Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

NeoBus opinie

Ocena na podstawie 370 opinii

2.67 / 5

  • Poziom cen
    2.92
  • Oferta
    2.75
  • Jakość obsługi
    2.28
  • Wygoda
    2.77

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Autostopowicz / 2019-10-31 15:59
    Ocena: 1.25 / 5
    Kierowcy nie znający tras alternatywnych, więc stoją w korkach po kilka godzin, zamiast przejechać odcinkiem alternatywnym którym jeżdżą inni przewoźnicy w krótszym czasie. Obsługa autobusu średnio miła. Strasznie ciasne autobusy, gdzie ludzie o wzroście 180cm mocno wbijają kolana w siedzenie poprzedzające, nie działa wifi, gniazdka również nie działają, ponieważ kierowca stwierdził lakonicznie, że "I tak przetwornica nie działa", czyli jest to dla nich oczywista usterka i są świadomi że jeżdżą autobusem z usterkami.
    Wybierać przewoźnika tylko w razie sytuacji awaryjne ;)
    WadyBrak wifi, popsute gniazdka, bardzo ciasne fotele
  • ~filutka / 2019-10-30 11:38
    Ocena: 3.00 / 5
    Nie polecam tej firmy, jeśli nie jest inny wybór! Autokary owszem komfortowe ale kierowcy beznadziejni!! Trasa, którą jechałam odcinek Busko-Zdrój -Iwonicz- Zdrój i z powrotem jest do pokonania najdalej w 3 godziny a nie w 6!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • ~Vic / 2019-10-27 23:55
    Ocena: 2.75 / 5
    Rozkład dla Neobus nie jest w ogóle zobowjazującym. Odjazd od przystanków w małych miastach od 15 min wcześniej do godziny spóźnienia.
    Brak informacji o spóźnieni drogą SMS, tylko płatna infolinia.
    Naprawdę 109℅ polska firma z zero respektu do pasażera.
    ZaletySzybki dojazd
    Bezpłatna woda na pokładzie
    Dobry stan autokarów
    WadyMiska punktualność
    Ceny
    Jakość Wi-Fi (obecny nie zawsze)
    Brak informowania pasażera o opóźnieniach >30 min
  • ~Kinder / 2019-10-24 20:58
    Ocena: 3.75 / 5
    Jadę z Krakowa do Rzeszowa. Autobus się spóźnił 30 minut. A w środku autobusu wali moczem i kupą. Nigdy mi się to nie trafiło, dawno nie jechałem, widocznie jakość się pogorszyła
  • ~sajsung / 2019-10-20 13:47
    Ocena: 1.00 / 5
    nie mili kierowcy zawsze opóżnienia mało miejsca na nogi
    Zaletybrak
    Wadynie mili kierowcy
    brak miejsca na nogi
  • ~Pasażer / 2019-10-18 14:50
    Ocena: 3.75 / 5
    Dwa razy jechałem i dwa razy doświadczyłem braku profesjonalizmu i chamstwa. Wszystko jest OK do czasu przesiadki - wtedy zaczynają się bareizmy...
    W Polskim Busie nigdy nie było takiej komuny.
    Zalety...
    Wady...
  • ~adrian / 2019-10-17 16:32
    Ocena: 1.00 / 5
    kolejny raz bylem niestety zmuszony jechac z tym przewoznikiem - autobus przyjechal godzinę później do Krakowa niz podano w rozkładzie, nie polecam nikomu
  • ~Barbara / 2019-10-16 10:48
    Ocena: 4.00 / 5
    15 paździrnika 2019. Podróż z Niebylca (wyjazd o 11:35) do Kielc (przyjazd na 16:12). Kierowcy uprzejmi, informacje podawane w czasie jazdy - konkretne i wystarczające. Wygodna jazda. Przyjechaliśmy na miejsce z kilkuminutowym opóźnieniem, ale uważam, że jest to w granicach błędu. Jestem zadowolona z tego Przewoźnika.
  • ~Mateusz / 2019-10-09 15:23
    Ocena: 2.50 / 5
    Pani dzisiaj wyszedła z autobusu i nie zdążyła na drugi. Choć nie miała bagażu i wyszedła nie ociągając się. Drugi autobus był dwa stanowiska dalej. Kierowca nie zaczekał minute. Nie upewnił się czy nie brakuje pasażerów. A przewieźć z przystanku miał tylko trzy osoby, miał podany numer telefonu. Pani rozwścieczona wstrzymała mój autobus 10 minut a kierowca nie potrafił sobie z nią poradzić i był niemiły dla niej.
  • ~Marcin / 2019-10-08 19:22
    Ocena: 3.00 / 5
    Trasa Rzeszow- Warszawa. Kierowca to idealny przykład skrajnego braku profesjonalizmu. Niemiły, krzyczy i ogólnie za karę pracuje. Jego styl jazdy pozostawia wiele do życzenia nie mówiąc o stwarzaniu zagrożenia życia pasażerów rozmawiajac przez telefon podczas jazdy. Dodatkowo kilka akcji kierowcy
    ZaletyWygoda
    WadyOpóźnienie (Kierowca 10minut po godzinie wyjazdu pali papierosa!)
    Cena
    Styl jazdy
    Podejście do klienta
  • ~Elżbieta / 2019-10-06 15:43
    Ocena: 4.50 / 5
    Moja opinia jest na 5. Kierowcy bardzo mili autobus wygodny i dojazd na miejsce o czasie albo nawet szybciej . polecam i na pewno nie ostatni raz wybiore taki środek transportu ????
  • ~Agata K / 2019-10-01 12:49
    Ocena: 4.75 / 5
    Podrozowalam Neobusem 27.09.2019 na trasie Krakow Lotnisko - Wroclaw I szczerze polecam. Wygoda, cudowna obsluga, autobus przyjechal na czas I dowiozl na czas. Czulam sie w podrozy bezpiecznie I komfortowo.

    Nie rozumiem skad sie bierze tyle negatywnych opini na ich temat, ja jestem bardzo zadowolona z ich uslug
    ZaletyKomfort
    Cena
    Godzina polaczen
    Przystanek przy lotnisku Krakow
    Obsluga
    WadyNie ma
  • ~Aga / 2019-09-30 18:07
    Ocena: 3.00 / 5
    Duży wybór kursów i dobry komfort jazdy, ale co z tego jak jeszcze nigdy nie dojechał do Warszawy w zaplanowanym czasie. Ceny biletów coraz droższe a kurs coraz dłuższy. Zastanawiam się czy nie zmienić przewoźnika. Proponuję zaktualizować informacje o czasie przejazdu skoro nie wyrabiają się kierowcy w zaplanowanym czasie. Nie dla wszystkich pasażerów Warszawa jest miejscem docelowym ale o tym nikt nie myśli.
  • ~Pasażer / 2019-09-29 07:20
    Ocena: 4.75 / 5
    28.09.2019 kurs z godziny 4.40 z Rzeszowa do Warszawy. Kierujaca autokarem Pani robiła prowadziła autokar w pełni profesjonalnie i bezpiecznie. Trasa zleciła w mgnieniu oka a w Warszawie byliśmy 30 minut przed planowanym czasem przyjazdu :). Jednym słowem wszystko było tak jak być powinno Kolejne przystanki zapowiadane przez mikrofon Wsiadanie i wysiadanie pasażerów zorganizowane sprawnie jeda osoba obsluguje bagażniki druga kasuje bilety.
    ZaletyKierująca autokarem Pani Nowe autokary ilość połączeń
    WadyCiasno w autokarach
  • ~Pasażer / 2019-09-28 23:28
    Ocena: 2.00 / 5
    Jeden autokar spleśniały, drugi bez miejsca na nogi, zero informacji przy zakupie biletu, że będzie przesiadka. W autobusie jadącym w nocy kierowcy bardzo głośno ze sobą rozmawiali, innym razem kierowca pirat drogowy... Nigdy więcej...
  • ~Ala / 2019-09-28 20:21
    Ocena: 4.50 / 5
    Jadąc dzisiaj neobusem.godz 14:20 do Warszawy jestem pełna podziwu miły młody kierowca grzeczny i pomocny postój 15 minut w kunowie na kawe oraz toaletę spokojną jazda gratuluję takiego kierowcy oby wszyscy w tej firmie byli tacy
  • ~Xess / 2019-09-27 23:09
    Ocena: 2.75 / 5
    Dość (bardzo) spore opóźnienia, z Rzeszowa zamiast jak na bilecie ok 18:41, wyjeżdża po 19:10, bardzo dlugo trwające przesiadki w Niebylcu (przynajmniej w moim przypadku).
    ZaletyPołączenia
    WadySpóźnienia, ceny
  • ~Pasazer / 2019-09-27 20:18
    Ocena: 2.25 / 5
    Jade wlasnie z Warszawy wyjazd godzina 17. Komfort jazdy DRAMAT. Kierowca jedzie jak pirat. Wyprzedza na ciaglej I do tego na przejsciu dla pieszych. Wyprzedzajac a jest ciemno wlacza dlugie swiatla I oslepia kierowcow z naprzeciwka. Kierowca do zwolnienia. Wczoraj wyjazd z Krosna 12.50 kierowca w czasie jazdy kilkakrotnie smsowal. Dramat - zero bezpieczenstwa
  • ~Aga / 2019-09-27 14:13
    Ocena: 4.75 / 5
    Napisalam o swoich obawach dotyczacych korzystania przez kierowcow z telefonow komórkowych w czasie jazdy. I te uwagę podtrzymuje, ale te wszystkie negatywne opinie dotyczące braku punktualność i są idiotyczne. Opóźnienia nie wynikają z tego, że kierowca zatrzymuje się i nie jedzie, tylko z warunków na drodze. Autobus to nie pociąg ani samolot i musi się liczyć z innymi użytkownikami trasy, po której się porusza. Osobiście wolę być spóźniona niż jechać z idiotą, który może mnie dowieźć przed czasem do... nieba.
  • ~Aga / 2019-09-27 13:58
    Ocena: 4.50 / 5
    Kierowcy autobusów rozmawiają w czasie jazdy przez telefon komórkowy, prowadząc autobus jedną ręka. Uważam, że jest to poważne zagrożenie bezpieczeństwa i takie sytuacje powinny być eliminowane. Tymczasem panowie wogóle się nie krępują, że pasażerowie są świadkami ich rozwlekłych dyskusji z dzwoniącymi.
    ZaletyDobre połączenia, miła obsługa.
    WadyBeztroska niektórych kierowców używających w czasie jazdy telefonu komórkowego.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.82, ilość opinii: 1292
Flixbus
Ocena: 2.30, ilość opinii: 858
NeoBus
Ocena: 2.67, ilość opinii: 370
PolskiBus
Ocena: 2.23, ilość opinii: 304
Szwagropol
Ocena: 1.99, ilość opinii: 146
PKS Polonus
Ocena: 2.02, ilość opinii: 140
mBank
Ocena: 1.95, ilość opinii: 679
ITAKA
Ocena: 2.72, ilość opinii: 380
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 346
Netflix
Ocena: 2.58, ilość opinii: 224
nju mobile
Ocena: 3.11, ilość opinii: 153
Virgin Mobile
Ocena: 2.46, ilość opinii: 129