Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DPD opinie

Ocena na podstawie 5504 opinii

1.51 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.29
  • Cena
    5.00
  • Oferta
    5.00
  • Cena/Jakość
    1.54
  • Czas dostawy
    1.72

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~andrzej / 2021-10-12 06:20
    Ocena: 2.67 / 5
    Firma oferuje sledzenie i zarządzanie przesyłką, w tym celu w formularzu należy wpisać wygenerowany kod sms. Takiego kodu nie dostałem, natomiast na maila przesłano mi hasło, którego nie można użyć. Dostępu do numeru kuriera nie udostępniają. Infolinia czynna od 8:00, choć powinna być np. od 6 rano, jeśli ktoś z rana musi zmienić plan dnia i chce np. autualizować termin odbioru przesyłki.
    WadyFatalna strona
  • ~Grzegorz / 2021-10-12 03:13
    Ocena: 1.67 / 5
    Zgodnie z artykułem 9 punkt 9.3.1 warunków świadczenia usług DPD, kurier ma doręczyć paczkę pod adres Odbiorcy wskazany w Potwierdzeniu Nadania. Kurier z premedytacją, po raz kolejny nie doręcza przesyłki pod adres. Twierdzi, że ma podany niepełny adres, co jest kłamstwem, bo na etykiecie adres jest prawidłowy i pełny!
    Nie oczekuję od kuriera wnoszenia paczki do jakiegokolwiek pomieszczenia! Ale doręczenia pod wskazany w Potwierdzeniu Nadania adres oczekuję zgodnie z warunkami świadczenia usług DPD, bo za to zapłaciłem!
    Kurier jest wyjątkowo chamski, bo powiedzieć, że niekulturalny, to w jego przypadku nic nie powiedzieć! Wciska na parkingu do rąk paczkę jak gorącego ziemniaka i pospiesznie wsiada do auta. Na pytanie dlaczego zgodnie z regulaminem DPD nie doręcza pod wskazany adres stwierdza kpiąco: "szkoda mojej śliny na rozmowę". Nie upewnia się nawet, że przekazuje paczkę właściwej osobie. Może np. podszedłem zapytać która godzina? Bo zanim się odezwałem, otrzymałem paczkę do rąk!! Odbieram wiele przesyłek od różnych firm kurierskich a w innym mieście również od innych kurierów DPD, ale z takim prostakiem jeszcze nigdy się nie spotkałem!
    Rejon doręczenia: Czeladź, Śląskie
    Przesyłka z sortowni Katowice 2 (KT2)
    ZaletyBrak
    Wady- wyjątkowo lekceważący stosunek kuriera do klienta
    - kurier nie doręcza pod wskazany w potwierdzeniu nadania adres odbiorcy, bo zwyczajnie mu się nie chce
    - mimo drugiego już złożenia skargi na tego samego kuriera DPD nie widzi problemu, bo przecież paczka jednak została doręczona!
  • ~m / 2021-10-11 23:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Strona źle działa - w opcji telefon do kuriera nie ma telefonu do kuriera. Nie można przekierować paczki. Brak kontaktu i nie wiadomo gdzie jest paczka!
  • ~Iwona / 2021-10-11 20:43
    Ocena: 2.00 / 5
    Nie polecam tej firmy ponieważ ostatnim razem wszedł na podwórko zostawił przesyłkę na stole na dworze bez żadnej informacji czy telefonu i odjechał. Coś nie tak padal deszcz wiec zmokła gdybym nie spawdzila na internecie że doręczono i zaczelam szukać to nic bym nie wiedziała. Porażka. Jelenia Góra (okolice)
  • ~Werka / 2021-10-11 17:26
    Ocena: 5.00 / 5
    Do pani niżej która wysłała żywność. Jest ona zakazana w transporcie wiec niech się pani cieszy ze w ogole coś dotarło. Przewóz żywności nie podlega reklamacji wiec pozdro dla was ????
  • ~Jarosław / 2021-10-11 17:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Totalna porażka. Firma informuje w emailach że kurierzy pracują do około 17, natomiast kurier zdziwiony mówi ze maksymalnie do 14.
    czyli DPD żada żeby nie pracować i czekac w domu na odbiór.
    A w przypadku zwrotu juz drugi dzien roboczy nie zjawia sie po odbiór paczki.
    Nie będe w inny sposob wysyłal do Wólczanki tylko poczekam aż termin zwrotu minie i wystąpie o zwrot kasy za towar. a codzienie będe zglszal chęc wyslania paczki ale po 15. w kurier na Bemowie w Warszawie juz wtedy ma relaks. Mam czas i możliwości więc możemy podroczyć się w sądzie.
    Zaletybrak
    Wadybezczelny kurier Warszawa Bemowo
  • ~Emilia / 2021-10-11 14:18
    Ocena: 2.50 / 5
    kilku krotnie korzystałam z usług dpd i byłam zadowolona do momentu ostatniej przesyłki. 5.10.2021 wyruszyła paczka nr 13289110009267 . Myślę 48 ha i dzieciaki dostaną niespodziankę ponieważ 9.10.2021 miały być chrzciny.Dnia7.10.2021 godz. 5.43 przyjęta w oddziale w Holandii /VENLO-ma być miejscem dowozu/do przekazania . Spokojnie czekam na wiesci a tu nic. 8.102021 godz.3.00 zapis że znowu przekazano do magazynu w celu przekazania. Nie wiedziałam co to znaczy ale w rozmowie telefonicznej usłyszałam że paczka została powtórnie została zmierzona i zważona i pojechała do odbiorcy. około 10.15 mam informację od synowej o tym żę jest przesyłka ale po rozpakowaniu omówiłam co powinna zawierać i tu zaskoczenie ponieważ brakuje kilku porcji jedzenia. Może ktoś pomyśli że to bzdury ale ja chcę tylko zwrócić uwagę na nieuczciwość pracowników. Podzielili się zawartością bo z 6kilo zostawili 4 kilo. SYNOWEJ trudno było poznać że coś jest nie tak, nie zgodził sie kolor tasmy moja była niebieska a dostali z brązową i to wzbudziło nasze podejrzenia. znikneły pierogi własna wędzonka oraz prawdziwki na sos. ZYCZE SMACZNEGO PRACOWNIKOM DPD
  • ~Mateusz / 2021-10-11 14:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Czas dostawy poprawny .Produkt szkolny przyszedł w 12 częściach a składał się z dwóch .. był mi potrzebny na jutro.. tak ze fenkju Wery macz za high level of service a i proponuje zmienić wyznaczniki do oceny bo opinia nie odzwierciedla dziadostwa jakie robią niekompetentni pracownicy .
    ZaletySa jeszcze inne firmy kurierskie
    WadyBrak mózgu , bądź odpowiedniego przeszkolenia
  • ~klient / 2021-10-11 13:34
    Ocena: 1.00 / 5
    TA FIRMA TO JAKAŚ PORAŻKA KURIERZY Z TEJ FIRMY BRAK SŁÓW Z WIELKĄ ŁASKĄ ŻE SĄ PRZYJECHAŁ PO ODBIÓR PACZEK ZADZWONIŁ DOMOFONEM PO CZYM PO 10 SEKUNDACH JAK WOLNY PTAK MAJĄC KLIENTA I ODBIÓR PRZESYŁEK GDZIEŚ PO PROSTY SOBIE POSZEDŁ NIE JEST TO PIERWSZY RAZ TAKIE PODEJŚCIE OMIJAĆ TAKĄ FIRMĘ Z DALEKA W TYCZ CZASACH DBANIE O KLIENTA PRZEZ FIRMĘ DPD SIĘGA DNA NIE POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM GORSZEJ OBSŁUGI KURIERSKIEJ NIE DOŚWIADCZYŁEM A PRZESYŁKI NADAJEMY CODZIENNIE
    ZaletyBRAK
    WadyOLEWANIE KLIENTA Z KAŻDEJ STRONY CZY TO ODBIÓR PRZESYŁEK CZY DOSTARCZENIE
  • ~Anna / 2021-10-11 12:40
    Ocena: 1.67 / 5
    Po 5 dniach opóźnienia paczki, usłyszałam od prezesa DPD bierze albo nie.... Zdecydowanie nie polecam tej firmy.
  • ~niezadowolony / 2021-10-11 11:27
    Ocena: 2.67 / 5
    Przewidywana godzina dostawy: 20:00-21:00, wieczorem, brawo, podczas gdy inni zazwyczaj doręczają paczki rano, stanowczo nie polecam kuriera DPD ;)
    Zaletycena
    Wadyczas dostawy
  • ~Gosia / 2021-10-11 11:08
    Ocena: 5.00 / 5
    Jedyna firma, do której do chwili obecnej nie mam zastrzeżeń. Kurierzy, którzy u nas jeżdżą są OK i da się z nimi dogadać - nie ma nas w domu, to prosimy o pozostawienie paczki w konkretnym, bezpiecznym miejscu i wszyscy są zadowoleni
    Zaletyfajni kurierzy, szybki czas dostawy
  • ~Gabriela SM / 2021-10-11 11:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Panowie4 kurierzy nieodpowiedzialni, maja dośc ewidentnie tego co maja robic. Rzucaja paczkami pod dom. Zaznaczaja ze paczka odebrana mimo że człowiek nie odebrał paczki. Opryskliwi, preklinaja w odpowiedziach. Dramat.
    Zaletybrak
    WadyWszystko co zwiazane z dostata
  • ~JANTAR / 2021-10-09 19:45
    Ocena: 2.33 / 5
    FIRMIE "PRZEWRÓCIŁO SIĘ W GŁOWIE"-PRZESYŁKA Z WARSZAWY DO WŁOCŁAWKA IDZIE OD CZWARTKU DO PONIEDZIAŁKU(JESZCZE NIE WIEM CO DALEJ?)
  • ~Maksym / 2021-10-09 10:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Dpd najgorsza firma kurierska zamówiłem zamówienie na sobotę a oni bez wiedzy nikogo zmieniają termin na dostawę w poniedziałek. Nie polecam firmy dpd
    ZaletyBrak
    WadyBrakło by czasu na wymienianie

    Nie wywiązywanie się z terminów zamówienia.
  • ~Niezadowolony / 2021-10-09 07:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak kontaktu telefonicznego na wskazany nr telefonu kuriera. Nieprawdziwe wiadomości wysyłane na skrzynkę pocztową odbiorcy - o nie zastaniu w miejscu odbioru, gdy czeka się cały dzień na niby kuriera. Pytanie do zarządzających firmą dlaczego kurierzy z innych firm kurierskich potrafią zadzwonić i ustalić nawet co do minuty odbiór paczki co jest korzystne dla obydwu stron. Bardzo duży negatyw dla tej firmy brak współdziałania i wysyłane kłamliwe informacje do klientów. Od tej pory przy zamówieniach będę zwracać uwagę czy obsługą przesyłek zajmuje się ta firma, jeżeli tak nie będę dokonywał zamówień u dostawców z adnotacją dlaczego się tak dzieje.
  • ~winiar / 2021-10-08 22:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma oderwana od rzeczywistości. Otrzymałem przesyłkę i poinformowałem, że chcę otworzyć i sprawdzić zawartość. Zanim się obróciłem Pani Kurier zwinęła kasę i jak zadzwoniłem poinformowała mnie, że nie może przyjąć zwrotu. Przesyłka okazała się oszustwem. Kilka telefonów do centrali nie przyniosło żadnych efektów. Prosiłem żeby wstrzymali przelew na konto nadawcy, ale nic z tego. Nie mieli żadnego namiaru do nadawcy (oszusta). Nadawcą było DPD. Kwota nie duża 195 zł, ale ile można było powstrzymać oszustw dokonanych przez oszusta? Sprawa jest zgłoszona, ale zero współpracy z DPD i jej podejście do sprawy na żenująco niskim poziomie. Zachowanie jakby kryli oszusta.
  • ~kiuyd / 2021-10-08 21:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier miał przyjechać po odbiór przesyłki. W trackingu sprawdziłam, że pojawił się status "Zlecenie niezrealizowane - błędny adres". Zadzwoniłam do kuriera, żeby wyjaśnić sprawę i usłyszałam: "aaaa, bo to taki duży budynek..." No, tak duży, ale kurier miał mój numer telefonu, mógł zadzwonić i zapytać o wskazówki. Nie chciało się...?
  • ~Anna / 2021-10-08 21:16
    Ocena: 1.00 / 5
    DPD udostępnia stronę internetową, gdzie można ustawić termin dostarczenia przesyłki - datę i przedział czasowy.
    Co z tego, skoro przyjeżdżają o zupełnie innej porze i mają pretensje, że nie ma mnie w domu.
    Następnie bez uzgodnienia dają dyspozycję odbioru osobistego, z jakiegoś magazynu na odludziu.
  • ~Małgorzata / 2021-10-08 20:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Bardzo zła firma nie polecam .Brak kontaktu nie dzwonią kurierzy .Czeka się cały dzień a potem o 20 -stej przychodzimy mail że nikogo w domu nie było .A naj zwyczajnie kurierowi się nie chciało przyjechać ,bo piątek i szybko wolne .Nie polecam nie są żetelni .
    ZaletyNie ma
    WadyNie żetelni , nie polecam
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.51, ilość opinii: 5504
DHL
Ocena: 1.31, ilość opinii: 3893
InPost
Ocena: 1.76, ilość opinii: 3165
UPS
Ocena: 1.30, ilość opinii: 2113
Pocztex
Ocena: 1.30, ilość opinii: 1616
FedEx
Ocena: 1.39, ilość opinii: 706
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.11, ilość opinii: 2633
VECTRA
Ocena: 1.70, ilość opinii: 2463
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.52, ilość opinii: 2366
UPC Internet
Ocena: 1.94, ilość opinii: 2157
Play
Ocena: 1.43, ilość opinii: 1622
Orange
Ocena: 1.43, ilość opinii: 1572