Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

TNT opinie

Ocena na podstawie 526 opinii

1.20 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.16
  • Czas dostawy
    1.22
  • Cena/Jakość
    1.18

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Andrzej / 2023-04-13 09:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Ta firma to porażka nie potrafią w terminie odebrać paczki a kontaktu z nimi brak
  • ~Zbigniew / 2023-04-07 13:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Dramat i tragedia najpierw kurier miał odebrać paczkę i przez 3 dni z rzędu nikt się nie pojawił potem gdy paczka miała do mnie wrócić znowu kurier nie mógł do mnie jakimś cudownym trafem trafić pod wskazany adres. Ogólnie firma dramat zero kontaktu z kurierem z kimkolwiek obsługa w XXI wieku na poziomie średniowiecza. Cud że jeszcze ta firma utrzymuje się na rynku.
    ZaletyBrak
    WadySame wady brak terminowości zero kontaktu z kurierem z firmą w ogóle z kimkolwiek tam
  • ~Anonim / 2023-04-02 01:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Z przyjemnoscia podziele sie z Panstwem moim doswiadczeniem aby moja opinia pomogla w waszej decyzji wybrania firmy przewozowej. Niestety firma TNT Fedex Polska jest najgorsza z ktorej dotychczas korzystalam. Brak obslugi klienta, brak odpowiedzi na emaile, zla odprawa moich paczek co spowodowalo poniesienie wysokich kosztow naleznych na moja niekorzysc, brak odpowiedzialosci Ze strony kierownictwa ktorzy nie sa odpowiednio wyszkoleni na poziomie obslugi klienta, i na poziomie jezyka grzecznosciowego. Firma naklada dodatkowe I bezpodstawne koszta dla ich klientow zeby zarobic dodatkowe pieniadze. Duzo przesylam paczek krajowych podczas przeprowadzek I jest to najgorszy serwis ktory kiedy kolwiek otrzymalam. W 100% odradzam!!!! I Mam nadzieje Ze moja opinia uchroni wiele osob od utraty pienieznej Tak Jak niestety doswiadczylam tego Ja.
    ZaletyBrak
    WadyObsluga klienta, bezpodstawne obciazanie kosztami
  • ~Marta / 2023-03-23 16:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Tnt 'express' ze Słowacji szło ponad tydzień. Bardzo pilna i ważna przesyłka z moimi dokumentami i DANYMI Osobowymi. Sprawdzam status, że w poniedziałek i wtorek był kurier, ale nikogo nie zastał... Ciekawe, bo wszyscy byliśmy cały dzień w domu szczególnie moja mama po operacji, która nie wychodzi. Mamy trzy kamery - ani śladu kuriera. Dzwonię w środę rano na infolinię czy jest dobry adres i telefon, bo nikt się ze mną nie kontaktuję. Pan potwierdza adres i telefon i obiecuje ze kurier zjawi się tego samego dnia lub jutro. Czekałam cały dzień nikt nie przyjechał - cała rodzina w domu, ale coś mnie tknęło i o 23:00 sprawdziłam status - że niby kurier był tego dnia o 16:00 ale nikogo nie zastał... Nie da się opisać tej wściekłości jaka wtedy poczułam, gdybym miała numer do kuriera to w tym momencie nie byłaby to miła rozmowa. Dokumenty pilne z mojej pracy!!! Bałam się, że wróca na Słowację.. De facto następnego dnia pojechałam już sama do magazynu w Wypedowie i odebrałam przesyłkę osobiście!!! Dwie godziny zmarnowane na dojazd i powrót!! Jeśli zgubiliby moje dane osobiste to byłaby to sprawa w sądzie i bardzo duże odszkodowanie dla mnie. Dzięki Bogu mam to już dzięki samej sobie. Nie polecam nikomu tej firmy!!!
    ZaletyŻADNE!!!
    WadyWSZYSTKO!!!
  • ~Joanna / 2023-02-28 11:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma porażka. Notoryczne doliczanie opłat dodatkowych na widzi mi się kuriera. Infolinia nie porafi udzielić informacji na podstawowe pytania. TNT upadło z chwilą gdy przejął go Fedex. Takiej katastrofy nie widziałam dawno.
    ZaletyBrak
    WadyCała masa
  • ~Arie / 2023-02-10 17:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Bardzo słabe zachowanie, paczka w systemie dojść miała do godziny 18, po telefonie do centrali okazało się, że w centrali maja informacje:„nikogo nie ma w domu” oraz „ustalona ze mną, że odbiór w poniedziałek” co jest kłamstwem. Omijać szerokim łukiem.
    ZaletySame wady
  • ~Mariusz / 2023-02-03 19:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma totalne dno brak jakichkolwiek słów do wyrażenia. Pan kurier zamiast przyjechać odebrać paczkę wolał napisać,że nie gotowa do odbioru. Komedia śmiech na sali człowiek czeka cały dzień tj.od godziny 10:00 do 16:00 tak jak jest ustalone,a pan kurier nie dojeżdża????. Dzwoni się na infolinię z zapytaniem odnośnie kiedy się pojawią to szanowna pani nie jest wstanie na to pytanie odpowiedź. Człowiek czeka cały dzień,a oni mają to w d... Dzwoni się a oni każą umówić kolejny termin odbioru. Oni są nie poważni.
    ZaletyNie mają żadnych dobrych zalet
    WadyTylko same wady firma nie godna polecenia
  • ~Justyna / 2023-02-03 19:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Totalna porażka kurier mial odebrać przesyłkę nie dotarł ,a w obsłudze klienta mówia że zaznaczone maja że:"przesyłka nie była gotowa do odbioru"tak zaznaczył kurier gdzie nikogo po ta przesyłkę nie było.Zero odpowiedzialności ze strony kuriera, jak można tak oszukiwać ludzi człowiek bierze dzień wolnego czeka jak głupi a oni to w nosie mają mówią by paczkę w innym terminie nadać, bo oni za to nic nie mogą. Totalne dno.
  • ~Lukasz. / 2023-01-27 15:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno totalne odlecam wysylania ta forma.... tam pracuja same downy...
    WadyCzas i uszkodzone paczki
  • ~Ada / 2022-12-29 18:26
    Ocena: 1.00 / 5
    Totalne dno. Brat wysłał do mnie paczkę z UK. Ja rozumiem Brexit i inne takie, nie mam problemu z wypełnieniem dokumentów, ale firma wymaga od odbiorcy dodatkowych dokumentów, informacji których nie muszę posiadać. Inna firma wysyła bez problemu do Anglii jak i z niej, a oni mają problem. Pani która się ze mną kontaktowała nie potrafiła mi wyjaśnić po co im dodatkowy dokument, skoro mają wszystkie, które były potrzebne przy paczce. Proponuję, aby zatrudnili kogoś bardziej kompetentnego kto będzie rozumiał dokumenty wypisane po angielsku i nie wymagał tłumaczenia od odbiorcy. Może osoba do kontaktu z klientem mogłaby też być bardziej zorientowana co do czego i po co jest potrzebne, a nie, jak to pani sama o sobie określiła, ona jest tylko do kontaktu z klientem.
  • ~Wojtek / 2022-12-07 11:11
    Ocena: 1.00 / 5
    TOTALNE DNO,zniszczona przesyłką i brak odpowiedzialności
    UNIKAĆ - OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM
  • ~K / 2022-12-02 09:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma kurierska, w tamtym roku jeszcze jakoś to funkcjonowało, teraz za każdym razem po złożeniu zlecenia kurier w tym samym dniu nie odbiera przesyłki, nie dostarcza jej na czas. NO KOMEDIA.
    ZaletyNie ma żadnych zalet.
  • ~Marcin / 2022-11-25 16:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Totalne zero !!! Trzy paczki pod rząd nieodebrane. Czwartą odebrali ale nie dostarczyli. Leży gdzieś na magazynie.
    ZaletyBrak jakichkolwiek, nawet najmniejszych
    WadyWadą jest to że działają na rynku i oszukują na potęgę ludzi
  • ~A.O / 2022-11-21 14:14
    Ocena: 1.33 / 5
    Tragedia! NIE POLECAM! Czekamy z mężem na pieniadze juz od 19 pazdziernika (przesylka pobraniowa)! Osoba kupującą dawno otrzymala od nas przesylke a kurier tym samym pieniądze a my nie mozemy się doprosić o nasze pieniądze z tnt, które mówiąc wprost przetrzymuja! Prosze mi wyjaśnić jak to jest mozliwe, ze skoro kupujący oplacil paczkę, odebral a my nie mamy nadal naszych pieniedzy?! Dodatkowo napisze ze nie chodzi tu o mała kwote.
    ZaletyBrak
    WadyCale tnt to jedna wielka wada
  • ~Maciej / 2022-11-16 15:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Fatalnie zarządzana firma. Jedno wielkie nieporozumienie.
    ZaletyJeśli są to głęboko ukryte.
    WadyWadą jest jest fakt, że taka firma w ogóle istnieje.
  • ~Krzysztof / 2022-11-15 10:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Nigdy więcej nie skorzystam jak i nie polecę firmy TNT. Totalny bur..del.
    Na infolinię się dodzwoniłem żeby się dowiedzieć co z moim przelewem nikt nic nie wie. Nr to księgowości nie chcą podać. Ogólnie jak by były jeszcze oceny ujemne to bym dał- 10.
    ZaletyŻadne
    WadyWszystko
  • ~Grażyna / 2022-11-08 17:12
    Ocena: 1.00 / 5
    To moja 4-ta opinia.Pacaka od 7 października do 8 listopada nie dostarczona do adresata.Od 13 .X.leżakuje w Dartford w UK a ma tylko ok.100km-Reading do celu.
    Porażka ,zero kompletne .
    Nie polecam tej firmy ,nawet za darmo.
    Mają ludzi za durniów.
    ZaletyBrak
    WadySame wady
  • ~Grażyna / 2022-11-01 20:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Za darmo bym nie chciała takiego kuriera ,gdybym prędzej przeczytała opinie o tej firmie -tnt.
    Moja paczka od 7.X do dzisiaj tj 01.Xl
    nie dotarła w dalszym ciągu do adresata - TRAGEDIA
    Szkoda słów ,bo to już trzecia moja opinia i bez żadnej odpowiedzi,tylko w śledzeniu zmieniają wpisy jak im pasuje ,myślą ,że ktoś głupi.
    ZaletyBrak
    WadySame wady ,pod każdym względem
  • ~Grażyna / 2022-11-01 20:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Za darmo bym nie chciała takiego kuriera ,gdybym prędzej przeczytała opinie o tej firmie -tnt.
    Moja paczka od 7.X do dzisiaj tj 01.Xl
    nie dotarła w dalszym ciągu do adresata - TRAGEDIA
    Szkoda słów ,bo to już trzecia moja opinia i bez żadnej odpowiedzi,tylko w śledzeniu zmieniają wpisy jak im pasuje ,myślą ,że ktoś głupi.
    ZaletyBrak
    WadySame wady ,pod każdym względem
  • ~Andrzej / 2022-10-27 14:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Szkoda gadac. Juz trzecia zmarnowana przesylka z suchym lodem. Miala byc dostarczona w 24 godziny, a po 72 godzinach odbieram notyfikacje ze kurier nie zastal odbiorcy... rece opadaja!

    Jak ktos jeszcze nie zwiazal sie umowa z tym przewoznikiem, to polecam, aby omijac ich szerokim lukiem.
    ZaletyBrak
    WadyBrak zalet
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.50, ilość opinii: 11960
InPost
Ocena: 1.74, ilość opinii: 7792
DHL
Ocena: 1.29, ilość opinii: 7242
UPS
Ocena: 1.27, ilość opinii: 4033
Pocztex
Ocena: 1.26, ilość opinii: 3832
GLS
Ocena: 1.55, ilość opinii: 2317
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4181
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4020
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3715
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3441
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3170
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2729