Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

TUI opinie

Ocena na podstawie 237 opinii

2.09 / 5

  • Oferta
    2.48
  • Obsługa klienta
    1.72
  • Cena/Jakość
    2.13

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Wycieczka / 2021-06-08 23:46
    Ocena: 1.00 / 5
    Anulują rezerwacje w hotelu kłamiąc,ze zamknięty a hotel jest otwarty. Proponują w zamian gorszy hotel. Nie jest się w stanie z nimi dogadać. Nie polecam Tui
    ZaletyBrak
    WadyInformację na ostatnią chwilę. Klient dla nich jest nikim. Brak wsparcia.
  • ~Rose / 2021-06-08 10:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, dwa dni przed wyjazdem odwołali nam wycieczkę, informacje otrzymalismy @ po 20 a infolinia była czynna dopiero od 10. Zostaliśmy bez wycieczki I bez kasy. Musielismy zmienić plany skrócić urlop i lecieć zupełnie w inne miejsce z innego biura. Do tej pory nie możemy doprosić się zwrotu pieniędzy od TUI za niewykorzystane kody za testy 900 w związku z odwołana wycieczką, dzwoniliśmy wielokrotnie był obiecywany kontakt i cisza. Jesteś 70 w kolejce... to słyszymy dzwoniąc na infolinia. nigdy już nie chcemy mieć nic wspólnego z tym biurem. Jeżeli ktoś zakupi wycieczkę i nie odwołają to zapewne jest ok, ale jak zaczynają się problemy to szukaj wiatru w polu... biuro ma klienta za nic.
    ZaletyBrak
    WadyBardzo utrudniony kontakt, brak proponowanych rozwiązań, brak kompetencji
  • ~Urs77 / 2021-06-07 08:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszczegam ..oszczegam..oszczegam !!!!!!
    Nowe praktyki zarobku pieniędzy aby nadrobić straty spowodowane przez Covid.
    Po wpłaceniu pieniędzy i prośbie po 1,5 H od jej wpłacenia o wykonanie przelewu zwrotnego, nikt nie odpisuje na maile, nie odbiera telefonu.
    Kontaktują się tydzień później, żeby wkleić swoją regułę dotycząca warunków umowy z informacją ,że nie może byc rozwiązana umowa bezkosztowo!!!!.
    Ludzie tracą pieniądze A oni funkcjonują jakby było wszystko ok.
    Nie można się godzić na takie traktowanie, zróbmy coś z tym. Napiszmy pozew zbiorowy !!!!!
    WadyOkradanie
  • ~Edek / 2021-06-06 18:36
    Ocena: 1.67 / 5
    Wycieczki/ wakacje fikcyjne oferty wykupisz a jeden dzień przed wyjazdem cię poinformuja że niestety wycieczka się nie odbędzie
    ZaletyNie ma
    WadyBrak możliwości rozmowy z kimkolwiek
  • ~Lucyna / 2021-06-05 09:47
    Ocena: 1.00 / 5
    DRAMAT !!! Odwołali zakupiony w marcu 2021 pobyt na Zakhytnos , tydzień przed wylotem !!!
    Tłumaczenie, że hotel nie został otwarty - wiedzieli o tym już od jakiegoś czasu ( przestali sprzedawać pobyty w tym hotelu ), tylko nie informowali klientów.
    Zaletybrak
  • ~KM / 2021-06-04 17:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Rodzina wykupiła wycieczkę do Turcji miesiąc przed planowym wylotem. Po przybyciu na wakacje zostali poinformowani, że ich hotel jest zamknięty i będą przeniesieni do innego. Zostali postawieni przed faktem bez możliwości wyjścia. Drugi hotel niby był w podobnym standardzie lecz odbiegał od pierwszego sugerując się opiniami i wyglądzie wizualnym. Sami nie zdecydowaliby pojechać do tego hotelu. Przybycie kosztowało ich więcej stresu niż przyjemności. Dla mnie to jest niedopuszczalne, żeby firma dopuściła się takiego czegoś gdy kontakt z Panią z biura był jeszcze 2 dni przez wylotem i powinna wiedzieć gdzie wysyła klientów. Nigdy więcej wycieczek z TUI...
  • ~Kasia / 2021-06-04 15:40
    Ocena: 2.67 / 5
    Dno i jeszcze raz dno jak chcesz przedłużyć pobyt a im powinno zależeć to owszem wszystko załatwia na czacie nie dodzwonisz się do nich. Ale wysyłają ci milion fałszywych linków do zapłaty a powitam powiedzą ze czas się się skończył miko ze błąd po ich stronie . Zostajesz na lodzie . Zawsze z nimi latałam od tej pory nigdy więcej. Hotel przedluzylam i znalazłam lot na eSky powrotny o 2 tysiące wszystko taniej niż w TUI . Naciągacze nie dajcie się wrobić
    ZaletyBrak
    WadyWszystkie
  • ~Azi / 2021-06-04 13:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Biuro TUI w Riviera w Gdyni czekałam 30min, jak opustoszało weszła, niestety żadna z 3pan nie miała dla mnie czasu. Były zajęte. Biuro pomimo czekających ludzi przed nie wpuściło nikogo przez 15min bo zajęte były. Gratulacje
    ZaletyNie skorzystam
  • ~Natalia / 2021-06-02 14:47
    Ocena: 2.00 / 5
    Niestety pierwszy raz z TUI i klapa... kupiliśmy wycieczkę na Teneryfę, 2 dni po terminie zapłaty całości (2 dni wcześniej jeszcze się o to upominali), na 3 tygodnie przed wylotem, wycieczkę anulowali. Ten sam termin i hotel był nadal w ofercie, ale wylot z innego lotniska i nie zaproponowali nam tej opcji. Kazali za to zarezerwować osobno tą wycieczkę i zapłacić dodatkowe 2800zł. Za anulowanie urlopu nie było nawet przepraszam, a kwotę zwrócili niepełną, bo koszty ubezpieczenia od rezygnacji nie zwracają - nawet w przypadku, gdy oni wycofali wycieczkę z oferty. Obsługa klienta i podrejście do klienta z czasów PRL
  • ~Aa / 2021-05-29 18:12
    Ocena: 2.67 / 5
    Wczoraj wróciliśmy z Rodos i o ile sam hotel,obsługa,jedzenie było super,tak w dniu wylotu miałam chyba z 200 ciśnienia! Wracaliśmy linią enter air w życiu nie widziałam takiego bałaganu przy odprawie! 3 stanowiska lini otwarte, tłumy ludzi po około 1h stania w kolejce trafilismy do Pani obsługującej w okienku odprawy, pani obejrzała nasze dokumenty i powiedziała ze mamy stanąć obok bo ona nie ma jeszcze aktualnej listy pasażerów...no to stoimy 1,5h do odlotu,1h,40minut ja już w nerwach ...pojawiła się anglojezyczna rezydent Tui podbiegłam do niej i tłumacze ze cos jest nie tak,nie chca nas odprawić a jest 40 minut do odlotu! Na co Pani mowi ze wszystko jest okej i skoro Pani w okienku kazała czekać to many tam stać...na 15 minut przed odlotem pomogła nam rezydent biura Itaka (DZIĘKUJE!!!!) Ktora pidniosła larum! Okazało sie ze odprawiali 4 rozne loty do Polski ,Pani w okienku nie miała nas na liście lotu do Gd bo sprawdzała ten do Poznania! Suma sumarum do samolotu biegliśmy prosząc ludzi żeby puścili nas do kontroli bez kolejki bo nie wrócimy do domu!
  • ~Beata / 2021-05-28 10:15
    Ocena: 3.00 / 5
    Wykupiłam 7 dni na Rodos.Podczas pobytu, w naszym hotelu rezydent nie pojawił się ani razu!, choć rezydenci Tui z innych państw byli codziennie w hotelu. Powrót do Polski miał być ok. Godz. 22, zmieniono go na godzinę 11.35. O Druki dokumentów wymaganych przy wyjeździe musialam poprosić rezydenta Itaki, bo rezydenta Tui oczywiście na lotnisku, ani w autobusie, podczas transferu nie było! Pierwszy raz spotkałam się z takim traktowaniem przez biuro podróży. Nie polecę tego biura nikomu, a sama w przyszłości będę starała się korzystać z usług innych biur.
    WadyCałkowity brak zainteresowania klientem
  • ~zboro / 2021-05-27 17:29
    Ocena: 1.33 / 5
    Biuro odwołało rezerwację tłumacząc rozwiązaniem umowy z "hotelarzem" na 2 tygodnie przed wyjazdem, propozycja przedstawiona hoteli o niższym standardzie i atrakcjach. Co ciekawe hotel tego samego właściciela który jest czynny i ma podobny standard nie został już zaproponowany jako alternatywa ! Była to 3 zmiana dotyczącą tego jednego wyjazdu.
    Kolejny raz TUI oszukuje klientów aby zarobić jak najwięcej !
    Nie polecam, ostatni raz z TUI
    ZaletyWybór miejsc w samolocie
    Wadyliczy się tylko zysk TUI, klient i wakacje są na ostantim miejscu, oszustwa na pożadku dziennym
  • ~Alan / 2021-05-27 10:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Biuro odwołało mój wyjazd już 3 tygodnie przed z racji na zbyt niskie zapełnienie samolotu. Porażka.
  • ~Sebastian / 2021-05-27 07:31
    Ocena: 2.33 / 5
    Jeżeli chodzi o obsługę klienta masakra. Wczoraj wróciłem z Turcji. Rezydent w hotelu nie był w stanie udzielić informacji. Żeby cokolwiek załatwić trzeba było samemu dzwonić do biura, także ostatni dzień wakacji spędziłem na dzwonieniu i probowaniu uzyskać informację, ktore po powrocie do Polski okazały sie błędne!! Nie polecę TUI nikomu. Sam tym bardziej nigdy wiecej nie skorzystam ! Gdybym chciał wszystko załatwiać sam nie korzystał bym z biura podróży. Jednym słowem ŻENADA.
    ZaletyBRAK ZALET.
    Wady-problem w uzyskaniu informacji.
    -rezydent ktory wie.tylko jak sprzedac dodatkowe wycieczki. W cenie bardzo nie korzystnej w porownaniu do lokalnych ofert.
    -jezeli nawet uda się uzyskać jakaś informację po godzinie dzwonienia, po powrocie do kraju okazuje się że to nie prawda.
  • ~olek / 2021-05-25 17:47
    Ocena: 1.67 / 5
    Kupiłem w tui wczasy z wylotem z Polski o 3 w nocy, tak że na miejscu w hotelu mieliśmy być rano. Potem okazuje się, że wylot z Polski będzie jednak 15 godzin później, czyli de facto nasze wczasy będą o cały dzień krótsze. Na infolinii oczywiście dowiedziałem się, że wszystko z ich strony w porządku, "bo pierwszy i ostatni dzień są przeznaczone na transport", a jeśli zrezygnuję, to stracę zaliczkę. Rozumiem przesunięcie godziny wylotu o 2–3 godziny, ale o 15 godzin?! I oczywiście na moją niekorzyść... Poza tym transfer autobusem z lotniska do hotelu jest dodatkowo płatny. Ostatni raz kupiłem u nich wczasy.
    Zaletyładna strona i na tym koniec
    Wady
  • ~Gabi / 2021-05-22 16:35
    Ocena: 2.33 / 5
    Na dwa dni przed wylotem anulowali rezerwację tłumacząc to, że hotel się nie otworzył. Zwrot pieniędzy niby w ciągu 14 dni - zobaczymy czy się wywiążą. Nie dali żadnej alternatywnej propozycji, a przy obecnych obostrzeniach covidowych i konieczności wykonania testów z czasowymi wytycznymi, ciężko jest szybko znaleźć alternatywę. Oferty najlepiej kupować przez biuro stacjonarne - z nimi jest przynajmniej kontakt telefoniczny, w przeciwnym wypadku tylko infolinia i odsłuchanie automatu.
    ZaletyBrak
    WadyPóki co tylko wady
  • ~Urszula i Antoni / 2021-05-21 17:10
    Ocena: 5.00 / 5
    Właśnie kończymy pobyt na Zakyntos w hotelu Atkantica Eleon resort . Wspaniały hotel obsługa czystość jakiosc posiłków zasługują na wyróżnienie . Nasz pobyt w Grecji jest kolejny , kolejny i będą następne z biurem TUI . Rezydent P. Natalia pomocna wyrozumiała o szerokiej wiedzy o wyspie , poprostu wspaniała osoba. Polecam każdemu .
    ZaletySame zalety
    WadyNie doszukałam sie
  • ~Karol / 2021-05-21 13:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Jezdzilem z TUI wiele razy i bylo w miare ok ale teraz co sie wyprawia to ciezko opisac. Na stronie sa nieprawdziwe informacje na temat testow gdzie jaki kiedy. Nikt nic nie wie chyb moze itp. Zarezerwowalem wycieczke ktora odwolali zabrali pieniadze i maja 14 dni na zwrot nie mozna sie dodzwonic a w stacjonarnym tego nie obsluguja. Sam musze sie martwic jak odzyskac pieniadze nikt nie raczy zadzwonic.
    Wadyw 2021 wszystko brak kompetecji i wiedzy na temat
  • ~Złodzieje / 2021-05-20 22:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje,odwołują hotel 3 dni przed wylotem i jest wg nich ok,bo hotel jest zamknięty, ściema hotel ma się b.dobrze tylko nie odpalił kasy dla prezesa tui Poland. Klient ma problemu a nie tui.
    ZaletyZłodzieje
    WadyZłodzieje
  • ~Arek / 2021-05-20 11:38
    Ocena: 1.67 / 5
    Oferta jest w miarę standardowa.

    Ceny zmieniają się w zależności od ilości przeglądających osób.

    Nie da się dodzwonić na infolinię.

    Na 2 tygodnie przed wyjazdem TUI anulowało wycieczkę (hotel się nie otworzył) nie proponując wsparcia/alternatyw. Ceny podskoczyły o 20% do 50%. Na szczęście oferują zwrot kosztów.
    Zaletybrak
    Wadykontakt, obsługa klienta, całkowity brak wsparcia przy odwołaniu wakacji
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

ITAKA
Ocena: 2.43, ilość opinii: 493
TUI
Ocena: 2.09, ilość opinii: 237
Rainbow Tours
Ocena: 2.48, ilość opinii: 118
Funclub
Ocena: 1.99, ilość opinii: 37
Grecos
Ocena: 4.67, ilość opinii: 2
Best Reisen
Ocena: 3.00, ilość opinii: 1
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.11, ilość opinii: 2610
VECTRA
Ocena: 1.70, ilość opinii: 2387
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.52, ilość opinii: 2350
UPC Internet
Ocena: 1.94, ilość opinii: 2113
Play
Ocena: 1.44, ilość opinii: 1426
Orange
Ocena: 1.43, ilość opinii: 1402