Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Compensa opinie

Ocena na podstawie 70 opinii

3.08 / 5

  • Oferta
    3.21
  • Obsługa klienta
    3.02
  • Cena/Jakość
    3.10

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Redblut / 2018-05-26 07:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam moj syn za trzy zlamania z przemieszczeniem srodstopia czwarte bez po dwoch opeeacjich po r4miesiacach leczenia dostal 625zl odszkodowania masakra gdzie sduby ma na stale nie polecam Na jakiej podstawie to wyliczyli
    ZaletyBrak
    WadyMnostwo
  • ~HWDCOMPENSIE / 2018-05-14 13:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszuści i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Nie polecam kręcą jak tylko mogą z wypłatą odszkodowań !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    WadyOSZUSTWA
  • ~M.A. / 2018-04-06 10:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Kupiłem samochód używany, wypowiedziałem ubezpieczenie firmie "Compensa".
    Nagle i nie oczekiwanie po trzech miesiącach dostałem pismo z firmy windykacyjnej w sprawie nie opłacenia ubezpieczenia. Nie podoba mi się sposób załatwienia sprawy przez firmę, najpierw powinienem zostać jakieś wezwanie, a nie od razu trzeba straszyć komornikiem.Udało mi się ustalić
    że nie przysługuję mi prawo do ubezpieczenia zakupionego samochodu w czasie do jego przerejestrowania w związku z czym firma "Compensa" żąda ode mnie pokrycia kosztów za okres ok 20dni. Nie spotkałem się z taką sytuacją i praktyką w żadnej firmie ubezpieczeniowej, a dodam że jest to mój 40 samochód używany. Podsumowując jest to firma która działa na zasadzie wyciągnięcia jak najwięcej z jak największej liczby swoich klientów i biorąc pod uwagę inne komentarze z jakimi się tutaj spotkałem na dobre odszkodowanie też niema szans.
  • ~mammi66 / 2018-04-03 16:16
    Ocena: 1.00 / 5
    compensa- ubezpieczenie na życie- nikomu nie polecam , po przejściu z ubezpieczenia grupowego na indywidualne corocznie podnoszą składkę w ciągu 6 lat kontynuacji indywidualnej składka wzrosła o ponad 100%. ponadto wymyślają różne powody by nie wypłacać świadczeń .
    Zaletybrak
    Wadydrożyzna i wykręcanie się od wypłaty świadczeń
  • ~Lukasz / 2018-01-22 15:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia. Szkoda z OC sprawcy, 4 miesiące i nie dostałem pieniędzy pomimo ze wysłali pismo o wypłacie. Warsztat jaki wskazali nie naprawił w ogóle auta, na pismo czy zgłosili sprawę oszustwa i narażenia życia i zdrowia bo warsztat spartolił sprawę brak odpowiedzi... żenada....
    WadyWszystko od a do z....
  • ~Aleksandra / 2017-10-24 14:42
    Tragedia, wyliczone odszkodowanie to 1/3 kosztu naprawy, kontakt tragiczny, wmawianie, że coś wysłali oczywiście nie ma. Niestety szkoda z OC sprawcy więc nie mam wyboru
    ZaletyBRAK
    Wadycałokształt współpracy
    Rzeszów
  • ~Damian / 2017-10-17 23:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Zaniżają koszta, banda niekompetentych osob. Nie potrafią się poprawnie wysłowić. Całkowity brak szacunku do klienta.
    ZaletyBrak.
    WadyZaniżają koszta oraz chca naprawić na najtańszych częściach. Zmienne decyzja. Długi okres oczekiwania na jakakolwiek odpowiedz.
    Za długo korzystam z ich usług, ponieważ nie są warci nawet złotówki.
  • ~Łukasz / 2017-09-11 10:44
    Ocena: 4.67 / 5
    Po dwóch stłuczkach oceniam współpracę z Compensa na bardzo dobrą.
  • ~ada / 2017-09-04 18:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsze TU jakie znam. Jeśli nic się nie przydarzyło to jesteś szczęśliwy. Likwidacja szkody to jakieś żarty z ludzi. Dobrze ze jest coś takiego jak Nadzór Finansowy i sądy. Ludzie omijajcie Compensa dobrze Wam radzę.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko o czym można pomyśleć
  • ~artur / 2017-06-07 06:19
    Ocena: 1.33 / 5
    widzę że pozytywne opinie pisane są na podstawie ceny polis i obietnic ubezpieczyciela. Bo rzeczywiście cena jest atrakcyjna. Gorzej jeśli przyjdzie skorzystać z przysługujących praw. We wrześniu skoczyła mi na drogę sarna, więc musiałem skorzystać z ubezpieczenia AC. Już w połowie maja, po kilku ostrych pismach, dowiedziałem się że Compensa zaakceptowała kosztorys otrzymany z autoryzowanego serwisu i pojazd będę mógł odebrać po otrzymaniu zapłaty przez serwis! Wielka radość, bo przecież nawet rok nie minął.
    W zasadzie sprawa przyspieszyła dopiero wtedy, gdy napisałem pismo z prośbą o zwrot niewykorzystanej części składki, jako że od września Compensa uniemożliwiała mi jazdę. A zatem logiczne, że polisa AC nie działała w tym czasie.
    Sposób komunikacji budzi zastrzeżenia - formalne pisma odsyłane średnio po 2 tygodniach, serwis narzekał, że musieli długo czekać na rzeczoznawcę, więc też warsztat mieli zablokowany całymi tygodniami. W końcu naprawili bez zatwierdzenia kosztorysu i przez kilka miesięcy czekali na jego zaakceptowanie.
    Oprócz tego Compensa odrzucała wszelkie wnioski o zwrot kosztów za lawetę, uszkodzone rzeczy osobiste - drobny druczek w OWU, niestety polisa wykupiona w salonie wraz z nowym sprzętem, więc nie porównywałem dokładnie. Nie przypuszczałem że ubezpieczenie może nie obejmować tak podstawowej rzeczy jak holowanie.
    Dobrze że wybrałem naprawę bezgotówkową, inaczej pewno bym dopłacił połowę.
    Wracam do PZU
    Zaletytania polisa - wielka radość jeśli nic się nie przydarzy
    Wady- niesamowicie długi czas naprawy (wrzesień - maj)
    - komunikacja jak w czasach PRL - 2 tygodnie oczekiwania na list z odpowiedzią
    - zaniżanie wyceny przez odrzucanie wszelkich kosztów poza samą naprawą
    polisa kupiona w salonie wraz z nowym pojazdem
  • ~Tadeusz / 2016-12-05 13:05
    Przeszedłem do Compensy z PZU i za identyczną polisę zpłaciłem ok. 700 zł mniej. Na razie jestem zadowolony, ale jak jest naprawdę okaże się w razie szkody. Przy braniu składki wszyscy są mili
  • ~Kamyk / 2016-10-06 13:51
    Ocena: 2.67 / 5
    Miałem u nich tylko OC co zostało po poprzednim właścicielu, cena składki przy odnowieniu w innym towarzystwie dużo atrakcyjniejsza. Ale z tego co zauważyłem opinię mają najlepszą ze wszystkich tu towarzystw, także z chęcią bym zastanowił się nad wykupieniem u nich AC, ale zastanawia mnie trochę fakt czemu tylko jedna firma ma same pochwały?
    Wadycena polisy oc
  • ~jacek / 2016-09-15 12:58
    Ocena: 1.00 / 5
    tragedia nie polecam nawet wrogowi.typowa komercja , nastawienie tylko na branie składek.kretyńskie podejście do klienta. zainteresowanym odpowiem więcej na email
    Zaletybrak
    Wadywszystko-oszuści
  • ~Tomek / 2016-07-31 16:18
    Jeden z lepszych ubezpieczycieli na naszym rynku. Uznanie i rozliczenie buło w dwa tygodnie od chwili zgłoszenia szkody.
  • ~Aaaaaa / 2016-07-26 08:20
    Ocena: 1.00 / 5
    TRAGEDIA!!!! w tym roku zakupiłam Compensa Voyage. Niestety miałam wypadek na terenie Włoch. Dopiero po trzecim telefonie udało się Compensie znaleźć moją polisę, bo początkowo twierdzili, że takiego numeru polisy, jaki podałam nie mają. Na prośbę o sprowadzenie pomocy medycznej - po dwóch godzinach wysłali mi smsa z numerem alarmowym i adresem najbliższego szpitala. Następnego dnia wieczorem zadzwonili z zapytaniem czy jestem zadowolona z ich usług. Żenada!!! Nie polecam najgorszemu wrogowi. Kpina!!!
    ZaletyBRAK
    WadySAME WADY, za 300zł wysłali smsa z numerem telefonu alarmowego i adresem najbliższego szpitala, który wcześniej ustaliłam sobie sama poprzez internet w telefonie !!!!
  • ~Jowita / 2016-06-29 12:29
    Ocena: 5.00 / 5
    Jestem bardzo zadowolona z tego ubezpieczenia, już nie raz korzystaliśmy z pomocy agenta.
  • ~Łucek / 2016-06-06 19:23
    Ocena: 4.67 / 5
    Jestem zadowolony z compensy. Moim zdaniem maja bardzo dobrą ofertę w stosunku do ceny. Mam wykupiona u nich polise mieszkaniową. Zabezpiecza nasz cały majątek łącznie z nami.
  • ~Darek / 2016-05-31 11:39
    Ocena: 5.00 / 5
    Mam jedno z ubezpieczeń wlaśnie w compensa, jest to oc auta. Cena i warunki korzystne.
  • ~Anucha / 2016-05-28 20:14
    Ocena: 5.00 / 5
    Co do oferty Compensa Voyage to uważam to za najlepsze ubezpieczenie podróżne na rynku. Zakres ochrony obejmuje: koszty leczenia, Assistance, NNW, OC w życiu prywatnym oraz ubezpieczenie bagażu. Polecam, bo oferta jest naprawdę korzystna.
    Zaletycena, zakres
    Wadybrak
    agent
  • ~Katarzyna / 2016-05-19 17:18
    Ocena: 5.00 / 5
    Korzystam z ich usług już jakiś czas i współpraca jak najbardziej na tak.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PZU
Ocena: 1.62, ilość opinii: 298
Hestia
Ocena: 1.47, ilość opinii: 273
Link4
Ocena: 1.63, ilość opinii: 249
Generali
Ocena: 1.87, ilość opinii: 154
MTU
Ocena: 1.68, ilość opinii: 122
AXA
Ocena: 1.58, ilość opinii: 97
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 440
Flixbus
Ocena: 2.11, ilość opinii: 335
ITAKA
Ocena: 2.90, ilość opinii: 168
nju mobile
Ocena: 3.27, ilość opinii: 111
Netflix
Ocena: 2.97, ilość opinii: 107
Virgin Mobile
Ocena: 2.64, ilość opinii: 66