Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Play Online opinie

Ocena na podstawie 1239 opinii

1.92 / 5

  • Niezawodność
    1.65
  • Obsługa klienta
    1.88
  • Cena
    2.33
  • Parametry
    1.79
  • Cena/Jakość
    1.67
  • Oferta
    1.67

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Radek70 / 2019-01-06 09:12
    Ocena: 1.50 / 5
    Tragedia.....Czekam na wygaśniecie umowy....Dzis mija 2 dni jak nie mam usługi wcale....Po 100 giga zwalnia do 1 mbs...zrywa sygnał 3,4 razy dziennie
    Zaletybrak
    Wadywszystkie
    MiejscowośćZielona Góra
  • ~szkodasłów / 2019-01-03 17:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Piszę tą opinie gdyż Internet z Play niszczy mi nerwy na co dzień już od kilku miesięcy. Dzień bez zawieszenia się połączenia internetowego z tej sieci jest dniem straconym. Nerwy przy zwykłym wysyłaniu wiadomości na Messengerze pobudzają mnie tak ze nie muszę rano pić kawy, tak mi ciśnienie skacze.
    Korzystam z formuły rodzinnej w Play już od 2015, na początku było bez zarzutu. Od niedawna zaczęło się psuć i to poważnie. Korzystam z transmisji danych od godz. 09:00 do 19:00 później z wifi w domu, już z innej sieci. Porównując te dwa połączenia Play wypada baaaaardzo słabiutko.
    Na co dzień Transmisja danych chodzi słabo ale bez większej tragedii. Długo ładujące się strony, problem z przesłaniem zdjęcia cóż, zdarza się. Schody zaczynają się gdy udostępniam Internet do laptopa, wtedy wszystko zwalnia jeszcze bardziej. Coraz większe problemy Internet ma gdy pogoda robi się gorsza, większe spadki „formy” zaobserwowałam gdy pada deszcz, jest większy wiatr, o śniegu nie wspominając. Wtedy to Internet całkowicie odmawia współpracy, nie ładuje się nic, żadna strona, zdjęcie, nawet reklamy się nie wyświetlają. Wysyłanie wiadomości na messengerze to istny horror.
    O słuchaniu muzyki czy audiobooka w podróży z Internetem w Play można zapomnieć. Ciągły roaming i rozłączanie sieci. Nie są to podróże do ciepłych krajów, tylko po naszych zwykłych krajowych drogach. Na trasie Wrocław – Gdańsk lepiej włącz sobie lokalną stacje radiową bo na słuchanie muzyki ze sławetnego Tidala, którym podnieca się Play nie masz co liczyć. Co z tego że w ofercie jest na początku darmowy… jak cos jest darmowe ale nie można z tego korzystać to w dalszym ciągu jest bezużyteczne. To samo z Netflixem, którego tak Play teraz oferuje, co mi po darmowym Netflixie jak nawet filmiku na Youtubie nie obejrzysz, chyba ze zadawala Cie minimalna jakość obrazu, ale wtedy też szykuj się na dłuuugie ładowanie. Może to specjalny zabieg, aby w trakcie czekania na załadowanie filmu można było udać się do sklepu po przekąski (do sąsiedniego miasta), jeśli tak to szanuje speców od marketingu tej wspaniałej sieci.
    Poza Internetem zwykłe połączenia głosowe są również problemem, nawet pomiędzy dwojgiem użytkowników Waszej sieci. Wieczny brak zasięgu. Dodzwonić się do kogoś kto korzysta z Waszych usług graniczy z cudem, wieczny brak sygnału, albo komunikat ze „numer nie istnieje”.
    Skoro była już tu mowa o marketingu to może zamiast zatrudniać celebrytów do reklam Play przeznaczy te pieniądze na zbudowanie dodatkowych nadajników. My zwykli użytkownicy sieci komórkowych po to korzystamy z Waszych usług i płacimy nie małe pieniądze aby móc bez problemów korzystać z Intenetu i połączeń, a nie oglądać tabun wypindrzonych gwiazd czy to na billboardach czy w TV. Takim postępowaniem może i zachęcicie klientów, ale ich nie utrzymacie gdyż na każdym kroku ktoś narzeka na wasze usługi. Nie znam osoby która byłaby zadowolona z Waszej sieci.
    Zaletybrak
    WadyWSZYSTKO
    MiejscowośćDzierżoniów
  • ~Karol / 2018-12-30 21:17
    Ocena: 1.75 / 5
    Internet w play to gówno !!!!!!!!!!!! Jebane gówno !!!!!!
    Zaletybrak
    Wadyw chuj
  • ~patryk / 2018-12-28 17:03
    Ocena: 1.00 / 5
    nie polecam play , lepiej spłacic umowe i ludzie nigdy nie wezdzie u nich nic internet masakra wielkie ścierwo głubi zasięg , wiadomo znają dłupich i im wcisną nie wiadomo co a ci głupi bedą płacic i zebrać kase , no ale co zrobią oni ci co są głupi i nie wiedzą co brali ze ich play oszukał , a potem ty jesteś winny ale dlaczego bo oni siedzą na tych stołkach i mówią ze za darmo 6 miesiący ale trzeba dwa razy tyle płacic wiec na to samo wychodzi , ludzie ostrzegam was przed tą firmą jezeli chcecie abonament to do orange i tyle , a jezeli chcecie sam internet to przechodzcie do orange świadłowód a nie ten play brak zasięgu internet słabo chodzi masakra ;(((((
    Zaletybrak
    Wadybrak
    MiejscowośćNowy Sącz
  • ~artek / 2018-12-28 16:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Ludzie ostrzegam przed play jak bierzecie abonament to sobie nagrywajcie rozmowy na zywo i najlepiej nagrywajcie miejscie ukrytą kamere to są oszuści i nic więcej , miałem płacic za abonament 70 zł nagle wzrosło do 90 i tyle mam płacic , mówiłem im że nie chce ochorny ekranu , ale co tam mówili ze się zgodziłem na żywo i do końca umowy mam płacic 10 zł do abonamentu i 10 zł wgl nie wiem za co , mówiłem im zeby mi blokowali wszystkie sms itp zebym potem na umowie nie przychodziło opłaty itp , ale nie poblokowali , miesiecznie przychodzi mi od 160 do 250 jakim cudem to są oszuści i tyle, internet słaby że masakra nie odbiera w róznych miejscach , chce spłacic abonament i przechodze do innej sieci , myślałem ze play jest taki ucziwy itp ale to tylko dla nowych klijentów potem mają cię głeboko w dupie podpisałeś umowe to teraz trzeba ją płacic , a jak kończy ci się umowa to znowu cię bajerują że wszystko za darmo i tak tanio ale drugie tyle trzeba do tego zapłacic taka prawda a jak poszłem do salonu do pan na wszystko się zgadzał mi mówią jakim cudem ? miało byc 70 a nie 90 zł i do tego te koszty dodadkowe jakies po 150-300 zł czy to jest normalne ?
    Zaletymasakra
    Wadymasakra
    MiejscowośćGorlice
  • ~Łukasz / 2018-12-27 16:16
    Ocena: 1.75 / 5
    Ogółem PLAY powinno usunąć siebie samego z sieci internetowych i komórkowych. W moim przypadku miało być 4G LTE 300mb/s, a jest z 20mb/s. Internet nie odbiera jak trzeba a jak podłączy się inne urządzenie to jest tragedia. Nawet głupiego 2 minutowego filmiku na YouTube nie można obejrzeć. Nie polecam >:(
    ZaletyNie ma
    WadyZłe zasięgi, oszukiwanie klientów, nieprawidłowe dane na temat urządzenia
    MiejscowośćCHROSTKOWO
  • ~Paweł / 2018-12-26 16:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam posiadam telefon w sieci play i internet bezprzewodowy niby lte 4g zasioeg urzadzenie pokazuje na maxa telefon niby tez lapie 4g a tu predkosc pobierania rzedu 0.01 kb/s poprostu rewelacja polecam wszystkim. Dno i metr mułu
    Zaletybrak absolutny zalet siec schodzi na psy
    Wadycaly play to jedna wielka wada
    MiejscowośćOława
  • ~Oszukany / 2018-12-24 03:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Zenada operator kilka lat na rynku a nie ofarnął do tej pory zasiegu sieci 4G na którym wyciagniesz max 3Mb/s na 150Mb mozliwych i to wcentrum miasta pozatym niedlugo do poslki wkracza siec 5G .Daodam jeszcze ze dostałem netflixa ,ktorego i tak nie mozna konfortowo ogladac z tymi ""predkoscoami""
    Zaletybrak
    Wady*niestabilny zasieg
    *niestabilny internet najbardziej LTE
    *problem z obsługą klijenta
    *nielimitoowane pakiety są limitowane WTF !???!
    *naliczają wieksze ilosci Mb niz zostały wykorzystane
    *częste awarje=0 neta
    *słaba jakość rozmów telefonicznych
    MiejscowośćKalisz
  • ~lu / 2018-12-23 18:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet z taką prędkością jaką miałem 11 lat temu. Wszystko idzie do przodu poza Playem..
    ZaletyBrak
    Wadywahania
    MiejscowośćWrześnia
  • ~Marek / 2018-12-22 06:17
    Ocena: 1.25 / 5
    Internet LTE w Pobiedziskach. Od 22-10-2018 brak. Dzisiaj 22-12 i że NADAL BBRAK. nadajni zdemontowany, bo nawet zasięgu macierzystego Play nie ma w telefonie. Play buduje nowe nadajniki demontując stare?
    ZaletyByły,ale się skończyły
    MiejscowośćPobiedziska (LTE)
Dodaj własną opinię »