Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Orange opinie

Ocena na podstawie 1641 opinii

1.50 / 5

  • Niezawodność
    1.35
  • Obsługa klienta
    1.57
  • Cena
    1.61
  • Parametry
    1.46
  • Cena/Jakość
    1.19
  • Oferta
    1.10

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Informatyk / 2023-08-26 12:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Test powtórzony po kilku minutach:

    speedtest (kropka) pl / wynik / 376494208
    Download: 1.20 Mb/s
    Upload: 5,42 Mb/s

    oraz raz jeszcze z net speed:
    download: 0.38 Mb/s
    upload: 12,73 Mb/s
    speedtest (kropka) net / result / 15168525431

    Widać gołym okiem, jak to działa.
    Wiem już też, że na bank jestem na celowniku pracowniów Orange, prędkość na bank jest mi przycinana bo zbyt wiele komemtuję owe fakty publicznie w internecie.

    Mam jednak wy...je...bane po całości, albowiem na czwartek bilety już kupione.
    Pora dać sobie spokój z patolonią po całości.
    Nigdy do tego burdla nie wrócę, o nie.

    Orange, wy jesteście prawdziwe sk...r...wiele!
    Gdyby ten kraj posiadał uczciwe prawo każdy wasz pracownik łącznie z szefami siedzieli by w kiciu.

    To był mój ostatni test, za chwilę ładuję karty sim w kosz a Wy ludzie, zastanawiajcie się częściej, czy dla chorego smartfonu warto łądować się u takich kre...ty...nów w abonamenciki na 2,3 lata i własnym garbem utrzymywać te pato - sferę.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Informatyk / 2023-08-26 12:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Informatyk z tej strony. Sobotunia, Warszaffka, godz. 12:20, Grójecka 81/87, modem 5G, test ścierwa zwanego Orange LTE Advanced:

    Download: 1,07 Mb/s
    Upload: 5,65 Mb/s
    speedtest (kropka) pl / wynik / 376493728

    Testu 5G nie ma bo nie ma sieci, serio, wyszukuję 5G i brak sieci :)
    MiejscowośćWarszawa
  • ~KAMIKADZE / 2023-08-25 10:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Dziś zrobiłem test w Warszawie na Tarchominie. Rodzina zjechała, mam pod ręką wszystkie karty.
    Test na routerze MF286D (ten do 600Mb/s bez literki R)

    Play - 19 Mb/s
    Plus - 48 Mb/s
    Orange - 38 Mb/s
    T-Mobile - 224 Mb/s
    Lycamobile - 18 Mb/s
    Nova - 33 Mb/s
    Heyah - 108 Mb/s

    Zrobione testy są na wymuszonym Lte2600 z agregacją 1800.
    Podane wyniki to średnia z godziny a w czasie godziny dokonano 3 lub 4 testów w każdej sieci.
    MiejscowośćWarszawa (Tarchomin)
  • ~Informatyk / 2023-08-25 08:35
    Ocena: 1.00 / 5
    I powtórka z rozrywki, tym razem też bez 5G bo go nie ma, powód nieznany, zero kresek, zero zasięgu zatem testujemy poczciwe Lte. Prosto z łóżka jeszcze (ale już przy kawie) Grójecka 81/87, agregacja 3 pasm, router do 600Mb/s:

    Download: 13,89 Mb/s
    Upload: 3,69 Mb/s
    speedtest (kropka) pl / wynik / 376375248

    Tak działa LTE-ADVANCED na modemie cat.21 w super Orange w Piątunio o 8:25 rano
    Ohhhh...

    Idę się wzruszyć.
    WadyLTE-ADVANCED w Orange to kit
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Informatyk / 2023-08-24 19:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Informatyk z tej strony, Zegrze nad jeziorkiem, godzinka 19:50, czwartunio:
    speedtest (kropka) pl / wynik / 376339878

    Download: 14,14 Mb/s
    Upload: 10,55 Mb/s
    sieć: 4G LTE 2600 (no bo 5G tu nie ma i w tym stuleciu pewnie jeszcze nie będzie)
    MiejscowośćWarszawa Zegrze (j.zegrzyńskie, polaża)
  • ~Marek / 2023-08-24 16:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Polityka Orange to stawiać maszty nadawcze na wsi dla kilkudziesięciu osób w tym swoich ziomali. A w mieście kilka tysięcy osób bez zasięgu. Mamy XXI wiek a bardzo dużych miastach białe plamy.
    ZaletyDobry internet w miejscach gdzie jest zasięg.
    WadyZa mało masztów nadawczych w miastach np.takich jak Mysłowice
    MiejscowośćMysłowice, dielnica Piasek
  • ~Michał / 2023-08-24 12:08
    Ocena: 1.00 / 5
    Myślałem, że wyniki tu podawana przez tylu ludzi to przekręt, dziś na własne oczy tego doświadczyłem. Zmieniłem Lycamobile którego nie da się używać na właśnie Orange. Jest jeszcze gorzej. Tu ledwie ten internet istnieje. Calusieńką noc miałem do 10 mbs, teraz jest do 5. Brak mi słów.
    WadyTandeta, internet sprzed 20 lat
    MiejscowośćSopot Kamienny Potok
  • ~Informatyk / 2023-08-24 12:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Klasycznie i standardowo już Informatyk z tej strony. Bez zbędnego zaśmiecania przechodzimy do przesłania, zatem 5G w Orange w Warszawie przy Grójeckiej 81/87 przy pełnym zasięgu z routerem 5G postawionym na otwartym oknie w kierunku nadajników które z okna widać gołym okiem:

    Czwartunio, godz. 11:57
    Download: 27.98 Mb/s
    Upload: 9.41 Mb/s

    speedtest (kropka) pl / wynik / 376294277

    Uprzejmie informuję także, że od chwili rozpoczęcia masowego zamieszczaniu tu wyników ze speedtestów (a było ich dość sporo) jestem na celowniku sieci Orange. Jak wiadomo, wyniki nie sa anonimowe, widać tam mój IP, pracownicy Orange bez problemu mogą namierzyć moją sim. Osobiście sądzę, a mam do tego prawo, że z dnia na dzień prędkość internetu u mnie spada. Dlaczego tak? Dlatego, że gdy wkładam karty sim swoich znajomych do mojego sprzętu i robię speedtesty w 5G to u nich prędkości są wyższe. Cały czas 50-60Mb/s a u mnie już niestety nie.
    Sprzęt mam sprawny bo gdy wkładam swoją sim do czyjegoś telefonu - internet także wtedy przycięty.
    Bardzo nie wierzę w to, że to przypadek.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Ewe / 2023-08-24 07:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragiczny zasieg,notorycznie brakuje internetu,kilka dni w tygodniiu go nie mamy.wciaz pojawiaja sie jakies usterki.Nie polecam Oranga nikomu!!!
    WadyCiagle usterki,brak internetu i zasiegu
    MiejscowośćSędziszów Małopolski
  • ~Mariola / 2023-08-22 21:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Ma być 1000 Mb/s a jest 12.
    Dobre informatyk.
    Dzięki za speed testy, teraz widać kogo omijać.

    Ciekawe czy ktoś wykopie kiedyś tych kanciarzy z Polski.
    U mnie w Otwocku Orange w 4G ma każdego dnia id 5 do 20 mega a 5G nie istnieje.
    WadyOrange to gówno pomarańczowe
    MiejscowośćOtwock
  • ~Informatyk / 2023-08-22 21:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Informatyk ponownie, szybki test 5G w Orange, ponownie Grójecka w Warszawie:

    download 12.13 Mbs
    upload 15.3 Mbs

    speedtest (kropka) pl / wynik / 376153569

    Dziękuję za uwagę.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Marek WL / 2023-08-22 21:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Z tym ścierwem nie da sie nawet olx w apce przeglądać. Jedno foto otwiera około 4sekundy. Sprzęt z LTE-A cat 21 a zasięg full. Kto tym urwom pozwolił telefonię komórkową w Polsce robić to ja nie wiem.
    MiejscowośćZakroczym
  • ~Mycha / 2023-08-22 19:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno i badziewie. Ten internet nie da się używać po południu. Zamulone tak że ledwie strony otwiera.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Informatyk / 2023-08-22 17:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Witanko. Ponownie informatyk z tej strony. Ponownie Grójecka 81/87 w Warszafffce i test sieci 5G, wtoreczek, godz. 17:45

    Download: 9.54 Mb/s
    Upload: 13.56 Mb/s

    speedtest (kropka) pl / wynik / 376125931
    Pozdrawiam
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Tadeusz / 2023-08-22 13:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Wczoraj Orange ukradło mi 160zł z karty. Pojechałem na zakupy do Władysławowa na Litwę. Gdy byłem w mieście miałem dostępnych wiele sieci, także Rosyjskich bo do granicy z obwodem kaliningradzkim tylko 1km. Jestem starszym użytkownikiem telefonów, zatem nauczyłem się używać tego w roamingu. Zawsze, wybieram ręczny tryb wyboru sieci i ręcznie loguję się do wybranego przez siebie operatora. Tak tez było i w tym przypadku. Jestem, na milion procent pewien tego, co widziałem na wyświetlaczu tuż przed zatelefonowaniem do domu.
    Wyświetlało się obok pelnego zasięgu LV-TELE2.
    Zadzwoniłem do domu czyli do Polski, rozmawiałem 103 minuty przez zestaw hf, jak zawsze z resztą.
    Potem, przerwałem i zadzwonila córka z innego miejsca, rozmawialiśmy 47 minut.
    Przygoda kosztowała:
    - telefon do domu = 103 minuty x 1.46zł = 150zł 38 groszy
    - rozmowa odebrana od córki = 47 minut x 0.39zł = 18,33zł
    ----
    razem 168,71zł

    Gdy odłożylem słuchawkę w obu przypadkach nadal na wyświetlaczu miałem LV TELE2.
    Zdziwiłem się, gdy zjadło mi kartę, po powrocie do Polski zadzwoniłem do biura Orange.
    Powiedzieli mi, że wszystko jest ok, byłem w Rosji.
    Mój telefon zalogowany był do sieci MTS-RU.

    Nie był zalogowany, wiem co widziałem na ekranie a widziałem to dobrze, bo nie chciałem zalogować się do strefy2 aby wyjść z unijnego roamingu.

    Orange to fałszywe, złodziejskie, zakłamane qurfffy!
    A polityka uczciwego użytkowania roamingu na terenie UE konczy się w Orange już po 4 wizytach na Litwie i po wydzwonieniu na domowe numery niespełna 300 minut mając nolimit w Polsce.
    Od razu przysyłają SMS że używam telefonu niezgodnie z uczciwymi zasadami i że od tej pory będą pobierać opłaty, dlatego co wyjazd nowa karta SIM, niestety. Nawet tu kręcą i kantują.
    MiejscowośćSuwałki
  • ~Bartosz / 2023-08-22 13:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Orange oszukuje na transmisji danych. Można to łatwo udowodnić np. w Sądzie ale w polsce nie ma nikogo, kto by sie za to zabrał. Dwa identyczne telefony iPhone SE z roku 2020. Mają wgrane identyczną wersję oprogramowania. Posiadają identyczne do do joty aplikacje oraz ustawienia aplikacji. Jeden z telefonów w sieci Orange a drugi w sieci T-Mobile w tej samej lokalizacji (są obok siebie). Oba telefony mają pakę zliczającą wysłąne i odebrane dane. A więc:

    Telefon z kartą SIM od Orange wysyła fotkę przez Messengera, do tego tekst. Orange pobiera za te przygodę 714KB danych wysłanych oraz 108kB danych odebranych.
    Drugi telefon odbierający te fotkę z tekstem pokazuje, że odebrano 410KB a wysłano 16KB. Jakim cudem?
    Waga fotografii według Windows wynosi 398KB!
    Z karty sim w T-Mobile znika zatem 426KB! (czyli prawidłowo). Dlaczego z Orange zniknęło 822KB? Przecież, to jest prawie drugie tyle!

    Testów dokonałem 36! Za każdym razem Orange zawyża ilość pobranych lub odebranych danych.

    Inny test to pobranie za pomocą podłączonego komputera (laptop z systemem Gentoo Linux) systemu Windows11 x64 Pro PL z serwera Microsoftu.
    Pobieranie obrazu ISO 5322MB w Orange trwało 101 minut i 24 sekundy, co daje średnią prędkość na poziomie 0.875MB/sek czyli 7 Mega Bitów na sekundę.
    Pobranie tego samego obrazu ale już przez T-Mobile trwało 289 sekund czyli 4.8 minuty (niespełna 5 minut) co daje średnią prędkość 18.375MB/s czyli 147 mega bitów na sekundę.

    System Gentoo wskazał także, że z sieci pobrano w przypadku Orange i T-Mobile lekko ponad 5322MB.
    Sieć T-Mobile wskazała, że odebrano 5372,71MB a wysłano 9,71MB. Czyli ok....
    Natomiast Orange pokazało, że odebrano 6277,19MB a wysłano 189,21MB.
    Czyli co?
    Prawie 1GB ukradli, prawda?


    Wadykradną dane z pakietów internetowych, oszukują na transferach, prekość internetu znikoma
    MiejscowośćSłupsk
  • ~Ewa / 2023-08-22 13:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Włączyłam vol-lte i mi zabierają dane z pakietów, gdy dzwonię lub ktoś dzwoni do mnie. To tak ma być? Dla testu wyłaczyłam wszystkie aplikacje i gdy zadzwoniłam na 1 równą minutę do chłopaka to pobrało 4.75MB.
    Potem on zadzwonił do mnie i mi znowu zniknęło 4.8MB.
    I tak za każdym razem.
    Gdy wyłączę Vo-lte i dzwonię, to wtedy telefon przełącza się do sieci 3G i już z danych pakietowych nic nie znika.
    To w ogóle legalne jest takie coś? Przecież mam wykupiony no-limit na wszystkie połączenia.
    A internet w Orange to katastrofa. Ludzie, nie kupujcie tego. PO za szczytem do 40 mega bitów a w szczycie od nawet 1 do max. 8. To nie jest internet, nie można w szczycie rozmawiać przez komunikatory, obraz tnie, klatkuje, zatrzymuje, głos leci dalej a obraz stoi i tak cały czas. Tylko w nocy działa jakoś normalnie.
    MiejscowośćRzeszów
  • ~Maciek / 2023-08-22 09:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Najwięksi złodzieje jakich znam, gdy mowa o telefonii komórkowej.
    Ty spie...rdol.ona Polsko!
    Kraj maf..ijny!
    Na szczęście za chwilę wyjazd i nigdy w życiu nie wrócę do sk..u..rwiał..ego kraju!
    NIGDY! NIGDY! NIGDY!

    Cztery dni temu miałem na karcie 250GB danych.
    Zrobiłem doładowanie, przyznali mi kolejne 100GB.
    Miałem uzbierane 41GB na UNIĘ EUROPEJSKĄ.

    Pobrałem 204GB!
    Wczoraj, gdy pobierałem filmy okazało się że:
    - transfer został wykorzystany w całości
    - zjedli pieniądze z karty i zostawili 0.02 PLN
    - zablokowali prędkość internetu do 64kB/S

    I teraz tak:
    Miałem ponad 350GB wyswietlone w aplikacji z ważnością do paźdzernika, pobrałem 204GB i okazało się
    że Orange ukradło resztę danych. Po prostu znikęły! Nie ma! Wcięło!
    Ich zdaniemw 1 godzinę bo tyle pobierałem czasu ponrałem 150GB, wierzycie?

    Na gównie które działa z maksymalną prędkością do może 15Mb/s!
    Mało tego!
    Wyczyścieli konto do zera i na Unię zostało 0.00GB!

    Dalej:
    Aplikacja Orange nie działa, gdy nie ma aktywnego jakiegokolwiek pakietu! We wszystkich normalnych sieciach aplikacja operatora zwolniona jest z transmisji danych ale nie u wujów w Orange! Trzeba doładować konto, aktywować byle jaki pakiet by móc uruchomić jakikolwiek inny pakiet! Rozumiecie?
    Kolejna rzecz - aktywacja pakietu internetowego (najmniejszy) 5zł za 5GB i uwaga !!! +0.29zł za SMS do Orange.
    Wy qurwy !!!!!!

    Złodziej i tyle!
    Legalna mafia w Polsce!
    I nic nie zrobisz, bo tego nie udowodnisz!

    Nigdy w życiu wraz z żoną nie wrócimy już do UE! Koniec!
    Na każdym kroku wał, przekręt i wyłudzenie.
    A Rząd urwa uradowany wyborami zajęty!
    Swoich za VAT gania a z drugiej strony zachodnie mafir się pasą!

    A wy...dalać z tym cyrkiem!
    Dwa razy wracałem do Polski bo pnoć miało być lepiej, trzeciego już nie będzie.
    Nigdy!!

    Przysięgam na zdrowie, życie i szczęście moich dzieci że nie wrócę, nawet gdybym miał być parobkiem do konca żywota.

    MiejscowośćMysłowice
  • ~Piotr / 2023-08-21 17:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Jeśli chodzi o tą sieć nie polecam pod żadnym względem, starszym osoba wciskaja co się da pod nie wiedzę mało tego naliczane opłaty są kosmiczne... uważajcie na tą siec nie polecam i wręcz odradzam sprawa będzie dalej nagłaśniana
    ZaletyŻadnych
    WadyNie zliczone
    MiejscowośćRadom
  • ~Patryk / 2023-08-21 14:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Mieszkam w Słubicach i używam niemieckich sieci (jest dobry zasięg). NAdajniki z Frankfurtu nad Odrą tak silne, że bez problemu po polskiej stronie internet w Lte hula od około 120 do około 220 Mbps w niemieckim T-Mobile. Vodafone jest trochę gorsze bo oscyluje między 80 a 120. Natomiast wszystkie polskie sieci to kpina. Najszybszy jest polski T-Mobile i ma może w porywach około 40Mbps, potem Plus który ma około 20-30Mbps a tacy jak Play czy Orange to wogóle się nie liczą. Mój kumpel posiadający Żabkę wyrzucił na początku roku około 200 starterów Play i Orange do śmietnika. Zawalały miejsce a od ponad 2 lat nikt tu nie kupił tych sieci. Czemu? Bo internet mają od 1 do 5 Mbps.
    Ja to nazywam poslkim gównem, zresztą, zakupy w spożywczym też za rzeką robimy. Tańsze i lepsze.
    Polska to ruina technologiczna.
    MiejscowośćSłubice
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3439
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2531
Play Online
Ocena: 1.74, ilość opinii: 2188
T-Mobile Internet
Ocena: 1.87, ilość opinii: 2018
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4012
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3711
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2721
T-Mobile
Ocena: 1.57, ilość opinii: 2389
mBank
Ocena: 1.66, ilość opinii: 1883
Orange Neostrada
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1177