Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Hestia opinie

Ocena na podstawie 310 opinii

1.53 / 5

  • Oferta
    1.64
  • Obsługa klienta
    1.49
  • Cena/Jakość
    1.51

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~dyre / 2018-11-09 10:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Potwierdzam wszystkie negatywne opinie. Nie znam gorszej firmy ubezpieczeniowej. Rzecznik klienta albo milczy, albo odpisuje zupełnie nie na temat, jakby nie czytał co do niego zostało napisane, lekceważąc w ten sposób klienta i tym samym stawiając się w pozycji rzecznika Hestii czy totalnego "tumiwisizmu" a nie klienta. Terminy likwidacji szkody sięgają i trzech miesięcy.
    Zaletybrak
  • ~Wkurzony klient / 2018-11-06 13:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Zdecydowanie odradzam.
    Bylem świadkiem w kolizji. Zostalem potraktowany jak bandyt.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~JB / 2018-11-06 12:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszusci i zlodzieje. Nie da sie skintaktowac, nic sie nie da. Powinien sie tym UOKIK zainteresowac.
    Zalety Brak
    WadyNiezliczona ilosc
  • ~Agnieszka1989 / 2018-10-22 22:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma na świecie, odradzam każdemu. Burdel pod każdym względem, oszukują, utrudiniony kontakt. Koleżanka pracowała w Ergo hestii, pracowników również traktują na najniższym poziomie.
    ZaletyAbsolutnie nic
    WadyCały ten burdel
  • ~Miki / 2018-10-19 13:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszuści , opiekun klienta rozmawiał ze mną jak ze śmieciem już wiem że nic nie dostanę , dla nich notatka policyjna to śmieć.Ani auta ani kasy a nasze państwo pozwala nas okradać brawo!!!!
  • ~Erhau / 2018-10-19 09:27
    Ocena: 1.33 / 5
    Porażka, moje auto uszkodzone na parkingu przez pijanego kierowce, dwoje świadków, numery rejestaracyjne (sprawca zbiegł), policja wezwana na miejsce, wszystko ładnie pięknie. Zgłoszenie szkody... cisza, jakieś dokumenty kazali przesłać, ok był rzeczoznawca (który nomen omen oględziny techniczne samochodu zakończył na zrobieniu kilku zdjęć, sam na stacje diagnostyczna jechalem zeby zoabczyć co z zawieszeniem bo dostałem strzał z boku w przednie koło, pokrzyiony drążek, ale rzeczoznawca nie raczył sprawdzić) i cisza... 3 miesiące minęły i pismo - odmowa wypłaty odszkodowania, Ergo Hestia nie widzi podstaw do wypłaty. Niby nie dostali pisma z policji, więc wysłałem im na maila swoje pismo które policja wysłała 2 tygodnie wcześniej no i oczywiście znow jestem olewany od kilku dni. Kontakt z Panią opiekunką szkody tragiczny, raz ma wyłączony telefon, nie odpisuje na maile... odradzam całkowicie!
    Zaletybrak
    Wadytraktowanie klienta przy zgłoszeniu szkody
  • ~Rafał / 2018-10-13 17:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Kompletna porażka !!! Niech każdy wystrzega się tego towarzystwa ubezpieczeń. Kontakt z nimi w jakimkolwiek celu innym niż zawarcie nowej umowy wręcz niemożliwy. Odstąpienie od starej, zgłoszenie szkody czy inne tego rodzaju usługi - wręcz niewykonalne. Najgorsza ubezpieczalnia z jaką miałem do tej pory styczność.
    Zaletybrak
    Wadywszystko
  • ~Renutka / 2018-10-08 21:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia!!!!! Sprawca ubezpieczony w Hestii rozbił mój samochód, zastępczy dostałam na tydzień a po tygodniu wypożyczalnia prawie siłą go odebrała. Mój samochód prawie skasowany (kompletnie nie z mojej winy) i miał zostać naprawiony w tydzień. Nierealne!Nie pomogły rozmowy z likwidatorem szkody. Bezczelny człowiek!!!!!!
    Przestrzegam wszystkich przed tym nierzetelnym ubezpieczycielem. Nigdy w Hestii!!!!!!
    Zaletycałkowity brak!
    Wadysame wady!
  • ~natamy / 2018-10-08 13:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Ubezpieczalnie fatalna. Właściciel szkody zupełnie niezainteresowany sprawą. Załatwienie każdej drobnostki wymaga 2 telefonów i 3 maili. Od dwóch miesięcy nie mogę odzyskać pieniędzy z AC. Kwota wyceny wartości pojazdu ma inną wartość w każdym sprawozdaniu. NIE POLECAM.
  • ~kosa-997 / 2018-10-05 18:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Z gorszym towarzystwem nie miałem do czynienia. Ponad miesiąc temu zgłosiłem szkodę z polisy sprawcy i do tej pory zero odzewu. Jak napisałem wiadomość za pomocą ich strony czyli mojego konta na temat szkody to na drugi i trzeci dzień już nie mogłem się zalogować i nic dowiedzieć. Następnym razem wzywam policję do sprawcy który ma polisę w ergo hestia i wstawiam samochód do naprawy do salonu niech oni z nimi walczą. Takie towarzystwo nie powinno w ogóle istnieć!!!!!!!!!!
    ZaletyZero
    WadyOlewający stosunek do poszkodowanych.
  • ~Łukasz K. z Pabianic / 2018-10-04 12:13
    Ocena: 1.00 / 5
    totalne dno, chcę wypowiedzieć umowę i nie mogę. Nie ma adresu mailowego, nie ma telefonu, a jak chcę się zalogować to wpisując swój adres cały czas mnie informuje, że nie mogę się zalogować. Próbowałem na trzech różnych mailach, walczyłem prawie godzinę i nic z tego. Ich rzecznik klient też nie dział, gdyż na czacie przekierowuje na wypełnienie formularza, który można wypełnić po zalogowaniu, czego mnie się do tej pory nie udało.
    Całe to towarzystwo to jedno wielkie dno.
    Zaletyżadnych zalet
    Wadynie możliwy z nimi kontakt, brak telefonu, jedna wielka masakra
  • ~emi / 2018-09-29 14:26
    Ocena: 1.00 / 5
    ja mialam z nimi podobne doswiadczenia oczywiscie negatywnw laptopa wzieli nic nie zrobili,jeszcze pieniadze wyludzili , z nimi sie nie wygra ,stracilam pare groszy mam nauczke na przyszlosc oczywiscie w sklepoie to umia pieknie mowic mie wierzcie w zadne ubezpieczenia ,z nimi sie nie wygra cu
    Zaletybrak zalet
  • ~a / 2018-09-27 14:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Żenada. Nie dajcie się nabrać na rzekome dodatkowe ubezpieczenie sprzętu od nieszczęśliwych wypadków. Nie wiem, co musiałoby się stać, żeby szkoda została uznana, może zniszczenie lub porwanie sprzętu przez ufo.
  • ~Marlena / 2018-09-19 15:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Banda klamcow. Jako poszkodowana w wypadku musze blagac by wyplacili mi za naprawe auta. Likwidator mowi , ze za gora 2 tyg. bedzie kasa na moim koncie. A opiekonka szkody przeciaga jak tylko moze z ta wyplata. Tydzien temu napisala ze przelala pieniadze, a dzis mowi, ze tylko zlecila przelew. Banda klamcow!!! A czlowiek sie musi zapozyczac, by rodzine wykarmic.
    ZaletyBrak!!!
  • ~KKKK / 2018-09-17 12:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Ja zostałam oszukana przez EH. Miałam wypadek komunikacyjny. Przedstawiłam całą dokumentacje taka sama do ubezpieczenie NNW I OC sprawcy. Obie szkody likwidowane były przez EH. Z NNW dostałam wypłatę odszkodowania z Oc mi odmówiono. Dopiero po odwołaniu z Oc wypłacili jakieś małe grosze odmawiając kosztów rehabilitacji twierdząc ze mogłam to zrobić na NFZ. Tłumaczyłam ubezpieczycielowi, ze nie było takiej możliwości . Dodam ze na skierowaniu miałam pilne. Wypadek był w kwietniu 2018 a najlblizy termin na NFZ styczeń 2019. Niestety zadna placówka medyczna nie chciała wystawić zaświadczenia o terminie oczekiwania. Sprawę kieruje do Rzecznika a potem na drogę sądowa. Czy ktoś także miał taki przypadek ? Dla mnie to jest oszukiwanie Poszkodowanych !!!!
  • ~Nick / 2018-09-15 14:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Zero kontaktu. Maile nie docierają, infolinia jak ze średniowiecza a formularz kontaktowy na stronie tylko po to by ładnie wyglądał.
    ZaletyBrak
    WadySame wady
  • ~Barbara / 2018-09-08 12:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Naprawiają sprzęt w nie autoryzowanym, utrata gwarancji producenta jedno wielkie oszustwo.Naciąganie NIE POLECAM
    WadyNaciąganie klienta
  • ~Marta / 2018-09-04 20:24
    Ocena: 1.00 / 5
    To jest jakis kosmos poraz kolejny oplacam sklade OC a oni przysylaja mi listownie ze nie zostalo oplacone OC. Nie dostalam zadnych dokumentow do domu poczta ze jest zmiana numeru ploslisy skoro raz wplacam na jeden numer i nie jestem poinformowana o zmianie robie kokejny raz. Piszac e-maila z prozba o kontakt dnia 20.08.2018 do tej pory nie skontaktowal sie ze mna nikt kpiny i brak slow... nie polecam!!!!!
    ZaletyZalety 0!!!!!
    WadyBrak kompetencji i totalne zlewanie klienta
  • ~Sylwia / 2018-08-29 09:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Porażka zgłoszenie szkody naprawy pralki trwa już prawie miesiąc ciągle inne bajeczki wymyślane ale jak pieniądze za ubezpieczenie to potrafili wziąść!!!! Nie polecam...
    Zaletyzero
  • ~Gość / 2018-08-24 12:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsze towarzystwo ubezpieczeniowe. Nawet na jedną gwiazdkę nie zasługują.
    ZaletyBrak
    WadyNiemozna się doczekać wypłaty odszkodowania.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PZU
Ocena: 1.62, ilość opinii: 342
Hestia
Ocena: 1.53, ilość opinii: 310
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 301
Generali
Ocena: 1.77, ilość opinii: 177
MTU
Ocena: 1.66, ilość opinii: 128
AXA
Ocena: 1.45, ilość opinii: 122
Flixbus
Ocena: 2.26, ilość opinii: 633
mBank
Ocena: 2.02, ilość opinii: 542
ITAKA
Ocena: 2.77, ilość opinii: 261
Netflix
Ocena: 2.87, ilość opinii: 140
nju mobile
Ocena: 3.16, ilość opinii: 126
Virgin Mobile
Ocena: 2.60, ilość opinii: 91