Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DPD opinie

Ocena na podstawie 3790 opinii

1.48 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.26
  • Cena
    5.00
  • Oferta
    5.00
  • Cena/Jakość
    1.52
  • Czas dostawy
    1.68

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Krys. / 2021-01-12 22:04
    Ocena: 5.00 / 5
    Dla mnie firma jest najlepszą w kraju kurierzy bardzo mili przynoszą paczkę pod podany adres szybko i sprawnie szkoda że sklepy internetowe nie dają wyboru co do kuriera ,kurierzy z innych firm dzwonią żeby zejść po paczkę co nie jest zawsze komfortowe.
    ZaletySzybkie dostarczenie
    Wadybrak
  • ~DOMINIK / 2021-01-12 21:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam !!! Kurierowi nie chciało się wnosić 20 kg paczek na 3 piętro. Zadzwonił domofonem, otworzył klatkę, rzucił paczki i poszedł. Bez słowa.
    Nigdy więcej DPD. Najgorsza firma z jaką się spotkałam!!!
    Zaletyhamstwo
    Wadyarogancja
  • ~Piotr / 2021-01-12 19:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Caly dzien bylem w domu zeby odebrac paczke, a czekalem na nia 3 dni, a tak to zobaczylem ze odbiorca byl nieobecny, najgorsza firma kurierska...
  • ~JJ / 2021-01-12 17:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma kurierska
    Wysylaja maile w ktoryx jeat informacja, o zmianie np daty dorecznia a nigdy sie nie stosuja tylkk bez zgody dostarczaja do punktów odbioru. Nie po to płace za distarczenie by chodzić i odbierać
  • ~Agnieszka / 2021-01-12 15:41
    Ocena: 2.33 / 5
    Kolejna wysyłka i kolejna uszkodzona , nie ma znaczenia czy oznaczysz ze szkło czy nie , rzucają paczkami jak talerzami , ciuchy można wysyłać , nic poza tym , składam reklamacje dwa razy, nie mam już sił , przekierowują innej osobie sprawę i od nowa procedura , która kończy się fiaskiem , poza tym kurier mówi ze nie będzie czekał aż sprawdzisz zawartość prz , a potem ci piszą ze to Twoja wina bo nie sprawdziłeś , dno i wodorosty, nigdy więcej !!
    ZaletyCzas dostawy
    WadyWiele
  • ~Aleksandra / 2021-01-12 15:36
    Ocena: 1.67 / 5
    Tragedia !!!
    Kurier nie zastał mnie w domu więc najlepsze co mógł zrobić to podrzucić gdzieś paczkę do jakiegoś punktu i mieć w d**** mimo że parę godzin wcześniej ja przekierowałam tak żeby sąsiadka mogła ja odebrać w dniu jutrzejszym . Kurier zrobił co chciał jak zwykle.. oni się wfl z nikim nie liczą. Najpierw żeby człowiek siedział w domu cały dzień i czekał bo może kurier z dpd przyjechać ... MASAKRA !!!!! NIHDY WIECEJ DPD TYM BARDZIEJ ZE NIE JEST NAJTANSZE
    Zaletyżadne
    WadyŻadne
  • ~Konrad999999 / 2021-01-12 14:47
    Ocena: 1.00 / 5
    dramat .Kurier uszkodził przesyłkę - reklamacja nie uwzględniona, mimo że nikt inny przesyłki nie dotykał oprócz pracowników dpd. Kurier nieuprzejmy, zostawił bałagan przed posesją. Ngdy więcej nie skorzystam z tej firmy kurierskiej.
  • ~klientka / 2021-01-12 14:26
    Ocena: 2.67 / 5
    Kurier bardzo nieuprzejmy. Nie interesują go uwagi pisane przez klienta o konieczności skontaktowania się na minimum pół godziny przed dostawą. Będę unikała na przyszłość tej firmy, bo nie odpowiada moim potrzebom. Nie każdy siedzi uwiązany do furtki 24/7.
    ZaletyWzględnie szybka dostawa, szkoda, że pod płot.
    WadyNieuprzejmy kurier
  • ~Gość / 2021-01-12 13:24
    Ocena: 2.00 / 5
    Zaleta jest, że paczki dostarczane są szybko, noe uszkodzone, ale praca kuriera ma dużo do rzeczenia,po paczkę muszę biegać po osiedlu, zostawia w punkatach odbioru. Przesyłka jest zamowiona z dostawą do domu, a nie w punkcie odbioru, nie mogę dźwigać ze względów zdrowotnych, a tu muszę biegać szukać paczki, i jeszcze prosić znajomych o przyniesienie paczki od drzwi, czesto jestem w Warszaeie tam nie ms takiego problemu, dzwoni kurier do drzi i wszysyko jest bardzo dobrze, a na terenie Chełma tragedia, kurier nie wykonuje swojej pracy jak potrzeba,. Zamawiam przesyłkę do domu, a nie do punktów odbioru
  • ~magda / 2021-01-12 13:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Niestety ale po skorzystaniu z DPD

    SAME NEGATYWY

    PRZESylka nadana do pktu pickup z jakiegos nieznanego powodu - konsultant twierdzi ze uszkodzenie urzadzenia odbierajacego- TERAZ wraca na moj koszt DODATKOWY z powrotem do mnie.


    ​tragiczna firma, konsultant pracujacy na infolinii tylko przeprasza -taka pomoc.​


    A ja mam za to tzw ROZRYWKE I pisanie reklamacji.
    Wadytragedia niewykonanie uslugi, narazanie nadawcy na dodatkowe koszty zaplata za zwrot przesylki z niewykonanej uslugi
  • ~Weronka / 2021-01-12 12:31
    Ocena: 4.00 / 5
    Jedyną zaletą jest czas dostawy. Jej jakość to już niestety zazwyczaj porażka. Ja nie wiem jakie zarobki mają kurierzy DPD, ale albo niech im więcej płacą, albo premiują za dobre opinie od klientów. Po pierwsze, pomimo obecności domowników dostarczają paczki do punktów odbioru...Specjalnie wzięłam wolne w pracy, czekałam na ważną przesyłkę - o 17.30 dostałam informację, że paczka jest w punkcie odbioru. Do kurierów nie można się dodzwonić - jeśli odbierają, to coś burczą pod nosem, niezadowoleni, zamiast dzień dobry - ADRES??? Dogadać się z nimi to koszmar. Złych opinii się nie boją absolutnie. Jakby pracowali tam w ramach jakiejś surowej kary...
    Zaletyczas dostawy
    Wadypoziom obsługi kurierskiej
  • ~Acik / 2021-01-12 11:50
    Ocena: 1.33 / 5
    Pierwszy i ostatni raz korzystam z tej firmy kurierskiej,chciałem wysłać paczkę zamówiłem kuriera po odbiór paczki miał być do godziny 12:00,po całym dniu oczekiwania nie otrzymałem żadnej informacji że dziś go nie będzie,zadzwoniłem na infolinię z zapytaniem kiedy będzie i poinformowano mnie że dziś już nie i że mogę sam dostarczyć paczkę do punktu wysyłkowego,namolnie pan mnie namawiał żeby to dostarczyć do punktu pomimo że miałem zapłacony odbiór paczki przez kuriera,na drugi dzień dopiero późnym popołudniem kurier odebrał przesyłkę.Totalne dno i bałagan!
    ZaletyBrak zalet
    WadyBałagan,brak kontaktu z kurierem,nie liczą się z klijentem.
  • ~f0rest / 2021-01-12 11:49
    Ocena: 4.67 / 5
    W porównaniu z firmą kurierską DHL, to DPD jest porządną firmą. Zdarzyły się jakieś opóźnienia raz czy dwa, ale nigdy nie miałem problemów z dostarczeniem mojej przesyłki. Kurier który do mnie jeździ jest bardzo miłym gościem, na nic nie narzeka dostarczając paczkę i za takiego pracownika oraz za w miarę szybkie dostarczenie do mnie przesyłek daję wysoką opinię.
    ZaletySympatyczny kurier, szybka dostawa
  • ~Radosław / 2021-01-12 11:48
    Ocena: 2.00 / 5
    Żenada 2 dni telefonowania i obiecanki cacanki że przesyłka będzie następnego dnia zero oddzwonienia wyjaśnień przeprosin nie polecam inne opinie si3 potwierdzają omijać!!
    ZaletyZero
    WadyCałokształt
  • ~Frydek / 2021-01-12 10:07
    Ocena: 1.33 / 5
    Kurier tak bezczelny że szkoda słów starszy gość jeździ i zawsze narzeka, tym razem nie było szwagierki w domu mówię kurierowi że idę zobaczyć ile mam gotówki że jak będę miała odbiorę paczkę niestety nie miałam takiej kwoty i odrazu oburzenie z jego strony że miałam mówić odrazu A nie że on musi czekać, czekał jakieś 2 minuty przez tego właśnie pana nie zamawiam już przesyłek dpd bo zawsze są z nim problemy
    ZaletyBrak
    WadyBezczelny kurier
  • ~Ja / 2021-01-11 21:05
    Ocena: 1.67 / 5
    Najgorszy dostawca, 5 zł tańszy od innych, a czuja się jakby za karę pracowali. Bezczelnie oszukują straszysz ludzi, często moje paczki odbiera moja mama (starsza kobieta), nigdy taki dostawca nie mówi dokładnej ceny przesyłki tylko zaokrągla do pełnej kwoty np. Dzisiaj przesyłka kosztowała 144,80 to on bezczelnie powiedział 150. Złodzieje, kilka takich osób dziennie i super dniówka wychodzi, tylko czy im nie wstyd. Jeśli byłby w porządku taki ktoś to bez oszustwa i kłamstwa mógłby dostać napiwek????
    ZaletyBrak
    WadyOszuści, kłamcy
  • ~—— / 2021-01-11 16:26
    Ocena: 2.33 / 5
    Jedyne co mogę pochwalić, to czas dostawy. Dostałam powiadomienie ze paczka doręczona, a jej nie ma, dzwonię na infolinie i okazuje się, że kurier wrzucił ją do skrzynki na listy, bo nawet nie chciało mu się winda wyjechać na 1 piętro. Nie mam możliwości otworzeni tej skrzynki. PORAŻKA
    WadyDużo
  • ~Anisia 21 / 2021-01-11 15:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam to jakaś żenada i kpina czekałam cały dzien w domu na paczke dwa dni i kurier twierdzi że byl i nie zastal nas w domu to skoro tak twierdzi to mogl zadzwonic na moj nomer ktory jest na paczce a tego nie zrobil poprostu taki bezczelny kurier i juz nie skorzystam z uslug tej firmy i zloze oswiadczenie na tego kuriera bo to nie pierwszy raz ze tak robi z serca nie polecam
    Zaletyzadnych
    Wadybezczelny
  • ~Magdalena / 2021-01-11 14:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia. Kurier nie odbiera telefonu cały dzień, mimo, że numer jest podany w sms, aby móc się z nim skontaktować. Infolinia nic nie może pomóc, oprócz propozycji wysłania paczki na magazyn, z którego sama mogę ją odebrać ( nie za to płaciłam). Jest godzina 14, od 8 próbuję się skontaktować z kurierem, ponieważ 14:30 jadę do pracy i chciałabym ustalić za ile będzie. Pani na infolinii niesympatyczna. Ja rozumiem, że zdarzają się sytuacje losowe, ale z DPD jest zawsze problem. Gorąco nie polecam. Gdyby sklep, z którego zamawiam miał inną opcję niż DPD chętnie bym skorzystała.
    Wadykontakt z kurierem, infolinia która nie potrafi pomóc
  • ~Michal / 2021-01-11 12:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Totalna zenada , wyslalem 2 lustra dla klienta i 2 zbite . DPD ma to gdzies. Kiedy kurier przyniosl mi rozbite lustra bo moi klienci nie chcieli ich przyjac , powiedzialem ze dam im zla opinie to po prostu wzruszyl ramionami. Maja wszystko gdzies . Omijac szewrokim lukiem !!!!
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.48, ilość opinii: 3790
DHL
Ocena: 1.31, ilość opinii: 2664
InPost
Ocena: 1.76, ilość opinii: 1809
UPS
Ocena: 1.32, ilość opinii: 1515
Pocztex
Ocena: 1.31, ilość opinii: 1282
FedEx
Ocena: 1.49, ilość opinii: 363
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2532
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2271
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 2148
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1937
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1059
Play
Ocena: 1.48, ilość opinii: 1015