Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Orange opinie

Ocena na podstawie 963 opinii

1.55 / 5

  • Niezawodność
    1.37
  • Obsługa klienta
    1.66
  • Cena
    1.70
  • Parametry
    1.49
  • Cena/Jakość
    1.40
  • Oferta
    1.10

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Slawomir / 2020-07-15 13:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Dzień dobry.
    Zakupiłem na firmę w lutym usługę telewizja i internet instalacja miała być 7 lutego 2020 roku i była.
    Pan który przyjechał zadzwonił do drzwi otworzyłem i nie było ani dzień dobry ani pocałuj dupe tylko tego się nie da zrobić. Podłączyli mi tylko internet a jak instalatora spytałem się dlaczego nie podłącza telewizji okazało się że się nie da. Oki. Zarzadalem przewodu do anteny i usłyszałem nie jest Pan klientem Orange a jak mogę nie być jak przyjechał podłączyć dekoder Orange. Ale nic nie należało mi się. Więc zadzwoniłem po firmę zewnętrzna przyjechali i podłączyli za 130 zł brutto.
    Zadzwoniłem do Orange aby zwrócili mi kwotę 130 zł brutto i oddali w 2 pierwsze miesiące odliczyli od faktury po 65 zł brutto zaznaczę ze dwa pierwsze miesiące są za 0 zł.
    Przed upływem terminu 14 dni rozwiązałem umowę a że było wzięte na firmę to nie mogę odstąpić od umowy ale zerwałem umowę.W trakcie składania reklamacji okazało się że Pan nie podłączył kabla ponieważ nie mają uprawnień aby wejść na drabinę oczym nie zostałem poinformowany w trakcie zawierania umowy. Zarzadalem protokołu z montażu od Orange bo moja kartka jest pusta, Orange powiedziało ze to jest ich protokół wewnętrzny i nie mogą udestepnic klientowi.
    Walka trwa do teraz ponieważ wystawili karę za zerwanie umowy 2500 zł brutto. LUDZIE UWAŻAJCIE CO ROBICIE TO SA OSZUSCI ZROBIĄ WSZYSTKO ABY PODPISAĆ UMOWĘ A PÓŹNIEJ MAJA KLIENTA W DUPIE.
    JA BĘDĘ WALCZYŁ W SĄDZIE.
    ZaletyBrak
    WadyLUDZIE UCIEKAJCIE OD ORANGE
    MiejscowośćKraków
  • ~anon / 2020-07-13 14:13
    Ocena: 1.50 / 5
    Kpina, żart, żenada. Piszę tę opinię po 15 minutach zakładania konta mailowego, bo co chwilę gubiło łącze i musiałem od nowa powtarzać wszystko. Taki internet byłby zadowalający może z 40 lat temu. Takiego internetu nawet za darmo bym nie chciał mieć, bo tylko utrudnia pracę. O odpaleniu gierki sieciowej można zapomnieć, bo wyrzuca co chwilę.
    ZaletyCzasem jest internet 1,5 Mb/s w pakiecie do 10 Mb/s
    WadyAle częściej go nie ma
    MiejscowośćGryfów Śląski
  • ~Klient Warszawa Firma / 2020-07-10 11:08
    Ocena: 1.00 / 5
    NIE POLECAM! LTE 4G dla biura to wyłudzenie pieniędzy!

    Orange sprzedaje produkt nie działający a następnie żąda płacenia abonamentu do końca trwania umowy.
    LTE biurowy a więc z definicji przeznaczony dla biura. Lokalizacja WARSZAWA!
    Reklamując go jako zamiennik i jedyne rozsądne rozwiązanie dla firm w miejscu gdzie nie ma innej możliwości uzyskania dobrego łącza ORANGE sprzedaje ten produkt w sposób naruszający prawo.
    Jeżeli LTE biurowe permanentnie nie działa w danej lokalizacji lub nawet nie ma sygnału, to mimo to nie pozwalają na odstąpienie od umowy. Kontakt z Klientem jest fatalny. Brak ciągłości wątku reklamacyjnego. Zmuszanie do kolejnych czynności (restartowanie karty, modemu etc. Po wykorzystaniu pełnego wachlarza "ściem" przesyłają informację, że jest to LTE a więc internet mobilny i tak ma prawo być.
    Działalność taka jest ewidentnym wyłudzeniem!
    Na reklamacje odpowiadają w bezczelny sposób - po drugiej reklamacji informują że ich stanowisko jest ostateczne i na więcej reklamacji nie udzielą odpowiedzi.
    Przestrzegam uczciwie przed zawieraniem umów na firmę / podmiot gospodarczy bo taka umowa wg nich jest NIEODWOŁYWALNA.
    Moim przypadkiem zajmie się kancelaria prawna ale wiem że nie każdego na nią stać.
    ZaletyBRAK
    MiejscowośćWarszawa
  • ~barte3 / 2020-07-06 15:37
    Ocena: 1.75 / 5
    Dokładnie zauważyłem to samo, bo ciężko byłoby tego nie zauważyć, sieć jest mega obciążona i to zaczęło się jeszcze przed pandemią, obowiązkowym pozostawaniem w domu i nauką zdalną dzieci, trwa niezmiennie do dziś, i wydaje się, że będzie trwać, bo Orange zlewa zgłoszenia mówiąc, że "nie ma na to wpływu" :) Mieszkam Ciechanowie, mam nadajnik kilkaset metrów od domu, zasięg na 5 kresek, prędkość LTE poniżej 1mb/s ping powyżej 50. Gram sobie czasem w WOT online. Jeszcze na początku roku można było swobodnie grać, tak teraz ping w grze co chwila skacze do poziomu kilkaset ms, często zawiechy na 999 ms. Aktualny Speedtest na telefonie, karta Orange - ping 43ms, prędkość 1,58 Mb/s, T-mobile: ping 18 ms, prędkość 19,7 Mb/s. Jeszcze tylko 3 miesiące i żegnam się z Orange. Aha i jeszce ciekawy patent. Mam internet mobilny biurowy czy jakoś tak - pakiet 999GB na miesiąc. Czyli średnio ponad 30Gb dziennie do wykorzystania. W maju zostałem zbanowany na 24h za pobranie danych w wysokości 26GB w ciągu doby. Jednorazowy skok. Calomiesięczne zużycie zamknęło się poniżej 200GB. Co na to obsluga Orange gdy składałem reklamację? A no nic, mają wykute regułki nie odpowiadają na pytania tylko klepią bzdury nazywając mnie heavy userem, na pytanie jak w atkim razie mam swobodnie wykorzystać przyznany pakiet GB i nie zostać zbanowanym, nie dostałem odpowiedzi. Żal.....
    MiejscowośćCiechanów
  • ~Ciechanowianin / 2020-07-04 22:58
    Ocena: 1.75 / 5
    Z całego serca nie życzę nikomu korzystania z tego internetu. Szkoda czasu i pieniędzy na niego. Korzystając samotnie jeszcze w miarę działa co nie zmienia faktu że często muli. Jak korzystają przynajmniej 2 osoby to nie nadaje się do użytku.
    MiejscowośćCiechanów
  • ~Lukasz / 2020-07-04 08:41
    Ocena: 1.00 / 5
    kiepski internet za wysoka cene,zaluje ze wziolem. co chwile pojawia sie czerwona dioda oznaczajaca ze zgubil siec. za spoznienie faktury dodatkowe odsetki - ogolnie slabiutka obsluga
    Zaletyzadnych
    Wadysame wady
    MiejscowośćWrocław
  • ~Beata / 2020-07-03 19:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Zdecydowanie odradzam! Mamy neostradę od lat i tylko pierwszy rok był miarę. Teraz co drugi tydzień przez 3 lata non stop zgłaszamy usterkę. Non stop zrywa połączenie i jest brak sygnału. Kontakt z działem obsługi przez tego automatycznego konsultanta MAX jest tak wkurzający, że chce się telefon rzucić o ścianę!!! Szmatłowa jakość i obsługi i jakości usług
    Zaletybrak
    Wadywszystko
    Miejscowośćneostrada
  • ~POUFnyy / 2020-07-02 23:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsy dostawca internetu w Polsce, nie ma to jak dobre, losowe zaniki internetu, brak łącza przez dłuższy czas lub brak chęci pomocy w zanikającym połączeni ze strony supportu. Nie polecam nikomu, strata pieniedzy.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~Aneta / 2020-07-02 16:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Beznadziejny internet. Tragedia. Ciągle go nie ma. Działa bardzo słabo i wolno. Nie polecam!
  • ~krzysztof / 2020-07-01 17:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Przez pierwsze pół roku było w miarę . Ostatni rok to masakra , obsługa klienta pieprzy to samo na okrągło , zlewka totalna . Kończy mi się umowa z nimi , wezmę ruter i wypierdole go za okno . Dziękuje
    ZaletyBrak
    WadyOooooooooooooooooooooooooooooo same wady .
    MiejscowośćWejherowo
  • ~Paweł / 2020-06-29 21:17
    Ocena: 4.00 / 5
    Super sieć jestem z Wami 9lat i nie zrezygnuje...
    ZaletySuper
    WadyBrak
    MiejscowośćGrabina Radziwiłłowska
  • ~klient / 2020-06-29 08:22
    Ocena: 1.00 / 5
    moja opinia po 10 latach współpracy.
    To bardzo fałszywa sieć, naciągają aby tylko większą kasę zapłacić.
    kończy mi się umowa na 2 telefony. płaciłem 75zł teraz przez 3 miesiące muszę zapłacić 144 zł.
    Jaką można mieć opinię?...
    przed końcem umowy męczyli mnie codziennie telefonami z coraz to gorszymi propozycjami.
    tak się szanuje klientów.
    NIE POLECAM!!!!!!!
    ZaletyBrak
    Wadywszystko co możliwe. brak słów
    MiejscowośćBrodnica
  • ~Jerzy / 2020-06-21 22:07
    Ocena: 3.00 / 5
    Dziś testowałem Internet mobilny z Orange: w godzinach 4...5 rano miałem transfer LTE do ok. 15 Mb/s, w dzień spadał często poniżej 1 Mb/s, nawet do 0,08 Mb/s (mam zdjęcia wyników testu prędkości). Poziom sygnału LTE zmieniał się od 1/5 do 4/5. Szukam innego dostawcy...
    ZaletyNiewykorzystane GB przechodzą na następny okres..
    WadyZ tych skumulowanych Gigabajtów żaden pożytek, przy takim transferze są nieosiągalne!
    MiejscowośćWiśniowa k/ Staszowa
  • ~K.T. / 2020-06-21 17:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Ten internet to pomyłka. Dziś cały kolekny dzień nie ma praktycznie wcale połączenia z siecią. Czasem działa, ale zwykle jest słaby i zawodny.
    Internet słaby, ale opłaty całkiem pokaźne 100pln za miesiąc internet+abonament i telefon domowy. A nie, przecież jakiś pojazd uszkodził kabel i obsługa zapewniała,ze przyjedzie a po miesiącu wydzwaniania stwierdziła,że to nie ich wina i nie naprawią.
    ZaletyBRAK
    WadyInternet niby jest, ale częściej go nie ma. Szukasz książek do pisania pracy? A może musisz wysłać ważnego maila? Lub po prostu chcesz obejrzeć film? W orange mozesz o tym pomarzyć.
  • ~Kris / 2020-06-18 23:08
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie sprzedali promocji, bo telefon był drogi i bali się ???? idioci, niech sprzedają tylko telefony za 200zl, a najlepsze jest to że że niby wszystko przechodzi każą czekać 4 dni na kuriera i cisza, Dzwoniaz na infolinię a tam skruszona dziunia sprawdza że dział aktywacji odrzucił o się boi, kaucji nawet nie potrafią ustalić, banda oszołomów nigdy więcej tej sieci
    ZaletyBrak
    WadyBrak kompetencji,
  • ~Heniek / 2020-06-16 15:35
    Ocena: 2.50 / 5
    Byłem abonentem sieci idea poźniej orange od 2000r wiec 20lat do dnia dzisiejszego, Ze względu na to, że umowę którą z nimi miałem na czas nieokreślony zmienili warunki bez uzgodnienia i poinformowania mnie o tym a tak się nie robi więc 4 numery przenoszę do innej sieci.
    ZaletyZasieg ok
    MiejscowośćKraków
  • ~Sendziarz / 2020-06-15 00:33
    Ocena: 1.75 / 5
    Orange to jakiś ściek, polecam napluć na router i zmienić operatora.
    ZaletyJD
    WadyOrange
    MiejscowośćGorlice
  • ~Artur / 2020-06-12 17:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Byłem klientem orange przez kilkanaście lat i bez przerwy byłem rolowany przez nich!!!
    To jest nie uczciwa firma okradają klienta na każdym kroku!!!
    Przykład doładowałem konto za 5 zł w sklepie i moment nie miałem 2 zł a nie zdążyłem nawet skorzystać a już zniknęły złotówki!!! I tak bez końca nożna wypocząć....
    ZaletyŻadnych
    WadyNie do zliczenia
    MiejscowośćŁomianki
  • ~Sabina373 / 2020-06-10 15:22
    Ocena: 5.00 / 5
    Korzystam z usług Orange 4 lata, zawsze znajdzie się dla mnie jakaś nowa korzystna oferta, zniżki za płatności na czas I każdy kolejny numer, internet jest ok, na tv też nie mogę narzekać jedynie czego nie mogę się doczekać to światłowodu na mojej ulicy;) liczę na was I polecam Orange.
    ZaletyCeny, oferty, usługi i kontakt, miła obsluga
    WadyPlatny numer na infolinię Orange
    MiejscowośćSanok
  • ~Xxx / 2020-06-10 02:00
    Ocena: 1.75 / 5
    Taki internet to mają w piekle. Tylko mordowanie się z nim i szkoda tych ludzi z obsługi telefonicznej
    ZaletyZa bardzo to nie ma obsługa człowiek
    WadyDziałanie i maks
    MiejscowośćBoguty
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2506
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.54, ilość opinii: 2226
VECTRA
Ocena: 1.72, ilość opinii: 2084
UPC Internet
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1872
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1681
Play Online
Ocena: 1.88, ilość opinii: 1472
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1045
Play
Ocena: 1.49, ilość opinii: 875
Orange
Ocena: 1.45, ilość opinii: 821
mBank
Ocena: 1.90, ilość opinii: 792
T-Mobile
Ocena: 1.55, ilość opinii: 670
Plus
Ocena: 1.58, ilość opinii: 577