Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PZU opinie

Ocena na podstawie 298 opinii

1.62 / 5

  • Oferta
    1.67
  • Obsługa klienta
    1.64
  • Cena/Jakość
    1.56

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Kamila / 2018-10-11 17:57
    Ocena: 2.67 / 5
    Pracownicy PZU nie chca zarejestrować syna do lekarza w Polmedzie pomimo podpisanej umowy, kierują klientów do swoich dwóch nowo otwartych placówek.
    ZaletyNiska składka w ubezpieczeniu grupowym
    WadyUtrudnianie dostępu do wybranych przez klienta placówek
  • ~Do ~Sebastian / 2018-10-06 19:23
    Ocena: 2.67 / 5
    nie ma opóźnienia terminu wypowiedzenia polisy nabywcy pojazdu,ubezpieczyciel nie musi powiadamiać o przejęciu polisy, tę przejmuje sie z mocy prawa, natomiast nie wznawia sie ona na kolejny okres, polisę można wypowiedziec w dowolnym momencie jej trwania, składka jest przeliczana do dnia złożenia wypowiedzenia, poza tym każda ubezpieczalnia to dziadostwo, to nie sa instytucje charytatywnwe - to jest biznes
  • ~Sebastian / 2018-10-04 22:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Powiadomienie o przedłużeniu ubezpieczenia od poprzedniego właściciela auta przychodzi po upływie terminu wypowiedzenia. Złodzieje i dziadostwo! Nie polecam i odradzam.
  • ~Kama / 2018-10-04 10:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Likwidacja szkody z OC sprawcy. Walka o wszystko:o użycie części oryginalnych (poszkodowany samochód nadal na gwarancji), nieuzasadniona amortyzacja części (zdaniem PZU dotąd serwisowane w ASO, bezwypadkowe auto po naprawie będzie warte więcej niż przed wypadkiem...), usiłowanie naprawy z pogwałceniem zasad bezpieczeństwa (wymiana jednej opony na osi napędowej na nową, odmowa wymiany drugiej: nowa opona bieżnik 8mm, stara 5,5...) , opiekun klienta nie odpowiada na żadne maile, przez telefon kręci, obiecuje, słowa nie dotrzymuje (a telefon do niego na biurko nie jest rejestrowane, więc jego słowa nie są nigdzie potwierdzona, no i cud nad cudami: auto zastępcze z opłacanej przez PZU wypożyczalni- najpierw- w kwestii przedłużenia (uszkodzone auto nadal w warsztacie z winy PZU) trzeba było dzwonić na infolinię co 3 dni (połączenie 10-30 minut), potem co 2 dni, od wczoraj codziennie bo przedłużają wynajem o 1 dzień... w tej chwili dzwonię dwa razy dziennie, każdy telefon zajmuje kilkadziesiąt minut... Ubezpieczony w PZU sprawca zmiótł mnie (jadącą na zielonym świetle) z drogi a to ja każdego dnia jestem traktowana jak sprawca, złodziej i oszust. Instytucja godna pogardy. Bardzo żałuję, że ja również opłacam u nich AC, tego błędu już nie powtórzę.
    ZaletyBrak
    WadyŁamią prawo, nie stosują się do wytycznych Rzecznika, przedmiotowe podejście do klienta
  • ~Mysz1 / 2018-10-01 13:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Jeśli się u nich ubezpieczyłeś i coś Ci się stało, to nie licz, że zobaczysz jakieś pieniądze. Chyba, że zawleczesz ich do sądu i wyrwiesz im je z gardła.
  • ~Kot / 2018-09-28 13:24
    Ocena: 1.00 / 5
    Ludzie nie polecam tych naciagaczy
    Wszystko ladnie i pieknie przy podpisywaniu umow ubezpieczeniowych
    Gorzej z wyplata odszkodowan placi sie za cos co koniec konciw i tak konczy sie odmowa wyplaty odszkodowania
    ZaletyZadnych
    WadyWszystko
  • ~Pzutokpina / 2018-09-24 14:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Celowe dzialanie na niekorzysc poszkodowanego jesli chodzi o jakąkolwiek wyplate odszkodowania. Maxymalne zanizanie kosztow naprawy a co za tym idzie naleznej wyplaty. Rzeczoznawcy wytersowani( pilnowac sie bo nieuwzgledniaja wszystkiego na kosztorysie i zanizaja naprawy oraz wartosc czesci) Mega dlugie rozpatrywanie sprawy. OMIJAC SZEROKIM ŁUKIEM. KIEDYS KOJARZYLO MI SIE Z RZETELNYM UBEZPIECZYCIELEM JEDNAK ODKAD MIALEM Z NIMI DO CZYNIENIA W MOJEJ OCENIE JEST TO TOTALNE DNO I BAGNO KTORE ODRADZIL BYM KAZDEMU.
    ZaletyBrak
  • ~Paul / 2018-09-19 21:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Płaciłem przez dekady ubezpieczenie domu.Zapaliła się sadza w kominie,komin był czyszczony regularnie.Sprzęt był na dachu.Oczywiście nie wypłacono odszkodowania.Zerwałem wszelki kontakt z tym złodziejskim ubezpieczycielem.Ostrzegam naiwnych.
    Zaletytotalne oszustwo
    WadyNie dajcie się oszukać.
  • ~edward / 2018-09-11 14:48
    Ocena: 1.00 / 5
    witam, miałem szkodę w swoim samochodzie z oc sprawcy w pzu, bardzo zawiodłem się na pzu, kręcą i oszukują z wyceną wraku - była szkoda całkowita, odpowiedzi na moje odwołania są takie ze tylko daty przeklejają, jak tak dalej kieruję sprawę do sądu, z pzu rezygnuje ze wszystkich ubezpieczeń.
    Zaletyżadnych
    Wadyzgodnie z opisem,
  • ~Tomasz1980 / 2018-09-04 13:13
    Ocena: 2.00 / 5
    Miałem szkodę na z OC na swoim aucie i pomimo odwołania nie uwzględniono mojej prośby o uznanie wyższego odszkodowania. W mojej ocenie zaniżenie było na przynajmniej 3 000 zł więc nie chciałem tego tak zostawić. Powysyłałem kosztorysy sprawy do kilku firm skupujących szkody i sprzedałem do beker polska za 1500 zł co tylko dobietnie świadczy o tym, że takie zaniżenie było i że firma która kupiła szkodę widzi, że może wygrać sprawę i zgarnąć jeszcze więcej.
  • ~Oszukana / 2018-08-31 14:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Na początku pozdrawiam Panią Joannę z Katowic, która rozpatrzyła moją sprawę oczywiście negatywnie! Napiszę konkretnie wyłudzenie pieniędzy od klientów wmawiają że jesteśmy w dobrych rękach ale jak dojdzie do wypadku czy czegokolwiek aby wykorzystać nasze opłacone ubezpieczenie w tejże firmie robią z nas baranów i nie wyplacają należnej szkody!Dla zasady zgłaszam sprawę do Sądu i powierzam w ręce prawa! A dodam jeszcze że rozmowa telefoniczna z panią Joanną była patowa! Musiałam dzwonić z innego numeru bo mój lekceważyła.
    ZaletyZero!
    WadyTylko wady!
  • ~Beata / 2018-08-27 11:03
    Ocena: 1.00 / 5
    PZU niestety to kompletne nieporozumienie. Wszystko jest ok do momentu, kiedy przychodzi szkoda. Niestety po kilku latach współpracy okazało się, że przez cały czas nie byłam do końca informowana o wszystkich szczegółach mojego ubezpieczenia. Gdy doszło do szkody wyszło "na jaw", że moje ubezpieczenie nie obejmuje takich szkód :-( to od czego jest agent, który ma doradzać??? Agent niestety już później przyznał się, że sam nie wiedział o konieczności dodatkowych ubezpieczeń.... porażka
    ZaletyŻADNYCH!!!!
    WadyBRAK PEŁNEJ INFORMACJI OD AGENTÓW
  • ~gość / 2018-08-25 23:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Popieram przedmówców PZU to firma wykorzystująca swoich biednych klientów żerująca na tym , że jest tak długo na rynku. Firma nakręcona na sprzedaż, ubezpieczenia są najdroższe na rynku a obsługa mająca tylko w głowie by sprzedać wątpliwej jakości produkt.
    Zaletyżadne
    Wadyza dużo by pisać
  • ~Sly / 2018-08-16 13:05
    Ocena: 1.33 / 5
    PZU kiedyś może było dobre, dziś to dno kombinują próbują na siłe odrobić koszty repolonizacji znacznie zaniżają odszkodowania , u mnie po przekroczeniu 30 dni na likwidacji szkody napisałem mail do PZU z ponagleniem w odpowiedzi dostałem "Już zajmujemy się tą sprawą. Wkrótce się odezwiemy - prosimy poczekać na kolejne informacje." na infolinie nie można się dowiedzieć , likwidator nie odbiera telefonu . Tragedia
    Zaletybrak zalet
    Wadyza dużo żeby wymieniać
  • ~Polak Mały-za mały / 2018-08-15 13:38
    Ocena: 2.00 / 5
    dno dno i jeszcze raz dno.orzecznik z prywatnej firmy ,badanie -opinia na korzysc pzu,naliczył procent uszczerbu nazdrowiu,ale podciagnal pod poprzedni wypadek pomijając czesc opisu z soru.skladka grupowa 71zl.chyba najwyzsza na rynku.przenosze ubezpieczenie do innej firmy i mam za przeproszeniem w d..ie polski kapital , ktory zeruje na swoich obywatelach.
    Zaletyczary w punktach obslugi
    Wadynigdy nie otrzymalem odszkodowania na gornym poziomie ,a cena skladki porównywalnie najwyzsza w kraju.
  • ~Tomek / 2018-07-30 11:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam! Od listopada 2017 roku nie mogą umówić mnie na naprawdę samochodu. Opiekun oraz Kierownik Zespołu Obsługi Szkód Komunikacyjnych wykazują najwyższy poziom lenistwa oraz ignorancji.
  • ~EDYTA / 2018-07-20 09:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Stanowczo odradzam ubezpieczenia mieszkania w tej firmie .Wybudowałam dom i od początku ubezpieczam mieszkanie w tej firmie. W tym roku doszło do zalania, firma nie wypłaciła odszkodowania i wypięła się na mnie, uzasadniając, iż jest to uszkodzenie długotrwałe. Wszystkim odradzam firmę PZU, po zmianie właściciela firma jest beznadziejna.
  • ~Justyna / 2018-07-16 19:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Kupiłam ubezpieczenie w banku, chcialam zrezygnowac z umowy - w umowie mam napisane - rezygnacja w oddziale PZU. w PZU informacja, ze takiego produktu w ogole nie znaja :)

    trzymajcie sie z dala od PZU, jest kilka lepszych firm niz ta.

    ukradli mi 8000 zl. jeszcze pomysle czy odwolac sie do KNF czy nie.
    Zaletynie ma zalet
    Wadywszystko co najgorsze mozna sie spodziewac po ubezpieczycielu
  • ~XXYZ / 2018-07-13 18:53
    Ocena: 2.33 / 5
    W 2017 roku skręciłem nogę na parkingu osiedlowym. Stwierdzono skręcenie stawu skokowego II stopnia. Po leczeniu około 2 miesiące i rehabilitacji 2 tygodniowej otrzymałem od lekarza kwit o zakończeniu leczenia.
    Mam wykupioną dodatkową polisę ubezpieczeniową od jakiś 10 lat więc postanowiłem złożyć dokumenty o odszkodowanie.
    Przydzielono mi 600 zł ugodowo na co się nie zgodziłem. Następnie po odwołaniu nie przyznano odszkodowania. Po 2 odwołaniu otrzymałem pismo ze " lekarz orzecznik nie widzi uszczerbku na zdrowiu". Dodam że lekarzem orzecznikiem firmy PZU nie jest chirurg ortopeda który w tym przypadku powinien oceniać tylko lekarz pediatra na emeryturze.

    Moim błędem było że jak skręciłem kostkę sam pojechałem na SOR. Powinno wezwać się karetkę wtedy nikt by nic nie podważył :)

    Firma która zajmuje się odzyskiwaniem odszkodowań też przyznała mi błąd że na miejsce urazy nie wezwałem pogotowia straży miejskiej. Ponadto było to w zimę gdzie parking nie był odpowiednio odśnieżony ;)
    ZaletyNie drogie ubezpieczenie ogólnie z dobrymi warunkami
    WadyBRAK KOMPETENCJI.
  • ~Wynajem aut / 2018-07-05 12:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszuści i złodzieje !!!!!!
    Najgorsza ubezpieczalnia jaka jest na rynku.
    Nie wypłacają należnych kosztów, przeciągają z odpowiedzią, grają na zwłokę. Koszmar
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PZU
Ocena: 1.62, ilość opinii: 298
Hestia
Ocena: 1.47, ilość opinii: 273
Link4
Ocena: 1.63, ilość opinii: 249
Generali
Ocena: 1.87, ilość opinii: 154
MTU
Ocena: 1.68, ilość opinii: 122
AXA
Ocena: 1.58, ilość opinii: 97
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 440
Flixbus
Ocena: 2.11, ilość opinii: 335
ITAKA
Ocena: 2.90, ilość opinii: 168
nju mobile
Ocena: 3.27, ilość opinii: 111
Netflix
Ocena: 2.97, ilość opinii: 107
Virgin Mobile
Ocena: 2.64, ilość opinii: 66