Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PZU opinie

Ocena na podstawie 330 opinii

1.64 / 5

  • Oferta
    1.69
  • Obsługa klienta
    1.67
  • Cena/Jakość
    1.56

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~jan / 2019-03-25 13:02
    Ocena: 1.50 / 5
    niezetelnosc. kilka razy sie zawiodłem ,brak pomocy nie bede opisywał moich przypadkow bo szkoda czasu .odradzam są inne firmy.
  • ~Jedrek / 2019-03-23 17:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Przede wszystkim odradzam PZU. Od kilkunastu lat mam ubezpieczenie w tej firmie (dom i 2 auta) ale niestety już mentalnie z PZU pożegnałem się. Było tylko pięknie kiedy płaciłem składki ponieważ jeżdże od wielu lat i użytkuę dom bezszkodowo. Kiedy w ramach wykupionego pakietu Autocasco assistance comfort domagałem się zwrotu za koszt assistance za granicą, zrobiono wszystko żeby nie zwrócić. A więc na papierze miałem ubezpieczenie a w rzeczywistości nie. Zatem jestem zniechęcony takim postępowaniem PZU, dlatego czekam na zakończenie umów żeby powiedzieć NIE, DZIĘKUJĘ.
    ZaletyMIli i kulturalni ludzie przy obsłudze klienta
    WadyNie ma pewności co do rzetelnej wypłaty odszkodowania
  • ~aaaaaaaaaaaaa / 2019-03-21 17:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Dodałam poniższy komentarz z dopiskiem, że "lekarz orzecznik po 3 miesiącach mojego leczenia podważa kompetencje mojego lekarza, który badał mnie 10 dni po wypadku" na ich stronie na fb. Moja opinia widocznie jest dla nich tak niewygodna, że zadają sobie tyle trudu i usuwają moje komentarze... Mój komentarz nie jest ani wulgarny ani nie zawiera nieprawdy... Żenada...

    "Ja również z całego serca odradzam i współczuję wszystkim, których sprawca wypadku ma OC w PZU. Za wszystko co mogą to ucinają... Za parking, lawetę itd. I to nie małe kwoty, ponieważ PZU policzyło to inaczej. Ponosi się straty z własnych kieszeni... Od wszystkiego trzeba się odwoływać, a na decyzję czeka się do 30 dni. Kontakt kiepski. Za leczenie nie chcą zwracać, bo przecież po wypadku, gdzie samochód przekoziołkował i dachował możesz czekać 2 miesiące na wizytę u ortopedy z NFZ i kolejny rok na rehabilitację z NFZ. Najlepiej może jeszcze wziąć bezpłatny urlop i czekać 2 miesiące w bólach na lekarza... Nikogo nie obchodzi to, że masz pracę i chciałbyś do niej najwcześniej wrócić. Dzięki temu, że rehabilitowałam i leczyłam się na własny koszt mogłam po około miesiącu wrócić do pracy, a nie dopiero zaczynać leczenie.. Jako, że nie chcą zwracać kosztów leczenia trzeba się udać do lekarza orzecznika, który po 3 MIESIĄCACH od wypadku stwierdza, że poczekanie na lekarza z NFZ nie szkodziło Twojemu zdrowiu. Kiedy człowiek już jest praktycznie u schyłku leczenia... Więcej z tym wszystkim problemu niż to warte.. Zwrócą Ci 12,99 za leki i 500 zł zadośćuczynienia za doznaną krzywdę. Aż żałuję, że ubezpieczam się u nich też osobiście, bo gdybym wcześniej wiedziała jak to u nich wygląda, to bym się nawet nie zastanawiała. Dodam, że mam porównanie z inną ubezpieczalnią gdzie bez problemu zwrócili koszty leczenia i uznali uszczerbek na zdrowiu. Więcej nerwów i stresu niż to warte. Nie dziwie się skąd tak niska ocena oraz wiele negatywnych opinii w internecie... Odwołania.. odwołania i jeszcze raz odwołania... Odradzam wszystkim..."

    Zaletybrak
  • ~Jawie / 2019-03-20 17:20
    Ocena: 5.00 / 5
    Świetna firma! Polecam! Miałem 2 szkody jedna z mojego AC, a w następnym miesiącu skradziono inny samochód. Pierwsza szkoda załatwiania bezgotowkowo, bez problemu wszystkie uszkodzenia usunięte, a warsztat otrzymał wyrównanie po usunięciu szkody. Po kradzieży drugiego auta w dwa tygodnie pieniądze były na moim koncie, nawet wcześniej niż decyzja policji o zamknięciu postępowania. Wszystko bez problemów, tłumaczenia, chodzenia proszenia.
    ZaletySzybkość działania, bezproblemowe podejście do klienta, szybka wypłata pełnego odszkodowania.
    WadyBrak wad
  • ~Ariel / 2019-03-15 11:42
    Ocena: 1.67 / 5
    Posiadam OC w PZU.
    Dostałem list że jestem sprawca kolizji, bo kogoś otarłem nie poczułem i odjechałem.
    Wskazał mnie świadek.
    Napisałem więc do PZU że nie mogę napisać oświadczenia co nie wiem gdzie to miało miejsce i jaki był przebieg zdarzenia. Po prostu nie poczułem otarcia.
    Olali mnie.
    Drugi email olali mnie.
    Telefon na infolinię - nie jestem strona nie udziela mi informacji. Nie mogłem więc złożyć oswiadczenia.
    Dziś byłem na policji, bo poszkodowany nie dostał ubezpieczenia - nie złożyłem dokumentów.
    Teraz ja przez PZU będę miał mandat, bo chciałem to załatwić normalnie z polisy- co mi szkodzi, mam i tak ubezpieczone zniżki.
    WadyBrak zalet
  • ~Smutna prawda........ / 2019-03-14 10:48
    Ocena: 2.00 / 5
    Posiadam ubezpieczenie zdrowotne w firmie PZU, niestety jestem niezadowolona ze względu bardzo długich terminów oczekiwań do lekarzy, ponadto jak już się do kogoś dostanę to lekarze - służbiści nawet nie dadzą powiedzieć w czym jest problem, są oschli, nieskorzy do pomocy, wyjaśnienia. Traktują pacjenta przedmiotowo- zero zaangażowania. Szkoda pieniędzy na taką opiekę!!!
  • ~Boguś / 2019-03-13 15:26
    Ocena: 2.67 / 5
    mają okropny bałagan, po pól roku od wypowiedzenia umowy OC przysyłają nadal ponaglenia do zapłaty, albo w taki sposób naciągają?(a może ktoś zapłaci?), nie wiem jak to nazwać?
    Ile razy należy wypowiedzieć jedną i tą samą umowę aby PZU przyjął ją za skuteczną ????

    Nie jestem sam w tej opinii, inni też twierdzą to samo. są jak pijawki.... jak się przyssą to już nie popuszczą...

    Zaletychyba coraz mniej już tych zalet
  • ~Błażej S / 2019-03-04 20:46
    Ocena: 1.33 / 5
    Witam gdyby ktoś potrzebował pomocy w uzyskaniu odszkodowania po wypadku chętnie pomoge.Wspòłpracuje z firmą EuCO zajmująca się pomocą poszkodowanym w wypadkach komunikacyjnych,błędach lekarskich,wypadkach w pracy,potknięciach i poslizgnięcięciach ,wypadkach śmiertelnych oraz uzyskujemy dla rodzin środki z OFE po zmarłych krewnych. Zajmujemy się także uzyskiwaniem rent i opieki nad osobami poszkodowanymi można również uzyskać od nas AUTO zastępcze. Mogą się zglaszac do nas osoby także po WYPŁACENIU odszkodowania gdyż ubezpieczyciele przeważnie zaniżają KWOTY wypłacanych odszkodowań.Całosc odszkodowania dla klienta oraz prowizja dla naszej firmy pochodzi z konta firmy ubezpieczeniowej SPRAWCY wypadku.O odszkodowanie można się starać DO 3 lat od wypadku a w niektórych przypadkach nawet DO 20 lat od wypadku. Osoby zainteresowane proszę O Kontakt na Messenger 515-525-045 lub e-mail blazej.sikora@euco.pl
    ZaletyBrak
    WadyDużo
  • ~TOBIASZ / 2019-03-04 20:34
    Ocena: 1.00 / 5
    BEZNADZIEJNA FIRMA. MIAŁEM KOLIZJE, SKORZYSTAŁEM Z AC. ZAPROPONOWALI 30% WYCENY AUTORYZOWANEGO SERWISU.DWA MIESIĄCE GANIAM I NIE MOGE SIE DOPROSIC WYRÓWNANIA KWOTY. AUTO MAM NADAL NIE NAPRAWIONE!!!
    ZaletyBRAK
    WadyBEZNADZIEJNA FIRMA. MIAŁEM KOLIZJE, SKORZYSTAŁEM Z AC. ZAPROPONOWALI 30% WYCENY AUTORYZOWANEGO SERWISU.DWA MIESIĄCE GANIAM I NIE MOGE SIE DOPROSIC WYRÓWNANIA KWOTY. AUTO MAM NADAL NIE NAPRAWIONE!!!
  • ~ada / 2019-03-03 16:30
    Ocena: 2.33 / 5
    Nigdy więcej, miałem szkodę po wyładowaniu, wszystkie r-ki wypłacili zaniżone z klauzulą, do sądu. Więc tak zrobiłem, 3 lat WALCZĄ ZE MNĄ ABY MI NIE ODDAĆ 3000 zł. Sądu nie obchodzi to,że łaski nie robią bo jestem ubezpieczony od nowej wartości i wszelkich ryzyk, Nie ważna jest ekspertyza serwisanta, bo przyjeżdża mecenas PZU i walczy! Mają kasę, bo kto pójdzie do sądu po 300 zł? miliony polaków nabitych w trąbę,odkupili PKO SA, więc muszą grabić!
    ZaletyCoś tam wypłacą
    Wadynie zgodne z umową
  • ~Mozambik / 2019-03-02 15:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszuści w każdym calu! Regularne zaniżanie kosztorysów szkód prowadzi do niemożliwości uzyskania zwrotu realnych kosztów naprawy. Odradzam!
    WadyNiekompetentność ludzi na infoliniach, tzw. Opiekunowie Klienta to zwykli krętacze i kłamcy
  • ~Patryk. H / 2019-02-24 14:31
    Ocena: 1.00 / 5
    To jedna z najgorszych ubezpieczalni w Polsce... Nie doświadczeni pracownicy podają różne informacje sprzeczne ze sobą... Czekałem na odszkodowanie "zadość uczynienie" po zmarłym ojcu który zginął w wypadku samochodowym jak można się domyślić pieniądze nie zostały wypłacone... Po wywiadzie z Panią likfidatorką i wystawieniu opinii przez pracownika pzu okazuje się że w sprawozdaniu jakie spozadzila pani zajmująca się sprawa ze nie miałem kontaktu z ojcem przykra sprawa bo był tak naprawdę jedynym oparciem dla mnie...
    W sprawozdaniu były napisane zeczy które nawet nie padły z moich ust ponieważ pani likfidatorką nie podeszła do sprawy profesjonalnie i rozmawialiśmy o jej życiu a nie o sprawie związanej z wywiadem który miała przeprowadzić pani po telefonie pani była zaskoczona z braku pozytywnej decyzji wypłaty odszkodowania jako jedyny syn zmarłego nie powinno być z tym problemu a jednak pzu broni się rękami nogami żeby nie wypłacić złotówki.
    ZaletyBrak
    WadyBrak doswiadczenia
  • ~Zybi / 2019-02-21 10:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Miałem nieprzyjemną okazje na własnej skórze przekonać się na czym polega ten mechanizm zaniżania wyceny odszkodowań i celowe odmawianie ich wypłat. Po mimo stwierdzonej winy sprawcy szkody, który jest u nich ubezpieczony od OC, to PZU staje ponad prawem i poprzez zatrudnionych pseudo ekspertów wymyśla swoje przepisy i nie wypłaca odszkodowania. Obecnie sprawa trawiła do Sądu i czeka mnie długi okres oczekiwania na rozstrzygnięcie.
    ZaletyMożna się od nich uczyć jak oszukiwać klientów.
    WadyNie oceniają faktów i dokumentów, a biorą tylko nierzetelne opinie, które stosują do wydawania korzystnych decyzji dla swojej Firmy.
  • ~Dawid / 2019-02-20 12:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak szacunku dla klienta, na uzyskanie jakiejkolwiek informacji trzeba czekać tygodniami, po wypadku sprawa mojego odszkodowania ruszyła z miejsca dopiero po interwencji rzecznika ...jakaś masakra.....do tego koniec końców zaniżone odszkodowanie o koszty holowania....kpina
    Zaletybrak. nie polecam
  • ~Forest / 2019-02-20 00:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Kpina zawieram umowę przez telefon bez płatności w ratach wysyłają mi pocztą elektroniczną rachunek w dwóch ratach o 100 PLN większy . Reklamacja przepraszają ale system zwariował i muszę to zapłacić a pana konsultanta źle zrozumiałem . OSTATNI RAZ PODPISAŁEM z pzu polisę OC i AC i ubezpieczenie .
    Pozdrawiam stare babcie które jeszcze dojicie.
  • ~Łukasz / 2019-02-16 15:37
    Ocena: 1.00 / 5
    W styczniu nagle zmarł mój tata miał wykupione polisy na życie w PZU.Zgłosiliśmy roszczenie z jednej z polis którą tata miał na pokrycie kosztów pogrzebu.Na drugi dzień po zgłoszeniu a 3 po śmierci taty dzwoni do mojej mamy rozbawiona hiena cmentarna z PZU radośnie oznajmiając że ma super ofertę i zaprasza do oddziału oczywiście bez kolejki celem inwestowania przez PZU środków z polisy.Dodam że taty jeszcze nie zdążyliśmy pochować a oni już koniecznie chcieli pieniądze których nawet nie wypłacili zagarnąć ponownie.
    ZaletyZadnych
    WadyHieny cmentarne
  • ~Joan / 2019-02-12 21:43
    Ocena: 5.00 / 5
    W PZU mam wykupione ubezpieczenie indywidualne. Po narodzinach dziecka wysłałam do ubezpieczyciela potrzebne dokumenty droga mailową, pieniądze w kwocie zgodnej z cennikiem były na koncie już następnego dnia! Do tego gratulacje wyslane w formie listu, coś niesamowitego - życzenia pięknie ubrane w słowa dla mamy i dziecka, a do tego darmowy kod na e-book dla Maluszka. Polecam pakiety w PZU.
    ZaletySzybkość wypłaty świadczenia
  • ~TERESA / 2019-02-12 13:29
    Ocena: 1.00 / 5
    firma PZU to rodzaj państwa w państwie, cokolwiek Państwo ubezpieczycie to liczcie się z tym,że zostaniecie żle potraktowani i dostaniecie jakieś marne grosze 20-30% poniesionych kosztów, żadne argumenty do nich nie przemawiają, na skargi nie odpisują.Może kiedyś poleciłabym tę firmę ,bo było lepiej ,ale teraz absolutnie nie, nawet nie wiem czy oceniłabym jej usługo na jedynkę w skali od jednego do dziesięciu
    Zaletybrak
    Wadyzłe traktowanie klienta, świadczenia na bardzo niskim poziomie
  • ~aknaj / 2019-02-05 21:35
    Ocena: 5.00 / 5
    Sprawdziłam opinie na temat Ergo Hestii i teraz PZU. Wygląda na to, że wypowiadają się tylko osoby niezadowolone więc chcę wyrazić odmienne doświadczenie z tymi firmami.W Hestii ubezpieczyłam przedłużoną gwarancję a następnie z niej zrezygnowałam. Zarówno kontakt jak i zwrot pieniędzy był bez zarzutu. W PZU ubezpieczona jestem od lat " na życie", ubezpieczyłam tu samochód oraz dom. Otrzymałam na przestrzeni lat odszkodowanie z tyt. śmierci moich bliskich, uszkodzenia samochodu w wyniku stłuczki oraz pęknięcia rury kanalizacyjnej a także skorzystałam z pomocy hydraulika, która to pomoc była w pakiecie. Zawsze dodzwoniłam się bez żadnych problemów. Pracownicy byli bardzo
    uprzejmi,profesjonalni, załatwiali sprawy niezwłocznie w kwotach zgodnie z umową lub rzetelną wyceną.
  • ~Asia / 2019-02-04 14:30
    Ocena: 1.00 / 5
    TRAGEDIA to jest mało powiedziane, zaczynając od tego, że nie odpisują na chacie oraz się rozłączają...(Sytuacja z 31.01.2019r) Jedna Pani informuje mnie, że wizyta będzie w ciągu dwóch dni(wizyta pilna ze względu na tragiczne wyniki), na drugi dzień dowiaduje się, że to jednak 5 dni, proszę o rozmowę z osobą, która w końcu określi za ile w końcu odbędzie się moja wizyta... bezskutecznie. O 18 tego samego dnia dzwoni do mnie Pan, który informuje mnie, że termin mojej wizyty jest JUŻ 21.02.2019r. .. hmm... to chyba nie jest 5 dni.. Pan zdenerwował mnie swoim podejściem, powiedziałam, że wystawiam im adekwatną opinię do całej tej sytuacji. Po pięciu minutach dostaję telefon, że mogę udać się do wybranego przez siebie lekarza, a oni zwrócą mi pieniądze po otrzymaniu faktury imiennej. Ucieszyłam się, ale ....... ZNALAZŁAM JAKIŚ ICH ŚMIESZNY CENNIK i jest napisane, że wizyta u endokrynologa to 65 zł, więc dzwonię i pytam czy na pewno zwrócą mi całość... po 10 minutowej rozmowie dowiedziałam się, że odzyskam tylko 65 zł.... moje zdenerwowanie jest ogromne, każdy mój znajomy wie już o zaistniałej sytuacji i NIKT z nich nigdy nie skorzysta z tych śmiesznych usług PZU.
    ZaletyProszę nie kłamać w ofercie i wyszkolić pracowników!
    WadyBrak zainteresowania klientem, strata pieniędzy!!!
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PZU
Ocena: 1.64, ilość opinii: 330
Hestia
Ocena: 1.51, ilość opinii: 301
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 294
Generali
Ocena: 1.81, ilość opinii: 170
MTU
Ocena: 1.66, ilość opinii: 127
AXA
Ocena: 1.47, ilość opinii: 117
Flixbus
Ocena: 2.22, ilość opinii: 560
mBank
Ocena: 2.05, ilość opinii: 512
ITAKA
Ocena: 2.79, ilość opinii: 245
Netflix
Ocena: 2.86, ilość opinii: 134
nju mobile
Ocena: 3.15, ilość opinii: 124
Virgin Mobile
Ocena: 2.57, ilość opinii: 86