Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

TNT opinie

Ocena na podstawie 93 opinii

1.15 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.19
  • Czas dostawy
    1.13
  • Cena/Jakość
    1.14

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Monika / 2019-04-10 15:58
    Ocena: 1.33 / 5
    Nie polecam! Wiecznie Kiedy kurier dzwoni to awarię auta ma za każdym razem! Nigdy nie było tak żeby normalnie dojechał. Nie wiem po co ludzie płacą za wysyłkę skoro muszą się martwić jak ją odebrać.
    WadyNigdy nie dojeżdża kurier z paczką
  • ~NiestetyObecnyINiedługoByłyKlientPlusa / 2019-04-09 12:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma kurierska TNT i wszystko jasne..
    Ci kurierzy wgl kiedykolwiek komuś coś dostarczyli w terminie? Mimo byciu na miejscu gdzie paczka miała zostać dostarczona kurier się nie zjawia.. przesyłka express więc kurier ma obowiązek przedzwonienie do klienta że za jakiś czas się zjawi..
    A biuro obsługi klienta chu** zrobi, tylko zapyta czy podany adres i telefon jest prawidłowy i poinformuje że przesyłka zostanie dostarczona w dniu jutrzejszym.. U nich powiedzenie "jutro" wygląda jak u niektórych osób, którzy idą na dietę czy zaczną ćwiczyć "od jutra"
    Zaletyćwiczenie cierpliwości klienta
    Wady-kurierzy którzy nie mają telefonów żeby zadzwonić, nie zjawiają się na miejscu a wpisują w system że klienta nie zastano na miejscu
  • ~alo997 / 2019-04-05 17:52
    Ocena: 1.00 / 5
    witam to jest najgorsza firma kurierska jaka moze byc dostalem 3 smsy ze przesylka miala byc w danym dniu doreczona zmarnowalem caly dzien na czekanie na przesylke i kuriera nie bylo nie polecam wogóle dziady i nic wiecej !!!!!!
    Zaletybrak
    Wadywszystko
  • ~Patryk / 2019-04-01 12:44
    Ocena: 1.00 / 5
    22.03 miałem dostać paczkę, czekałem cały dzień i nic, na infolini stwierdzili że kurier był ale nikogo nie było i dostarczy w poniedziałek, nadszedł poniedziałek cały dzień czekania o 12 komunikat brak klienta w domu znowu na infolinie, pan stwierdził że kurier wpisał że jest nieprawidłowy adres, po potwierdzeniu adresu i nr kontaktowego złożył zawiadomienie że kurier się nie wywiązał i paczka miała być we wtorek, cały tydzień czekania paczka 3 dni na magazynie dopiero w czwartek jak zadzwoniłem to że błąd bo nikt nie potwierdził że paczka ma zostać dostarczona miała być w piątek, to samo "nie zastano klienta" telefon na infolinię "wyjaśnimy wszystko i paczka będzie w poniedziałek" dzisiaj czekam od rana, a o 12 komunikat że kurier był o 10:50 ale nikogo nie zastał, po rozmowie na infolini stwierdziłem że jutro jadę paczkę odebrać osobiście bo się nie doczekam...NIE POLECAM TEJ FIRMY
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~Karolina / 2019-04-01 10:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Przesyłka z firmy „plus” miała być dostarczona 28.03.19r dziś jest 1.04 i przesyłki nadal nie ma :) czekałam cały dzień w domu po czym kurier 2 dni z rzędu stwierdził że nikogo nie było w domu, po rozmowie z biurem obsługi klienta 28.03 Pani obiecała ze paczka bedzie na 100% 29.03 niestety nie dotarła, 29.03 zadzwoniłam znowu do biura obsługi klienta po czym niemiła pani oznajmiła ze nawet nie ma się jak skontaktować z kurierem, bo nie ma do niego nr telefonu..
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~Piotr / 2019-03-28 20:04
    Ocena: 1.00 / 5
    28.03.2019 miała być przesyłka czekam
    29.03.2019 miała być przesyłka czekam a na stronie jest że nie ma mnie w domu brawo dzwonię i słyszę kurier był ale nie zastał nikogo brawo tnt
  • ~Paulina / 2019-03-28 15:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Dziś miała przyjść przesyłka. 28.03.2019 czekałam aż w końcu weszłam na stronę sprawdzić jej status. Okazało się że mnie nie było w domu. Siedzę cały dzień w domu czekam kuriera w ogóle nie było a oni że mnie nie było w domu. CHAMSTWO! Zadzwoniłam na infolinię powiedzieć o tej sprawie podobno jutro ma przyjść do godziny 17 a kurier będzie musiał się wytłumaczyć z tego że ani do mnie nie zadzwonił ani nic. Ale czytając te wszystkie opinie na pewno za szybko się nie doczekam tej paczki! DNO
    ZaletyŻadnej zalety
    WadyKurier który kłamie że był a tak wgl go nie było i nawet nie zadzwonił ani nic
  • ~Mariusz / 2019-03-28 10:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Przesyłka miała być dostarczona w dniu 28.03.2019 oczywiście na stronie brak informacji. Na infolinii Pan stwierdził że plus jej nie wydał i dlatego. Infolinia plusa przecież paczka została wydana. Cyrk a nie firma kurierska
    ZaletyBrak
    WadyWszystko co tylko mozliwe
  • ~Adam / 2019-03-26 21:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Kłamcy oszuści. Totalna porażka. Bardzo nie polecam. Dwa dni czekam na kuriera a biurze obsługi twierdzą że raz nikogo nie zastanów a drugiego dnia brak kontaktu z odbiorcą. To jest ohydne kłamstwo nikt do mnie nie zadzwonił. Czekam na przesyłkę z plusa
    WadyKłamcy
  • ~Katarzyna / 2019-03-26 13:46
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma . Kompletny brak kontaktu, kurierzy kłamią.... ja rozumiem że moja przesyłka jest mało ważna, ale żeby chociaż jakaś informacja była. Dno.
    WadySame wady .
  • ~w / 2019-03-25 09:18
    Ocena: 1.00 / 5
    najdroższa firma podali cenę telefonicznie na infolinii za przewoź cześć na palecie ok 400-600 zl a przysłali fakturę na ponad 1500zl jeszcze złe dane na fakturze do ceny doliczyli różne koszty 2 razy większe od wartości przesyłki
  • ~Ela / 2019-03-22 17:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Banda debili, 0 kontaktu telefonicznego z klientem nawet gdy ma taki obowiązek np gdy przesyłka jest z sieci plus, została odesłana po czym plus nadał jeszcze raz i też kurier nie przyjechał umówionego dnia, przesyłka ciągnie się już około miesiąca. Firma krzak nie polecam nikomu, plus powinien zerwać z nimi umowę. Niekompetentni, zasługują na te opinie które dostają.
  • ~Waldemar / 2019-03-15 17:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Ostrzegam przed korzystaniem z tej dziadowskiej firmy!!! Mimo wyznaczonych terminów kurier nie przyjechał, w celu odebrania przesyłki trzeba wziąć przynajmniej tydzień urlopu na wyczekiwanie za kurierem. Oszuści z TNT piszą, że nikogo nie zastali pod wskazanym adresem, banda chamów... brak słów....
    Zaletyzaleta? to że TNT i można w niego wsadzić lont :)
    Wadyjedna wielka wada - cała firma
  • ~Aśka / 2019-03-05 17:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Czekam w domu cały dzień, nawet nie wyszłam do sklepu i co...? Nie zastano odbiorcy. Zero prób kontaktu ze strony kuriera. Niepoważni są.
  • ~alabam / 2019-03-02 12:11
    Ocena: 1.33 / 5
    Mam również tragiczne doświadczenia z tą firmą. Dlaczego jednak mimo taki tragicznych opinii nadal są instytucje takie jak Plus , bank Millenium, które korzystają z usług TNT. Jest to lekceważenie klienta i skazywanie go na kłopoty.
  • ~Wkurzona / 2019-02-21 17:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma kurierska.Cały dzień czekania na kuriera na marne. Kontakt z siedzibą beznadziejny, nic nie wiedzą, nie mają numerów kontaktowych do swoich kurierów. Jednym słowem masakra
  • ~Wojtek / 2019-02-14 17:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier połamał towar , nie polecam . Od tygodnia nadal nie dostawalem.
  • ~Grzegorz / 2019-02-08 21:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier nie przyjeżdża a na Internecie dodawane są informacje że nie zastano klienta. Totalne dno, myślałem że firma TNT jako globalna firma kurierska coś sobą reprezentuje ale jak widać w Polsce tylko wystawia się na pośmiewisko. 2 tygodnie czekam już na dekoder z Cyfrowego Polsatu teraz znowu będzie odsyłany do nadawcy
    ZaletyNie ma żadnych a przynajmniej nie było mi dane ich poznać
    WadyKurierzy oszukujący swoją firmę która nie potrafi sobie z nimi poradzić
  • ~Plusprzesylka / 2019-02-05 11:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Standardowa przesylka z Plusa urzadzenie wraz z dokumentami- czas dostarczenia 1luty i oczywista rzecz- odbiorca odmowil przyjecia przesylki, paczka nie byla zamawiana!!! No jak nie byla, jak na nia czekam caly dzien?!
    Po rozmowie telefonicznej z konsultantem infolinii przelozony termin dostawy na dzien 4.02.- oczywiscie ta sama szopka- Klient nieobecny. A ja mam zmarnowany caly dzien na czekanie. Oczywiscie pseudo kurier nie podjal w zaden z tych dni proby kontaktu..
    Kolejny tel ba infolinie, awantura, powiadomilam operatora Plus o zaistnialej sytuacji, wyslano od nich zgloszenie i czekamy dalej.. Infolinia nie dysponuje nr do Oddzialu+ (tu akurat Bydgoszcz) ani nr do kuriera.
    Kolejny dzien 5.02- znalazlam na wlasna reke nr do kuriera. Zadzwonilam i prosze o wyjasnienia, a zarazem dostarczenie przesylki. Dziwne tlumaczenia i rzekomo obiecanka dostarczenia paczki w dniu dzisiejszym.
    Status przesylki stanal w miejscu, ja wisze na telefonie od rana, a kurier nie dzwoni ani nie przyjezdza.
    Ta firna to kompletne dno, szmaca klientow, mam przypuszczenia co do tego, czy aby "przypadkiem" nie doszlo do kradziezy zamowionego telefonu, a sprawa zostanie zamieciona pod dywan..!
    Nie polecam!!!
    ZaletyBrak jakichkolwiek zalet
    WadyBrak kontaktu, nieumiejetnosc pomocy klientowi, wieczna niedyspozycja ze strony infolinii jak i kurierow, oszustwo, mataczenie
  • ~Jagoda / 2019-02-01 11:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Dramatyczna obsługa paczek!!! Dramatyczna obsługa na infolini!!! Pani powtarzająca tępo regułki z kartki???????????????? Firma miała dostarczyć mi umowę bankowa do podpisania w środę w godzinach od 9 do 12. Kurier nie pojawił się w terminie po wykonaniu kilkunastu telefonów dot. paczki Kurier odezwał się.... W PIĄTEK!!!! KIEDY termin podpisania umowy minął tym samym narażając mnie na koszty! Nie polecam. Dramat
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DHL
Ocena: 1.26, ilość opinii: 659
Pocztex
Ocena: 1.29, ilość opinii: 584
DPD
Ocena: 1.42, ilość opinii: 566
UPS
Ocena: 1.31, ilość opinii: 547
TNT
Ocena: 1.15, ilość opinii: 93
FedEx
Ocena: 1.47, ilość opinii: 63
Flixbus
Ocena: 2.22, ilość opinii: 560
mBank
Ocena: 2.05, ilość opinii: 512
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 294
ITAKA
Ocena: 2.79, ilość opinii: 245
Netflix
Ocena: 2.86, ilość opinii: 134
nju mobile
Ocena: 3.15, ilość opinii: 124