Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

TUW TUZ opinie

Ocena na podstawie 129 opinii

1.44 / 5

  • Cena/Jakość
    1.37
  • Obsługa klienta
    1.33
  • Oferta
    1.59

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Daro / 2022-03-15 14:42
    Ocena: 1.33 / 5
    Banda kretaczy i naciagaczy w razie odszkodowania placa 20% wartosci jaka powinna byc wyplacona ,omijac szerokim lukiem
  • ~FR33 / 2022-03-07 12:18
    Ocena: 1.00 / 5
    OSZUŚCI
    KRĘTACZE
    ZŁODZIEJE
    OSZUŚCI
    KRĘTACZE
    ZŁODZIEJ
    EOSZUŚCI
    KRĘTACZE
    ZŁODZIEJE
    ZaletyZŁODZIEJE
    WadyMENDY
  • ~Kasia / 2022-03-01 15:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Słaba oferta, drożej niż u konkurencji, obsługa klienta na najniższym poziomie
    ZaletyBrak
  • ~Aleks / 2022-02-27 18:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Darmowe assistance, oczywiście pod warunkiem że była kolizja. W przypadku usterki bez szkody assistance nie ma, żal.
    ZaletyBrak
    WadyWszystkie
  • ~Kasia / 2022-02-09 16:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam
    Uszkodzenie auta - TUZ wycenia na 600zl w rzeczywistości naprawa przy najniższych kosztach 800zl.. Odwołania i doszacowanie kosztorysu niemożliwe "ze względu na za małą szkodę"...
  • ~Prorok / 2022-02-01 14:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Walka o odszkodowanie za nawałnice
    Szkoda na ponad 140tys zł
    Ubezpieczyciel wypłaca 5700zl !!!
    Sprawa wylądowała w sądzie :-)
    Wygraliśmy!!! Ale co z tego ?? I tak nie wyplacaja zasadzonej kwoty :-( masakra jedną wielką firma krzak !!!!
    ZaletyBrak
    WadyWszystko to jedna wielka wada !!!
  • ~Rafi / 2022-01-24 13:40
    Ocena: 3.67 / 5
    Jestem zmuszony zmienić opinie po reklamacji opiekun sprawy doprowadził do likwidacji szkody w ciągu 3dni .(wypłata w ciągu 24 godzin )
  • ~Rafi / 2022-01-20 12:58
    Ocena: 2.00 / 5
    Dno totalne zero zainteresowania klijentem szkoda z AC rządzi się u nich swoimi prawami zaniżanie wartości ,totalny brak profesjonalizmu nie polecam największemu wrogowi.Omijacie ich szerokim łukiem.
    ZaletyBrak
    WadySame wady kontakt telefoniczny nikt nic nie wie
  • ~Tomasz / 2022-01-19 10:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno totalne. Kobieta na infolinii bezczelna. Pyskuje do rozmówcy.
    WadyTylko wady
  • ~Michal / 2021-12-27 14:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Tuz to najgorsza ubezpieczalnia w kotorej mialem ubezpieczone auto,sprawca szkody na moim aucie tez tam ma.walcze o odszkodowanie juz pare miesiecy,po wycenie przez ta ubezpieczalnie chca mi w koncu wypłacic połowe naleznosci,zenada i jeszcze raz zenada,nigdy wiecej w TUZ i wszystkim odradzam,po kontakcie z nimi ciagła spychologia i prosze czekac za tel.oddzwonimy,nie moge naprawic auta bo brak wypłaty odszkodowania
    ZaletyBrak jakichkolwiek zalet
    WadyWady wszystkie jakie sa mozliwe w ubezpieczalni
  • ~Ubezpieczony w Tuw / 2021-12-14 18:50
    Ocena: 1.00 / 5
    TUW najgorsza ubezpieczalnia jaka kiedykolwiwk miałem doczynienia. Jestem sprawca stłuczki (na oświadczeniu napisałem nr telefonu stąd wiem dziś telefon od poszkodowanego) poszkodowany od sierpnia nie ma pieniędzy na naprawę samochodu! Samochód zastępczy po 2 tyg zabrany bo technologicznie naprawia się ich samochod 2 tygodnie według wyliczeń z TUW tylko kasy nie wypacili Co innego że wyliczenia w kosztorysie różnią się od tego co lakiernik mowi o jakiś 8-9 tyś wstyd mi a OC 800 zł wcale nie najtańsze było ale wszystko mam ubezpieczone w TUW to moje ostatnie ubezpieczenie w TUW koniec nie polecam
    ZaletyBrak uważać
    WadyWstyd nie dbają o klientów a to oni odpowiada po niekkad za nasze szkody nigdy nie chciałbym być tak potraktowany jak potraktowano poszkodowaniego przezemnie człowieka PRZEZ TUW NIE POLECAM WRECZ ODRADZAM...
  • ~Oszukany nie polecam / 2021-12-14 18:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszuści po pierwsze w wakacje miałem szkodę z OC z tuwu straty ogromnie od lipca szkoda wreszcie zamknięta dziś po ponad 5 miesiącach. Jakiś śmiech uszkodzenie mienia rzeczoznawca niezlazny wyliczył na ponad 15 tysięcy TUW-2300 śmiech na sali uszkodzenie 2 mienia odmowa bo nie są wstsbie po takim czasie określić szkód tem sam rzeczoznawca ponad 60 tysięcy 3 uszkodzenie mienia prywatna wycena 17 tysięcy tuw 1520 zł. Jedno żarzenie rozbite na 3 szkody 1 likwidator pań dyrektor 5 miesięcy likwidował szkodę siedzący tam ludzie nie mają pojęcia moim zdaniem co robią i za co im płacą skaladka prawie 3 tysiące mnie kosztowała śmiech grali na czas ile mogli mam decyzję mam adwokata ide so sądu - siostra miała gdzie indziej ubezpieczone po 20 dniach pieniądze miała na kącie! Szkody 2 razy miejsze pieniądze 10 Razy większe...
    ZaletyŻadnych
    WadyZaniżają przedłużają według mnie oszukują co do czego nie płacą a składki biorą nie małe stały klient od 15 lat samochody dom magazyny maszyny mienie wszytko ubezpieczone przez 15 lat w TUW na dom już wykupione mimo polisy do mają w innej ubezpieczali OC i inne podobnie!
  • ~Pani Ang / 2021-11-23 13:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam. Zostałam oszukana
    TUZ nie wypłaca swiadczen.
  • ~Renata / 2021-11-18 15:53
    Ocena: 2.33 / 5
    Cena tania ,obsluga szkody dramat !Gra na zwłokę ,Faktury za robociznę w ogóle nie sa brane pod uwagę.Kwoty odszkodowań zanizone na Maxa.nie polecam uciekajcie z tej firmy !!!!
    ZaletyPrezes ma kasy worek
    WadyUbezpieczony na worek bez kasy
  • ~Piotr / 2021-11-05 17:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Jakiś kontakt jest z panią ale kompletnie nic niewie.prosze się o samochód zastępczy i cisza.prosze o rzeczoznawcę do wyceny.cisza.zobacze jak kiedyś się pofatygują i wycenia szkodę. Dodam że kolega czeka na pieniądze już 4 miesiąc.zanizone o 80%.nie ubezpieczajcie w tym dziadostwie bo szkodzicie innym.nawet niewarta 1 gwiazdki.zenada.naszczecie są firmy co zajmują się takim czymś bo to inaczej niemozna nazwac.
    ZaletyZaletą to jakby zniknęła z rynku. To była by zaleta
    WadyNiema nic gorszego niż jedną wielką wada. To ta firma TUZ
  • ~Tomasz / 2021-11-03 13:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Dziwię się, że ta firma utrzymuje się jeszcze na rynku. Już dawno powinni zniknąć. Trzeba być naiwniakiem żeby u nich się ubezpieczać.
    ZaletyMożna nauczyć się postępowań przed sądami cywilnymi, do uzyskania należnych roszczeń.
    WadyZaniżanie kosztòw przy szacowaniu szkòd. Skuteczne roszczenia to tylko te, uzyskane wyrokami sądowymi.
  • ~Grzegorz / 2021-10-14 11:45
    Ocena: 1.00 / 5
    10 lat ubezpieczenie bez zglaszania szkód ,w tym roku 2 szkody ,Fv na ponad 60 tys to wyplaty okolo 7 tysiecy.zaniżenie maxymalne,zwłoka z wypłatami co fv to 30 dni!!!odwołanie kolejne 30 dni .sprawa trwa od czerca koszmar nie polecam i konczę oplacanie polis z TUZ.
    ZaletyBrak
    WadyGra na zwłokę maxymalnie
  • ~Nick / 2021-10-08 10:28
    Ocena: 5.00 / 5
    W stosunku do tragicznych najgorszych z najgorszych ubezpieczycieli czyli Hestii i Warty to więcej niż super.
    ZaletyTanio, dobrze i bez przekrętów jak w Hestii i Warcie.
  • ~Julia / 2021-09-17 13:56
    Ocena: 1.00 / 5
    TUZ TOwarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych - Odradzam z całego serca tego ubezpieczyciela.

    Mimo wykupionej polisy, w momencie zaistniałej szkody - zalanie mieszkania przez sąsiada z wyższego piętra w bloku, TUZ wypłaca śmieszne odszkodowanie w wysokości ok. 2000 zł (2021 r.) Szkoda oszacowana przez niezależnego rzeczoznawcę 4x wyżej i taki też koszt przywrócenia mieszkania do stanu sprzed szkody.
    Pieniądze przeznaczone na polisę to pieniądze wyrzucone w błoto. W razie szkody nie można liczyć na sensowne odszkodowanie a jedynie na przedłużającą się w nieskończoność bezsensowną korespondencję i telefony.
    Nawet największemu wrogowi nie życzę współpracy z TUZ w chwili zaistnienia szkody.

    Zaletybrak
    Wadyj.w.
    Brak likwidacji szkody, wypłata śmiesznie zaniżonego odszkodowania.
  • ~krysia / 2021-09-11 21:30
    Ocena: 1.00 / 5
    tragiczna firma jeśli chodzi o likwidacje szkody ( z oc sprawcy)
    Zaletybrak
    Wadysłaby kontakt, zwlekanie i wszystko
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Hestia
Ocena: 1.82, ilość opinii: 816
PZU
Ocena: 1.45, ilość opinii: 705
Link4
Ocena: 1.50, ilość opinii: 603
Uniqua
Ocena: 2.12, ilość opinii: 436
Warta
Ocena: 1.36, ilość opinii: 406
Generali
Ocena: 1.62, ilość opinii: 280
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4181
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4020
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3715
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3441
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3170
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2729