Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Netia (TV) opinie

Ocena na podstawie 188 opinii

2.09 / 5

  • Oferta
    2.35
  • Obsługa klienta
    1.92
  • Cena/Jakość
    2.06
  • Parametry
    1.67
  • Cena
    2.33
  • Niezawodność
    1.50

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~DarMoTeUSz / 2023-05-03 19:48
    Ocena: 3.00 / 5
    Dekoder zawiesza się, zacina itp. Format HD chyba nawet za dopłatą nie jest możliwy (posiadam pakiet L) jakość obrazu zależy chyba od ilości oglądających , bo zauważalny spadek jakości podczas oglądania np. meczów reprezentacji w kopaną czy siatkówkę.
    Nagrywarka hahahaha żyje własnym życiem, ponad połowa programów okraszone komunikatem: „X BŁĄD NAGRYWANIA na wybranym kanale nie można zlecić nagrania”.
    Cofanie czy odtwarzanie od początku możliwe nawet w tv naziemnej, tu tylko na wybranych kanałach.
    Ogólnie sprzęt bardzo kiepski w połączeniu z lichą ofertą = kłopoty i zdenerwowanie
    ZaletyKompaktowe wymiary dekodera
    WadyZawodność
    Słaba jakość
    Częste zawieszenia
    MiejscowośćAglomeracja Śląska
  • ~Tomek / 2023-04-15 16:02
    Ocena: 1.67 / 5
    Przeszedłem do Neti z usług UPC. Juz po kilku nastu dniach zorientowałem sięże popełniłem srogi błąd. Mam porównanie więc mogę się odnieść do usług Neti.
    Telewizja to jest totalna porażka, nawet zwykłe IPTV z neta działa o niebo lepiej. Mam łącze światłowodowe i dekoder połączony z netem poprzez normalne wifi a nie przez kabel i to już był pierwszy błąd gdzie zgodziłem się na to. Instalator zarzekał się że nie ma żadnych problemów w takim połączeniu a są. Dekoder potrafi się rozłączyć z routerem i potrzeba jego wyłączenia z prądu i połączenia na nowo. Filmy w HD to są może tylko na początku a później przechodzą w SD a i na niektórych kanałach to już jest takie "zaśnieżanie" jak bym z kasety video oglądał film. Brak na jakimkolwiek kanale telegazety. Nagrywarka działa w bliżej nieokreślony sposób gdzie nawet na infolini nie potrafią powiedzieć jakie kanały można nagrywać a nawet jak na jakimś kanale można to nie każdy program czy film.
    Liczba kanałów napędzana 15 kanałami TVP3.
    Telewizji nie polecam.
    Jak by ktoś wiedział jak można rozwiązać umowę z Netią przed czasem to poproszę o jakieś wskazówki.
    ZaletyInternet działa ok.
    WadyTelewizja, dekoder TV, jakość programów, brak telegazety, nagrywarka.
    MiejscowośćZielona Góra
  • ~Andrzej / 2023-03-14 20:38
    Ocena: 2.00 / 5
    Posiadam internet, tv, telefon HBO i teoretycznie telefon stacjonarny. Telefon miał być włączony z innymi usługami, ale Netia zaprzecza temu, a mam nagranie rozmowy z konsultantem. Telewizor non stop wyłącza się po kilkunastu minutach działania. Brak możliwości zarejestrowania konta na HBO MAX z powodu braku kodu aktywacyjnego. Powiem krótko: parodia usług klienckich. Umowy zawierane in blanco, porady konsultantów to gadanie w próżnię, ja swoje a konsultant jakby nie słyszał. Szczerze odradzam. Zero profesjonalizmu i to zero absolutne. To nie jest normalna instytucja, tylko twór, zlepek przypadkowych osób. Sam siebie już żałuję. Wcześniej było Orange, z którego zrezygnowałem, ale tam przynajmniej wszystko było na swoim miejscu. Wszystko formalnie. A Netia to takie kuriozum, firma bardziej obwoźna niż poważna.
    Zaletybrak
    WadyObsługa klienta, której w ogóle nie ma.
    MiejscowośćKatowice
  • ~xs / 2023-02-21 19:39
    Ocena: 2.00 / 5
    Potworna biurokracja w prostych sprawach.
    Zmieniłem usługę kika dni temu i nadal NIC. Dzwonię na hotline, to dowiedziałem się, że choć kupiłem to wczoraj, to będzie aktywne dopiero w połowie marca (za 3 tgodenie), bo usługi są zmieniane z początkiem okresu rozliczeniowego.
    MiejscowośćOkolice Warszawy
  • ~Sinek / 2023-02-19 00:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Tego nie da się oglądać na tym boxie!!!.Jedyna opcja to podłączyć laptopa i ogłądać na netia go,ale wtedy nie ma podstawowych kanałów.Jeżeli chodzi o internet to petarda!Dobrze,że nie wziełem droższego pakietu TV bo na darmowej kablówce w bloku jest jakość lepsza niż tego ich boxa.

    Standard 4K - 4 razy większa rozdzielczość, 4 razy więcej szczegółów niż w Full HD, 4 razy więcej dynamiki, 4 razy więcej kolorów i odcieni-TO JAKIŚ ŻART

    Urządzenie do odbioru telewizji osobistej EVOBOX 4K dostajesz od nas bezpłatnie na czas trwania umowy-Szkoda prądu na ten szit najtanszy i najstarszy android tv bedzie miał lepszą jakość

    Jakość internetu na światłowodzie jest idealna nie ma żadnych problemów,ale telewizjii na tym evoboxie oglądać sie nie da!!!!!


    ZaletyInternet
    WadyDEKODER EVOBOX
    MiejscowośćWejherowo
  • ~mazda / 2023-01-13 22:09
    Ocena: 1.67 / 5
    nowy EVO box 4k ruter combo po włączeniu tylko 9 programów tv pozostałe nie widoczne dla pilota nie można przełączać bo dekoder nie pozwala mimo 3 miesięcy bez ograniczeń ,ponadto zacina się obraz i głos ,nie ma opisu jak wprowadzić do listy programów aby przełączyć jak w poprzednim pilocie totalna porażka jeszcze telefonów nie odbierają ,żenada nie wiem czy da się zerwać umowę.
    Miejscowośćświebodzin 66-200
  • ~Irek / 2023-01-11 19:53
    Ocena: 1.33 / 5
    Tv zacina się piksele nie da się oglądać żenada nigdy więcej tv w netii.Jak zawszę przy podpisaniu umowy było wszystko pięknie a teraz żeby coś z tym zrobić to oni nic nie mogą już zrobić.
    ZaletyBrak
    MiejscowośćElbląg
  • ~D**a / 2023-01-02 17:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Telewizja kiibel....kibel kibel kibel.,.......... Kibel i kibel nic nie działa
    Nagrania nie dzialaja biorą dobre pieniądze za ch***** uslugi ????????
    MiejscowośćŁódź
  • ~Robert / 2023-01-02 00:44
    Ocena: 4.67 / 5
    Czasem zawiesza się dźwięk i obraz i nagrzewa się dekoder czarny
    ZaletyDobra
    WadyBrak
    MiejscowośćRuda Śląska
  • ~Tadeusz / 2022-12-28 16:58
    Ocena: 2.67 / 5
    Jakość 4k żadna ful HD żadnaprogramy w jakości SD HD obraz i głos się zacina często jest to dardzo w k....... ce
    ZaletyBrak
    WadyWszystkie z mozliwych
    MiejscowośćSwarzędz
  • ~Maciej / 2022-12-17 13:30
    Ocena: 1.67 / 5
    Jestem totalnie zawiedziony telewizją z Netii. Tego nie da się oglądać. Człowiek kupuje topowy sprzęt, duże telewizory 4K/8K, a tu z Netii obraz jak ze średniowiecza. HD najczęściej spada do SD albo i niżej, 4K to w porywach HD. Meczów na mistrzostwach nie dało się oglądać, bo ciągłe stopklatki, rozmazane postacie, rozjechany obraz z głosem. bitrate na poziomie 1Mbit/s. Kilkanaście sekund przed golem wiedziałem, że będzie gol, bo sąsiedzi już dawno się cieszyli. Jak można takie gówno oferować klientowi premium? U mnie cena nie gra roli, więc wziąłem od nich praktycznie wszystko łącznie z trzema dekoderami 4K, wszystkimi pakietami TV (w tym HBO, Canal+, Eleven Sports, Polsat Sport Premium itd.). Niestety, telewizji nie da się oglądać, bo aż oczy bolą od tej pikselozy. Zabawki dla niemowlaków mają wyższą rozdzielczość i bitrate. Zdecydowanie nie polecam. Już uruchomiłem prawnika, aby zerwać tę umowę na telewizję z powodu niedotrzymania warunków umowy, bo to jest kpina z klienta.
    Zaletycałkiem dobry internet
    Wady- żenująca jakość telewizji (beznadziejny obraz HD i 4K, który wygląda jak SD z VHS-a)
    - żenująca jakość obsługi reklamacji (w zasadzie jedyne co potrafią to restartowanie routera i przywracanie ustawień fabrycznych co i tak nic nie daje)
    MiejscowośćGdańsk
  • ~Sławek / 2022-12-17 12:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Umowę podpisałem kilka dni temu w grudniu 2022 przez Internet. Dostałem wczoraj 16.12 dekoder Evobox 4K do Internetu 600 MB/sek. gdyż nie miał Pan, który robił instalacje co już dla mnie było mega żenujące. Internet działał super przez te kilka dni, natomiast TV to jakaś porażka. Obraz zacina, jakość co chwile spada, 4K Eleven Sport to jakaś żenada. Full HD co chwile obniża się na SD lub może i mniej. Biały kolor przepalony, jaskrawy, zero szczegółów widać. NIE POLECAM. JEDNO WIELKIE GÓWNO. Właśnie wypowiadam umową po zaledwie 4 dniach korzystania z Netii. UPC kładzie tą firmę na deski. Miałem przez 3 lata a wziąłem Netie ze względu na niższą cenę
    ZaletyNie ma żadnych zalet
    Wady- Telewizja
    - Obraz zacina
    - Przepalony biały kolor
    - brak dekodera TV przy montażu
    - Obraz HD to SD
    - Obraz 4K to może jak w "latach 90-tych", brakuje dużo
    - ciągłe spadki jakości podczas oglądania telewizji
    - Netia nadaje się do zgłoszenia do Biura Ochrony Konsumenta
    MiejscowośćKraków
  • ~Adi / 2022-12-15 19:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Ocena 1 tylko dlatego, że nie ma 0. Jak można świadczyć obraz takiej jakości w XXI wieku. Przyjemność z oglądania żadna. Po kilku zgłoszeniach problemu, w końcu pan serwisu stwierdził, że nie może nic więcej zrobić. Nie orientował się ktoś, czy świadczenie usług (w mojej opinii niezgodnych z umową) może być powodem do wcześniejszego rozwiązania umowy bez ponoszenia koszów? Pozostało mi półtora roku i tego okresu nie przetrwam z tym operatorem. Tam nawet 4k nie jest zbliżone do HD, jeżeli leci coś na żywo.
    Zaletyinternet póki co ok
    Wady-Jakość obrazu kpina, wprowadzanie ludzi w błąd
    -niekompetentna obsługa klienta
    MiejscowośćWrocław
  • ~Piotr / 2022-12-11 09:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Telewizja beznadzjna, obraz się zacina, wyrazistość bardzo słaba. Po kilkukrotnym zgoszeniu na infolini usłyszałem że nic nie mogą. Półtora miesiąca wymieniają dekoder,nie potrafią nadać paczki. Nie polecam.
    ZaletyInternet w miarę
    WadyTelewizja beznadziejna
    MiejscowośćSiechnice
  • ~Filim / 2022-11-30 22:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Mecz Polska Argentyna nie do obejrzenia korzystając z setupboxa Netii (stacjonarniebpodłączony przez światłowód). Rwany obraz i dźwięk przez 90 minut.
    To samo na wcześniejszych meczach reprezentacji z TVP.
    Jakość usługi wczesne lata 90te.
    MiejscowośćKraków
  • ~Kubica / 2022-11-09 19:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Problemy z odbiorem telewizji.Pomomo że wiedzą że jest problem zero reakcji.informacja krótka -nasi informatycy nad tym pracują.Problem trwa już pięć miesięcy
    ZaletyŻadnych zalet.
    WadyNotorycznie zcinająca się telewizja.
    MiejscowośćŚwidnica
  • ~Abonent / 2022-10-24 20:27
    Ocena: 1.67 / 5
    Niestety banda oszustów i naciągaczy złodziejstwo poprostu a dział reklamacji to jakaś kpina nie polecam juz nigdy nie zwiąże się żadna umowa z ta firma nie dość że mnie naciągnęli na abonament to jeszcze nie mogłam z niego zrezygnować....oszuści nic wiecej
    ZaletyZandych
    WadyZłodziejstwo oszustwo
    MiejscowośćBielsko-Biała
  • ~marcinez / 2022-09-12 21:47
    Ocena: 4.33 / 5
    Mam Netię od kilku lat. Na internet nie mogę powiedzieć złego słowa, a po wejściu światłowodów wszystko działa jak należy. Jedynym problemem jest telewizja. Pomimo informacji, że oglądamy HD w rzeczywistości oglądamy SD. Zdarzają się też zacięcia. Rozumiem, że puszczenie TV w jakości HD zabrało by co najmniej 25 mega z internetu, ale wolę miec mniej internetu, niż słabsza jakość TV.
    Zaletyinternet
    WadyTelewizja HD to kpina
    MiejscowośćSuwałki
  • ~am / 2022-09-12 21:04
    Ocena: 1.00 / 5
    brak slow mialem rozne tv i kablowki ale netia to najwieksza porazka na jaka mnie naciagneli wiekszego syfu nie znajdziecie nigdzie
    Wadyorazka z jaka
  • ~Prezes / 2022-09-12 18:07
    Ocena: 1.33 / 5
    Nie polecam chciałem przenieś na inny adres...
    ...czeka już półtorej miesiąca i nadal jestem bez iterneto. Po natto zostałem 4 krotnie okłamany " dzisiaj już wszystko będzie działać proszę czekać" lub " dzisiaj będzie instalator proszę czekać na kontakt. Po ponownym telefonie następna konsultantka nic o tym nie wie i nie ma nawet zapisu. Kontakt bardzo utrudniony. Gdyby nie kara za zerwanie umowy 1220 złotych zrezygnował bym natychmiast nie polecam
    ZaletyNie
    Wady8/10
    MiejscowośćJawor
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

nc+
Ocena: 1.60, ilość opinii: 2250
Cyfrowy Polsat (TV)
Ocena: 1.48, ilość opinii: 1625
Netflix
Ocena: 2.13, ilość opinii: 720
Multimedia Polska (TV)
Ocena: 1.39, ilość opinii: 604
HBO GO
Ocena: 1.77, ilość opinii: 464
UPC (TV)
Ocena: 2.07, ilość opinii: 306
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4314
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4220
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3789
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3469
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3190
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2831