Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Compensa opinie

Ocena na podstawie 75 opinii

3.05 / 5

  • Oferta
    3.22
  • Obsługa klienta
    3.01
  • Cena/Jakość
    3.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
strona 4 z 4
  • ~Sabinka / 2015-08-14 12:06
    Ocena: 4.00 / 5
    JA osobiście nie narzekam na warunki w compensie - cenowo atrakcyjni, dosyć szybko wypełnia się formalności i najważniejsze - ma się kontakt z innym człowiekiem który porozmawia pomoże wytłumaczy i nie wrzuci na "minę"
    Zaletyszybkie formalności
    Wadymało doradców na mieście
    dwa lata
  • ~era / 2015-08-06 23:13
    Ocena: 5.00 / 5
    Wielokrotnie byłam w Austrii i miałam problem z zębem lub mocno zbitym palcem, przez co nie mogłam normalnie funkcjonować, a że byłam głupia małolata to ubezpieczenia nie kupowałam, bo po co. Tak męczyłam się przez np. 5 dni, aż wróciłam do Polski i mi przeszło... :( Teraz na każdy dłuższy, czy krótszy wyjazd wykupuję compensę, bo akurat tą firmę mam sprawdzoną. W pracy mam u nich ubezpieczenie, a mąż ma na samochód. Mają przyzwoite stawki. Przezorny jak to mówią zawsze ubezpieczony.
  • ~RudaMichałkaa / 2015-07-29 21:42
    Ocena: 4.67 / 5
    Jako fajna młoda dama która dostała kluczyki do swojej srebrnej strzały szukałam taniego ubezpieczenia które jednak zabezpieczy mnie przed "przypadkami" życiowymi :) Dzwoniłam wszędzie ale udało mi się spotkać z fajnym Panem Danielem z Pruszkowa - wyjaśnił mi wszelkie wątpliwości i wybrał dla mnie odpowiednie ubezpieczenie. Korzystam z ich usług już trzeci rok :)
    Zaletytanie, mam możliwość porozmawiania z człowiekiem, a nie z automatyczną sekretarką
    WadyTrochę papierkowej roboty
    trzeci rok
  • ~mitko / 2015-07-29 20:08
    Ocena: 5.00 / 5
    Moja opinia o Compensa jest dobra. W swoim życiu miałem do czynienia z kilkoma ubezpieczycielami. Porównując Ogólne warunki ubezpieczenia, to towarzystwo ma wysokie poziom. Polisy są elastyczne i dopasowane do potrzeb. Cena w stosunku do tego co polisa zabezpiecza jest adekwatna.
  • ~talik / 2015-07-26 20:45
    Ocena: 4.33 / 5
    Wykupuje AC i OC u nich od kilku lat. Dwa lata wstecz miałem stłuczkę. Kwota uzyskana z odszkodowania wystarczyła na naprawe samochodu.
  • ~Majki / 2015-07-14 22:31
    Ocena: 5.00 / 5
    Miałem kiedyś nieprzyjemną stłuczkę, osoba która ją spowodowała uciekła ale potem wróciła na miejsce, po zebraniu dokumentów i wysłaniu dostałem odszkodowanie i starczyło nawet na nowe auto.
  • ~Mateusz / 2015-07-13 22:14
    Miałem nieprzyjemną sytuacje. Podczas urlopu pękła mi rura w mieszkaniu i zalało mieszkanie sąsiada. Sprzęt AGD do wymiany i jeszcze remont zalanych pomieszczeń. Kosztowałoby mnie to na pewno sporo, ale skorzystałem z wykupionego wcześniej ubezpieczenia w Compensie,które pokryło wszystkie szkody zalania. Nie miałem problemów z załatwieniem sprawy z ubezpieczycielem.
    Zaletymiła obsługa
  • ~Paweł / 2015-06-14 18:32
    Ocena: 5.00 / 5
    Miałem nieszczęśliwy wypadek samochodowy i musiałem przebyć długotrwałe leczenie. Na szczęście miałem wykupione NNW Komunikacyjne w Compensie.Nie było żadnego problemu z wypłaceniem pieniędzy na pokrycie mojego leczenia z ubezpieczenia.
    Zaletyfachowość, szybkie załawienie sprawy
  • ~Jan / 2015-06-07 21:41
    Ocena: 5.00 / 5
    Miałem przyjemność korzystać z ubezpieczenia Compensa Pomoc III. Samochód padł mi podczas powrotu z urlopu. Miła obsługa i krótki czas oczekiwania na holowanie wynagrodziło mi stracone nerwy związane z zaistniała sytuacją. Szczęśliwie wróciłem do domu z całą rodziną.
    Zaletyfachowość, miła obsługa
  • ~Anita / 2015-01-29 12:40
    Ocena: 5.00 / 5
    Mam w Compensie ubezpieczenie mieszkania wraz z dodatkowym ubezpieczeniem członków rodziny w pakiecie Compensa Rodzina. Mam też ubezpieczone auto w ich pełnej ofercie Oc i AC. A teraz planujemy z mężem wykupić dodatkowo ubezpieczenia na życie. Jestem zadowolona ze wszystkich ich produktów i jak dla mnie to najlepiej działający ubezpieczyciej. Agent na którego trafiłam wszystko potrafi mi wyjaśnić, podpowiedzieć, ale nie naciska na decyję. Przy wypadku z mojej winy nie było problemu, ani z rzeczoznawcą, ani z wypłatą odszkodowania. Dla mnie same plusy, więc ja polecam.
    Zalety- szybko i sprawnie
  • ~Konrad / 2015-01-28 18:14
    Ocena: 4.67 / 5
    Mam wykupiony w Compensie pakiet OC i AC. Nie miałem żadnych problemów z wypłata odszkodowania za stłuczkę. Myślę teraz nad wykupieniem polisy na dom i mienie. Sądzę jak się sprawdzili przy motoryzacji to i majątkowych również będzie dobrze.
    Zaletykonsekwencja, fachowość, kompetencja, odpowiednie ceny,
  • ~ththrthrth / 2012-03-29 13:45
    Zakupiłem samochód za 120 tys mercedes. ubezpieczylem w Compensa. 10 dni pozniej miałem wypadek z mojej winy. Samochód uległ całkowitemu zniszczeniu -szkoda całkowita. Przezylem. jak sie otrzasnalem poczytalem fora o compensa i ..... od razu poszedłem do kolegi- prawnika. załozyłem od razu z kim mam do czynienia. Pierwsze zdziwienie - Rzeczoznawca z Kielc - kompetentny, sympatyczny, PUNKTUALNY!!!! Otrzymałem odszkodowanie .Compensa znalazla mi równiez kupca na wrak przez swoje forum aukcyjne (co samemu nie jest łatwe.) Zobowiazala sie od doplaty do pelnej kwoty ubezpiecznia. Dziś otrzymalem dopłatę . MAM NA KONCIE 100 % UBEZPIECZENIA. To co pisza o Compensa to bzdura!!!! Przy takiej szkodzie po 10 dniach nie mialem zadnych trudnosci. Mam juz nowego mercedesa- TEZ UBEZPIECZE W COMPENSA. Moze jak sie ma wrak za 35 tys i chce sie orznac kogos na nim to moga byc problemy. ja ich nie mialem.
    Zalety++++++++
    Wady2 miesiace oczekiwania na odszkodowanie
  • ~Poszkodowany / 2011-06-03 16:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Mi od 6 miesięcy nie wypłacili mi nawet tzw. bezspornej części odszkodowania choć w ustawie jest wyraźnie określony termin - 30 dni, a swoją odpowiedzialność za szkodę uznali. Wezwania ignorują. Na co oni liczą? Nie mają prawników,co czytają ze zrozumieniem Kodeks cywilny i ustawę z dnia 22 maja 2003 roku o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych?
    Czy oni nie wiedzą, że odsetki ustawowe są wyższe od najlepszej dostępnej na rynku lokaty? Idę do sądu. No jeszcze nie teraz. Poczekam, aż troszkę jeszcze narośnie. :))
    ZaletyPatrzę i nie widzę.
    WadyMają sprawnie działający Departament Odmowy Wypłaty Odszkodowań.
  • ~jr / 2011-03-14 09:09
    Ocena: 4.00 / 5
    Ogolnie firma jest ok, zglaszalem szkode AC i bardzo szybko byla realizacja przeprowadzona .
    Zaletyjakosc, szybkosc zalatwienia sprawy
    2
  • ~Gosc-Wroclaw / 2008-10-14 14:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma Compensa ( mowa o siedzibie w Katowicach), totalnie lekceważy ludzi. Sam jestem tego przykładem, Nikt nie potrafi odopowiedzieć na moje pytania, nie wiedzą dlaczego nie przyjechał rzeczoznawca, podają ciągle błedne numery do dyrekcji , i ciągle zwlekają i każą czekać. POPROSTU ODRADZAM TĄ FIRME.
strona 4 z 4
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PZU
Ocena: 1.64, ilość opinii: 330
Hestia
Ocena: 1.51, ilość opinii: 301
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 294
Generali
Ocena: 1.81, ilość opinii: 170
MTU
Ocena: 1.66, ilość opinii: 127
AXA
Ocena: 1.47, ilość opinii: 117
Flixbus
Ocena: 2.22, ilość opinii: 560
mBank
Ocena: 2.05, ilość opinii: 512
ITAKA
Ocena: 2.79, ilość opinii: 245
Netflix
Ocena: 2.86, ilość opinii: 134
nju mobile
Ocena: 3.15, ilość opinii: 124
Virgin Mobile
Ocena: 2.57, ilość opinii: 86