Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Hestia opinie

Ocena na podstawie 282 opinii

1.50 / 5

  • Oferta
    1.61
  • Obsługa klienta
    1.46
  • Cena/Jakość
    1.48

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Przemek / 2019-02-18 14:21
    Ocena: 5.00 / 5
    Przed likwidacją mojej szkody z OC sprawcy bylem pełen obaw co do tego czy Hestia w uczciwy sposób podejdzie do likwidacji szkody, tym bardziej , że na forum przeczytałem wiele niepochlebnych opinii. W moim przypadku jestem b zadowolony z likwidacji szkody przez Hestia.
    Samochód oddałem do punktu w Bydgoszczy "Serwiński" Regatowa 40 gdzie cały bok auta został rewelacyjnie naprawiony. W bardzo szybkim terminie około 7 dni.Nie dajcie się na rozliczenia kosztowe bo może Wam potem nie starczyć kasy na wyremontowanie auta po stłuczce. W pierwszym kontakcie z Hestią próbowali mi tę opcję wcisnąć jednak się nie zgodziłem i zdecydowałem się na remont auta poprzez odstawienie do serwisu przez nich wskazanego. Wtedy nie musicie się o nic martwić auto zostaje naprawione i je tylko odbieracie. Nigdy bym nie przypuszczał, że naprawa tyle tysięcy będzie kosztować..i mam obawy ,że agent Hestii nigdy by takiego rozliczenia nie przedstawił.
    Reasumując po wybraniu opcji z podstawieniem auta do serwisu wskazanego przez Hestię jestem zadowolony.
    Przemek
  • ~daria / 2019-02-18 12:28
    Ocena: 1.00 / 5
    paskuda firma. zero kontaktu od października czekam na wypłate odszkodowania. dno i para kaloszy. nie życzę nikomu kontaktu z ta ubezpieczalnia
    Zaletybrak
    Wadyopieszałość
  • ~Roman / 2019-02-18 10:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Uzyskać należne odszkodowanie to droga przez mękę,likwidatorzy opryskliwi.......Zdecydowanie najgorsza ubezpieczalnia z jaką miałem do czynienia, jako logistyk od 20 lat przerobiłem wiele ubezpieczalni.
    ZaletyBrak zalet
    WadyIgnorancja,opieszałość
  • ~Krzysztof / 2019-02-14 18:36
    Ocena: 4.33 / 5
    Akurat o dziwo mogę polecić Ergo Hestię. Szybko wypłacone odszkodowanie z OC sprawcy i suma pozwoliła naprawić samochód.
    Druga to naprawa laptopa który padł prawie na końcu ubezpieczenia. Naprawili kurier zabrał i przywiózł po naprawie.
    ZaletySzybko i solidnie
    WadyCena ubezpieczenia laptopa
  • ~Filip / 2019-02-14 08:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam ,
    Jeśli ktoś z Państwa mający ubezpieczenie będzie potrzebował pomocy to jej nie uzyska , uderzyłem autem w krawężnik auto nie zdatne do jazdy, koło się zablokowało, Hestia odmówiła mi pomocy, ponieważ nie miałem kolizji z innym autem, oczywiście miałem wykupione Ac i Hestia Car Assistance
  • ~Tczk / 2019-02-11 18:44
    Ocena: 1.00 / 5
    PRZESTRZEGAM PRZED WSPÓŁPRACA Z TA FIRMA !!!
    Miałem taka sytuacje, ze moja mama kupiła samochód ( stare punto, 1,1 benz). Z ubezpieczeniem zapłaconym na rok. Jeździła tym samochodem i hestia przysłała rekalkulację składki, do zapłaty UWAGA: 16 000 zł.
    O reklamacje oczywiście ciężko się doprosić a jak już się udało to do dzisiaj nie mamy odzewu na nią.
    Rozwiązaliśmy umowę i w innej ubezpieczalni wyszło mamie 1029 zł na cały rok.
    Natomiast hestia domaga się od nas około 3500zl, za te pare miesięcy.
    Czy jest możliwość, żeby zaplacic chociaż część tej kwoty?
    Czy ktoś był może w podobnej sytuacji?
  • ~natjacek / 2019-02-06 14:04
    Ocena: 3.33 / 5
    pzu wypłacilo za pobyt w szpitalu bardzo szybko w piątek złożono wypis ze szpitala we wtorek były pieniądze na koncie w hesti mija 3 tydzień i nic
  • ~Piekareczka666 / 2019-02-05 11:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Od tygodnia próbuję się skontaktować by zgłosić szkodę. Po raz trzeci mam tę samą awarię. W zgłoszeniu na cudnej stronie internetowej zakłamują historię moich kontaktów z nimi po pierwsze, po drugie gdy wreszcie udało mi się dodzwonić na infolinię konsultant się rozłączył. Tragedia! Kompletnie olewają klienta.
    WadyNie ma możliwości kontaktu.
  • ~bernadeta / 2019-02-02 17:19
    Ocena: 5.00 / 5
    likwidacja szkody z polisy ac.
    jestem bardzo zadowolona z obslugi.
    kontakt opiekuna szkody 3 dni po zgloszeniu.
    likwidator szkody przyjechal na oględziny w umowionym terminie .
    zamkniecie calego procesu likwidacyjnego lącznie z wpłatą na konto to czas 3 tygodnie.

    Zaletyszybka i miła obsluga opiekuna szkody jak i likwidatora szkody.
    Wadybrak
  • ~poszkodowana / 2019-01-28 12:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Radzę unikać tej ubezpieczalni. W październiku 2018r uległam wypadkowi samochodowemu. Sprawca wypadku miał auto ubezpieczone w Ergo Hesti. Gdy wyszłam ze szpitala zgłosiłam szkodę. Ubezpieczalnia broniła się wszelkimi sposobami od wypłaty mi należnego odszkodowania, auto poszło do kasacji. Przez prawie cztery miesiące ubezpieczalnia wysyłała korespondencje, że nie mają wszystkich odpowiednich dokumentów do wypłaty odszkodowania. Po czasie wypłacili odszkodowanie za auto. Okazało się jednak, że z tytułu zdrowotnego odszkodowanie mi się nie należy, ponieważ według nich nie poniosłam wielkich obrażeń. Kontakt z ubezpieczalnią też był ciężki bo albo nie odbierali telefonów, a na treści e-maili odpowiadali wiecznie tak samo. Radzę nie wykupować żadnego ubezpieczenia w Ergo Hesti, ponieważ natkniecie się na bardzo trudny kontakt i na wieczne opory w wypłacie należnego odszkodowania.
  • ~Agnieszka / 2019-01-23 18:56
    Ocena: 1.00 / 5
    Bardzo złe podejście mają do klienta naprawiam już 5 raz pralke LG i wkoncu pusciły mi nerwy bo ileż to razy mozna naprawiać panel sterowania prosiłem o wymianę pralki to mnie poprostu olano ale 700 zl wzieli na ubezpieczenie pralki
  • ~gocha / 2019-01-21 22:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Miałam auto zastępcze za które miała zapłacić Hestia, a po kilku miesiącach przyszło mi pismo z wezwaniem do zapłaty z wypożyczalni avisbudgetgroup.
    Zaletybrak
    Wadydużo...
  • ~Łukasz / 2019-01-18 22:45
    Ocena: 2.33 / 5
    Witam,
    Przestrzegam przed firmą ERGO HESTIA. Jest to firma nierzetelna oraz niesłowna. Podczas rozmowy telefonicznej z konsultantem, z którym uzgadniałem wysokość odszkodowania, a także samochód zastępczy na czas naprawy ( zaznaczę tylko, że samochód miał być darmowy ) nie spodziewałem się, iż po 9 miesiącach od kolizji dostanę wezwanie do zapłaty od firmy Avis Budget za czas użytkowania samochodu zastępczego bo jak się dowiedziałem towarzystwo ubezpieczeniowe odmówiło zapłaty. Obecnie czekam na wyjaśnienie sprawy. UWAŻAJCIE NA TĄ FIRMĘ !!!!!!
  • ~zizitop901 / 2019-01-14 21:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Co tu napisać. unikają naprawienia szkody w oparciu o polisę. bo ich spece zawsze mają rację. Firma Zelmer i ergo hestia sprzedaje sprzęt agd wraz z 2letnim dodatkowym okresem gwarancyjnym który ma na celu jedynie wyłudzanie pieniędzy od kupujących. Pomijam fakt że sprzęt zelmera padł kilka mcy po 2 letnim okresie gwarancyjnym i wysyłasz sprzęt na własny koszt 50zł do ekspertyzy. Nie polecam sprzętów elmera bo to szmelc jak i dodatkowych ubezpieczeń zawartych z ergo hestia.
    Zaletybrak zalet
    Wadysame wady
  • ~Piotr / 2019-01-11 10:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Tak słabej obsługi nie ma nigdzie. Trzymać się z daleka od nich!
    Wadyobsługa lub jej brak
  • ~Kortez / 2019-01-10 11:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Obsługa fatalna. No nie daj Boże człowieku tak zadzwonić ,to to pan obrażony ,że człowiek czegoś nie wie ,toż to wypadki miewam codziennie . A w mail ,po co tam odpisywać ....
    ZaletyJakby ktoś wiedział o zaletach to dajcie znać
    WadyObsługa klienta beznadziejna
  • ~Kamil / 2019-01-09 08:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Jedno wielkie gow..o. Nie polecam nikomu nawet wrogom.
    ZaletyBrak zalet. Zaleta będzie jak was na rynku nie będzie
    WadyTego hestia
  • ~Ktoś / 2019-01-07 14:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam pisze by wstawić oponie na temat wykupienia ubezpieczenia w państwa firmie totalne dno ... jednym słowem będę napewno odradzać by ubezpieczyć sprzęt w państwa firmie
    ZaletyZalet brak
    WadySami nie wiedza na co dają ubezpieczenie
  • ~obecny klijent / 2019-01-05 22:46
    Ocena: 1.67 / 5
    Ekipę do wykonania usługi udało mi się wymusić po 24 godz. totalna niechęc do współpracy. Dezinformacja klienta.12 godz. na infolinii przekazywano mi nieprawdziwe informacje.
    Jak przyszła noc nie mogłam wymusić hotelu jak już wymusiłam rezerwację hotelu to bez dojazdu co można było załatwić znacznie wcześniej. Nawet usłyszałam, że zrezygnował z hotelu co nie było prawdą itd. Wszystko robią aby żadnych kosztów nie ponosić. Mówią, że oddzwonią jak załatwiona sprawa ale niestety tego nie robią.
    Można stać na mrozie przez bliżej nie określony czas i cały czas dzwonic i rozmawiać za każdym razem słuchając ROODO i opowiadając całąchistorię od nowa. Po 24 godz.uzyskałam wymuszoną pomoc. Zdecydowanie nie polecam ERGO Hestii. sama kończę na stałe z nią współpracę.
    ZaletyNie ma zalet
    WadyAssistance w tej firmie to fikcja.
  • ~Michał / 2018-12-22 06:54
    Ocena: 2.33 / 5
    W grudniu 2017 roku zawarłem ubezpieczenie z ErgoHestią w zakresie OC i AC. Zapłaciłem 7.552,00, przez ten okres przydarzyła mi się szkoda z AC ( wymiana szyby w serwisie po kamyczku autostradowym). Miałem również 31.08 jeden wypadek w Niemczech na autostradzie ( niemiec nie spojrzał w lusterko i zajechał mi drogę doprowadzając do kolizji), była policja, on się nie przyznał, dostaliśmy notatki o zaistniałej sytuacji itd. Sprawę oddałem do niemieckiego rzeczoznawcy i adwokata, pieniądze dostałem z jego OC na konto i myślałem, ze sprawa zapomniana, dlatego się zdziwiłem gdy w październiku dostałem pismo z Ergohestii informujące mnie, że została zgłoszona sprawa wypadku z Niemiec w którym to ja jestem sprawcą a niemiec poszkodowanym. Złożyłem pisemne wyjaśnienie, ze to nie była moja wina i pieniądze dostałem już z jego polisy, myśląc, ze sprawa będzie zakończona. Nadszedł czas na zawarcie nowej polisy i dostałem ofertę na to samo auto w pakiecie OC i AC na kwotę 23.000,00zl, a jest spowodowane to tym, ze miałem tą szkodę z AC i nie zakończyli sprawy z niemieckim ubezpieczycielem przez kilka miesięcy i figuruje w UFG. Sprawy nie idzie odkręcić, jedyna opcja to zapłacić i później jak sprawa będzie zamknięta to pisać o rekalkulację ubezpieczenia. Ubezpieczenie wzrosło ponad 200% !!!! Przecież to jest niedorzeczne. Normalna lichwa i rozbój w biały dzień i sprawa nadaje się do telewizji, normę wszystkie ubezpieczalnie w Polsce to najwięksi złodzieje. Ludzie pracujący tam są niekompetentni, iadwokaci firm ubezpieczeniowych w sądach zgłaszają dla sędziego przy powoływaniu biegłego sądowego, ze proszą o wykluczenie takiego i takiego (z imienia i nazwiska) biegłego argumentując to tym, ze mają problemy z tymi rzeczoznawcami, bo orzekają na niekorzyść ubezpieczalni. To jest jedna wielka klita, której wydaje się, ze nie można ich ruszyć.
    WadyMotto tej firmy: ja nic nie poradzę.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PZU
Ocena: 1.65, ilość opinii: 309
Hestia
Ocena: 1.50, ilość opinii: 282
Link4
Ocena: 1.62, ilość opinii: 270
Generali
Ocena: 1.83, ilość opinii: 160
MTU
Ocena: 1.67, ilość opinii: 125
AXA
Ocena: 1.51, ilość opinii: 109
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 457
Flixbus
Ocena: 2.16, ilość opinii: 423
ITAKA
Ocena: 2.79, ilość opinii: 202
Netflix
Ocena: 2.89, ilość opinii: 120
nju mobile
Ocena: 3.20, ilość opinii: 117
Virgin Mobile
Ocena: 2.55, ilość opinii: 78