Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

UPS opinie

Ocena na podstawie 4033 opinii

1.27 / 5

  • Parametry
    1.00
  • Cena
    1.54
  • Obsługa klienta
    1.38
  • Niezawodność
    1.50
  • Obsługa i reklamacje
    1.16
  • Oferta
    1.37
  • Cena/Jakość
    1.25
  • Czas dostawy
    1.39

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Piotr / 2023-12-12 21:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Pomimo iż cały dzień byłem w domu paczki nie dostałem o godzinie 20 dostałem email z powiadomieniem że nie można się że mną skontaktować.
    Podobno próby były dwukrotnie. Kurier nie wykonał żadnego tel.
    Nie miałem wyboru bo firma która wysłała towar dla mnie ma z nimi podpisaną umowę.Czytając opinie o UPS zaczynam wątpić czy ta przesyłka do mnie trafi.
    Porażka ,najgorsza firma kurierska z jaką miałem do czynienia.
  • ~Dariusz / 2023-12-09 19:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem tak wk...ny na kuriera UPS i na jego przełożonych że takiego nie określanego człowieka wypuszczają między ludzi aby dostarczał paczki, cham,kłamca zero profesjonalizmu.
    Jeśli chcę sprawdzić zawartość paczki w obecności kuriera to kurier ma mi to umożliwić a nie zostawiać paczki na słupku ogrodzenia i odjechać samochodem.
    ZaletyNigdy już nie skożystam z usług UPS
    Wadyfirma nie realizuje usługi za które pobiera opłaty.
  • ~Anka60 / 2023-12-09 12:51
    Ocena: 2.00 / 5
    02.12.2023 opłaciłam dostawę paczki do Madrytu, niestety etykiety nie dostałam na maila,zadzwoniłam do konsultanta który mnie poinformował ze zgłasza reklamacje i zwrot pieniędzy.Do dzisiaj pieniądze nie zostały zwrócone a na reklamacje mailową dostałam odpowiedz ze pieniądze dostanę około 15-16 grudnia 2 tygodnie po zawarciu transakcji.Dziwne ze jak zwracam np. bilet to pieniądze wracają najpóźniej w następnym dniu.Ponadto chyba maja najgorsza stronę internetowa, bardzo nieprzejrzystą,obsługa beznadziejna

    ZaletyCena
    WadyReklamacje obsługa,strona internetowa
  • ~Dariusz / 2023-12-08 20:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Żądanie kuriera UPS abym kilka kilometrów od swojego domu jechał do niego po swoją paczkę bo jak nie to dostarczy ją w innym terminie i będzie to za kilka dni, bezczelnośćią jest pobieranie opłaty za usługę doręczenia paczki pod adres a później robić łaskę z dostarczeniem przesyłki, na przyszłość będę unikał przewoźnika.
    ZaletyBrak
    WadyKłamstwa, arogancja i bazczelność.
  • ~ZM / 2023-12-08 18:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamawiasz dostawę do domu i kuriera ani widu ani słychu. Nie pojawia się w ogóle, nie kontaktuje, zostawia paczkę w pierwszym lepszym punkcie. Nieprofesjonalna firma. Teraz do kryterium wyszukiwania w sklepach internetowych będzie firma kurierska. UPS OMIJAM Z DALEKA. P. O. R. A. Ż. K. A.
    WadyBrak profesjonalizmu
  • ~Marcel / 2023-12-07 08:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Siedząc w domu nie otrzymałem paczki od kuriera który był niby dwa razy porażka.
  • ~Paweł / 2023-12-05 16:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy kurier na rynku, zostawia paczki w losowych miejscach, nie kontaktuję się z klientem
    ZaletyNie muszę oglądać mordy kuriera
    WadyFirma istnieje
  • ~Beata / 2023-12-05 11:26
    Ocena: 1.00 / 5
    W dniu planowanej dostawy byłam w domu, nie było ani kuriera ani próby kontaktu ze strony kuriera. O temacie trochę zapomniałam, ponieważ w okresie przedświątecznym miałam sporo paczek do ogarnięcia. Jakieś było moje zdziwienie jak zaczęłam poszukiwania paczki! Okazało się, że czeka na mnie w punkcie po drugiej stronie miasta jeszcze tylko 2 dni. UPS - super! Moje gratulacje za totalny brak wyobraźni, jakiegokolwiek podejścia do klienta! Dodam, że przesyłka została wysłana za pośrednictwem UPS tylko ze względu na to, że sklep nie miał innej opcji wysyłki. OSTATNI RAZ!
    ZaletyBrak
    WadyBrak próby dostarczenia paczki, brak kontaktu z klientem, brak informacji na temat przekierowania paczki do punktu odbioru, brak możliwości złożenia reklamacji
  • ~Sara / 2023-12-05 11:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam! Zmiana terminu dostawy - powiadomienie o wcześniejszej dostawie dosłałam godzinę przed, nie dało się zgłosić już zmiany miejsca dostarczenia przesyłki, ani skontaktować (zarówno z kurierem jak i firmą). Paczka o dużej wartości została zostawiona pod drzwiami!
    ZaletyBrak!
    WadyNieodpowiedzialne podejście kuriera! Brak szacunku dla pieniędzy zamawiającego!
  • ~a / 2023-12-01 18:17
    Ocena: 1.33 / 5
    Kurier nie dostarczył przesyłki, mimo że byłam pod wskazanym adresem odnotował, że była próba doręczenia i nie zastano klienta. Niestety to była jedyna opcja dostawy
    Wadydługi czas oczekiwania i ostatecznie brak dostawy
    brak kontaktu
  • ~Tomko71 / 2023-12-01 12:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Kiedyś ta marka oznaczała solidność i wysoką jakość usług, teraz spadli na dno, nie do wiary, że w XXI wieku można prowadzić w ten sposób działalność w polskim Bantustanie, nie przychodzące powiadomienia, nie przyjeżdżający kurierzy, anulowane bez powodu zlecenia, pogawędki z botem na infolinii, dramat i horror.
  • ~Niezadowolony klient / 2023-11-30 17:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Patałachy, oszusci i złodzieje. GRZEGORZ CUPRIAK GC LOGISTICS to najwiekszy szuja. Upc zlodziejstwo totalne. Zamawiam z dostawa do domu, a nie do punktu Ups 2k od mojego domu!!!!!
    ZaletyBrak
    WadyOszusci
  • ~K / 2023-11-30 14:47
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma to brak profesjonalizmu, totalne dno. Otrzymałam informacje, iż paczka awizowana mimo, że byłam w domu. Jak się okazało kurier nawet nie był w pobliżu miejsca dostawy. Codziennie telefony i wskazywanie jutro paczka będzie dostarczona. Oczywiście nie została dostarczona w dalszym ciągu. Kpina, zbieranie pieniędzy za dostawę, a usługa nie zrealizowana. Powinni sobie zaznaczyć w reklamie dostarczamy do połowy drogi...
    ZaletyBrak
    WadyBrak profesjonalizmu
    Nie dostarczanie przesyłek na adres
    Słaby kontakt
  • ~Wiesiek / 2023-11-30 13:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier zgłasza, że podjął próbę dostarczenia choć nawet się nie pojawił. Wielodniowy cyrk, odbijanie piłeczki. Zero kontaktu telefonicznego. Przekierowywanie paczek do punktów odbioru. Dramat.
    ZaletyBRAK
    WadyLecenie w pręta na maksa
  • ~N / 2023-11-29 19:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Absurdalna firma, nie dostałam żadnego SMS-a ani maila z numerem przesyłki i linkiem do śledzenia. Zadzwoniłam do sklepu internetowego i okazało się, że paczka znajduje się w punkcie odbioru 4 km od adresu dostawy. Punkt oczywiście czynny tylko 10-18 w dni powszednie. Żaden kurier się ze mną nie kontaktował, byłam w domu kilka dni. Trzeba tu dać 0/5 gwiazdek, bo nie ma żadnego pozytywu, choć może jest jeden taki: że paczki nie ukradziono (na razie). Dostawy kurierem przez InPost, Pocztę Polską, DHL bez problemów. Patrząc po komentarzach, proponuję firmie UPS zawijać się z Polski, by nie zabierać miejsca normalnym firmom i by nie szkodzić nam na nerwy, portfel i czas. ODRADZAM
    Wadywszystko
  • ~Karola KO / 2023-11-29 15:40
    Ocena: 1.00 / 5
    OSZUŚCI!!!! To jedno słowo idealnie opisuje firmę.
    Nie dość, że wazon przyszedł kompletnie roztrzaskany to jeszcze po miesiącu dostaję informację, że podane wymiary w ich mniemaniu były błędne i muszę dopłacić 800 zł do 70 które zapłaciłam zlecając paczkę przez furgonetkę.
    Według kochanego UPS moja paczka kwalifikowała się do "dużej paczki" bo jej wymiary przekraczały 300 cm aż o 1 centymetr, z tym, że wymiary są z dupy, a ja jestem w posiadaniu tego kartonu. Bok 38 zł został obliczony przez UPS na 47 cm :)
    Reklamację odrzucili bo napisali, że tak obliczyli bez żadnych dowodów, które ja w przeciwieństwie do nich posiadam.
    OMIJAĆ OSZUSTÓW, NIE KORZYSTAJCIE Z ICH USŁUG!!!!!
    Zaletybrak
    Wadyfirma jest jedną wielką wadą
  • ~Wkurzona / 2023-11-28 19:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Dostawa paczki miała być w piątek do godziny 15 ..i nic ...dzwonilam na infolinię i oczywiście rzekomo nie było nikogo w domu.Caly dzień to na dworzu to w oknie ,na zmianę z partnerem .Miała być w poniedziałek do godziny 20.Tez lipa .Na infolinii ta sama gadka .Niby zgłosiły do oddziału ,miała być we wtorek czyli dziś między godziną 16 a 18 ..też nic .Tyle telefonów wykonanych na infolinię,zgłoszone ,oddział w Olsztynie miał się odezwać ...ta jak niby skoro sprawdzałam w internecie i jest otwarty do godziny 18??? Idiotów z nas robią czy co ?? Juz przecież było po 18.. Także dziś kolejna rzekoma nieudana próba doreczenia...znowu dzwonie na infolinię i za jakieś 40 minut ktoś odbierze .To są jakieś kpiny .Jutro będę dzwonic do sklepu niech zwrócą pieniądze i kupi sie gdzie indziej pompkę do pieca albo zamówi przez inną firmę.Ups to dno ,oszuści !! Najgorsza firma .Z żadna firma nie miałam problemów tylko z nimi .Nie zamawiajcie nigdy nic przez tą firmę kurierską.
    ZaletyŻadnych
    WadyZa dużo żeby wymieniać
  • ~Adam / 2023-11-27 10:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Nikt się ze mną nie skontaktował by odebrać paczkę, specjalnie cały dzień czekałem w domu, dodatkowo po kontakcie z obsługą klienta wziąłem kolejny dzień wolny by zaczekać na kuriera i co? Po paru godzinach w danym dniu telefon od obsługi, że niestety paczkę kurier nie da rady mi przywieźć bo aktualnie ma ją inny kurier, który ma inny rejon :') jakiś cyrk po prostu. NIE POLECAM, OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM.
    ZaletyNIC - 0
    WadyDOSTAWA, KONTAKT, KURIERZY
  • ~Wojciech / 2023-11-23 17:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Jak inni, uważam, że należy się _ZERO_ gwiazdek. Firma beznadziejna, niesolidna, brak komunikacji, baaardzo0 długi czas dostarczania, trzeba przesyłki wyciągać jak z gardła. Kretyńskie tłumaczenia, że adres nieprawidłowy (był prawidłowy), że nikt nie odbiera telefonu (jak można odebrać, jak nikt nie dzwoni), infolinia i reklamacje kłamią. Samo dno.
    ZaletyNie występują.
    WadySame wady i to bardzo liczne.
  • ~Mariusz / 2023-11-22 11:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma dno. Przesyłka już drugi dzień w doręczeniu bez gwarancji, że kurier dotrze bo ciągle przesuwają godziny doręczenia. Na infolinii pudrują a w rzeczywistości w nosie mają uwagi klientów. Radzę omijać bo UPS to największy SYF jeśli chodzi firmy kurierskie.
    To już nawet nie lubiana przez wszystkich Poczta Polska lepiej sobie radzi z dostawą paczek.
    ZaletyBrak
    WadyCała masa z nierzetelnością na czele.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.50, ilość opinii: 11960
InPost
Ocena: 1.74, ilość opinii: 7792
DHL
Ocena: 1.29, ilość opinii: 7242
UPS
Ocena: 1.27, ilość opinii: 4033
Pocztex
Ocena: 1.26, ilość opinii: 3832
GLS
Ocena: 1.55, ilość opinii: 2317
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4181
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4020
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3715
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3441
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3170
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2728