Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DPD opinie

Ocena na podstawie 7907 opinii

1.51 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.29
  • Cena
    5.00
  • Oferta
    5.00
  • Cena/Jakość
    1.54
  • Czas dostawy
    1.71

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Skrrrrt / 2022-08-07 18:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Paczka bez mojej wiedzy i zgody zostala przekierowana bo „nie zmiesci sie w paczkomacie” czego dowiedzialem sie dopiero po zadzwonieniu na infolinie przez co szla przez ponad tydzien i doszla bez zadnego usprawiedliwienia do punku ktory jest ponad 1 km dalej a paczka wazy 40 kg. Informacje od firmy praktycznie zerowe
    ZaletyBrak
    WadyDluga dostawa, brak informacji o dostawie, przekierowanie paczki bez mojej wiedzy
  • ~Rafał / 2022-08-06 14:05
    Ocena: 5.00 / 5
    Bardzo chwałę firmę DPD w Gdyni dzięki kurierowi Dorianowi. Nie zdarzyło się jeszcze żeby paczka była nie doręczona. Każda przesyłka jest informowana przez SMS a gdy istnieje konieczność wymiany jakiejkolwiek informacji kurier zawsze odbiera telefon. Poza tym kurier co nie zawsze jest rzeczą oczywistą wśród kurierów jest bardzo miły przy poręczeniu przesyłki.
    ZaletyDoskonały kontakt z kurierem
    WadyBrak
  • ~Maku / 2022-08-06 13:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam! DPD sa bardzo nieuczciwi pod byle pretekstem odmawiają wywiązania się z dostawy np.niby błąd w adresie który błędem nie jest.
    Podałem kod pocztowy odbiorcy na który od kilkunastu lat dostaje listy przesyłki polecone także z sądu faktury i paczki od innych firm i dochodzą...
    A wysłałem paczkę z nad morza i wyjechałem następnego dnia dowiedziałem się że paczka nie doszła bo kod pocztowy bo lokalizuje ich niby parę ulic dalej i w związku z tym odesłali paczkę do miejsca nadania nad morze i jeszcze zażądali bym za to zapłacił.
    A jestem juz z 500km w innym mieście. Infolinia to złośliwi i niekompetentni konsultanci a rozmowa z nimi to jak z próbą rozmowy z botem.
    Uznają własny regulamin za nadrzędny nad obowiązującym prawem.
    Nie polecam!
    Ostrzegam!
    Odradzam!
    ZaletyBrak
    WadyJeśli jest coś co da im szansę by naciągnąć klienta i nie wywiązać się z umowy jacek na pewno DPD to zrobi.
  • ~Jola / 2022-08-06 00:56
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, ja osobiście już nic nie zamówię z tej firmy Bardzo Źle razy tysiąc
  • ~Zymek / 2022-08-05 21:21
    Ocena: 2.33 / 5
    Jak taka firma utrzymuje się na rynku?! Chyba żyje z oszukiwania klientów. Mimo że byłem cały czas w domu, wieczorem dostałem SMS-a że kurier podjął próbę dostarczenia przesyłki i nie zastał nikogo w domu. Dziwne że SMS o braku odbiorcy firma DPD mogła wysłać , ale SMSa z formacją, że paczka zostanie doręczona i z telefonem do kuriera już nie dostałem. Inne firmy kurierskie np. DHL potrafią wysłać SMSa z informacją o terminie dostarczenia przesyłki. Kurier jak mnie nie ma w domu dzwoni i ustala gdzie zostawić przesyłkę. Twierdzę, że kurier DPD w ogóle u mnie nie był tylko od razu wysłał SMSa o braku odbiorcy w domu. Mam teraz dymać KILKADZIESIĄT kilometrów w celu odbioru paczki. Koszt dojazdu do punktu odbioru przekroczy koszt przesyłki. Najdziwniejsze jest to że otrzymałem informację mailem o nadaniu paczki przez adresata o godzinie 15:31 a SMSa o jej niedostarczeniu o godzinie 19:30. W 4 godziny kurier zrobił kilkaset kilometrów i był u mnie przed domem. Takiej bezczelności nie odpuszczę. Szkoda, że nie mam kamery. Kurier w zębach by mi tę paczkę przywiózł z powrotem.
    ZaletyBrak zalet
    WadyWszystkie możliwe. Wymienię kilka. 1 Brak informacji o terminie dostarczenia przesyłki. 2 Brak kontaktu do kuriera. 3 Brak potwierdzenia ze kurier rzeczywiście podjął próbę dostarczenia przesyłki. Powinien wrzucić do skrzynki awizo
  • ~Sandra / 2022-08-05 17:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie korzystam zazwyczaj z tej firmy, niestety ta decyzja była narzucona odgórnie z firmy do której paczka ma dojść. Kurier Maciej olał sprawę od godziny 14 twierdzi że będzie po paczkę, co chwilę dzwonię doprecyzować czas, bo przecież każdy ma życie prywatne, mamy godzinę 17 jestem cały dzień w domu aby ją nadać a tu taki cyrk. Nie polecam.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko.
  • ~Magda / 2022-08-05 17:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie korzystam z usług firmy DPD bo jest najgorsza na rynku, ale dziś nie miałam wyjścia bo była to decyzja narzucona. Sama skontaktowałam się z kurierem bo wiedziałam że oni nie mają takiego obowiązku.Rozmawiałam z kurierem, czekałam na dostarczenie a kurier i tak odwiózł paczkę do centralnego punktu odbioru i oczywiście przestał odbierać telefon. NIE POLECAM!Szkoda czasu i nerwów.
  • ~Barbara / 2022-08-05 16:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Dzisiaj 5.08 o godz. 9:18 dostałam SMS o dostarczeniu w dniu dzisiejszym przesyłki. Specjalnie czekałam od rana,bo ostatnio kurier rzucił paczkę przez płot. 0d godziny 14 zaczęłam dzwonić do kuriera, niestety nie odbierał telefonu. Pracowniczka punktu nadania paczek powiedziała,że kurier był u niej i jechał w moim kierunku i pewnie jeszcze przyjedzie, niestety nie przyjechał. Weszłam na stronę śledzenia paczek DPD i okazało się były tam zupełnie inne informacje niezgodne z tymi wysłanymi do mnie i paczka zamiast w piątek będzie dostarczona w poniedziałek.O 5:30 informacja że wydana do doręczenia, po 6 że będzie dostarczona w poniedziałk, po 7 że wysłano do mnie SMS o tej zmianie (wcale go nie wysłano)a ja dostałam SMS o 9:18 że będzie dzisiaj !!! Po prostu DZIADOWSKA FIRMA !!!
    ZaletyBrak
    WadyFirma nierzetelna, niesłowna, nie szanuje klientów .Kurierzy chyba z łapanki.
  • ~igorek / 2022-08-05 12:59
    Ocena: 1.00 / 5
    paczka była odemnie 100 km a dziś jest 400 miała być wczoraj a nie będzie jej pewnie i dzisiaj, beznadziejna firma
    Zaletybrak zalet
  • ~Kinia123 / 2022-08-05 12:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Paczka została dostarczona pod bramę otwarta a kuriera już nie było co jak by ktoś sobie podszedł i ją zabrał
    ZaletyŻadne
  • ~Izka / 2022-08-05 11:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier paczki nie dostarczył, mimo że dostawałam informacje o próbie doręczenia przesyłki. Kłamstwo! Moja mama, która jest osoba niewychodzącą, była cały czas w domu, paczkę mogła odebrać i czekała na nią. Przesyłka została zwrócona do nadawcy, o czym dowiedziałam się ze strony DPD. Tak się nie robi! NIE POLECAM! Nigdy wiecej.
  • ~Starsza Pani / 2022-08-05 11:02
    Ocena: 1.00 / 5
    DPD jako firma kurierska działa różnie (w niektórych miejscach Polski kurierzy są uprzejmi i dowożą paczki na miejsce) ale nie w Lublinie gdzie przewozi paczki jakiś pan Krzysztof człowiek ten nie dzwoni do domów ani do odbiorcy i zostawia paczki gdzie popadnie (w dowolnym punkcie) czasem potrafi zostawić nawet na tej samej ulicy choć do odbiorcy nie zajrzy. Ciężkie rzeczy nagminnie, ale ostatnio i lekkie. Oczywiście w tej okolicy samochodem przejedzie by mieć na gps, ale podnieś d... siedzenia z samochodu i wejścia po schodach nie chce mu się wykonać! Szczególnie traktuje w ten sposób starszych ludzi, którzy z wyszukaniem rzeczy w internecie maja problem więc i skargi nie zgłoszą. I tu jeszcze jedna uwaga co do punktów odbioru na aplikację NIE KAŻDY MA MOŻLIWOŚĆ SPRZĘTOWĄ, UMIEJĘTNOŚCI I W OGÓLE CHCE MIEĆ APLIKACJE TEJ FIRMY NA SWOIM TELEFONIE! A w inny sposób wydostać z tego punktu odbioru przesyłki nie można! Paranoja! Szczególnie dla starszych ludzi. Nie polecam zamawiać DPD paczek i wysyłać tą firmą paczki na Lublin dopóki ten pan Krzysztof - kurier tam pracuje, a patrząc na ilość skarg na niego to musi mieć znajomości w zarządzie, dyrekcji Lubelskiego oddziału.
    ZaletyJakoś brak
    WadyKurier i jego podejście do odbiorcy
  • ~Klijent / 2022-08-05 09:39
    Ocena: 2.33 / 5
    Paczka powinna dotrzeć 03.08 A mamy 05.08 A paczka dalej jest magazynowana w oddziale na inwestycyjnej dokładnie jest tam już trzy dni
    ZaletyBrak
    WadyPaczka powinna dotrzeć 03.08 A mamy 05.08 A paczka dalej jest magazynowana w oddziale na inwestycyjnej dokładnie jest tam już trzy dni
  • ~Agnes / 2022-08-05 09:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Raczej nie wystawiam negatywnych komentarzy, ale to co teraz reprezentuje firma dpd to jest jakaś masakra. Jeśli chcecie mieć przesyłke na czas wybierajcie innych dostawców!! Szczerze nie polecam!!!
  • ~Anna / 2022-08-05 09:07
    Ocena: 1.67 / 5
    Zamawiałam paczki szafę i biurko przez dpd 2 dni czekania i się okazało że moje paczki zostały przekierowane na punkt po za moje miasto ja ich osobiście nie przekierowałam kolejne 3 dni dzwonienia i proszenia żeby dostarczyli mi moje przesyłki po tych 3 dniach dostałam tylko szafę a biurko zostało odesłane partactwo i tyle już z tej firmy kurierskiej nie skorzystam
  • ~maczuga / 2022-08-04 21:15
    Ocena: 1.00 / 5
    MASAKRA. czekałam specjalnie cały dzień w domu na kuriera a dostałam e-mail, że kurier nie zastał mnie w miejscu zamieszkania i nie zostawił paczki, oczywiście nie było go przez cały dzień u mnie...
    co to ma być???
  • ~AGULA / 2022-08-04 18:44
    Ocena: 1.33 / 5
    POWODZENIA TYM CO CHCĄ WYSŁAC PACZKE ZAGRANICE . WPISAŁAM ZŁY NUMER BRAMY I TTRAGEDIA . PACZKA DO ZWROTY MIMO ZE PRZEZ TYDZIEŃ WYJAŚNIAŁAM SPRAWE I WYDAWAŁO SIE ZE JEST ZAŁATWIONE , W DZISIEJSZEJ DOBIE KOMPUTERÓW I TELEFONÓW KOMÓRKOYCH ,, COŚ NIE TAK ,,,,,,, JESZCZE ZWODZONO MNIE , CODZIENNIE SŁYSZAŁAM ZE PACZKA BEDZIE DOSTARCZONA JUTRO I TAK PRZEZ 5 DNI SUPER
    WadyBRAK ELASTYCZNOŚCI FIRMY
  • ~Axa / 2022-08-04 16:05
    Ocena: 3.33 / 5
    Nie polecam DPD.!!!!!!!!!!!
    Kurier zostawił uszkodzoną paczkę pod drzwiami po czym przeklnął i uciekł.
    Brak kontaktu z kurierem. A jeszcze rok temu było bardzo dobrze.
    ZaletyBrak
  • ~Gośka / 2022-08-04 15:43
    Ocena: 1.00 / 5
    NIE POLECAM!!!!!
    DPD utworzyło paczkomaty, ale uwaga, NALEŻY POBRAĆ APLIKACJĘ, aby odebrać przesyłkę!!!! W sytuacji, gdy nie ma możliwości zainstalowania aplikacji, no, cóż, nie możemy odebrać paczki. Dzwoniłam na infolinię. Niestety, paczka zostanie zwrócona do oddziału, który znajduje się ponad 30 km od miejsca mojego zamieszkania! Pan, z którym rozmawiałam stosuje tzw spychologię, wszyscy są winni, tylko nie on. Brak jakiejkolwiek chęci pomocy ze strony DPD!!!
    Istniejące na rynku firmy przyzwyczaiły klientów do wyższych standardów obsługi i z ich usług polecam korzystać!!
    Zaletybrak
    Wadyopisane wyżej
  • ~Patrycja / 2022-08-04 15:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Obsługa Klienta na dennym poziomie. Zero wyrozumiałości i chęci pomocy
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.51, ilość opinii: 7907
DHL
Ocena: 1.31, ilość opinii: 5076
InPost
Ocena: 1.76, ilość opinii: 4932
UPS
Ocena: 1.28, ilość opinii: 2991
Pocztex
Ocena: 1.29, ilość opinii: 2229
FedEx
Ocena: 1.32, ilość opinii: 1298
VECTRA
Ocena: 1.66, ilość opinii: 3089
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.07, ilość opinii: 2872
UPC Internet
Ocena: 1.88, ilość opinii: 2645
Play
Ocena: 1.40, ilość opinii: 2490
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.52, ilość opinii: 2461
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 2373