Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PZU opinie

Ocena na podstawie 298 opinii

1.62 / 5

  • Oferta
    1.67
  • Obsługa klienta
    1.64
  • Cena/Jakość
    1.56

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Klient 1 / 2018-06-27 17:49
    Ocena: 5.00 / 5
    Świadczenia w PZU są wypłacane bardzo szybko, np. pośmiertne za najbliższych ja i moja rodzina otrzymaliśmy po około 2-3 dniach, pomimo faktu iż termin na wypłatę świadczeń w PZU wynosi do 30 dni. Obsługa w oddziale zawsze profesjonalna załatwiam wiele spraw począwszy od płatności po wypłatę odszkodowań, ubezpieczam mieszkanie, pojazdy i swoje życie. Wszyscy pracownicy są mili, rzetelni i bardzo pomocni. Polecam załatwianie spraw w oddziale w Gostyniu Wlkp.
    Zaletyszybko, sprawnie i profesjonalnie
    Wadybrak
  • ~Spizi / 2018-06-23 14:21
    Ocena: 2.00 / 5
    nie radzę załatwiania w PZU w sobotę przed południem żadnych spraw , nawet z prostych takich jak samochód zastępczy po unieruchomieniu samochodu z przyczyn technicznych .
    A historia zaczęła się gdy dwa dni wcześniej rano nie mogłem uruchomić samochodu i wezwałem lawetę by samochód dostarczyć do serwisu. Kierowcy lawety udało się w sposób tylko mu wiadomy uruchomić jednak samochód. Następnego dnia rano (sobota ) znowu "powtórka z rozrywki" ten sam efekt, nie można uruchomić silnika . Znowu zgłoszenie i przyjazd lawety i tajemnicze "czary mary" innego pana kierowcy i silnik uruchamia się. Nie wyłączając silnika pojechałem do "mojego" serwisu Mitsubishi na ul. Połczyńską do Auto GT, co się okazało zgubne dla mnie , bo lepiej by było gdyby pan z Mondial Assistance partner PZU nie uruchamiał mojego samochodu . W serwisie okazało się , że nie mogą naprawić „od ręki” i muszę zostawić samochód w serwisie. Pytając o samochód zastępczy , bo w umowie ubezpieczenia PZU mam wpisaną taką klauzurę okazało się , gdy zadzwoniłem do PZU, że ponieważ samochód „jest jeżdżący” , no bo dojechałem do serwisu nim , to nie dostanę (bezpłatnego) samochodu zastępczego z mojego ubezpieczenia , a mogę sobie wypożyczyć na miejscu , oczywiście odpłatnie od GT rent , samochód zastępczy . Ciekaw jestem, gdzie , zapewne małymi literkami , nie do przeczytania przez emeryta bez lupy, jest zapisana informacja, że nie należy się samochód zastępczy w tym przypadku. Nie jest to pierwszy raz, że będąc ubezpieczony w PZU „coś poszło nie tak”. Ponieważ kupując samochód Mitsubishi w Auto GT „musiałem” w PZU ubezpieczyć, bo pani przekonywała, że niby to korzystne. Nowe przyszłoroczne ubezpieczenie samochodu w PZU już mnie nie interesuje, bo już kiedyś zrezygnowałem z wszelkich usług PZU.
  • ~Małgorzata / 2018-06-19 17:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Likwidacja szkody z ubezpieczenia OC sprawcy w PZU to dramat. Kręcą i oszukują. Mojemu synowi przysłali wycenę od której się odwołał. Następna wycena z ich strony była już na kwotę 5 razy wyższą, którą syn zaakceptował w oficjalnym piśmie, po czym nagle syn otrzymał jednocześnie przelew na konto i decyzje na 1/3 kwoty, na podstawie jakiejś nieistniejącej kolejnej wyceny, mimo tego że po informowaliśmy o podpisaniu umowy z warsztatem na naprawę bezgotowkową. Dramat. Przelew odeslalismy, samochód wstawilismy do warsztatu, PZU na nasze rzyczenie postawiło auto zastępcze, po czym następnego dnia poinformowało że auto zabieraja gdyż nagle jakąś decyzja jest ze jest uzyczone tylko na dwa dni bez możliwości przedłużenia, tylko jakim prawem skoro auto zastępcze przysługuje do czasu odbioru zreperowanego auta z warsztatu. PZU to jeden wielki koszmar.

    ZaletyNie ma zalet
    WadyCały opis pokazuje same wady
  • ~Janusz / 2018-06-19 15:02
    Ocena: 1.00 / 5
    UWAGA nie zwracają OC po sprzedaży samochodu za granicę pomimo oświadczenia nabywcy o rezygnacji z OC. motywują że musi być oświadczenie na ich druku . Rezygnacja odręcznie napisana jest nieważna GRATULUJĘ znajomości prawa lub sprytny wykręt w celu uzyskania korzyści. W moim przypadku mam pojechać do Gruzji gdzie został samochód sprzedany z oświadczeniem nabywcy na druku PZU aby je podpisał i wówczas otrzymam może zwrot nadpłaty.
    Uciekam z PZU a mam kilka polis gratulację stracili około 6000zł rocznie konkurencja zarobi
  • ~Kinga / 2018-06-14 13:11
    Ocena: 1.33 / 5
    Dramat...Jak kończy się ubezpieczenie, to skaczą i podrygują,żeby namówić do współpracy, jak mam szkodę i mieszkam w zalanym mieszkaniu, robią łaskę, że ktokolwiek się ze mną skontaktuje.Uciekam od tej firmy jak skończy się polisa, z daleka od PZU.
  • ~Klient / 2018-05-31 15:24
    Ocena: 1.50 / 5
    Gostyń - wlkp. Byłem zgłosić świadczenie - polisę związaną z wypłatą świadczenia po śmierci teścia. Pani mnie obsługująca bardzo długo wypełniała dokumenty w przeciwieństwie do koleżanek siedzących obok. Na jej prośbę dostarczyłem jeden brakujący dokument tego samego dnia i byłem zapewniony, że wszystko jest "OK". Pieniądze nie wpływały na konto. Po tygodniu udałem się jeszcze raz i byłem poinformowany, że jest tyle wniosków iż Centrala nie może zdążyć z wypłacaniem pieniędzy. Inni członkowie rodziny otrzymali pieniądze w ciągu 1-3 dni. Zapewniony, że pieniądze wpłyną na konto w środę otrzymałem kolejny dokument, ale już pocztą do wypełnienia.
    Biurokracja i niedoinformowanie pracownika PZU. Brak słów
    Zaletybrak
    Wadybrak
  • ~Ajp1905 / 2018-05-30 18:11
    Ocena: 1.67 / 5
    Moim marzeniem było dotrzeć do domu na 30 urodziny, niestety dzięki "sprawnej" pomocy PZU po awarii auta, moje marzenie nie zostało spełnione. Blisko 6 godzin zajęło organizowanie auta zastępczego, a jak już do tego doszło, okazało się, że zostałam oszukana. Nikomu nie polecam ubezpieczenia auta w tej firmie, ani wykupywania droższych opcji ( mam assistance w wersji SUPER,niestety tylko w nazwie)! Wszyscy konsultanci obiecywali, że będą mnie informować o ustaleniach, rzeczywistość okazała się zupełnie inna. Zostałam w środku nocy pozostawiona w szczerym polu na prawie 6 godzin!
    ZaletyMiły agent sprzedający ubezpieczenia
    WadyDługa organizacja pomocy w przypadku awarii, zaniżanie kwot odszkodowania,
  • ~Aina / 2018-05-25 08:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Nabardziej oszukująca, kombinująca ubezpieczalnia na świecie. Nigdy więcej. Jestem osobą poszkodowana.Wskazany jest sprawca wypadku(oczywiście przez policję) ,a ja ponad 3 miesiące czekam za wypłata odszkodowania .
    ZaletyBrak
    WadyNajgorsza ubezpieczalnia
  • ~Bartek / 2018-05-17 06:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam nikomu tej ubezpieczalni.Sprawy są przeciągane wyceny nie realne do poniesionych kosztów-wycena na podstawie tylko własnego widzi misia ubezpieczalni granie na zwłokę,nieuwzględnianie kosztów realnych.Kontakt z infolinią to zgroza po kilka godzin można dzwonić,tak samo e maile pozostają bez odpowiedzi.Ja już zakończyłem współpracę z tą firmą i każdemu polecam zrobić to samo bo to firma z PRL-u i tak właśnie się zachowuje i daleko jej do innych ubezpieczalni.Nie życzę nikomu by przekonywał się osobiście jak działa ta firma piszę to jako ostrzeżenie dla innych po 15 latach współpracy z nimi.Ktoś musi zapłacić za te wszystkie filie które pootwierali na terenie całej Polski jak myślą Państwo kto?
  • ~Justyna / 2018-05-15 18:39
    Ocena: 1.00 / 5
    NIE POLECAM !!!
    Grają na zwłokę jak tylko mogą! Ceny zanizaja na potęgę! A jak juz się oddaje sprawe do sądu to wtedy płacą bo wiedzą ze będą musieć pokryć wszystkie koszty sądowe jeszcze!!! A jak juz z nimi wygra to nawet z wypłata środków czekaja do ostatniego dnia!!! Oszuści i złodzieje!
  • ~Łukasz / 2018-04-27 16:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam PZU.
    Za każdym razem zaniżają wypłaty bo taka jest ich polityka.
    Ostatnio ubezpieczony u nich uszkodził mi towar tak że poszedł do utylizacji a oni odpisali 70% bo można odtworzyć.

    Omijajcie szerokim łukiem.
    ZaletyBrak
    WadyKwintesencja - wzór jak nie powinno wyglądać towarzystwo ubezpieczeniowe.
  • ~Piotr / 2018-04-17 00:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Ostrzegam przed agentką ubezpieczeniową p. B.Mróz z Radzymina. Jest niekompetentna i nie ma pojęcia o ubezpieczeniach. Naciąga klientów!
  • ~Piotr Zakrzewski / 2018-04-16 22:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam druga szkodę losowa. Jeszcze takich zlodzieji nie widzialem. Probuja wszystkiego by nie oddac szkody. Jestem równiez ubezbieczony w Szwajcarii i wiem jak powinno dzialac prawdziwe ubezbieczenie.
    ZaletyNie ma zadnych. Kanalie i tyle.
  • ~nikola / 2018-04-12 10:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Zgłoszono zerwanie kawałka dachu... Decyzja odmowną.. Rozmowa telefoniczna za każdym razem mówią co innego... Jestem zniesmaczona obsługa.. Rezygnuje z ich usług... nie polecam !!!
    ZaletyNie ma
    WadyNie kompetentni ludzie ... Oszuści
  • ~Anna / 2018-04-08 22:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Agent ubezpieczeniowy z tej firmy celowo zmniejszył wartość mieszkania by składka pozostała taka sama! Kilka razy zostaliśmy zalani, a odszkodowanie było tak małe, że nie starczyło na farbę. Od tamtego czasu ubezpieczam mieszkanie w Generali i jestem bardzo zadowolona. Niestety, ale PZU oferuje ubezpieczenia w niewielkich cenach - co za tym idzie, gdy coś się stanie odszkodowania są albo bardzo małe, albo w ogóle ich nie ma. Polecam każdemu zastanowić się dwa razy zanim wybierze ubezpieczenie. Naprawdę, czasami warto dołożyć kilka złotych i mieć porządne ubezpieczenie niż bardzo tanie, a później płakać, że nic się nie dostało.
    Zaletybrak
  • ~Iff / 2018-04-04 22:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszukują na każdym kroku. Wmawiają coś czego nie ma żeby tylko nie wypłacić świadczenia. Miałam nawet problem z otrzymaniem treci OWU żeby MOZ napisać odwołanie. Wszyscy pracownicy nastawieni na to żeby nie wypłacić ani grosza.
    ZaletyBrak
    WadySame
  • ~pracownik pzu / 2018-04-04 10:51
    Ocena: 1.00 / 5
    rozmawiałem z pracownikiem infolinii nawet po podaniu nr sprawy nie zorientowany sprawa się ciągnie już 3 miesiące i nie nic nie polecam
  • ~Agnieszka / 2018-03-31 22:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Po prostu koszmar! Po awarii pojazdu poza granicami kraju w Wielki Piątek zostawili mnie z rocznym dzieckiem bez pomocy ( pomimomo podiadania Pakietu Pomoc Drogowa "Super"). Jestem rozczarowana nieprofesionalnym zachwaniem jak również bezczelnością pracowników PZU. Dzięki PZU są to pierwsze święta spędzone samotnie bez rodziny.
  • ~Paweł Dojnia / 2018-03-26 12:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Poza TUW jest to najgorsza z możliwych ubezpieczalni. Ocena w skali 1-10, wynosi minus 10. Tylko sąd lub rzecznik praw ubezpieczonych może sobie z nimi skutecznie poradzić. W mojej ocenie jest to kolos na glinianych nogach, który w końcu upadnie. Przykre jest to, że żerują na najbiedniejszych ludziach, których nie stać na prawników.
    ZaletyOd kilku lat brak jakichkolwiek zalet
    WadyCelowe opóźnianie wypłat odszkodowań. Zaniżanie odszkodowań. Marna obsługa klienta.
  • ~Jarek / 2018-02-21 17:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Dramat, skladki koszmarnie duze, jesli sie chce zawrzec u nich umowe. Tanie skladki oferuja starszym osobom i tym z malymi, kiepskimi autami.

    Jako poszkodowany, ktory probowal uzyskac od nich wyplate z OC uznaje, ze jest to u nich niezwykle trudne.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PZU
Ocena: 1.62, ilość opinii: 298
Hestia
Ocena: 1.47, ilość opinii: 273
Link4
Ocena: 1.63, ilość opinii: 249
Generali
Ocena: 1.87, ilość opinii: 154
MTU
Ocena: 1.68, ilość opinii: 122
AXA
Ocena: 1.58, ilość opinii: 97
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 440
Flixbus
Ocena: 2.11, ilość opinii: 335
ITAKA
Ocena: 2.90, ilość opinii: 168
nju mobile
Ocena: 3.27, ilość opinii: 111
Netflix
Ocena: 2.97, ilość opinii: 107
Virgin Mobile
Ocena: 2.64, ilość opinii: 66