Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DPD opinie

Ocena na podstawie 3790 opinii

1.48 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.26
  • Cena
    5.00
  • Oferta
    5.00
  • Cena/Jakość
    1.52
  • Czas dostawy
    1.68

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Beata / 2021-01-11 09:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Rano dostałam maila, że paczka będzie doręczona w godzinach wieczornych. Kurier nie podjął próby doręczenia paczki, nie zadzwonił tylko zgłosił, że jest błędny adres i oddał do sortowni...Adres oczywiście jest prawidłowy a paczka krąży po świecie.
    ZaletyŻadnych zalet, miał to być prezent dla koleżanki dostarczony w czwartek a dziś jest poniedziałek i nadal nic
    WadyKłamstwa kuriera,
  • ~maja / 2021-01-09 22:06
    Ocena: 3.00 / 5
    paczki przychodzą uszkodzone, kurier nawet nie zadzwonił tylko rzucił paczkę przez ogrodzenie i pojechał dalej.
    Zaletyczas dostawy
    Wadyuszkodzone paczki
    kurier nie dzwoni przed dostarczeniem paczki
  • ~dzik / 2021-01-09 18:25
    Ocena: 2.33 / 5
    Paczki przychodzą uszkodzone i kurierzy kradną. nie polecam
    Zaletynawet ok dowóz
    Wadypaczki w złym stanie oraz kurierzy kradną
  • ~Zofia Pastelska / 2021-01-09 17:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Odradzam tego przewoźnika! Porażka ! Nie kompetentni kurierzy ! Jedna wielka patologia ! Nie POLECAM!!!!!
    ZaletyBrak zalet
    WadyWszytkie jakie istnieją
  • ~Oburzona / 2021-01-09 12:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Okropna firma kurierska. Mimo obecności domowników przesyłki nie doręczone. Po telefonie na infolinię obsługująca nie chce poczekać na załadowanie strony z nr przesyłki 30 s. Mimo długirlej kolejki upiera się żeby zadzwonić ponownie, bo jest długa lista oczekujących. Bardzo nirzetelna firma i niemiła obsługa. Nie skorzystam nigdy z ich usług.
    ZaletyŻadnych
    WadyNierzetelność i opryskliwoś
  • ~Naj / 2021-01-09 10:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Zniszczyli mi przesyłę, kurier zaznaczył że towar odebrany,miałem kupę nerwów przez nich. Do tej pory nie odyskałem pieniędzy, bo ociągają się ze zwrotem. Stanowczo odradzam kooperację z tą firmą. Jedyna rzecz jaką mają zrobić to dowieźć przesyłkę na miejsce w całości, a Oni nie dość, że próbują wciśnąć człowiekowi traktowaną jak piłkę paczkę, to jeszcze robią to po ciemku, i jak zglaszasz nieprawidłowość to próbują zrzucić winę na Ciebie. Obornika do przewozu bym im nie dał bo bałbym się, żę go rozrzucą... Jeden wielki kombajn do rozpierdalania cudzej wląsności. to zdaje się jest karaklne...Przecież takie firmy mają zabezpieczenie finansowe jeśli coś sięzniszczy w transporcie. Takie szachrajskie zrzucanie winy na innych to objaw małoprofesjonalnego podejścia do klienta, niedbałości o niego, oraz stosunku do wykonywanej przez siebie pracy. Gównofirma poprostu.... Szkoda słów.
    Wadywszystko
  • ~Joanna / 2021-01-09 10:27
    Ocena: 3.00 / 5
    Niestety po raz kolejny przyszła paczka uszkodzona, prawdopodobnie przez rzucanie. Paczka była dość ciężka, ok. 4-5 kg, więc tym bardziej można podejrzewać, że jest to coś droższego, ważnego. Kurier zostawia paczkę na ogrodzie na koszu na śmieci, bo nie było mnie akurat w domu... Już wolałabym sama odebrać gdzieś w punkcie...
    Zaletyczas w miarę szybki- 4 dni
    Wadynieostrożny transport przesyłek, zostawianie paczek pod płotem
  • ~Kasia / 2021-01-09 10:01
    Ocena: 1.00 / 5
    nie polecam. Kurwier nie przyszedl i jeszcze chamsko napisal, że nie bylo mnie w domu (w domu poza mna byla jeszcze siostra). POtem przesylka trafila do punktu odbioru i wredna baba na infolinii powiedziala, ze nikt mi jej juz nie dostarrczy. Gdybym chciala odebrac z punktu, zamowilabym do kiosku, ktory mam duzo blizej i zaplacilabym połowę tego. NIE POLECAM
    Zaletynic
    Wadywszystko
  • ~Marek / 2021-01-09 07:57
    Ocena: 1.67 / 5
    Kolejny raz spotkała mnie sytuacja gdzie pomimo mojej obecności w domu przesyłka nie zostala dostarczona. Próbowałem się skontaktować z kurierem celem wyjaśnienia sytuacji oczywiście nie odbiera tel. Zadzwoniłem do DPD i miły pan poinformował mnie że porozmawia z kurierem i dowie się co i jak Po chwili poinformował mnie żeby zadzwonić do kuriera który odbierze tel. Dzwoniłem nie odebrał. Dostałem infformację na maila że ''Umówiono późniejszy termin doręczenia
    Nowy termin doręczenia: 2021-01-09'' bez uzgodnieniea ze mną . To jakas masakra i to nie pierwszy raz. Zeby odebrać paczkę trzeba wziąć urlop na cały dzień a i tak nie ma pewności że kurier w swojej łaskawości dostarczy przesyłkę. Nie polecam tej nieodpowiedzialnej firmy
    Zaletyżadnych
    Wadynierzetelna firma kurierzy arogancja chamstwo i brak słów
  • ~Edi71 / 2021-01-08 23:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Fatalna obsługa klienta. Kurier w jednym z przypadków, nakłamał, w ogóle go nie było, nie odbiera telefonu. Jak by był choć trochę bystry to zauważył by monitoring. Nie polecam!
    WadyKłamstwa i brak profesjonalizmu.
  • ~AK / 2021-01-08 21:49
    Ocena: 2.00 / 5
    firma jest dobra ale gdy zamówiłem paczkę i po tygodniu czekania na paczkę przyjechał do mnie kurier dałem mu pieniądze a on niemiał jak wydać i powiedział że przyjedzie do mnie za dwa dni. NIE POLECAM TEJ FIRMY.
    ZaletyNiema żadnych zalet
    WadyKurierzy nie są przygotowani żeby wydać pieniądze.
  • ~Piotr / 2021-01-08 20:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Ta firma to pomyłka. Chciałbym, aby ktoś z DPD to przeczytał, ktoś, komu zależy na jakości i opinii o firmie. Tylko skandalem mogę nazwać dostarczanie na adres prywatny przesyłek. Dostarczane są tylko paczki za pobraniem, te zapłacone wcześniej jakimś cudem nie trafiają do mnie, a sprawdzając status przesyłki okazuje się, że kurier był i nikogo nie zastał - co oczywiście jest kłamstwem. Przy płatności kartą zawsze (!) terminal nie działa i trzeba płacić gotówką i najlepiej mieć odliczoną kwotę, bo inaczej kurier za każdym razem próbuje oszukać. Brak kontaktu z kurierem (telefon jest podany w mailu, ale nie jest odbierany - bo musiałby się tłumaczyć z tego, ze nie zadał sobie trudu dostarczenia przesyłki, a firmę swoją informuje, że pod wskazanym adresem nikogo nie było. Być może mam to nieszczęśie być w "rewirze działania" kuriera obiboka, ale przez takich ludzi jak on mam wyrobioną bardzo niepochlebną opinię o firmie DPD
    Zaletybrak
    Wadybrak kontaktu z kurierem, podawanie nieprawdziwych informacji o dostarczeniu przesyłki, dostarczanie tylko przesyłek za podraniem (liczenie na napiwek?) - inne są odsyłane do nadawcy
  • ~Elzbieta / 2021-01-08 20:15
    Ocena: 1.00 / 5
    To nie tylko ją na dzien dzisiejszy nie otrzymalam przesyłek,znajoma czeka na 3 przesylki ją na dwie, codziennie otrzymuje info. że to dzisiaj kurier przywiezie przesyłkę, prze caly tydzień dzwonię na info. i dostaję że napwewno. jutro I tak minol tydzien, niewiem Co robią z tymi paczkami ale wszysy w tej firmie kłamią, a ja nie mam kolejnego present urodzinowego
  • ~DNO / 2021-01-08 18:20
    Ocena: 1.00 / 5
    UWAGA ! Skrót DPD = Dużo Poniżej Dna. Nie wiem jak takie coś może funkcjonować w 21 wieku. Nie mam czasu na pisanie opinii w internecie, a tym bardziej negatywnych jednak współpraca z nimi mnie przerasta. Wysyłam ponad 100 paczek miesięcznie. Nie chce im się doręczać paczek pod wskazany, prawidłowy adres. Paczki mi wracają z zagranicy. Jestem obciążany dodatkowymi kosztami za wysyłkę powrotną przez ich lenistwo i niedokładność, a koszt wysyłki z zagranicy zaczyna się od 20 euro w górę. Klienci wqrwieni, dostaję negatywne opinie od klientów bo przecież ich nie obchodzi to, że kurier nawalił. Każdy chce mieć towar na czas. Aktualnie np mała paczka wysłana 22 grudnia do Niemiec nie dotarła do dzisiaj tj. 8 stycznia i po siedmiu interwencjach telefonicznych nikt nic nie wie. Jedynie utrudniają cały proces chcąc np potwierdzenie odbioru paczki przez kuriera z Polski [sic!]. ŻENADA !
    Zaletynie ma
  • ~Wiola / 2021-01-08 17:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Kolejny raz spotkała mnie sytuacja gdzie pomimo mojej obecności w domu przesyłka nie zostala dostarczona. Otrzymalam maila ze w związku z nieobecnościa przesyłka nie została dostarczona. Próbowałam się skontaktować z kurierem celem wyjaśnienia sytuacji oczywiście nie odbiera tel.
    Poza tym zastanawiam się czy standardem jest ze kurier zostawia przesyłki pod drzwiami i znika ?? Przesylka była przemoczona , gdybym miała możliwość paczki bym nieodebrala !!! Naprawdę nie polecam. Mam wrażenie że skargi nic nie dają ponieważ nie zauważyłam żadnej poprawy
  • ~Aneta / 2021-01-08 15:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier zostawił przesyłkę na posesji pod naszą nieobecność bez niczyjej wiedzy i zgody a firma nie uznaje reklamacji bo nie ma protokołu spisanego przy odbiorze przesyłki a kto miał ten protokół spisać płot czy kostka brukowa? Nauczka na przyszłość. Szkoda mi czasu na chodzenie po sądach a oni na tym żerują, ale już żadnej przesyłki nie nadam ani nie zamówię przez dpd.
    ZaletyBRAK
    WadyPo to opłacamy przesyłki kurierskie żeby były dostarczane nam a nie gdzie popadnie i kiedy się kurierowi podoba.
  • ~Kotula / 2021-01-08 15:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak poinformowania klienta o zgubieniu I po znalezniu odesłanie paczki spowrotem do nadawcy, według mnie tragedia. Człowiek czeka i po dwóch tygodniach sam musi zadzwonić i się dowiedzieć co się stało z jego paczka. D R A M A T
    ZaletyBRAK
    WadyZBYT WIELE BY WYMIENIAĆ
  • ~Kika / 2021-01-08 13:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie dzwonią, brak informacji o przekierowaniu paczki, udają ze nie ma kogoś w domu i podrzucają do punktu Pick up nie wysyłając nawet żadnej informacji.
    ZaletyNie jest to poczta Polska. Jedyna zaleta
  • ~Beata / 2021-01-08 11:12
    Ocena: 1.67 / 5
    Pan Maciej okolice Elbląga
    Bardzo arogancki i niemiły kurier
    Z góry proponuje odesłanie przesyłki.
  • ~Ninka / 2021-01-08 09:22
    Ocena: 2.00 / 5
    Kurier zniszczył zawartość przesyłki a firma nie uwzględniła reklamacji
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.48, ilość opinii: 3790
DHL
Ocena: 1.31, ilość opinii: 2664
InPost
Ocena: 1.76, ilość opinii: 1809
UPS
Ocena: 1.32, ilość opinii: 1515
Pocztex
Ocena: 1.31, ilość opinii: 1282
FedEx
Ocena: 1.49, ilość opinii: 363
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2532
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2271
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 2148
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1937
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1059
Play
Ocena: 1.48, ilość opinii: 1015