Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

NeoBus opinie

Ocena na podstawie 382 opinii

2.68 / 5

  • Poziom cen
    2.93
  • Oferta
    2.76
  • Jakość obsługi
    2.30
  • Wygoda
    2.77

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~IWONA / 2019-09-19 22:10
    Ocena: 5.00 / 5
    Autokary super. Niestety nie włączają prądu w kontaktach, nie ma możliwości ładowania telefonu. No i niestety na trasie Sanok Warszawa zero postoju dla pasażerów. Na szczęście jedna pani wszczęła aferę i pan kierowca łaskawie zrobił przerwę 15 minut.
    ZaletyWoda free
    WadyBrak prądu w kontaktach
  • ~A. / 2019-09-17 15:09
    Ocena: 2.75 / 5
    Tylko dla osób cierpliwych, którym nie zależy by być na czas. To już któraś moja podróż na trasie Gliwice-Kraków. Przeciętny czas spóźnienia to 40minut. Plus ok 15min pozniej na trasie. Jesli chce się dowiedzieć, ile dokładnie wyniesie opóźnienie można zadzwonić, jednak koszt połączenia to ponad 1zl za minutę. Ceny przeciętne, autobus z toaletą.
    WadySpóźnienia
  • ~Kasia / 2019-09-15 16:02
    Ocena: 3.25 / 5
    Kilka dni temu jechałam neobusem z Wrocławia do Rzeszowa. W zasadzie nie mogę sie przyczepić do wielu rzeczy. Rezerwacja i kupno biletu sprawne. Bus odjezdza punktualnie. Kierowca kulturalny. Miejsca dosc wygodne, choć troche ciasno. W rzeszowie bylismy nawet przed czasem. Klimatyzacja działa. Jedyna rzecz, do której sie przyczepie to ubijacja. Chcialam skorzystac, ale idąc po ciemku w pędzącym autobusie nie mozna znalezc przycisku światła do ubikacji. Zamknelam sie w środku po ciemku i mało sie nie zabiłam trzymając drzwi, bo nie było widac czy sa zatrzasnięte. Mogloby byc jakies oznaczenie, gdzie jest światło. W niektórych busach to mają.
    ZaletyPunktualny odjazd (w porównaniu z pkp), wygodne siedzenia, klimatyzacja, bus w dobrym stanie
    WadyUbikacja :) jest wszędzie ciemno
  • ~Aga / 2019-09-12 12:33
    Ocena: 4.25 / 5
    Klimatyzacja, darmowa woda, siedzenia w miarę wygodne, omijając małe przerwy na nogi .... Jedzie na czas, bez opóźnienia.
    ZaletyMiękkie siedzenia, klimatyzacja. Darmowa woda.
    WadyMało miejsca na nogi w siedzeniach.
  • ~Luz / 2019-09-10 21:33
    Ocena: 1.25 / 5
    Sorry to miał być trawel. Taka wkurzona jestem że nie popatrzyła dobrze.
  • ~Luz / 2019-09-10 21:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Przesada. Inaczej na rozkladzie inaczej kursuje. Besko sanok. Bilet miesieczny a czlowiem musi placic. Dno kompletne. 10- 15 min szybciej. Nigdy wiecej. I nawet klimy nie ma
  • ~raf / 2019-09-10 10:25
    Ocena: 1.50 / 5
    Wracałem wczoraj neobusem z Warszawy i jestem bardzo niezadowolony. Pop pierwsze momentami tak duszno i gorąco,że nie da się oddychać, natomiast momentami taki mocny nawiew, że zimno i człowiek się boi żeby nie rozchorować się. Biorąc pod uwagę cenę biletu - 100 zł + opłata rezerwacyjna oraz brak działających gniazdek w autobusie - jedna wielka porażka.
    Zaletyjedyna zaleta, to fakt, że było punktualnie
    Wadytemperatura w autobusie, siedzenia, mało miejsca, drogie bilety.
  • ~KLIENT podróżnik / 2019-09-09 18:37
    Ocena: 1.75 / 5
    Jadę teraz kursem z Warszawy kurs z godz:17.00.
    Kierowca niewiadomo czemu pojechał sobie przez Lotnisko Okecie. Minimum mamy w tej chwilu opoźnienie 45minut.Chyba zapomnial ze ten kurs nie ma przystanku na lotnisku. Jakiś żarcik.Pod wieloma negatywnymi opiniami sie podpisuje.
    ZaletyJak nowy autokar -to wygodnie i wszystko działa.
    WadyBrak profesjonalizmu.Ceny ,kierowcy,obsługa do bani.
  • ~Aleksandra / 2019-09-07 17:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Byłam na przystanku 10 minut przed czasem. Trasa Żarnów - Łódź.
    Po 40 minutach oczekiwania zadzwoniłam na płatna infolinie - 1.90 zł za minutę.
    Zostałam poinformowana, że kierowca przed chwilą minął Żarnów. Na moją informacje, że jest to niemożliwe, bo stoję na przystanku od 40 minut i żaden autobus mnie nie mijał, zostałam poinformowana, że kierowca jest za Paradyżem.
    Nie wiem jak to skomentować. Żenada.
  • ~Ona / 2019-09-05 13:07
    Ocena: 5.00 / 5
    Jechałam 02.09.2019 z Polańczyka do Warszawy kierowca/y mili, klimatyzacja i czysty autobus.Minus jedynie za opóźnienie ale musieliśmy czekać w Rzeszowie godzinę na autobus z Przemyśla.
    WadyOpóźnienie
  • ~Dean / 2019-09-04 12:07
    Ocena: 2.00 / 5
    Jechałem z ostrowca do Warszawy. 04.09.2019 o godzinie 0.40. Kierowca jechal zbyt szybko co doprowadziło do gwałtownego hamowania na łuku drogi w Iłży,ponieważ na przeciw wyjechala ciezarowka ponad gabarytiwa. Jej kierowca myślał ze sie zmiesci ale niestety kierowca autobusu byl prawie na osi jezdni wiec tir go przerysowal i odjechał. Niestety trzeba bylo czekac na policje i stracilismy 50 minut . Kierowca za wszelką cenę chciał to nadrobic i gnał na łeb na szyję. Nie patrzac na bezpieczeństwo innych.
    ZaletyMoże dojedziecie żywi.
    WadyCena,niewygodnie,kierowcy maja za nic pasażerów i jeżdżą bardzo niebezpiecznie. Przepisy noe sa dla nich.
  • ~Mateusz / 2019-09-03 20:05
    Ocena: 4.50 / 5
    Polecam firmę Neobus. Komfortowe warunki, uprzejmi kierowcy, autobusy czyste.
    Kierowca na trasie Warszawa- Sanok (03.09.) to wzór dla wszystkich kierowców!
    ZaletyKulturalny kierowca, klimatyzacja, woda, czystość.
    WadyBrak
  • ~Pasażer neobus / 2019-09-03 02:07
    Ocena: 1.75 / 5
    Kierowca spóźnił się pół godziny! To był mocny kurs na lptnisko,całe szczęście że była rezerwa czasowa inaczej nie byłoby szans żeby zdążyć na lot! Kierowca bardzo niemiły, zabronił siadać na pierwszych ośmiu miejscach mówiąc że butelki z wodą są ważniejsze niż człowiek który zapłacił niemałą sumę za bilet. Kierowca czuł się jak pan świata bo powiedział że on tutaj rządzi. Żałosne i karygodn zachowanie i zniewaga. Mało tego, pan kapitan tego statku rozmawiał sobie przez telefon w czasie prowadzenia autokaru o 1:48 w nocy gdzie wszystko może się zdarzyć.
    ZaletyBrak
    WadySpóźnienie,, kierowca rozmawiał przez telefon podczas jazdy, ubliżanie pasażerowi, że powinien nauczyć się kultury kiedy ten poprosił grzecznie czy może usiąść na drugim siedzeniu za lierowca.
  • ~Daniel / 2019-09-02 18:57
    Ocena: 3.00 / 5
    Neobus to porażka. Te małe autobusy to dno. Trzęsie i ciasno jak cholera. Na ich bazie przesiadlismy sie do wiekszego. Troche lepiej ale klima nie działa a drzwi do toalety caly czas sie otwierają. I jeszcze 80 zł z Krosna do Warszawy. Ostatni raz tą firmą jechalem
    Dla porównania Flixbus jedzie za 50zł i nie ma żadnych problemów
    ZaletyZalety? Oprócz tego że mnie zawiózł to żadnych
    WadyWyżej
  • ~Bartosz / 2019-09-02 18:44
    Ocena: 5.00 / 5
    Jakość usług na wysokim poziomie. Autobusy nowe z działającą ubikacją, klimatyzacja. Kierowcy bardzo dobrze jeżdżą. Byłem też miłe zaskoczony Panią która świetnie radziła sobie na górskich odcinkach trasy.
    ZaletyWyposażenie autobusów, woda dla pasażerów
  • ~Ania / 2019-08-30 17:15
    Ocena: 2.50 / 5
    Kurs Kraków - Rzeszów z godziny 16:15. Odjazd 17:07 (prawie godzinne opóźnienie). Ciasno, fotele się nie rozkładają (sam kierowca sprawdzał i przy moim siedzeniu i siedzenie przede mną mechanizm do rozłożenia siedzenia zepsuty).
    ZaletyDają wodę, działa klima
    WadyBardzo duże spóźnienie, niewygodnie: zepsuty mechanizm do rozkładania siedzenia, ciasno.
  • ~if / 2019-08-30 15:50
    Ocena: 2.75 / 5
    Było dobrze parę lat temu. Bilety w różnych cenach, nawet za przysłowiową złotówkę. Teraz jest fatalnie.Jedyny fakt na korzyść, to dostępność - jest sporo kursów. Firma się rozwinęła, ale jakość jej usług drastycznie się pogorszyła.
    Mimo ze na autokarach jest reklama - bilet za złotówkę - nie ma takiej oferty. To chyba sprzeczne z prawem, reklamować coś, czego nie ma.
    Kierowcy coraz bardziej znerwicowani, przesiadki w Niebylcu to koszmar, nikt nie pomaga przy bagażach, a przecież pasażerowie kupują bilety na trasę np Warszawa - Iwonicz i nic nie wiedzą o przesiadce. Starsze osoby np. kuracjusze sanatoriów mają problem z wyciąganiem, przenoszeniem i wkładaniem bagażu. Kierowcy zajmują się zazwyczaj paleniem papierosów.
    Busiki z Niebylca to igranie ze śmiercią. Pędzą na złamanie karku. A opóźnienia są normą.
    Zaletydostępność
    Wadyjak w opinii
  • ~Pasażer / 2019-08-29 19:44
    Ocena: 4.50 / 5
    Wracałem w niedzielę w nocy z Wrocławia do Sanoka. Dwóch kierowców. Jeden siwy stary dziad drugi młody pod krawatem. Stary cały czas przeklinał jechał niebezpiecznie szybko. Gdy ten drugi młody wsiadł za kierownicę jazda była całkiem inna. Spokojny opanowany kierowca. Tylko ten stary cały czas go poganiał i uczył go jak ma jeździć. Współczuje temu Panu jeździć z takim starym zgrzybialym dziadem
    ZaletyMiły kierowca
  • ~Pasażer / 2019-08-29 19:38
    Ocena: 4.00 / 5
    Wracałem w niedzielę w nocy z Wrocławia do Sanoka. Dwóch kierowców. Jeden siwy stary dziad drugi młody pod krawatem. Stary cały czas przeklinał jechał niebezpiecznie szybko. Gdy ten drugi młody wsiadł za kierownicę jazda była całkiem inna. Spokojny opanowany kierowca. Tylko ten stary cały czas go poganiał i uczył go jak ma jeździć. Współczuje temu Panu jeździć z takim starym zgrzybialym dziadem
    ZaletyMiły kierowca
  • ~Szymon / 2019-08-29 16:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Kałuza oleju i 2 godziny spoznienia polecam jakies rozwiązania na podstawianie innych autobusów
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.83, ilość opinii: 1304
Flixbus
Ocena: 2.28, ilość opinii: 890
NeoBus
Ocena: 2.68, ilość opinii: 382
Szwagropol
Ocena: 2.01, ilość opinii: 150
PKS Polonus
Ocena: 2.04, ilość opinii: 140
Voyager Transport
Ocena: 2.18, ilość opinii: 133
mBank
Ocena: 1.92, ilość opinii: 754
ITAKA
Ocena: 2.69, ilość opinii: 396
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 358
Netflix
Ocena: 2.60, ilość opinii: 261
HBO GO
Ocena: 1.79, ilość opinii: 188
nju mobile
Ocena: 3.02, ilość opinii: 176