Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Hestia opinie

Ocena na podstawie 269 opinii

1.47 / 5

  • Oferta
    1.57
  • Obsługa klienta
    1.44
  • Cena/Jakość
    1.45

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Ela / 2018-12-06 23:13
    Ocena: 1.33 / 5
    Zdecydowanie nie polecam. Od lipca próbuje zakończyć złomowanie auta. Obsługa klienta fatalna. Nie udało mi sie dowiedzieć w ramach jakiej kategorii mam wyslac mailowo skan zlomowania auta - no bo przeciez nie sprzedaz - jak mnie poinformowano na infolinii. Po osobistej wizycie w centrali i złożeniu pisma w recepcji w LIPCU, nadal nie zostało ono dołączone do sprawy, a Hestia nasłała na mnie windykatora, za rzekome zaleganie ze składka za ubezpieczenie.... Te ciągłe telefony od windykacji naprawdę skutecznie zniechęcają do korzystania z oferty Hestii.
    WadyBałagan,niekompetencja infolinii, gubienie dokumentów.
  • ~Jacek / 2018-12-06 08:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Ergo Hestia najgorsza firma ubezpieczeniowa nie ma wgl z nimi kontaktu miałem szkodę w aucie na 16 tys zł A wypłacili tylko 8 tyś szkoda gadać nie polecam tego ubezpieczyciela
  • ~Sylwia Shurlej / 2018-12-03 19:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Po pół roku trwania umowy ubezpieczenia samochodu, EH poinformowała że przeliczyli jeszcze raz wysokość składki. Gdyż w czasie zawierania umowy mieli niesprawny system. Z 1500 zł składka wzrosła do 7300 zł...
  • ~gonia434 / 2018-11-28 13:58
    Ocena: 1.00 / 5
    ostrzegam przed wykupem ubezpieczenia kupujacych sprzet w EURO AGD ,naciagaja klientow na ubezpieczenie ,a pozniej umywaja rece,bo starsza kobieta(ja)nie ma czym zrobic zdjec,porazka,wiec HESTIA nie ma mozliwosci przyslania kogokolwiek.!!!
  • ~Mariusz / 2018-11-19 20:33
    Ocena: 1.67 / 5
    Korzystałem z ubezpieczenia podróżnego , niestety ale ta firma w żadnym kraju nie posiada możliwości zorganizowania lekarza w przypadku wystąpienia takiej potrzeby.
    Po 3 godzinach od zgłoszenia uslychalem akurat tutaj nie mamy lekarza ( a byłem w Portugalii w miejscowości turystycznej oddalonej o 35 km od dużego miasta ).
    Zdecydowanie nie polecam i przestrzegam : Na pomoc w nagłych przypadkach nie można liczyc
    ZaletyZadnych
    WadyBrak pomocy
  • ~Alicja / 2018-11-19 10:24
    Ocena: 3.67 / 5
    Spowodowałam kolizję, naprawiałam samochód z AC. Kosztorys przyjęty bez zarzutu (na kwotę prawię 12 000,00). Samochod zastepczy (o podobnej klasie) bez problemu na okres zgodny z wykupiona polisą, tj. 5 dni. (dlatego dziwi mnie opinia jednej Pani ze samochod jej "wyszarpano", skoro zapewne miała wykupioną taką polisę to nie ma się czemu dziwić).
    Naprawę miałam w salonach partnerskich. Z niego dostałam samochod zastępczy na cały czas trwania naprawy (2 tygodnie, auto nowe, klasę wyższe niż moje).
    Ogólnie bez zarzutu. Polisa jest jednak dosyć droga.
    Zaletyszybkość zgłoszenia szkody; uprzejmy konkat
    Wadycena polisy
  • ~Aleksander / 2018-11-19 10:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Kupiłem auto z ich polisą, opłaconą do końca,zrobiły rekalkulację bez zawiadomienia na dopłatę 5800 za pozostałe 5 miesięcy. Zawiadomienie o dopłatę przysłały po dwóch miesiącach. Natychmiast anulowałem tę oc i wykupiłem w PZU za 1300 na cały rok!!! To i tak musiałem dopłacić 1600 za tę dwa miesiące. Złodzieje!!!
  • ~Kientka / 2018-11-13 12:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Nigdy nie ubezpieczajcie się w Ergo Hestii. Najgorszy kontakt! Szkodę można zgłosić. Ale dalej nic się nie dzieje!!! Nie mam auta ani kasy. Uciekajcie z tej firmy.
    ZaletyBrak
    WadyCała firma to wada
  • ~dyre / 2018-11-09 10:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Potwierdzam wszystkie negatywne opinie. Nie znam gorszej firmy ubezpieczeniowej. Rzecznik klienta albo milczy, albo odpisuje zupełnie nie na temat, jakby nie czytał co do niego zostało napisane, lekceważąc w ten sposób klienta i tym samym stawiając się w pozycji rzecznika Hestii czy totalnego "tumiwisizmu" a nie klienta. Terminy likwidacji szkody sięgają i trzech miesięcy.
    Zaletybrak
  • ~Wkurzony klient / 2018-11-06 13:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Zdecydowanie odradzam.
    Bylem świadkiem w kolizji. Zostalem potraktowany jak bandyt.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
Dodaj własną opinię »

Pytania i odpowiedzi

Dodaj pytanie » Zobacz wszystkie pytania »

Zobacz również

PZU
Ocena: 1.61, ilość opinii: 287
Hestia
Ocena: 1.47, ilość opinii: 269
Link4
Ocena: 1.65, ilość opinii: 236
Generali
Ocena: 1.87, ilość opinii: 147
MTU
Ocena: 1.70, ilość opinii: 118
AXA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 93
mBank
Ocena: 2.14, ilość opinii: 420
Flixbus
Ocena: 2.12, ilość opinii: 310
ITAKA
Ocena: 2.90, ilość opinii: 161
nju mobile
Ocena: 3.31, ilość opinii: 105
Netflix
Ocena: 3.03, ilość opinii: 99
Virgin Mobile
Ocena: 2.72, ilość opinii: 52