Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PEKAO SA opinie

Ocena na podstawie 1390 opinii

1.73 / 5

  • Prostota obsługi
    1.70
  • Oferta
    1.77
  • Obsługa klienta
    1.72

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Dominika / 2024-02-08 10:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy bank z jakim miałam do czynienia. Infolinia zawsze jest zajęta i nigdy nie można się dodzwonić. Wysłałam formularz aby się ze mną skontaktowali. Pan z którym rozmawiałam nie wysłuchał mnie do końca i w trakcie rozmowy powiedział pozdrawiam i się rozłączył. Nic nie można załatwić przez infolinię jak w innych bankach tylko trzeba jeździć do placówek. Bardzo nie polecam tego banku.
  • ~Nick / 2024-02-06 21:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Beznadziejny bank. Wniesli oplate za prowadzenie konta. Obsługa beznadziejna.
    Wciskają kredyty i niechciane karty. Omijać dalekim łukiem.
    ZaletyBrak
    WadyBrak dyskrecji.
  • ~Mirek / 2024-02-05 15:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Bank robi co chce, nie informuje o dodatkowych opłatach podnosi oprocentowanie bez wcześniejszego powiadomienia klienta.
    Dodzwonić się na infolinię ostatnim razem zajęło 30min.
    W oddziale kolejki po 10-15 osób, a otwarte jedno okienko.
    Kwestia dyskrecji jest jeszcze lepsza(gorsza) stałem jak pajac w kolejce aby wyjaśnić pobranie jakiś dziwnych opłat, w tym czasie słyszałem praktycznie wszystkie detale klienta.
    Jak słowo daję skończę kredy i rezygnuje.
    ZaletyBrak
    WadyBrak dyskrecji
    Naliczanie opłat bez informacji
    Podnoszenie oprocentowanie bez podania powodu
  • ~Tatsiana / 2024-02-05 11:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Do niczego serwis online!!!
    W ciągu kilku tygodni nie udalo sie z ich "pomoca" miec dostęp do konta internetowego, żadne ich piny nie dzialaly, olali problem po prostu i tak zostalam. Musialam otworzyc konto w innym banku, by mieć do niego dostep.Teraz jeszcze musialam zaplacic "za karte" , ktorej nie uzywalam przez niewydolnosc banku prawie 30 zl. NIE POLECAM! ZADAM ZWROT KOSZTOW!
    Dzis przyszlam zamknac konto ...iiii? Serwisy znów nie dzialaja! Porażka!!!
    Zalety+ dla Pani stacjonarne sa mile, niech ida pracowac i nne miejsce, bo zle sie kojarza.
    WadySame minusy
  • ~meagle47 / 2024-02-03 10:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Z dużego z wielkimi tradycjami, dostępnego banku, stał się bankiem prowincjonalnym. Likwidacja placówek zniechęca do korzystania z jego usług.
    Stał się mało atrakcyjny.
    ZaletyBrak
    WadyStał się mało atrakcyjny, likwidacja placówek.
  • ~Witold / 2024-02-02 05:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Ukradli mi pieniądze z konta.
    Obsługa zarówno na infolinii jak i w oddziale na poziomie przedszkola - nikt nic nie wie
    Przetrzymują nie swoje pieniądze i nie zajmują się sprawą wcale ( informacja od Pani z OK w oddziale)
    Nie dziwię się że tak niska opinia i średnia.
    OMIJAŚ SZEROKIM ŁUKIEM TEN
    ZaletyBRAK
    WadyWSZYSKIE MOŻLIWE
  • ~Krzysztof / 2024-02-01 22:38
    Ocena: 1.33 / 5
    Przez 35 lat miałem konto w różnych bankach. Niestety kiedy nastąpiło przejęcie Idea Banku przez Pekao s.a to jest jakiś koszmar.
    ZaletyBrak
    WadyJak można komuś zablomować konto na tydzień z kwotą 20 tysięcy złotych bo komornik przysłał zawiadomienie o egzekucji na kwotę 160zł. Po odblokowaniu po tygodniu odpowiedź cytuję " bo takie są zasady w naszym banku"Blokada całości konta bez względu na kwotę egzekucji komorniczej.
  • ~Ewa / 2024-02-01 01:30
    Ocena: 1.00 / 5
    w styczniu nie mam odsetek na koncie oszczędnościowym , czy ktoś jeszcze z was nei otrzymał wypłaty odsetek jesli tak prosze o kontakt skrytka1010@interia.pl. Jestem zszokowana tym.
    Zaletybrak
    Wadyskandal z niewypłaceniem odsetek
  • ~Zofia / 2024-01-31 10:51
    Ocena: 5.00 / 5
    Super uprzejma Pani Monika Sobuś, bardzo polecam!
  • ~Jacek / 2024-01-30 14:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Beznadziejny bank, najgorszy z jakim miałem styczność. Dwukrotnie zablokowano mi konto i nikt w banku nie wie dlaczego. Zamykam konto i nigdy więcej.
    ZaletyBrak
    WadyJ.w.
  • ~33 / 2024-01-29 20:56
    Ocena: 1.67 / 5
    Bankomat nie wypłacił kasy a obciąż konto. Na zwrot czekam już prawie tydzień i niewiadomo kiedy będzie bo nie ma żadnej odpowiedzi na reklamację. Nie polecam tego banku i rozważam zmianę na inny bo to już kolejny taki problem.
  • ~Wkrótce były / 2024-01-26 22:47
    Ocena: 1.67 / 5
    Niestety na infolinii spotkałem się z bardzo nieprofesjonalnym zachowaniem. Nie należę już do osób młodych i dla mnie te całe logowanie się przez telefon jest trudne. Konsultant najpierw przełączył mnie do lektora gdzie wpisałem swój login ten sam co do strony i zatwierdziłem krzyżykiem. Pinu nie znałem oczywiście nic z tego nie wyszło, po czym zostałem przełączony jeszcze raz i po drugiej stronie odezwała się kobieta. A wcześniej rozmawiałem przecież z mężczyzną! Nie powiedział mi, że przełączy mnie do koleżanki, musiałem wszystko opowiadać od nowa tamta Pani nie wiedziała z czym dzwonię. Druga sytuacja miała miejsce, gdy chciałem złożyć reklamacje. Te bankomaty ciągle się psują usłyszałem, że reklamacje mogę złożyć sam na stronie. To po co dzwonię i wiszę na linii kilkadziesiąt minut czekając na konsultanta? Ale na temat kredytu zadajecie tyle pytań i tak naciskacie iż możnaby było pomyśleć, że tylko do tego potrzebni są klienci, o pomoc trzeba się prosić, ale na rozmowę o kredycie namawiacie nawet kilka minut! Poświęce się i zamknę konto w tym dziadowskim banku!!!
    ZaletyW miarę czytelna strona banku.
    WadyZbywanie klienta, próba wciśnięcia kredytu za wszelką cenę.
  • ~Dorota / 2024-01-26 20:14
    Ocena: 1.33 / 5
    Wydzwaniają do ludzi wciskając pożyczki. Do mnie dzwonili co najmniej raz w tygodniu. Nadszedł moment, w którym pożyczka rzeczywiście by mi się przydała, więc kiedy zadzwonili po raz kolejny - umówiłam się. Teraz tego bardzo żałuję. Powinęła mi się noga i nie zawsze jestem w stanie ratę spłacić na czas, ale spłacam ją. Pomimo to wydzwaniają, nawet napisali pismo do mnie że mogę mieć problemy z następną pożyczką, że mogą nakazać mi spłatę w całości. To jest zastraszanie klienta. Ja pożyczkę spłacę, tylko z nimi przez telefon nie warto rozmawiać bo to tylko konsultanci.
    WadyKażą za wszystko płacić. Pobranie gotówki w kasie a nie w bankomacie - 8 zł. Wkład na konto w kasie a nie w bankomacie - 8 złotych. Wydruk transakcji z kilku miesięcy - ok. 8 zł za stronicę. Brak empatii dla klienta - starszej osoby. Wydzwaniają nawet w godzinach wieczornych.
  • ~Bogdanka / 2024-01-25 17:26
    Ocena: 4.50 / 5
    Bardzo dobry bank miła obsługa kasjerek na ul. Dmowskiego w Bielsko-Biała zwłaszcza Pa i Gosia, Bardzo konkretną, rzetelna miła dla klientów.
  • ~JKZ / 2024-01-25 16:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy bank z możliwych!
    Udzielanie kredytu hipotecznego zajęło im 4 miesiące.
    Próba wcześniejszej całkowitej spłaty kredytu wymagała wielokrotnych wizyt, maili, rozmow na infolinii i zajęła 2 miesiące!!!
    Wysiedziałam w tym banku godziny, żeby coś załatwić i napatrzyłam się "jak ciężka" jest praca pracowników tegoż banku...
    Totalny brak szacunku i poszanowania klienta... nie wiem skąd te nagrody. Na oficjalnej stronie banku nie ma możliwości wystawienia opinii - ciekawe dlaczego
    ZaletyKotek na karcie płatniczej ????
    WadyMnóstwo!!!
  • ~Watolski / 2024-01-24 19:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem klientem tego banku i żałuję. Złodzieje jednym słowem.zrobilem przelew ekspresowy z tego banku na moje zagraniczne konto i przez 4 dni ten przelew nie został zrealizowany, pieniądze wróciły spowrotem na konto ale to wszystko kosztowało mnie 60€. Zrobiłem więc przelew normalny, bez opcji ekspresu i bez żadnych opłat następnego dnia pieniądze były na koncie zagranicznym
    Reklamację zostały negatywnie rozpatrzone i straciłem 60€ złodzieje. Teraz wszędzie nagłośniam tą sytuację aby ludzie się zastanowili zanim ten okradający klientów bank wybrali.
    ZaletyŻadnych zalet
    WadyZłodzieje, okradają z pieniędzy i nie ma szans na uczciwe reklamacje
  • ~Terri / 2024-01-23 10:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Po 16 latach postanowiłam zamknąć konto w tym banku.Pani przy okienku bezczelnie zapytała -cytuje-,,A co się pani w naszym banku nie podoba?,,Co mi się nie podoba?? Prowadzenie konta-12 zł,non stop z konta potrącają za karty bankomatowe.a to 4 zł,a to 6 zł,a to za kody autoryzujące i po parę złotych jeszcze nie wiadomo za co?!Chcesz wypłacić gotówkę z bankomatu? Musi być tylko ich bankomat,bo inaczej prowizja.Bankomaty albo puste,uszkodzone,albo na drugim końcu miasta.Konto walutowe bezpłatne!Po czym ściągają Ci 2 Euro za transakcje której nie było!-Wyplata gotówki w walucie!żadnej waluty nie wypłacałam.Po zamknięciu konta pani oświadczyła że już żadnych opłat co do tego konta nie będzie -po czym 1 zł na drugi dzień skasowano!! Wiem że 1 zł to nie wiele ale ilu mają takich naiwniaków jak ja? Tysiące.Nie polecam tego banku.
    ZaletyZadnych
    WadyDużo
  • ~Piotr / 2024-01-23 07:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Nigdy w życiu nie polecę tego banku pieniądze Ukradli mi z konta nie zwrócili w terminie reklamacja bardzo ciężka do odpowiedzi bardzo trudna sytuacja w tym banku ludzie na infolinii Trzy osoby mówią trzy różne wersje regulaminów pieniądze do dzisiaj nie wróciły na moje konto
    ZaletyBrak
    WadySame wady
  • ~Klient / 2024-01-17 17:35
    Ocena: 2.33 / 5
    witam. jestem wieloletnim klientem tego banku ale to co odwala sie od listopada to w glowie sie nie miesci. Nagle w tym banku zaczely pojawiac mi sie na koncie najpierw zwroty nierozliczonej transakcji (po tygodniu od zakupu) mimo ze zakupy sa brane nawet przez internet i mam potwierdzenie ze przelew dotarl do odbiorcy.Po kolejnych kilku dniach znow sa pobrane te odeslane. Ja rozumiem jak by nie bylo potwierdzenia ze doszly do odbiorcy ale prosze panstwa na infolinii nie róbcie z ludzi idiotow
    Zaletymalo
  • ~Kolorowy / 2024-01-15 20:01
    Ocena: 4.33 / 5
    Dawno nie byłem w oddziale, wszystko załatwiam w aplikacji, super!!!
    ZaletySamoobsługa
    WadyMarne oprocentowanie
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

mBank
Ocena: 1.66, ilość opinii: 1883
PEKAO SA
Ocena: 1.73, ilość opinii: 1390
Santander Bank Polska (BZWBK)
Ocena: 1.80, ilość opinii: 1150
Millennium
Ocena: 1.70, ilość opinii: 868
PKO Bank Polski
Ocena: 2.68, ilość opinii: 750
ING Bank Śląski
Ocena: 1.78, ilość opinii: 743
VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4008
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3710
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3438
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2720