Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DPD opinie

Ocena na podstawie 12190 opinii

1.50 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.30
  • Cena
    5.00
  • Oferta
    5.00
  • Cena/Jakość
    1.53
  • Czas dostawy
    1.69

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Max / 2024-06-03 15:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Pod poniższymi opiniami podpisuję się obydwoma rękami. Walka z automatem telefonicznym. Kurier opisuje paczkę jako niedostarczoną z powodu nieobecności odbiorcy. Cały dzień czekam w domu, w telefonie kuriera tylko poczta głosowa. Brak powiadomienia o terminie dostarczenia przesyłki. To nie jest firma kurierska tylko kpiny z klientów.
  • ~Michał / 2024-06-02 15:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Zgubili moją paczkę 1000763485914U.
    Zero możliwości kontaktu.
    Nie polecam.
    ZaletyBrak
    WadyGubią przesyłki i ich nie doręczają do wybranego punktu.
  • ~Asia / 2024-05-31 17:33
    Ocena: 1.00 / 5
    paczka od kilku dni utknęła w sortowni z LHR, codzienna aktualizacja że przesyłka jest magazynowana, kontakt niemożliwy, albo niekończące się oczekiwanie na połączenie z konsultantem albo można porozmawiać z botem Ewa :(, w kontakcie mailowych informacja że przesyłka nie wydana do doręczenia ze względu na brak możliwości serwisowych!!!, terminowość dostawy, kontakt i traktowanie klientów to totalna porażka!!!
  • ~Anna / 2024-05-29 19:19
    Ocena: 1.67 / 5
    Zamówiony kurier już kilkukrotnie nie przyjechał po odbiór przesyłki. Infolinia informuje, że na pewno będzie tylko się spóźni. Cały dzień siedzenia w domu i czekania, a wieczorem pojawia się informacja, że trzeba ponowić przyjazd kuriera na inny dzień. Jutro jest dzień wolny, więc najwcześniej kurier może przyjechać pojutrze, co opóźnia dostarczenie ważnej i pilnej paczki o 2 dni. To jest ostatni raz kiedy korzystam z tej firmy!
    WadyKurier nie odbiera przesyłek
  • ~Maniek / 2024-05-29 18:36
    Ocena: 1.00 / 5
    O godz.7.00 otrzymuję wiadomość "Paczka już dziś do Ciebie dotrze. Wybierz sposób dostawy". Po pięciu minutach przekazuję wiadomość że proszę o dostarczenie na podany adres. Czekam cały dzień, a wieczorem okazuje się że przesyłka jest pozostawiona w punkcie DPD Pickup, albo jest magazynowana. To już po raz czwarty z kolei. Nie polecam.
  • ~pio / 2024-05-29 18:28
    Ocena: 1.00 / 5
    paczka miała przyjść wczoraj do ich paczkomatu. Nie przyszła ok. Może jakaś obsuwa. Dzisiaj czekam na SMS, żadnej wiadomości (19). na stronie DPD widzę, że paczka została "zgodnie z dyspozycją" przeadresowana". Nie mam informacji gdzie.
    Nie dostałem przesyłki, więc będę anulował zlecenie ze sklepu i nie wybierać tego przewoźnika. Oczekuję, że sklep zwróci pieniądze.
    Zaletybrak
  • ~Bescia / 2024-05-29 18:12
    Ocena: 4.00 / 5
    Czekam juz 7dni na przesyłkę kurier twierdzi że był zostawił awizo oczywiscie kłamie ,kontakt żaden raz w doręczeniu raz w drodze .Nigdy nie skorzystam z usług firmy ,nie polecam.
  • ~JA / 2024-05-29 11:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Po zleceniu odbiory przesyłki od klienta kurier pomylił naklejki i wysłał przesyłkę pod inny adres. Od tygodnia nie wiadomo gdzie jest paczka. Kontakt z infolinią to jakaś masakra. Wisze na telefonie 20 minut, w końcu udaje mi się dodzwonić, ale Pani nie wie i przełącza mnie do innego konsultanta. Kolejny raz muzyczka i po 30 minutach system sam mnie rozłącza. Dzisiaj już dwa razy miałam taką sytuację. Przy kolejnym kontakcie z konsultantem zaczynam od tego, żeby Pani wyjaśniła mi sprawę i nie przełączała. Ona na to, że nie przełączy. Wyjaśniam z czym dzwonię a Pani: To ja Panią przełączę" NO MASAKRA JAKAŚ
    ZaletyBRAK
    WadySAME WADY. NIE POLECAM
  • ~Marianna / 2024-05-28 16:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Paczka nie doręczona na czas. Kiedy przyszedł pierwotny termin dostawy byłam w domu, kurier nie przyjechał, a w systemie pojawiła się informacja, że paczka niedoręczona, bo odbiorca nieobecny. To był piątek po południu i kurierowi najwidoczniej nie chciało się już fatygować. I tak czekam miesiąc na przesyłkę, a z takim zachowaniem nie dość, że oszukują klienta to marnują jego czas. Nie można się skontaktować z żadnym człowiekiem na infolini, a bot mówi tylko tyle co można sprawdzić na ich stronie internetowej, czyli podaje fałszywe informacje i nie da się nawet sprawdzić, czy paczka jedzie czy została gdzieś wrzucona do magazynu na drugim końcu świata. Tragedia. Gdybym nie została zmuszona do wybrania takiej formy doręczenia to nie zdecydowałabym się z niej skorzystać. Samo dno i problemy.
    Zaletybrak
    WadySAME WADY, taka firma nie powinna w ogóle istnieć, tylko szkodzi i stwarza problemy
  • ~KP / 2024-05-27 17:12
    Ocena: 1.00 / 5
    DPD - jak zawsze, jest przesyłka w mieście docelowy, a kurier nie dostarcza. Nie pierwszy raz. Chyba jeden z gorszych dostawców
    Zaletybrak
    WadyPrawie zawsze opóźnienie
  • ~x / 2024-05-27 16:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Przesyłka najpierw była opóźniona o 3 dni robocze (plus 2 dni weekendu, więc czekałam o 5 dni za długo. Następnie kurier w ogóle się nie pojawił, a ja dostałam wiadomość, że paczka została właśnie odesłana do nadawcy. Zero kontaktu do kuriera. Próbując dodzwonić się do Działu obsługi klienta przez telefon rozmawia bot, który nie może mi pomóc, bo zaistniała sytuacja nijak nie pasuje do tematów proponowanych przez automat. W życiu nie skorzystam już z ich usług i będę odradzać każdemu. Takie firmy powinny przejść już dawno do lamusa, właściwie KAŻDA konkurencyjna firma jest od nich lepsza. Żenada
    Zaletybrak
    Wadynie dostarczono przesyłki w ogóle
  • ~Kamil / 2024-05-27 14:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Zero kontaktu mimo podanego numeru kontaktowego. Czekasz w domu na paczkę i po paru godzinach wchodzisz w śledzenie i okazuje się, że odbiorcy nie było w domu. Potem przekierowanie, po czym w punkcie po weekendzie paczka nie spełnia wymogów. Serio to po co żabki były dostępne? To nie metrowa paczka. Ponownie brak info. Brak możliwości kontaktu, walka z botami. Psy czekają na karmę od piątku, bo komuś nie chciało się chwycic za telefon i wolą targać 13kg w te i spowrotem. Znowu czekanie. Kpina
    ZaletyBrak
    WadyNie zmieściłyby się. Komuś śpieszyło się, aby mieć wolny weekend. Łatwiej jest wozić paczkę przez cały Kraków kilka razy zamiast wykonać jeden telefon. Bałagan i kenistwo
  • ~Dodzik / 2024-05-26 00:49
    Ocena: 1.67 / 5
    Firma bardzo mnie zawiodła właśnie wtedy, gdy zależało mi na czasie. Poprzez jedną ze stron kurierskich zamówiłam kuriera , by przyjechał po paczkę pod wskazany adres i wybrałam firmę DPD. Miał być w czwartek, czekałam i nie przyjechał. Zleciłam odbiór na następny dzień. Następnego dnia telefonowałam do firmy, uzbroiłam się w cierpliwość i po wielu próbach udało się w końcu z kimś porozmawiać i nawet zdobyć numer tel do kuriera. Około 13-tej kurier poinformował mnie, że będzie za 2 godz. Spokojnie czekałam. Po upływie 3 godzin zaczęłam się denerwować kurier nie odbierał telefonu. Do 17.00 się nie pojawił. Poszukałam w necie punktu gdzie jeszcze zdążyłabym nadać przesyłkę i sama pojechałam to załatwić a przecież zapłaciłam za usługę odbioru z domu. To jest lekceważenie klienta. Żadnych wyjaśnień, przeprosin. Napewno już nie będę korzystać z usług tej firmy. I niestety moja mama nie otrzyma przesyłki na Dzień Mamy w terminie, bo jeszcze nie wiem kiedy ta przesyłka będzie dostarczona


    ZaletyBrak
    WadyNiedotrzymywanie terminu
  • ~Małgorzata / 2024-05-24 20:26
    Ocena: 1.00 / 5
    Totalne dno. Kurier nawet nie pofatygował się aby przywieź paczkę a pojawiła się informacje że nie zastanów nikogo w domu. Po co poawanany jest nr telefonu kuriera ja go nie odbiera.
    ZaletyTotalne dno
  • ~Łukasz / 2024-05-24 19:44
    Ocena: 1.00 / 5
    dpd Olsztyn jedno wielkie dno nic dodać nic 3 dni na paczkę czekać bo leży na sortowni a czasem na noc kierowca zostawia w aucie wg statusu o 6 w dostarczeniu do kolejnego dnia status się nie zmienia i raptem kolejnego dnia o 10 rano znowu w sortowni i czekać przez weekend kolejne 3 dni aż wielki szanowny kurier znowu dotrze do domu o ile będę próbował ale znowu zostawi na samochodzie paczkę .
  • ~AG / 2024-05-23 18:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Zlecenie odbioru paczki zlecone w niedzielę. Paczka nie odebrana przez tydzień. Kurierzy kłamią wpisując fikcyjne przyjazdy po odbiór paczki. W systemie dzień po dniu pokazuje się "Paczka nieprzygotowana" przesuwając odbiór o 1 dzień. Trudno to przyznać ale chyba poczta polska jest szybsza. Nie wiem z czego żyje DPD ale raczej nie z przewozu paczek.
    Zaletybrak
    WadySAME WADY
  • ~Paula / 2024-05-22 12:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Paczka oddana kurierowi do doręczenia -tydzień temu. Pomimo umówienia się z nim nie dojechał na wskazany adres i później już nie odbierał telefonu. Paczka wróciła na magazyn. Po zmianie na punkt doręczenia, przez tydzień nie wyruszyła z magazynu. Na infolinii, po przebiciu się przez denerwującego bota, bardzo znudzona pani, za każdym razem mówi to samo "piszę wiadomość o natychmiastowym wydaniu paczki, jutro będzie". Cóż, albo nie pisze, albo tego nikt nie czyta. Serdecznie wszystkim NIE polecam.
  • ~Ale Violeta / 2024-05-21 21:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Masakra , te same miasto , kilka ulic, przesyłka z pracy wysłana 14.05 , dziś 21.05 przesyłki nie ma .kilka telefonów dziennie cały czas te same brednie , będzie dzisiaj , kurier odebrał...
    Jestem bezsilna .
  • ~A / 2024-05-21 17:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Ta firma to kpina!!Kurier arogancki, samowolnie przekierowuje paczki do punktu odbioru!!
  • ~Gosia / 2024-05-20 17:42
    Ocena: 5.00 / 5
    Polecam tę firmę. Paczka zawsze na czas, kontakt z kurierem bezproblemowy. Jeżeli nam nie pasuje odbiór w danym dniu to bez problemu można zmienić datę lub adres. Zamawiam często od tego przewoźnika i nigdy nie miałam złych opinii.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.50, ilość opinii: 12190
InPost
Ocena: 1.75, ilość opinii: 7892
DHL
Ocena: 1.29, ilość opinii: 7460
UPS
Ocena: 1.27, ilość opinii: 4060
Pocztex
Ocena: 1.27, ilość opinii: 3991
GLS
Ocena: 1.55, ilość opinii: 2357
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4333
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4259
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3801
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3473
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3190
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2842