Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

TNT opinie

Ocena na podstawie 526 opinii

1.20 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.16
  • Czas dostawy
    1.22
  • Cena/Jakość
    1.18

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Grażyna / 2022-10-23 16:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Pierwsza moja opinia dotyczyła przesyłki która za 11 dni nie dotarła do celu ,tj.
    Do UK do Reading.Dzisiaj tj.23.X.minęło 23dni dalej nie dotarła .Paczka leży w Dartford ,ok.100km do adresata w Reading,w punkcie przeładunkowym i nie ma jej kto dostarczyć na miejsce.
    Katastrofa ,paczka czochrana od 7.X do do 24.X ,mam nadzieję (?),że w końcu kurier TNT wyjaśni mi zaistniałą sytuację ,bo w normalnej firmie na każdą opinię napiszą odpowiedź.
    ZaletyBrak
    WadyBardzo wiele , pod każdym względem,
  • ~Grażyna / 2022-10-18 23:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Ta firma nie powinna istnieć ,dziadostwo. Przesyłka wysłana 7.10.2022 ,dotarła do magazynu TNT, przetrzymywana kilka dni w magazynie ,od 13.10.22 dotarła do punktu przeładunkowego w Dartford w UK i leży tam 6 dni ,ale zmienili datę13.10 w śledzeniu na 18.10 godz. 15(późnym wieczorem).Przekręty okropne ,tam musi zawitać policja i prokurator.
    ZaletyŻadnych
    WadySame wady m.in.zmiany dat w śledzeniu,brak kontaktu z kurierem,paczka(i) nie dotarła przez 12 dni a miała być do tygodnia maksymalnie dostarczona,....
  • ~Paweł / 2022-10-18 20:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Kupiłem komplet opon koszt 1000zł z przesyłką, kurier nie dostarczył przesyłki, nawet nie pojawił się pod adresem. A zgłosił że był, a nikogo nie zastał. Mam kamerę przed wjazdem , wiem że go niebyło. Dzisiaj złożyłem reklamacje, mam nadzieję że odzyskam zakupiony towar.
    ZaletyBrak
    Wadybrak dostarczonego towaru, brak kontaktu.
  • ~Mariusz / 2022-10-14 10:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy kurier w Polsce. Nr. do kuriera to wielka tajemnica, nie dostarczają przesyłek na czas, człowiek siedzi w domu, a oni bezkarnie sobie zmieniają termin dostarczenia na dzień następny. Juz nie wspomnę o pracujących tam ludziach ze wschodu, którym daleko do standardów europejskich w zakresie dostarczania przesyłek. Gość pod bramą czeka dosłownie 10sekund nie masz nawet czasu by się zerwać z fotela bo kurier już odjeżdża. Zachowują się jak Poczta Polska
    ZaletyBrak
    WadyTerminowość, brak kontaktu do kurierów
  • ~Iwona / 2022-10-13 11:24
    Ocena: 1.67 / 5
    W ostatnim czasie duże problemy z usługami firmy TNT(FEDEX)
    1. faktury z przesyłkami innych firm
    2. brak kontaktu telefonicznego z księgowością
    3. bardzo długie terminy rozpatrywania reklamacji
    4. biuro obsługi jest ale niewiele pomoże

    TRAGEDIA
    ZaletyDobry kontakt z kurierem który dostarcza i odbiera od nas paczki (to jest firma zewnętrzna)
    WadyBardzo dużo
  • ~Asah / 2022-10-12 18:24
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia, zmieniają sobie w śledzeniu daty przyjęcia i doręczenia jak chcą, paczki ani widać ani słychać kontakt zerowy. Nie polecam.
    ZaletyBrak
    WadyPrzesyłka nie dotarła
  • ~Asah / 2022-10-12 18:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia, zmieniają sobie w śledzeniu daty przyjęcia i doręczenia jak chcą, paczki ani widać ani słychać kontakt zerowy. Nie polecam.
    ZaletyBrak
    WadyPrzesyłka nie dotarła
  • ~Ros / 2022-10-04 20:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Czterokrotnie zamawiałem do siebie kuriera po odbiór przesyłki, nie pojawił się ani razu. Dzwoniłem wiele razy, obiecano zwiększenie priorytety, mówiono, że kurier skontaktuje się ze mną telefonicznie, nic nie pomogło, pod koniec dnia wstawiali sobie, że nie zastali mnie w domu albo przesyłka była niekompletna i fajrant. Omijajcie szerokim łukiem.
    ZaletyBrak
    WadyKurierzy nie przyjeżdżają po odbiór przesyłki
  • ~Josef / 2022-10-04 10:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier nie odbiera przesyłki twierdząc. że nie ma miejsca na samochodzie a na infolinii twierdzą, że nie odebrał bo miał awarię samochodu. Znając gabaryt przesyłki przysyłają kuriera nie mogącego jej zabrać. Nie dotrzymują terminów. Na infolinii nie są w stanie nic pomóc. I najlepsze - otrzymana faktura za zwykłą przesyłkę krajową na standardowej palecie i wadze do 400 kg wystawiona na kwotę 1800 zł. z vat !!!! Obawiam się, że reklamacji nie uzwzględnią i przyjdzie wybulić z kasy firmowej 1800 z usługę, która taka sama u konkurencji kosztuje max 1/4 tej ceny.
    ZaletyBrak... a nie, czekaj, zadzwonili z przeprosinami, że przesyłka dotrze opóźniona ... za 2 dni
    WadySame wady
  • ~J / 2022-09-30 08:57
    Ocena: 1.33 / 5
    Mamy umowę z TNT. Poza licznymi problemami z dostawami, zwrotami paczek i obciążaniem nas kosztami za transport (pomimo winy leżącej po ich stronie) czara goryczy się przelała. Dostaliśmy wezwanie do zapłaty z widykacji tnt. Faktury, które nigdy nie zostały do nas przesłane. 3 tydzień próbuję to wyjaśnić. Upraszam się o wysłanie do nas faktur, abyśmy jako firma mogli je zapłacić. I nic. Zero odzewu. Infolinia już któryś dzień podaje, że jest się 1szym w kolejce, można czekać 40 minut i się rozłącza. Najgorsze, że zablokowali nam konto przez niedopłatę i nie możemy wysyłać paczek, paczek które są do wysłania na wczoraj. Do dziś faktur nie mamy, konto zablokowane, zero pomocy.
  • ~petro83 / 2022-09-19 15:58
    Ocena: 1.00 / 5
    dokumenty z banku wysłane 14.09.2022 i do tej pory (19.09.2022 godz. 15) nie otrzymałem dokumentów!! W śledzeniu przesyłki błędy i nie prawdziwe informacje o zmianie daty doręczenia na moją prośbę co nie jest prawdą oraz o braku odbiorcy w domu.
    Czekam od kilku dni na przymusowym urlopie żeby odebrać paczkę która ma do pokonania niecałe 20km szybciej przyniósłbym je na nogach. i waśnie pojawiło się w śledzeniu że znów mnie w domu nie było masakra
    nie polecam
    Zaletybrak
    Wadycała ta firma jest wadą
  • ~Irmina / 2022-09-14 20:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodziejstwo, nie polecam nikomu.Czekam już dwa tygodnie na przesyłkę z Opola Lub.do Essen.Rozplynela się, zniknęła. Żenada i wstyd ,Ci złodzieje zapłacą za wszystko!!! Sprawa trafia do sądu. Z czystym sercem piszę Złodzieje!!!
    ZaletyBrak
  • ~Joanna / 2022-09-05 14:21
    Ocena: 1.00 / 5
    niestety nie mogę powiedzieć o firmie nic dobrego nie polecam szczególnie wysyłek zagranicznych kroją kasę obiecując dostawę na następny dzień po czym nadając przesyłkę system zmienia ja na 3 dni wiem że to i tak szybciej niż inne firmy ale jeżeli deklaruje się na drugi dzień krojąc 250zł za usługę to nie 3 dni później reklamacja oczywiście odrzucona bo przecież była w 3 dni i stała śpiewka że klienta nie było w domu gdzie cały dzień warował bo była to bardzo ważna przesyłka
    Zaletybrak
    Wadysame wady
  • ~Michał R. / 2022-08-31 14:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier wpisał, że doręczył paczkę do moich rąk. Sprawa nadaje się na policję. Drugi dzień czekam za przesyłką, nikt nic nie potrafi powiedzieć. Dno i 100 metrów mułu.
    Wadyabsolutnie niewiarygodna firma
  • ~Kaja / 2022-07-27 16:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Bardzo zawiodłam się na usługach TNT. Uniemożliwiony kontakt telefoniczny, pobieranie dodatkowych opłat za połączenia. Bardzo długi czas przesyłki spoza UE, utrudnienia w odprawie celnej - nieprzespane dokumentów.
    WadyUniemożliwiony kontakt telefoniczny, pobieranie dodatkowych opłat za połączenia. Bardzo długi czas przesyłki spoza UE, utrudnienia w odprawie celnej - nieprzespane dokumentów.
  • ~Maciek / 2022-07-06 17:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Kolejny dzień i kolejna próba dostarczenia paczki. Już 2x kurier zaznaczył że nikogo nie było w domu bo nie chciało mu się przyjechać. Dzwonienie na obsługę klienta mija się z celem bo nie mają żadnego kontaktu z magazynem i kurierem. Ich eskalacja polega na wysłaniu maila. Koszmar. Nie wiadomo czy dostanę kiedykolwiek przesyłkę.
    WadySame wady. Firma ma dostarczyć przesyłkę i nie potrafi wykonać tego zadania.
  • ~Tosia / 2022-07-05 15:47
    Ocena: 1.00 / 5
    Właśnie kurier zaznaczył, że nikogo nie ma w domu mimo, że cały dzień siedzę w domu i czekam, kpina po prostu
    Unikajcie tej firmy
  • ~min-chan / 2022-06-29 20:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Katastrofa, właśnie się zastanawiam czy dostanę to na co czekam czy też nie. Jest napisane, że przesyłka dotarła, nawet ją podpisałam tylko, że to nie ja ją otrzymałam.
    ZaletyZero
    WadyKłamstwo
  • ~Jan / 2022-06-28 16:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam czekaliśmy na przesyłkę 3 osoby w domu a kurier napisał ze nikogo nie było . Preparat potrzebny na budowę strata dniówek dla pracowników
    ZaletyBrak
    WadyKłamstwo
  • ~Mela / 2022-06-28 12:32
    Ocena: 1.33 / 5
    Najgorsze gówno ostrzegam. Nie wysylajcie tą firmą. Na bardzo ważna paczkę czekam ponad 2 tygidnie.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.50, ilość opinii: 11946
InPost
Ocena: 1.74, ilość opinii: 7780
DHL
Ocena: 1.29, ilość opinii: 7232
UPS
Ocena: 1.27, ilość opinii: 4031
Pocztex
Ocena: 1.26, ilość opinii: 3826
GLS
Ocena: 1.55, ilość opinii: 2315
VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4009
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3710
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3438
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2720