Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PZM TU opinie

Ocena na podstawie 69 opinii

1.92 / 5

  • Oferta
    1.98
  • Obsługa klienta
    1.90
  • Cena/Jakość
    1.88

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~K.B / 2010-06-18 23:07
    Miałem bardzo nieprzyjemną sytuację z tą firmą. Otóż zdarzyło się tak iż w tył mojego samochodu wjechał pan ubezpieczony właśnie w PZM TU. Napisał oświadczenie że jest sprawcą wypadku i bierze na siebie winę..następnie skontaktowałem się z rzeczoznawcą...powiedzmy że jeszcze wszystko było w porządku, bo rzeczoznawca nie śpieszył się zbytnio, ale przyjechał. Wypełniliśmy dokumenty, następnie dostałem list iż przyjęto szkodę....i na tym koniec dobrych rzeczy które mogę powiedzieć o tej firmie. Nie odzywali się przez kilka dni, zadzwoniłem tam i niejaka pani Kasia stwierdziła iż brakuje jakiś dokumentów i że nie mogą się skontaktować ze sprawcą wypadku (chociaż razem z rzeczoznawcą byliśmy na posesji sprawcy !!!) Przez kilka następnych tygodni dzwoniłem do nich, zbywali mnie, po pewnym czasie przyszło mi pismo iż trwa dalsze postępowanie wyjaśniające. Sprawa przeciągła się przez jakieś 3 miesiące, po czym zadzwoniłem do nich i usłyszałem....że muszę udowodnić że zderzenie miało miejsce, że sprawca wypadku musi pokazać uszkodzenia swojego pojazdu, że mam iść na policję i zabrać od nich zaświadczenie że dzwoniłem na policję !!!!! w głowie się nie mieści!!!! zacząłem przygotowywać się do rozprawy sądowej. W między czasie przyszedł list iż uwzględniając stan terenu, uszkodzenia samochodu i drzewa (chociaż w kolizji nie brało udziału drzewo!!!- po prostu wjechał we mnie pan który się zagapił na skrzyżowaniu) nie wypłacą mi odszkodowania. Dopiero interwencja adwokata pomogła. Bezczelne zachowanie pani pracującej w tej firmie tak mnie dotknęło, że będę wszystkim odradzał ubezpieczenia u nich. Cała procedura wypłacenia pieniędzy zajęła mi ponad 4 miesiące. Pieniądze otrzymałem dopiero w momencie gdy było już krok od procesu sądowego. Najgorsze było aroganckie zachowanie pani odbierającej telefony- cały czas mówiła że trwa procedura, że nie pamięta mojej sprawy, że wszystko to tylko standardowa procedura, że chwilowo tą sprawą zajmuje się ktoś inny itd. pozdrawiam i mam nadzieję że dzięki mnie ktoś uniknie podobnych przeżyć
    Zaletybrak
    Wadyunikanie wypłaty odszkodowania na wszelkie sposoby, łącznie z wprowadzaniem w błąd (powiedzieli że muszę iść na policję po zaświadczenie że zgłosiłem stłuczkę)
  • ~kaśka / 2010-06-18 19:31
    Ocena: 1.67 / 5
    i do 30 dni zapomnialam wypowiedziec umowe w PZM, i automatycznie ją przedluzono, poprzedni wlasciciel mial max zizek i placil 219 zl. (zblizal sie teramin oplaty II raty skladki rowniez w wysokosci 219 zl) obliczyli mi jednak nowa skladke w wysokosci 486 zl x 2 raty. zadzwonilam na infolinie i tam dopiero po ktoryms przelaczeniu konkretna kobieta powiedziala mi ze moge napisac pismo, ze nie wyrazam zgody na REKALKULACJE SKLADKI. zadzwonilam do agenta a ta uporczywie mi mowi ze musi skladke przeliczyc. przekazalam to co pani z infolini przekazala mnie i nastapila ciszaaaaa w sluchawce. po czym pani AGENTKA (doslownie i w przenosni) pwoiieziala: CHYBA ZE TAK...formalnosci zalatwilam w 1 dzien, aneks wypisala, zaplaciclam 219 zł . :) pod koniec roku i tak rezygnuje. mają gigantyczne skladki. w Allianz za OC wyliczono mi skladke 444 zł za rok a tutaj prawie 500 x 2. szok...
  • ~Studziak / 2010-05-28 22:13
    Ocena: 3.00 / 5
    Po zgłoszeniu szkody z oc, dość szybki kontakt likwidatora (2 dni), wycena i zamknięcie sprawy 6 dni po oględzinach, pieniądze na koncie po tygodniu od zamknięcia sprawy. Wycena dość wysoka, wystarczy na pokrycie szkód. Szybka obsługa, może być związana ze zgłoszeniem szkody z ac przez sprawcę. Generalnie polecam wydział Łódzki.
    ZaletySzybka obsługa, dobra wypłata.
    WadyUtrudniony kontakt telefoniczny.
  • ~hass / 2010-03-09 11:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Departament Likwidacji Szkód firmy PZM TU stosuje strategię nieodbierania telefonów. W zasadzie nie da się tam dodzwonić, czy to do likwidatora, czy nawet sekretariatu (na dwa numery). O mailach nie wspomnę. Nie odebrali też wysłanego pisma. Zaczynam wątpić w istnienie tego mitycznego bytu.

    A sprawa wygląda tak, że wjechała we mnie pani z OC w PZM. Szkodę zgłosiłem na miejscu wypadku, dwa dni później przyjechał rzeczoznawca, 5 dni później rozmawiałem z likwidatorem (pierwszy i ostatni raz się to udało), który zapewnił mnie, że wycena powinna być w ciągu 2 dni. Na razie od szkody minęły dwa tygodnie, ciekawe czy zmieszczą się w ustawowych 30 dniach.
    Zaletybrak
    Wadycałkowity brak kontaktu, firma sprawia wrażenie nieistniejącej
  • ~kolekcjoner88 / 2009-11-23 16:27
    W czerwcu tego roku szczesliwiec ubezpiecziony w tej firmie zdemolowal moj tylni zderzak!!!! Spisalismy oswiadczenie w obecnosci policjanta,i to jest ta lzejsza czesc .Poten gosc unikal oddania naleznosci,kiedy skontaktowalem sie z ubezpieczycielem tego pana ,przyslano do mnie rzeczoznawce a miesiac pozniej dowiedzialem sie ze, sprawca nie odsyla do nich papierow stwierdzajacych okolicznosci zajscia. A co za tym idzie jesli tego nie zrobi,odmowia mi odszkodowania....Przeciez to jest jakis absurd,facet unika mnie i moich telefonow...I CO TERAZ????NIE ZYCZE SPOTKANIA Z TA FIRMA!!!!!!!!!!
  • ~MaG / 2009-08-10 12:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam, jedyna mozliwoscia wyegzekwowania naleznego nam odszkodowania z oc sprawcy ubezpieczonego w pzm jest wystosowanie listu do rzecznika ubezpieczonych, w przypadku gdy tu pzm zwleka z wyplata odszkodowania w okresie 30 dni od zgloszenia szkody. Jestem specjalista ds. ubezpieczen, prosze walczyc o swoje. Moja szkoda miala miejsce 20.07.2009r. , cos mnie podkusilo aby nie wzywac policji, pamietajcie, ze oswiadczenie nie stanowi dowodu przyznania sie do winy. Sprawca zawsze moze sie wycofac z zlozonego oswiadczenia, dlatego tez w przypadku takich tu, jak pzm, link, axa, liberty, warta i tych mniej znanych zawsze wzywajcie policje. Ja likwidatorowi z pzm, daje jescze10 dni, pozniej bedziemy rozmawiac za posrednictwem rzecznika ubezpieczonych lub komisji nadzoru finansowego. Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych z oc sprawcy ubezpeiczonego w pzm
    Zaletybrak
    Wadynieuchwytnosc likwidatora, zbywanie klientow, uchylanie sie od wyplaty
    nie kupuje dziadostwa
  • ~lewy / 2009-05-14 08:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Przerażające sprawca był ubezpieczony w tej firmie- kosztorys makabra przykładowo lampa została wyceniona na 80 zł kiedy najtańsza w necie to 360 ponadto unikają kontaktu nie odpowiadają na maile no i co najważniejsze NIE OTRZYMAŁEM ODSZKODOWANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
    Zaletybrak
    Wadymnustwo
  • ~yox / 2009-04-17 15:43
    Ocena: 4.00 / 5
    Witam
    Szukałem taniego ubezpieczyciela trafił się PZM TU dopiero po podpisaniu polisy OC AC zacząłem czytać o tym ubezpieczycielu. Opinie ma fatalną i tylko się modliłem żeby nic się nie przytrafiło przez ten rok. Niestety jednak coś się przytrafiło i tu zaczyna się moje pozytywne zaskoczenie. Pierwszy kontakt przyjecie sprawy na drugi dzień telefon z informacją o rzeczoznawcy kiedy przyjedzie itd. Po wycenie na drugi dzień telefon z informacją na ile wyceniona szkoda o dziwo wysoko jak na szkodę. Po decyzji o wpłacie na konto w następnym dniu pieniążki mam na koncie i koniec sprawy.

    Zaletydobry kontakt telefoniczny
    miła obsługa
    szybki kontakt
    kilka miesięcy 1900 OC+AC bez znizek
  • ~teraz polska / 2009-04-10 17:52
    szkoda nastąpiła w listopadzie 2008 r. mamy 10 kwietnia 2009 a facet bredzi mi co tydzień że jeszcze parę dni lub proszę zadzwonić w poniedziałek,dzwonię ,"niestety pan Ch..... jest na urlopie a ja nic nie wiem" mówi babka ,faktycznie miłym głosem "za tydzień proszę zadzwonić" ,dzwonię ,"niestety tyle pracy itd.do końca tygodnia będzie decyzja" i tak w koło Macieju.Banda nierobów lub krętaczy.
    Zaletynie znam
    Wadysame
  • ~tomasz / 2009-04-02 15:32
    Ocena: 5.00 / 5
    Ja nie zgodze sie z opiniami innych. Dostałem zwrot kasy za zbicie szyby głową bo jechałem bez pasów. Szkode zgłosiłem w piątek, w poniedziałek był juz rzeczoznawca, bardzo miły. Nastepnego dnia dostałem juz telefon, że pieniądze dla mnie już idą na konto. I tak sie stało. Szkoda wyceniona była o 50 zł za mało niż rzeczywiscie musiałem zapłacic, wiec mam wysła fakture VAT i dostane reszte kasy na konto. Polecam naprawde
    ZaletySzybka obsługa, dobry kontakt, wypłacalnośc
    Wadynie było
    840zł
  • Tanaab / 2009-03-31 12:27
    W lutym skradziono mi auto, telefonicznie zgłoszenie przyjęto fachowo, ale później to już tylko pod górkę. Brak jakiegokolwiek kontaktu z likwidatorem. Skądinąd przemiłe panie w biurze obsługi klienta robią dobrą minę do złej gry i tłumaczą tylko, że mogą wysłać maila do likwidatora. Prosiłem o kontakt 6 razy, oczywiście nikt do mnie nie oddzwonił. Napisałem też kilka maili, skutek ten sam. Na koniec ukoronowanie przemiłej współpracy, wypłacili mi odszkodowanie wyliczone na podstawie info experta w kwocie 10.000 złotych mniejszej niż wartość przy ubezpieczaniu auta 9 miesięcy wcześniej. Udało mi się skorzystać z info experta. Po rzetelnym wprowadzeniu wszystkich danych samochodu wyszło, że gdyby "urwali mi" 4 tysiące to i tak by było dużo. Rozmawiałem już z prawnikiem. Odwołuję się, a jak dalej będą sobie robili jaja to idę do sądu. Myślę, że pozytywne opinie o PZM TU piszą tylko pracownicy tej firmy. Wystrzegajcie się ludzie tej firmy !!!
    ZaletyOC tej firmy jak każde inne zabezpiecza, jak komuś zrobimy kuku.
    Innych plusów zdecydowanie brak.
    WadySame minusy i to duże
  • ~fifi / 2009-03-03 07:43
    Tak, co jakiś czs ktoś z PZM TU wejdzie na te strone i doda swoj fałszywy komentarz...szkoda, ze Ci, ktorzy w to wierzą, będą zmuszeni przekonać się na własnej skórze...
  • ~malutka / 2009-03-02 16:48
    Ocena: 5.00 / 5
    Nie bardzo rozumiem dlaczego takie opinie, które chyba nie wiele maja wspólnego z rzeczywistością. Kontakt jest z likwidatorami i telefoniczny i mailowy bardzo szybko w razie potrzeby oddzwaniają. Wypłata 30 dni od daty złożenia faktur. Wiele placówek CLS w całej Polsce. Jak już wspominałam wcześniej trzeba mieć dobrego Agenta, który przyz zawieraniu polisy wszystko powie a później pokieruje co po kolei należy zrobic. I tak też było w moim przypadku. Polecam ubezpieczenie w TU PZM S.A. szybko, sprawie i solidnie od początku do końca pełen profesjonalizm ;-)
  • ~fifi / 2009-02-20 23:28
    Konkurencja? Ja mam doświadczenie z kilkoma firmami, m.in. Warta (Z KTORĄ NIE WARTO)... W firmach konkurencyjnych jest podobnie, nie ma potrzeby wypisywać! Po prostu nasz Rząd powinien się za to zabrać.
  • ~piterus / 2009-02-20 21:31
    Ocena: 4.67 / 5
    myslę ze te negatywne opinie to konkurecja ja mam szkode zagraniczną po skonczeniu napisze ja mam pozytywne doswiadczenia
    Zaletydobrze i w miare tanio
    Wadybrak
    2008 03 03
  • ~harper / 2009-02-19 19:00
    Na początku stycznia miałem kolizje,sprawca jest ubezpieczony w PZM TU,niestety mam te same problemy.Nie ma kontaktu z likwidatorem,zanizone odszkodowanie nie wypłacone w terminie.Naprawdę nie życzę nikomu kontaktu z tą firmą.
    Zaletynie ma żadnych!
    Wadyoszukują ludzi!!!
  • ~fifi / 2009-02-16 17:00
    Sprawa trafiła do Rzecznika Ubezpieczonych i odszkodowanie dostałem migiem! Tak więc gorąco polecam tą metodę, w razie jakichkolwiek problemów z tą beznadziejną firmą! Fakt, że kosztowało mnie to trochę energii i czasu - pisanie pisma, ale jak widać istnieje w naszym państwie jakiś organ, który jest w stanie wywrzeć wpływ na firmę ubezpieczeniową. Tak więc, jeśli masz problem, to pisz do Rzecznika, a sprawa nabierze tempa! Acha! Ważna wskazówka! Wszystko wysyłaj poleconym (za potwierdzeniem odbioru), zbieraj wszystkie pisma i archiwizuj (łącznie z kopertami), bo nigdy nic wiadomo - robią szfindle z terminami, by przeciągnąć sprawę - o to w tym wszystkim przecież chodzi.
  • ~prawdomówny / 2009-02-16 01:00
    Ocena: 4.67 / 5
    Miałem szkodę w firmię PZM TU z ubezpieczenia sprawcy. Odszkodowanie dostałem w niecały miesiąc. Dobrze wyceniona. Nie musiałem nawet ruszać się z domu. Pomysł z oddzwanianiem do klientów- super !
  • ~nikttt / 2009-02-03 09:57
    Ocena: 2.00 / 5
    22 12 2008r miałem wypadek do tej pory nie otrzymałem kasy!!!!!!! proby kontaktu z miom prowadzacym sprawe niemozliwe,kontakt z przełozonymi tych likwidatorów tez NIE SA WIARYGODNI UNIKAC JAK OGNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Zaletynie widze!!!!!!!!
    Wadyobsługa kontakt !!!!!!!!!!!
  • ~Mario / 2009-01-26 09:28
    Ocena: 1.00 / 5
    23 stycznia minęły trzy miesiące od stłuczki spowodowanej przez sprawcę ubezpieczonego w PZM TU. Odszkodowania nadal nie otrzymałem, a na usta cisną się same niecenzuralne słowa pod adresem tego ubezpieczyciela. Wspomniany poniżej Jan M. (chyba, że to zbieżność) jest mistrzem w unikaniu kontaktu i udzielaniu pokrętnych odpowiedzi. Zgłoszenia szkody można dokonać tylko telefonicznie lub przez stronę www, brak mozliwości kontaktu osobistego ułatwia firmie przeciąganie sprawy i unikanie odpowiedzi. Niestety, ale w kraju brakuje nam dobrego prawa, które w takich przypadkach nakładałoby wysokie kary na cwaniaków z ubezpieczalni. Mam sporo znajomych w krajach Europy Zachodniej i w Stanach, tam takie sytuacje są nie do pomyślenia!

    ZaletyBrak
    Wadyunikanie kontaktu
    lekceważenie prawa
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Hestia
Ocena: 1.82, ilość opinii: 815
PZU
Ocena: 1.45, ilość opinii: 705
Link4
Ocena: 1.50, ilość opinii: 603
Uniqua
Ocena: 2.12, ilość opinii: 435
Warta
Ocena: 1.36, ilość opinii: 406
Generali
Ocena: 1.60, ilość opinii: 279
VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4008
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3710
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3438
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2720