Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PEKAO SA opinie

Ocena na podstawie 1390 opinii

1.73 / 5

  • Prostota obsługi
    1.70
  • Oferta
    1.77
  • Obsługa klienta
    1.72

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Artur / 2024-01-15 07:47
    Ocena: 1.00 / 5
    Dzień dobry miałem w tym banku fundusz emerytalno - kapitałowy .zamknęłam go w grudniu 12-22-2023. Pobrali jeszcze extra dla siebie 10% usługa banku .Pieniądze wycofane fundusz rozliczony ,urząd skarbowy poinformowany . Oni bez prawnie w dniu 13 styczeń 2024 pobrali sobie dalej kwotę 200 zl.na fundusz emerytalno - kapitałowy mój który w ich banku już nie istnieje . Uwaga wszyscy to są oszuści,złodzieje i naciągacze .drwią sobie z klijentow, nie mają szacunku facto typowi oszuści .chamstwo , dyskryminacja , szyrdzenie z ludzi .wyśmiewają polakow ,najgorsze jak słyszą że mieszkasz za granicą to ich chamstwo nie ma końca
    ZaletyKretacze
    WadyOszuści,dyskryminacja ,chamstwo
  • ~one / 2024-01-12 06:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Ten bank to porażka. Bralem udział w ich konkursie, po ogłoszeniu wyników a następnie ich zmianie zablokowali moje konto na instagramie, oraz usuwali moje komentarze. Bank rodem z komuny , Żubr wam w dziób!
  • ~Krzysztof / 2024-01-10 21:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam konto biznes w MBank, w ING i Alior no i to konto w PekaoBIznes które jest tragiczne w obsłudze i działaniu. Niepolecam i radzę uciekać z daleka
    WadyCałe konto jest wadliwe i antyczne
  • ~Krzysztof / 2024-01-10 21:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam konto biznes w MBank, w ING i Alior no i to konto w PekaoBIznes które jest tragiczne w obsłudze i działaniu. Niepolecam i radzę uciekać z daleka
    WadyCałe konto jest wadliwe i antyczne
  • ~Stefan / 2024-01-10 12:54
    Ocena: 2.33 / 5
    Obsługa Banku niekompetentna i
    Aby otrzymać "Zaświadczenie o spłacie kredytu hipotecznego" najpierw przekazano mi, że będzie gotowe za tydzień. Po tygodniu że za 10 dni roboczych. Po miesiącu obsługa dopiero przy mnie przygotowywała dokument za którego wydanie zażądano ode mnie wzoru podpisu celem mojej identyfikacji. Pomimo iż $22 Regulamin banku mówi, że opcjonalnie jeden z dokumentów. Nie wystarczył dow. os. i karta płatnicza Banku.Bo Obsługa interpretuje własne przepisy jak chce. W efekcie do dzisiaj nie mam "Zaświadczenia..."
    A wszystko dlatego że odmówiłem dania swojego dow. os. do ręki... tylko udostępniłem wgląd.
    ZaletyBrak
    WadyBank nie dba o klienta tylko o niekompetentne pracownice.
  • ~D / 2024-01-09 16:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Moje konto pekao sa zostało zablokowane i zostałem beż środków to najgorszy bank jaki e życiu widziałem i żałuję że się do niego przeniosłem!!!
    Wady10/10
  • ~JC / 2024-01-09 08:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, bałagan straszny, błędnie zajęli mi konto, zablokowali ponad 30 tyś złotych. Podali informacje do BIK, ze jestem dłużnikiem. Po wysłaniu do nich dokumentów wyjaśniających ich pomyłkę dali 2 tygodnie czasu na rozpatrzenie reklamacji. Skandal.
  • ~Michał. L. / 2024-01-07 12:28
    Ocena: 5.00 / 5
    W dniu 05.01.2024 byłem załatwić formalności w Banku przy ulicy Struga w Radomiu w sprawie założenia konta osobistego i firmowego. Obsługiwała mnie Pani Małgorzata. Profesjonalnie podeszła do obsługi klienta opisując wszystkie punkty umowy i możliwości bycia klientem prowadząc działalność gospodarczą.Pozdrawiam serdecznie i dziękuję bardzo za pomoc.
    ZaletyProfesjonalne podejście, wysoka jakość standardu obsługi. Jestem bardzo zadowolony i chętnie mogę polecić Bank PKO S.A.
    WadyBrak
  • ~Roman / 2024-01-05 22:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Открыт счет на фирму! Абсолютно не рекомендую банк! За три месяца дорадца ни разу не ответила на письма, на внески. На телефонные звонки не берет трубку! Постоянные обращение в службу поддержки никаких результатов не дали.
    Ни кому не рекомендую этот банк!
  • ~asfdsad / 2024-01-05 00:56
    Ocena: 1.00 / 5
    Podejście banku do klienta to kompletny śmiech na sali. Po złożeniu dyspozycji zamknięcia konta bank utrudnia to.
    Zaletybrak
    Wadywszystko
  • ~Beata / 2024-01-04 17:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam. Obsługa jednego klienta trwa prawie godzinę. Obsługę klientów indywidualnych prowadzi jeden pracownik. Najchętniej zajmuje się sprzedażą kredytów. Inne sprawy odwlekają... Beznadzieja :(
  • ~Ryszard Ochucki / 2024-01-03 21:56
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy bank na świecie. Wszystkie sprawy są załatwiane z wielką łaską i z ogromem wymogów utrudniających klientowi życie czego nie w ma w innych bankach. Bank nastawiony tylko na skrojenie klienta. Nie mogę sie doczekać aż splacę kredyt mieszkaniowy i zamknę rachunek. Omijać szerokim łukiem.
    ZaletyBrak
    WadyWszelkie formalności to droga przez mękę
  • ~Paulina / 2024-01-02 11:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Pekao SA to najgorszy bank. Koszmarna obsługa klienta. Nie można się nigdy dodzwonić do nikogo na infolinii. Odrzucają nadpłaty kredytu bez konkretnego powodu.
    W zeszłym roku ten bank mnie oszukał. Mimo, że złożyłam wniosek o wakacje kredytowe bank pobrał sobie bezprawnie odsetki, których później nie raczył zwrócić ani przeliczyć na poczet kapitału. Sprawa została zgłoszona do Rzecznika Finansowego, który oczywiście przyznał mi rację, ale nic nie może z tym zrobić, bo chroni interesy banku.
    Jest to żenujące jak bank oszukuje ludzi w biały dzień i nie można nic z tym zrobić.
    Trzymajcie się jak najdalej od tego banku!!!
  • ~Jacek / 2023-12-29 16:51
    Ocena: 5.00 / 5
    Dnia 27-12-2023 r. w Oddziale Banku Pekao S. A. przy ulicy Grójeckiej 74 zostałem bardzo mile, rzeczowo i konkretnie obsłużony przez Panią Paulinę Wiczołek. Oby więcej takich Osób w Banku Pekao S. A.
    Z poważaniem,
    Jacek Langiewicz
    ZaletySame i tylko same zalety
    WadyDość często psujący się bankomat-wpłatomat
  • ~Robert / 2023-12-24 13:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Bank PEKAO SA. mimo 4 dniowej przerwy świątecznej ( od 23 do 26 grudnia 2023r. ) zafundował sobie w piątek przed świętami pracę tylko do godz. 14,00 i to we wszystkich placówkach w całym kraju.
    Większość firm handlowych największe obroty ma przed świętami czwartek, piątek i sobotę, ale zarządzających tym bankiem potrzeby klienta niewiele interesują, najważniejsza jest własna wygoda.
    Niemal wszystkie branże musiały pracować w piątek i sobotę,...a żeby mieć niedzielę, czyli wigilię wolną musieli sobie to odrobić w niedzielę 10.12.
    Po upaństwowieniu tego banku znów czuć w nim komunę, i to na każdym kroku.
    Np. jeszcze w 2015r klient biznesowy miał pierwszeństwo w obsłudze, a po 2015r klient biznesowy musi stać razem z beneficjentami 500+, którzy w wiadomych okresach tłumnie pojawiają się po odbiór socjalu.
    W przyszłym roku po 20 latach współpracy z tym bankiem przenoszę się do innego banku,...do banku, który szanuje swoich klientów i ma świadomość kto przynosi mu największe dochody.
    ZaletyNiewiele
    WadySpora ilość.
  • ~Abc / 2023-12-20 17:35
    Ocena: 4.67 / 5
    Ten bank zasługuje na 10 gwiazdek nie na pięć. Nie wierzcie oszustom co piszą fałszywe opinie o tym banku, bo naprawdę w stosunku do innych banków to jest przepaść na plus dla PKO SA. Tu przenosząc się możesz dostać 200 zł, dostać az 6,5% odsetek na koncie takim jak obiegowe i jeszcze jak potrafisz masz wszystko za darmo. Wszystkie inne banki w Polsce to tragedia do potęgi tragedii w stosunku do tego banku. A powtarzam opinie negatywne o nim to oszczerstwa trolli złodziei i oszustów.
    ZaletyMila obsluga, dobre produkty, brak ukrytych kosztow, dobrze dzialajaca i dobrze zabezpieczone obsługa internetowa i mnóstwo innych.
    WadyNie ma. Same zalety.
  • ~Agnieszka / 2023-12-20 01:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam Pana Łukasza który bezczelnie się zwraca do klienta i podnosi głos. Zamiast pomocy uzyskałam nerwy i chamskie odzywki w moja stronę. Najgorszy bank !!! Jeden z wielu powodów dla których pora zmienić bank :).
  • ~Aga / 2023-12-20 01:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam!!! Gość na infolinii totalny cham i prostak.
    Pytając o ponowna instrukcje znalezienia panelu zaczął krzyczeć czy nie umiem wejść w pulpit.
    Podnosil głos i bezczelnie się zwracał. Najgorszy bank. 0 pomocy w czym kolwiek.
  • ~ Maria / 2023-12-16 00:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy bank w Polsce. SMS autoryzacyjny przychodzi na długo po zamknięciu i po czasie w którym powinien być wpisany. Bank dla milionerów. Opłaty po 100 złotych
    ZaletyBrak
    WadyTo jedna wielka wada ten cały bank
  • ~EWA / 2023-12-14 11:08
    Ocena: 5.00 / 5
    Gorąco polecam Pana Wojtka Szyca z oddziału w Gdyni Orłowie.
    Super obsługa, szybko sprawnie, przesympatycznie.

    Pożyczka w 15 minut na koncie.


Dodaj własną opinię »

Zobacz również

mBank
Ocena: 1.66, ilość opinii: 1883
PEKAO SA
Ocena: 1.73, ilość opinii: 1390
Santander Bank Polska (BZWBK)
Ocena: 1.80, ilość opinii: 1150
Millennium
Ocena: 1.70, ilość opinii: 868
PKO Bank Polski
Ocena: 2.68, ilość opinii: 750
ING Bank Śląski
Ocena: 1.78, ilość opinii: 743
VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4009
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3710
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3438
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2720