Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Hestia opinie

Ocena na podstawie 282 opinii

1.50 / 5

  • Oferta
    1.61
  • Obsługa klienta
    1.46
  • Cena/Jakość
    1.48

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~paweł / 2018-12-14 12:56
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam ubezpieczyłem telefon i jak to zwykle bywa pani na infolinij po wysłuchaniu mnie oświadczyła że ubezpieczenie tej sytuacji nie obejmuje ( przypadkowe uszkodzenia ). Czytajcie definicje w umowie
    ZaletyNie ma zalet ak najdalej od tej firmy
    Wadywszystkie
  • ~Paweł / 2018-12-13 13:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam firmy ergo hestia ubezpieczenie rtv oszustwo
  • ~Anna S / 2018-12-10 20:24
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam firmy. Likwidacja ubezpieczenia trwa bardzo długo. Ich procedury sprawiaja ze to tak długo trwa (nie kontaktuja sie telefonicznie tylko pisza pisma; zadaja dokumentów co do ktorych mam watpliwosc czy powinni zadac, m.in umów miedzy partnerami handlowymi gdzie obowiazuje tajemnica handlowa; kopii ksiegi wieczystej...). na prosbe zeby kontaktowali sie telefonicznie bo tak najsprawniej załatwimy sprawy nie reaguja. likwidator szkody zmieniał sie 2 razy (i tu nie zostałam ani razu powiadomiona na pismie o nowym adresie email lub nazwisku nowego likwidatora). do likwidatora czasem przez kilka dni nie mozna sie dodzwonic. gdy likwidator sie zmienia to okazuje sie ze nowy likwidator nie ma dostepu do dokumentów przeslanych uprzednio, bo dokumenty te sa w skrzynce mailowej starego likwidatora). kontakt z rzecznikiem klienta również pozostawia do zyczenia: rzecznik klienta odpisuje do mnie tytułując mnie "panem" podczas gdy jestem kobieta. czuje sie totalnie zlekcewazona, nikt nie przywiazuje do mnie i mojej sprawy uwagi, a rzecznik klienta równiez okazuje lekcewazenie nie czytajac uwaznie wiadomosci ode mnie.
    dodam ze sprawa ciagnela sie ponad 2 miesiace. dla porónania w warcie podobna sprawa (rowniez trzeba było uzupełnic dokumentacje) została załatwiona w kilka dni (2 lub 3 o ile dobrze pamietam). nie polecam!
    Zaletyjedna z pan likwidatorek (ostatnia) była miła
    Wadywszystko co powyzej
  • ~Aleksandra / 2018-12-07 10:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam firmy Ergo Hestia S.A. ani żadnego produktu tej firmy.
    Nie odpisują na wiadomości, na skargi, na reklamacje.
    Nie udzielają pomocy, sprzedają produkty widmo o pięknym zapisie w OWU jednak gdy dojdzie do szkody to umywają ręce.
    Infolinia to dramat, konsultanci dramat.
    Przed wykupieniem produktu powinniśmy podpisywać klauzulę 'na własne ryzyko'.
    To nie jest firma ubezpieczeniowa, to jest firma żerująca na ludzkiej naiwności.
    ZaletyBrak
    Wadyniekompetentni konsultanci, INFOLINIA TO DRAMAT, na reklamacje odpisują w ostatni dzień 30-sto dniowego obowiązku albo i wcale!, sprzedawane produkty to tylko ładny zapis w ogólnych warunkach w rzeczywistości nie można liczyć na ich pomoc, wielkie rozczarowanie
  • ~Ela / 2018-12-06 23:13
    Ocena: 1.33 / 5
    Zdecydowanie nie polecam. Od lipca próbuje zakończyć złomowanie auta. Obsługa klienta fatalna. Nie udało mi sie dowiedzieć w ramach jakiej kategorii mam wyslac mailowo skan zlomowania auta - no bo przeciez nie sprzedaz - jak mnie poinformowano na infolinii. Po osobistej wizycie w centrali i złożeniu pisma w recepcji w LIPCU, nadal nie zostało ono dołączone do sprawy, a Hestia nasłała na mnie windykatora, za rzekome zaleganie ze składka za ubezpieczenie.... Te ciągłe telefony od windykacji naprawdę skutecznie zniechęcają do korzystania z oferty Hestii.
    WadyBałagan,niekompetencja infolinii, gubienie dokumentów.
  • ~Jacek / 2018-12-06 08:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Ergo Hestia najgorsza firma ubezpieczeniowa nie ma wgl z nimi kontaktu miałem szkodę w aucie na 16 tys zł A wypłacili tylko 8 tyś szkoda gadać nie polecam tego ubezpieczyciela
  • ~Sylwia Shurlej / 2018-12-03 19:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Po pół roku trwania umowy ubezpieczenia samochodu, EH poinformowała że przeliczyli jeszcze raz wysokość składki. Gdyż w czasie zawierania umowy mieli niesprawny system. Z 1500 zł składka wzrosła do 7300 zł...
  • ~gonia434 / 2018-11-28 13:58
    Ocena: 1.00 / 5
    ostrzegam przed wykupem ubezpieczenia kupujacych sprzet w EURO AGD ,naciagaja klientow na ubezpieczenie ,a pozniej umywaja rece,bo starsza kobieta(ja)nie ma czym zrobic zdjec,porazka,wiec HESTIA nie ma mozliwosci przyslania kogokolwiek.!!!
  • ~Mariusz / 2018-11-19 20:33
    Ocena: 1.67 / 5
    Korzystałem z ubezpieczenia podróżnego , niestety ale ta firma w żadnym kraju nie posiada możliwości zorganizowania lekarza w przypadku wystąpienia takiej potrzeby.
    Po 3 godzinach od zgłoszenia uslychalem akurat tutaj nie mamy lekarza ( a byłem w Portugalii w miejscowości turystycznej oddalonej o 35 km od dużego miasta ).
    Zdecydowanie nie polecam i przestrzegam : Na pomoc w nagłych przypadkach nie można liczyc
    ZaletyZadnych
    WadyBrak pomocy
  • ~Alicja / 2018-11-19 10:24
    Ocena: 3.67 / 5
    Spowodowałam kolizję, naprawiałam samochód z AC. Kosztorys przyjęty bez zarzutu (na kwotę prawię 12 000,00). Samochod zastepczy (o podobnej klasie) bez problemu na okres zgodny z wykupiona polisą, tj. 5 dni. (dlatego dziwi mnie opinia jednej Pani ze samochod jej "wyszarpano", skoro zapewne miała wykupioną taką polisę to nie ma się czemu dziwić).
    Naprawę miałam w salonach partnerskich. Z niego dostałam samochod zastępczy na cały czas trwania naprawy (2 tygodnie, auto nowe, klasę wyższe niż moje).
    Ogólnie bez zarzutu. Polisa jest jednak dosyć droga.
    Zaletyszybkość zgłoszenia szkody; uprzejmy konkat
    Wadycena polisy
  • ~Aleksander / 2018-11-19 10:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Kupiłem auto z ich polisą, opłaconą do końca,zrobiły rekalkulację bez zawiadomienia na dopłatę 5800 za pozostałe 5 miesięcy. Zawiadomienie o dopłatę przysłały po dwóch miesiącach. Natychmiast anulowałem tę oc i wykupiłem w PZU za 1300 na cały rok!!! To i tak musiałem dopłacić 1600 za tę dwa miesiące. Złodzieje!!!
  • ~Kientka / 2018-11-13 12:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Nigdy nie ubezpieczajcie się w Ergo Hestii. Najgorszy kontakt! Szkodę można zgłosić. Ale dalej nic się nie dzieje!!! Nie mam auta ani kasy. Uciekajcie z tej firmy.
    ZaletyBrak
    WadyCała firma to wada
  • ~dyre / 2018-11-09 10:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Potwierdzam wszystkie negatywne opinie. Nie znam gorszej firmy ubezpieczeniowej. Rzecznik klienta albo milczy, albo odpisuje zupełnie nie na temat, jakby nie czytał co do niego zostało napisane, lekceważąc w ten sposób klienta i tym samym stawiając się w pozycji rzecznika Hestii czy totalnego "tumiwisizmu" a nie klienta. Terminy likwidacji szkody sięgają i trzech miesięcy.
    Zaletybrak
  • ~Wkurzony klient / 2018-11-06 13:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Zdecydowanie odradzam.
    Bylem świadkiem w kolizji. Zostalem potraktowany jak bandyt.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~JB / 2018-11-06 12:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszusci i zlodzieje. Nie da sie skintaktowac, nic sie nie da. Powinien sie tym UOKIK zainteresowac.
    Zalety Brak
    WadyNiezliczona ilosc
  • ~Agnieszka1989 / 2018-10-22 22:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma na świecie, odradzam każdemu. Burdel pod każdym względem, oszukują, utrudiniony kontakt. Koleżanka pracowała w Ergo hestii, pracowników również traktują na najniższym poziomie.
    ZaletyAbsolutnie nic
    WadyCały ten burdel
  • ~Miki / 2018-10-19 13:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszuści , opiekun klienta rozmawiał ze mną jak ze śmieciem już wiem że nic nie dostanę , dla nich notatka policyjna to śmieć.Ani auta ani kasy a nasze państwo pozwala nas okradać brawo!!!!
  • ~Erhau / 2018-10-19 09:27
    Ocena: 1.33 / 5
    Porażka, moje auto uszkodzone na parkingu przez pijanego kierowce, dwoje świadków, numery rejestaracyjne (sprawca zbiegł), policja wezwana na miejsce, wszystko ładnie pięknie. Zgłoszenie szkody... cisza, jakieś dokumenty kazali przesłać, ok był rzeczoznawca (który nomen omen oględziny techniczne samochodu zakończył na zrobieniu kilku zdjęć, sam na stacje diagnostyczna jechalem zeby zoabczyć co z zawieszeniem bo dostałem strzał z boku w przednie koło, pokrzyiony drążek, ale rzeczoznawca nie raczył sprawdzić) i cisza... 3 miesiące minęły i pismo - odmowa wypłaty odszkodowania, Ergo Hestia nie widzi podstaw do wypłaty. Niby nie dostali pisma z policji, więc wysłałem im na maila swoje pismo które policja wysłała 2 tygodnie wcześniej no i oczywiście znow jestem olewany od kilku dni. Kontakt z Panią opiekunką szkody tragiczny, raz ma wyłączony telefon, nie odpisuje na maile... odradzam całkowicie!
    Zaletybrak
    Wadytraktowanie klienta przy zgłoszeniu szkody
  • ~Rafał / 2018-10-13 17:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Kompletna porażka !!! Niech każdy wystrzega się tego towarzystwa ubezpieczeń. Kontakt z nimi w jakimkolwiek celu innym niż zawarcie nowej umowy wręcz niemożliwy. Odstąpienie od starej, zgłoszenie szkody czy inne tego rodzaju usługi - wręcz niewykonalne. Najgorsza ubezpieczalnia z jaką miałem do tej pory styczność.
    Zaletybrak
    Wadywszystko
  • ~Renutka / 2018-10-08 21:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia!!!!! Sprawca ubezpieczony w Hestii rozbił mój samochód, zastępczy dostałam na tydzień a po tygodniu wypożyczalnia prawie siłą go odebrała. Mój samochód prawie skasowany (kompletnie nie z mojej winy) i miał zostać naprawiony w tydzień. Nierealne!Nie pomogły rozmowy z likwidatorem szkody. Bezczelny człowiek!!!!!!
    Przestrzegam wszystkich przed tym nierzetelnym ubezpieczycielem. Nigdy w Hestii!!!!!!
    Zaletycałkowity brak!
    Wadysame wady!
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PZU
Ocena: 1.65, ilość opinii: 309
Hestia
Ocena: 1.50, ilość opinii: 282
Link4
Ocena: 1.62, ilość opinii: 270
Generali
Ocena: 1.83, ilość opinii: 160
MTU
Ocena: 1.67, ilość opinii: 125
AXA
Ocena: 1.51, ilość opinii: 109
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 457
Flixbus
Ocena: 2.16, ilość opinii: 423
ITAKA
Ocena: 2.79, ilość opinii: 202
Netflix
Ocena: 2.89, ilość opinii: 120
nju mobile
Ocena: 3.20, ilość opinii: 117
Virgin Mobile
Ocena: 2.55, ilość opinii: 78