Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Lycamobile opinie

Ocena na podstawie 467 opinii

2.35 / 5

  • Cena/Jakość
    2.27
  • Obsługa klienta
    2.10
  • Oferta
    2.69

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Michał / 2023-08-25 21:03
    Ocena: 3.00 / 5
    Jest mi wstyd, że mieszkam w kraju prawie 38 mln. rządząnych od 20 lat przez ptawicowe miernoty. Nigdy nie dogonimy Europy.
  • ~Andrzej / 2023-08-25 15:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Marek trafiłeś w sedno. Powinni Ci pomnik za te słowa prawdy postawić. Polska to szrot Europy Zachodniej napędzany krajową propagandą sukcesu. Tu nic nigdy się nie zmieni. Zawsze będziemy w czarnej dupie w stisunku do Europy Zachodniej. Pozdrawiam.
  • ~Marek / 2023-08-25 09:08
    Ocena: 1.00 / 5
    A NAJBARDZIEJ PRZYKRE JEST TO, ŻE INFORMUJESZ URZĘDY, INSTYTUCJE A NAWET LUDZI NA NAJWYŻSZYCH STOŁKACH I KAŻDY Z NICH MA WY-JE-BANE. DO TELEWIZORÓW MÓWIĄ CO INNEGO A PO ICH REAKCJACH WIDAĆ CAŁKIEM INNE CZYNY.
    OD LAT LUDZIE NAGŁAŚNIAJĄ WAŁKI ZWIĄZANE Z TELEFONIĄ KOMÓRKOWĄ I CO?
    I NIC, RĄCZKA RĄCZKĘ MYJE I TYLE.

    Tutaj ktoś mądrze kiedyś napisał, cyt. "aby mieć internet szybki trzeba szybko z Polski wypietalać"
    i miał rację, bo aby cokolwiek nowszego technologicznie mieć, to faktycznie, trzeba stąd wiać.
    Zatem, taki jak ja już na walizkach, planuję w październiku wracać na stare śmieci i usłigiwać niemcom.
    A czemu? Bo ostatnie 11 miesięcy w Polsce zjadło mi nerwy tak, jak 17 lat za granicą.
    Ten kraj to przegrywus pod każdym względem.
    Wsiadam do pociągu i jadę 510km 9 godzin i to bez klimatyzacji przy +33 za oknem.
    Odpalam internet i mam kilka mega.
    Włączam TV i mam 40% reklam.
    Kupuję jedzenie w sklepie i dostaję je 2x droższej jak na zachodzie lecz +100% więcej plastiku.
    Na kasach to już plaga z kanciarstwem, nie ma dnia aby ktoś się w markecie nie pomylił i nie nabił czegoś więcej. Wsiadam do jakiejkolwiek taksówki a tam czeczen, arab albo hindus a w TV pietolą, że uchodźców nie biorą a w Warszawie aż czarnk na ulicach. Gdzie nosa nie wsadzę to ukraiński słyszę. Gdzie do roboty nie pójdę to tyrka po 11,12h za nędzne 20 kilka złotych i ani grosza więcej.
    Ten kraj to prawdziwe dno, dlatego nie ma co się zastanawiać.
    Za najem chałupy w Warszawie (m1) najmniej teraz to 2400zł + czynszyk, czyli około 2900-3000. Do tego minimo 300-500 za opłaty. Za te kasę to ja mam M2 w Niemczech i stawkę minimum 13 euro/h a nie urwa 4!
    Idę na giełdę po auto a tam to samo co na zachodzie ale cena x10, serio. Chciałem kupić jakiś używany kombi teraz do 15000zł to się załamałem. Szroty, które można nabyć w przedziale 500-800 euro za Odrą tu sprzedają po 12-14 tys.zł.
    I tak jest ze wszystkim, przelecisz lombardziki to z podziwu wyjść nie można.
    Polska to chory na łeb kraj. Stary iphone7 po 500-600-700zł, stary iphone8 po 800,900,1000zł.
    Stare laptopy A1278 MacBook po 1200-1300-1400zł.
    Porozglądałem się za cenami mieszkań w stolicy to chwyciłem drugą załamkę.
    Wychodzi na to, że teraz w Polsce trzeba międzie mieć 3 życia aby spłacić choćby M3.
    W cenie warszawskiego M3 można bez najmniejszego problemu kupić w Niemczech cały dom z działką i to dom już z lat 80-90. Zostanie jeszcze na 3,4 samochody 10 letnie i mały remont.

    Polska kraj rozwijający się, to prawda, tyle że nikt szczerze nigdy nie dodał, że na razie jesteśmy jedynie embrionem.
  • ~Majka / 2023-08-25 08:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Ludzie, nie oszukujcie się, w Polsce wszystko jest tylko, wszystko nie działa. Napchali sieci wirtualnych i u każdego ten sam numer, znikomy internet, śladowy zasięg i tak wszędzie, bez względu na to czy to Biedronka, Lyca, Heja, Nova i masa innych śmieci. To samo jest z operatorami, którzy ten syf utrzymują.
    Polska to wylęgarnia wyzysku, dlatego opinie o telefonii komórkowej w Polsce wyglądają tak a nie inaczej. Tylko 10-15% ludzi na fuksa i jakiś internet dostają, ale i tak nie jest to, co technologia daje lecz Polacy do gówna od dekad są przyzwyczajeni, każdemu pasuje nędzne kilka mega bitów, prawda?
    W opiniach dot. Orange jakiś Informatyk robi testy. Wrzuca wyniki ze speedtestów, sprawdziłam wszystkie, są prawdziwe. Na serio te same Ip i tak dalej. I co? Wyliczyłam, że średnia prędkość Lte w Warszawie dla Orange wynosi 17,91 Mb/s. Tymczasem, sprzęt na jakim gość to robi to cat.21 mający do 600Mb/s w downloadzie oraz 4 razy agregację. Zrobił testy w wielu miejsca w Warszawie i wychodzi na to, że coś takiego jak internet w Orange istnieje, ale tylko w reklamach.
    To, co operatorzy w Polsce ludziom dają to zaledwie kilka % tego, co daje od lat technologia.
    I nie ma na to prawa, przepisów, nie ma nic, można wałkować ludzi ile się da.

    Gdyby średnią było choćby 100Mb/s słowa bym nie powiedziała, albowiem choćby Skajp wymaga łącza choćby 20 Mb/s download i 20 Mb/s upload aby bez przeszkód transmitować obraz z kamerek laptopowych w rozdzielczości 720p a taką rozdzielczość posiada 99% laptopów. Tymczasem, pogadać przez Skajpa z rodziną np. w tele-konferencji, gdzie zbiera się 5,8,10 osób jednocześnie graniczy z cudem. Nigdy mi się to nie udało ani w Lycamobile ani w Plusie ani w Orange. O Play nie wspomnę nawet słowem, bo tam średnia wynosi u mnie 9 Mb/s!

    Polacy dostają ochłapy i nikt z tym nic nie robi. Czemu?
    Bo to głupi kraj i bardzo głupi ludzie, może jedynie z 5% społeczeństwa nie jest dymalne w pupę. Niestety!
    W innych krajach gdy coś nie działa od razu znika. W roku 2014 była głośna afera związana z Vodafone w Niemczech. Spadek abonentów o 43% w czasie 1 roku. Powód? Prędkość interneciku. Wszyscy dawali po 30-40 Mb/s w Lte już a Vodafone miało do 5Mb/s. Ludzie długo się nie zastanawiali i zaczęli masowo odchodzić. Wtedy, Vodafone musiał zaczać inwestować w nadajniki.
    A w Polsce?
    A w Polsce Polak musi mieć! I nie jest ważne, czy to coś działa czy nie.
  • ~Tester / 2023-08-24 20:13
    Ocena: 3.67 / 5
    A czy Play na swoich starterach pisze o roamingu krajowym w Orange? Owszem lata temu chwalili się zasięgiem 4 sieci, a potem nastąpiła cisza. Lyca nie ma swojej sieci macierzystej czyli działa non stop w roamingu. To tak jak pojechać z polską kartą np. do Chorwacji i reklamować net dzwoniąc do Polski. Roaming zazwyczaj = pewna utrata jakości. Lyca przede wszystkim traci, że działa na szrocie Plusie.
  • ~Majka / 2023-08-24 19:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Tester, a czemyu na starterze Lyca o tym nie piszą?
    Bo, wtedy nikt by nie kupił?
    :-)
  • ~Tester / 2023-08-24 19:56
    Ocena: 3.67 / 5
    Korzystam z LycaMobile jako druga karta do netu. Na speedtest najgorsze wyniki są w weekendy oraz wieczorny szczyt 17-24. O ile np. w południe można wyciągnąć nawet 70 mega, to kilka godzin później jest np. 3 mega. Lyca systemowo działa całkowicie autonomicznie od Plusa ale myślę, że nadajniki Plusa odgrywają tu kluczową-negatywną rolę. Trzeba pamiętać, że Lyca działa w roamingu na Plusie czyli ma niższy priorytet od zwykłych kart sim.
    Wadynadajniki Plusa + roaming krajowy
  • ~Maciek / 2023-08-24 19:43
    Ocena: 1.00 / 5
    A ja już to zrobiłem i faktycznie, całkiem, całkiem ten internet. Przeczytałem post z Gilarską, myślę sobie, ja na Złotopolskiej ale w prostej linii to rzut kamykiem, poleciałem do żaby, wziąłem kartę no i na chatę testy robić. Powiem szczerze, te 70 mega lekko po godz. 17 może być, nawet jakoś to hula bo Lyca u mnie miała padaczkę. Na Lycamobile od tak średnio 8 do może 15, późnym wieczorem a raczej nocą około 35-40, nad ranem około 4,5 czasami 50 ale po ósmej każdego dnia to już dno równe, spada do mniej jak 10. Potestuję nocą Tmobile i może jutro zdam relację. Na razie trzyma sztywno między 65 a nawet 75, co jak na mój stary modem E3372 wynik super. Wkładałem jednak Lycę do telefonu mamy a ona ma jakieś Redmi które ma już 5G i tam nie ma różnicy, jest to samo co ja mam na modemie więc nie chodzi tu o starość sprzętu.
  • ~Castro_Bródno / 2023-08-24 15:24
    Ocena: 2.00 / 5
    Wawer brawo za wszystkie testy. Na Gilarskiej byłeś prawie u mnie :) Jeszcze raz Szacun dla Ciebie. Dzięki twoim testom przeniosę numer Lyca do T-Mobile.
  • ~Wawer / 2023-08-24 11:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Do cwaniaczka: sam wierzysz w to co piszesz? Poczytałem opinie T-Mobile i widzę, że bardzo, bardzo sobie ludzie chwalą zatem nie jest tak, jak sądzisz. Lyca i Plus to szajs, tu od lat wielu nie ma zasięgu. Wsiądź choćby na rower i sam się przejedź, nikt tu kitu nie wciska albowiem takie sprawy powinno się - właśnie - nagłaśniac. Śmiech na sali aby w roku 2023 prawie 30 lat od powstania GSM900 w Polsce zasięg był identycznie mizerny jak na początku istnienia ów technologii.
    Wczoraj zamontowałem antenę ze wzmacniaczem, podniosło mi to 4G do 2 kresek i download na poziomie okoóło 30 Mb/s w T-Mobile, które po sprawdzeniu wielu kart SIM okazał się najszybszy.
    Wczoraj miałem wielki dzień i cały dzień testowania, wszystkie karty sim jakie w kiosku znalazłem sprawdzałem jedna po drugiej. Plus i Lyca to niestety najgorsze co może być w tym obszarze, pomimo 2 kresek zasięgu downloady nie przekraczały przez calusieński dzień skromnych 8-10 Mb/s. Następny szajs to niestety Play, prędkości przy 1,2 kresce zasięgu w Lte2600 (tu były najlepsze bo Lte1800 ma 0,1 kreski nawet na antenie) były w przedziale od 1 do 5 Mb/s. Potem Orange, który okazał się identyczny, 2 kreski zasięgu a downloady za dnia od 5 do może 10Mb/s, wieczorem praktycznie zero bo przedział od pół mega do może 2 a w środku nocy do 15 Mb/s.
    Najlepiej wyszedł T-Mobile, w nocy wyświetlało nawet 4 kreski zasięgu (na 5), nie wiem od czego to zależy i udało się złapać w speedtestach około 100Mb/s ale to tylko w nocy. Rano spadło już do 40-50 a później do około 30. Ważne, że jakoś działa. Koszt anteny niestety 350zł ale warto było. "ZTE coś tam" mi wcisnęli.
    Bawiłem się tą Lycą też jak i Plusem, no ja dziękuję za pingi 150-200 gdzie trzeba czekać na otwarcie jednej podstrony na allegro około 3-4 sekund. Nic z tymi sieciami w szczycie nie szło zrobić.
    Cała bajka kończy się też w chwili, w której postanowiłem poszukać zasięgu, wsiadłem w auto i jeździłem tak długo aż telefon na fotelu pokazał pełne 5 kresek 4G. No i znalazłem, przy ul. Marsa tuż za wiaduktami po skręcie na Grochów. Stanąłem, zrobiłem testy w 4G i co?
    I Lyca przy pełnym zasięgu 18 Mb/s! Plus natomiast 38 Mb/s, Orange 20 Mb/s, Play 11 Mb/s, T-Mobile 75 Mb/s.
    Testy powatrzałem kilka razy.
    Pojechałem kawałek dalej, stanąłem obok ronda Wiatraczna, powtórzyłem testy, nawet wyniki zapisywałem i bliżej centrum wyglądało to tak:
    Lyca 21 Mb/s, Orange 20 Mb/s, Plus 30 Mb/s, Paly 8 Mb/s, T-Mobile 65 Mb/s.
    Kolejny test był przy Hallera:
    Lyca 12 Mb/s, Orange 10 Mb/s, Plus 45 Mb/s, Play 16 Mb/s, T-mobile 105 Mb/s.
    Ostatni test zrobiłem na Targówku, na końcu Gilarskiej przy cmentarzu, stanałem w polu!:
    Lyca 15 Mb/s, Plus 32Mb/s, Orange 12 Mb/s, Play 8 Mb/s, T-Mobile 55 Mb/s

    Morał?
    Poslkie sieci to dno i tyle w temacie.
  • ~Q-man / 2023-08-23 16:52
    Ocena: 3.00 / 5
    Bogdan_Wawer. Na Allegro jest masa wzmacniaczy 2G, 3G, 4G i pewnie już i 5G. Nie masz wyjścia skoro wszyscy operatorzy mają bardzo słaby zasięg lub jego brak. Nawet pogotowia nie wezwiesz. Jest drugie rozwiązanie ale musisz mieć stacjonarny internet i domowe wifi aby normalnie korzystać z telefonu w ramach wifi calling. Twój wybór.
  • ~Cwaniaczek_sprzedawca / 2023-08-23 16:34
    Ocena: 5.00 / 5
    Jak można czepiać się, że Lyca nie ma gdzieś zasięgu??? Jak czytam te wasze ŻALE to bełta puszczam. Te same osoby ale pod innymi nickami puszczają śmierdzące boby na Tmobile, Orange, Play i uwaga także na Plusa, na którym działa LycaMobile.
    Zaletytanio i mega szybki internet
    WadyLyca ściąga hejterów
  • ~Michał / 2023-08-22 17:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Na Marysinie to samo i dotyczy wszystkich. Lyca t Plus zatem u mnie w domu zero zasięgu, dopiero przy oknie 2 kreski. Mowa o Króla Maciusia (II pietro). Wystarczy okna zamknąć i zasięg nie wpada. Downloady w Lyca do może 5 Mb/s. Reszta sieci podobnie.
  • ~Bogdan Wawer / 2023-08-22 17:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Trafiłem tutaj, bo szukam opinii na temat operatorów. Mieszkam na Wawrze, prawie pod Falenicą ale zdala od Wisły. Nie uwierzycie, bo u mnie nic nie działa. Na podwórku pod domem mam czasami 2 kreski T-Mobile, czasami jedną kreskę Plusa. Reszta nie istnieje. Mowa o sieci 4G. Gdy wejdę do domu nie mam nic.
    Próbowałem modemu z anteną zewnętrzną, także lipa po całości. Antena na dachu dostarcza mi 1 kreskę 4G w T-Mobile i zero lub 1 w Plusie. Reszty nie ma! Downloady mam do 2 Mb/s max!!
    To jest dopiero kraj unuijny, Rumunia to mało powiedziane.

  • ~Karolina / 2023-08-22 17:37
    Ocena: 1.33 / 5
    W Legionowie wczoraj od około godz. 20 do 23 cały czas było do 1.00 Mbps. Testy pokazywały download do 1.00, często międzye 0.5 a 1.0 a uploadu nie dało się zrobić, upload failed, cały czas. Nawet poczty przez thunderbirda nie dało się odebrać. Każdego dnia transfer nie przekracza 10 Mbps. To jest tandeta a nie internet. Nie da się zużyć tych GB co dają, niestety, pójdą w kosz bo ten internet to udręka. A dalej w terenie wcale nie jest lepiej. Na Tarchominie może raz udało się złapać 12 Mbps a koleżanka mówi, że u niej cały czas jest do 10.

    Przestańcie się oszukiwać ludzie, kolejny zachodni operator kupił masę minut i TB u jakiegoś ledwie działającego operatorka i rzeźbi na tym pieniążki. Taka jest niestety prawda.
    WadyBardzo słaby internet
  • ~Speedy rowerzysta / 2023-08-22 17:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Na Ursynowie Lycamobile ledwie zipie. Drugi Orange, czyli zero zasięgu i zero transferu a tak chawalili ustrojstwo. Tymczasem, przy 5 mega to nic się nie da zrobić. Dziś zrobiłem test po mieście, bo myślałem że tylko u mnie tak jest, zatem wyszło tak:
    Ursynów przy Sggw - 8 do 10 Mb/s
    Belwederska przy amb. ruskiej - 5 do 7 Mb/s
    Wjazd na nowy Świat od strony Mokotwa (przy palmie) - 2 do 5 mega, ubaw po pachy
    Most Gdanski - 16 Mega
    Przy C.H. Wilenska (przy dawnych śpiących) - 8 do 10 Mb/s
    Radzymińska przy Trockiej - 9 Mb/s
    Ząbki przy torach - 12 Mb/s
    C.H. Marki - około 3 Mb/s

    A ten z Warszawy to Lycę przestanie chwalić pewnie dopiero wtedy, gdy sprzeda spod lady wszystkie startery.
  • ~Mietek kierowca / 2023-08-22 17:26
    Ocena: 1.00 / 5
    Czyli te badziewie nie działa w 4G? Ale jazda. A co Lyca zrobi, gdy Plus usunie już wszystkie stacje 3G?
    Brak słów i to jest nowoczesna sieć?
    Jutro kupię inną kartę, jednak ci wirtualni to jakieś dno jest.
  • ~zwykły_użytkownik / 2023-08-22 08:47
    Ocena: 4.33 / 5
    A ja mam ciągle prędkości z zakresu 60 - 90 mega (Warszawa). Szczęściarzem na cały kraj jestem???
    Zaletyinternet
  • ~Brico / 2023-08-22 08:36
    Ocena: 5.00 / 5
    Mietek kierowca Lyca nigdy nie miała VoLTE. Wyłącz te funkcję w swoim telefonie i wszystko zacznie poprawnie działać.
  • ~Adam / 2023-08-21 14:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Mieszkam w Zgorzelcu, granicę niemiecką mam 100m od domu i opowiem Wam, jak działa Lyca.

    Starter kupiony w niemczech i zalogowany do Polskiej sieci PLUS (czyli w roamingu) osiąga prędkości w lte na poziomie od około 60 do około 90 Mbps. Natomiast starter Lyca kupiony w Polsce, zalogowany do Lyca w tym samym miejscu co poprzedni (czyli do PLUSA) osiąga prędkości w Lte na tym samym sprzęcie od 10 do 20 Mbps.
    I tak jest cały calusieńki czas. Niemiecka karta w tej samej sieci (Plus) nocą osiąga do 100Mbps a polska obok jednocześnie zalogowana w identycznym telefonie (mam dwa identyczne Samsungi) osiąga maksymalnie pod 40, ale nie przekracza nad ranem 40Mbps.

    Gołym okiem widać że polska Lyca to przekręt.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4123
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3743
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2783
T-Mobile
Ocena: 1.57, ilość opinii: 2426
Mobile Vikings
Ocena: 4.63, ilość opinii: 1158
Lajt Mobile
Ocena: 4.13, ilość opinii: 938
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4254
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3459
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3181
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2533
mBank
Ocena: 1.66, ilość opinii: 1937
Orange Neostrada
Ocena: 1.94, ilość opinii: 1179