Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PZU opinie

Ocena na podstawie 298 opinii

1.62 / 5

  • Oferta
    1.67
  • Obsługa klienta
    1.64
  • Cena/Jakość
    1.56

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Zybi / 2019-02-21 10:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Miałem nieprzyjemną okazje na własnej skórze przekonać się na czym polega ten mechanizm zaniżania wyceny odszkodowań i celowe odmawianie ich wypłat. Po mimo stwierdzonej winy sprawcy szkody, który jest u nich ubezpieczony od OC, to PZU staje ponad prawem i poprzez zatrudnionych pseudo ekspertów wymyśla swoje przepisy i nie wypłaca odszkodowania. Obecnie sprawa trawiła do Sądu i czeka mnie długi okres oczekiwania na rozstrzygnięcie.
    ZaletyMożna się od nich uczyć jak oszukiwać klientów.
    WadyNie oceniają faktów i dokumentów, a biorą tylko nierzetelne opinie, które stosują do wydawania korzystnych decyzji dla swojej Firmy.
  • ~Dawid / 2019-02-20 12:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak szacunku dla klienta, na uzyskanie jakiejkolwiek informacji trzeba czekać tygodniami, po wypadku sprawa mojego odszkodowania ruszyła z miejsca dopiero po interwencji rzecznika ...jakaś masakra.....do tego koniec końców zaniżone odszkodowanie o koszty holowania....kpina
    Zaletybrak. nie polecam
  • ~Forest / 2019-02-20 00:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Kpina zawieram umowę przez telefon bez płatności w ratach wysyłają mi pocztą elektroniczną rachunek w dwóch ratach o 100 PLN większy . Reklamacja przepraszają ale system zwariował i muszę to zapłacić a pana konsultanta źle zrozumiałem . OSTATNI RAZ PODPISAŁEM z pzu polisę OC i AC i ubezpieczenie .
    Pozdrawiam stare babcie które jeszcze dojicie.
  • ~Łukasz / 2019-02-16 15:37
    Ocena: 1.00 / 5
    W styczniu nagle zmarł mój tata miał wykupione polisy na życie w PZU.Zgłosiliśmy roszczenie z jednej z polis którą tata miał na pokrycie kosztów pogrzebu.Na drugi dzień po zgłoszeniu a 3 po śmierci taty dzwoni do mojej mamy rozbawiona hiena cmentarna z PZU radośnie oznajmiając że ma super ofertę i zaprasza do oddziału oczywiście bez kolejki celem inwestowania przez PZU środków z polisy.Dodam że taty jeszcze nie zdążyliśmy pochować a oni już koniecznie chcieli pieniądze których nawet nie wypłacili zagarnąć ponownie.
    ZaletyZadnych
    WadyHieny cmentarne
  • ~Joan / 2019-02-12 21:43
    Ocena: 5.00 / 5
    W PZU mam wykupione ubezpieczenie indywidualne. Po narodzinach dziecka wysłałam do ubezpieczyciela potrzebne dokumenty droga mailową, pieniądze w kwocie zgodnej z cennikiem były na koncie już następnego dnia! Do tego gratulacje wyslane w formie listu, coś niesamowitego - życzenia pięknie ubrane w słowa dla mamy i dziecka, a do tego darmowy kod na e-book dla Maluszka. Polecam pakiety w PZU.
    ZaletySzybkość wypłaty świadczenia
  • ~TERESA / 2019-02-12 13:29
    Ocena: 1.00 / 5
    firma PZU to rodzaj państwa w państwie, cokolwiek Państwo ubezpieczycie to liczcie się z tym,że zostaniecie żle potraktowani i dostaniecie jakieś marne grosze 20-30% poniesionych kosztów, żadne argumenty do nich nie przemawiają, na skargi nie odpisują.Może kiedyś poleciłabym tę firmę ,bo było lepiej ,ale teraz absolutnie nie, nawet nie wiem czy oceniłabym jej usługo na jedynkę w skali od jednego do dziesięciu
    Zaletybrak
    Wadyzłe traktowanie klienta, świadczenia na bardzo niskim poziomie
  • ~aknaj / 2019-02-05 21:35
    Ocena: 5.00 / 5
    Sprawdziłam opinie na temat Ergo Hestii i teraz PZU. Wygląda na to, że wypowiadają się tylko osoby niezadowolone więc chcę wyrazić odmienne doświadczenie z tymi firmami.W Hestii ubezpieczyłam przedłużoną gwarancję a następnie z niej zrezygnowałam. Zarówno kontakt jak i zwrot pieniędzy był bez zarzutu. W PZU ubezpieczona jestem od lat " na życie", ubezpieczyłam tu samochód oraz dom. Otrzymałam na przestrzeni lat odszkodowanie z tyt. śmierci moich bliskich, uszkodzenia samochodu w wyniku stłuczki oraz pęknięcia rury kanalizacyjnej a także skorzystałam z pomocy hydraulika, która to pomoc była w pakiecie. Zawsze dodzwoniłam się bez żadnych problemów. Pracownicy byli bardzo
    uprzejmi,profesjonalni, załatwiali sprawy niezwłocznie w kwotach zgodnie z umową lub rzetelną wyceną.
  • ~Asia / 2019-02-04 14:30
    Ocena: 1.00 / 5
    TRAGEDIA to jest mało powiedziane, zaczynając od tego, że nie odpisują na chacie oraz się rozłączają...(Sytuacja z 31.01.2019r) Jedna Pani informuje mnie, że wizyta będzie w ciągu dwóch dni(wizyta pilna ze względu na tragiczne wyniki), na drugi dzień dowiaduje się, że to jednak 5 dni, proszę o rozmowę z osobą, która w końcu określi za ile w końcu odbędzie się moja wizyta... bezskutecznie. O 18 tego samego dnia dzwoni do mnie Pan, który informuje mnie, że termin mojej wizyty jest JUŻ 21.02.2019r. .. hmm... to chyba nie jest 5 dni.. Pan zdenerwował mnie swoim podejściem, powiedziałam, że wystawiam im adekwatną opinię do całej tej sytuacji. Po pięciu minutach dostaję telefon, że mogę udać się do wybranego przez siebie lekarza, a oni zwrócą mi pieniądze po otrzymaniu faktury imiennej. Ucieszyłam się, ale ....... ZNALAZŁAM JAKIŚ ICH ŚMIESZNY CENNIK i jest napisane, że wizyta u endokrynologa to 65 zł, więc dzwonię i pytam czy na pewno zwrócą mi całość... po 10 minutowej rozmowie dowiedziałam się, że odzyskam tylko 65 zł.... moje zdenerwowanie jest ogromne, każdy mój znajomy wie już o zaistniałej sytuacji i NIKT z nich nigdy nie skorzysta z tych śmiesznych usług PZU.
    ZaletyProszę nie kłamać w ofercie i wyszkolić pracowników!
    WadyBrak zainteresowania klientem, strata pieniędzy!!!
  • ~Kujon / 2019-02-02 21:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Agent pzu twierdzil ze ogrodzenie jest ubezpieczone. Po powstalej szkodzie(samochod wjechal w ogrodzenie i uciekl) zazyczono sobie roznych dokumentow, przyslano rzeczoznawce....i zanim udalo mi sie wyslac wymagane dokumenty przyslano informacje ze plotu w umowie nie ma i odszkodowania nie bedzie.Jestem klientem od okolo 20 lat!
    ZaletyNie widze
    Wady Wprowadzanie Kliestow w blad
  • ~pisz / 2019-01-31 11:03
    Ocena: 1.33 / 5
    to się kwalifikuje do policji i prokuratury. Zmiana przepisów, od 2 lat agresywna. Jeżeli ktoś ma ubezpieczenie, to urząd musi zmusić PZU do wprowadzenia możliwości wpłacenia na konto opłat z góry i bez problemów, czy cyklicznie(nawet, jeśli zaliczka) i nie traktowania tego jako nie opłacone. Bez upoważnień!
  • ~Edyta / 2019-01-28 16:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Zero szacunku do klienta. Na obszernie uzasadnione odwołanie odpowiedź w jednym zdaniu na zasadzie "nie bo nie". Definicja chorób sprzed 12 lat, niezgodne z aktualną wiedzą medyczną i jak dochodzi do wypłaty odszkodowania wiekszosc sie w tych definicjach nie miesci. Jak dla mnie ogromne rozczarowanie. Teraz trzeba do sądu uderzać, bo innego wyjścia nie ma.Nie polecam!
    ZaletyŻadnych
  • ~Brock / 2019-01-25 00:42
    Ocena: 1.50 / 5
    Nie polecam!!! Po wielu latach ubezpieczenia aut w PZU, zawiodłam się na nich, jeśli chodzi o wyrejestrowanie auta z powodu kasacji auta przez ponad pół roku nie można się doprosić o wycofanie auta z rejestru ubezpieczeń i zwrot pieniędzy, a zamiast listu z informacją że auto już nie widnieje w ubezpieczalni to przesyłają list z informacja o konieczności wpłaty kolejnej raty za samochod który nie istnieje, o tym to odrazu nas informuja ale jak trzeba coś innego załatwić to się nie można doprosić po wielu wizytach w placówkach PZU i telefonach.
  • ~avedol / 2019-01-23 18:15
    Ocena: 1.33 / 5
    Po 15 latach płacenia AC i bezszkodowej jazdy zgłosiłem szkodę na polisie PZU z bogatym pakietem ochrony. Efekt był taki ze w samochodzie 2 letnim ,po przeglądach w ASO z przebiegiem 30tys km stwierdzili że osłony przegubów to materiał eksploatacyjny wymaga wymian ,uległ zużyciu i uszkodzenie [rozerwanie]nie jest mechaniczne i nie wypłacili odszkodowania. KURIOZUM!!! Rzeczoznawcy innych firm dusili się ze śmiechu.
  • ~Nie dla PZU / 2019-01-21 21:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Uwaga! Najgorsza firma bardzo oszukuje! Zaniza odszkodowania zostaje tylko sąd...
    ZaletyKontakt
    WadyOszustwa
  • ~Jerzy Sajewicz / 2019-01-14 17:22
    Ocena: 1.00 / 5
    JERZY SAJEWICZ, około dwóch tygodni temu poprzez infolinię złożyłem zamówienie na kolejne druki polisy kontynuowanej, z prośbą o przesłanie mi ich na adres do korespondencji. Dziś druki /4 szt./ dotarły lecz do Kłodzka , gdzie obecnie mamy nie ma. Termin płatności druku polisy mija 31.01.2019 a reklamacja będzie trwała około 30 dni. Ten fakt spowoduje, iż mamy umowa z PZU zostanie rozwiązana. A żeby minął okres karencji potrzeba aż 6 miesięcy. Odnoszę wrażenie , że jest to działanie celowe by w przypadkach śmierci nie można było wypłacić rodzinie odszkodowania. Proszę , wszystkich którzy jeszcze są klientami PZU by zmienili ubezpieczyciela na takiego , który ich będzie szanował.
    JERZY SAJEWICZ
    OPOLE
  • ~Tom / 2019-01-08 20:08
    Ocena: 1.33 / 5
    Ubezpieczenie zdrowotne w PZU to porażka. Składki płace od około 18 lat. Obecnie płacę co miesiąc po 77 zł a bywało ze po ponad 100 zł . Ubezpieczenie zdrowotne w PZU z tego tytułu gwarantuje m.in bezpłatny dostęp do lekarzy specjalistów w ciągu 5 dni. Pomimo złożonego wniosku nie umówiono mnie na wizytę gdyż w mojej miejscowości takowy już nie przyjmował pacjentów, obiecując jednocześnie, że zostanę umówiony w sąsiednim mieście gdzie tacy specjaliści dla nich pracują. Wobec braku odzewu, na drugi dzień zatelefonowałem na inflolinie otrzymując zapewnienie, że o sprawie pamiętają i jest w toku lecz nie mogą skontaktować się z lekarzami- mam czekać . Wobec braku odzewu zatelefonowałem ponownie w szóstym dniu dowiadując się, że moja sprawa została już zamknięta bez załatwienia. Założyłem ponowne żądanie i czekam. Tak czy inaczej nie polecam- składki płacę darmo od ok 18 lat i zero zainteresowania klientem.
    ZaletyŻ A D N Y C H
    WadySą drodzy. Nie wywiązują się należycie ze zobowiązań
  • ~Izi / 2019-01-05 09:03
    Ocena: 2.33 / 5
    Odradzam wszelkie dodatkowe ubezpieczenia z pzu zwlaszcza zdrowotne. Wykaz operacji kest tak skontruowany ze mozna zapomniec o wyplacie za jaki kolwiek zabieg, nigdy nie ma go wg PZU w katalogu pomimo , ze lekarz mowi co innego. Mi lekarz napisal odwolanie a i tak zostalo odrzucone. Nadmienie, ze to moja trzecia operacja i kazda poza katalogiem. Lekarze swoje oni swoje. Nie warto nie polecam. Pieknie jak sie placi skladki i nic sie nie chce poza trumna.
    ZaletyBrak
    WadyWysokie skladki i niesolidbosc wyplat
  • ~Olek / 2019-01-04 11:29
    Ocena: 4.00 / 5
    PZU oszukuje ludzi,miałem szkodę na moim aucie nie z mojej winy,i zrobili mi wycenę np.lampa w serwisie kosztuje 1300zł A oni wciskają zamiennik za 700zł,auto było oryginalne i tak ma zostać A nie jakiś zamiennik,Dziady!!!
  • ~Izi / 2019-01-03 15:58
    Ocena: 2.33 / 5
    Odradzam wszelkie dodatkowe ubezpieczenia z pzu zwlaszcza zdrowotne. Wykaz operacji kest tak skontruowany ze mozna zapomniec o wyplacie za jaki kolwiek zabieg, nigdy nie ma go wg PZU w katalogu pomimo , ze lekarz mowi co innego. Mi lekarz napisal odwolanie a i tak zostalo odrzucone. Nadmienie, ze to moja trzecia operacja i kazda poza katalogiem. Lekarze swoje oni swoje. Nie warto nie polecam. Pieknie jak sie placi skladki i nic sie nie chce poza trumna.
    ZaletyBrak
    WadyWysokie skladki i niesolidbosc wyplat
  • ~Olga / 2018-12-24 13:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Ludzie którzy tam pracują nie są kompetentni oszuści. Załatwić cokolwiek graniczy z cudem. Na infolini kobieta bez manier i szacunku!
    ZaletyNie ma !
    WadyWszystko!
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PZU
Ocena: 1.62, ilość opinii: 298
Hestia
Ocena: 1.47, ilość opinii: 273
Link4
Ocena: 1.63, ilość opinii: 249
Generali
Ocena: 1.87, ilość opinii: 154
MTU
Ocena: 1.68, ilość opinii: 122
AXA
Ocena: 1.58, ilość opinii: 97
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 440
Flixbus
Ocena: 2.11, ilość opinii: 335
ITAKA
Ocena: 2.90, ilość opinii: 168
nju mobile
Ocena: 3.27, ilość opinii: 111
Netflix
Ocena: 2.97, ilość opinii: 107
Virgin Mobile
Ocena: 2.64, ilość opinii: 66