Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DPD opinie

Ocena na podstawie 1372 opinii

1.39 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.21
  • Cena
    5.00
  • Oferta
    5.00
  • Cena/Jakość
    1.44
  • Czas dostawy
    1.53

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Były kurier / 2019-12-10 16:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Jako były pracownik tej " firmy" stwierdzam że stawki jakie dostają przewoźnicy stoją w miejscu. Nikogo nie chce bronić ale większość niestety pracuje tam za śmieciowe wynagrodzenie co wiąże się z podejściem takim a nie innym do pracy. Pracowałem półtora roku i powiem że nie tylko fizycznie ale psychicznie ta praca wykańcza ludzi. Na głowie masa rzeczy do pilnowania ( auto, paczki, dokumenty, kasa, co chwilę telefony od klientów itd itd ) jest tego naprawdę mnóstwo... Znam wielu rzetelnych kurierów którzy odeszli bo nikt cały dzień nie będzie pracował za takie pieniądze. Nie chcę źle wróżyć ale jeśli nic się nie zmieni w najbliższym czasie to firmy kurierskie będą miały problem ( choć już go mają) z pracownikami.
    ZaletyBrak
    WadyBez komentarza..
  • ~Beata / 2019-12-10 14:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Od 5 dni paczka nieodebrana. To kpiny z ludzi którzy siedzą i czekają na kuriera całe dnie a ten nawet tel. nie potrafi odebrać. Operatorzy nie potrafią zlokalizować swojego człowieka.
    Nigdy nie zamówię usługi w tej pożal się boże firmie.
    ZaletyBRAK
    WadyLekceważenie klienta,
  • ~NiedoszlyOdbiorca:) / 2019-12-10 13:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Ciezko ocenic cokolwiek pozytywnie jesli paczka nie zostaje doreczona na miejsce. Osoba spedzila dwie doby w domu w trybie NONSTOP oczekujac paczki. Kurier wpisal w raporcie najpierw: ODBIORCA NIEOBECNY, nastepnie: NIEPOPRAWNY ADRES czyli generalnie kosmos jesli chodzi o logike pracownika. Firma nie ma systemu kontroli tych bzdur. Dno, bo po przedzwonieniu pierwszego dnia, pan kurier stwierdzil, ze jest 20min od nas i zaraz bedzie. Nie przybyl nigdy. Nawet tydzien pozniej na trzeci termin.
    ZaletyAbsolutnie brak. Ktos pisze, ze cena... cena nie ma znaczenia jesli przesylka przez tydzien nie zostaje doreczona.
    WadyDwie doby zmarnowane na czekanie na kuriera. Bez szczesliwego happyendu. Cynizm kuriera, cynizm firmy. Oklamywanie przez kuriera systemu wewnetrznego nieprawdziwymi adnotacjami. Odradzam jesli komus zalezy na przesylce - jesli ktos ma czas, jest na emeryturze to ok, mozna ryzykowac
  • ~e2rd4 / 2019-12-10 11:38
    Ocena: 1.00 / 5
    witam,
    W ogóle jakis dramat
    niby można przekierować czas odbioru przez ich stronę ale nie jest to honorowane i tak dostarczają w pierwotnym terminie, mało tego niby jeszcze oddają paczkę jakimś przypadkowym ludziom, gorzej że ci ludzie zupełnie tego nie wiedzieli że odebrali paczkę
    Zaletybrak
    Wadyoddawanie paczki nie adresatowi
    30 dni na reklamację
    brak możliwości kontaktu, chat nie działa
  • ~Niezadowolona ciezarna / 2019-12-09 22:24
    Ocena: 2.33 / 5
    Kurier nie powinien komentowac to się kupuje, a nie skomentował "powinna Pani prezenty kupować a nie meble. Nie cale 2-3zl różnicy na meblach to od razu się kupuje i my musimy później to wozić i dźwigać".Widac, że Pan kurier bardzo nie lubi swojej pracy. Jeszcze się zobaczymy zapewne przy kolejnej dostawie mebli
    ZaletyBrak
    WadyDużo-kurierzy chyba za karę tam pracują bo człowiek do nich grzecznie, a oni od razu z buzia. Nie wszyscy ale ten co do nas przyjeżdża to wiecznie jest niezadowolony.
  • ~Niezadowolona / 2019-12-09 19:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Takiego dna to jeszcze nie widziałam . Celowe nie dotrzymanie terminu spisania protokołu uszkodzeń mające na celu zniechęcenie klienta . Umawiali się ze mną dwa razy i na obecną chwilę brak kontaktu i brak wizyty kuriera. Dramat w najczystszej postaci
  • ~Tom / 2019-12-09 18:15
    Ocena: 1.33 / 5
    Kurier nie wyrabia się w czasie, twierdząc o 9.00 rano, że jest "tuż, tuż". Po 10 godzinach brak oznak życia.
    Jestem klientem prywatnym, moje wrażenia są bardzo złe.
    ZaletyNa pewno istnieją, ale nie kojarzę.
    WadyNiesłowność, utrudniony kontakt, paczka idzie 5 dzień od nadania.
  • ~minik / 2019-12-09 17:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak zrozumienia dla potrzeb klienta.
    Brak możliwości przekierowania paczki, np zamiast domu do pracy.
    Nie liczenie się z indywidualnym klientem.
    Działanie sztampowe, a nie ludzkie.
    Nie polecam.
  • ~ZAC / 2019-12-09 15:22
    Ocena: 2.33 / 5
    Dział reklamacji to dno, zniszczyli mi paczkę,przenosząc uderzali kantem o twardą posadzkę i odbili polewę emaliowaną w płycie gazowej, która była zawinięta w karton, folię bąbelkową i strecz, odpryski emalii znajdowały się wewnątrz.Reklamacja nie uznana, bo paczka była nienaruszona.Jest to opinia pani Karoliny O. z działu reklamacji, niepoparta żadną opinią rzeczoznawcy. Myślę, że jakby pani Karoliny głowę owinąć w strecz i uderzyć nią parę razy o ścianę, to jej głowa wyglądałaby jak moja płyta gazowa, a strecz byłby nienaruszony. Proponuje takie doświadczenie wykonać na sobie pani Karolinie.Pomoże jej to nabrać doświadczenia do dalszej pracy. Najbardziej oburza fakt, że wzięli kasę za usługę, zniszczyli przesyłkę i potraktowali mnie jak naciągacza, który próbuje wyłudzić pieniądze.
    OMIJAJCIE DPD SZEROKIM ŁUKIEM!
  • ~Ann / 2019-12-09 15:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier nigdy nie wyrabia się w czasie. W ciągu dnia ani jedna próba kontaktu kurier klient.
    ZaletyBrak
  • ~Mariola / 2019-12-09 14:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno!!! Niegdy wiecej DPD! Paczka nie doszła. Napisane że z powodu błednego adresu i braku tel do odbiorcy. Kłamstwo!
  • ~Malwina / 2019-12-09 14:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma kurierska jaka znam.Nie polecam i wszystkim odradzam.
    WadyBrrak dostarczenia paczek, brak kontaktu z kurierem
  • ~2kwiatuszek9 / 2019-12-09 12:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam dpd ze względu na ich podejście do pracy jaja sobie robią z dostarczaniem paczek bo niby adresu nie może znaleźć kupcie tym kurierom okulary. Panie Kurier Pan będzie wiedział kto to pisze bo nr domu 10 to jest napisane jak byk na moich drzwiach i to drukowanymi Pan będzie wiedział kogo to opinia. Jak Pan ma pracować jak za karę to weź Pan się zwolnij bo jest Pan brakiem.
    WadySame wady
  • ~Gdańsk / 2019-12-09 11:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamówiłam paczkę "adres domowy-za pobraniem", 2 dni dostawy i co ? po 2 dniach 4 sms-y o treści że paczka czeka gdzieś u nich na magazynie bo była "nieudana próba doręczenia" a smsy juz od 8 przychodziły. Kulturalnie zadzwoniłam ze proszę o nadanie do domu i za pobraniem bo mam 3 dni wolnego i siedzę w domu, czekam na paczkę. Dodatkowo podczas rozmowu tłumacze na infolinii ze kurier nawet nie dzwonił a Pani przy telefonie że kurierzy nie mają obowiązku dzwonić to moja odpowiedż była oczywista że jak ma być płatność przy odbiorze skoro kurier nie dzwoni?? CZY JA MAM CZEKAĆ OD 8 DO 16 NA SCHODACH ABY ZAPŁACIĆ JAŚNIE KURIEROWI?? Pani na infolinii powiedziła ze już wysyła paczke. I co? Dwie godziny pózniej te same smsy ze paczka czeka na magazynie. Co to ma być w ogóle?? Nigdy wiecej nie zamówie tam paczki. Polecam paczkomat albo żąbkę.
    Zaletyżadnych
    WadyWszystko co możliwe. Totalne zlanie klienta i przez kuriera i przez infolinie.
  • ~Elżbieta / 2019-12-09 00:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Przesyłka z delikatną elektroniką przerzucona przez wysoką furtkę ląduje na kostce brukowej. Paczka doskonale oznaczona ze wszystkimi znakami informującymi jak należy się z nią obchodzić. Urządzenie nie działa.
    ZaletyŻadnych
    WadyWszystkie
  • ~daro / 2019-12-08 09:05
    Ocena: 2.00 / 5
    nigdy więcej nie wysyłajcie paczek dpd bo tam giną paczki i niema nawet kto ich sortowac leżą po 5 dni w sortowni wysyłajcie dhl w żabce jest szybko i sprawnie omijajcie szerokim łukiem dpd i nie dajcie się nabierać na promocje dpd jest to firma nie uczciwa i chce żeby znikła z rynku paczki po 5 dni leżą w sortowni niema nawet kto ich rozwozić do klientów unikajcie dpd proszę was nigdy dpd złodziejska firma i wysyłajcie pocztą też paczki poczta jest solidna i sprawnaw żabce też jest poczta też poczta tam przyjezdzai odbiera paczkiwięc nigdy w życie dpd tylko żabka jest uczciwa i solidna i czytajcie opinie kuriera dpd nieche słyszeć o dpd nigdy w życiua pużnie firma umywa ręce jak zginie paczka klijent wysyłał paczkę za 1600 zł i paczka była ubezpieczona i znikła paczka tak robi tylko dpd złodziejska firma omijać ją szerokim łukiem czytajcie opinie internautów co piszą bo jest to naprawde przykre i myślę że zrozumiecie to
    Zaletyżle
    Wadyżle
  • ~oze / 2019-12-07 14:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie rozumiem, jak w dobie tak wielkiej konkurencji na rynku kurierskim firma ta jest w stanie się utrzymać na rynku? Poziom usług wyzwala we mnie takie emocje, że w normalnych słowach trudno je określić. Po molestowaniu od godz. 5.00 w mailach i sms-ach , że spokojnie zapłacę u kuriera kartą, w momencie kiedy tenże przystąpił do progów mojego domu, lakonicznie stwierdził, że przyjmuje tylko gotówkę. Dowiedziałem się że paczka będzie pozostawiona do odbioru w punkcie DPD. Postanowiłem w masochistyczny sposób dodzwonić się do tejże firmy..no kuźwa..telefonów mnóstwo tylko nikt nie odbiera !! Po ponad 30 min próbach udało mi się porozmawiać z ŻYWYM CZŁOWIEKIEM !! Dowiedziałem się, że nie każdy kurier jest wyposażony w czytnik kart...w takim razie po kiego molestują mnie od rana informacjami o płaceniu kartą? Po dalszych rozmowach dowiedziałem się że paczka moja będzie w punkcie do odebrania po godz. 16.00. Nic z tego !!! Nie była do odebrania w tym czasie !! Dostałem za to informację droga mailową że jest ona do odebrania w tymże punkcie do godz 18.00....mail nadany 18.03 !!!!!!!!! Dowiedziałem się również że będę ją mógł odebrać w sobotę. Pojechałem i odbiłem się od drzwi...najnormalniej w świecie ZAMKNIĘTE !! DPD w całej krasie !! NIE POCHWALAM !!! NIE POLECAM !! KOMU NALEŻY SIĘ NAJNORMALNIEJSZY WPIEPRZ?? Jesli zobacze , że ktokolwiek korzysta z usług tej firmy zrezygnuje z zakupu i poszukam kogos kto ma w ofercie paczkomaty.
    Zaletynie ma
    Wadycałe mnóstwo
  • ~TomM / 2019-12-07 14:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Czekam na paczkę od 2 grudnia. 3 razy umawiałem się z kurierem telefonicznie, ani razu nie dojechał. W mikołajki już nawet nie odpierał telefonu. To skandal, że ktoś jeszcze nadaje przesyłki za pośrednictwem DPD - poziom usłg skandaliczny.
    Zaletybrak
    Wadynieterminowość, kłamiący kurierzy, brak kogokolwiek odpowiedzialnego za taki stan rzeczy
  • ~Lmxxx / 2019-12-07 13:18
    Ocena: 4.00 / 5
    Firma DPD jest jedną z najlepszych firm kurierskich. Każdy kurier z niej jest bardzo życzliwy i "do pogadania". Wystarczy być pozytywnie nastawionym, a otrzyma się to samo.
    Apel do marud: Kurierzy to też ludzie i też potrafią być zmęczeni :) Bądźcie ludźmi.
    ZaletyŻyczliwość, otwartość, stan przesyłki, czas dostawy
  • ~Lusia / 2019-12-07 11:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma porażka!!!! Kurier miał przyjechać po paczkę, cały dzień czekałam. Następnego dnia zadzwoniłam na infolinię i okazało się że kurier odebrał jakąś inną paczkę a wpisał mój adres więc w systemie paczka jest odebrana a fizycznie kuriera nie było.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.39, ilość opinii: 1372
DHL
Ocena: 1.27, ilość opinii: 1212
UPS
Ocena: 1.29, ilość opinii: 838
Pocztex
Ocena: 1.29, ilość opinii: 795
InPost
Ocena: 1.84, ilość opinii: 188
TNT
Ocena: 1.17, ilość opinii: 149
Flixbus
Ocena: 2.28, ilość opinii: 768
mBank
Ocena: 1.94, ilość opinii: 615
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 327
ITAKA
Ocena: 2.78, ilość opinii: 326
Netflix
Ocena: 2.75, ilość opinii: 182
nju mobile
Ocena: 3.15, ilość opinii: 139