma na rynku. Paczki wracają do nadawcy , ponieważ kurierowi nie chce się dojechać , daje status niepoprawny adres. Kiedy adres jest poprawny, nr kontaktowy także ( nikt nie dzwoni zeby zapytać, potwierdzić , cokowiek) . Po paru probach kurier dociera i wielce zdziwiony ze dom stoi przy drodze z numerem widocznym z 200metrów ... 3 razy miałem taką przygode z tą firmą ! zdecydowanie nie polecam ! i zamiast paczka iść 2 dni szla 2 tygodnie z tego moich pare e-maili i telefonów ze zgłoszeniami .. I weź człowieku siedź w domu i czekaj na kuriera który może przyjedzie może nie ...
    Zaletybrak !
    Wadyco w treści
  • ~hanka126 / 2019-07-22 18:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Jak zwykle ta firma to pomyłka, paczka wydana do doręczenia a po paru godzinach notatka, że ustalono inny termin doręczenia. Kłamią ludzi na żywca i to nie pierwszy raz.
    Zaletybrak
    Wadynieterminowość, oszukiwanie klijenta
  • ~Gosia / 2019-07-22 15:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier nie było w dniu którym miał byc, ale to pół biedy na drugi dzien okazało sie ze moja paczkę odesłali do odbiorcy .. czyli jak w ciagu doby nie odbierzesz to odsyłają , żenada
    WadyCała firma
  • ~Mat / 2019-07-22 08:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier miał przyjechać w piątek oczywiście, żadnej informacji o tym, że paczka w ogóle przyjedzie, jedyna wiadomością był SMS, że mogę zapłacić kartą, po sprawdzeniu co dzieje się z moja paczką napisane było, że kurier ma błędny adres co jest bujdą, po konsultacji, przeprosiny i paczki jak nie było tak nie ma.
    ZaletyBRAK!!!
    WadyWSZYSTKO
  • ~Palaala / 2019-07-20 16:14
    Ocena: 1.67 / 5
    Kurier nie dostarczył przesyłki i dostałam wiadomość,że nie zastał nikogo pod wskazanym adresem,co jest oczywiście kłamstwem,ponieważ cały dzień byłam w domu i żadnego kuriera nie było.Po złożeniu skargi dostałam telefon z biura obsługi klienta,pani przeprosiła za zaistniałą sytuację i powiedziała,że przesyłkę pobrał już inny kurier i zostanie mi ona doręczona A dwa dni.Kolejnego dnia dostałam wiadomość,że przesyłka oczekuje na odbiór w punkcie oddalonym o 20km. od mojego domu.Na stronie śledzenia przesyłki oczywiście,żaden inny kurier nie pobierał przesyłki do ponownego dostarczenia.Dodam jeszcze ,że na przesyłce podany był mój numer telefonu ,z którego kurier nie skorzystał,gdy "nikogo nie zastał pod wskazanym adresem"Szczerze nie polecam tej firmy.Zrobiłam zakupy przez internet i miałam darmową dostawę.A musiałam przejechać 40 km.aby odebrać paczkę.
    WadyBrak dostawy pod wskazany adres i podawanie nieprawdziwych informacji.
  • ~Zielar / 2019-07-19 13:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier (Jakub) będzie u państwa w godzinach 11:00-13:00 Cały dzień czekałem i co? Kurier stwierdził że nikogo nie było w domu :)
    ZaletyBrak
    WadyWiele
  • ~Piotr / 2019-07-18 22:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Byłem w domu, packzi nie dostałem, chcieli żebym odebrał w jakiś niedostępnych wąskich godiznach, 15 złotych wzieli. Zastanówcie się.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DHL
Ocena: 1.26, ilość opinii: 659
Pocztex
Ocena: 1.29, ilość opinii: 584
DPD
Ocena: 1.42, ilość opinii: 566
UPS
Ocena: 1.31, ilość opinii: 547
TNT
Ocena: 1.15, ilość opinii: 93
FedEx
Ocena: 1.47, ilość opinii: 63
Flixbus
Ocena: 2.22, ilość opinii: 562
mBank
Ocena: 2.05, ilość opinii: 512
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 294
ITAKA
Ocena: 2.78, ilość opinii: 246
Netflix
Ocena: 2.86, ilość opinii: 134
nju mobile
Ocena: 3.15, ilość opinii: 124