Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Lycamobile opinie

Ocena na podstawie 467 opinii

2.35 / 5

  • Cena/Jakość
    2.27
  • Obsługa klienta
    2.10
  • Oferta
    2.69

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Mietek Kierowca / 2023-08-21 13:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Ta sieć prawie wcale nie działa na terenie Polski po za miastami. Takiego czegoś od 1999 roku nie widziałem. Na większości tras zasięg tak mizerny, że trzeba go szukać aby choćby zadzwonić. Na dodatek sieć ma masę problemów z VoLTE. Mam zasięg 2,3 kreski, zalogowany do 4G, niby aktywne VoLTE, dzwonię do siebie z innego telefonu i w słuchawce słyszę abonent niedostępny. Walić taką sieć, tego nie da się zawodowo używać.
  • ~Martyna / 2023-08-21 13:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam taryfę za 20zł. Dają 70GB. Do tego nolimit na całą Polskę. I co z tego że mam 70GB gdy nie idzie tego pobrać?
    Na telefonie MotoG z siecią 5G lyca nie działa a w lte ma maksymalnie kilka mega w porywach i to w środku Poznania. Downloady sa na poziomie od 3-4 mega do może 10 i tak każdego dnia więc, pobrać w miesiąc 70GB szans nie ma.
    Nie polecam. Co z tego że w ofertach jest mnogo wszystkiego jak użyć tego nie idzie.
  • ~Cisco / 2023-08-19 23:11
    Ocena: 5.00 / 5
    Lycamobile najlepszy operator. ŻADEN NIE DAJE TYLE GB W TAK NISKIEJ CENIE. TAK TRZYMAĆ!
    Zaletytani internet
    Wadyza mały zasięg lte
  • ~Szi_Szo / 2023-08-17 21:14
    Ocena: 3.00 / 5
    Victoria sprawdzałaś wszystkich opów na roamingu?
  • ~Viktoria / 2023-08-17 15:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy operator!!!! Niema połączenia w Hiszpanii i Włoszech , ani internetu!!
    WadyZamawiasz internet dla wyjazdu który nie działa w ogóle !!!!!
  • ~Szmulowizna team / 2023-08-17 13:12
    Ocena: 5.00 / 5
    Szmulowizna co miała napisać, to już napisała. To już NIE MY pisaliśmy ostatni post. Szanujemy zasady. Można się różnić nawet drastycznie ale My już skończyliśmy wszelkie tu dyskusje. Bez odbioru. Praga zawsze waleczna!
  • ~User / 2023-08-17 13:05
    Ocena: 3.00 / 5
    Aktywacja LycaMobile trwa do 3 godzin. W tym czasie trzeba wyłączać/włączać telefon/tryb samolotowy. Jak przyjdzie sms z przydzielonym numerem, trzeba wykonać jedno połączenie. I tyle.
  • ~Boguś / 2023-08-17 11:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Oooo, w Tworkach na oddziale okienko Wifi włączyli :) :)
    A już myślałem, że ze szprycą trafili i długo nie wrócisz, ale ja naiwny.
  • ~Szmulowizna team (FANATIC TSUNAMI) / 2023-08-17 11:27
    Ocena: 5.00 / 5
    Dziadu wy---dalaj na białoruś i nie wracaj ty ormowski ubeku niemyty z wiochy ochoty i weś ze sobą swoją ru-cha-wicę beatkę co ci gałke za kanapke czysci wieczorami na dworcu.
  • ~Boguś / 2023-08-17 11:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Jutro mam wyjazd na 2 tyg. do Baćki na zakupy. Od rana czekam na aktywację karty. Ale lipa. Zarejesttrowałem w kiosku, niby powinna być aktywna od 7 rano ale nadal nic. Brak słów.
  • ~Stały słuchacz / 2023-08-17 00:10
    Ocena: 2.33 / 5
    Boguś rób testy tylko jakbyś mógł porównać to z kartą Plusa gdybyś takową miał.
  • ~Bogumił exPolak / 2023-08-16 20:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Ja też już na walizkach, lecz M nie sprzedałem, niech przybysze ze wschodu sobie trochę podemolują. Swoją drogą, mając M6 w mieście można spokojnie żyć na zachodzie :) super czasy, oby tak dalej. Chałupa na pół, dwa M3 się zrobiło i niech sobie Ukraina waltzawę pasie po godzinach odpoczywając w ogrodzie. Po wynajmie chałupy w Warszawie można na spokojnie w Oslo wynająć M2 i jeszcze z tego superlancko żyć, takich czasów dotrwałem, ha. Ja do dzieciaków spadam, żyją w Norwegii już dobre kilka lat. Muszę odpocząć od tego cyrku, sił już nie mam. Na dodatek, rabotać za te śmieszne piniondzorki mija się z celem. Wszędzie, gdzie młody emeryt się próbuje wcisnąć tam max. 800 euro. To jest dopiero jazda, zarabiać mniej aniżeli ma się emerytki, ha. Cudowna kraina. A dziś faje poszły w górę, wczoraj były po 16 a dziś o pół talara wyżej. Na dodatek znalazłem łaciate w kerfurze expresowym za .. uwaga ... 8 talara. Serio, ludzie. 8zł za mleko! Niech się polonia cycka beze mnie, bilety na 28 kupione, teraz tylko dotrwać.
    9800 polskich na łąpę plus dodatki to w Oslo za cieciowanie na lotnisku dają. Wystarczy biegły angol i pozwolenie na pukawkę. Trza spadać z Bangladeszu.
    No i właśnie dzięki Norwegii wiem, jakie cyrki Lyca odwala.
    Wystarczy z UE wyjechać i przygoda się zaczyna.
    Jeszcze dwa tygodnie i mnie nie ma. Wytrzymacie, prawda?
    Jutro pójdę po Lycę do sklepu, porobię testy w Wawie.
  • ~Beata76 / 2023-08-16 18:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Pnie Boguś, masz Pan rację, sporo masz Pan racji lecz o jednym zapomniałeś. Nas zostało może z 5% w tym kraju. Nasze czasy przeminęły, niestety. Nasza garstka starców nie jest już na mocy naprawić technologii i ludzi z tego buszu.
    Osobiście wydaje mi się, że pora dać na luz. To walka z wiatrakami, nikogo w tym narodzie z roczników wyklutych po roku 1990 jakakolwiek uczciwość nie interesuje a Ci przy korycie z tego się cieszą. Nikt nie kiwnie palcem aby próbować dać coś od ludzi dla ludzi. Jedynym sposobem grubo po 40 roku życia jest zakopać się gdzieś na wiosce, najlepiej takiej w której nawet i Lyca nie działa. Ja od września opuszczam to miasto. Już na zawsze. Sprzedałam M, kupiłam ruinkę do remontu pod Białymstokiem na pustkowiach, tam planuje zemrzeć. Jakby co, telewizora nie zabieram ze sobą a internet, nie wiem, raczej odpuszczę na rzecz ogródka i zwierząt.
  • ~znowu Boguś / 2023-08-16 18:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Mvno ubiło w Polsce telefonię komórkową. Moim zdaniem wymyślił to idiota. W każdym kraju powinna istnieć tylko i wyłącznie jedna sieć. Narodowa, rządowa, reszta krzaków won. Dopiero wtedy, gdyby taka sieć posiadała wszystkich abonentów mogłąby inwestować w rozwój. Nie trzeba byłoby wypitalać setek milionów złotych na chore reklamy, tylko po to aby konkurować z innymi. 5 dych miesięcznie za nolimit na rozmowy, sms, mms i internet. Potem do tego po 10zł za każde 10Mb/s prędkości więcej. Chcesz 100 mega, zapłać 10 x 10, będzie sto mega.
    Nie trzeba byłoby fakturek, biur, oddziałów, tysięcy ludzi do obsługi milionów ludzi, nikt by nie płakał, wszystko byłoby ok. Po co komu te 5G gdy ono nie istnieje w 85% polskich sieci? Nie fajnie byłoby gdyby 4G dawało neta minimum 50Mb/s + po 10 mega za 10zł dodatkowo?
    Wsadzili szmal w 5g, sieci modernizują, miliardowe nakłady a efekt zawsze ten sam, czyli mizerna jakość.
    Po co komu 400-500 giga w dzisiejszych czasach, gdy p2p zakazane, p2m zablokowane, wszędzie acta, wszędzie download zakazany, prawa autorskie, chomik zdechł i dak dalej i dalej?

    To co telefonia komórkowa ze Światem zrobiła stawia pióra w pion!
    Miliardy telefonów dwa razy dziennie ładowane...
    Miliony nadajników na pełnych obrotach...
    Tysiące serwerów na pełnych obrotach...
    Efekt cieplarniany...
    Ceny z kosmosu...
    a szmal z całokształtu do kabzy tylko i wyłącznie kilku korporacji.

    Gdybym był szefem świata ...
    już dziś przestałyby istnieć takowe jak Microsoft, Intel, Apple, grupy Vodafone, Orange, T-Mobile i masa, masa innych. Pazerność na hajs kilku korporacji wykończy ten glob, tak jak allegro wykończyło tysiące małych sklepów i firm lokalnych, bo przygupowi klientowi nie chce się dupska ruszyć z domu do sklepu.
    Milion firm uwędzonych i jeden żyje. To samo jest z teelfonią komórkową, 90% oferowanych przez te firmy usług na wuj się nadaje. Ludzie, zamiast wyjść ze sobą na kawę do knajpy,generować vat, generować ruch, podtrzymywać ludzkość, relacje i inne... siedzą na sympatiach i wiszą na skajpach.

    To się skończy zagładą globalną bo ludzie mają przeogromny problem z ludźmi i tzw. lojalnością. Z jednej strony na niemca najwijacie, żabojadów paluchami wytykacie a z drugiej każdego dnia T-Mobile i Orange zasilacie, gdy już zasiądziecie w jakimś Merce-dresie - jakby alternatyw nie było. A potem wyją, że niemiec za wojny nie chce oddać, ha.

    No kraj gł..ąbów ... i tyle.



  • ~Lolek / 2023-08-16 17:31
    Ocena: 3.67 / 5
    Różnice w zasięgu na karcie Lyca i Plus mogą wynikać ze specyficznych miejsc zasięgowych lub z tego, że Lyca działa na zasadzie roamingu (koło zasięgu literka R) i nie wszystkie nadajniki Plusa są tej sieci udostępnione. To tylko teoria ale ma sens.
  • ~Crypto / 2023-08-16 17:25
    Ocena: 4.00 / 5
    W stolycy mam w LTE 90 mega. Za kiepskie wyniki obwiniajcie Plusa. Sporo ludzi wie, że Plus niedomaga na prowincji. Poczytajcie sobie opinie o wirtualnych operatorach działających na Plusie (a2mobile, Lajt Mobile, Premium Mobile, Otvarta). Sporo wpisów jest podobnych bo dla wszystkich tak samo działa sieć Plus.
    ZaletyGB
    Wadyzasięgi
  • ~Londyńczyk od lat / 2023-08-16 16:49
    Ocena: 1.00 / 5
    POLAKÓW WY..DALAJĄ OD SIEBIE A WY ICH JESZCZE UTRZYMUJECIE? POŁOWA Z WAS NIE MA BLADEGO POJĘCIA, JAK UK ZACZĘŁA SZMATOWAĆ NASZYCH GDY TYLKO UE OPUŚCIŁA. UTRZYMUJCIE ICH ZATEM DALEJ. JAK W UNI WYSZLI TO CZEMU SWOICH USŁUG Z UNI NIE ZABRALI? DRUGA SZWAJCARIA SIĘ ROBI. PŁAĆCIE ZA TO DALEJ. JEDNO PIĘTRO W WALBROOK HOUSE (LONDYN) WYSTARCZY, ABY NA NAIWNIAKACH ROBIĆ BIZNES. ONI WYKUPUJĄ PULE O OPERATORÓW W POSZCZEGÓLNYCH KRAJACH. MINUTY, GIGSY ALBO SZEROKOŚĆ PASM. OD TEGO, ILE GB WYKUPIĄ W DANYM KRAJU MACIE POTEM PODZIAŁKĘ NA WSZYSTKICH ABONENTÓW I WYNIKI TAKIE, JAKIE OSIĄGACIE. WSZYSTKO KOSZTEM ABONENTA.
    Wadytanie MVNO, kiepskie osiągi
  • ~rowerzysta Misiek / 2023-08-16 16:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Przypatrywałem się tej dyskusji a że wczoraj byliśmy na wycieczce to specjalnie w tym celu kupiłem Lyca w kiosku. Mieszkam bardzo blisko styku czechy/słowacja/polska. Pojechaliśmy rowerami i sprawdziłem jak działa roaming. Nie działa. Już pod granicą nie było polskiego zasięgu, mowa o kierunku za Istebną do Jaworzynki, 1 kreska albo wcale i mowa jest o sieci gsm a nie 3g albo lte. Lte nie było wcale. Czeskie sieci już łapało i słowacką też. W Harczawie zasięg czechów w lte full ale osiągi na Lyca mizerne. Cały czas było od 0.5 do może 1,0 na speedtestach i ciężko było test zrobić bo zrywało. Aby potwierdzić kupiliśmy sim na stacji. Tam jest bez rejestracji. Obecne kilka koron na karcie pozwoliło zrobić kilka testów i na czeskiej karcie wychodziło około 80Mb/sek. Po zamontowaniu Lyca ponownie wychodziło do 1Mb/sek. Potem jechaliśmy kółko przez Czadcę, jakieś 20km. Na Słowacji Lyca miała od 5 do 10 mega i ten sam numer co w Czechach, bo czeską kartą zalogowaliśmy się też na Słowację i na czeskiej karcie było cały czas ponad 50Mb/sek. Ewidentnie Lyca coś mąci, tego nie da się oszukać, niestety. Kumpela miała Orange z Polski a inna tmobila. Po zalogowaniu do czeskich i słowackich sieci były te same wyniki co na karcie kupionej u Czechów. Tylko Lyca miała bardzo mizerne osiągi. Czyli jednak ludzie nie kłamią.
  • ~Karolina / 2023-08-16 16:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Jak wytłumaczyć to, że po montażu karty Lyca ciągle mam 1 lub 2 kreski zasięgu na 5 a gdy zamontuję simplusa to mam wszystkie? Ponoć Lyca dział w Plusie, tak? Gdy robię test szybkości w Lyca to mi wychodzi 8 - 12 w speedtest, a gdy w Plusie to 60 - 70. Dlaczego tak jest?
  • ~Pico / 2023-08-16 14:43
    Ocena: 3.33 / 5
    W Chile ładnie LM śmiga. Jest wsz~dzie zasięg o ile lokalna sieć pozwala, jakość rozmów akceptowalna. LM jest dobra jako back-up.
    Zaletytaniocha
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4123
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3743
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2783
T-Mobile
Ocena: 1.57, ilość opinii: 2426
Mobile Vikings
Ocena: 4.63, ilość opinii: 1158
Lajt Mobile
Ocena: 4.13, ilość opinii: 938
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4254
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3459
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3181
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2533
mBank
Ocena: 1.66, ilość opinii: 1937
Orange Neostrada
Ocena: 1.94, ilość opinii: 1179