Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Play Online opinie

Ocena na podstawie 1268 opinii

1.91 / 5

  • Niezawodność
    1.66
  • Obsługa klienta
    1.88
  • Cena
    2.33
  • Parametry
    1.79
  • Cena/Jakość
    1.57
  • Oferta
    1.71

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Mamrot / 2019-01-30 22:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Film 700 MB ściągniesz w czasie 15h 10m 13s

    Film 300 MB ściągniesz w czasie 6h 30m 5s

    Plik MP3 10 MB ściągniesz w czasie 13m 0s

    Zdjęcie 2 MB ściągniesz w czasie 2m 36s


    Film 700 MB wyślesz w czasie 6h 6m 10s

    Film 300 MB wyślesz w czasie 2h 36m 56s

    Plik MP3 10 MB wyślesz w czasie 5m 13s

    Zdjęcie 2 MB wyślesz w czasie 1m 2s


    Twój PING jest wysoki. Zauważysz problemy w grach sieciowych typu Counter Strike, Warcraft.
    Chyba nie musze nic dodawac
    ZaletyxD
    WadyW S Z Y S T K O
    MiejscowośćPlay Internet
  • ~bjCHUKKK / 2019-01-29 00:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Ten internet to badziew, jego prędkość pobierania to kiepski żart, spadek poniżej 1mb/s nie jest niczym niezwykłym. Potrafi bez powodu przerwać połączenie co zdarza się wyjątkowo często. Nie bądźcie masochistami i nie kupujcie tego syfu.
    ZaletyBrak
    Wady- Jakość połączenia
    - Prędkość pobierania
    - Prędkość wysyłania
    - Opóźnienia
    - Wszystko inne związane z play
  • ~Dkanuno / 2019-01-28 19:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Operator może rok temu był o wiele lepszy teraz lte to porażka ping po 800 do tego zasięg lte ale internet ładuje się strasznie wolno
    WadyDyzy ping co chwile problemy z wolnym internetem mimo zasięgu lte
    MiejscowośćBielsko-Biała
  • ~pudel / 2019-01-27 19:11
    Ocena: 2.25 / 5
    W poprzedniej lokalizacji internet działał bardzo dobrze ,osiągałem z anteną zewnętrzną ok 200Mb/s korzystają z pasma 1800+2600. Po przeprowadzce tragedia , antena zewnętrzna , nadajnik 1,6 km w lini prostej , piątek , sobota godziny wieczorne , pingi powyżej 1000, prędkość od 1 do 8 Mb/s.
    Prędkości 4 razy mniejsze niż w przedniej lokalizacji. 100GB Limitu to jak mięso na kartki za komuny. Odnoszę wrażenie że z operatorami LTE dzieje się to samo co parę lat temu z dostawcami internetu radiowego, zapchane nadajniki + zwiększanie liczby użytkowników a mimo to podpisywanie umów , niestety efekt nie może być inny. Reklama robi swoje, kupuje się coś co będzie działać albo nie . Oczywiście kretyni z działu reklamacji odprawią cię z kwitkiem cytując formułki dla debili:
    ping jest wartością zmienną
    loguje się pan prawidłowo do nadajnika
    prędkości zależne od ilości użytkowników
    To że strony otwierają się 2 minuty dla działu reklamacji jest rzeczą normalną.
    Zaletybrak
    Wadyniestabilny internet z wysokim pingiem, bezczelna obsługa działu reklamacji.
    MiejscowośćRadunica
  • ~Pete / 2019-01-26 20:21
    Ocena: 4.50 / 5
    czasami zerwie polaczenie i musze restartowac router
    Zaletypredkosc, cena
    Wadysporadyczne zrywanie polaczenia
    MiejscowośćŁódź
  • ~Aleksandra / 2019-01-25 17:50
    Ocena: 1.25 / 5
    To co się zrobiło z ta siecią to jakaś porażka!! Bardzo słaby Internet!!
    ZaletyBark
    WadySzybkość Internetu tragedia
    MiejscowośćZatory
  • ~Jasny / 2019-01-25 15:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Uciekajcie od tej firmy to oszuści. ZS Formułę Solo 25 płaci się 28 złoty bo przy stracie tracisz 3 złoty, potem na koniec miesiąca włączają formułę kiedy chcą a ty tracisz w tym momencie swoja kase.
    Zaletynie ma
    Wadynie ma odbioru, płacisz dodatkowe złoty za nic.
    MiejscowośćZielona
  • ~Jacek / 2019-01-22 23:20
    Ocena: 2.00 / 5
    Zaczyna się 4-ty miesiąc bez zasięgu macierzystego Play w Pobiedziskach. Internetu LTE nie można używać. Dodatkowo nie można uzyskać info czy stacja będzie czy została na stałe zdemontowana.
    ZaletyW tej chwili żadne
    Wadydemontaż stacji
    MiejscowośćPobiedziska woj. wielkopolskie
  • ~moje imię / 2019-01-17 16:55
    Ocena: 2.67 / 5
    Mieszkam tuż obok centrum Wrocławia, a borykam się z problemami typu:
    - wolny transfer (przesłanie pliku 1,4 GB trwało 6h)
    - często zrywa połączenie
    Zaletyniska cena
    Wadyjakość adekwatna do ceny
  • ~Bob / 2019-01-16 22:34
    Ocena: 2.33 / 5
    Od dwóch miesięcy nie mam praktycznie internetu- pakiet rodzinny. Speed test nie chce się wykonać, a jak już się wykona, to nawet do 1 Mb nie może dojść. Reklamacja odrzucona- „w play wszystko jest ok być może ktoś z sąsiadów zamontował jakąś antenę..?”. Reklamacja odrzucona z propozycją jednorazowej rekompensaty ( czy to nie dziwne...?). Codziennie składam reklamacje. Człowiek w punkcie Play powiedział, że powinnam zgłosić się do UOKIKu... Odradzam jakiekolwiek usługi Play-a bo z połączeniami telefonicznymi rewelacji również nie ma...
    ZaletyZdecydowany beak
    WadyBrak usług gwarantowanych w Umowie
    MiejscowośćKrępa
  • ~clipek / 2019-01-15 22:24
    Ocena: 3.00 / 5
    Od 2-3 miesięcy jesteśmy w play. Pierwszy miesiąc ok.Potem problemy. Dodatkowa karta sim z internetem 100 giga. Działa tylko przez 5 min. po włączeniu, potem nie można otwierać stron internetowych. Resetowali ustawienia, wymienialiśmy kartę sim i nic. Czekamy na odpowiedź na reklamację. Ten internet jest po prostu bezużyteczny, zasięg H+ pełny a strony się nie otwierają. Nie polecam.
    Jak powiedział mój kolega: nabrali full klientów i co raz więcej ludzi na jednym nadajniku, a pasmo internetowe nie z gumy, nie rozciągniesz.
    Zaletycena
    WadyNie działą
    Miejscowośćbobolin
  • ~Magdalena / 2019-01-12 19:48
    Ocena: 1.75 / 5
    Internet w Ay jest beznadziejny . Mówią ze starć s ruter na 10 urzaden a on nie może dać rady z telefonem komórkowym . Beznadzieja
    MiejscowośćSwarzedz
  • ~kacper / 2019-01-11 19:33
    Ocena: 1.50 / 5
    Jak dla mnie to najgorszy internet pod słońcem mam formułę netbox oczywiście przez pierwszy miesiąc super już myślałem że naprawdę będzie ok a tu Qwa zonk od 4 stycznia 2019 do chwili obecnej to tragedia internet nie ładuje żadnej strony oprócz po załączeniu pierwszej. Żadne interwencje w biurze obsługi nie pomagają. Podpisałem umowę na 24 miesiące więc jesze 22 miesiące TRAGEDIA. NIE POLECAM Miałem internet w orange, ponieważ myślę o wyprowadzce nie mogłem z nimi podpisać nowej umowy więc wybrałem PLAY bo jest przenośny i niestety bardzo żałuję.
    Zaletyżadna
    Wadywszystkie
    MiejscowośćJaworzno
  • ~RODOS / 2019-01-06 19:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Informacja płatna, Podanie opinii na temat parametrów produktu/usług maja charakter płatny.Jeżeli nie wyrażają państwo na to zgody, proszę się rozłączyć.
    ZaletyInformacja płatna
    WadyInformacja płatna
    MiejscowośćInformacja płatna
  • ~Radek70 / 2019-01-06 09:12
    Ocena: 1.50 / 5
    Tragedia.....Czekam na wygaśniecie umowy....Dzis mija 2 dni jak nie mam usługi wcale....Po 100 giga zwalnia do 1 mbs...zrywa sygnał 3,4 razy dziennie
    Zaletybrak
    Wadywszystkie
    MiejscowośćZielona Góra
  • ~szkodasłów / 2019-01-03 17:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Piszę tą opinie gdyż Internet z Play niszczy mi nerwy na co dzień już od kilku miesięcy. Dzień bez zawieszenia się połączenia internetowego z tej sieci jest dniem straconym. Nerwy przy zwykłym wysyłaniu wiadomości na Messengerze pobudzają mnie tak ze nie muszę rano pić kawy, tak mi ciśnienie skacze.
    Korzystam z formuły rodzinnej w Play już od 2015, na początku było bez zarzutu. Od niedawna zaczęło się psuć i to poważnie. Korzystam z transmisji danych od godz. 09:00 do 19:00 później z wifi w domu, już z innej sieci. Porównując te dwa połączenia Play wypada baaaaardzo słabiutko.
    Na co dzień Transmisja danych chodzi słabo ale bez większej tragedii. Długo ładujące się strony, problem z przesłaniem zdjęcia cóż, zdarza się. Schody zaczynają się gdy udostępniam Internet do laptopa, wtedy wszystko zwalnia jeszcze bardziej. Coraz większe problemy Internet ma gdy pogoda robi się gorsza, większe spadki „formy” zaobserwowałam gdy pada deszcz, jest większy wiatr, o śniegu nie wspominając. Wtedy to Internet całkowicie odmawia współpracy, nie ładuje się nic, żadna strona, zdjęcie, nawet reklamy się nie wyświetlają. Wysyłanie wiadomości na messengerze to istny horror.
    O słuchaniu muzyki czy audiobooka w podróży z Internetem w Play można zapomnieć. Ciągły roaming i rozłączanie sieci. Nie są to podróże do ciepłych krajów, tylko po naszych zwykłych krajowych drogach. Na trasie Wrocław – Gdańsk lepiej włącz sobie lokalną stacje radiową bo na słuchanie muzyki ze sławetnego Tidala, którym podnieca się Play nie masz co liczyć. Co z tego że w ofercie jest na początku darmowy… jak cos jest darmowe ale nie można z tego korzystać to w dalszym ciągu jest bezużyteczne. To samo z Netflixem, którego tak Play teraz oferuje, co mi po darmowym Netflixie jak nawet filmiku na Youtubie nie obejrzysz, chyba ze zadawala Cie minimalna jakość obrazu, ale wtedy też szykuj się na dłuuugie ładowanie. Może to specjalny zabieg, aby w trakcie czekania na załadowanie filmu można było udać się do sklepu po przekąski (do sąsiedniego miasta), jeśli tak to szanuje speców od marketingu tej wspaniałej sieci.
    Poza Internetem zwykłe połączenia głosowe są również problemem, nawet pomiędzy dwojgiem użytkowników Waszej sieci. Wieczny brak zasięgu. Dodzwonić się do kogoś kto korzysta z Waszych usług graniczy z cudem, wieczny brak sygnału, albo komunikat ze „numer nie istnieje”.
    Skoro była już tu mowa o marketingu to może zamiast zatrudniać celebrytów do reklam Play przeznaczy te pieniądze na zbudowanie dodatkowych nadajników. My zwykli użytkownicy sieci komórkowych po to korzystamy z Waszych usług i płacimy nie małe pieniądze aby móc bez problemów korzystać z Intenetu i połączeń, a nie oglądać tabun wypindrzonych gwiazd czy to na billboardach czy w TV. Takim postępowaniem może i zachęcicie klientów, ale ich nie utrzymacie gdyż na każdym kroku ktoś narzeka na wasze usługi. Nie znam osoby która byłaby zadowolona z Waszej sieci.
    Zaletybrak
    WadyWSZYSTKO
    MiejscowośćDzierżoniów
  • ~patryk / 2018-12-28 17:03
    Ocena: 1.00 / 5
    nie polecam play , lepiej spłacic umowe i ludzie nigdy nie wezdzie u nich nic internet masakra wielkie ścierwo głubi zasięg , wiadomo znają dłupich i im wcisną nie wiadomo co a ci głupi bedą płacic i zebrać kase , no ale co zrobią oni ci co są głupi i nie wiedzą co brali ze ich play oszukał , a potem ty jesteś winny ale dlaczego bo oni siedzą na tych stołkach i mówią ze za darmo 6 miesiący ale trzeba dwa razy tyle płacic wiec na to samo wychodzi , ludzie ostrzegam was przed tą firmą jezeli chcecie abonament to do orange i tyle , a jezeli chcecie sam internet to przechodzcie do orange świadłowód a nie ten play brak zasięgu internet słabo chodzi masakra ;(((((
    Zaletybrak
    Wadybrak
    MiejscowośćNowy Sącz
  • ~artek / 2018-12-28 16:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Ludzie ostrzegam przed play jak bierzecie abonament to sobie nagrywajcie rozmowy na zywo i najlepiej nagrywajcie miejscie ukrytą kamere to są oszuści i nic więcej , miałem płacic za abonament 70 zł nagle wzrosło do 90 i tyle mam płacic , mówiłem im że nie chce ochorny ekranu , ale co tam mówili ze się zgodziłem na żywo i do końca umowy mam płacic 10 zł do abonamentu i 10 zł wgl nie wiem za co , mówiłem im zeby mi blokowali wszystkie sms itp zebym potem na umowie nie przychodziło opłaty itp , ale nie poblokowali , miesiecznie przychodzi mi od 160 do 250 jakim cudem to są oszuści i tyle, internet słaby że masakra nie odbiera w róznych miejscach , chce spłacic abonament i przechodze do innej sieci , myślałem ze play jest taki ucziwy itp ale to tylko dla nowych klijentów potem mają cię głeboko w dupie podpisałeś umowe to teraz trzeba ją płacic , a jak kończy ci się umowa to znowu cię bajerują że wszystko za darmo i tak tanio ale drugie tyle trzeba do tego zapłacic taka prawda a jak poszłem do salonu do pan na wszystko się zgadzał mi mówią jakim cudem ? miało byc 70 a nie 90 zł i do tego te koszty dodadkowe jakies po 150-300 zł czy to jest normalne ?
    Zaletymasakra
    Wadymasakra
    MiejscowośćGorlice
  • ~Łukasz / 2018-12-27 16:16
    Ocena: 1.75 / 5
    Ogółem PLAY powinno usunąć siebie samego z sieci internetowych i komórkowych. W moim przypadku miało być 4G LTE 300mb/s, a jest z 20mb/s. Internet nie odbiera jak trzeba a jak podłączy się inne urządzenie to jest tragedia. Nawet głupiego 2 minutowego filmiku na YouTube nie można obejrzeć. Nie polecam >:(
    ZaletyNie ma
    WadyZłe zasięgi, oszukiwanie klientów, nieprawidłowe dane na temat urządzenia
    MiejscowośćCHROSTKOWO
  • ~Paweł / 2018-12-26 16:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam posiadam telefon w sieci play i internet bezprzewodowy niby lte 4g zasioeg urzadzenie pokazuje na maxa telefon niby tez lapie 4g a tu predkosc pobierania rzedu 0.01 kb/s poprostu rewelacja polecam wszystkim. Dno i metr mułu
    Zaletybrak absolutny zalet siec schodzi na psy
    Wadycaly play to jedna wielka wada
    MiejscowośćOława
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.16, ilość opinii: 2298
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.57, ilość opinii: 1888
VECTRA
Ocena: 1.70, ilość opinii: 1693
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.71, ilość opinii: 1621
UPC Internet
Ocena: 2.03, ilość opinii: 1385
Play Online
Ocena: 1.91, ilość opinii: 1268
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 440
Flixbus
Ocena: 2.11, ilość opinii: 335
Link4
Ocena: 1.63, ilość opinii: 249
ITAKA
Ocena: 2.90, ilość opinii: 168
nju mobile
Ocena: 3.27, ilość opinii: 111
Netflix
Ocena: 2.97, ilość opinii: 107