Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DPD opinie

Ocena na podstawie 2520 opinii

1.45 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.24
  • Cena
    5.00
  • Oferta
    5.00
  • Cena/Jakość
    1.48
  • Czas dostawy
    1.62

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Klient / 2020-05-15 14:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier DPD pani Patrycja nie doręcza paczki, mimo, że klient jest obecny i przez 2 dni czeka na doręczenie, nie odbiera telefonów, smsa i nie oddzwania do klienta. Nie odbiera tel nawet od swoich przełożonych z DPD. Sugeruję firmie DPD takiego kuriera zwolnić dyscyplinarnie z pracy. Od tej pory nie będę korzystać z usług DPD i sugeruję również sprzedawcą i klientom zrobić to samo. Może to przypomni firmie DPD o profesjonalnym postępowaniu z szacunkiem do Stron transakcji, które dają im zatrudnienie.
    ZaletyBrak
    WadyLekceważenie sprzedawcy i klienta. Brak kontaktu z i od kuriera. Nie wywiązywanie się z obowiązku dostarczenia paczki.
  • ~ZADOWOLONA KLIENTKA DPD / 2020-05-15 09:42
    Ocena: 5.00 / 5
    witam
    Jestem pod olbrzymim pozytywnym wrażeniem - kurier RG4 Rafał (wiem bo zapytałam jak ma na imię) rzetelny, uczciwy i uśmiechnięty. Pomyliłam się płacąc za paczkę. Pan Rafał zauważył pomyłkę i zwrócił mi pieniądze. Bardzo dziękuję !!! Ponadto jest bardzo miły i (co bardzo rzadkie u kurierów)uśmiechnięty i serdeczny
  • ~kardi3 / 2020-05-15 09:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier przywozi mi paczki o godzinie 22. Zgłaszałem reklamacje do centrali DPD że sobie nie życze dostaw o takich godzinach, na infolinii nie widzą żadnego problemu. Żenada
  • ~Miss / 2020-05-15 08:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Drugi raz rzędu dostałam otwarta paczkę i sklejoną ich taśmą. Porażka, packa rozdarta, kurier bardzo nie uprzejmy.
    ZaletyBrak
    WadyPrzychodzą otwarte paczki
  • ~ Boa / 2020-05-14 18:16
    Ocena: 2.00 / 5
    Pieknie dziekuje kurierom dpd za dostarczenie paczki z zestawem naczyń. Z zestawu jest tylko 1 talerz i 3 kubki całe reszta w kawałkach. Ja bym się nie zmartwił tylko zestaw było jako prezent i dostarczony od razu do osoby którą obdarowałem. Pisze nie rzucać ale chyba czytać nie umieją albo raczej mają to gdzieś. Nie polecam A paczki otwierać przy kurierze albo z kamerą.
  • ~Mieszkowice / 2020-05-14 17:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier przyjechal 12 maja 2020 ,wyszlam z karta bo gotowki nie mam w domu ,kurier do mnie ze chce gotowke zebym sie ubrala i poszla do bankomatu a on pozniej wroci.Pogoda i samopoczucie nie pozwalały mi na to ,więc poprosiłam żeby mi dostarczył następnego dnia to będę mieć daną kwotę, Pan skinal głowa i nic nie odpowiedział..czekałam do dziś..zadzwoniłam na infolinię, moja paczka została zwrócona, kurier bez mojej zgody cofnął paczkę że zrezygnowalam ,to są kpiny i nie uszanowanie klienta.
  • ~Aneta / 2020-05-14 15:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Od dnia dzisiejszego więcej nie skorzystam z "usług" firmy Dpd. Paczka przyszła tydzień po czasie wiec nikt sie nie spodziewał kuriera, telefonu brak, myślałam,że paczka poszła w zapomnienie po czym kurier pojawia się przed furtką i daje paczke, w domu był jedynie mój brat, który nie miał gotówki, zadzwonil do mamy i kurier miał podjechac kawalek dalej żeby paczke odebrala mama, on na tą prośbę zaczał podniesionym glosem wyzywać nas od bezbożników, brat powtórzył,że nikt tej paczki po takim czasie sie nie spodziewał. Gdy podjechał do mamy,mama wyciągnęła karte żeby nią zapłacić na co kurier opryakliwym głosem odpowiedział,że on chce gotówką, mama miała pieniądze jwdynie na karcie bo są czasy pandemii i nie wypłaca z karty pieniędzy, specjalnie musiała iść pożyczać gotówke żeby kurier dał jej paczke w między czasie powyzywał jeszcze naszą rodzine od bezbożników... paranoja.
    WadyZbyt małe zwracanie uwagi jakich ludzi sie przyjmuje.
  • ~Rafi / 2020-05-14 14:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Przesyłka była nadana na punkt DPD i zaczęły się kłamstwa że strony kuriera że nie było mnie w domu sami zmienili sobie na odbiór osobisty i z 200 metrów po przesyłkę musiałem iść 8 km myślę że DPD nie zbogaci się na mnie ale ja już nigdy z ich usług nie skorzystam . Po odebraniu paczki dostałem SMS że kurier mi ja dziś dostarczy paranoja
    ZaletyDobrze kłamią
  • ~Ferdek / 2020-05-14 14:04
    Ocena: 1.33 / 5
    Paczka została uszkodzona podczas dostawy ,firma nie szanuje klientów dostarczając w taki sposób , nie polecam to była ostatnia usługa w tej firmie.
    ZaletyBrak
    WadyTylko wady
  • ~Magda / 2020-05-14 11:49
    Ocena: 1.67 / 5
    Kurier przywiózł mi paczkę rozcięta jakby nożem na środku, z drugiego końca wysypywały się części. Mówi, ze to on nie pakował ii, ze mam nie kupować przez internet jak mam problem. Chamstwo!!!
  • ~SZYMAN CBR / 2020-05-14 09:11
    Ocena: 1.67 / 5
    Wysłałem do Belgi, w Belgi pszekierowalem pick upu, na aplikację potwierdzono zmianę, na drugi dzień, napisano że wraca, wraca już tydzień a była jakieś 10 km o de nie, amace email już i tak nic nie wyślę, a odszkodowanie, musi być!
    WadyWszystkie
  • ~Barbara / 2020-05-13 19:43
    Ocena: 1.00 / 5
    11maja2020 w punkcie dpd Łódź Gdańska 63 nadałam małą przesyłkę z pilnym lekiem dla chorego do Krakowa.12 maja pracownica skłamała,że przesyłka jest w magazynach w Ludźmierzu k/Zgierza.Dzwoniłam do biura obsługi dpd w Warszawie 12 maja i 13 maja i ciągle mi odpowiadano,że przesyłka jest w Łodzi w punkcie,nie została wysłana.Dzisiaj jest 13 maja. Przesyłka nie doszła jeszcze do Krakowa.Dlaczego pracownica punktu w Łodzi,Gdańska 63 przetrzymuje przesyłkę i nie wysyła jej. Żądam wyjaśnienia.
  • ~Marta / 2020-05-13 17:35
    Ocena: 2.33 / 5
    Kolejna paczkę muszę chyba odebrać sama. Kierowcą najpierw dzwoni i mówi,że dostarczy na drugi dzień,ponieważ za pierwszym nie było mnie w domu po czym wg go nie ma. Zapytał gdzie jestem ,a gdy powiedziałam nazwę ulicy powiedział że tam nie jeździ jak się potem okazało jednak jeździ!dziś miałam dostać druga niestety nie zdążyłam odebrać domofonu a kierowcą stwierdził że nie musi dzwonić i odjechał. Kiedyś rzucił paczkę pod drzwi. Szkoda bo wszystko opłacone. Nie polecam!! Odbieram sama ostatni raz bo kierowcą nie uważa numeru telefonu. Jak ja dzwoniłam nie odebrał.
    ZaletyNie ma
    Wady Nie czekają rzadko kiedy dzwonią.
  • ~Poszkodowany / 2020-05-13 10:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Dedor / 2020-05-12 11:44
    Prokuratura Rejonowa Ochota w Warszawie w tej sprawie prowadzi dochodzenie. Nr sygn KO 483/20.

    Przeczytaj info nick "poszkodowany" z dnia 10.maja g. 12,40
  • ~Agnieszka / 2020-05-13 10:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma kogucik! Kurier który ma rejon w mojej okolicy, pomimo młodego wieku ma problem z wejściem na 3cie piętro, wszystkie paczki zostawia w sklepie, który znajduje się w budynku.
    Dodatkowo bardzo niecierpliwy, miał problem z zaczekaniem 1 minuty, bo list przewozowy miałam w drugim pokoju. Po czym odwrócił się na pięcie, rzucił od niechcenia że będzie następnego dnia i pomimo interwencji w bok DPD czekam już 5ty dzień aż pan łaskawie się zjawi, Złożyłam już 3 skargi i dalej nic. Niestety wysyłam paczkę z reklamacja produktu i firmę kurierską wybrał Play station . Ostatni raz korzystałam z usług dpd ! To jest skandal , a kurier niech zmieni pracę jak nie potrafi wywiązać się że swoich obowiązków
    Poza tym dodzwonienie się na bok graniczy z cudem, ilość informacji jaką jest przekazywana przez automat jest niemożliwa
    ZaletyBrak
    WadyCena! Brak kompetencji, czas realizacji, kontakt z bok
  • ~Robert / 2020-05-13 10:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszuści i krętacze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1Z dala od tej pseudo firmy,czekam juz 3 dni na przesyłke i lezy nadal w sortowni,kazdego dnia dzwoniłem do nich i podawałem adres doreczenia ,mowili ze na jutro bedzie dzwonie w 3 ci dzień a oni mówią ze zaden adres nie został wpisany do systemu przez konsultanta,a rozmawiałem z 3 -ma osobami,ludzie to NAJGORSZA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ZAKŁAMANA FIRMA PSEUDO KURIERSKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ZaletyŻadnych zalet
    Wadyfałsz,obłuda,zakłamanie,mają klienta za nic
  • ~Karolina / 2020-05-12 20:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Moja opinia dpd jest negatywna. Kurier już chyba myśli że jak jeździ i ludzie zamawiają paczki to on może wszystko i my jako czekający na odbiór czy wysyłkę paczki nie możemy nic. Mam złe doświadczenia z moim kurierem na naszej trasie jest wulgarny i nie kompetentny do swojej pracy.na pewno już nie skorzystam z jego usług szkoda bo fajnie było mieć kontakt z wasza firma. Pozdrawiam
  • ~Trybut1 / 2020-05-12 15:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurierzy są bezczelni, hamscy, leniwi, nie ma z nimi kontaktu, jakoś usług jest poniżej poziomu, nie chce się im wyjść z auta do klienta, nie zachowują środków ostrożności w postaci maseczek, rękawiczek.
  • ~Iwka / 2020-05-12 13:41
    Ocena: 3.67 / 5
    Witam informują że można dokonywać płatności kartą a po przybyciu kuriera okazuje się że niestety tylko płatność gotówką tłumacząc że terminal mają tylko kurierzy w Warszawie. Dlaczego wprowadzą cię ludzi w błąd. Pozdrawiam
  • ~Wędka / 2020-05-12 13:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Pozostawiłam przesyłkę w punkcie dpd pickup. Wieczorem dostałam maila zgodnie z którym firma dpd poinformowała mnie o nadaniu przesyłki. Dziś około godziny 11 40 otrzymałam telefon od kuriera, który stwierdził, że nie zabierze mojej przesyłki, ponieważ jest niezgodna ze standardami pakowania. Nie zgadzam się z jego stwierdzeniem, ponieważ fotel był dość mocno owinięty grubymi kartonami, folią oraz taśmą był odpowiednio zapakowany. Zgodnie z definicją umieszczoną na stronie dpd paczka niestandardowa to "paczka, która jest nietypowa pod względem: -kształtu (nie jest prostopadłościanem, ma np. wystające elementy)..." Pomimo tego, że w zleceniu paczka była zaznaczona jako niestandardowa, kurier uznał, że "wystające nóżki" mogą uszkodzić inny towar. Uważam, że kurier bezpodstawnie pozostawił towar w punkcie. Nie miał ochoty zapakować przesyłki na samochód. Uznał, że nie ma miejsca. Kiedy zaproponowałam mu przemieszczenie towaru na aucie w taki sposób aby moja przesyłka swobodnie mogła stanąć powiedział, że nie ma takiej możliwości. Najzwyczajniej w świecie mu się nie chciało i uznał, że nie będzie sobie zawracał głowy dużą niewygodną i niestandardową przesyłką. Pani na infolinii równie nie miła stwierdziła, że najwidoczniej kurier ma racje i koniec. Nie pokierowała co dalej zrobić, co ze zwrotem pieniędzy oraz z co z pozostawionym w punkcie towarem. Nie była w stanie od razu mi powiedzieć jakie kroki powinnam podjąć. Nie mam zamiaru korzystać już z usług tej firmy jeśli chodzi o nadawanie paczek i nikomu nie polecam !
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.45, ilość opinii: 2520
DHL
Ocena: 1.29, ilość opinii: 1928
UPS
Ocena: 1.30, ilość opinii: 1196
Pocztex
Ocena: 1.28, ilość opinii: 1109
InPost
Ocena: 1.72, ilość opinii: 1026
FedEx
Ocena: 1.49, ilość opinii: 253
Flixbus
Ocena: 2.30, ilość opinii: 866
mBank
Ocena: 1.93, ilość opinii: 723
ITAKA
Ocena: 2.70, ilość opinii: 392
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 353
Netflix
Ocena: 2.58, ilość opinii: 244
HBO GO
Ocena: 1.76, ilość opinii: 171