Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DPD opinie

Ocena na podstawie 3790 opinii

1.48 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.26
  • Cena
    5.00
  • Oferta
    5.00
  • Cena/Jakość
    1.52
  • Czas dostawy
    1.68

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~cry / 2021-01-15 20:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma to żart, długi czas realizacji ciągle problemy z ich strony
    Wadyistnienie
  • ~Aga / 2021-01-15 18:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Trzeci raz mam do czynienia z kurierem DPD i trzeci raz jest z tym problem. Nie wiem po co w mailu podane są telefony do kurierów, którzy nieodbierają. Ze strona internetowa ciągle mam problem, próbowałam przekierować paczkę ale się nie udało. Próbowałam dogadać się z kurierem żeby zostawił ja u moich rodziców w tym samym mieście. Też się nie udało. NIE POLECAM!!!
  • ~Ernest / 2021-01-15 18:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier miał dostarczyć paczkę, gdyż paczka doszła do mnie niedostałem kodu i kurier zabrał ją spowrotem gdy dotarła do Pana który mi chciał sprzedać komputer na olx paczka doszła do niego gorzej niż po 2 wojnie światowej jedynie co zostało to śmieci. Nie Polecam dpd
    ZaletyBrak
    WadyPaczka nie dotrze nigdy cała
  • ~Andżelika / 2021-01-15 16:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Paczka która miała być dostarczona z gwarancją dostawy z dnia na dzień niestety na sortowni pomylili i wysłali paczkę w inny region. Zero wiadomości, jakiejkolwiek informacji. Porażka
    WadyBrak dostawy pomimo gwarancji, brak informacji
  • ~Andrzej / 2021-01-15 16:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Pani kurier z Nowogardu przyjeżdża albo nie przyjeżdża i robi to kiedy chce więc nie polecam
  • ~Ola / 2021-01-15 15:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier obsługujący saską kępę nie dostarcza paczek, nawet pod drzwi. Trzeba za nim biegać. Na początku schodziłam przed klatkę(bo.covid, wiadomo - boi się) ale po kilku dniach już musiałam biegać za nim po parkingu, albo paczka sobie leżała na chodniku. Dlaczego nie dostarcza? Ostatnio powiedział że cytuje: "nie ma czasu". Za dostawę place 20 PLN. Za InPost (dla porównania) place 12.50 i zawsze dostaje pod drzwi.
    ZaletyCzas. Dostawa w 24 godziny
    WadyJedyne czego możesz być pewny to tego że dostawa nie trafi pod Twój adres.
  • ~Antoni / 2021-01-15 15:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Najdroższa z dostępnych opcji, dodzwonienie się na infolinię graniczy z cudem i nie da się złożyć reklamacji, kurierzy w Warszawie to straszne chamstwo i bezczelność. Nie zamawiam już paczek z miejsc, które wysyłają tylko przez DPD.
    Zaletybrak
    WadyObsługa, Kurier
  • ~dob / 2021-01-15 13:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurierzy pracujący w Chełmie to jest kpina. Zamówiona paczka (tak 2kg) dla starszych ludzi (80l).
    Pan dostarczający dzwoni i mówi aby zejść na dół pod klatkę po zamówienie inaczej nie dostarczy zamówienia.

    To po to się zamawia kuriera??

    Zaletybrak
    Wadyosoby dostarczające w Chełmie
  • ~TADEO / 2021-01-15 12:23
    Ocena: 1.00 / 5
    firma cwana operuje moimy pieniędzmi nie moge od nich odebrac pieniędzy a miało być ta szybko nie powiem paczka dotarła szybko bo wysłałem w poniedziałek a dotarła we wtorek to szybko a po pieniądze kazali przyjść w srode albo piątek bo tak płacą poszedłem jeszcze nie ma to moze w czwartek bo moze pod koniec dnia dotrą to mi wypłaci nie ma no to w piątek pojechałem dzis tj piątek nie ma przyjdz pań w przyszłym tygodniu w srodę może bedą i wkułko Macieju dzwoniłem do centrali kazali mi czytać regulamin który jest na stronie internetowej ze mają czas 1 tydzień i 4 dni na wypłate pieniędzy i dziwją się ze go nie przeczytałem przed wysłką bo powinienem BZDURA Pracownik powinien powinien mnie poiformować ze tak jest nie będę czytac w kazdej firmie wysłkowej regulaminów to jakiś absurd to jest mój ostatni raz ze wysłałem tą firmą paczkę jest wiele innych firm bardziej odpowiedzialnych DZIĘKUJE
    Wadytrzymają pieniądze za paczkę
  • ~Kasia / 2021-01-15 11:33
    Ocena: 5.00 / 5
    Mieszkam w Cieszynie i jak tylko widze opcje dostawy przez dpd to wlasnie to wybieram. Pan Artur ktory dostarcza paczki w moim rejonie jest przemily. Zawsze moge sie z nim dogadać co do zmiany czasu dostarczenia paczki, nawet jesli chodzi o późniejsze godziny popołudniowe. Zawsze wejdzie z paczką na górę i zawsze jest uśmiechnięty. Ja bardzo polecam i pozdrawiam! Panu nalezy sie premia:)
  • ~Mis2a / 2021-01-15 10:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma kurierska zarówno w kraju jak i zagranicą. Niekompetentni kurierzy oraz pracownicy biura i infolinii.
  • ~Były klient / 2021-01-14 20:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Szkoda mi czasu i zdrowia, aby opisywać szczegóły. Z większą bandą nieudaczników nie miałem jeszcze do czynienia.
    ZaletyZe co?
    WadyMarna imitacja firmy kurierskiej
  • ~Ola / 2021-01-14 16:30
    Ocena: 2.33 / 5
    Dziaj przyjechał kurier -cwaniak z DPD o imieniu kamil zażadal by do niego wyjść do samochodu nawet dupy nie ruszył na klatkę tylko w aucie jak hrabia siedział...nigdy więcej dpd!!!

    Ola
  • ~Magda / 2021-01-14 16:22
    Ocena: 5.00 / 5
    Najlepsza firma, szybko, sprawnie, wszystko w porządku. W porównaniu z innymi firmami kurierskimi wypada na plus.
    ZaletySzybkość dostarczenia
  • ~Zakupoholiczka / 2021-01-14 13:36
    Ocena: 5.00 / 5
    W ostatnich latach bardzo dużo zamawiam przesyłek z udziałem różnych firm dostawczych i mogę stwierdzić że dpd to jedna z moich ulubionych. Paczki zawsze przychodzą w świetnym stanie, kurierzy są bardzo mili i uprzejmi, zawsze czekają aby przekazać paczkę do rąk, jednym słowem super!
  • ~Ania / 2021-01-14 13:25
    Ocena: 5.00 / 5
    Zamowilam paczke z DPD - z odbiorem w punkcie przy ul. Sobieskiego w Grudziadzu (osiedle Rzadz). Bardzo mila i rzetelna obsluga. Moja mama paczke wysylala, byla bardo podenerwowana, ale personel i kierowca, ktory przyjechal po paczki byli naprawde mili i pomocni. Bardzo polecam - naprawde rzetelna firma! Paczka przyszla na czas, bez opoznien.
    Zaletyprofesjonalizm
    Wadyzadne
  • ~Jack / 2021-01-14 10:41
    Ocena: 1.67 / 5
    Towar dojechal uszkodzony, ale kurier (opryskliwy) stwierdzil, ze nie będzie spisywał protokołu bo nie ma czasu. Poza tym, nie jestem jego szefem. Dno dna. Nie polecam. Gdyby to jeszcze byl jednorazowy wypadek. Ale tak jest zawsze.
    ZaletyBrak, skoro paczki przyjeżdżają w drzazgach.
    WadyKazda możliwa i to nie pierwszy raz.
  • ~Syla / 2021-01-14 10:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma jedno wielkie nieporozumienie! Przesyłka nie dotarła i została zwrócona do nadawcy. Próba dostarczenia paczki 18.12.2020 po 10 rano kiedy odbiorca jest w pracy, żadnej informacji o próbie doręczenia, następne doręczenie 21.12 - zero informacji. Przesyłka została zwrócona. Po telefonicznym kontakcie usłyszałam, że doręczyciel nie ma obowiązku powiadamiać telefonicznie ani sms. natomiast na stronie podają opcję sms/mail. Więc mówię, że mail jest podany nadawcy a telefon odbiorcy...usłyszałam, że mail wpisany był w złą rubrykę.... Poprostu kpina ze strony DPD! Zero zaangażowania! Nie polecam tego "kuriera"!
    Zaletyżadnych
    Wadybeznadziejna firma kurierska
  • ~maja / 2021-01-14 10:11
    Ocena: 1.33 / 5
    Niestety znów się zawiodłam. Zamowienie doszlo tyle że pod dom podjechał kurier nie wysiadl nie zadzwonił i paczka zostala cofnieta do nadawcy. Szkoda ze firmie nie zalezy na tym aby byli najlepsi. A na infolini dowiedzialam sie ze kurierzy nie mają obowiazku dzwonić .
    Nie pierwszy raz ale mam nadzieje ze ostatni .
  • ~Iwona / 2021-01-14 09:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Paczki nie dostarczone, jak człowiek nie zadzwoni to jej nie dostanie. Inne firmy nie mają problemu.A oni albo adres zły albo nie zdążyli dowieść.Raz po telefonie paczka została dowieziona ale oczywiście zostawiona za płotem bez jakiegokolwiek poinformowania odbiorcy gdyby nie to że przez przypadek wyjrzałam przez okno...
    Iryrujace jest też nie powiadamianie SMS czy e-mail co się dzieje z przesyłką... Beznadzieja nie polecam...!!!
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.48, ilość opinii: 3790
DHL
Ocena: 1.31, ilość opinii: 2664
InPost
Ocena: 1.76, ilość opinii: 1809
UPS
Ocena: 1.32, ilość opinii: 1515
Pocztex
Ocena: 1.31, ilość opinii: 1282
FedEx
Ocena: 1.49, ilość opinii: 363
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2532
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2271
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 2148
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1937
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1059
Play
Ocena: 1.48, ilość opinii: 1015