Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

NeoBus opinie

Ocena na podstawie 372 opinii

2.67 / 5

  • Poziom cen
    2.91
  • Oferta
    2.74
  • Jakość obsługi
    2.28
  • Wygoda
    2.76

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Barbara / 2019-08-01 11:20
    Ocena: 2.50 / 5
    Opóźnienie ostatnie na Lini Warszawa Zachodnia-Nibylec -Ustrzyki wyjazd 9.00 rano a wyjechaliśmy o 10.30 brak jakiejkolwiek informacji. A jak chcesz informacje czy autobus będzie to masz linie płatną. Zachodni został poinformowany o opóźnienie, ale głośniki na zewnątrz nie działały więc stojąc i czekając na autobus na zewnątrz nie było nic słychać. Strona to żart ostatnio. Jeździłam tą firmą jak zaczynali podchodząc i pytając się czy podiweść do Sanoka busem. Potem już rozdawali wizytówki nawet jedna mam. Wtedy liczył się klient. Teraz zapłaciłeś za bilet na stronie a chcesz informacji na temat tego przejazdu plac jeszcze. Chcesz wiedzieć czy będziemy na czas to płać za te informacje. Patrząc przenpryzmat tych wszystkich lat co jeździłam z tą firmą to pierwszy raz otwarcie nie polecam. Nawet jak chcesz zmienić bilet na inny dzień i płacieś 5 zł taniej niż normalnie byś kupił u kierowcy to i tak ci zwracają 80 procent biletu i na dodatek musisz zadzwonić na infolinię a tam cię znowu trzymają i przedłużający czas rozmowy.
    WadyWady spóźnienia i brak normalnej komunikacji z firmą. Brak infolinii. Infolinia to jakiś żart.
  • ~zły / 2019-08-01 09:45
    Ocena: 2.75 / 5
    28.01.2019 - 1.0 h opóźniony, planowany z 17.30 odjazd z Niebylca do Wrocławia bez jakiejkolwiek informacji,
    Zaletyz czasem coraz mniej
    Wadynotoryczne opóźnienia
  • ~tonyhalik / 2019-07-31 11:54
    Ocena: 3.75 / 5
    Infolinia to jakiś żart. Jeśli ktoś zwraca bilet, to nie ważne na jak długo przed podróżą, to i tak zwracają tylko 80%, chciałem przebukować na inny termin - dopłać 10zł. Przewoźnik spoko ale obsługa klientów lezy i kwiczy. Nawet w najgorszym PolskimBusie aż takk nie było...
  • ~Varismi / 2019-07-30 18:51
    Ocena: 2.25 / 5
    Częste opóźnienia, dziś dodatkowo (oprócz prawie godzinnego opóźnienia) spotkałam się z wyniosłym, niemiłym kierowcą. Uważajcie na płatność gotówką. Kierowcy nie mają wydać ze 100 złotych. Gdybym sama nie zapytała o możliwość płatności kartą nie pojechałabym nigdzie.
    WadyNiemiła obsługa, opóznienia.
  • ~passenger / 2019-07-29 11:45
    Ocena: 1.50 / 5
    Nie polecam!!!
    Najgorsza firma!
    Dziś wyjechaliśmy z Warszawy o 5.00 i mieliśmy wyjechać z Rzeszowa o 10.00 do Przemyśla. Teraz już 11.30 i jesteśmy jeszcze w Rzeszowie i już nie zdążymy na pociąg.
  • ~Dawid / 2019-07-28 19:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Fatalna firma. Autobus się spóźnił 1.5 godziny i nikt nie raczył nas o niczym poinformować.
    WadyBrak informacji, spóźnianie się...
  • ~Minika / 2019-07-27 12:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Autobus spoznil się 2 godziny masakra pierwszy i ostatni raz wybrałam te firmę!!!!
    WadyTragedia
  • ~Mar / 2019-07-26 14:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Autobus zapchany i bardzo niewygodny, wygląda na to że dołożono kolejne siedzienia.
    Nie wyobrażam sobie jak wytrzymują dalsze podróże ludzie wysocy lub o większej wadze! Jazda tym autobusem to prawdziwa droga przez mękę. Nie dość że w Krakowie autobus miał 15 minut opóźnienia, to na dodatek, w Rzeszowie, po 15 min postoju i przy absolutnie wszystkich miejscach zajętych, kierowca ogłosił następne 15 minut postoju, bo podobno dyspozytor kazał czekać na autobus z Warszawy, nie wiadomo po co... miejsc wolnych już nie było, igły nie dałoby się wcisnąć!Może dyspozytor chciał zeby coś dla niego zabrać i dlatego autobus z prawie setką ludzi czekał razem pół godziny w Rzeszowie?
    Internet, podobno jest, gdy zapytałam kierowców o hasło, popatrzyli znacząco na siebie i hasło podali, jednak po kwadransie prób gdy w końcu udało się zalogować, prawie natychmiast rozłączyło...
    Nie polecam, jak tylko się da, omijać!
  • ~AUU / 2019-07-25 09:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurs z Soliny do Warszawy. Przesiadka w Niebylcu (jakos tak).14.07.2019 O tym fakcie dowiedzialysmy sie od gospodarzy u ktorych mieszkalysmy,bo przeciez to jest takie oczywiste... moze dla stalych klientow.
    Pani Kierowca,bardzo niemiła.
    Jeśli chodzi o autobus bardzo niewygodny . Tak ciasne fotele(a miejsca wszystkie zajęte)
    Do tego klimatyzacja.. porażka. Nie polecam.
  • ~Małgośka / 2019-07-23 14:02
    Ocena: 2.75 / 5
    Podróż z Przemyśla do Katowic 11 lipca 2019 r. Przesiadka w Rzeszowie. Dość duże opóźnienie. Na zwrócenie uwagi, że przez duże opóźnienie nie zdążyliśmy na opłacony transfer z Katowic na lotnisko Pyrzowice, kierowca ( lub pomocnik kierowcy, otwierający luki bagażowe) wściekły wykrzyczał, że można kupić sobie samochód i dojeżdżać autem a nie Neobusem. Skandal. Za poniesione koszty finansowe nikt nam nie zwrócił oczywiście, a taxi kosztowało 105 zł.
    ZaletyWygodny autokar
    WadyObsługa, brak kultury, nieprofesjonalizm
  • ~Eva 7533 / 2019-07-22 23:09
    Ocena: 2.50 / 5
    Większość kierowców nie miłych .Urzadzajacych sobie zawody na drodze .MASAKRA
  • ~Kaaasia / 2019-07-21 10:58
    Ocena: 4.75 / 5
    Zawsze wybjeram tego przewoźnika, nigdy mnie nie zawiódł. Polecam
  • ~Emilia / 2019-07-20 22:33
    Ocena: 1.50 / 5
    Bardzo duży negatyw. Kierowcy nieuprzejmi, zero pomocy przy załadunku bagażu, drzwi do toalety zacinały się A po poinformowaniu kierowcy zero reakcji. Sposób jazdy pozostawia dużo do życzenia. Gwałtowne hamowanie co chwilę. Trasa Łódź Krosno, trzy przesiadki o czym pasażerowie nie byli informowani. Trasa 7 godzin gdzie można spać to co rusz przesiadki. Kolejny minus za palenie kierowcow na dworcu Łódź fabryczna gdzie jest wyrazny zakaz. Dramat
    ZaletyBrak
    WadyNieuprzejmi kierowcy, nieplanowane przesiadki
  • ~morpho13 / 2019-07-19 10:19
    Ocena: 1.67 / 5
    Autokar z Warszawy wyjechał z uszkodzoną klimatyzacją o czym kierowca był łaskawy poinformować 30 km za Warszawą i oznajmił że jeśli ktoś nie chce kontynuować podróży może wysiąść a firma zwróci za bilet jest 19.07 2019 godzin 10.12 w autokarze jest 28 stopni Celsjusza przede mną podróż do Rzeszowa jakość usług neobusu dramatycznie słaba
    ZaletyBrak
    WadyBrak klimatyzacji
  • ~Anonim123 / 2019-07-18 15:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia. Ceny wysokie gdzie flixbus bierze polowe taniej! Jak mozna takie ceny ustalac. To do Swinoujścia taniej placilam z Tarnowa. W dodatku na stronie nie ma informacji o ponad 1,5godz opoznienia. Darujcie sobie chocby nawet patrzac na "komfor" ktory nie siega nawet 1/3 ceny. Pierwszy i ostatni raz.
    ZaletyZadne
    WadyCena, czas jady
  • ~Adam / 2019-07-11 22:43
    Ocena: 2.00 / 5
    Trasa z Łodzi dn 11.07 g. 22 30 bardzo chamski i nie uprzejmy kierowca, całkowity brak kultury i obycia. Odradzam podróżowania tym przewoźnikiem. Dawno się nie spotkałem z takim chamstwem. Żenada
    WadyKierowca
  • ~Zuza / 2019-07-08 23:01
    Ocena: 3.00 / 5
    Z oferty NeoBus korzystałam pierwszy raz do 2 lat, czułam się jak uczestnik szkolnej wycieczki w latach 90. Sposób jazdy sprawiał, że żołądek kilkakrotnie zawiązał mi się na supełek. Dodatkowo jeśli kierowca decyduje się na taki zawód to miło by było, aby powstrzymywał się od przykrych komentarzy na temat pasażerów.
    Niestety ten kierowca z Neobusa mocno zespół mi opinie o przewoźniku i pomimo wysokiego standardu pojazdów i udogodnień w postaci możliwości zakupi biletu online, czy częstych połączeń nie szybko zdecyduję się na kolejna podróż.
    ZaletyWysoki standard autokarów
    Wadypoziom obsługi, sposób jazdy kierowców
  • ~Agb / 2019-07-05 21:24
    Ocena: 2.00 / 5
    Niestety jadę drugi i na to wyglada ostatni raz. Z Warszawy do Przemyśla jechał jeden autokar a raczej do Rzeszowa bo okazało się że tam mamy się przesiąść do całkiem innego autokaru. Wysiadam a pan kierowca mówi że na kolejny autokar który zawiezie mnie do przemyśla muszę czekać 20-30 min. Po czym zamyka drzwi i z kilkoma pasażerami odjeżdża nie wiadomo gdzie. Czekam już ponad godzinę autokaru nadal nie widać. Jakby nie mógł prosto do przemyśla już jechać!
  • ~maria / 2019-07-04 12:36
    Ocena: 5.00 / 5
    Wszystko w porządku, podróż z Przemyśla do Buska Zdroju przebiegła zgodnie z planem, bez zarzutu. Udało się bez problemu przebukować bilet (inny przystanek początkowy i inna godzina odjazdu). Pani na Infolinii była bardzo uprzejma i pomocna
    Wadyzbyt mało połączeń. Ale czy to wina przewoźnika ? Nie wiem. W ogóle jest mało połączeń autobusowych.
  • ~Lukadz / 2019-07-04 11:19
    Ocena: 1.25 / 5
    01 lipca kupiony bilet na 3 osoby na trasie Warszawa- Rzeszów na 3 lipca

    3 lipca przez duże korki wypadek na s8 nie docieramy na czas odjazdu na 11 godzinę na dworzec zachodni.

    Dzwonimy na infolinię 1,20zl za minutę
    Informujemy o fakcie i pytamy gdzie jeszcze w okolicach Warszawa zatrzymuje się autobus aby dojechać na inny przystanek.
    Słyszymy info terminal na Okęciu i ostatni przystanek Sękocin za światłami
    Wybieramy Sękocin
    Przy tym Pani mówi że poinformuje kierowcę że tam będziemy czekać.
    Zjawiamy się w Sękocinie czekamy autobus przyjeżdża, kierowca pyta ile osób informujemy że jadą dwie osoby tylko bo jedna zrezygnowała nimi i iż bilet był opłacony na trzy osoby.
    Kierowca rząda opłaty w wysokości 40 zł za dwie osoby dla tego że wsiadamy na innym przystanku.
    To jest chore nie dość że mają zapłacone za dodatkowo osobę która nie jedzie.
    To jeszcze rządaja dopłaty za to że wsiadamy na innym przystanku.
    Drugi i ostatni raz korzystamy z usług neobusa
    ZaletyBrak
    WadyDopłaty nie wiadomo za co
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.82, ilość opinii: 1297
Flixbus
Ocena: 2.30, ilość opinii: 866
NeoBus
Ocena: 2.67, ilość opinii: 372
PolskiBus
Ocena: 2.23, ilość opinii: 304
Szwagropol
Ocena: 1.99, ilość opinii: 147
Voyager Transport
Ocena: 2.19, ilość opinii: 132
mBank
Ocena: 1.93, ilość opinii: 723
ITAKA
Ocena: 2.70, ilość opinii: 392
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 353
Netflix
Ocena: 2.58, ilość opinii: 244
HBO GO
Ocena: 1.76, ilość opinii: 171
nju mobile
Ocena: 3.08, ilość opinii: 160