Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PZU opinie

Ocena na podstawie 330 opinii

1.64 / 5

  • Oferta
    1.69
  • Obsługa klienta
    1.67
  • Cena/Jakość
    1.56

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Grzegorz / 2019-06-25 11:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Od 8 lat ubezpieczam dom w PZU. Ubezpieczenie obejmuje rowniez assistance Pomoc w Domu.

    Cztery lata temu skorzystalem z tej formy ubezpieczenia. Hydraulicy udroznili odplyw wody z kanalizacji w kiuchni.
    Wczoraj ponownie bylem zmuszony poprosic PZU o pomoc w udroznieniu rury kanalizacyjnej w kuchni.
    Hydraulik przybyl ze zwykla kilkumetrowa sprezyna. Usilowal cos zrobic ale nie byl w stanie
    przepchac rury. Odjezdzajac stwierdzil , ze postawi diagnoze , ktora zobliguje PZU do wyslania
    hydraulikow ze odpowiednim sprzetem. Minelo kilka godzin a zadnych sygnalow z PZU nie otrzymalem.
    Zadzwonilem wiec ponownie do PZU Pomoc w Domu. Pani M. P. odpowiedziala mi , ze
    z opinii przeslanej przez hydrauliczna firme wynika, ze zatoru usuwac nie beda poniewaz znajduje sie on poza granicami domu. Natychmiast zadzwonilem do pana hydraulika, ktory probowal udroznic rure i zapytalem, czy on taka opinie przedstawil. Odpowiedzial, ze jest w terenie i zadnej opinii do PZU nie wysylal. Jest to ewidentny przyklad lekcewazenia klienta przez firme ubezpieczeniowa , ktorej zaufalem. Ostrzegam wszystkich potencjalnych klientow przed zawieraniem umow z PZU.
  • ~John / 2019-06-21 09:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Porazka, mialem szkode komunikacyjna z oc sprawcy ktory byl w pzu, nawet nikt nie przyjechal obejrzec szkod, wyplacili 3000tys zl a warsztaty przez nich polecane wyceniali szkode na 10tys zl i daja do podpisania dokument na ktorym zobowiazuje sie wyplacic roznice w warsztacie w przypadku nie zaakcpetowania przez pzu. Goraco NIEpolecam
    WadyBrak rzeczoznawcy na miejscu
  • ~Sławek / 2019-06-13 15:42
    Ocena: 2.33 / 5
    Żenująca obsługa klienta. Wykupiłem ubezpieczenie PZU Wojażer. Dzwoniłem na infolinie żeby zmienić dane, odesłali mnie na maila żeby napisać. Zero odzewu, zero kontaktu ze strony PZU. NIE POLECAM
    WadyBRAK KONTAKTU
  • ~Joanna / 2019-06-10 17:52
    Ocena: 5.00 / 5
    A ja polecam PZU. Ostatnio miałam zdarzenie (złamany nos). Zgłosiłam szkodę o godz 22, a następnego dnia o godz.8 już dostałam decyzję o przyznanym odszkodowaniu i to bardzo mnie zadawalającym. Podejście do klienta na bardzo dobrym poziomie. PZU znowu przoduje.
    ZaletySzybka likwidacja szkody. Dobry kontakt z klientem.
    WadyBrak
  • ~Anetta / 2019-06-06 15:30
    Ocena: 5.00 / 5
    A ja polecam,dodzwonić się nie problem,działają w kwestii odszkodowań bardzo sprawnie i sprawnie przebiega cała procedura.
  • ~klient niezadowolony / 2019-05-24 23:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, ogólnie jak przychodzi do podpisana umowy wszystko ładnie pięknie, natomiast kiedy jest szkoda w moim przypadku całkowta nie potrzymałam pieniedzy, poniewż PZU ma swoich podstawionych ludzi, którzy wykupują ciagniki siodlowe za bezcen. Mi narzucili cene wykupu ciągnika za 49 tyś zł a Panu handlarzykowi cene 18 tyś zł. Gdzie tu logika? jeżeli nie chcesz mieć problemów unikaj dużym łukiem to śmieszne towarzystwo. PZU powinno nazywać się Prywatne złodzieje ubezpieczeń - taki skrót powinna nosic ta smieszna firma...tak jak wyzej napisane...złodzije w czarnych rękawicvzkach.
  • ~prawdziwyCozostal / 2019-05-23 19:34
    Ocena: 1.00 / 5
    wyzyskiwacze w brudnych rekawiczkach...kombinuja jak nie wyplacac i ciagna kase..nikomu nie polecam...pozdro dla kumatych
    Zaletymoze wymrze
    Wadyjescze zyje
  • ~Nick / 2019-05-22 17:15
    Ocena: 1.67 / 5
    Bardzo sie zawiodlam na ofercie OC. Od zawsze bylam w PZU, a w tym roku bez najmniejszego powodu zaproponowano mi stawke o 50% wieksza niz w ubieglym. Najdrozsza oferta na rynku! Momentalnie rozwiazalam umowe. Nie wiem, jak postepuja z nowymi klientami, ale starych klientow chca wykorzystac na maksa
  • ~Adam / 2019-05-16 20:32
    Ocena: 4.00 / 5
    Widać po opiniach "mądrość" pewnych osób dających jedynki. Nie polecam online, wciskają dodatki i nie m9zna usunąć!
    ZaletyPewne ubezpieczenie
    Szybkie odszkodowania
    WadyNie polecam online
  • ~Anonim / 2019-05-10 00:28
    Ocena: 1.67 / 5
    Nie polecam !!!! Strata pieniędzy !!!!
    Nie wypłacają odszkodowań !!!!

  • ~Sasha$ / 2019-05-07 12:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Wykupiłem polisę w PZU - AC od smartwatcha i co! I nie wypłacają oszuści! - wymiana rozbitego ekranu to przecież nie majątek !!! Sprawnie spreparowali umowę tak żeby w 99% przypadkach nie zadziałała. Nawet jeśli przeczytacie dobrze warunki coś zawsze przeoczycie i na tym kończy się bajka . Nigdy nie wykupie w PZU żadnego już ubezpieczenia ...J
    ZaletyNie ma !
    WadyCień po dawnym PZU
  • ~Oburzona / 2019-05-06 14:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Kupiłam auto ponad dwa tygodnie temu . Poprzedni właściciel polisę miał rozłożona na raty . Dzis mijał termin płatnosci kolejnej raty tak mówią dokumenty.. maz zadzwonił czy moze opłacić ratę i korzystać dalej z ubezpieczenia - odpowiedz pana polisa jiz nie istnieje umowa została rozwiązana ???? po znalezieniu listu w skrzynce zadzwoniłam ponownie do ubezpieczalni ponieważ list jasno mowi ze polisa przeszła na nas czyli nowych właścicieli .. ale dziwnym trafem pani nie mogła udzielić mi dalszych informacji bo wpisane zostało ponoc moje nazwisko panieńskie ... którego nie mogła mi podać następnie zapytała o koj nr pesel i nazwisko panieńskie .. ktore niby miała podane . Ostatecznie nie załatwiłam nic .. bo pani pierwsze powiedziała ze polisy nie ma .. za chwile ze jest .. na dokumencie mam ze dzis musze zapłacić ratę .. a wedlog pani za 4 dni ale nie mam sie tym przejmować bo odsetki tylko nalicza . Wielka paranoja !!! Nie polecam
    ZaletyChyba brak bo nawet nie wiem czy polisa istnieje, bałagan w dokumentach
    WadyLudzie z infolini nie wiedza co mowić
  • ~Exx / 2019-04-14 14:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje i oszuści nigdy więcej z nimi do czynienia
  • ~Kasia / 2019-04-14 08:57
    Ocena: 4.67 / 5
    Niezgadzam się z tym opiniami brat miał wypadek w pracy. po złożeniu dokumentów w czwartek, pzu w poniedziałek wpłaciło pieniądze na konto samo byłam w szoku że tak szybko mimo wszystko polecam
    ZaletySzybkość działania
    WadyBrak jak na razie
  • ~Adam / 2019-04-09 01:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam ubezpieczenie flotowe, właśnie w weekend potrzebowałęm pomocy assistance w Niemczech… Mam wykupiony najwyższy pakiet assistance , agent mówił mi że mam 1200km limitu holowania w razie awarii lub wypadku… z tego też powodu zmieniłem firmę ubezpieczającą, w poprzedniej miałem 700km limitu i 3 zgloszenia na rok. Tu miało nie być limitu zgłoszeń i 1200km tak jak wyżej pisałem…

    Po awarii okazało się , że mimo,że płacę prawie 700zł na assistance na najwiekszym wypasie na rok, to mam jedynie 150km holowania na zgłoszenie w przypadku awarii!!! Szok, w poprzedniej ubezpieczalni płaciłem ponad 400 i miałem limit 700

    Oszukują ludzi… 1200km obowiazuje w przypadku wypadku…

    Zrywam z nimi umowe, czuję się oszukany i tyle , po to są agenci by ludzią pomagać, a nie naciągać na gówniane produkty zatajając prawde….
  • ~Marcin 912205 / 2019-03-28 18:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam. Chciałem wszystkich ostrzec przed tymi oszustami z PZU, a zwłaszcza z oddziału w Nowym Targu tam pracują pracownicy niekompetentni.Potrafią wcisnąć taką ofertę z której jesteś niezadowolony. Ty przychodzisz do oddziału z konkretną prośbą z konkretnymi oczekiwaniami a oni i tak wcisną ci swoją umowę z której ty jesteś niezadowolony i tak naprawdę nic ci się nie należy. przy podpisywaniu umowy obiecują gruszki na wierzbie a pużniej jak trzeba płacić to to się okazuję w co nieświadomie podpisałeś i w jakie gó..o wdepnołeś bo jak byś chciał zrezygnować to kasa przepada. Oni mają czyste ręce bo w papierach mają porządek a ty świadomy ze płacisz pieniądze i otrzymasz jakieś pieniądze z pewnych tytułów a tu ni h..ja! Oni mają co innego w papierach wiec nie masz szans w sądach czy innych instytucjach, więc albo płacisz dalej albo tracisz kasę. Dlatego pisze tą opinię aby ostrzec innych przed popełnieniem tego błędu co ja. Płacisz kasę masakrycznie wysoką stawkę a nie wiesz za ci W ODDZIALE W NOWYM TARGU PRACUJĄ LUDZIE KTÓRZY NACIĄGAJĄ TYLKO NA KASĘ. OSTRZEGAM!!!!!
    ZaletyŻADNYCH ZALET
    WadySAME WADY
  • ~Poszkodowany / 2019-03-28 14:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Serdecznie nie polecam. PZU unika wypłaty pieniędzy jak tylko może. Dopóki ładnie płacisz składki, wszystko jest wspaniale, jednak jak już coś się wydarzy zrobią z Ciebie oszusta i wyłudzacza byle by nie wypłacić nic. Nie dość że sporo nerwów, bólu i pieniędzy kosztował Cie wypadek i uraz, to jeszcze firma ubezpieczeniowa doprowadza Cię do utraty zdrowia. Uważajcie na tych oszustów, zrobią z was złodziei i wyłudzaczy byle by jeździć sobie na szkolenia do pięciogwiazdkowych hoteli, a Ty człowieku płać, a jak coś się stanie to radz sobie sam. Ich powołani biegli to porażka, poważny uraz według nich mogl się wydarzyć w zupełnie inny sposób, a Ty chcesz wyłudzić odszkodowanie. Dla PZU wiarygodnymi świadkami zdarzenia są np wiejskie plotki, które gdzieś krążą a nie bezpośredni świadkowie zdarzenia. Na nic dokumentacja medyczna, ich lekarz cudo twórca ozdrowi każdego człowieka i uzna to za nic. Kpina, i jeszcze raz kpina jak można tak oszukiwać ludzi i doprowadzać do takich sytuacji. Wstydzcie się!
  • ~Marcin / 2019-03-28 12:44
    Ocena: 1.00 / 5
    NIE POLECAM oszuści!!! Zarówno z OC jak i z ubezpieczenia grupowego nie zapłacili ani grosza,tłumacząc się że nie ma pewności czy do urazów doszło podczas wypadku, nie pomaga nawet interwencja RZECZNIKA finansowego.Jak mają wypłacić odszkodowanie zawsze tego unikają, bo kręgosłup sam,już w chwilę po narodzinach się poskręcał według ich rzeczoznawców
    ZaletyBrak
    WadyOSZUKUJĄ
  • ~Grzegorz / 2019-03-27 21:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma. Gdy musza wypłacić to szukają żeby nie wypłacić. Wszystko na odpowiedzialność klienta a PZU pisiory nie biorą nawet odpowiedzialności za naprawę.
  • ~Sonia / 2019-03-25 13:43
    Ocena: 1.33 / 5
    Oszukują przy likwidacji szkody. Naprawę mojego auta wycenili po 5 minutowej analizie na 815 zł i wypłacili na sile, pomimo, ze napisałam wyraźnie , iż chce likwidacji szkody przez ich serwis, bezgotówkowo. Po dwóch czy trzech tygodniach przepychanek, nerwów naprawili w salonie wybranym przeze mnie gdzie faktura wyniosła ponad 5100 zł. Oszuści !!!!! Zgłaszam to do rzecznika praw konsumenta.
    Ps. Polecają naprawę w swojej dziupli. Najgorszym zakładzie w mieście. Po kłótniach opiekun dodał , ze możliwy jest inny zakład.
    ZaletyŻadnych
    WadySame wady
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PZU
Ocena: 1.64, ilość opinii: 330
Hestia
Ocena: 1.51, ilość opinii: 301
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 294
Generali
Ocena: 1.81, ilość opinii: 170
MTU
Ocena: 1.66, ilość opinii: 127
AXA
Ocena: 1.47, ilość opinii: 117
Flixbus
Ocena: 2.22, ilość opinii: 560
mBank
Ocena: 2.05, ilość opinii: 512
ITAKA
Ocena: 2.79, ilość opinii: 245
Netflix
Ocena: 2.86, ilość opinii: 134
nju mobile
Ocena: 3.15, ilość opinii: 124
Virgin Mobile
Ocena: 2.57, ilość opinii: 86