Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DPD opinie

Ocena na podstawie 8282 opinii

1.51 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.29
  • Cena
    5.00
  • Oferta
    5.00
  • Cena/Jakość
    1.54
  • Czas dostawy
    1.71

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Ala / 2022-09-30 11:00
    Ocena: 1.67 / 5
    Dostawca po nieudanej próbie doręczenia miał zrobić to ponownie na następny dzień - taką informację dostałam na e mail. Jeszcze tego samego dnia paczkę przekierował do punktu odbioru !
    Na wysłaną skargę dnia 08.09.2022 dopiero 30.09.2022 otrzymałam odpowiedź oczywiście negatywną i oczywiście z informacją, że kurier nie ma obowiązku dzwonić :-)
    Serdecznie nie pozdrawiam !
    Firma fatalna, jakość obsługi zarówno kuriera jak i administracji dno.
  • ~Niezadowoleni / 2022-09-30 10:56
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie da się inaczej ocenić DPD w tym przypadku. Rano otrzymaliśmy e-maila iż kurier dotrze dzisiaj (30.09.2022) oraz proszę o przygotowanie kwoty pobrania - płatność kartą, blokiem lub gotówką. Gdy kurier się zjawił otrzymaliśmy od niego wiadomość że nie ma terminala i płatność wyłącznie gotówką. Na co odpowiedzieliśmy iż nie mamy gotówki poniewaz płatność miała być kartą. Na co kurier odwrócił się , coś powiedział pod nosem i bez słowa wyszedł. Po kontakcie na infolinii niemiła Pani powiedziała nam , że przecież zawsze trzeba mieć gotówkę i jeśli chcemy sobie ja odebrać przekierują ja do punktu odbioru do Sosnowca co jest wielkim absurdem bo nie po to płacimy za kuriera aby jeździć kilkadziesiąt kilometrów po paczkę. Poinformowaliśmy Pania że dostaliśmy rano e-maila iż można płacić kartą i blikiem na co jej odpowiedź była : to zostaje wysłane automatycznie. Po zakończeniu rozmowy dostaliśmy e-maila iż paczka niedoręczona z naszej winy i braku rozliczenia pobrania. Wielkie dno i porażka, czujemy się zażenowani całą sytuacja .
    WadyOd samego początku dystrubucji paczki, po przyjazd kuriera, po kontakt z infolinią wielkie dno
  • ~amela / 2022-09-29 18:58
    Ocena: 1.33 / 5
    Absurdalne zachowanie kurierów. w mailu i sms piszą ze można płacić karta po czym przyjeżdża kurier mówiąc ze nie da się płacić karta i twiedzi ze przywiezie paczkę jutro, kolejnego dnia dzwoniąc do kuriera twierdzi on ze on tam nie jeździ i opryskliwie rozłącza się, przez co paczka została zwrócona do nadawcy. TOTALNE DNO
  • ~Helena / 2022-09-29 18:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza usługa świata. Postawili paczkomatu, nie dość że trzeba paczkę odebrać samodzielnie co jest idiotyzmem (in post podaje komuś dane i odbiera ten kto jest najbliżej). Wiecznie paczkomatu mają problem ze sobą. A to nie idzie paczki zeskanować, a to problem z samym paczkomatem. Każą marnować na nich pieniądze aby godzinami czekać na infolini :/ obsługa klienta tragiczna, mają człowieka zwyczajnie w dupie i nie odpisują. Żałośni oszuści...
    ZaletyWielki brak zalet
    WadyCzas dostawy, działanie aplikacji i paczkomat ów. Największą wada obsługa klienta
  • ~TOMASZ / 2022-09-29 18:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Jak bym mógł to bym dał zero gwiazdek od rana czekam na kuriera żeby odebral przesyłkę
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~Kecaj / 2022-09-29 16:46
    Ocena: 1.50 / 5
    21.09 kupiłem w EUROAGD ekspres do kawy.Dostawca DPD.Dostawa 26.09 godz. 9÷19. Otrzymuję sms od kuriera by do niego zadzwonić. O 12.08 wykpnuję telefon i umawiam się na dostawę za 5 minut. Mija kilka godzini dzwonię o 16.48 do kuriera który twierdzi że już skończyl pracę. Sprawdzam na śledzeniu przesyłki gdzie okazuje się że o 12.16 kurier skierował do oddziału z dopisem że tak ja chciałem. 28.09 złożyłem reklamację i do dzisiaj nie mam żadnej odpowiedzi, podobnie jak z EURO. DZISIAJ KUPIŁEM EKSPRES NA ALLEGRO I JUTRO MA BYC U MMIE
    ZaletyŻadnych
    WadyNiedotrzymanie terminu. Brak jakiegokolwiel kontaktu. Boot to tragedia
    Lekceważenie kontrahenta. Brak odpowiefzi na reklamację.
  • ~Luk / 2022-09-29 16:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Poziom obsługi poniżej krytyki. Wysyłam i odbieram kilkaset paczek dziennie z innymi przewoźnikami. Takiego poziomu pogardy, jak infolinia DPD to nie ma nigdzie. Nic nie mogą załatwić, na wszystko mam wysyłać maile, które pozostają bez odpowiedzi. Paczki dostarczają uszkodzone, a na hasło do kuriera że spisujemy protokół szkody kurier odpowiada że nie ma czasu i wychodzi. Infolinia DPD podaje że jeżeli nie mam protokółu spisanego z kurierem to oni nic nie mogą. Przesyłka za 3000zł kompletnie zniszczona wraz z jej zawartością. Nikt do niczego się nie poczuwa. Czysta kpina a nie firma kurierska.
    ZaletyBrak
    WadyCałe DPD to jedna wielka wada.
  • ~henio / 2022-09-29 15:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Beznadziejna firma kurierska kłamcy i oszuści. Nie polecam nikomu! Za taką współpracę firma nie powinna istnieć.
    ZaletyBRAK
    WadyKŁAMCY i ZŁODZIEJE OKRADAJĄ PRZESYŁKI
  • ~Aga / 2022-09-29 14:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak kontaktu z kurierem, ciągłe odrzucanie połączeń lub wyłączony telefon.
    Brak możliwości sprawdzenia o której bedzie paczka, poza kurierem ludzie mają też inne obowiązki:))
    ZaletyBrak
    WadyMultum
  • ~magda / 2022-09-29 11:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Dramat! Pan z akcentem ukraińskim tłumaczy jak to zostawi sąsiadom paczkę, a jak mówię, że nie chcę zostawiać u sąsiadów i wolę awizo to obrażony stwierdza, że za darmo jeździć nie będzie i RZUCA TELEFONEM! Na próbę dodzwonienia się i ewentualnego umówienia godziny w inny dzień już nie odbiera, sms bez odpowiedzi. Rozumiem, że głównym wymogiem w CV u was jest chamstwo?
  • ~patryk / 2022-09-29 11:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia jesli choidzi o jakikolwiek kontakt i przewidywane terminy dostawy
  • ~Prawda / 2022-09-29 09:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak słów, starsza kobieta wyszła po paczkę, chamstwo podjechało uchylił szybę paczkę rzucił przez okno pod nogi i odjechał.
    ZaletyBrak
    WadyMultum
  • ~Joon82 / 2022-09-28 21:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Kolejny raz paczka nie dostarczona umówiono inny termin dostawy z kim niby to umówiono bo nie ze mną! Dpd Kłodzko to zawsze jakiś problem z dostarczeniem i durne ich wpisy to norma!
  • ~RYS / 2022-09-28 18:09
    Ocena: 2.33 / 5
    W dniu dzisiejszym kurier dpd miał dostarczyć przesyłką i wymaga abym od 6 rano śledził maila jaki kurier i o której u mnie będzie. Specjalnie wziąłem dzień wolny żeby odebrać przesyłkę. Stałem przed blokiem od 9.00. i co... okazało się że kurier próbował dostarczyć przesyłkę o 10.16, ale dostał odmowę odbioru. Ciekawe od kogo - chyba od budynku. Jak już udało się dodzwonić do kuriera, to powiedział że ma mnie w d... bo on był i jego gps a ja .....!!!!odmówiłem przyjęcia przesyłki. TAKIEGO CHAMSTWA I BEZCZELNOŚCI MOŻNA SIĘ SPODZIEWAĆ TYLKO PO dpd
    Zaletyżadne
    Wadywszystkie
  • ~Polański / 2022-09-28 16:45
    Ocena: 1.67 / 5
    Paczka nie została dostarczona kurier zostawi w punkcie dpd
    nikt nie naprawił błędu kuriera
    Po piątku poniedziałku wtorku byłem zmuszony środę sam odebrałem paczkę choć jestem osobą niepełnosprawną przykre
  • ~Zawiedziona / 2022-09-28 13:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak szacunku do klienta nawet z samochodu kurierowi nie chce się wyjść żeby podejść chociażby do drzwi , że już jest z przesyłka ,a gdy się dzwoni do kuriera to pyskuje i krzyczy, ze się zawracać nie będzie i nic go to nie obchodzi nigdy nie skorzystam bo nie polecam tej firmy mu
    ZaletyŹle
    WadyŹle
  • ~Andrzej / 2022-09-28 10:56
    Ocena: 1.00 / 5
    Dramat. Spodziewałem się przesyłki, ale nie wiedziałem kiedy i niestety akurat nie mogłem być w tym dniu na miejscu. Normalną praktyką w takiej sytuacji zwykle było pozostawienie paczki w pobliskim punkcie odbioru (punkt DPD akurat mam "przez drogę"). Okazało się, że paczka została odesłana do centrali w innym mieście. Tak wynikało z SMS, maila, z rozmowy z infolinią. Podobno wynikało to z wagi paczki, przekraczającej 20kg (tak naprawdę paczka nie ważyła nawet 2 kg). I niestety NIC NIE DA SIĘ ZROBIĆ. Pojechałem do tego innego miasta, i co? Otóż paczka jest jednak w moim mieście. I co jeszcze na koniec usłyszałem? Że po co jechałem, powinienem był się domyślić. Bo inni klienci są mądrzejsi i nie jeżdżą. A jednak jakiś klient obecny akurat w punkcie potwierdził, że to normalna praktyka tej dziadowskiej firmy. Jednym słowem mają burdel w systemie, wprowadzają w błąd a na koniec wszystko to moja wina. Patrzę teraz w systemie śledzenia a tam kompletny chaos. Się okazuje, że kurier był u mnie chyba z 15 razy i dosłownie na głowie stawał żeby mi tą paczkę dostarczyć. Co za bezczelne bzdury!!
    ZaletyBrak
    WadyKłamstwa, chaos w systemie, przerzucanie swojej winy na klientów
  • ~mc2 / 2022-09-28 09:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma kurierska chyba tylko dla emerytów, rencistów i nierobów. Dostawa przesyłek 9-14 dla ludzi pracujących zupełnie nieprzystępna. Przekierowanie paczki na portalu nie działa. Kurierzy albo nie odbierają, albo mają w nosie prośby.
  • ~Zawiedziona / 2022-09-28 05:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma kurierska! Kurier chamski nie podjął próby powtórnego doręczenia, odesłana, poniosłam koszty odesłania i ponownego nadania, konsultanci nie mający pojęcia o pracy i o tym co się dzieje, złożona reklamacja przez miesiąc rozpatrywania decyzja, że nie będzie rozpatrywana. Paczka szła łącznie 3 tygodnie, potrójny koszt wysyłki, stracony czas i nerwy. Powinni mieć zakaz wykonywania działalności. Odradzam wszystkim
    ZaletyŻadnych!!!!
    WadyWszystko!!!!
  • ~Jola / 2022-09-27 19:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem mega zła dzisjaj miała dojść do mnie paczka po telefonie do kuriera powiedziała że nie dostarczy chyba dzisja paczki bo ma dużo przesyłek, po czym powiedziałam że paczka ma dzisjaj być dostarczona bo zamawiałam ją tak żeby była na ten dzień ,teraz patrzę na historię wysyłki a tam niespodzianka że po ustaleniu z odbiorą paczka zostanie dostarczona kolejnego dnia żart i jeszcze raz żart !!!!!!!z nikim na nic się nie umawiałam nie polecam
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.51, ilość opinii: 8282
InPost
Ocena: 1.74, ilość opinii: 5279
DHL
Ocena: 1.31, ilość opinii: 5269
UPS
Ocena: 1.28, ilość opinii: 3133
Pocztex
Ocena: 1.28, ilość opinii: 2357
FedEx
Ocena: 1.32, ilość opinii: 1412
VECTRA
Ocena: 1.66, ilość opinii: 3201
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.07, ilość opinii: 2924
UPC Internet
Ocena: 1.87, ilość opinii: 2714
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2632
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2516
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2472