Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

NeoBus opinie

Ocena na podstawie 370 opinii

2.67 / 5

  • Poziom cen
    2.92
  • Oferta
    2.75
  • Jakość obsługi
    2.28
  • Wygoda
    2.77

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Pasażer neobus / 2019-09-03 02:07
    Ocena: 1.75 / 5
    Kierowca spóźnił się pół godziny! To był mocny kurs na lptnisko,całe szczęście że była rezerwa czasowa inaczej nie byłoby szans żeby zdążyć na lot! Kierowca bardzo niemiły, zabronił siadać na pierwszych ośmiu miejscach mówiąc że butelki z wodą są ważniejsze niż człowiek który zapłacił niemałą sumę za bilet. Kierowca czuł się jak pan świata bo powiedział że on tutaj rządzi. Żałosne i karygodn zachowanie i zniewaga. Mało tego, pan kapitan tego statku rozmawiał sobie przez telefon w czasie prowadzenia autokaru o 1:48 w nocy gdzie wszystko może się zdarzyć.
    ZaletyBrak
    WadySpóźnienie,, kierowca rozmawiał przez telefon podczas jazdy, ubliżanie pasażerowi, że powinien nauczyć się kultury kiedy ten poprosił grzecznie czy może usiąść na drugim siedzeniu za lierowca.
  • ~Daniel / 2019-09-02 18:57
    Ocena: 3.00 / 5
    Neobus to porażka. Te małe autobusy to dno. Trzęsie i ciasno jak cholera. Na ich bazie przesiadlismy sie do wiekszego. Troche lepiej ale klima nie działa a drzwi do toalety caly czas sie otwierają. I jeszcze 80 zł z Krosna do Warszawy. Ostatni raz tą firmą jechalem
    Dla porównania Flixbus jedzie za 50zł i nie ma żadnych problemów
    ZaletyZalety? Oprócz tego że mnie zawiózł to żadnych
    WadyWyżej
  • ~Bartosz / 2019-09-02 18:44
    Ocena: 5.00 / 5
    Jakość usług na wysokim poziomie. Autobusy nowe z działającą ubikacją, klimatyzacja. Kierowcy bardzo dobrze jeżdżą. Byłem też miłe zaskoczony Panią która świetnie radziła sobie na górskich odcinkach trasy.
    ZaletyWyposażenie autobusów, woda dla pasażerów
  • ~Ania / 2019-08-30 17:15
    Ocena: 2.50 / 5
    Kurs Kraków - Rzeszów z godziny 16:15. Odjazd 17:07 (prawie godzinne opóźnienie). Ciasno, fotele się nie rozkładają (sam kierowca sprawdzał i przy moim siedzeniu i siedzenie przede mną mechanizm do rozłożenia siedzenia zepsuty).
    ZaletyDają wodę, działa klima
    WadyBardzo duże spóźnienie, niewygodnie: zepsuty mechanizm do rozkładania siedzenia, ciasno.
  • ~if / 2019-08-30 15:50
    Ocena: 2.75 / 5
    Było dobrze parę lat temu. Bilety w różnych cenach, nawet za przysłowiową złotówkę. Teraz jest fatalnie.Jedyny fakt na korzyść, to dostępność - jest sporo kursów. Firma się rozwinęła, ale jakość jej usług drastycznie się pogorszyła.
    Mimo ze na autokarach jest reklama - bilet za złotówkę - nie ma takiej oferty. To chyba sprzeczne z prawem, reklamować coś, czego nie ma.
    Kierowcy coraz bardziej znerwicowani, przesiadki w Niebylcu to koszmar, nikt nie pomaga przy bagażach, a przecież pasażerowie kupują bilety na trasę np Warszawa - Iwonicz i nic nie wiedzą o przesiadce. Starsze osoby np. kuracjusze sanatoriów mają problem z wyciąganiem, przenoszeniem i wkładaniem bagażu. Kierowcy zajmują się zazwyczaj paleniem papierosów.
    Busiki z Niebylca to igranie ze śmiercią. Pędzą na złamanie karku. A opóźnienia są normą.
    Zaletydostępność
    Wadyjak w opinii
  • ~Pasażer / 2019-08-29 19:44
    Ocena: 4.50 / 5
    Wracałem w niedzielę w nocy z Wrocławia do Sanoka. Dwóch kierowców. Jeden siwy stary dziad drugi młody pod krawatem. Stary cały czas przeklinał jechał niebezpiecznie szybko. Gdy ten drugi młody wsiadł za kierownicę jazda była całkiem inna. Spokojny opanowany kierowca. Tylko ten stary cały czas go poganiał i uczył go jak ma jeździć. Współczuje temu Panu jeździć z takim starym zgrzybialym dziadem
    ZaletyMiły kierowca
  • ~Pasażer / 2019-08-29 19:38
    Ocena: 4.00 / 5
    Wracałem w niedzielę w nocy z Wrocławia do Sanoka. Dwóch kierowców. Jeden siwy stary dziad drugi młody pod krawatem. Stary cały czas przeklinał jechał niebezpiecznie szybko. Gdy ten drugi młody wsiadł za kierownicę jazda była całkiem inna. Spokojny opanowany kierowca. Tylko ten stary cały czas go poganiał i uczył go jak ma jeździć. Współczuje temu Panu jeździć z takim starym zgrzybialym dziadem
    ZaletyMiły kierowca
  • ~Szymon / 2019-08-29 16:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Kałuza oleju i 2 godziny spoznienia polecam jakies rozwiązania na podstawianie innych autobusów
  • ~Kuba / 2019-08-28 23:32
    Ocena: 5.00 / 5
    Nic wam nie pasuje... Cena, kierowcy, czas przejazdu
    Chcecie szybko dojechać a narzekacie, że kierowca jedzie szybko wąskimi drogami
    Narzekacie na cene a policzcie sobie spalanie takiego autobusu... Firma musi opłacać leasing pracowników i utrzymanie autobusów
    Klimatyzacja jak klimatyzacja
    Autobusy kursują codziennie, więc klimatyzacja ma prawo się zepsuć
    Wszystkim marudom polecam znaleźć lepszego przewoźnika :)
    ZaletyWszystko na +
  • ~Atka / 2019-08-22 16:53
    Ocena: 2.75 / 5
    17.08.2019 Trasa Krosno-Rzeszów. Brak klimatyzacji,w autobusie gorąco i duszno.Na odcinku Krosno-Lutcza,gdzie droga jest wąska i kręta kierowca jechał tak szybko, że robiło się człowiekowi niedobrze łącznie z zawrotami głowy. Autobus wysoki więc na zakrętach nie wyglądało to za wesoło.Pasażerowie zwracali uwagę kierowcy,aby zwolnił,ale kierujacy pędził jak przysłowiowy diabeł z teściową. Przed zwężeniem jezdni przed mostkiem i z powodu nadjezdzajacego z naprzeciwka samochodu kierowca tak raptownie zahamowal,że wszyscy "zaliczyli głową " oparcie siedzenia z przodu. Bagaż, który włożyłam do prawego bagażnika,wyjmowalam z lewego.Z innych opinii wynika,że kierowcy Neobusow rozmawiają przez telefon, w tym przypadku jedynym plusem pewnie będzie fakt,iż kierowca nie rozmawiał przez telefon.
    ZaletyKierowca nie rozmawiał przez telefon.
    WadyBardzo szybka jazda na wąskiej i kretej drodze. Brak klimatyzacji.
  • ~ADRIANNA / 2019-08-22 16:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia przejdź z Wrocławia do Kraków trwa ponad 5h. Kierowcą zatrzymuje się na papierosie robi przerwy 10 min.
    ZaletyNie ma zalet
    WadyCena, czas trwania podróży
  • ~gelo / 2019-08-22 13:56
    Ocena: 3.50 / 5
    Witam nie mogę kupić biletu online.Nie można wpisać adresu e-mail małymi literami.
    ZaletySzybki i w miare tani transport
    Wadytrudności przy zakupie biletu online.
  • ~Masza / 2019-08-22 09:02
    Ocena: 3.75 / 5
    Jechałam tymi liniami 3 razy.Kierowcy non stop rozmawiają przy pomocy słuchawek przez telefon!Klną, jak szewcy!Mogłabym opisać ich kolegów, gdzie pracują, a jak dorabiają w NeoBusie.Jeden kierowca zrobił 15 min przerwę inni nie - chociaż na trasie wsiadają kierowcy.To są, czy nie ma tych przerw.Chociaz na chwilę rozprostować nogi człowiek potrzebuje.Ostatnia podróż, 20.08, godz.9.00 z Warszawy do Rzeszowa- koszmar.Pani, która kierowala- porażka! Wlokła się za traktorem, żadnych manewrów wyprzedzania.Opoznienie oczywiście.Dopiero w N.Debie usiadł za kierownicą mężczyzna i podróż nabrała tempa.Jak się uczy, to z pustym autobusem!
    ZaletyKierowcy- mezczyzni.
    Wady1)Brak przerw na rozprostowanie nóg.2)Kieroczyni, kobieta- nauka z pustym autobusem.3)Non stop rozmowy przez telefon i wulgaryzmy.
  • ~Dawid / 2019-08-21 11:23
    Ocena: 2.25 / 5
    Pan kierowca wredny, ogłoszenie że jest przesiadka dopiero po zapytaniu kierowcy ogłosił że jest przesiadka z Rzeszowa do Jarosławia.
    ZaletyCena, klimatyzacja,wi-fi
    WadyWredny kierowca
  • ~Zoska / 2019-08-20 17:03
    Ocena: 1.50 / 5
    Na trasie Rzeszów - Ustrzyki Górne spóźniony o 2 godz godziny i niestety nie jest to pierwszy raz, spóźniaja się notorycznie, to już mam wrażenie tradycja tej firmy. Poza tym jakieś dziwne przesiadki... Jak trasa to trasa... Od punktu A do punktu B. Jakby się chciała przesiadac to bym PKSem pojechała... Przynajmniej taniej by było bo Komfort autobusu bardzo podobny... Dwa siedzenia na których usiadłam złamane... Dopiero trzecie było ok... Miejsca na nogi tyle co nic... To niestety moja ostatnia podróż tym przewoźnikiem
    ZaletyNa dzisiaj brak
    WadyStraszne Spóźnienie, nie wygodny.
  • ~Wi / 2019-08-20 05:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Płaciłam za bilet bezpośrednio, a były jakieś przesiadki, na dodatek za tą cenę komfot zerowy i ciasno.
  • ~Podróżny / 2019-08-18 22:05
    Ocena: 2.00 / 5
    NIGDY WIECEJ NEOBUSA !!!!!!!!!

    Witam

    W dniu 16 sierpnia 2019, zakupiłem bilet w firmie transportowej neobus, na trasie Rzeszów - Wrocław, start na bilecie 8:30, przyjechał spóźniony 40 min. Ale to jeszcze nic... nie miałbym absolutnie żadnych pretensji... Dopiero jak wracałem z Wrocławia do Rzeszowa, a było to dwa dni później czyli 18 sierpnia, (bardzo parny i duszny dzień) na samym dworcu we Wrocławiu, tuż po wejściu do busa, nagle okazało się, że zepsuła się klimatyzacja... (podejrzewam że była niesprawna od samego początku, bo czynnik jest drogi, tylko tak kłamał ten kierowca...) 4 osoby musiało chodzić do kierowcy i prosić go żeby włączył chociaż sam nawiew, żeby była jakakolwiek wymiana powietrza, bo zwyczajnie brakowało tlenu do oddychania. Zawsze byłem odporny na takie warunki, ale tam, to była tak drastyczna sytuacja, że w pewnym momencie miałem zawroty głowy z niedotlenia. Ludzie tam nie wiedzieli co mają zrobić ze sobą, chodzili pytać o postój bo zwyczajnie nie wytrzymywali takiego piekarnika. Osobiście dałem radę tak przez 3 godziny do Katowic, bo tam się zatrzymują na tej trasie, i po prostu stwierdziłem po samopoczuciu, że jak teraz nie wyjdę to za chwilę tam zemdleję... Dlatego wysiadłem zabrałem bagaż i Zmieniłem transportera na Flix busa, którego polecam, mają trochę drożej ale warto dołozyć i jechać komfortowo i przy sprawnej klimatyzacji.

    WNIOSEK? NIGDY WIECEJ NEOBUSA!!!!!!!!!

    Dane relacji:

    Data: 18.08.2019
    Linia: N3711
    Trasa: z Wrocławia do Rzeszowa
    Godzin odjazdu 12:20

    Szczerze nie polecam tego transportera!
    Zaletyczerwony autobus
    WadyNiedziałająca klimatyzacja w upalny i parny dzień (piekarnik z termoobiegiem), wmawianie że zepsuła się nagle tuż przed odjazdem, spóźnienia, kierwca nie reaguje i ignoruje na prośby paseżerów.
  • ~Manna / 2019-08-18 14:57
    Ocena: 2.25 / 5
    17. sierpnia jechalismy na trasie Wrocław-Kraków. Wyjazd o godz.15:50, nr kursu 90257854, kierowca - w wieku tuż przedemerytalnym, przez całą drogę miał głośno włączone radio, więc mógł usłyszeć, że koło Krapkowic na trasie na A-4 jest wypadek i na odcinku kilkunastu km- potężny korek. Nie poinformował o tym pasażerów, nie wybrał innej drogi objazdowej, opóźnienie wyniosło ponad 1 1/2 godz. Ale to tylko przypadek na drodze. Natomiast kierowca przez ten czas gadał przez telefon z kolegą, wręcz krzyczał do słuchawki, obgadując innego kolegę. Bez skrępowania używał języka wulgarnego, wszyscy, a dzieci też były w autokarze, mogli go dokładnie słyszeć. Czy firma nie ma innych kierowców?!
    W Katowicach podróżni zdenerwowani ponad godzinnym czekaniem na autobus telefonowali bezskutecznie, aby czegoś się dowiedzieć. Ale kierowca przecież "wisiał na telefonie", więc nikt nie mógł się dodzwonić! Zdecydowanie odradzam podróż z tą firmą!
    Zaletybezpieczna jazda
    Wadygłośny i wulgarny jezyk kierowcy
  • ~Martst / 2019-08-14 21:02
    Ocena: 1.25 / 5
    Godzinne spóźnienie, brak informacji, wyłączona klimatyzacja, włączone grzanie i sauna w autobusie - nie polecam
  • ~Zosia / 2019-08-14 11:41
    Ocena: 4.00 / 5
    Jeżdżąc kilkukrotnie tym przewodnikiem zawsze byłam zadowolona, ale podczas ostatniego wyjazdu do Warszawy spotkałam się z bardzo chamskim zachowaniem kierowcy dowożacego z Rymanowa do Niebyleca,pan był bardzoo nieuprzejmy i mam nadzieję go więcej nie spotkać.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.82, ilość opinii: 1292
Flixbus
Ocena: 2.30, ilość opinii: 858
NeoBus
Ocena: 2.67, ilość opinii: 370
PolskiBus
Ocena: 2.23, ilość opinii: 304
Szwagropol
Ocena: 1.99, ilość opinii: 146
PKS Polonus
Ocena: 2.02, ilość opinii: 140
mBank
Ocena: 1.95, ilość opinii: 679
ITAKA
Ocena: 2.72, ilość opinii: 380
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 346
Netflix
Ocena: 2.58, ilość opinii: 224
nju mobile
Ocena: 3.11, ilość opinii: 153
Virgin Mobile
Ocena: 2.46, ilość opinii: 129