Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

NeoBus opinie

Ocena na podstawie 370 opinii

2.67 / 5

  • Poziom cen
    2.92
  • Oferta
    2.75
  • Jakość obsługi
    2.28
  • Wygoda
    2.77

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Ola / 2019-12-19 12:03
    Ocena: 2.25 / 5
    Kurs 19 grudnia o godz. 15 z Warszawy Zachodniej do Rzeszowa. Bilet mam wykupiony do Radomia Rondo ul. Warszawska. Kierowca nie zatrzymuje się na wyznaczonym przystanku bo jak twierdzi zagapił się. Robi z pasażerów debili nie chce się zatrzymać ani zawrócić. Wysadza nas na ul. Słowackiego tj. 10 km.dalej na drugim końcu miasta. Muszę zapłacić za taksówkę żeby z ciężkim bagażem dotrzeć do domu. Nigdy więcej podróży z Neobus.
  • ~Marek G / 2019-12-04 04:58
    Ocena: 5.00 / 5
    Jechałem z Radomia do Warszawy Okęcie 1:55 -3:0 na miejscu kierowcą okazała się młoda pani bardzo miła a do tego prowadziła autobus bardzo spokojnie i bezpiecznie napewno skorzystam jeszcze polecam i pozdrawiam
  • ~Dona / 2019-12-03 01:18
    Ocena: 3.00 / 5
    Płatna infolinia 1.30 za minutę i nie odbierają telefonów właśnie straciłam na telefon tyle co wydałam na bilet i nikt nie odebrał... To złodziejstwo...
  • ~Pasażer / 2019-11-30 03:55
    Ocena: 3.25 / 5
    Kierowca na linii Krosno Niebylec,zero kultury,chyba jeszcze się nie przesiadł z PKSu,ma swoje jakieś wizję,odnoszenie się do ludzi,szkoda mowic,prymityw 29.11
    00.20
  • ~Pasazer / 2019-11-29 16:23
    Ocena: 1.50 / 5
    Podróżuję Neobusem od roku z Bieszczad do Warszawy. Powiem tak, jestem w szoku, że mimo iż autobusy wyjeżdżają z bazy (do którego się przesiadamy) toalety są w opłakanym stanie. Człowiek brzydzi się skorzystać, nie ma wody, mydła ani papieru do rąk. Coś okropnego. Dodatkowo często jest jakieś opóźnienie wcale nie wynikające z sytuacji na drodze i nie ma ani jednego postoju! Masakra, jak Wy traktujecie ludzi? Totalne dno... mój ostatni przejazd.
    ZaletyBeak
    Wady- za zmianę cen w internecie w ostatniej chwili na wyższa
    - śmierdzące i obleśne wc
    - brak internetu (bardzo często)
  • ~Pasazer / 2019-11-29 16:22
    Ocena: 1.50 / 5
    Podróżuję Neobusem od roku z Bieszczad do Warszawy. Powiem tak, jestem w szoku, że mimo iż autobusy wyjeżdżają z bazy (do którego się przesiadamy) toalety są w opłakanym stanie. Człowiek brzydzi się skorzystać, nie ma wody, mydła ani papieru do rąk. Coś okropnego. Dodatkowo często jest jakieś opóźnienie wcale nie wynikające z sytuacji na drodze i nie ma ani jednego postoju! Masakra, jak Wy traktujecie ludzi? Totalne dno... mój ostatni przejazd.
    ZaletyBeak
    Wady- za zmianę cen w internecie w ostatniej chwili na wyższa
    - śmierdzące i obleśne wc
    - brak internetu (bardzo często)
  • ~Kazik / 2019-11-22 11:29
    Ocena: 4.75 / 5
    Super przewoźnik. U nas na północy by się taki przydał.
  • ~Elżbieta / 2019-11-21 20:04
    Ocena: 2.50 / 5
    Ostrzegam osoby niepełnosprawne i starsze, mające trudności w dźwiganiu, przed tym żeby nie wybierały autobusu kursującego na trasie Rzeszów - Łódź. Wyjątkowo niegrzeczna załoga, dwoje kierowców, którzy odmawiają pomocy przy wstawianiu bagażu do luku. Na zwróconą uwagę pasażerów odpowiadają "to wasze bagaże - radźcie sobie; my nie jesteśmy od tego". Taki standard zachowań często spotykany w poprzedniej epoce, prawie już nie jest obserwowany obecnie. Często podróżuję autobusami i dobry zwyczaj pomocy przy umieszczaniu bagażu w łuku jest powszechny.
  • ~Oli / 2019-11-17 10:04
    Ocena: 5.00 / 5
    Moja poniższa opinia dotyczyła podróży 16.11, a nie 15.11,to tak dla rzetelności i prawdziwości wypowiedzi.
    ZaletyJak już napisalam
    WadyJak wspomniałam.
  • ~Oli / 2019-11-17 10:00
    Ocena: 5.00 / 5
    Jechałam 15.11z Rzeszowa do Warszawy i w tym samym dniu z Warszawy do Rzeszowa. Kierowcy kulturalni,jazda sprawna ( na ile pozwala ruch), autobusy komfortowe, czysto w środku, ciepło. Dojechałam punktualnie do Rzeszowa, w Wa- wie lekkie opóźnienie, ale był dość spory ruch. No fakt, w tym rannym 4 siedzenia ( 8 miejsc) zajętych wodą, a zmieściłaby się na 1 siedzeniu.Osobiscie żadnych zastrzeżeń dotyczących komfortu jazdy.
    ZaletySprawna jazda, komfort
    WadyPrzyczepie się o te 8 zajętych miejsc( przypuszczam, że chodzi o odległość pasażerów o kierowców ????)
  • ~MadMan / 2019-11-14 08:34
    Ocena: 1.50 / 5
    W dniu dzisiejszym zakupiłem bilet na przejazd. Niestety z przyczyn niezależnych 2h przed odjazdem musiałem zrezygnować.
    Ze zdziwieniem przyjąłem FAKT, iż nie otrzymałem FV za przejazd, a w chwili zwrotu przed odjazdem biletu - otrzymałem informacje o potrąceniu 20% jego wartości!
    Na pytanie o FV otrzymałem informacje o jej braku w momencie zakupu biletu przez Internet.

    Zatem ciekawym jest rozliczenie takiej transakcji w księgowości o pełnych księgach. Ciekawe co powie Urząd Skarbowy.
    ZaletyBrak
    WadyNiespójny i niezgodny z prawem regulamin...
  • ~Ania / 2019-11-13 14:14
    Ocena: 2.25 / 5
    W dniu 12.11.2019 godz.9.45 trasa Gliwice Iwonicz Zdrój opóźnienie ponad godzinę.
    ZaletyBrak.
    WadyBrak rzetelnej informacji przy zakupie biletu o ewentualnych przesiadkach. Zupełny brak kultury kierowców w obu autobusach wręcz zachowanie chamskie. O przesiadce zostaliśmy poinformowani w ostatnim momencie. Kierowca w drugim autobusie prawie przez całą drogę prowadził konwersację przez komórkę. Na przednich siedzeniach znajdowała się woda mineralna ale brak informacji że to dla pasażerów.
  • ~Dorota / 2019-11-11 20:54
    Ocena: 5.00 / 5
    Przejazd z Krakowa do Wroclawia i spowrotem. Milo profesjonalnie i mega wygodnie
    Goraco polecam
    Zaletysame zalety
    Wadybrak
  • ~krzysiek / 2019-11-09 07:42
    Ocena: 1.00 / 5
    o godzinie 3:30 kierowca nam z kolegą odmówił przejazdu z krosna do rzeszowa poniewaz stwierdził ze byliśmy pod wpływem alkoholu, chociaz nie byliśmy po prostu nie spodobaliśmy mu sie i jego postawa była bardzo agresywna. to był nasz ostatni bus
  • ~Sim37 / 2019-11-08 23:45
    Ocena: 1.75 / 5
    Masakra! Neobus strasznie się pogorszył, pracują same chamy a o opóźnieniach to już nie wspomnę
  • ~Mirek / 2019-11-08 21:57
    Ocena: 3.33 / 5
    Czekając na lotnisku balice na ten autobus spuznił sie 30min,pomocnik kierowcy wysiał z rękoma w kieszeni i nie przepraszając ani nic nie mowiąc stał tak jak nic by sie nie stało. Zapytałem go z kąt on jechał powiedział ze z bazy i ze to bardzo skonplikowane zeby opowiadać o tym.Ok rozumiem ze nie musi mi tłumaczyc ale przynajmniej przeprosić. A nastepna sprawa wyjezdzajac z lotniska balice do katowic robił wielki objazd na A4 a przeciez to chwila wyjechac na a4 dla mie obsługa zero!
    ZaletyNie ma
    WadyObsługa
  • ~Ola / 2019-11-06 13:37
    Ocena: 2.50 / 5
    Neobusem zaczęłam jeździć już 2005r.Warszawa Bieszczady jak ktoś powiedział coś złego na jego temat,broniłam go jak lwica.Do ostatnich Wszystkich Świętych.Powrót miał być 3 list. Tydzień wcześniej chciałam zarezerwować powrót no i się zawiodłam,brak wolnych miejsc! Wygryźli PKS .Skoro to zrobili,to niech zapewnią ludziom powrót!! Nie mówię dwa dni,ale tydzień przed wyjazdem brak miejsc.To chore i po co się chwalą,że mają tyle autobusów.

  • ~Radek / 2019-11-06 07:19
    Ocena: 4.25 / 5
    Jadę właśnie z Krakowa do Wrocławia. Co prawda autobus spóźnił się 10 minut (z Rzeszowa), ale jeśli chodzi o komfort w porównaniu do Flixbusa jestem mega zaskoczony na plus. Dużo miejsca na nogi. Polecam.
  • ~Sylwia / 2019-11-01 23:09
    Ocena: 2.50 / 5
    Bardzo niemiły kierowca! Jechałam z synkiem 1 listopada z Radomia na Okęcie, kierowca nawet się nie przywitał, nie pomógł ani nam ani starszej kobiecie która miała problem z kręgosłupem z bagażem a następnie stwierdził ze mój bilet jest nieważny bo nie wsiadłam na poprzednim przystanku w Radomiu. Autobus był spóźniony 15 minut.
  • ~Gregzi / 2019-11-01 04:06
    Ocena: 5.00 / 5
    Podróż 22/10/2019 na trasie Krakow Lotnisko - Wrocław. Trasa przebiegła bardzo sprawnie i wygodnie. Kierowca jechał szybko, ale bezpiecznie. Dojechaliśmy kilka minut przed czasem! Polecam!
    ZaletyWygoda
    Brak opóźnień
    Woda do pasażerów
    Ciepło(zima)
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.82, ilość opinii: 1292
Flixbus
Ocena: 2.30, ilość opinii: 858
NeoBus
Ocena: 2.67, ilość opinii: 370
PolskiBus
Ocena: 2.23, ilość opinii: 304
Szwagropol
Ocena: 1.99, ilość opinii: 146
PKS Polonus
Ocena: 2.02, ilość opinii: 140
mBank
Ocena: 1.95, ilość opinii: 679
ITAKA
Ocena: 2.72, ilość opinii: 380
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 346
Netflix
Ocena: 2.58, ilość opinii: 224
nju mobile
Ocena: 3.11, ilość opinii: 153
Virgin Mobile
Ocena: 2.46, ilość opinii: 129