Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Raiffeisen Polbank opinie

Ocena na podstawie 57 opinii

2.07 / 5

  • Prostota obsługi
    2.08
  • Oferta
    2.30
  • Obsługa klienta
    1.98

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~dexter / 2018-05-19 15:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Generalnie złodziejski bank, próbujący robić i traktujący klienta jak idiotę. Przy kredycie hipotecznym sposób wyliczania rat złodziejski, wedle ich własnego widzimi się. Brak odpowiedzi na moje pytania i wątpliwości, które chciałem rozwiać,a do tego kłamliwe zarzuty jako atak!!
    Zaletybrak
    Wadykłamliwa i nie szanująca klienta instytucja nastawiona na dojenie klienta.
  • ~Adam / 2016-11-16 12:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodziejski bank , próbuje przy pierwszej lepszej okazji nabić klienta w butelkę. Mają swoje "haczyki" i "małe druczki". Zdecydowanie odradzam. Najgorszy bank, w którym miałem konto.
    Zaletybrak
    Wadynie szanują klienta, bardzo wysokie kursy walut, nie opłacalny, nie miła obsługa
    około roku
  • ~Oliwka / 2016-04-06 17:37
    Ocena: 5.00 / 5
    Nie wiem skąd tak negatywne opinie... Ja jestem klientką od roku czasu. Jeżeli chodzi o konto i kredyt gotówkowy od roku nie miałam żadnego problemu...
    ZaletyObsługa, Cena, Jakość
    WadyNie zauważyłam
  • ~wykorzystana / 2016-04-05 09:31
    najwyższe spreedy,nie reagują na reklamacje, a jak odpowiedzą to tak zawile i nie konkretnie że trzeba wynająć prawnika do rozszyfrowania.Nie polecam
    Zaletybrak
    Wadynie starczy czasu i miejsca na ich opisanie
    11 lat okradają mnie na pseudofrankowym pseudokredycie
  • ~niezadowolona / 2016-04-04 15:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Najwyższe spready pow. 10%. Brak chęci do negocjacji ws. klauzul niedozwolonych. Bank nie podejmuje negocjacji z klientami w sprawach spornych. Dowolnie zmienia regulamin, który istotnie wpływa na wysokości oprocentowania kredytów. Odpowiedzi wymijające na reklamacje ( dział reklamacji celowo nie udziela odpowiedzi na konkretnie zadane pytania). Problemy z uzyskaniem harmonogramów spłat kredytów. Kosmiczne opłaty za udzielenie informacji.
    ZaletyBRAK
    Wadytrudna komunikacja, problemy z reklamacjami, z uzyskaniem harmonogramów i informacji, kosmiczne opłaty za udzielenie informacji przez bank ( które w tabeli opłat są bezpłatne)
    od 8 lat
  • ~wredny / 2016-04-04 09:25
    Ocena: 1.33 / 5
    jeden z gorszych banków, po pierwsze udzielali kredytów pseudofrankowych i nie respektuje Polskiego prawa w kwestii rozwiązanie tego problemu (65% ich portfela to CHFy) wciskają klientom polisolokaty i udają głupich, na szczęście UOKiK się tym zajął (10mln kary dla banku) obsługa w oddziale fatalna.. .średni czas załatwienia błahej sprawy to 20min (minimum) bo albo system nie działa albo działa powoli, ostatnio 3 razy musiałem dowód pokazywać realizując czek... i jeszcze panienka (młoda jakaś chyba po szkole) podskakiwała sobie na fotelu (tik nerwowy czy jak?) mimo braku opłat za wypłaty z bankomatu wielokrotni już składałem reklamację za POBRANIE OPŁATY za skorzystanie z bankomatu Euronetu... na szczęście reklamacja przebiegła szybko sami pobierają sobie opłaty z różnych kont (mam 3 i zawsze pobierają z rach. technicznego do obsługi kredytu hipotecznego - trzymam tam CHFy na ratę a tu zonk biorą sobie automatyczną spłatę innej raty, jeszcze przeliczają po swoim kursie kupna i człowiek musi naprędce kupować CHF i przelewać, mimo iż na innym koncie czekają złocisze!!! ogólnie nie polecam, nie jest to jedyny bank w którym mam kont
    Zaletyżółty kolor misie podoba
    Wadyopłaty, kredyty pseudofrankowe, tępawa obsługa w oddziale, dział reklamacji do bani,
    od 9 lat niewolnik banku
  • ~Karol / 2016-04-03 19:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Najwyższe spready sięgające 10%. Brak chęci do negocjacji ws. klauzul niedozwolonych. Dowolna zmiana regulaminu który istotne wpływa na wysokości oprocentowania kredytów. Odpowiedzi wymijające na reklamacje (udają głupich albo dzial reklamacji celowo nie udziela odpowiedzi na konkretnie zadane pytania). Gorszy jest chyba tylko Getin i mBank.
    ZaletyBrak
    WadyOpisane wyżej
    8 lat
  • ~Pseudofrankowiczka / 2016-04-03 17:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Uwikłani w kredyty pseudofrankowe - obsługa beznadzieja konta internetowego. Nie ma dostępu do harmonogramów spłat kredytu z poprzednich kwartałów. nie polecam!!!!! Daleko od takiego banku
    Zaletybrak
    Wadykredyty w PLN indeksowane do CHF
  • ~Mario / 2016-04-03 13:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje! Pobrali mi 300 euro z konta i nie potrafią tego wytłumaczyć! Jak? O tak... Dziś mam na koncie 1200euro jutro mam 900 i nie ma żadnej wypłaty, przelewu oplaty! Tylko różnica sald! Reklamację rozpatrują już 9ty miesiąc! Złodzieje!
    ZaletyBrak
    WadyBrak kontaktu z działem reklamacji, obsługa banku bezradna, bez informacji, tylko oczy wielkie!
    3lata
  • ~gator / 2016-04-03 12:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Jak z każdym bankiem tak i w ich przypadku wszystko jest OK do póki nie pojawią się "nieprzewidziane problemy". Wtedy dopiero okazuje się z kim/czym mamy do czynienia po drugiej stronie. W moim przypadku problem tyczy się kredytu hipotecznego ... W skrócie niekompetencja i prawdziwe cfaniactwo. Zamiast dialogu i traktowania klienta jako równorzędnego partnera (rzekomo wszystkie banki mają to zapisane w zasadach etyki) jedynie monolog i niechęć do rozwiązania problemu. Dodatkowo próby podstępnego podsunięcia dokumentów "do podpisu" oczywiście z niekorzyścią dla klienta. Pominę już same kwestie działania konta przez WWW... 3 krotne wyrabianie nowych loginów i haseł przestało mnie bawić ... Podsumowując O-D-R-A-D-Z-A-M !
    Wwa / 10 lat
  • ~Ewa / 2016-04-03 12:34
    Ocena: 1.00 / 5
    brak kompetencji pracowników, straszliwy bałagan w papierach, kosmicznie wysokie opłaty za wszystko i przede wszystkim toksyczne pseudokredyty w CHF
    Zaletybrak
    Wadywszekie możliwe
    od 2007 jestem okradana za pomocą kredytu hipotecznego
  • ~caterina / 2016-04-03 10:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Mega negatyw. Najbardziej złodziejski spread rzędu 12% na pseudokredytach w niby frankach. Windykacja potrafi dzwonić 6x dziennie by "przypomnieć" o zaległej racie (nieważne, że 3 dni po terminie; nieważne, że straciłam pracę i nie mam z czego żyć). Przy próbie restrukturyzacji zaproponowano mi 1) podwyższenie marży - żeby bank przypadkiem nic nie stracił 2) wpisano w aneks zapisy legalizujące dług w niby frankach, co przekreślałoby dochodzenie swoich praw poprzez sąd. Zero prawdziwej bankowej etyki!
    Zaletynie widzę żadnych
    Wady1) produkt o pięknej nazwie "kredyt hipoteczny indeksowany do chf" jest jednym wielkim przekrętem finansowym sprzecznym z polskim prawem 2) obsługę nie interesuje człowiek, tylko kasa, która ma wpływać na konto i plan, który ma być zrealizowany
    8 lat i jest to najgorszy produkt bankowy z jakim miałam do czynienia, a RB tylko
  • ~Asia / 2016-04-03 09:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie odpowiadają na reklamacje. Odpowiedzi uzyskuje dopiero po interwencji u "wladz wyzszych".Pani w okienku mówi co innego niż Pani na infolinni. Po wszystko trzeba latać do oddziału. Zdecydowanie nie polecam.
    WadyZe są w Polsce
  • ~sicinsk / 2016-03-30 23:41
    Ocena: 4.67 / 5
    Ja jestem zadowolona z obsługi w Raiffeisen. Obsługa spoko (infolinia), ceny spoko w stosunku do poprzedniego banku gdzie płaciłam za karte 7zł... Po 2 miesiącach powiedzieć, że jestem zadowolona
    ZaletyCena, Obsługa
  • ~Marine / 2016-03-29 16:54
    Ocena: 4.33 / 5
    Jestem bardzo zadowolona z oferty. Szukałam konta osobistego bo zmieniałam bank, koleżanka doradziła konto wymarzone i naprawdę okazało się to super wyborem. Jako jeden z nielicznych banków ma gwarancję niezmienności cen. Obsługa jest w porządku.
    Zaletydobra oferta, gwarancja niezmienności opłat
  • ~Zadowolony / 2016-03-20 13:09
    Ocena: 4.33 / 5
    Ja jestem zadowolony z Raiffeisen. Konto za free karta za 3zł. Ogólnie polecam bo maja kilka fajnych programów dla klientów i można fajnie wyjsć
    ZaletyProstota, dostępnosć, cena
    WadyOstatnio czekałem 10 minut na infolinii godziny wieczorne
  • ~Marlena / 2016-03-16 19:18
    Ocena: 4.67 / 5
    Ja osobiście jestem zadowolony z Raiffeisen. Ofertę mają spoko. Aktualnie maja konto wymarzone. Które ofertowo tez wygląda fajnie.
    ZaletyCena, Obsługa, Aplikacja Mobilna
    WadyNie spostrzegłem
    ROK
  • ~gwiazda / 2016-02-29 23:36
    Ocena: 5.00 / 5
    Plus za oferte, bardzo przejrzyscie ułożona i do tego dobra. Bonusy dla stałych klientów, obecnie numer jeden na rynku ;)
    ZaletyBonusy dla stalych klientów, dobra współpraca
    WadyBrak
  • ~Łagodny / 2016-02-29 21:22
    Ocena: 4.67 / 5
    Polecam Raiffeisen, za podejscie do stałego klienta. Nie tylko nowego. Mają spoko ofertę. Kredyty tanie.
    ZaletyCena, Obsługa, Oferta
    WadyWieczorami, czeka sie na infolini 5-10 minut w dzień ok.
    Rok
  • ~lizard / 2016-02-28 23:58
    Ocena: 5.00 / 5
    Jestem w tym banku od dwóch lat, mam i konto osobiste i firmowe
    Prawdopodobnie wezmę też kredyt, więc jestem związany z tym bankiem dośc mocno :D
    Mogę śmiało polecic ;)
    ZaletyJasne warunki umowy, opłaty, kontakt
    2 lata, w warszawie,
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

mBank
Ocena: 1.66, ilość opinii: 1883
PEKAO SA
Ocena: 1.73, ilość opinii: 1390
Santander Bank Polska (BZWBK)
Ocena: 1.80, ilość opinii: 1150
Millennium
Ocena: 1.70, ilość opinii: 868
PKO Bank Polski
Ocena: 2.68, ilość opinii: 750
ING Bank Śląski
Ocena: 1.78, ilość opinii: 743
VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4009
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3710
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3438
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2720