Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Pocztex opinie

Ocena na podstawie 1174 opinii

1.31 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.23
  • Cena
    1.52
  • Oferta
    1.44
  • Cena/Jakość
    1.36
  • Czas dostawy
    1.32

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Anja / 2020-07-07 20:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier nie pofatygował się zadzwonić domofonem lub zostawic przesylki pod drzwiami, zaawizowal mimo że mam złamaną reke i nie mogę wyjsc z domu. Przesyłka trafi niestety do nadawcy bo nie mam jak sie udać na poczte. Dramat!!! 20 zl za przesylke musialam zaplacic a tu spotkalam się z takim nie profesjonalizem!!! Nie polecam!!!
  • ~Monika / 2020-07-07 09:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Poczta Polska zagubiła już drugą przesyłkę w tym miesiącu z trzech wysłanych przez nas paczek, w tym jedna wysłana jako PRIORYTET do Serbii, druga to paczka Pocztexem w Polsce. Reklamację można złożyć dopiero po 30 dniach od nadania.
    ODRADZAM usługi wysyłania Pocztą Polską paczek, kurier odbiera je od Nadawcy dopiero po interwencji a paczki i tak giną. W dzisiejszych czasach konkurencji firm kurierskich to istna kpina z ludzi ze strony Poczty.
  • ~UczulonyNaPocztex / 2020-07-05 12:47
    Ocena: 1.67 / 5
    Pocztex Ekspres24 to usługa dla tych, którym nie zależy na czasie. Najwyraźniej jest to Ekspres24, ale nie wyrażany w godzinach tylko dniach. List nadany w czwartek utknął dwa dni później w terminalu przeładunkowym. Ekspres? Co za dno. Poczta polska to najniższa jakość usług.
    ZaletyPróbują nadrabiać miną i chwytami marketingowymi, że idzie ku lepszemu.
    WadyWysoka cena, tylko jedno okienko otwarte przy kolejkach, zła obsługa, klient to zło konieczne, długi czas transportu, toporny interfejs www, patologia marketingowa, wymieniać dalej?
  • ~Alicja / 2020-07-04 20:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Przesyłka zamówiona miała być dostarczona do sklepu Żabka czynna do 23, trafiła na pocztę czynna w godzinach kiedy pracuje. Paczka wraca do nadawcy aby jeszcze raz wysłał kurierem. POCZTA POLSKA TO ŻENADA. NIGDY WIECEJ Z TEJ OPCJI NIE SKORZYSTAM. DLATEGO TEŻ NIE KUPUJE W SKLEPACH KTÓRE WYSYŁAJĄ TYLKO PRZEZ POCZTĘ POLSKĄ.
    ZaletyBRAK
    WadyKURIERZY UTRUDNIAJĄ ODEBRANIE PRZESYŁKI NIE KONIECZNIE W PUNKCIE WSKAZANYM , AWIZA TEŻ NIE ZOSTAWIAJĄ ŻEBY SĄSIADKA ODEBRAŁA. MASAKRA
  • ~Izzy / 2020-07-03 14:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam podobny problem...paczka nadana kurier 48 we wtorek...dzis piątek i dalej nie ma...od kiedy w takim razie liczą te 48h???? Ehhhh nigdy wiecęj
    ZaletyBrak
    WadyBraknie miejsca
  • ~Ile Można Czekać / 2020-07-03 10:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Pewien pan wysłał mi paczke w środe o godzinie 13 (ma stronie mają napisane, że jeśli ktoś nada paczke do godziny 15:00 to paczka przyjdzie najpóźniej w przeciągu 2 dni), jest juz piątek i dowiaduje sie że paczka przyjdzke dopiero w poniedziałek ...
  • ~Wszystkook. / 2020-07-01 08:20
    Ocena: 5.00 / 5
    Dostawa Toruń- super. Szybko, sprawnie, podany nr telefonu do kuriera. Nie było mnie w domu, Pan zadzwonił czy może zostawić paczkę u zaprzyjaźnionych sąsiadów żeby nie trzeba było iść z awizo na pocztę.
  • ~Beholderka / 2020-06-26 17:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Lipa.Drogo.
    Kurier od siedmiu boleści,chyba z łapanki.
    Omijać.
    Nie polecam.
  • ~Arek / 2020-06-24 22:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia. Czekam tydzień na pocztex 48 z Warszawy do Warszawy. Infolinia nie wie dlaczego moja paczka nie została doręczona "proszę czekać". Omijać szerokim łukiem. Poczta Polska juz się zlikwidowała sama.
    ZaletyBrak
    WadyWszyskie możliwe
  • ~Robert / 2020-06-23 13:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia jak i ta cała poczta. Dlaczego tylko u nich nie ma kontaktu z kurierem ??!!! To jakaś super tajemnica a oni jacyś cichociemni . Dostane znów to pie... ne awizo bo się skontaktować nie mogę i będę na tej j...nej poczcie stał godzinę w kolejce... A wystarczyłoby zadzownic do gościa i powiedzieć żeby u sąsiada zostawił ..... No ale czego wymagać od państwowej wydmuszki... jak to w ogóle jeszcze funkcjonuje ? Chyba tylko z naszych podatków jedynie !
    Zaletyżart
    Wadywszystkie możliwe
  • ~Margolcia / 2020-06-22 11:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Żenada! Kompletne dno. Brak informacji od kuriera, kiedy dostarczy przesyłkę. Kurier widmo, awizo widmo. W monitoringu śledzenia przesyłka znajduje się w jednym urzędzie pocztowym, natomiast z informacji uzyskanej w infolinii w innym urzędzie pocztowym. Pocztex przetrzymywał moją przesyłkę przez 5 dni. Omijajcie z daleka tą firmę!
    ZaletyBrak
    WadyWszystkie możliwe
  • ~Jadzix / 2020-06-19 20:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Cały dzień w domu, a mimo to paczka awizowana. Nigdy nie skorzystam już z tej formy dostawy
  • ~Nina / 2020-06-19 17:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak słów. To jest jakaś kpina. Za paczką czekam ponad tydzień, bo leżała sobie w terminalu przeładunkowym. Obsługa też wiele do -zarzucenia. Nie pierwszy raz taka sytuacja i zero poprawy.
    ZaletyBrak
    WadyBrak szacunku dla klienta
  • ~Slawek / 2020-06-17 10:37
    Ocena: 1.67 / 5
    Pocztex48 powinien zmienić nazwę na 72 . Niestety w moim przypadku tak zawsze jest że paczki przychodzą z opóźnieniem i wkręt kuriera że podjęto próbę dostarczenia paczki . Porażka nie polecam .
    ZaletyBrak
    WadyDługi czas dostarczenia paczek,
  • ~Kolarani / 2020-06-17 07:13
    Ocena: 2.00 / 5
    Paczka idzie drugi tydzień i dojść nie może. Dobrze im idzie dostarczanie przesyłek w trzy dni.
    ZaletyBrak
    WadyZdecydowanie czas dostawy
  • ~Ewelina / 2020-06-14 10:04
    Ocena: 1.33 / 5
    Kurier nie przyszwdl do domu tylko umowil aie zw mna pod innym blokiem kazal przyjsc odebrac paczke
    Zaletybrak
    Wadyogromne
  • ~Irena / 2020-06-12 17:51
    Ocena: 1.50 / 5
    Co jakis czas kurier po prostu nie przynosi paczki.Ja siedzac i czekajac na kuriera dostaje sms o awizie.Unikam jak moge Poczty Polskiej ale zdarza sie ze musze od poczty paczke dostac.Wtedy trzeba sie modlic przyniesie-nie przyniesie.Panie Boze unikaj kurierow z Poczty Polskiej./Szczecin/
    ZaletyZadne
    Wadybrak odpowiedzialnosci
  • ~Sychyev22 / 2020-06-11 07:18
    Ocena: 5.00 / 5
    Książka została nadana do mnie za pośrednictwem Pocztex48 w czwartek (04.06) o 21:30, a w poniedziałek (08.06) przed południem dotarła już do mnie. Podróżowała z Warszawy na Pomorze.

    Jestem miło zaskoczony, bo opinie na temat tej usługi są tu bardzo negatywne. Całe szczęście, że u mnie obyło się bez komplikacji.

    ZaletySzybki czas dostawy
  • ~Matełko / 2020-06-10 10:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Proponuję zmodyfikować nazwę Pocztex48 na Pocztex(Xh). Posłańcy poczty konnej Imperium mongolskiego w XIII wieku byli w stanie pokonać nawet 600 km na dobę! Poczta Polska nie jest w stanie w TYDZIEŃ pokonać 9 km z WER Warszawa do punktu docelowego. Przed zamówieniem usługi Pocztex koniecznie przygotować świeży napar z melisy...a NIE! ZARAZ! Nie będzie kolejnego razu, Wam także odradzam :)
    ZaletyBRAK
    WadyEkstremalnie długi czas oczekiwania. Brak dotrzymania terminu gwarantowanego - 3 dni robocze. Bezradna Infolinia - wysyłane interwencje nie przynoszą żadnych rezultatów.
  • ~Kamil / 2020-06-02 17:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Zlew zapakowany w oryginalne opakowanie producenta (zlew granitowy) doszedł potłuczony. Poczta nie uwzględniła reklamacji tłumacząc, że paczka słabo zabezpieczona chociaż zlew dookoła w styropianie. Nie Polecam.
    ZaletyBrak
    WadySame wady
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.47, ilość opinii: 3128
DHL
Ocena: 1.31, ilość opinii: 2249
InPost
Ocena: 1.73, ilość opinii: 1391
UPS
Ocena: 1.31, ilość opinii: 1378
Pocztex
Ocena: 1.31, ilość opinii: 1174
FedEx
Ocena: 1.51, ilość opinii: 298
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2506
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.54, ilość opinii: 2226
VECTRA
Ocena: 1.72, ilość opinii: 2084
UPC Internet
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1872
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1045
Play
Ocena: 1.49, ilość opinii: 875