Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DPD opinie

Ocena na podstawie 4331 opinii

1.50 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.27
  • Cena
    5.00
  • Oferta
    5.00
  • Cena/Jakość
    1.53
  • Czas dostawy
    1.69

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Karolina / 2021-04-09 08:07
    Ocena: 1.33 / 5
    Nie polecam. Kurier dzwoni, że paczkę mam odebrać na dole w klatce, bo on nie ma obowiązku wnosić. Pani na infolinii dpd twierdzi, że powinien wnieść, zaś dział reklamacji informuje, że kurier może z uwagi na niebezpieczeństwo zostawić przesyłkę przed budynkiem. Kurier widzi się tak samo ze mną na dole w klatce jak i widziałby się w drzwiach mieszkania. Nie wnosi przesyłek bo mu się po prostu nie chce. Niestety dział reklamacji nie czyta uwag tylko wkleja zupełnie nieadekwatną informację o ewentualnym zagrożeniu wirusem
    Zaletybrak
    Wadykrętactwo i próba zrzucenia lenistwa na pandemię
  • ~Filip / 2021-04-08 20:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamówiłem kuriera z tej firmy poprzez witrynę wysyłajtaniej. Kurier nie stawił się po odbiór paczki w wyznaczonym terminie. Zero kontaktu z kurierem. Na infolinii odpowiada bot który nawet nie potrafi ogarnąć czego dotyczy rozmowa. Nie polecam tej złodziejskiej firmy.
    ZaletyOby ta firma upadła.
    WadyWszystko co z tą firmą związane.
  • ~Merci / 2021-04-08 19:06
    Ocena: 1.67 / 5
    Z kurierem brak kontaktu ! Dzwoniąc 5 razy za każdym razem odrzuca ! Paczka przyszla z boków poszarpana . Żadnego wytłumaczenia dlaczego sam ustalił kolejny termin dostawy ani przepraszam ani dzień dobry ! NIE POLECAM !
    ZaletyŻadne
  • ~Jozef / 2021-04-08 18:47
    Ocena: 1.00 / 5
    jestem bardzo niezadowolony z firmy DPD. Towar był zamówiony z Polski do Londynu. Miąłem zapłacić cło w wysokości 1500 funtów tj 51% wartości rowaru.... poprzednia firma DPD za tą sama usługę chciała cło ok 25% wartości.... Nie można się dodzwonić..... kiepski serwis
    Zaletybrak
    Wadyutrudniony kontakt ... na odpowiedź mam czekać 42 dni
  • ~Lusia13 / 2021-04-08 16:00
    Ocena: 5.00 / 5
    Czytając opinie widzę, że mam szczęście. Mieszkam w okolicy trójmiasta i obsługuje moją trasę dwóch kurierów i od kilku lat (odpukać) wszystko jest super, kurier dzwoni, że zaraz będzie itp.
  • ~Fckdpd / 2021-04-08 15:27
    Ocena: 1.67 / 5
    Już nic nie zamawiam przez DPD, nawet jeśli u konkurencji byłoby drożej.
    Na nasz rejon przyjeżdża jakiś stary cap, któremu się nie chce pączek nosić, dzwoni tylko domofonem i wciska farmazon, że ich kurierzy nie wchodzą do pomieszczeń zamkniętych, bo jest wirus i zaprasza na dół po paczkę. No ciekawe, że boi się wejść na klatkę schodową, ale spotkać się face to face bez maseczki z fają w gębie to już się nie boi... Z żadnym innym kurierem nie ma takich akcji, tylko ta stara łajza robi problemy. Jak się nie chce nosić paczek, tylko dupkę autem wozić, to trzeba było iść na kierowcę autobusu marketowego, albo już na emeryturę fajkę w fotelu kopcić.
    Oby paczkomaty was zjadły.
    ZaletyBrak
    WadyTen stary pierdas co to mu wejście do pomieszczenia straszne
  • ~Tofik112 / 2021-04-08 15:03
    Ocena: 3.00 / 5
    Mam od niedawna taką sytuację że kurier który pracuję w dpd nie informuje mnie że jest paczka do dostarczenia sam się podpisuję że odebrałam przesyłkę do drzwi nawet nie dzwoni tylko jak są otwarte to wrzuca przesyłkę a jak nie są to zostawia ją w przed drzwiami. Skandaliczne a jak by ktoś ukradł to co wtedy? Na szczęście jeszcze tak się nie stało. Pewnie jak by nie było opłacone to by dzwonił że ma przesyłkę.
  • ~Bartosz / 2021-04-08 13:32
    Ocena: 2.33 / 5
    opuźnienia bardzo długie.cieżko skontaktować się z tą firma paczka od UPS przyszla szybciej a byla zamowiona 2 dni puźniej njei poleceam DPD
    Zaletybrak
    Wadyopóźnienia
  • ~Karolina / 2021-04-08 13:12
    Ocena: 2.67 / 5
    Dodzwonienie się do kuriera graniczy z cudem....
    1,5h próbowałam skontaktować się z kurierem, po czym otrzymałam wiadomość, że zamówienie nie zostało odebrane. Nie polecam!
  • ~woluz / 2021-04-08 12:36
    Ocena: 4.00 / 5
    Widzę że to nieuczciwa firma. Niby można zdobyć telefon do kuriera który wiezie przesyłkę do mnie, ale chociaż wypełnię wszystko i podaje swój numer telefonu maila to i tak kombinują że źle jest wpisany ich kod. Oszustwo! NIGDY DPD!!!
  • ~Ostatni raz DPD / 2021-04-08 10:26
    Ocena: 1.33 / 5
    Siano powinni wozić dla bydła a nie wkurw... Ludzi swoimi zagraniami typu " Próba doręczenia była " , a telefon Kuriera ???? 20 godzin stracił zasięg. Chodź wydaję mi się że ta firma DPD traci zasięg już w Polsce.
    ZaletyGówno nie firma kurierska
    WadyJeszcze większe gówno niż firma kurietska
  • ~kkk / 2021-04-08 09:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Już ponad tydzień opóźnienia a paczki nie ma.
    Infolinia każdego dnia twierdzi w sposób niezbyt uprzejmy że "paczka jest w drodze" ale "nie wie gdzie"
    albo "pewnie gdzieś w magazynie" !!!
    Nigdy więcej DPD.
    Zaletyzero
    Wadywybierz sobie - oni ją mają
  • ~Iwona / 2021-04-08 07:04
    Ocena: 1.67 / 5
    Zamówiłam w sklepie internetowym deskę do prasowania. Nie wiem co oni z nią robili,wygląda jakby jeździli po niej samochodem, nogi połamane cała deska pogięta. Kurier wręczył mi ją i zaraz uciekł. Masakra. Od dawna unikam firmy DPD, bo nie raz już miałam z nimi kłopoty, ale czasem nie ma wyboru przy składaniu zamówienia w sklepie. Zdecydowanie NIE POLECAM
    ZaletyŻADNYCH
    WadyNiesolidność,lenistwo, brak kultury u wielu kurierów a wręcz bezczelność
  • ~AK / 2021-04-07 23:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Beznadzieja, co 3 paczka uszkodzona ! Problem z uznawaniem reklamacji, usługa bardzo niskiej jakości. Nie polecam.
    ZaletyBrak
    WadyMnóstwo paczek uszkodzonych
  • ~Aniad / 2021-04-07 21:15
    Ocena: 1.67 / 5
    Paczka doszla po terminie, cala zniszczona, na pewno zodtala otwarta poniewaz w srodku wszystko wymieszane... Rzeczy zniszczone, porcelana w kawalkach,nawet proszek budyniu byl rozsypany po calym pudelku...porazka..
    ZaletyZadnych
    WadyMnóstwo
  • ~Aleksandra / 2021-04-07 17:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam serdecznie dość tej firmy. Najpierw kurier, któremu nie chce się wchodzić do bloku z paczką, potem nierozgarnięty dziwak. Sama infolinia i konsultanci są bezużyteczni, nic się nie da załatwić. Paczki są zwracane do nadawy bez mojej wiedzy. Kurier nie przyjeżdża i potem dostaje info ze mnie nie było w domu kiedy byłam. Nigdy więcej nic nie zamówię przez DPD bo ilość porąbanych akcji jakie ostatnio miałam przez tą firmę przyprawia mnie o ból głowy.
    Zaletybrak
    Wadywszystko
  • ~Gogol / 2021-04-07 17:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma kurierska dramatyczna powinni ją zlikwidować. Na infolinii nie potrafią odpowiedzieć na podstawowe pytanie które brzmi: czemu kurier wbił status "niedoręczona z powodu nieobecności odbiorcy-brak możliwości zostawienia awizo". Już ie wspomnę ze na płycie jest powieszona skrzynka na listy.
    ZaletyTa firma nie ma zalet.
    WadyBrak łączności z kurierem, nawet nie potrafi oddzwonić. Kłamliwa historia doręczenia paczki. Brak podjazdu pod adres wbija awizo a w domu są 4 osoby. Ludzie wzięci z ulicy
  • ~Haosu / 2021-04-07 16:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Jednym słowem dramat, nawet szkoda czasu by opisywać jak ta firma funkcjonuje i jakie ma podejście do odbiorcy
  • ~Fafik / 2021-04-07 15:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamówienie kuriera z windą i paleciakiem gdyż zamówienie jest złożone konkretnie na paletę pełno wymiarową i wszystko wypełnione i złożone tak jak należy 06.04.2021. Kurier przyjeżdża 07.04.2021 i mówi że paczki nie zabierze bo jest to paleta. Ręce opadają gdyż przyjechał po konkretnie nasze zamówienie które jest konkretnie złożone na przesyłkę paletową.... Kurier mówi że to inny kurier zajmuje się paletami i nie ma zielonego pojęcia kiedy i jakiego dnia przyjedzie po przesyłkę... Jedynm słowem TRAGEDIA. Tym bardziej że przesyłka miała być 08.04.2021 w Warszawie. Nigdy więcej DPD.
    Teraz anulowanie zamówienia i zwrot $ od DPD i zamówienie innego kuriera, który może sprosta tak olbrzymim wymaganiom....
    WadySame wady.
  • ~Agnieszka / 2021-04-07 13:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Ponad tydzień spóźnienia. Przekierowana przesyłka została przekierowana na ten sam adres co wcześniej!
    W historii zapis, że omówiono spóźnioną przesyłkę (a to wszystko po mojej rozmowie z botem i bezsilności, że przesyłka dotrze na czas).
    Nie polecam i od dziś unikam.
    WadyNiewiarygodni, nierzetelni, nieterminowi
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.50, ilość opinii: 4331
DHL
Ocena: 1.31, ilość opinii: 3082
InPost
Ocena: 1.76, ilość opinii: 2254
UPS
Ocena: 1.31, ilość opinii: 1694
Pocztex
Ocena: 1.31, ilość opinii: 1386
FedEx
Ocena: 1.46, ilość opinii: 438
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2569
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2309
VECTRA
Ocena: 1.70, ilość opinii: 2251
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 2002
Play
Ocena: 1.46, ilość opinii: 1216
Orange
Ocena: 1.46, ilość opinii: 1140