Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

NeoBus opinie

Ocena na podstawie 210 opinii

2.69 / 5

  • Poziom cen
    2.96
  • Oferta
    2.75
  • Jakość obsługi
    2.33
  • Wygoda
    2.77

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Nie polecam / 2018-12-27 19:57
    Ocena: 2.50 / 5
    To co się działo dnia 27.12.2018 w neobusie to istna tragedia. Zero odpowiedzialności kierowców, jeden z nich zagadywal drugiego, robili sobie zdjęcia, widać że świąteczna atmosfera ich nie opuszczała. Autobus jechał z predkoscia światła, będąc w Krakowie kierowca chyba nadal czuł się jak na autostradzie... Koszmarna podróż, ciągły stres, buczenie.. Nie polecam nikomu, chyba że ktoś chce sobie porobić zdjęcia z kierowcami :)
  • ~gwiazda / 2018-12-23 12:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam!!
    Zero komunikacji kierowcy z pasażerami.Brak jakiejkolwiek informacji o przesiadce w tracie wsiadania do autobusu i w czasie jazdy z Wwy do Polańczyka ( JECHAŁAM PIERWSZY RAZ).Miało to miejsce w dniu 30.11.2018r. Informacja o przesiadce do innego autokaru podana w ostatniej chwili wjazdu do Nebylaca. Ta podróż przejdzie do historii, w Nebylcu w trakcie przesiadki ( noc, ciemnio)straszny chaos,okazuje się więcej pasażerów niż miejsc w piętrowym autobusie , gdzie wpakowanie bagażu graniczy z cudem.Pasażerowie ,, upchani,, w autobus ,między siedzeniami bagaże po sufit , zimno, ciasno.Reszta bagażu pozostawiona na stanowisku dojedzie busem .Bagaże do autobusu nie pakowano lecz wrzucano jak worki z kartoflami.Do Polańczyka dociera bus z bagażami zaraz po nas, w chwili otworzenia drzwi bagaże wypadają na ulicę. Taki oto finał mojej podróży i reszty pasażerów z firmą Neobus.
    NIGDY WIĘCEJ NEOBUS !!!!
    Zaletyzero
    Wadychamstwo kierowców nawet na bazie w Nebylcu.
  • ~Roman / 2018-12-22 19:26
    Ocena: 2.75 / 5
    Korzystalem kilka razy z przejazdu Neobusem z Rzeszowa do Warszawy. Ogolnie bylem zadowolony ale niestety jeden raz kierowca nie zabral mnie bo stwierdzil ze jestem pijany.Mialem leciec z Warszawy do Birmingham i niestety przepadl mi bilet. Ciekaw jestem na jakiej podstawie kierowca moze nie zabrac niby pijanego.Powinien wezwac policjanta ktorych na dworcach nie brakuje a nie odmowic mi wejscia do autobusu bo taki mial kaprys.To byl moj ostatni raz.Wiecej nie skorzystam.
    Zaletynie widze zalet
    Wadychamski kierowca w moim przypadku
  • ~liv / 2018-12-22 09:49
    Ocena: 1.50 / 5
    Nie polecam. Planowy wyjazd z Gliwic 16.55. O 17.15 autokaru nie było. Pierwszy telefon na infolinię. Pani informuje, że bus ma ok. 20 minut opóźnienia i powinien niedługo się pojawić. O 17.45 autokaru nadal brak. Drugi telefon na infolinię. Pani informuje, że autokar dopiero wyjechał z Krakowa i dotrze do Gliwic za ok.1,5h. Po coś chyba podaję numer telefonu przy rezerwacji biletów. Wystarczyło zadzwonić, albo chociaż po pierwszym moim telefonie dać znać o takim opóźnieniu, a wszyscy mieliby wtedy mniej problemów. Neobus ma w głebokim poważaniu swoich klientów, dlatego to była moja pierwsza i ostatnia przygoda z tym przewoźnikiem.
    ZaletyBrak
    WadyDramatyczne podejście do klienta, brak profesjonalizmu, zero jakiejkolwiek informacji o dużym opóźnieniu autokaru.
  • ~Monsun / 2018-12-22 00:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Chamstwo kierowców wybierają sobie osoby które mogą jechać A które nie.
    ZaletyBrak
    WadyBrak profesjonalizmu
  • ~Pasażer / 2018-12-21 11:06
    Ocena: 3.25 / 5
    Od lat korzystam z usług Neobusa,ale jakość świadczonych usług wyraźnie spadla.W momencie budowania wizerunku firmy podejście do klienta było na zdecydowanie wyższym poziomie.Hasła,reklamy i nowe autokary niestety nie zastąpią tego...
    Wielka szkoda..
    ZaletyNowe autokary
    WadyKrok wstecz z jakością obsługi.
  • ~ANNA BRYŁA / 2018-12-20 22:08
    Ocena: 1.00 / 5
    OKROPNY PRZEJAZD !!!! PONAD GODZINA OPÓŹNIENIA MIMO NORMALNYCH WARUNKÓW NA DRODZE. SIEDZENIA STARE. DUSZNO, KLIMATYZACJA NIE DZIAŁA, ŚMIERDZI, JECHAŁAM TEGO SAMEGO DNIA W OBIE STRONY. TO BYŁ PIERWSZY I OSTATNI RAZ. NIE POLECAM ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    ZaletyŻadne
    WadyWszystko
  • ~Pasażerr / 2018-12-12 19:16
    Ocena: 2.00 / 5
    Zero komunikacji ze strony kierowcy do pasażerów odnośnie przystanków do jakiego się zbliżamy... FLIXBUS informuje o każdym. Brak gniazd zasilających oraz WIFI, brak tzw. poczęstunku, którym się reklamują. BRAK MOZLIWOSCI REZERWACJI KONKRETNYCH MIEJSC!!! FLIXBUS ma taką możliwość. Następnym razem żeby się dostać z Rzeszowa do Gliwic wybiore konkurencję FLIXBUS. Co prawda dojadę do Katowic Ale przynajmniej wiem za co płacę.. NEOBUS dużo oferuje Ale tylko na reklamie! NIE POLECAM.
    ZaletyBrak.
    WadyOpisane wyżej.
  • ~Daki / 2018-12-04 05:46
    Ocena: 1.50 / 5
    Czytając wszystkie opinie poniżej całkowicie się zgadzam, w dniu 29.11 jechalam z Rzeszowa do Warszawy o 3:15 jak wsiadalam do autobusu zapytałam kierowcę o której będziemy w Warszawie po czym on mi odpowiedział że nie wie jeszcze nie wyjechaliśmy i gdzieś do okolic Tarnow jechał że swoją koleżanką pracownikiem Neobusa i obgadywal pasażerów że to on rządzi w autobusie - i jak ktoś chce to niech jedzie a jak się komuś nie podoba to niech wysiada takiego chamstwa nie widziałam dawno kierowca powinien się skupić na prowadzeniu autobusu a nie na rozmowach oczywiście nikt na to nie reaguje traktuje się ludzi jak zwierzęta do przewozu, wszyscy chcieliby być dobrze traktowani a sami nie potfia zachować min.kultury
  • ~Ewa / 2018-12-01 21:32
    Ocena: 1.75 / 5
    Niestety jakość usług oferowanych przez tę firmę pozostawia wiele do życzenia:
    - brak informacji o przesiadce do innych autokarów ( jest to klopotliwe, gdy w środku nocy na szybko trzeba zbierać bagaże i przesiadać się do innych autobusów). Na pewno ma to uzasadnienie logistyczne, ale znacznie obniża komfort podróżowania
    - kierowcy - niemili, mało sympatyczni
    - wielki minus za brak informacji na jakim aktualnie przystanku w mniejszych miastach/miejscowościach autobus się zatrzymuje ( przecież Neobusem jeżdżą ludzie z całej Polski, którzy nie znają okolic Sanoka czy Krosna, więc skąd taka osoba ma wiedzieć czy teraz jest Brzozów czy Zagórz). Przypomina mi się sytuacja, gdy starszy Pan jadący z Katowic do Miejsca Piastowego (kurs nocny) za bardzo nie wiedział, gdzie dokładnie ma wysiąść. Poprosił kierowce, czy mógłby poinformować go jak już będziemy w okolicach Miejsca Piastowego. Oczywiście starszy Pan został potraktowany bardzo niekulturalnie, a z pomocą przyszli pozostali pasażerowie, którzy wyjaśnili kiedy będzie właściwy przystanek...
    - brak postojów na toaletę
    - może warto byłoby pomyslec nad numerowaniem miejsc
    - brak informacji o opóźnieniach
    - ceny zdecydowanie za wysokie do jakości oferowanych usług

    Jeśli tylko mogę, wybieram konkurencję.

  • ~Mateusz / 2018-12-01 20:20
    Ocena: 5.00 / 5
    Jechałem dzisiaj pierwszy raz takim przewozem. Trasa Gliwice - Wrocław i powrót do domu Wrocław - Gliwice. W obie strony zapłaciłem 9 zł! 9 zł! Tak 9 zł. Cisza i spokój, ciepło i wygodnie aha, wspominałem że zapłaciłem 9 zł? Niesamowite 9 zł!
    Zalety9 zł na trasie Gliwice - Wrocław i z powrotem.
    WadyW jedną stronę ciut przeciekał szyberdach w autokarze, dwie krople spadły mi na spodnie. Ale za 9 zł to mogło nawet być z dziurą w dachu.
  • ~Roman / 2018-11-21 23:26
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno. Nic dobrego nie można powiedzieć, wszystko co oferuje ta firma przewozowa to dno i kilometr mulu
    ZaletyNic dobrego nie można powiedzieć, wszystko co oferuje ta firma przewozowa to dno i kilometr mulu
    WadyWszystko co oferuje ta firma przewozowa to dno, nic dobrego nie można powiedzieć
  • ~Asia / 2018-11-19 12:02
    Ocena: 2.25 / 5
    Neobusem podróżowałam przez całe studia między Ustrzykami a Warszawą. Zwykle punktualny przyjazd, ciasteczka i woda w cenie. Niestety, po tych 5 latach muszę stwierdzić, że jakość usług świadczonych przez tą firmę spada. I nie chodzi tylko o zniknięcie ciasteczek. Przesiadki w Niebylcu - choć na logikę potrzebne - źle wypadają na tle reklam opisujących Neobusa jako jedynego bezpośredniego przewoźnika z Wawy w Bieszczady. Tym samym spada komfort podróży, zarówno fizyczny jak i psychiczny. W pośpiechu łatwo coś zgubić. W ten sposób straciłam ulubioną bluzę o dużej wartości. Choć zgłosiłam fakt kierowcy pojazdu po przesiadce, bluzy nie odnaleziono. W drodze powrotnej poprosiłam kierowców o telefon, w celu zdobycia informacji, czy bluza jest w bazie - odmówili, polecając mi infolinię. Oczywiście okazało się później, że bluzy nie ma. Funkcjonująca dawniej bez zarzutu infolinia obecnie obsługiwana jest przez zewnętrzną firmę, przez co połączenie kosztuje naprawdę dużo, zwłaszcza że przez 10 min nikt nie podnosi słuchawki. Przecież infolinia dla takiego przewoźnika to podstawa!
    Wczoraj podczas podróży z Podkarpacia do Warszawy nastąpiła tradycyjna przerwa na stacji w Kunowie. Po 10 minutach kierowca odjechał, nie zważając na reakcję pasażerów, że nie wszyscy wrócili. W efekcie jakaś osoba została sama na stacji, a jej rzeczy pojechały z nami...
    Neobusem bez wątpienia przydałaby się konkurencja. Dobrze, że skończyłam już studia i kupiłam samochód.
    ZaletyPunktualność
    WadyZbyt wysokie ceny, niski komfort jazdy, złe funkcjonowanie infolinii, niemiła obsługa,
  • ~Michał / 2018-11-18 15:11
    Ocena: 2.00 / 5
    Mam 1,9m wzrostu, fizycznie nie byłem w stanie zmieścić nóg siedząc na siedzeniu, nie mówiąc już o jakimkolwiek komforcie jazdy (trasa nocna Kraków->Wrocław).
    ZaletyAutobus był punktualnie i dosyć nowy
    WadyZa mało miejsca na nogi, niewygodne siedzenia
  • ~Aro / 2018-11-17 21:56
    Ocena: 2.00 / 5
    Zależało mi dojechać w określone miejsce, na czas wybrałem Neobus,bez czytania opinii ,i to była moja porażka.
    ZaletyZwrot ,80% ceny biletu
    WadyWielka niewiadoma,autobus będzie czy nie, może tak,ale o której godzinie?
  • ~ZNIESMACZONY / 2018-11-14 16:54
    Ocena: 2.25 / 5
    PROBLEM Z UKRAIŃSKIMI PASAŻERAMI PIJĄCYMI ALKOHOL PODCZAS PODRÓZY !!!!
    Zaletydużo kursów
    WadySPÓŻNIENIA PONAD MIARĘ , NIECZYNNE TOALETY , WOLNE WIFI , NIEKOMPETENTNA OBSŁUGA
  • ~SZKODA CZASU / 2018-11-13 12:41
    Ocena: 1.75 / 5
    Opoznienia plus wxrost cen oraz chamstwo kierowcow
    ZaletyNOTORYCZNE OPOZNIEMIA CHAMSCY KIEROWCY
    WadyCEMY W GORE
    JAKOSC W DOL
  • ~Ananke / 2018-11-10 23:14
    Ocena: 3.00 / 5
    Nie jestem zadowolona z tej firmy .
    Ludzie są nie mili... Duszno ( brak klimatyzacji ) Zapach papierosów . Wybieram więc San Busa . Szybko sprawnie bez konfliktowo .
  • ~Podróżnik / 2018-11-06 10:56
    Ocena: 1.00 / 5
    W śordę 31.10.2018 miałem kipiony bilet na trasę Łódź-Kielce. Spóźniłem się dosłownie kilka minut.Ostatni pasażerowie wsiadali do autobusu a kierowca oznajmił że mój bilet przepadł bo się spóźniłem. To jeszcze nic bo kiedy wystąpiłem o zwrot kosztów firma twierdzi że mi się nie należy. Stanowczo odradzam każdemu podróż z tym przewoźnikiem
  • ~Anna / 2018-11-04 17:39
    Ocena: 2.00 / 5
    Jechalam w dniu 27/10/2018 z lotniska Balice do Sanoka o godzinie 16:40 prawidlowy odjazd o 15:30 .Na moje pytanie dlaczego tak spozniony kierowca odpowiedzial ze nie bedzie ze mna dyskutowal bo to tylko strata czasu...Bardzo niemily i przy tym wrecz agresywny! Nie myslcie sobie ze ktos wam pomoze z bagazem.Musicie zdac sie sami na siebie.Dziwie sie bardzo ze ktokolwiek jeszcze jezdzi tymi liniami.Anna
    ZaletyZadna
    WadySpoznieni,znudzeni kierowcy ktorym nie zalezy na kliencie,
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.80, ilość opinii: 842
Flixbus
Ocena: 2.14, ilość opinii: 379
NeoBus
Ocena: 2.69, ilość opinii: 210
PKS Polonus
Ocena: 1.93, ilość opinii: 96
Szwagropol
Ocena: 1.93, ilość opinii: 94
LEO Express
Ocena: 2.70, ilość opinii: 76
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 451
Link4
Ocena: 1.62, ilość opinii: 262
ITAKA
Ocena: 2.92, ilość opinii: 183
nju mobile
Ocena: 3.23, ilość opinii: 115
Netflix
Ocena: 2.92, ilość opinii: 113
Virgin Mobile
Ocena: 2.52, ilość opinii: 75