Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

UPS opinie

Ocena na podstawie 3311 opinii

1.27 / 5

  • Parametry
    1.00
  • Cena
    1.54
  • Obsługa klienta
    1.38
  • Niezawodność
    1.50
  • Obsługa i reklamacje
    1.16
  • Oferta
    1.37
  • Cena/Jakość
    1.26
  • Czas dostawy
    1.38

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Joanna / 2022-11-25 17:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie dostałam drogiej paczki. UPS oznaczył ją jako dostarczoną. Nikt do mnie nie zadzwonił nawet. Byłam tego dnia w domu i nikt nie zapukał do drzwi. Co gorsza nie mam podstaw do zgłoszenia reklamacji, bo nie biorą przy odbiorze żadnych podpisów. W zasadzie kurier może sobie oddać paczkę żonie i oznaczyć ją jako dostarczoną i nie poniesie żadnych konsekwencji. Przestrzegam.
  • ~RuinPL / 2022-11-25 11:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Jakim cudem taki badziew w ogóle funkcjonuje?! Niekompetentnie ludzie! Tydzień się czeka na przesyłkę a w dniu kiedy mają dostarczyć przesyłkę są dwie osoby w domu i nagle komunikat dostajemy, że kurier nikogo nie zastał! Nieudacznicy! Nic dziwnego, że InPost takie triumfy odnosi jak ma takich partaczy za konkurencję. Nie polecam! Zgińcie! Przepadnijcie!
    ZaletyBrak!
    WadySame Wady! Długo by wynieniać.
  • ~Daniel / 2022-11-25 11:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Porażka, człowiek czeka specjalnie na przesyłkę po to, żeby przyszedł SMS że nie zastano nikogo w domu ????
    ZaletyBrak
    WadyKurierzy
  • ~Paulina / 2022-11-25 04:56
    Ocena: 1.00 / 5
    Czekałam na paczkę ponad tydzień, byłam w stałym kontakcie zarówno z ups na fb jak i z firmą vans pomimo zapewniania, że kurier ma ma moje wszystkie dane on twierdził inaczej. Po tygodniu paczka dotarła, dotarła gdy już cofnęłam transakcje.
    Kurier zadzwonił- nagle magicznie miał mój numer.
    Uwaga : twierdził , że był wczoraj, ale nie pomylił wejścia - wszystkie dana imię nazwisko telefon a nawet to, że wyjdę po nią były na paczce.
    Z żadną firmą nie miałam takIej nerwówki jak z tą, czekałam i nie jeździłam na uczelnie
    ZaletyBrak
    WadyW sumie same wady a najbadziej kontakt ze i wciskanie bajek
  • ~Maria / 2022-11-24 18:01
    Ocena: 4.33 / 5
    Wysłałam paczkę do UK jestem bardzo zadowolona .Kurier bardzo uprzejmy, komunikatywny choć obcokrajowiec.Paczka dotarła w ciagu 3 dni po uprzednim sms do odbiorcy o czasie dostawy. Polecam
    ZaletySzybka dostawa
  • ~Ana / 2022-11-24 15:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Naj gorsza firma nie polecam, 0 kontaktu, 0 informacji ze awizowano, a infolinia pożal.sie boże.
    ZaletyZalet ta firma nie ma
    WadyJak ktoś rozwaza wzięcie tej firmy bo nizsza cena to lepiej sobie darować
  • ~….. / 2022-11-24 15:22
    Ocena: 1.33 / 5
    Zero kontaktu kuriera ze doręczy paczke. Pomijając już to ze nie została doręczona w innym dniu niz miałam informacje ze będzie. Zamówienie zostało dostarczone ale nie na mój adres, podpisana przez jakiegos losowego typa. Super weryfikacja kto odbiera zamówienia ;) Nie polecam tej firmy, najgorsza z możliwych opcji.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~Vv / 2022-11-24 08:26
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam.!!!!!Czas dostawy co chwile wydłużają!!!!0 gwiazdek!!!!
    WadyCzas dostawy
  • ~Anna / 2022-11-23 22:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia. Już 3 dni dostarczają paczkę. Zero kontaktu. Tak tragicznej obsługi nie widziałam nigdzie indziej
  • ~Ardu / 2022-11-23 17:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia. Prezenty okolicznościowe od innej firmy, pomimo prośby o kontakt i namiarów - kurier dostarczył do sąsiada i z bani - 0 informacji gdzie to zostawił, na stronie wpisał 'other' i po kłopocie. Nie pierwszy raz jak odwalili numer
  • ~Marzena / 2022-11-23 13:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Fatalna firma, brak kontaktu, brak przesyłki kurier się nie pojawia tylko awiza. Na Platformie w momencie złożenia reklamacji blokują klienta. Katastrofa
    ZaletyBrak
    WadySame wady
  • ~Dariusz / 2022-11-23 04:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, brak kontaktu, brak przesylki. Pomimo czekania na kuriera pojawiajace sie wiadomosci na e-mail ze "niby byl"...porazka
  • ~Svetlana / 2022-11-22 23:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam ,powiedzili że byli ale nikogo nie bylo, a nie wiadomości a nic .Porażka. Rezygnuje na zawsze!!!
  • ~Karina / 2022-11-22 23:10
    Ocena: 1.33 / 5
    Dno
    1. Brak kontaktu z kurierem
    2. Przywieziona paczka i....źle wciskany dzwonek nie do tego mieszkania bo jak inaczej wytłumaczyć brak dzwonka, gdy w domu były dwie osoby?
    3. Nie zadzwonienie do klienta, gdy nikt (rzekomo) nie odbiera
    4. Paczki nie było w punkcie UPS (dwa razy jeździłam- dzień po dniu)
    ZaletyNie ma!
    WadyJ/w
  • ~Rafał / 2022-11-22 21:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Jak zawsze twierdzi że był tylko nie wiadomo gdzie i u kogo.
    ZaletyBrak
    WadyZawsze ta sama śpiewka
  • ~MJ / 2022-11-22 14:02
    Ocena: 1.67 / 5
    Nie polecam. Brak awizo, Brak kontaktu od/do kuriera. W ustalonym terminie nikt nie przyjechał, żadnej informacji na stronie (monitorowanie) kiedy przesyłka zostanie doręczona. Nic tylko siedzieć i czekać aż ktoś łaskawie się zjawi. Usługa tylko dla bezrobotnych
    Zaletybrak
    Wadysame
  • ~Linq / 2022-11-22 12:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Klasyk. Kurier twierdzi, że dzwonił domofonem. Jednak nikt z obecnych w domu osób dzwonka nie słyszał. UPS w przeciwieństwie do innych firm nie podaje numeru do kuriera, więc nie ma możliwości się z nim skontaktować. Dlatego kurierzy idąc po linii najmniejszego oporu kłamią że podjęli próbę dostarczenia paczki i zostawiają je w punktach odbioru, kompletnie olewając swoje obowiązki. Dzwoniłem na infolinię, tam uprzejmy pan poinformował mnie, że zgłosił problem niedostarczenia paczki i w ciągu godziny ktoś się ze mną skontaktuje. Zaznaczam, że pan z infolinie był bardzo miły i pomocny. Ta gwiazdka to dla niego, reszta firmy zasługuje na 0. Po kilkunastu minutach zadzwoniła Pani, twierdząc że nie ma możliwości dostarczenia paczki ponownie, bo tajemniczy system już przyjął, że paczka jet do odbioru osobistego. Przeszliśmy 2 miliony lat ewolucji, po drodze epoka wielkich odkryć, renesans, oświecenie, rewolucja przemysłowa i oto kurier przegrywa walkę z domofonem, a bezsilna (i bezczelna) babeczka na infolinii z systemem. Nie polecam, ups to dno, następnym razem chyba już lepsza będzie poczta polska. Z tego co czytam to ups nie może się pochwalić wieloma pozytywnymi opiniami. Mam nadzieję, że z czasem znikną całkiem z polskiego rynku.
    Zaletybrak
    Wadysame
  • ~Paulina / 2022-11-22 12:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie sądziłam ze ta firma to taka porażka. Od 3 tygodni nie mogę sie doprosić paczki. Paczka miała być dostarczona do domu gdzie zawsze ktoś jest. Żadnego awizo, żadnej wiadomości SMS. Okazuje sie po czasie ze muszę odebrać z jakiegoś punktu odbioru, gdzie mi kompletnie nie po drodze. Paczkę przekierowalam do innego miejsca, czekałam tydzień na przekierowanie. W końcu znów dzwonię na infolinie i dostaje informacje ze jutro paczka będzie w punkcie odbioru który chciałam. Dostałam wiadomość, ze paczka do odbioru w nowym punkcie. Zajeżdżam a tam paczki nie ma. Dzwonię po raz kolejny - okazuje sie ze kurier zamiast zawieźć na nowe miejsce gdzie było przekierowanie ponownie zawiózł w miejsce początkowe. I jeszcze strasznie ze jak nie odbiorę to będzie zwrócone. PORAŻKA, omijać szerokim łukiem!! Płacić za przesyłkę i 3 tygodnie czekania na paczkę.
  • ~Odbiorca / 2022-11-22 10:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam. Firma UPS totalna porażka. Leniwy kurier nawet się nie pofatygował tylko od razu wystosował adnotację o braku możliwości dostawy mimo iż byłam w domu.
    ZaletyBrak
    WadyNie starczy znaków żeby opisać
  • ~Magdalena / 2022-11-21 13:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma - dramat. Unikać jak ognia! Nieterminowa, notorycznie okłamująca klientów ( np. że kurier nie dostarczył paczki, bo nie zastał nikogo w domu, a on w ogóle nie był pod umówionym adresem), niekontaktująca się z klientem oczekującym na przesyłkę, przekierowująca przesyłki gdzie i jak jej się podoba. Według mnie najgorsza z działających w Polsce. Znajomi również opowiadają horrory o UPC. Dziwne, że w ogóle utrzymuje się na rynku...
    ZaletyBrak
    WadyOpisane wyżej
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.51, ilość opinii: 8870
InPost
Ocena: 1.74, ilość opinii: 5714
DHL
Ocena: 1.30, ilość opinii: 5539
UPS
Ocena: 1.27, ilość opinii: 3311
Pocztex
Ocena: 1.28, ilość opinii: 2514
FedEx
Ocena: 1.31, ilość opinii: 1535
VECTRA
Ocena: 1.65, ilość opinii: 3298
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.06, ilość opinii: 2958
UPC Internet
Ocena: 1.86, ilość opinii: 2804
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2790
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2683
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2483