Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Hestia opinie

Ocena na podstawie 395 opinii

1.59 / 5

  • Oferta
    1.69
  • Obsługa klienta
    1.57
  • Cena/Jakość
    1.59

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Fred / 2020-04-04 09:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Ta firma to jedna wielka ŚCIEMA!!
    Nie ma z nimi żadnego kontaktu,
    Ludzie ,dołujcie pare złotych ale macie pewna firmę , a nie to dziadostwo!!!
    ZaletyZero zalet
    WadyOszusci
  • ~Beata / 2020-04-01 18:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Wycena szkody na kwotę wyższa niż wyplata odszkodowania,po wypłacie inna wycena i zasłanianie się paragrafami. Wprowadzają klienta celowo w błąd,oszukują.
  • ~Anna / 2020-03-25 11:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Likwidacja szkody na tej firmie to kpina to nie ubezpieczyciel to osz..t Szkoda pieniędzy
    A ponadto giną u nich dane a później się dziwić że człowiek ma problemy ... Nie nie i jeszcze raz nie
    https://niebezpiecznik.pl/post/ergo-hestia-stracilo-dane-klientow-a-mogly-one-tez-zostac-wykradzione/
    ZaletyZadnych
    WadyWszystko
  • ~Paula / 2020-03-24 13:42
    Ocena: 5.00 / 5
    Bardzo jestem zadowolona z wyboru Hestię na ubezpieczyciela. Dobra oferta i cena. :)
    Zaletycena
    jakość
  • ~Janek / 2020-03-23 18:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Likwidacja szkody z OC sprawcy poprostu dramat na każdym kroku podpieranie się kłamstwem zaniżona kalkulacja najtańsze części ktorych nie ma na rynku tylko w cenniku.Ludzie nie likwidujcie przez tego ubezpieczyciela jeśli nie chcecie mieć zszarganych nerwowo macie Prawo likwidacji u swojego ubezpieczyciela w formie bls czyli u swojego ubezpieczyciela a nie sprawcy Róbcie to bo inaczej macie gwarancję straconych nerwów i czasu.A napewno nic u nich nie ubezpieczajcie bo macie gwarancję że jak płacenie składek to tak ale jak wypłata to napewno nie .
    ZaletyZadnych
    WadyDramat szkoda nerowo
  • ~(nie)ubezpieczony / 2020-03-15 15:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Odchodząc z zakładu pracy chciałem kontynuować ubezpieczenie grupowe. Zadzwoniłem na infolinię i powiedziano mi, co mam robić. Wpłaciłem składkę za trzy miesiące(takie są procedury) i wysłałem pocztą dokumenty. Minął miesiąc a nie dostałem żadnego potwierdzenia więc napisałem maila z zapytaniem o swoją polisę. W odpowiedzi dostałem informację o wysłanie maila... Wielkie kpiny. Większych błaznów nie spotkałem.
  • ~Ostrzegam / 2020-03-14 13:46
    Ocena: 1.00 / 5
    Polo ,Karol i twój nick to trole z ergo Hestia Panie administratorze Proszę o o dopilnowanie aby takiego spamu nie mogła wypisywać ta firma .Moja historia jest taka że wypłata odszkodowania z OC została zaniżona o połowe po tym jak nie skorzystałem z ich oferty naprawy auta w ich warsztacie zaprzyjaźnionym który pracuje na najtańszych zamiennikach .Ostrzegam przed oszukańczymi praktykami tej firmy .Nic tam nie ubezpieczajcie jak przyjdzie co do czego możecie być pewni prób oszustwa
  • ~Waldi / 2020-03-13 21:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Wykupiłem dodatkowe ubezpieczenie na sprzęt, ale na moje nieszczęście sprzęcik uległ awarii. Potrzebowałem nowej części i wszystko było ok podali nawet adres strony internetowej na której zakupie potrzebną mi część. Umowa była taka, że oni wypłacają 80% wartości, a ja dokładam 20%. Jednak wartość szkody mocno zaniżyli. Wysłałem im zdjęcie części wraz z ceną i zapytaniem dlaczego tak zaniżyli cenę w odpowiedzi otrzymałem link (według nich) do mojej części jednak to była najtańsza część na tej stronie. Zrobiłem zdjęcia uszkodzonej części i opisałem ją w kilku zdaniach. Na końcu napisałem żeby porównali zdjęcia części uszkodzonej, które im wysłałem ze zdjęciami części z linku, który mi wysłali. Nie zrobili tego wypłacili te mocno zaniżone odszkodowanie bez słowa. Zawiodłem się na nich dlatego nie polecam tej ubezpieczalni nikomu.
  • ~polo 1,6 / 2020-03-13 21:01
    Ocena: 5.00 / 5
    bardzo miła obsługa,szybka wypłata odszkodowania,we wtorek rzeczoznawca stwierdził auto do kasacji,UWAGA a w piątek kasa na koncie,rewelacja
  • ~Karol / 2020-03-13 14:28
    Ocena: 5.00 / 5
    Podpisałem umowę i wszystkie moje wątpliwości zostały rozwiane, pracownik fachowo odpowiedział na każde moje zapytanie. W Hestii jestem od 4 lat i do tej pory spełniają moje oczekiwania. Cenowo myślę, że atrakcyjna oferta.
  • ~Twój Nick / 2020-03-05 09:01
    Ocena: 5.00 / 5
    Dotyczy: ubezpieczenie domu w zdaje się najpełniejszym pakiecie. Zgłosiłem przepięcie urządzenia od pioruna, trudny przypadek bo tych urządzeń już nie produkują. Przyjechał likwidator, zebrał dokumenty, za parę dni otrzymałem propozycję odszkodowania. Wprawdzie wycena montera była wyższa, (a nawet koszmarnie wysoka) ale na zupełnie inne produkowane obecnie urządzenie. Finalnie znalazłem inną firmę, która naprawiła uszkodzony sprzęt i zmieściłem się w wypłaconym odszkodowaniu. Czułem się bardzo profesjonalnie obsłużony, polecam Hestię.
    ZaletyProfesjonalna obsługa szkody, osobiście przez likwidatora z numerem komórki i emailem
    Wadyo wadach niech piszą inni, ja niczego się nie czepiam
  • ~Karola / 2020-03-04 21:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam.Jestem osobą która jest pomówiona o wyłudzenie pieniędzy od Ergo Hestii (osobą jestem poszkodowaną która ucierpiała w kolizji drogowej z winy sprawcy który był ubezpieczony w Ergo Hestii) Wtedy kiedy jest poniżej 5 tysięcy złotych wypłaty odszkodowania to Ergo Hestia nie kwestionuje tej wypłaty a jak już jest powyżej 5 tysięcy złotych to stosuje różne zabiegi , odwleka w wypłacie i szuka dziury w całym aby tych pieniędzy nie wypłacić . Podaje do Prokuratury i stosuje różne zabiegi i w tym wykorzystuje Prokuraturę po to żeby mieć zapewnione by nie wypłacić należnego odszkodowania.Ergo Hestia wykorzystuje również biegłych którzy wydają opinię na okoliczność wypadku co się mija z prawdą i ci biegli mają podpisane umowy z Ergo Hestią i dlatego też wystawiają negatywne opinie związane z kolizją drogową.Kiedy się domagałem i ponaglałem do wypłaty przez Ergo Hestię odszkodowania związanego z wypadkiem często odwlekali , przepraszali i prosili o dokumentację medyczną . Oczywiście dokumentacja medyczna była wysłana na czas a firma Ergo Hestia ignorowała sobie wypłaty odszkodowania gdzie też wcześniej powiadamiała mnie telefonicznie o komisjach lekarskich . Wyznaczała termin na komisję lekarską a jak więcej się domagałam o odszkodowanie to mnie podała do Prokuratury wyłudzenie. To jest częsta praktyka tej firmy ubezpieczeniowej. Będę zmuszona powiadomić Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów za tak niesolidne stosowanie taktyki.Ergo Hestia wysługuje się Prokuraturą i to jest jej taktyka!praktyki tej firmy znają już odpowiednie organy Państwa UOKiK KNF jak również rzecznik finansowy już poinformowałam o praktykach tej firmy Nie ubezpieczajcie nic w tej firmie poprostu oszuści i złodzieje w czystej postaci Ale jak im odbiorą uprawnienia do prowadzenia tego oszukanczego procederu to się pięknie oszukają I tak ich biznes pod płaszczykiem ubezpieczyciela niby firma zaufania publicznego się zakończy.STOP UBEZPIECZENIOWEGO BEZPRAWIA.
    Informujcie w/w instytucje tylko to może to towarzystwo powstrzymać przed takimi praktykami .
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~pralka samsung / 2020-03-04 10:23
    Ocena: 1.00 / 5
    ubezpieczenie sprzetu elektronicznego w bajzlu zwanym ergo hestia to sciema miesiac czasu nie potrafili pralki naprawic zlodzieje
  • ~Anka / 2020-03-04 10:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Jedno wielkie zero....gdy dochodzi do wypłaty odszkodowania zrobią dosłownie wszystko żeby tego nie zrobic3...koszmar....mafia
  • ~Nigdy wiecej nic u nich nie ubezpiecze / 2020-02-27 16:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Ubezpieczyłem sprzęt w Ergo Hestii wart jakieś 3tys. zł, który niestety uległ uszkodzeniu nie z mojej winy. Koszt ubezpieczenia jakieś 700zł (nie pamiętam w tej chwili dokładnej kwoty). Zgłosiłem uszkodzenie sprzętu, likwidacją szkody zajęła się oczywiście logisfera. Dokładnie opisałem okoliczności zdarzenia, łącznie ze wszystkimi szczegółami, które udało mi się wtedy zapamiętać. I wtedy się zaczęło: telefony od różnych osób, chyba dążyli do tego, żebym pogubił się w zeznaniach. Udostępniali moje dane adresowe i kontaktowe osobom zupełnie z zewnątrz. Pewnego wieczoru dzwoni jakiś facet, który żąda spotkania ze mną, stojąc pod moimi drzwiami, bo jest rzeczoznawcą i moim obowiązkiem jest poświęcić mu pół godziny. Facet był z firmy zewnętrznej. Oczywiście powiedziałem mu dosadnie, co o tej sprawie myślę i kazałem się wynosić spod moich drzwi (nie było mnie wtedy w domu, rozmowa odbyła się telefonicznie).Wydzwaniałem do likwidatora szkody, nie mogłem ustalić, kto zajmuje się moją szkodą, ciągle po drugiej stronie był inny konsultant. Ostatecznie spotkałem się z rzeczoznawcą, gdzieś na terenie trójmiasta w aucie, z tyłu siedział jakiś facet, który się nie odzywał, tylko obserwował. Sporządziliśmy protokół - w jednym egzemplarzu, nie mogłem się doprosić kopii dla siebie. Na koniec spotkania usłyszałem, że jestem naciągaczem i sprawa trafi do sądu. Ostrzegam przed ubezpieczaniem czegokolwiek w tej firmie to jest banda oszustów .
    Zaletyzadnych
    Wadyoszusci
  • ~Ikoner / 2020-02-22 13:08
    Ocena: 1.00 / 5
    Na pralkę była wykupiona polisa pogwarancyjna na 4 dodatkowe lata. Po 3 latach w pralce Amici pękła szybka od drzwiczek. Pęknięcie wynikało z wady fabrycznej szybki i jej słabym umocowaniem plastik bezpośrednio do szkła bez żadnej uszczelki gumowej. Nowa szybka kosztowała ok 110zł z wysyłką. Ubezpieczyciel odrzucił szkodę, przekierowując winę na moją stronę, mimo wysłania zdjęć. Nie polecam ubezpieczyciela Ergo Hestia. Już nigdy nie wykupię żadnej polisy z tego towarzystwa.
    Wady- ubezpieczają wadliwy towar i robią wszystko by nie wypłacić szkody
  • ~Masakra / 2020-02-21 20:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam. Telefon iPhone 7 wzięty na raty z ubezpieczeniem na ekran. Ekran się zbił telefon pojechał na ubezpieczenie do nieautoryzowanego serwisu gdzie wymieniono ekran na nieoryginalny tylko jakaś podróbkę. Dzięki czemu telefon stracił gwarancję w sklepie. Oszustwo
  • ~dalia45 / 2020-02-21 12:01
    Ocena: 2.33 / 5
    Witam

    Złamałam na wakacjach rękę. Hestia na odległość, wg widzimi się , uznała 2% uszczerbku na zdrowiu (brak jakiejkolwiek notatki i pieczątki ich lekarza). Ponieważ ręka mnie cały czas boli, odwoływałam się od tej decyzji. Hestia podrzymywała 2 % uszczerbku. Napisałam do rzecznika finansowego i prosiłam , bym miała możliwość osobistej diagnostyki lekarskiej. Rzecznik wystosował do ubezpieczyciela pismo , ale nie mają zamiaru wystawić komisji lekarskiej i nadal upierają się na 2 %. Będę walczyć !
  • ~NiezadowolonyKlient / 2020-02-20 18:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza polisa jaką można wykupić. Ubezpieczyłam laptop, oczywiście przy zgłaszaniu szkody wszystko bardzo miło, zgłosiłam zasilacz oraz matrycę. Po kilku dniach od wysłania zadzwonił Pan z serwisu z informacją, że mogę zapłacić 100 zł za wgranie systemu (formatowanie nie miało tu żadnego sensu), jednak zrezygnowałam z tego mówiąc, że już wystarczająco zapłaciłam za ubezpieczenie, z systemem sobie sama poradzę. Pan w serwisie powiedział ponadto, że matryce zaraz będą wymieniać. Laptop wrócił, włączam go i system nie ruszony, czyli serwis chciał wyłudzić pieniądze za nic, a po drugie matryca nie wymieniona, gdyż serwis jak widać odegrał się ze rezygnację z dodatkowych płatności. Nie zostałam poinformowana w żaden sposób o odmowie wymiany matrycy. Pani przy obsłudze po prostu mnie olała przy zgłaszaniu zażaleń. Byle nakręcić kogoś na zapłacenie hajsu z czego nic się nie ma jak jakaś szkoda zaistnieje.
  • ~klaudia / 2020-02-20 14:20
    Ocena: 5.00 / 5
    przemiłą obsługa, dobry kontakt z klientem, nie mam żadnych uwag
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Hestia
Ocena: 1.59, ilość opinii: 395
PZU
Ocena: 1.59, ilość opinii: 389
Link4
Ocena: 1.58, ilość opinii: 360
Generali
Ocena: 1.74, ilość opinii: 193
Warta
Ocena: 1.49, ilość opinii: 146
AXA
Ocena: 1.55, ilość opinii: 144
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2490
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.54, ilość opinii: 2197
VECTRA
Ocena: 1.72, ilość opinii: 2062
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1842
Orange Neostrada
Ocena: 1.98, ilość opinii: 1038
Flixbus
Ocena: 2.27, ilość opinii: 910