Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Play Online opinie

Ocena na podstawie 2203 opinii

1.74 / 5

  • Niezawodność
    1.48
  • Obsługa klienta
    1.77
  • Cena
    2.10
  • Parametry
    1.62
  • Cena/Jakość
    1.41
  • Oferta
    1.53

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Piotr / 2024-02-15 09:29
    Ocena: 2.00 / 5
    Światłowód 300mb/s dostępna prędkość to przeważnie 25-40 mb/s. Obsługa klienta to dno i poziom mułu.
    ZaletyBrak
    WadyBrak stabilnej prędkości
    MiejscowośćSiedlce
  • ~Lily / 2024-02-15 06:55
    Ocena: 1.50 / 5
    Po raz kolejny zostałam wykiwana przez Play. Znów ściągnęli pieniądze z konta ale nie włączyli nowej taryfy, która na 100% miała być dzisiaj włączona jak zapewnił konsultant na czacie. Nie mam już do nich siły. Straciłam mnóstwo czasu na czaty z obsługą klienta, która nie potrafi od razu odpowiedzieć na najprostsze pytanie, nawet myślałam że to boty ale zapewniono mnie że rozmawiam z człowieka. Play często niestety pobiera pieniądze z kont klienta ale nie świadczy usług. Od czasu połączenia z UPC to masakra. Dlaczego nie zajmie się tym UOKiK? Tyle tutaj skarg, wystarczy poczytać komentarze na tej stronie.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~robert / 2024-02-12 16:58
    Ocena: 1.00 / 5
    złodzieje i nic więcej wymigują się od wszystkiego złożyłem reklamacje oni są beszczelni
    MiejscowośćKraków
  • ~Seoka / 2024-02-11 21:37
    Ocena: 2.00 / 5
    Mam tv i internet Play od 10 dni dzisiaj odstąpiłem od umowy. Od 2 dnia internet przerywa, rozłącza cześć urządzeni tv jest na internecie wiec tez nie działa kiedy niema internetu. Infolinia twierdzi ze jest Ok. Dziś w niedziele miałem czas przeprowadziłem kilka Spears test certyfikowany i czasami jest 953mb/s a czasami 20mb/s. Szkoda ze przed migracja z UPC nie przeczytałem opini . Nie róbcie tego błędu nie polecam tej usługi w Play
    ZaletyKiedy działa działa super ( rzadko działa )
    WadyBrak stabilności , utrata pakietów na poziomie 30% ciagle wywalanie urządzeń itd
    MiejscowośćChorzów
  • ~Sylwia / 2024-02-11 14:37
    Ocena: 1.25 / 5
    Internet może 2 razy w tygodniu , telewizja jest albo nie .
    ZaletyZadnych
    MiejscowośćGdańsk
  • ~Bozena / 2024-02-09 16:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Z siecią PLAY walczę już od sierpnia 2023r A Dałam się wciągnąć w cały pakiet telewizja komputer telefon.Do dziś żałuję .Aby uruchomić telewizję muszę popracować ok.20;min ,czasami dłużej.Internetu nie mam do dziś,a płacić muszę do tego dołączyli mi Netflix którego nie zakładałam i nie wyraziłabym zgody.Do zapłaty mam 60 zł.Pisałam o rezygnację ,bo to z ich strony mam te problemy .Bez rezultatu...Jestem już nerwowo wykończona tą siecią.Sprwę oddałam do Praw Konsumenta.
    ZaletyNie ma zalet
    WadyZbyt wiele
    MiejscowośćGorzów Wielkopolski
  • ~Aaaaa / 2024-02-08 21:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Badziew jakich mało ,podczas okresu próbnego wszystko w porządku . Później prędkości spadają do 6Mb/s tak do 6Mb/s ping standard 60 na 800 cały czas nie pograsz w gry online nie obejrzysz nic na playerze , disneyu nawet dek sat ma problemy poprawnie wyświetlać kanały cały cza się wiesza. Totalna olewka z biura obsługi u nich wszystko w porządku i nie widza problemu .
    WadyPrędkość net
    Ping
    Obsługa
    MiejscowośćPłock
  • ~miki / 2024-02-08 20:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Dramat
    światłowód 600/40 dosłownie co kilka dni lagi, prędkość spada na 40/10. Zwykłe strony się nie ładują
    Vectra ma słabe opinie ale takie gówno raczej nigdy się nie zdarzało jak w Play.
    Nie polecam
    Zaletybrak
    Wadyduże spadki prędkości
    MiejscowośćPruszków
  • ~Mojżesz / 2024-02-06 21:26
    Ocena: 1.00 / 5
    Oczywiście łącze 1Gb :) Tragedia, jeden wielki śmiech ! Jestem po wymianie sprzętu reklamacyjnie a Internetu jak nie było tak nie ma! Łącze 1Gb działa na 6-12% możliwości, oczywiście gdy działa internet, to jest kpina z klienta. Brak internetu = brakiem tv, lagi, ping po 50-70 . Słać trzeba skargi do uokik’u
    ZaletyJak wcześniej
    WadyTeż
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Mojżesz / 2024-02-06 21:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia, jeden wielki śmiech ! Jestem po wymianie sprzętu reklamacyjnie a Internetu jak nie było tak nie ma! Łącze 1Mb działa na 6-12% możliwości, oczywiście gdy działa internet, to jest kpina z klienta. Brak internetu = brakiem tv, lagi, ping po 50-70 . Słać trzeba skargi do uokik’u
    ZaletyPusty śmiech
    WadyCałokształt
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Zbigniew / 2024-02-03 21:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Miałem w play telefon na kartę.Zdecydowałem się na zmianę telefonu i operatora.W telefonie,który miałem w play pozostało 50zł.z groszami,które zniknęły.Kto je ukradł?Czy jeżeli ktoś komuś zabiera bez jego wiedzy ileś pieniędzy to nie jest kradzież?Czy nie uczciwiej było oddać?Kto się pochciwił na to by ukraść emerytowi te 50 zł z groszami, bo przecież nic w zamian nie dostał.Po prostu ktoś ukradł. Chyba nie taka firma jak PLAY. Przecież to uczciwa firma, która nie ukradła by nikomu a zwłaszcza emerytowi nawet grosza.Więc kto!!!!!
    MiejscowośćGDYNIA
  • ~NiePozdrawiam / 2024-02-03 20:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet światłowodowy 1gb/s - nie polecam internetu od play, miało być super, jest tragedia. Po godzinie 18-19 internet zwalnia do prędkości 20mb/s z pingiem 22-30ms i nie jest to świeża sprawa, ponieważ dzieje się to już od kilku miesięcy. Jak popatrzeć po opiniach nie jest to wyjątek, ponieważ sporo osób ma ten sam problem.
    ZaletyBrak
    WadyInternet po godzinie 18.00
    MiejscowośćCelestynów
  • ~Roman / 2024-02-02 16:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia. Ja jeszcze jestem "przejętym klientem", co oznacza, że mam sprzęt UPC, ale internet też już zrywa a prędkość, jak już wyjątkowo jest łączność - nie ma porównania nawet z żółwiem. W tych warunkach rozmowa z konsultantem jest żadna, bo dzięki zrywaniu połączenia wywala mnie z czatu z powodu "długiej nieobecności! Udało mi się w międzyczasie wbić numer kontaktowy, konsultant miał połączyć się do 5 minut, oczywiście to też nie działa i zadzwonił po pół godzinie. W ogóle cud, że zadzwonił. Zaproponował mi migrację do Play, ale że dzięki tak długiemu oczekowaniu zdążyłem przeczytać opinie o usłgach tego operatora, to podziękowałem. I tym samym dziękuję opiniodawcom. Jeśli ktoś jednak chce zawrzeć umowę z Play to polecam kapkę dopłacić i zawrzeć ją na czas nieokreślony, tak by można było w każdej chwili ją wypowiedzieć. Wiązanie się długoterminowym kontraktem jest najgłupszym wyborem, jaki można uczynić. I to ostatnie polecam zrobić z każdą siecią, naprawdę 10 czy 20 zł. więcej to jest nic, w porównaniu do panującej inflacj i starganych nerwów z powodu ciągłego braku internetu.
    Zaletynie ma
    Wadywszystko
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Rumun / 2024-02-01 16:24
    Ocena: 1.50 / 5
    Internet jak działaj to nawet to jakoś szło oglądać,jednak od soboty nastąpiła awaria i tu kuku.Biuro obsługi niby zgłoszenie przyjęło,alle nic z nim nie zrobiło.Dopiero po trzecim telefonie ponoć coś będzie robione żeby usunąć awarię. Jednym słowem jak działa to ok ale jak się zepsuje to już tragedia. Nie polecam
  • ~Katka / 2024-02-01 00:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia... Od dwóch miesięcy zgłaszam problem z odbiorem kanałów telewizyjnych... Niekończące zacinanie obrazu, co uniemożliwia spokojne obejrzenie czegokolwiek... odpowiedź - warunki atmosferyczne i bliskość budynków wokół mojego miejsca zamieszkania ????
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
    MiejscowośćBytom
  • ~Borsuk / 2024-01-30 11:44
    Ocena: 1.50 / 5
    Świeżutki światłowód PLAY, wg umowy 1Gb/s. Regularnie, codziennie od co najmniej miesiąca pada w godzinach 19 - 23. W niedziele potrafi w ogóle cały dzień nie działać. Prędkości potrafią spaść do poniżej 1Mb/s, utrata pakietów na poziomie 30%. Obsługa klienta nie ma pojęcia o czym mówi, każdy konsultant gada co innego, potrafią niby przyjąć reklamację ale w zgłoszeniach śladu nie ma... Jedyne co się powtarza - przypomnę, od ponad miesiąca - to że mają awarię i "trwają prace".

    Dałem się skusić na "promocję" i żałuję - nie warto dla tych marnych kilku złotych pozornej oszczędności.
    ZaletyW miarę przewidywalny termin kolejnego padnięcia... (to ironia oczywiście)
    WadyFatalne parametry teoretycznie dobrego łącza, permanentna awaria, beznadziejna obsługa klienta, przymusowo wciskany zupełnie bezużyteczny router (KAON) który ciężko zastąpić czymkolwiek sensownym.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~NIE DLA PLAY / 2024-01-29 10:47
    Ocena: 1.50 / 5
    Ludziska, na wstępie informacyjnie NIE DAJ SIĘ NABRAĆ NA INTERNET OD PLAY, i tu możecie przestać czytać, ale powiem Wam, że takiego gniota jak usługa internetu od Play to przez ostatnie 15 lat nie uświadczyłem ( był u mnie UPC, dałem się namówić na migrację do Play ). Przez pierwsze dwa tygodnie usługa działała "przyzwoicie" można by z nią żyć ale kolejne tygodnie to już jest tortura. Play do reklamacji wymaga pomiarów certyfikowanych ... tylko jak je wykonać, jeżeli jest brak internetu lub łącze jest na tyle słabe, że nie zapisuje i nie certyfikuje pomiarów. Ping 3000 ... prędkości poniżej 10, na łączu 1000, w wiadrze więcej z rzeki doniosę internetu niż Play jest w stanie dostarczyć kablem. NIE zastanawiaj się, od razu znajdź innego dostawcę! Oczywiście PLAY nie widzi problemu, nie ma podstawy do rozwiązania umowy z ich winy, wielka technologiczna firma na papierowej podstawie. Jeżeli nie uzyskam wypowiedzenia za porozumieniem stron, cóż spodziewajcie się nowego kanału na YT, codzienne relacje z działania łączy PLAY, testy, poświęcę na to trochę czasu ale najważniejsze, że może uchronię kilka osób przed błędem, który sam popełniłem.
    ZaletyCENA
    WadyCAŁA RESZTA
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Arencik / 2024-01-27 22:04
    Ocena: 1.00 / 5
    po 3 latach dalej sie nic nie zmieniło pod względem internetu, jak chce ktoś brać internet to napewno nie od play.
    1. w dzień nie chce sie nic wczytać nawet głupia strona na google
    mimo ze internet mi sie nie skonczyl
    2.godziny wieczorne to jest katorga, nic sie nie chce wczytać widzisz ze masz internet ale jednocześnie go nie ma.
    3.jak na swoja cene a jest ona duza to powinni dac cos od siebie zeby internet dzialal lepiej, bo jak narazie bardzo sie przepłaca bo internet nawet nie chce działać.

    *Pewnie będą to czytać też ludzie którzy grają na komputerach czy konsolach, wam tym bardziej nie polecam w kazdej grze korzystającej z internetu jest minimalnie 400 ms co chwile. A jak chcecie sobie zainstalowac gierke jakąs to tez mozecie pomarzyc, poniewaz prędkość jest tak wolna ze gry 2gb instalują caly dzien.


    W skrócie nie polecam ludziom o słabych nerwach.
    Najgorszy internet.
  • ~Wroobelek / 2024-01-23 21:49
    Ocena: 1.75 / 5
    Łącze teoretycznie 1 Gb, taka prędkość była przez pierwszy miesiąc. Teraz jest kilka-kilkanaście Mb, po restarcie rutera przez chwilę kilkanaście-kilkadziesiąt. Cena niska, ale i tak wyższa od jakości. Miałem bardzo stabilne 70 Mb od Orange na miedzi i głupi byłem, że zrezygnowałem.
    ZaletyW zasadzie jakiś Internet jest cały czas.
    Wady5%-10% deklarowanej prędkości, zrywa połączenie, brak indywidualnego IP (nie można postawić swojego serwera choćby tymczasowo) choć pomoc na infolinii zarzekali się, że będzie.
    MiejscowośćCelestynów
  • ~Wroobelek / 2024-01-23 21:48
    Ocena: 1.75 / 5
    Łącze teoretycznie 1 Gb, taka prędkość była przez pierwszy miesiąc. Teraz jest kilka-kilkanaście Mb, po restarcie rutera przez chwilę kilkanaście-kilkadziesiąt. Cena niska, ale i tak wyższa od jakości. Miałem bardzo stabilne 70 Mb od Orange na miedzi i głupi byłem, że zrezygnowałem.
    ZaletyW zasadzie jakiś Internet jest cały czas.
    Wady5%-10% deklarowanej prędkości, zrywa połączenie, brak indywidualnego IP (nie można postawić swojego serwera choćby tymczasowo) choć pomoc na infolinii zarzekali się, że będzie.
    MiejscowośćCelestynów
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4257
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3460
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3181
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2535
Play Online
Ocena: 1.74, ilość opinii: 2203
T-Mobile Internet
Ocena: 1.87, ilość opinii: 2029
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4129
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3746
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2786
T-Mobile
Ocena: 1.57, ilość opinii: 2430
mBank
Ocena: 1.66, ilość opinii: 1938
Orange Neostrada
Ocena: 1.94, ilość opinii: 1179