Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

TUW TUZ opinie

Ocena na podstawie 132 opinii

1.43 / 5

  • Cena/Jakość
    1.37
  • Obsługa klienta
    1.32
  • Oferta
    1.58

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~ART / 2023-06-21 11:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam i ostrzegam! Robię szkodę z OC sprawcy, który niestety ale jest ubezpieczony w TUZ. Samochód zastępczy udało mi się zorganizować od nich po 4 dniach i sporej ilości telefonów do TUZ - obiecują po czym tego nie robią i nie dają kompletnie żadnej informacji zwrotnej. Ja w końcu udało się z samochodem zastępczym to po 1 dniu wypożyczalnia dzwoniła, że dostała dyspozycje od TUZ, żeby auto zastępcze zwrócić chociaż miał być na czas naprawy, który serwis określił jako 18 dni :) I znowu telefony do TUZ - sprawdzanie teczki szkodowej itd.... masakra – cyrk na kółkach.
    W samochodzie po uderzeniu przez drugie auto padł układ wspomagania kierownicy (przed uderzeniem kierownica działała normalnie). Rzeczoznawca TUZ (oczywiście) stwierdził, że to zbieg okoliczności i nie widzi przyczyny tej awarii w uderzeniu przez inne auto. Uznał auto za jezdne (chociaż kierownicy się nie dało ruszyć) a TUZ odmówił wypłaty za holowanie i naprawę. Można dochodzić praw na drodze sądowej. Taki zbieg okoliczności. Auto w auto uderzyło, kierownicą nie da się kręcić ale nie ma to związku z uderzeniem – gratuluję fantazji rzeczoznawcy 
    A jeszcze jedno – szkody obsługują od poniedziałku do piątku od 8:00 do 18:00 – więc poza tymi godzinami jeśli jest zdarzenie nic się nie załatwi 
    ZaletyBRAK
    WadyTYLKO
  • ~Cichociemny / 2023-06-19 18:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Pisząc krotko nie polecam Tuz ubezpieczalni jak coś chcesz piszesz meila z prośba już nie ważne jaka to nie wiedza o co chodzi potem znowu pisze już żeby wiedzieli o co chodzi podaje numer polisy, dane samochodu ale oni dalej nie wiedza a później już nie tuz sie odzywa ino kancelaria bo mnie pozwali………. Nigdy więcej TUZ !!!!!!
    ZaletyBrak
    Wadycała ta ubezpieczalnia
  • ~Edi / 2023-06-14 18:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Koszmar po prostu. Ubezpieczenie "odziedziczyłam" po poprzednim właścicielu, żałuję, że nie wypowiedziałam umowy. Dopłata za miesiąc OC jak z kosmosu. W dodatku miałam problem z dopisaniem współwłaściciela i zaktualizowaniem błędnych danych osobowych. Utrudniony kontakt, odpisują na maile po tygodniu. Nie polecam.
  • ~Andrzej / 2023-06-10 13:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Czas oczekuwania na pojazd zastepczy i brak mozliwosci kontaktu w dni wolne od pracy w sprawie samochodu zastępczego szkoda z piątku przez cały weekend nie podstawiono samochodu zastępczego .
    WadySame wady
  • ~marek / 2023-05-18 09:48
    Ocena: 1.00 / 5
    samowolnie przedłużają polisę i pomimo że wiedzą doskonale że samochóð ma pełne ubezpieczenie z AC włącznie żądają opłacenia nieautoryzowanego ubezpieczenia tylko na podstawie klauzulli że muszę wymówić nastęþne ubezpiecczenie a ja po prostu samodzielnie wybrałem nowego ubezpieczyciela z lepszą ofertą na pełne ubezpiecxenie.
    Zaletyżądne- pułąpka
    Wadyzłodziejstwo
  • ~Aga / 2023-05-06 15:47
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje i oszuści. Zaniżają beszczelnie wypłatę odszkodowania.Przywrócenie pojazdu do stanu przed szkodą ostatni etap naprawy 3000 zł powłoka ceramiczna zwrot za wykonanie powłoki 400 zł. Po odwołaniu od decyzji brak odzewu.Przed wykonaniem powłoki podczas rozmowy z doradcą otrzymana informacja ,, koszty związane z wykonaniem powłoki zostaną zwrócone w 100%". Podczas pierwszego etapu naprawy w serwisie (malowanie 4 elementów....) stwierdzili ze czas naprawy max dwa dni robocze serwis oszacował czas naprawy na 7 dni roboczych. Auto zastępcze wydane na 4 dni po całym dniu dzwonienia do TUZ Odwołanie od decyzji brak odzewu. Złodzieje i oszuści!!!!
    ZaletyZłodzieje
    WadyZłodzieje
  • ~Kaja456 / 2023-05-02 22:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje, chcą wyłudzić pieniądze za zalegle ubezpieczenie samochodu, który jeszcze wtedy nie był w moim posiadaniu, ogromne błędy w danych osobowych. sprawa została skierowana do sądu ;)
    ZaletyBrak
  • ~Neomi / 2023-04-29 20:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Kłamią, oszukują, nie chcą przyznać ubezpieczenia chociaż otrzymali opinie od lekarza i komisji. Tragiczna firma. Nic u nic nie kupować niech zbankrutują.
  • ~lekarz / 2023-04-06 12:48
    Ocena: 1.00 / 5
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZŁODZIEJSKA FIRMA !!! OSTRZEGAM PRZED KUPIENIEM JAKIEJ KOLWIEK POLISY OD TUW TUZ NIE WYPŁACALNA PISOWSKA FIRMA BEZ GODNOŚCI TRAKTUJE LUDZI JAK BYDŁO NA RZEŹ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    WYŁUDZANIE PIENIĘDZY OD LUDZI !!!!!!!!!!
    ZaletyBRAK
    WadyOSZUŚCI I ZŁODZIEJE
  • ~Daba / 2023-03-30 02:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Jedna z najgorszych firm na rynku. Naciągacze!! Ludzie niekompetentni gdzie przy szacowanej szkodzie facet na infolinii informuje osobę poszkodowana ze jednak to ona ma pokryć szkodę bo jeśli oni to pokryją to wówczas wartość samochodu wzrośnie. Noż kurw*** miesiącami sprawa się będzie ciągła z nimi i jedynie nadzorującą nad tą firmą będzie mogła w tej sprawie coś zdziałać...
    ZaletyBrak jakichkolwiek zalet.
  • ~Katarzyna / 2023-03-10 21:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Nasze auto zostało uszkodzone przez samochód osoby ubezpieczonej w TUW.

    TUW zaakceptowało koszt naprawy w ASO, ale nie potrafi przesłać do ASO potwierdzenia wzięcia odpowiedzialności za szkodę.

    ASO, ze względu na fatalne doświadczenia z TUW, nie rozpocznie naprawy dopóki nie otrzyma takiego potwierdzenia.

    Nie wiedzieć czemu, wczoraj TUW uznało, że szkoda jest naprawiona. Nawet nie raczyli nas poinformować o tej bezzasadnej decyzji. Poinformowała nas firma wypożyczająca samochody, która odebrała nam auto zastępcze.

    Brak jakiegokolwiek kontaktu z TUW - nic nie można dowiedzieć się telefonicznie, a na emaile nie odpowiadają.

    Uważam, że firma jest skrajnie nieuczciwa. TUW to OKROPIEŃSTWO!!!
    ZaletyBRAK!
    WadyTUW to jedna wielka wada!
  • ~Mat / 2023-03-09 08:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Serwis wycenia mi szkodę na ponad 10ts, TUZ oczywiście niecałe 1600zl, w glebpkim poważaniu mają bezpieczeństwo swoich klientów, mimo uszkodzonej felgi, twierdzą, że wizualne sprawdzenie za całe 5,50zl !!(kwota z wyceny) będzie adekwatne do zakwalifikowania czy mogę tym pojazdem bezpiecznie poruszać się z większymi prędkościami.
    Ostatni raz AC w Tym pseudoTowarzystwi3
    WadyŻenujące podejście nastawione na jak największą korzyść Ubezpieczalni.
  • ~Kasia / 2023-02-24 09:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Towarzystwo Ubezpieczeń Złodziejskich, a nie Wzajemnych. Zmieniają siedziby tylko dalej doją składki, a nie wypłacają odszkodowań.Nie kupujcie polis od TUZ Ubezpieczenia, szkoda nerwów. Zarząd siedzi w Radomiu, chcesz odszkodowanie to idź do sądu. To nie ubezpieczalnia to piramida finansowa.
    ZaletyBRAK
    WadyBardzo długa likwidacja szkody, ciągle chcą czegoś nowego a na końcu nie wypłacimy odszkodowania, bo tak uważamy idź ubezpieczony do sądu. Do kitu z takim ubezpieczycielem.
  • ~Ubezpieczony w TUZ ubezpieczenia / 2023-02-22 10:01
    Ocena: 1.00 / 5
    TUZ Ubezpieczenia to nie jest firma ubezpieczeniowa tylko zwykli naciągacze.Z tą pseudo ubezpieczalnią tylko do sądu po odszkodowanie. Osrzegam przed zakupem polisy od TUZ Ubezpieczenia.
    ZaletyBRAK
    WadyBrak wypłaty odszkodowania. Tylko postępowanie sądowe zmusi ich do uznania roszczeń.
  • ~Izabella / 2023-02-15 15:30
    Ocena: 1.00 / 5
    NIKOMU NIE POLECAM TEGO UBEZPIECZYCIELA, NAPRAWDĘ NIKOMU!!! TO OSZUŚCI, KTÓRZY NIE ZASŁUGUJĄ NA NAGRODĘ ZA BEZPIECZNY DOM GODŁO "TERAZ POLSKA" 2022R. PYTAM ZA CO TO DOSTALI????
    PREZES TEGO TOWARZYSTWA I LUDZIE W NIM ZATRUDNIENI POWINNI SIĘ WSTYDZIĆ I PRZEPRASZAĆ POSZKODOWANYCH I ZDRUZGOTANYCH LUDZI - MOŻE JAK ICH SPOTKAŁABY TRAGEDIA TAK JAK MNIE JAKĄ JEST NIESPODZIEWANY POŻAR WŁASNEGO DOMU W ŚRODKU ZIMY I ODMOWA WYPŁATY ODSZKODOWANIA PO 86 DNIACH OPIESZAŁEJ LIKWIDACJI Z UWAGI NA BRAK DOKUMENTU SPRZED 11LAT I NICZYM NIEUZASADNIONE DZIWNE POMIARY SPALONYCH POMIESZCZEŃ TO ZASTANOWIĄ SIĘ NAD TYM CO I W JAKI SPOSÓB ROBIĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    NAWET NAJGORSZEMU WROGOWI NIE ŻYCZĘ TAKICH DOŚWIADCZEŃ Z TYM ZAKŁADEM UBEZPIECZEŃ.
  • ~ola / 2023-02-10 00:31
    Ocena: 1.33 / 5
    Tragedia !!!! Pierwszy raz spotkałam się z taka ubezpieczalnia….
  • ~Klauduszka / 2023-02-07 16:43
    Ocena: 2.33 / 5
    Czekam pół roku żeby przysłali mi prawidłową polisę na maila bo tym jak zgłosiłam błąd w nr rej. auta. Zastanawiam się też dlaczego w CEPiK widnieje brak ubezpieczenia. Pierwszy i ostatni raz kupiłam u nich polisę.
  • ~Robin / 2023-02-03 12:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Uwaga uwaga. Szanowni Państwo apeluję do Państwa nie ubezpieczajcie absolutnie nic w tuz, to kompletne dno ,kontakt z likwidatorem wręcz niemożliwy , likwidują najprostsze szkody po kilka miesięcy
    WadySame wady
  • ~Piotr Herman / 2023-01-31 12:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Przestrzegam przed zawieraniem jakichkolwiek umów z tym towarzystwem. TUZ to oszuści, bo jak inaczej nazwać ubezpieczyciela, który wszelkimi sposobami unika odpowiedzialności do której się zobowiązał.
  • ~Angelika / 2023-01-13 15:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza ubezpieczalnia jaką mieliśmy,dojść że były problemy z wypłaceniem odszkodowania to na dodatek obsługa jest strasznie nie miła i arogancką.NIE POLECAM
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Hestia
Ocena: 1.82, ilość opinii: 822
PZU
Ocena: 1.45, ilość opinii: 714
Link4
Ocena: 1.49, ilość opinii: 606
Uniqua
Ocena: 2.11, ilość opinii: 439
Warta
Ocena: 1.36, ilość opinii: 412
Generali
Ocena: 1.61, ilość opinii: 282
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4284
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4175
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3772
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3464
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3186
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2820