Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Hestia opinie

Ocena na podstawie 815 opinii

1.82 / 5

  • Oferta
    1.90
  • Obsługa klienta
    1.81
  • Cena/Jakość
    1.82

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Radek / 2023-09-01 23:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Szkoda słów na coś beznadziejnego. Brak wiarygodnego kontaktu. Opinie rzeczoznawców są nie do przyjęcia. Trzeba to zgłosić do odpowiednich organów ścigania. Łamią prawo mimo tego że zwracasz na to uwagę
    ZaletyBrak zalet
    WadyKombinatorstwo pierwsza klasa, do zgłoszonej szkody nawet nie potrafią zwrucić poniesionych kosztów
  • ~Marcin / 2023-08-28 15:43
    Ocena: 1.33 / 5
    Dramat ,opiekun szkody nie uchwytny, nikt z infolini nie potrafił lub nie chciał mi pomóc lub skontaktować mnie z kimś kto by to zrobił , tragicznie zaniżona kwota odszkodowania tj. robocizna za wymianę przedniej szyby 90 zł odpowiedź na odwołanie szokująca w stylu sam Pan wybrał ubezpieczyciela jak się nie podoba to bez łaski.
    Nigdy więcej nie chce mieć z nimi nic wspólnego
    ZaletyŻadnych
    WadyObsługa,
  • ~Paweł / 2023-08-27 16:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Polisa Podróż - w trakcie trwania polisy poza granicami Polski doszło do wypadku. Poradziłem sobie na miejscu bez udziału ubezpieczyciela - Unia Europejska. Wypłata odszkodowania z NW polisy zero zainteresowania brak możliwości skontaktowania się z opiekunem szkody, na infolinii siedzą tacy co tylko zwodzą tz. pomożemy napiszemy może jutro może kiedyś. Termin na wypłatę 30 dni oczywiście przeciągnięty ile można - dzwoniłem i pisałem dwa razy dziennie. NIE POLECAM
    Zaletynie ma
    WadyBrak terminowości wypłat zero kontaktu z kimś co cokolwiek wie w waszej sprawie
  • ~Andrzej / 2023-08-22 22:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Ergo Hestia to najgorsza ubezpieczalnia powinna zniknąć z rynku pracuje tam bydło do którego nie można się dodzwonić a jak się już dodzwoniłem i myślałem że załatwiłem sprawę pozytywnie choć mnie zapewniali to i tak nękali mnie pismami do zapłaty choć i tak niewiem zaco tej bandzie placic
  • ~Roman / 2023-08-22 14:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma mało elastyczna. Nie bierze pod uwagę wszystkich aspektów szkody - m.in. utraty klientów przez okres naprawy.
  • ~Nick / 2023-08-22 12:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Dodzwonić się tam na infolinie to jest jakaś tragedia. Po 20 min próby poddałem się i odpuściłem tą firmę
  • ~Łukasz Trojan / 2023-08-22 11:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje i tyle w temacie , zarówno jeżeli chodzi o ubezpieczenie zdrowotny czy tez na dom ,
  • ~Anonim / 2023-08-18 13:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Gorszego ubezpieczyciela nie można znaleźć! Pracownicy podchodzą do klientów bez szacunku. Przedłużają wszystko jak tylko mogą i zasłaniają się formułkami o terminach. Omijać szerokim łukiem
    ZaletyBrak
  • ~Tomasz Lewandowski / 2023-08-18 12:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam współpracy z tą firmą. Nie rejestrują wypowiedzeń. Mimo złożenia ich przedłużają ubezpieczenia a potem windykuja. Tragedia firma, tragedia kontakt.
    ZaletyBrak
    WadySame wady
  • ~Es / 2023-08-17 23:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Większego dna nie można osiągnąć.
    Byłam wiele lat klientem oc ac assistance składka i tak kosmos ale ok.
    Odważyłam sie skorzystać z pomocy assistance , kontynuacja za sam.assistance 3000 z 800 zł. Oc wzrost o 300 zł bez uzasadnienia.
    Uciekam do Warty lepszy assistance z oc 649zł ale kupiłam auto z polisa mtu.
    Składka opłacona, nie wycofana jeszcze na pół roku.przepisałam po miesiącu pismo iż mam zapłacić 492 zł za pół roku.....poprzedni właściciel mniej miał za rok......mam wszystkie zniżki.
    Ale to jeszcze nic patrzę na tą polisę a tam inny model auta....polisa z pełnym assistance w Warcie na to auto 670 zł.
    Jedyne co się nasuwa to ZŁODZIEJE!!!!
    Ja zgłaszam do Rzecznika, mam nadzieję że ta firma pójdzie na dno gdzie jej miejsce.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~Sebastian / 2023-08-17 16:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma ubezpieczeniowa jaka kiedykolwiek istniała, po zakupie samochodu nie odzywają się siedzą cicho natomiast gdy się im wypowie polisę nie wiem skąd biorą przelicznik ponieważ ja posiadający maksymalne zniżki za polisę tego samochodu place na cały rok 350zl natomiast oni przysyłają pismo z dopłatą 2 tyś zł! Po rekalkulacji, po prostu brak słów
    ZaletyBrak
    WadyWszystkie możliwe
  • ~Ofiara tej firmy / 2023-08-16 17:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Zmarnowany czas i pieniądze (nie małe). Omijajcie tę firmę z daleka. Wyszukiwarka po numerze polisy nie działa, trzeba odbyć irytująca rozmowę z "wirtualną konsultantką", która powtarza tylko że nie rozumie. Potem czekanie 15 min na konsultanta który w żaden sposób nie był pomocny. Na koniec dowiedziałam się że na wymianę szybki w telefonie muszę czekać do miesiąca :D To jest żart nie polisa!!!!!
    ZaletyNie ma
    WadyWszystko
  • ~Dorota / 2023-08-16 16:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno obsługa, długie oczekiwanie na infolinie a na koniec zostałam poinformowana że wymiana szybki w telefonie potrwa do miesiaca :D:D:D Nigdy więcej!
    Zaletyżadne
    Wadyto że ta firma istnieje
  • ~Yann / 2023-08-12 11:21
    Ocena: 5.00 / 5
    Czytam wiele krytycznych uwag. Ergo Hestia assistance po raz pierwszy byłem zmuszony skorzystać i jestem wniebowzięty. Sprawne i rzeczowe połączenie, samochód dojazdowy a potem zastępczy, który mogłem wybrać opcjonalnie jaki. Tak,że nie rozumiem o co kaman i czy piszemy o tej samej ubezpieczyczalni bo jestem więcej niż happy...pozdrówki
    Janusz Czuper
    ZaletyDobry kontakt, szybka reakcja
    WadyBrak
  • ~Kasia / 2023-08-09 21:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Zakupiłam telefon z ubezpieczeniem w ergo Hestia, po nieumyślnym stłuczeniu telefonu zadzwoniłam do ergo Hestia, kurier przyjechał na drugi dzień, niestety tu plusy się kończą. Po naprawie telefonu firma poinformowała mnie że telefon jest naprawiony podając nr do śledzenia przesylki- który jak się okazało po kilku dniach i wielu telefonach do przewoźnika i ergo Hestia jest nieprawidlowy. W koncu otrzymałam poprawny nr przesyłki ale żeby było smieszniej okazało się że firma kurierska zgubiła moja przesyłkę. Oczywiście firma Ergo Hestia nie miała o tym pojechał i dopiero po moim telefonie podjęła 'stosowne' działania. Ergo Hestia po około tygodniu od mojego zgłoszenia poinformowała mnie mailowo, że moja przesyłka została zagubiona, na mojego maila odnośnie telefonu zastępczego nie zareagowała. Do chwili obecnej pozostaje bez telefonu, firma kurierska ma 30 dni na rozpatrzenie reklamacji, ergo Hestia umywa ręce. Zdecydowanie nie polecam tej firmy
    ZaletyBrak
    WadyBrak kontaktu z klientem, wysoka cena ubezpieczenia.
  • ~Lyzwa / 2023-08-09 18:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno I wodorosty, brak kontaktu olewają klienta jak się da
    ZaletyJakie zalety???
    WadyWszystko możliwe!!!
  • ~Ted / 2023-08-09 08:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Uwaga na oszustwo Hestii z rowerem.To nie rower na zawsze jak sugeruje konsultant i tytuł akcji tylko talon na bardzo drogi rower. A wszystko po to by opóźnić wydanie samochodu zastępczego.
    Wady19
  • ~Hestia_to_g_wno / 2023-08-08 10:08
    Ocena: 1.00 / 5
    Jednym słowem oszuści. Nie odpisują na wiadomości z prośbą o kontakt w sprawie szkody. Wszystkie sprawy opóźnią ile się da. Opiekun szkody nie odbiera telefonów, jest niedostępny lub prowadzi cały czas rozmowy telefoniczne (tak za każdym razem mówi automat). MASAKRA. Jedna z najgorszych ubezpieczalni. Odradzam.
    ZaletyBRAK
    WadyWSZYSTKIE MOŻLIWE
  • ~Krzysztof / 2023-08-06 21:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam bardzo, wręcz omijać. W moim przypadku to było ubezpieczenie sprzetu AGD. Jest to niestety duże oszustwo, dodatkowo, bardzo niekulturalny sposób rozmowy, moze takie szkolenia, jak poprowadzic rozmowe, aby nie uznac ubezpieczenia. Na stronie internetowej jest brak mozliwości wybrania złożenia informacji o szkodzie- trzeba zadzwonić- i wygląda na to, że jest to specjalne działanie. Wszystkim polecam złozyc zawiadomienie do rzecznika praw konsmumenta.
    Zaletybrak
    Wadyoszustwo
  • ~Piotr / 2023-08-03 08:53
    Ocena: 1.00 / 5
    19 lipca mój samochód uszkodził samochody ubezpieczony właśnie w tej firmie
    Na miejscu zdarzenia obecni byli policjanci
    Jestem osobą niepełnosprawną mój pojazd był zaparkowany na kopercie miejscowość Sieraków Wlkp
    Jedynie firma wypożyczalnia samochodów zachowała się ok
    Niezrozumiałe były namowy owej firmy na jak najdłuższy czas wynajmu i żałuję
    Samochód zwróciłem ostatniego dnia lipca dziś mamy czwartek 3 sierpnia i od tego czasu zaczęły się kłopoty
    Z uwagi na czas urlopowy zmienił się opiekun szkody masakra
    Duża niechlubną rolę odegrała polska policja .obecni funkcjonariusze zapewniali iż notatkę z zdarzenia na drugi dzień przęsła do mojej jak i sprawcy ubezpieczalni !!



    ZaletyBrak
    WadyWszystkie
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Hestia
Ocena: 1.82, ilość opinii: 815
PZU
Ocena: 1.45, ilość opinii: 705
Link4
Ocena: 1.50, ilość opinii: 603
Uniqua
Ocena: 2.12, ilość opinii: 435
Warta
Ocena: 1.36, ilość opinii: 406
Generali
Ocena: 1.60, ilość opinii: 279
VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4008
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3710
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3438
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2720