Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Play Online opinie

Ocena na podstawie 1515 opinii

1.86 / 5

  • Niezawodność
    1.60
  • Obsługa klienta
    1.86
  • Cena
    2.27
  • Parametry
    1.73
  • Cena/Jakość
    1.44
  • Oferta
    1.56

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~haSSyr / 2021-01-02 01:29
    Ocena: 2.00 / 5
    Nie ma mowy, żebym komukolwiek polecił tą usługę!
    Podobno mam 200 GB firmowego Internetu.. takiego wała! Non stop rozłącza, z obiecanych 150mb/s mam maks 5ms/s. Oczywiście w korespondencji standardowa gadka: "wyczerpany limit:, "Odległość od nadajnika"... Otóż limit nigdy nie był wyczerpany, nadajnik widzę zza okna. Nie ma znaczenia, czy Internet jest z dedykowanej karty do Internetu, czy z SIM telefonowego. PLAY to oszuści zbywający klienta. Każdemu, kto się zastanawia nad Internetem LTE polecam pogodzić się z faktem pociągnięcia kabla do NORMALNEGO Internetu i znalezienia najtańszej sieci GSM dla usługi telefonu, bo to, co oferuje PLAY to jest Patologia i jedno wielkie NIEPOROZUMIENIE!
    Ale! Jakby nie było! Plus za cenę. Za 2 karty do telefonu + kata Internetu płacę niecałe 80zł brutto... niemniej - jest to kasa wywalona w błoto.
    ZaletyCena
    WadyPrzerywanie sygnału, kiepski zasięg, obsługa klienta
    MiejscowośćŚroda Wielkopolska
  • ~Tylo Orange / 2020-12-28 21:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Totalna porażka 0 stabilności z prędkością internetu. Wszystko laguje , nie można pograć w ligusie z kumplami
    WadyGówno nie internet
    MiejscowośćGoleniów
  • ~Raptor / 2020-12-23 08:07
    Ocena: 1.50 / 5
    Internet nie stabilny ,problemy z wczytaniem strony przy full zasięgu LTE. Czekam na 10G może uda się reklamę odpalić
  • ~* / 2020-12-23 00:49
    Ocena: 1.25 / 5
    Internet, który po wykorzystaniu limitu pełnej prędkości miał zwalniać do 1mbps zwalnia do około 100kbps. Obsługa klienta straszna. Stanowczo odradzam.
    MiejscowośćKoszalin
  • ~Użytkownik / 2020-12-13 12:03
    Ocena: 1.67 / 5
    Witam jestem właścicielem w Play trzech numerów moja ocena jak i opinia związana jest z Internetem Domowym wykorzystywana antena Huawei B2368.W dniu podpisania umowy przez pierwsze miesiące Internet po wykonanym speed tescie wynosi w pobieraniu 55-56mb pól roku przed zakończeniem umowy codziennie wykonuje pomiar Internetu aktualny : PING 81 POBIERANIE 0.56Mb WYSYŁANIE 1.12Mb podobna sytuacja powtórzyła się w godzinach nocnych gdzie tego internetu wogóle nie było dzwonisz piszesz do biura obsługi i wciskają kit typu karto może jest uszkodzona może duplikat pomoże u nas zasięg jest idealny wprowadze zmiany które i tak nic nie dają ..... obsługa klienta pod tym kątem leży.Czy w taki sposób traktujecie stałego klienta? Jeśli tak to życze powodzenia w dalszej współpracy. Konsultanci nie sa w stanie poradzić sobie z błachym problemem. Play24 samo za siebie mowi ze powinno działać 24h / dobe a działa od 7 do 22 a problemy techniczne wystepuja zawsze wtedy gdy z obsługa klienta nie ma zadnego kontaktu.
    ZaletyBrak zalet
    WadyPowyżej
    MiejscowośćKrzelów (Dolny Śląsk)
  • ~anna / 2020-12-11 11:46
    Ocena: 1.50 / 5
    Towar zamówiony i opłacony 27.11 w dniu 03.112 sms ze będzie opóźnienie 08.12 po wysłaniu zapytania kiedy otrzymam towar odpowiedz, że jest właśnie pakowany. 11.12 telefon ze brak w magazynie zamówienie anulowane....zwrot pieniędzy ma nastąpić w ciągu 5 dni ......totalna kpina nigdy więcej...nie skorzystam a innym odradzam, dodam tylko ze to miał być prezent mikołajowy a tu ani prezentu ani pieniędzy na zakup nowego.....
    Zaletybrak
    Wadyoszustwo
  • ~Posiadacz Play / 2020-12-09 21:45
    Ocena: 2.25 / 5
    A więc tak. Posiadam 3 telefony w Play i ta oferta jest naprawdę dobra jednak jeśli chodzi o internet to jest to jedno wielkie nieporozumienie. Nie dość że posiadam limit na ten internet to nawet kiedy jest w pełni niewykorzystany nie działa jak powinien. Na speed test wyniki są śmieszne : Pobieranie 0.7 mb/s a wysyłanie to 0.1 mb/s. Według map zasięgu które udostępnia sam dostawca jestem w zasięgu LTE i powinien (przynajmniej moim zdaniem :) ) ten internet działać z pełną prędkością, jednak tak się nie dzieje. Jeszcze lepsze jest to, "Gdy limit danych się wyczerpie korzystasz z internetu z prędkością 1mb/s." no faktycznie korzystam z niego ale to nie jest 1 mb/s a moze jakies 10kb/s. Podsumowując kompletnie odradzam posiadania tego internetu a tym bardziej w wersji mobilnej czyli 4G LTE bo jest to totalna kpina. Za te same pieniądze można mieć internet z Orange, który wcześniej posiadałem ale musiałem go zmienić i tego bardzo żałuję.
    ZaletyBrak zalet
    WadyPomimo dobrego zasięgu internet działa wolno, korzystać z niego może max 1 osoba bo inaczej działa wolno
    MiejscowośćGołdap
  • ~pocrex / 2020-12-05 17:06
    Ocena: 1.50 / 5
    Witam , jeśli zastanawiasz się z jakim operatorem podpiszesz umowę to nawet nie przychodź do Playa internet to ledwo 6 mb/s pobierania a 0.10 mb/s wysyłania to skandal obiecują internet do 300 mbs a wysyłania ponad 100 mbs NIE POLECAM NIE BIERZCIE STĄD INTERNETU
    ZaletyBRAK
    WadyOkropnie słaby internet
    Obsługa klienta nie pomaga
    MiejscowośćChorzów
  • ~Wiktor / 2020-12-05 11:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet często nie dzialal dobrze ale to co się dzieje teraz to jest jakiś zart nie odnowili mi limitu danych w telefonie i w domowym routerze
    ZaletyNie ma zalet
    WadyNaprawcie wszystko bo ten internet jest bardzo słaby
    MiejscowośćRąbień
  • ~Skowron / 2020-12-03 13:53
    Ocena: 1.75 / 5
    Play to najgorszy internet w Polsce ORANGE jest owiele lepszy.
    ZaletyJest przenośny
    WadySłaby Zasięg slaby sygnał słabe łączę
    Tak naprawdę ten internet nie ma żadnych zalet
    MiejscowośćPolskowola
  • ~Grzegorz / 2020-12-01 23:04
    Ocena: 1.75 / 5
    Kupiłem internet Netbox playa. Router huaway 12 kategorii a w rzeczywistości ledwie 80 Mega. Jak popada to ledwie zipie. Po 3 tyg awaria. Na infolinii sprawdzili - "po naszej stronie wszystko OK". Że niby ja zepsułem coś co jest zamontowane na dachu. Sprzęt dzierżawiony ale nie poczuwają się do obowiązku wymiany. Na odczepne w salonie dali mi duplikat karty sim. mam ponownie na własny koszt (już raz musiałem zapłacić za montaż) wymieniać kartę lub zdemontować urządzenie i przywieżź do salonu. Nie polecam. Mają gdzieś klienta. Infolinia niekompetentna.
  • ~Luk / 2020-12-01 17:54
    Ocena: 2.00 / 5
    Zasięg kiepski mimo ze mieszkam w miescie zacina net nie polecam.
    MiejscowośćBydgoszcz
  • ~cez / 2020-11-27 08:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet posiadam od półtora roku i jestem przerażony jego jakością. W tej chwili prędkość pobierania/wysyłania nie przekracza 100 kb/s. Myślałem że to problem zasięgu, lub obciążenia nadajnika, ale nie. W Warszawie niedaleko centrum jest to samo. Mam też internet w Nju (Orange) i jestem bardzo zadowolony - tam prędkość jest na stałym poziomie żędu 5-10 Mb/s, bez względu czy to wieś, czy duże miasto. Przed Play-em miałem umowę z T-Mobile i tam też nigdy nie musiałem martwić się o transfer. Internet w Play to faktycznie porażka. Nie polecam.
    MiejscowośćStrzegowo / Warszawa
  • ~lucek / 2020-11-22 12:30
    Ocena: 2.00 / 5
    Złodzieje od których żeby się uwolnić trzeba zapłacić wysoką kwotę za zerwanie umowy bo oni po swojej stronie nie widzą żadnych usterek. Także trzeba się pogodzić na okradanie przez cały okres umowy lub zapłacić ponad tysiąc złotych za zerwanie umowy.
    ZaletyMają super reklamy.
    Wadyza dużo do pisania aby wymienić wady!!!
    MiejscowośćZłotniki Kujawskie
  • ~Mazia / 2020-11-18 14:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Posiadam Internet mobilny bez limitu, który tak naprawdę nie istnieje, bo wynosi 100 GB. Internet działa bez zarzutów przez max tydzień od początku nowego okresu rozliczeniowego a potem jest strasznie: zawiesza się, nie można korzystać z internetu na kilku urządzeniach jednocześnie, a to jest teraz potrzebne z uwagi na zdalne nauczanie. Jedynym plusem jest zasięg.
    ZaletyZasięg
    WadyInternet szybko się wyczerpuje ( nie wiem dlaczego?)
    Słaba prędkość
    Nie można korzystać z internetu na kilku urządzeniach jednocześnie
    MiejscowośćGiżycko
  • ~Defne / 2020-11-16 22:15
    Ocena: 1.75 / 5
    Oszuści!!
    Mam internet wifi bez limitu do 100 GB i rzekomo to 100 GB kończy mi się po tygodniu, gdzie z internetu nie korzystam za dużo. Ponadto, wiele osób, które znam i są w Play'u narzeka na tę sieć. Dla porównania, znajomi, którzy mają internet w T-Mobile i więcej ode mnie go wykorzystują, chwalą, bo limit wcale się nie wyczerpuje albo jak już to pod koniec miesiąca. Odradzam Play, kilka lat temu to była renomowana firma, byłam jej stałym abonentem, natomiast umowy, która za kilka miesięcy się skończy, już nie przedłużę, szkoda nerwów, oszustwo i wyłudzanie pieniędzy w biały dzień.
    ZaletyBrak
    WadyBłyskawiczny koniec miesięcznego limitu danych
    MiejscowośćŁódź
  • ~bunusz / 2020-11-15 16:09
    Ocena: 2.50 / 5
    Ta firma to banda cwaniaków. Specjalnie nie przysyłają faktur przed datą ich płatności, aby w ten sposób naliczać sobie odsetki. Czy w ogóle ktoś tam pracuje???
    ZaletyBrak
    WadyNiedotrzymywanie terminów , naliczanie nienależnych odsetek.
    MiejscowośćSzczecin
  • ~Aga / 2020-11-11 19:00
    Ocena: 1.00 / 5
    A ja nie jestem zadowolona, po miesiącu używania modem rozłącza mi się z internetem, dopiero po 20 minutach znowu zaskakuje, podobno wina wadliwego sprzętu, play niestety nie oferuje zastępczego sprzętu a naprawa trwa 2 tygodnie także nie polecam i odradzam badziewie.
    MiejscowośćRuda Śląska
  • ~Paweł / 2020-11-07 16:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Ostrzegam Klientów Play. Podpisałem umowę i teraz muszę prosić Play, aby podłączyli mi internet. Po podpisaniu umowy nikt już z Play się do mnie nie odezwał w sprawie podłączenia internetu. Zadzwoniłem sam i zaproponowali mi przyjazd montera dopiero za ponad 2 tygodnie, mimo że mieszkam w dużym mieście (Warszawa) i jestem dostępny o każdej godzinie. I wiedzie co, czytając opinie innych mam obawy że za 2 tygodnie nikt nie przyjedzie i znów mi umówią montera za kolejne 2 tygodnie. Mam również obawy, że zaczną naliczać mi opłaty, mimo braku wykonania usługi. Porażka w jakim świecie przyszło nam żyć. Mamy XXI wiek, w dobie internetu w centrum Warszawy, czeka się minimum 2 tygodnie na podłączenie internetu. Żenada
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Paulina / 2020-11-05 22:13
    Ocena: 1.50 / 5
    Podpisałam umowę z play na internet domowy 300Gb 80 zł na 24 miesiące przez pierwszy rok było dobrze lecz już w drugiej połowie umowy jakiś śmiech, sprzęt wymieniałam 3 razy, pogorszył się zasięg mimo anteny wzmacniającej. Korzystamy mniej z internetu od ponad 6 miesięcy a mimo to muszę dokupować dodatkowe 100 GB, w tej chwili jestem na etapie ostatniego miesiąca umowy której oczywiście nie przedłużam, w dwa tygodnie zużyłam 400 GB, przez co w 1 dzień odłączyłam ruter i nie korzystałam z internetu a mimo to naliczyli mi 27 GB ZŁODZIEJE. Nie polecam nikomu pleya.
    ZaletyBrak
    WadyWszystkie jakie tylko mozliwe
    MiejscowośćSkalbmierz
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2540
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2274
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 2155
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1943
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1691
Play Online
Ocena: 1.86, ilość opinii: 1515
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1060
Play
Ocena: 1.49, ilość opinii: 1031
Orange
Ocena: 1.46, ilość opinii: 947
mBank
Ocena: 1.90, ilość opinii: 860
T-Mobile
Ocena: 1.56, ilość opinii: 750
Plus
Ocena: 1.55, ilość opinii: 715