Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Hestia opinie

Ocena na podstawie 815 opinii

1.82 / 5

  • Oferta
    1.90
  • Obsługa klienta
    1.81
  • Cena/Jakość
    1.82

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~antoni / 2023-06-16 10:15
    Ocena: 1.33 / 5
    kasa w błoto, pomimo wysokiego kosztu samego ubezpieczenia nawet za odesłanie sprzętu na serwis musiałem zapłacić a szkody nie zostały naprawione. Serdecznie nie polecam
  • ~Antonio boss / 2023-06-13 14:08
    Ocena: 1.00 / 5
    To firma to jakiś scam i żart . Zdecydowanie nie polecam . Dramat
  • ~Katarzyna1890 / 2023-06-10 11:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Z założenia poprowadzona rozmowa w sposób z góry definiujacy brak możliwości wypłaty ubezpieczenia. Bardzo niekulturalny sposób rozmowy pracownika. Niestey potwierdzam, oszusci. Wprowadzanie klienta w błąd.
  • ~Hagi / 2023-06-07 10:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Banda oszustów nie polecam mieć z tą firmą nic wspólnego
  • ~Ten ktoś / 2023-06-02 12:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje, fundusz zrównoważony a ktoś powinien to nazwać funduszem stratnym. Po dowiedzeniu się iż będę na minusie, mimo iż pani podczas podpisywania gwarantowała, że nie ma takiej opcji by być stratnym dowiedziałem się ze sam miałem sobie obserwować rynek i wypłacić jak będę stratny. Zapytam wtedy to po ch*j dawałem pieniądze im skoro mogłem sam to robić. Gwarancja, gwarancją a pracują tam albo idioci albo kłamcy. Kontakt bezposredni według firmy to zostawienie kartki w recepcji....
    ZaletyBrak
    WadyFirma to złodzieje
  • ~Sylwia / 2023-06-01 10:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Robią wszystko aby nie wypłacić odszkodowania do którego są zobowiązani. Strzeżcie się i nie ubezpieczajcie tam nawet kapci!!!. Nie polecam. Nie dajcie się namówić na ubezpieczenie w sklepach na urządzenia! To jest jedno wielkie oszustwo. Po otrzymaniu zapłaty przestajecie być klientami a ubezpieczenie jest na kartce papieru!
    Zaletybrak!!!
    Wadywszystko! Oszuści
  • ~oszukany / 2023-05-31 09:03
    Ocena: 1.00 / 5
    beznadziejne towarzystwo ubezpieczeniowe, brak kompetencji, chamski język obsługi
    Zaletybrak
    Wadysame wady
  • ~MJ / 2023-05-30 10:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam.Najgorsze towarzystwo ubezpieczeń.po kupnie auta z aktualną polisa sami zmienili mi polisę na prawie 2 tys.gdzie u ich agenta wychodziło ok 800 zł.kilkakrotnie zmieniali sami sumy w konsekwencji tak namieszali że to anulowali na co dostałam pismo.wszysko było by ok gdyby nie to że na koniec podali mnie do Kruka że nie zapłaciłam polisy.wiec....szkoda komentowac
    ZaletyZadnych
    WadyPod każdym względem
  • ~Michał / 2023-05-26 12:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje robią rekalkulacje OC mimo że z góry ubezpieczenie opłacone na rok, po zakupie auta. Omijać szerokim łukiem. Żądają dopłaty chorych kwot.
    ZaletyNIC
    WadyWszystko
  • ~Tom / 2023-05-25 10:08
    Ocena: 1.00 / 5
    18.04 została zgłoszona awaria zmywarki tego samego dnia przyjechał pan serwisant, który rzekomo naprawił brak odprowadzania wody. Następnego dnia kolejne zgłoszenie bo sprzęt nadal nie odprowadzał wody. Już teraz nie było tak szybko. Mimo ponagleń serwisant zjawił się 26 dnia od zgłoszenia a rzekomą naprawa została dokonana dopiero 30 dnia od zgłoszenia. 24.05 zgłosiłem kolejny raz usterkę. Po dwóch naprawach, miesiącu oczekiwania sprzęt jest w gorszym stanie niż przed 18.04. Nadal nie odprowadza wody, pracuje jakby pociąg przejeżdżał i przestała grzać grzałka- zmywarka "myje" zimną wodą w programie na 60. Po opieszałości, braku profesjonalizmu i ignorancji spodziewam się że serwis dotrze dopiero 30 dnia a sprzęt nadal nie będzie się nadawał do użytku. W opcjach dodatkowych ubezpieczeń widocznie chodzi tylko o opłacanie nic nie wartych opcji.
    ZaletyBrak
    WadyBrak słów
  • ~Łukasz / 2023-05-24 21:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno i wodorosty. Odradzam totalnie. Zgłosiłem szkodę z mojego AC, której nie uznano, nie stanowiło to jednak problemu dla tej pseudo ubezpieczalni,aby wciągnąć w/w szkodę do UFG. Reasumując, odszkodowanie nie wypłacone no szkody nie było, lecz zwyżki doliczone bo dlaczego nie. Złodzieje.
    ZaletyBrak
    WadyBaaaardzo długo by wymieniać.
  • ~Klaudia / 2023-05-24 11:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje i oszuści. Pani konsultantka podczas dzisiejszej rozmowy bardzo nieprofesjonalna! Robiła łaskę że ze mna rozmawia! Nie potrafiła odpowiedzieć na wiele pytań z mojej strony, perfidnie mnie oszukała i jeszcze miała z tego satysfakcję. Jak jakas sadystka bez skrupułów!!!!! Dno dno dno i jeszcze raz wielkie DNO. Odradzam, ludzie nie utrzymujcie tych złodziei ktorzy na was żerują!
    ZaletyBrak
    WadyStrata czasu i pieniędzy
  • ~Kotfilemon / 2023-05-23 07:55
    Ocena: 4.67 / 5
    A ja wbrew większości bardzo polecam mój sprzęt został szybko i rzetelnie naprawiony i odesłany bez żadnych problemów a po opiniach spodziewałem się że będą ogromne problemy... Dziękuję i pozdrawiam????
  • ~Jacek / 2023-05-22 18:34
    Ocena: 1.67 / 5
    nie polecam, zwłaszcza przedsiębiorcom. przy szkodzie przedsiębiorca, który używa samochód 50/50 to musi z własnych środków zapłacić 50% VAT. takiego zapisu nie ma w umowie a Hestia powołuje się na Ustawę o VAT. jeśli musze dopłacić do AC 50% VAT (np.800 zł) z własnych środków to wynika z tego ze umowy AC w Hestii są o 800 zł droższe niz faktycznie zapłaciłem za polise. w takim razie będę szukał ubezpieczyciela który takich praktyk nie wykonuje.
  • ~Klient / 2023-05-19 13:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam !!! Zero kompetencji u pracowników. Czas oczekiwania na serwisanta do lodówki 7 dni... Do tego czasu lodówka już całkiem się zepsuła.
  • ~Daniel / 2023-05-17 13:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Porażka. Nigdy więcej jakikolwiek ubezpieczeń u nich. Sprzęt który pojechał na serwis wrócił z wymienionymi częściami. Części z mojego sprzętu zabrali, a wsadzili jakieś stare. Jak coś wysyłacie róbcie zdjęcia każdego detalu. Bo później twierdzą że to tak było. I gadaj z dup*** to na ciebie narobi. Po prostu banda i nic więcej. Wielka porażka.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~Daniela / 2023-05-17 10:26
    Ocena: 5.00 / 5
    Posiadam ubezpieczenie Asisstance.
    Niestety potrzebowałam holowania z Niemiec.
    Wszystko zostało załatwione bardzo sprawnie i szybko.
    Super kontakt, szybkie działanie!
    Polecam każdemu.
  • ~Maria / 2023-05-16 14:08
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam. Wykupiłam dodatkowe ubezpieczenie w Ergo Hestia na ekspres do kawy. Pełna opcja. Po 3 latach użytkowania pojawił się problem ze spienianiem mleka i przeciekanie pojemnika na mleko. Po wysłaniu ekspresu do serwisu po 3 tygodniach wrócił porysowany z pozamienianymi elementami. Np pojemnik na fusy, tacka ociekająca. Wszystko porysowane. Oczywiście po zgłoszeniu do ubezpieczyciela twierdzą że tak było a zdjęcia które przesłałam mówią że mało widoczne i że to może być zabrudzenie a nie porysowanie. Żenada. Pierwszy i ostatni raz korzystam z usług tej firmy. Kontakt też utrudniony kilkanaście minut oczekiwania na zgłoszenie. Dodam że cena zakupu ubezpieczenia to ponad połowa wartości ekspresu.
    ZaletyBrak
  • ~Grzegorz / 2023-05-15 20:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Ergo Hestia to wielka KPINA.UBEZPIECZENIE SPRZĘTU AGD ,nie polecam bo i tak cię zbyją , w momencie uszkodzenia należy zepchnąć żonę że schodów żeby uznali uszkodzenie urządzenia to jest podejście poważnej firmy , no to gratulacje.Takie traktowanie klienta jak śmiecia , przecież ja ubezpieczyłem urządzenie a nie osobę która go obsługiwała.Nie polecam UWAGA UWAGA Z DALA OD TEJ FIRMY SĄ INNE BARDZIEJ RZETELNE.
    ZaletySzybka odmowa pomocy
    WadyOdszkodowanie a właściwie jego brak
  • ~Monika / 2023-05-13 11:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Awarię sprzętu nazywają uszkodzeniem mechanicznym w przypadku Gwrancji Plus od awarii. Stwierdzili że niesprawność modelu sterowania hulajnogi elektrycznej nie jest awarią, tylko uszkodzeniem mechanicznym, gdzie nie było żadnego uszkodzenia mechanicznego. Jak dla mnie absurd i oszustwo. Ani 1 zł odszkodowania i odsyłają nienaprawiony sprzęt, który prawdopodobnie nawet nie widział serwisu, bo odpisali mi pismo odmowne z nazwą innego modelu hulajnogi. Odradzam ubezpieczanie u nich jakichkolwiek sprzętów elektrycznych, bo uzyskanie odszkodowania to walka z wiatrakami.
    Zaletybrak
    Wadyzero pomocy
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Hestia
Ocena: 1.82, ilość opinii: 815
PZU
Ocena: 1.45, ilość opinii: 705
Link4
Ocena: 1.50, ilość opinii: 603
Uniqua
Ocena: 2.12, ilość opinii: 435
Warta
Ocena: 1.36, ilość opinii: 406
Generali
Ocena: 1.60, ilość opinii: 279
VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4009
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3710
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3438
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2720