Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

TNT opinie

Ocena na podstawie 93 opinii

1.15 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.19
  • Czas dostawy
    1.13
  • Cena/Jakość
    1.14

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Sandra / 2019-02-01 10:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Nigdy w życiu nic nie zamowie prez TNT. Najpierw odesłali moja paczke do nadawcy a teraz paczka idzie i idzie i dojsc nie moze.
    ZaletyBRAK
  • ~Sebastian / 2019-01-29 17:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Banda debili pracujaca w tnt.
    Kurier Slawek z kato nie ogarniety typ. Nie wie co to znaczy zostawic przesylke. Bo jasnie pan nie potrafi jej przywiesc to wybralem sie sam po nia po czym jej nie dostalem..

    oczywiscie 5 dzien i przesylki nie ma.

    Banda DEBILI !
  • ~Janusz / 2019-01-26 13:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Żenada totalna kuriera nie ma a w śledzieniu Nie zastano klienta w domu.
    Powinno być mniej jak 0.
    ZaletyBrak
  • ~Autumn81702 / 2019-01-22 10:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Krótka piłka o tym, jak we wtorek miałem otrzymać przesyłkę z Plusa...

    Czas dostawy: 1/5, gdyby było możliwe dać zero to bym dał. Kurier W OGÓLE nie kontaktuje się z klientem, z góry zakładając że klienta nie ma w domu.

    Obsługa: 1/5. Jeden punkt daję TYLKO za normalnych konsultantów, na których trafiałem podczas zgłaszania roszczeń. Niestety, samo dodzwonienie się na infolinię jest trudne.
    Obsługa przez kuriera to zupełnie inna bajka. Przesyłka miała do mnie dojść w środę, lecz NIKT się nie podjął tematu!
    Po kolejnej reklamacji przesyłka miała dojść do mnie w czwartek, z zastrzeżeniem żeby dostarczyć ją po godzinie 15:30. Paczka przyszła PRZED wyznaczonym czasem (14:20), no i kurierzyna zdziwiony był że nikogo nie zastał w domu.

    Jak za takie wrażenia, przelicznik CENA/JAKOŚĆ też można ocenić na 1/5. Szkoda że nie można oceniać na zero.

    Finał sytuacji jest taki, że zrezygnowałem z brania udziału w tej szopce i zażądałem zwrotu przesyłki do Plusa, uprzednio kontaktując się z Plusem i anulując umowę. Co lepsze, przesyłka do Plusa trafiła, do mnie to już było za trudno.
    Podczas rozmowy z konsultantem z Plusa, dowiedziałem się że już prawdopodobnie niedługo TNT straci kontrakt na dostawę przesyłek. Szczerze to już by było lepiej, gdyby choćby Poczta Polska się tym zajęła.

    Reasumując: jedno wielkie DNO.
    ZaletyJedyna zaleta to konsultanci z infolinii, a tak to zero zalet.
    WadyJakość obsługi przez kurierzynę.
  • ~Alan / 2019-01-11 22:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie zastano klienta ... Pół dnia czekałem...
    Nie polecam
  • ~stan / 2019-01-07 18:06
    Ocena: 1.00 / 5
    uwaga -- dno totalne, moją klientów za nic !!!!!!!!
  • ~mateo / 2019-01-07 17:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Ta firma to żenada i żart... to już chyba standard, że wpisują w system, że klienta nie zastano, chociaż kurier się nawet nie pojawił. Dodzwonienie się na infolinię (dedykowaną dla przesyłek z plusa) graniczy z cudem... Oczywiście nikt nic nie wie... zdecydowanie należy omijać szerokim łukiem... Szkoda, że można zaznaczyć najmniej jedną gwiazdkę, bo mam wrażenie, że to w ich przypadku jakby premia.
    Zaletyzalety? to chyba jakiś żart
    Wadywystarczy poczytać komentarze
  • ~♦ Karo / 2019-01-02 14:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Tak jak j/w wszyscy, czekam cały dzień na przesyłkę, w śledzeniu że nie było mnie w domu! Na infolinii Pan miał dzwonić do kuriera i dać mi znać dlaczego tak zostało wpisane i kiedy będzie kurier i cisza!
    ZaletyŻadnych
    WadyKłamstwo
  • ~Jola / 2018-12-26 18:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Moja opinia o tej firmie jest bardzo negatywna .Wysłałam paczkę 18 .12.2018 i do tej pory nie została dostarczona.Brak kontaktu ze strony pracowników .Jedyny kontakt to mój.

    Prawdopodobnie została zagubiona ale nikt nie raczy mi o tym powiedzieć.
  • ~Klient / 2018-12-24 10:24
    Ocena: 1.00 / 5
    Czekam na przesyłkę z Plusa, lecz kurier nawet nie kontaktował sie. Gdy zadzwonilam do niego i umówiłam date doreczenia, kurier zapewniał mnie, ze ją doreczy. To niestety nie nastąpiło, gdy zadzwonilam do niego, bo oczywiscie brak kontaktu z jego strony, powiedzial, ze nie ma jej, ze chyba ją odesłali. Ta firma to porażka.
    ZaletyBRAK
    WadyCała ta firma
  • ~Monika / 2018-12-21 14:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Czekam na telefon z plusa już prawie tydzień i nic zero odzewu od kuriera a na śledź przesyłkę że nie zastano mnie w domu no chyba jakaś kpina z tą firmą TNT
    WadySame wady
  • ~Karolina / 2018-12-20 18:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma kurierska jaka tylko może istnieć brak obsługi klienta. Zaklamani oszuści normalnie brak słów spędziłam cały dzień czekając na przesyłkę która miała być dostarczona między godziną 11.30-16.00 o godzinie 11.12 kurier dodał wpis że odbiorca odmówił przyjęcia przesyłki przesyłka nie była zamawiana mimio tego że nikt u mnie nie był. Mój prezent świąteczny przepadł, 3 godziny czekania na połączenie na infolinii i brak jakiej kolwiek komunikacji.
    ZaletyBrak
    WadyIstnienie tej firmy
  • ~Kacha / 2018-12-20 17:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Czekam na przesyłke z Plusa, miała być doręczona 18-go, ale tak sie nie stało.Wnopcji śledzenia przesyłki pojawiła sie adnotacja o niezastaniu mnie w domu, co jest kłamstwem, w domu byłam cały czas.Dzisiaj zdobyłam nr. do kuriera jeżdżacego po terenie w którym mieszkam i stwierdził ze takiej przesyłki nie ma.Totalne dno
    Zaletynie ma żadnych
    Wadykłamstwo, olewanie klijenta
  • ~marton / 2018-12-20 15:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma kurjjerska, po oczekiwaniu 2 tygodnie na przesyłkę która leżała na magazynie jak się dowiadywał na infolini, pojechałem ja sam odebrać bo straciłem wiarę ze szanowny kurjer uda się dno mnie z przesyłką.
    ZaletyBrak
    WadySame
  • ~Greg / 2018-12-18 14:32
    Ocena: 4.67 / 5
    Ekspres inne firmy kurierskie moga pomazyc o tak szybkim dostarczeniu przesylki. 3 dni z Chin do Polski
    Polecam
    ZaletyEkspres
    WadyCena
  • ~Bethesame / 2018-12-17 16:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Śmieszne jest to, że ta firma w ogóle istnieje... robią sobie żarty z ludzi. Kurier mimo czekania cały dzień, nie pojawił się. Po pary dniach dzwoni, że pracuje tylko do 15.00 czyli będąc w pracy nie jestem w stanie odebrać swojej przesyłki. Dzwoniąc na infolinię i tłumacząc problem Pani przy telefonie, zostaję przełączona na linię oczekiwania i kompletnie olana.. 20 minut płatnego połączenia i zero odezwu by wyjaśnić sprawę. Mam nadzieję, że nie będę miała więcej styku z tą niekompetentną firmą.
  • ~Alenn / 2018-12-17 10:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Straszny bałagan mają ..mialy przyjsc do mnie dwie paczki a dotarla tylko jedna. Pan kurier dostarcza paczki w godzinach 7-15 gdzie normalny czlowiek jest w pracy a jak juz zmienilem adres dostawy na prace to i tak nie dojechal. Nie polecam..najgorsza firma spedycyjna z jaka mialem kontakt..a o reklamacji..zapomnij
    ZaletyBrak
    WadyNiesumiennosc, olewactwo
  • ~Mateusz / 2018-12-15 12:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Wysyłka z Polski do Norwegii miesiąc czasu
    Po czym i tak przesyłka nie dotarła na miejsce
  • ~aaa / 2018-12-14 10:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Nikt nic nie wie. Kiedy dowiozą to dowiozą. Potrafią oszukać, kłamać.
    Dlaczego firmy korzystają z ich usług?
    Bo ci co im zlecają wysyłkę nie szanują klientów i mają gdzieś czy przesyłka dotrze na czas.
    TNT jest tanie.

    Moja rada - jak TXT nie dostarczy na czas, oszuka że było pod domem a nie było, nie odbierać przesyłki. Jak kilka razy będą musieli zwracać do miejsca nadania. Jak nadający zacznie płacić przestanie być tanio i TNT zniknie
    Zaletybrak
    Wadyopisane
  • ~Damian / 2018-12-04 21:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Czekałem na paczke z plusa za kazdym razem pisalo
    Ograniczenia czasowe uniemożliwiły dostawę.Dostawa nastąpi przy pierwszej sposobności najgorsza firma musialem przedłużyć umowe w salonie
    ZaletyBrak
    WadySame
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DHL
Ocena: 1.26, ilość opinii: 659
Pocztex
Ocena: 1.29, ilość opinii: 584
DPD
Ocena: 1.42, ilość opinii: 566
UPS
Ocena: 1.31, ilość opinii: 547
TNT
Ocena: 1.15, ilość opinii: 93
FedEx
Ocena: 1.47, ilość opinii: 63
Flixbus
Ocena: 2.22, ilość opinii: 560
mBank
Ocena: 2.05, ilość opinii: 512
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 294
ITAKA
Ocena: 2.79, ilość opinii: 245
Netflix
Ocena: 2.86, ilość opinii: 134
nju mobile
Ocena: 3.15, ilość opinii: 124